Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

α... όταν της αποκοιμιεται στο στηθος, δεν πιπιλαει αλλα δεν αφηνει την ρώγα τι ΄κάνουμε?? πιπιλαει μια γουλια ανα πεντε λεπτά και κάθεται δυομιση ώρες. την βγάζει ?? την ξυπνάει?? τι να κάνει??

επισης θηλαζε απο τις 7το απογευμα εως τις 12 το βραδυ ανα μια ωρα εναλλάξ ρευόταν όμως δεν μπορούσε το μωρό να κοιμηθεί ξαναβαζε χερια στο στομα΄τότε του εδωσε αγελαδινο, ήπιε 90μλ και κοιμηθηκε μεχρι που την ξυπνησε η μαμα της μετά τις 4 ώρες.

τι θα επρεπε να κάνει?

Ξέρω ότι υπάρχει ανάλογο τόπικ, έχω διαβάσει σχετικά αλλά έχω μπερδευτεί.

Από εχτές το βράδυ με πονάει το αριστερό μου στήθος σε ένα σημείο όταν το αγγίζω και όταν σηκώνω το χέρι μου. Το σημείο αυτό δεν είναι ούτε σκληρό, ούτε κόκκινο, ούτε ζεστό. Όταν θηλάζω από εκεί δεν με πονάει. Προσπαθώ να θηλάζω συχνά από αυτό το στήθος (αν και τώρα τελευταία θηλάζουμε περισσότερο από αυτό, έχει γίνει το αγαπημένο μας). Πριν λίγο έβαλα θερμόμετρο και έχω 37,6. Υπάρχει περίπτωση να είναι μαστίτιδα;:-(

Εχτές όταν παίζαμε καταλάθος με κλώτσησε η μικρή σε αυτό το στήθος. Θέλω να πιστεύω ότι απλά ερεθίστηκε από το χτύπημα (ο πόνος μοιάζει λίγο με μελανιά, αν και δεν έχω τέτοιο σημάδι) αλλά με μπέρδεψαν τα δέκατα.

Μπορώ να πάρω depon για να μη μου ανέβει άλλο ο πυρετός;

Κάποια γνώμη παρακαλώ.

Είμαι και μόνη μου, ο σύζυγος έφυγε ταξίδι :twisted:

Διαφημίσεις

margiota μην ανησυχείς κοπέλα μου, αν ήταν μαστίτιδα θα ήταν οπωσδήποτε κόκκινο, ζεστό και σκληρό και θα είχες ψηλό πυρετό. επίσης μπορεί να συνυπήρχαν αίσθημα κόπωσης, κατάπτωση και πόνοι στις αρθρώσεις -όπως όταν είμαστε άρρωστοι. ίσως να ζουλήχτηκε λίγο παραπάνω, το έχω πάθει κι εγώ επειδή βγάζω με θήλαστρο, ακριβώς όπως το λες σαν μελανιά είναι ο πόνος. θα σου πουν κι άλλες μανούλες πιο έμπειρες, αλλά δεν ακούγεται κάτι ανησυχητικό.

Ξέρω ότι υπάρχει ανάλογο τόπικ, έχω διαβάσει σχετικά αλλά έχω μπερδευτεί.

Από εχτές το βράδυ με πονάει το αριστερό μου στήθος σε ένα σημείο όταν το αγγίζω και όταν σηκώνω το χέρι μου. Το σημείο αυτό δεν είναι ούτε σκληρό, ούτε κόκκινο, ούτε ζεστό. Όταν θηλάζω από εκεί δεν με πονάει. Προσπαθώ να θηλάζω συχνά από αυτό το στήθος (αν και τώρα τελευταία θηλάζουμε περισσότερο από αυτό, έχει γίνει το αγαπημένο μας). Πριν λίγο έβαλα θερμόμετρο και έχω 37,6. Υπάρχει περίπτωση να είναι μαστίτιδα;:-(

Εχτές όταν παίζαμε καταλάθος με κλώτσησε η μικρή σε αυτό το στήθος. Θέλω να πιστεύω ότι απλά ερεθίστηκε από το χτύπημα (ο πόνος μοιάζει λίγο με μελανιά, αν και δεν έχω τέτοιο σημάδι) αλλά με μπέρδεψαν τα δέκατα.

Μπορώ να πάρω depon για να μη μου ανέβει άλλο ο πυρετός;

Κάποια γνώμη παρακαλώ.

Είμαι και μόνη μου, ο σύζυγος έφυγε ταξίδι :twisted:

Μπορεί να είναι αρχή μαστίτιδας ή ήπια μαστίτιδα.

Δεν πρέπει να πάρει ντεπόν. Ο πυρετός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης.

Αντιπυρετικό θα πάρεις μόνο αν έχεις υψηλό πυρετό και νιώθεις πολύ χάλια για να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παιδιού.

Πιες πολλά υγρά και ξεκουράσου. Αν έχεις ομοιοπαθητικό γιατρό ζήτησε ομοιοπαθητικό για μαστίτιδα από τραυματισμό γιατί είναι διαφορετική η αντιμετώπιση.

Αν τα συμπτώματα γίνουν πιο έντονα, ίσως χρειαστεί να πάρεις αντιβίωση.

Περαστικά!

Μπορεί να είναι αρχή μαστίτιδας ή ήπια μαστίτιδα.

Δεν πρέπει να πάρει ντεπόν. Ο πυρετός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης.

Αντιπυρετικό θα πάρεις μόνο αν έχεις υψηλό πυρετό και νιώθεις πολύ χάλια για να ανταποκριθείς στις ανάγκες του παιδιού.

Πιες πολλά υγρά και ξεκουράσου. Αν έχεις ομοιοπαθητικό γιατρό ζήτησε ομοιοπαθητικό για μαστίτιδα από τραυματισμό γιατί είναι διαφορετική η αντιμετώπιση.

Αν τα συμπτώματα γίνουν πιο έντονα, ίσως χρειαστεί να πάρεις αντιβίωση.

Περαστικά!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Θέλω να ελπίζω ότι είναι ήπια μαστίτιδα.

Δηλαδή μπορεί να προκληθεί μαστίτιδα από τραυματισμό; Να και κάτι άλλο που δεν ήξερα.

Μίλησα με την ομοιοπαθητικό αλλά, πήγε ο εβραίος στο παζάρι και ήταν η μέρα Σάββατο. Λείπει ταξίδι. Θα με πάρει αύριο πρωΐ πρωΐ.

Όσο για την ξεκούραση.... η ζέστη δε μας αφήνει. Η μικρή ξυπνάει κάθε τρεις και λίγο.

Και πάλι ευχαριστώ!

επισης θηλαζε απο τις 7το απογευμα εως τις 12 το βραδυ ανα μια ωρα εναλλάξ ρευόταν όμως δεν μπορούσε το μωρό να κοιμηθεί ξαναβαζε χερια στο στομα΄τότε του εδωσε αγελαδινο, ήπιε 90μλ και κοιμηθηκε μεχρι που την ξυπνησε η μαμα της μετά τις 4 ώρες.

τι θα επρεπε να κάνει?

γιατι του εδωσε αγελαδινο? προφανως το μωρο προσπαθει να αυξησει την παραγωγη της μαμας του.

θα επρεπε να συνεχιζει να το θηλαζει οσο ηθελε εκεινο.

καλησπερα κ απο μενα

μετα απο 17 μερες αποκλειστικου θηλασμου παρατηρησα οτι το στηθος μου δε πρηζεται παρα πολυ. δε το νιωθω πολυ βαρυ.ο μπεμπης δε διαμαρτυρεται στα γευματα.του δινω ενα στηθος ανα γευμα και μετα του προσφερω και το αλλο, αλλα σπανια το πιανει καθως αποκοιμιεται.

στο τελος του γευματος και ενω το στηθος μου ειναι πολυ μαλακο βγαζει ακομη γαλα.υπαρχει περιπτωση να μειωνεται το γαλα μου??

σημερα το απογευμα ετρωγε ανα μια ωρα και σχεδον 40 λεπτα καθε φορα.υπαρχει περιπτωση να θελει να αυξησει την παραγωγη?

το βαρος γεννησησ(2/7) ηταν 2980 κ στις 15/7 ηταν 3160. κανουμε περιπου 8-10 γευματα τη μερα και λερωνουμε 6-8 πανες.

wn7Rp3.png

Διαφημίσεις

καλήσπέρα κορίτσια, έχω κάποιες απορίες για τον θηλασμό, θα ήθελα και την γνώμη της Αγλαίας ως ειδικός. Ευτυχώς με κατατόπισε και η κριστίνα σε πολλά. νομίζω ότι μάλλον έχω γράψει τις απορίες μου σε λάθος τοπικ :? συγγνώμη αν κάνω γκάφα που τα γράφω κι εδώ είμαι νέα στο forum. έχω ένα πρόωρο μωράκι, τώρα είναι 2,5 μηνών και σιγά σιγά αρχίζω να την βάζω στο στήθος (έμεινε 47 μέρες στην θερμοκοιτίδα) γιατί ευτυχώς έπινε από την αρχή δικό μου γάλα. θα ήθελα να μου πείτε πως θα μπορούσα να αυξήσω το γάλα μου και πως να την βάλω σταδιακά στο στήθος από το μπιμπερό. Αγλαία για να μην πιάνω τον χώρο κι εδώ, έχω απαντήσει στις ερωτήσεις σου πολύ αναλυτικά στο τοπικ Βοήθεια! Ευχαριστώω :-P

νομίζω ότι η συζήτηση μας και η περίπτωσή σου ταιριάζει καλύτερα στο τοπικ προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό δηλ. εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229

Μεταφέρω το αρχικό μήνυμα σου εκεί οπότε θα διαβάσει η Αγλαία και θα σου πει.....

Καλημέρα σας και πάλι...

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει... Από χθες η μπουμπούκα μου είναι λίγο ανήσυχη. Μάλλον περνάει άλμα ανάπτυξης και τρωει πιο συχνά αλλά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Επειδή είναι πολύ ήσυχο μωρό (σπάνια την έχω ακούσει να κλαίει για φαγητό απλά δυσφορεί και σφίγγεται στην κούνια της όταν είναι να φάει) από χθες η ανησυχία της έγγυται στο οτι δεν κοιμάται τα 2ωρα και 3ωρα που χτύπαγε μέχρι προχθές. Μόλις την ταίσω και κοιμηθεί αγκαλίτσα την ακουμπάω κάτω και ξυπνάει. Αν δεν τη βάλω στο στήθος θα κάτσει ήσυχη (πιπιλίζοντας τη γλώσσα της που και που). Αν τη βάλω στο στήθος θα φάει (και θα φάει καλά). Τι να κάνω? Να τη βάζω στο στήθος συνέχεια χωρίς ενδείξεις πείνας? Υπάρχει μωρό που πεινάει και δεν κλαίει?

JQVOp3.png

σας εχω απασχολησει κ παλι αλλα πραγματικα νομιζω οτι τωρα εχω μεγαλο προβλημα...

ο μικρος τρωει περιπου στις 12 το τελευταιο του γευμα,μετα περιπου 3-3,30 κ 6-6,30

απο εκει κ περα ξεκιναει το δραμα...

αφου τον εχω ταισει κοιμαται περιπου 1 με 1μιση ωρα κ μετα ξυπναει.

του δινω απο το ιδιο στηθος με πριν κ καποιες φορες απλα πιπιλαει κ κοιμαται παλι αμεσως ή συνεχιζει για αρκετη ωρα προσπαθωντας να κοιμηθει...

πολλες φορες οταν τον σηκωνω να ρευτει ή τον ξαπλωνω στο κρεβατι

(παντα με κλιση) βγαζει γαλα,οχι γουλιες,γαλα που σημαινει οτι εχει φαει πολυ...αφου κοιμηθει μπορει να ξυπνησει παλι στο τεταρτο,μισαωρο ή ωρα και να κανει το ιδιο...(του δινω παλι απο το ιδιο στηθος)

καποια στιγμη αποκοιμιεται και μετα αφου ξυπνησει κ παιξουμε οταν πεινασει παλι τοτε αλλαζω στηθος...

το μεσημερι κοιμαται λιγο παραπανω αλλα το απογευμα γινεται παλι το ιδιο με την διαφορα οτι τοτε επειδη η παραγωγη ειναι μειωμενη (ετσι νιωθω γιατι δεν ειμαι τοσο πρησμενη) αλλαζω στηθος καθε φορα που ξυπναει κ πολλες φορες εκνευριζεται (ειδικα τις βραδυνες ωρες 8-11)και χτυπαει χερια κ ποδια την ωρα που θηλαζει,αφηνει την θηλη,κλαιει ενω την εχει στο στομα του (νιωθω πως δεν βρισκει γαλα ή δεν βρισκει το γαλα που τον ικανοποιει???)

και παλι, πολλες φορες βγαζει γαλα απο την πολλη ωρα που ειναι στο στηθος..

καποιες φορες πραγματικα δεν αναζηταει την θηλη οπως οταν πειναει,

εχει τυχει απλα να την βαλει στο στομα του κ να κλεισει τα ματια ή να κοιμηθει μετα απο μερικα πιπιλισματα.

(συνηθως ομως στην προσπαθεια του να νανουριστει τρωει παραπανω απ οσο θα ηθελε και αυτο με προβληματιζει πολυ {θα γραψω ερωτημα κ για αυτο σε αλλο topic}

τι κανω λαθος?

εχω στενοχωρηθει πολυ..οποια συμβουλη ευπροσδεκτη

σας ευχαριστω πολυ πολυ

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα, και εγώ είμαι μια νέα μητέρα κ έχω κάποιες απορίες για τον θηλασμό. Πρίν 10 μέρες γέννησα ένα αγοράκι 4200 γρ.κ 57 γρ. ύψος. Μου το φέρανε αμέσως για να το θηλάσω μια και ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. Δυστυχώς επειδή οι θηλές μου είναι επίπεδες χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης που λίγο με εκνευρίζουν γιατί δεν μπορώ να τις κάνω να σταθούνε καλά κ καμμιά φορά μέχρι να καταφέρει ο μικρός να πιάσει στήθος κανονικά.Υπάρχει καμμιά άλλη λύση?ξέρετε?Επειδή κάποιες μέρες στο μιευτήριο το μωρό δεν τρεφοτανε αρκετά (ενα γευμα απο το ένα στήθος 20 λεπτα και στο επόμενο από το άλλο στήθος κάθε 4 ώρες) του εδωσαν συμπλήρωμα γιατί παρουσιάσε απώλεια βάρους. Οταν βγήκα μου ειπαν να το ταίζω καθε δυο με τρείς ωρες κ από τα δυο στηθη ανα 20 λεπτο. Σήμερα που είναι 10 ημερών αρχίζει να μειώνει το 20 λεπτο κ ανησυχώ μη χάσει κιλά.Η παιδίατρος μου είπε να πρόσπαθησω να του δώσω συμπλήρωμα για να δούμε αν φτάνει ο θηλασμός κ έτσι πριν από λίγο του έδωσα κ συμπλήρωμα 60 ml το οποίο το ηπιε όλο. Τώρα πρέπει να του δίνω συνέχεια συμπλήρωμα? Πρέπει να έκανα κ μια βλακεία το βράδυ επειδή νοιώθω κουρασμένη όταν άρχισε να γκρινιάζει για θηλασμό εγώ του έβαλα πιπίλα κ τον ταισα μισή ώρα αργότερα. Είναι κακό αυτό κορίτσια? Σας ευχαριστώ!!!!!

Να φανταστείς pasxalitsa μου είπε η παιδίατρος να χρησιμοποιήσω πιπίλα για να μη κάνει λέει το στήθος σου πιπίλα. Αν μπορείς λυσε κ μια απορία ο μπέμπης μέσα σε 4 μέρες ενεργήθηκε μόνο δυο φορές την μια πολύ κ την άλλη ελαχιστο κ δυο φορες κατουρησε μήπως του δίνω λίγο γάλα? Η Παιδιατρος μου είπε ακόμη να του δώσω χαμομήλι λόγω ζέστης για να μη αφυδατωθεί το οποιο του έδωσα μια φορά και τότε ενεργήθηκε και πολύ!!!!

στο νοσοκομειο δε μας το ζυγισαν

αλλα στις 7/7 , 4 ημερων, ηταν 2850

Αν η ζυγίσεις στις 7/7 και στις 15/7 έγιναν στην ίδια ζυγαριά, το μωρό πήρε σε 8 ημέρες 310 γρ., 50% πάνω από το αναμενόμενο!

Συνέχισε έτσι!

Ζύγισέ το ξανά σε μία εβδομάδα.

Κορίτσια καλημέρα, και εγώ είμαι μια νέα μητέρα κ έχω κάποιες απορίες για τον θηλασμό. Πρίν 10 μέρες γέννησα ένα αγοράκι 4200 γρ.κ 57 γρ. ύψος. Μου το φέρανε αμέσως για να το θηλάσω μια και ήθελα αποκλειστικό θηλασμό. Δυστυχώς επειδή οι θηλές μου είναι επίπεδες χρησιμοποιώ θηλές σιλικόνης που λίγο με εκνευρίζουν γιατί δεν μπορώ να τις κάνω να σταθούνε καλά κ καμμιά φορά μέχρι να καταφέρει ο μικρός να πιάσει στήθος κανονικά.Υπάρχει καμμιά άλλη λύση?ξέρετε?

Προσπάθησε να θηλάσεις χωρίς τις θηλές.

Όταν οι θηλές είναι επίπεδες, το μωρό απλώς χρειάζεται λίγη βοήθεια στο να πιάσει τη θηλή.

Είναι λάθος να χρησιμοποιούνται ψευδοθηλές.

Οταν βγήκα μου ειπαν να το ταίζω καθε δυο με τρείς ωρες κ από τα δυο στηθη ανα 20 λεπτο.

Αυτές είναι οδηγίες αποθηλασμού.

Θηλάζεις όσο συχνά θέλει το μωρό, για όση ώρα θέλει.

Σήμερα που είναι 10 ημερών αρχίζει να μειώνει το 20 λεπτο κ ανησυχώ μη χάσει κιλά.

Η παιδίατρος μου είπε να πρόσπαθησω να του δώσω συμπλήρωμα για να δούμε αν φτάνει ο θηλασμός κ έτσι πριν από λίγο του έδωσα κ συμπλήρωμα 60 ml το οποίο το ηπιε όλο. Τώρα πρέπει να του δίνω συνέχεια συμπλήρωμα? Πρέπει να έκανα κ μια βλακεία το βράδυ επειδή νοιώθω κουρασμένη όταν άρχισε να γκρινιάζει για θηλασμό εγώ του έβαλα πιπίλα κ τον ταισα μισή ώρα αργότερα. Είναι κακό αυτό κορίτσια?

Άλλαξε παιδίατρο, με αυτήν θα αποθηλάσεις σε 2-3 εβδομάδες.

Να φανταστείς pasxalitsa μου είπε η παιδίατρος να χρησιμοποιήσω πιπίλα για να μη κάνει λέει το στήθος σου πιπίλα.

Δηλαδή σύμφωνα με την παιδίατρο, όταν έρχεται στον κόσμο ένα μωρό, γνωρίζει την ύπαρξη της πιπίλα και χρησιμοποιεί το στήθος ως υποκατάστατο της πιπίλας;

Το έγραψα και παραπάνω. Η παιδίατρος λέει βλακείες και δεν έχει καν συναίσθηση ότι αυτά που λέει είναι βλακείες. Άλλαξέ την γιατί με τη συγκεκριμένη δεν έχεις καμία ελπίδα να συννενοηθείς.

Αν μπορείς λυσε κ μια απορία ο μπέμπης μέσα σε 4 μέρες ενεργήθηκε μόνο δυο φορές την μια πολύ κ την άλλη ελαχιστο κ δυο φορες κατουρησε μήπως του δίνω λίγο γάλα?

Του δίνεις λίγο γάλα.

Το μωρό πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να έχει 3-4 κενώσεις το 24ωρο μέχρι να γίνει 20 ημερών.

Θα θηλάζεις ανά δίωρο και θα ενθαρρύνεις το μωρό να τρώει περισσότερη ώρα από κάθε στήθος.

Η Παιδιατρος μου είπε ακόμη να του δώσω χαμομήλι λόγω ζέστης για να μη αφυδατωθεί το οποιο του έδωσα μια φορά και τότε ενεργήθηκε και πολύ!!!!

Αν το μωρό χρειαζόταν χαμομήλι, θα είχες ένα στήθος με χαμομήλι.

Το μωρό χρειάζεται γάλα για να μεγαλώσει, όταν του δίνεις χαμομήλι υποσιτίζεται γιατί αντικαθιστά το γάλα με χαμομήλι που δεν έχει ούτε πρωτεΐνες, ούτε λιπαρά.

Η παιδίατρος είνα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Όσα σου έχει πει μέχρι τώρα είναι ΜΟΝΟ εναντίων του θηλασμού.

Θήλαζε εντατικά το μωρό και ΜΗΝ ξαναδώσεις πιπίλα μέχρι να σαραντήσει.

Ζύγιζέ το κάθε εβδομάδα και τα ξαναλέμε.

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Αν μπορείς λυσε κ μια απορία ο μπέμπης μέσα σε 4 μέρες ενεργήθηκε μόνο δυο φορές την μια πολύ κ την άλλη ελαχιστο κ δυο φορες κατουρησε μήπως του δίνω λίγο γάλα?!!!!

αν μετράς τις πάνες σωστά τότε το μωρό υποσιτίζεται!!!!

ζυγίσεις υπάρχουν αν μπορείς γράψε με ημερομηνίες....

τα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά πρέπει να βρέχουν 8πάνες το 24 ωρο (για να μπορείς να κάνεις σωστή μέτρηση θα βάζεις ενα κομμάτι χαρτί κουζίνας αν βραχεί είναι οκ)

οι κενώσεις πρέπει να είναι 4 σε μέγεθος όσο μια κουταλιά της σούπας......

θεωρώ απαράδεκτο να συστήνει χαμομήλι και πιπίλα το μωρό έχει απόλυτη ανάγκη το γάλα (είτε δικό σου είτε συμπλήρωμα)

τα γεύματα του μωρού δεν πρέπει να ξεπερνούν το 3ώρο την ημέρα (ο χρόνος μετράει από την αρχή του γεύματος -π.χ θήλασες 8 το επόμενο στην χειρότερη 11) εγώ θα το έβαζα και ανά δύωρο για αρχή και λόγο ζέστης. Τη νύχτα όχι παραπάνω από 4ώρες νηστικό το μωρό. Είναι πολύ πιθανό να μην τρέφεται σωστά και να κοιμάται πολύ άρα να χάνει γεύματα!!! το χαμομήλι είναι άχρηστο και η πιπίλα επίσης το μωρό πρέπει να εξαντλεί όλη του δύναμη στο να τραφεί. Το μωρό χρειάζεται 8-12 γεύματα

Σε ότι αφορά το βάρος σε 15 μέρες το μωρό ανακτά το βάρος γέννησης (ή το πλησιάζει πολύ) και από εκεί και μετά πρέπει να πέρνει 155-241 γρ την εβδομάδα.

Στο στήθος.......

όση ώρα το μωρό κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις (παρακολουθείς ότι το μωρό καταπίνει γάλα όχι να πιπιλάει μόνο) όση ώρα θέλει στο ένα, μετά το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το δεύτερο πάλι όση ώρα θέλει....το 20λεπτο δεν ισχύει.....

διάβασε εδώ (στο τέλος του κειμένου υπάρχει λινκ για να δεις βίντεο..)

http://www.asklenore.info/breastfeeding/latching_diagrams.shtml

μια φίλη μου την πάτησε με θηλές σιλικόνης. Δεν είναι απαραίτητες. Οι επίπεδες θηλές μπορεί να σε δυσκολέψουν μέχρι να πιάσε το μωρό καλά το στήθος αλλά μετά δεν παίζει ρόλο γιατί όλη η δουλειά δεν είναι στη θηλή.

Δες αυτό εδώ http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

για τις επίπεδες θηλές μπορεί να σε βοηθήσει και αυτό εδώ

http://www.kellymom.com/bf/concerns/mom/bfhelp-mother.html#inverted

εκτιμώ ότι θα σε βοηθήσει πολύ να επικοινωνήσει με μια σύμβουλο θηλασμού για να πιάσει το μωρό σωστά το στήθος και να έχεις μια αξιοπρεπείς παρακολούθηση...αν σε ενδιαφέρει δες εδώ

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=3432

κάνε μια προσπάθεια για 2-3 μέρες με τα νέα δεδομένα και

αν οι πάνες του μωρού δεν είναι όπως σου τα έγραψα πιο πάνω, πρέπει να δωθεί στο μωρό συμπλήρωμα οπωσδήποτε γιατί πρώτα έρχεται η υγεία του και μετά όλα τα άλλα. Θα βάζεις το μωρό στο στήθος μετά θα ετοιμάζεις 60-90μλ σε κάθε γεύμα και όσο πιεί. Στο μέσω διάστημα μέχρι να πιάσει καλά και να λύσετε το θέμα του θηλασμού θα πρέπει να στηρίξεις την παραγωγή σου με νοσοκομειακό θήλαστρο

πληροφορίες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

οι αντλήσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 από 13 λεπτά ή 10 από 10 λεπτά γιατί το κάθε στήθος χρειάζεται το λιγότερο 100 λεπτά ενεργού θηλασμού/ αντλήσεων για να παράγει γάλα.

οπότε αν χρειάζετει να δωθεί συμπλήρωμα θα είναι δικό σου γάλα αλλά και το στήθος θα έχει το ερέθισμα που πρέπει

τελικα ειναι πολυ λιγοι οι παιδιατροι που γνωριζουν πραγματικα τον θηλασμο.ολοι βλακειες λενε κ δεν ξερουν τι τους γινεται.ελεος πια.

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Καλημέρα σας και πάλι...

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει... Από χθες η μπουμπούκα μου είναι λίγο ανήσυχη. Μάλλον περνάει άλμα ανάπτυξης και τρωει πιο συχνά αλλά ήθελα να ρωτήσω το εξής: Επειδή είναι πολύ ήσυχο μωρό (σπάνια την έχω ακούσει να κλαίει για φαγητό απλά δυσφορεί και σφίγγεται στην κούνια της όταν είναι να φάει) από χθες η ανησυχία της έγγυται στο οτι δεν κοιμάται τα 2ωρα και 3ωρα που χτύπαγε μέχρι προχθές. Μόλις την ταίσω και κοιμηθεί αγκαλίτσα την ακουμπάω κάτω και ξυπνάει. Αν δεν τη βάλω στο στήθος θα κάτσει ήσυχη (πιπιλίζοντας τη γλώσσα της που και που). Αν τη βάλω στο στήθος θα φάει (και θα φάει καλά). Τι να κάνω? Να τη βάζω στο στήθος συνέχεια χωρίς ενδείξεις πείνας? Υπάρχει μωρό που πεινάει και δεν κλαίει?

Ναι το δικό μου,,,,,,,,,,:D

εσύ να προσφέρεις και αν δεν θέλει οκ

Αν η ζυγίσεις στις 7/7 και στις 15/7 έγιναν στην ίδια ζυγαριά, το μωρό πήρε σε 8 ημέρες 310 γρ., 50% πάνω από το αναμενόμενο!

Συνέχισε έτσι!

Ζύγισέ το ξανά σε μία εβδομάδα.

σ' ευχαριστω! μου δινεις κουραγιο να συνεχισω.

συνεχιζω με τον ιδιο ρυθμο, γευμα κ στηθος για οση ωρα θελει το μωρο.

το γεγονος οτι το στηθος μου δε πρηζεται πλεον και δε νιωθω δυσφορια ειναι ανησυχητικο???

και κατι ακομη. τις τελευταιες μερες ο μικρος μου δυσκολευεται να κανει κακα. οταν ερθει η ωρα του σφιγγεται, κλοτσαει χερια ποδια κ γενικα δυσκολευται για λιγο. μετα τα κανει ανετα. τα κακα του ειναι μουσταρδι και υδαρη. γιατι ομως ζοριζεται τοσο?

wn7Rp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...