Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

γεια σας και απο εμενα. η κορουλα μου ειναι 2 μηνων και ζυγιζουμε 5κλ. την τελευταια εβδομδα δεν πηραμε ουτε200 γρμ αλλα λιγοτερα και λιγο ανησυχησα.

τη βαζω στο στηθος μου οποτε θελησει για οσο θελει ενω το βραδυ κοιμαται πλεον κανα 5-6ωρο και μετα για αλλο ενα 2-3ωρο. μετα ξυπναει και ολη μερα κοιμαται ενδιαμεσα 30-45λεπτα που και που. τις τελευταιες 2 ημερες τρωει και γκρινιαζει.ξεκιναει να θηλαζει, μετα απο κανα1ολεπτο ξεκιναει να τεντωνεται, να γκρινιαζει κλπ. της ξαναδινω τη θηλη και ενω την πιανει με λαιμαργια δεν τρωει.

στο μεταξυ αν κοιμηθει και την αφησω ξαναξυπνει με κλαμματα για τι παλι πειναει και ξανα απο την αρχη ολα μεχρι να ηρεμησει αφου κουραστει; χρτασει με τις επαναληψεις; δεν ξερω.

μηπως δεν μπορει να βγαλει γαλα; εγω το ζουλαω και βγαινει. μηπως μου εχει μειωθει;

ουτε με το θηλαστρο βγαζω πλεον πολυ γαλα. και θελω να βγαζω για οταν βγαινουμε εξω κλπ. δεν ξερω τι να κανω. επισης ενω θα εχει φαει παλι γλυφεται, τα χερακια της, μηπως θελει πιπιλα; σπανια της δινω αλλα μηπως τωρα τη ζηταει;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας και απο εμενα. η κορουλα μου ειναι 2 μηνων και ζυγιζουμε 5κλ. την τελευταια εβδομδα δεν πηραμε ουτε200 γρμ αλλα λιγοτερα και λιγο ανησυχησα.

τη βαζω στο στηθος μου οποτε θελησει για οσο θελει ενω το βραδυ κοιμαται πλεον κανα 5-6ωρο και μετα για αλλο ενα 2-3ωρο. μετα ξυπναει και ολη μερα κοιμαται ενδιαμεσα 30-45λεπτα που και που. τις τελευταιες 2 ημερες τρωει και γκρινιαζει.ξεκιναει να θηλαζει, μετα απο κανα1ολεπτο ξεκιναει να τεντωνεται, να γκρινιαζει κλπ. της ξαναδινω τη θηλη και ενω την πιανει με λαιμαργια δεν τρωει.

στο μεταξυ αν κοιμηθει και την αφησω ξαναξυπνει με κλαμματα για τι παλι πειναει και ξανα απο την αρχη ολα μεχρι να ηρεμησει αφου κουραστει; χρτασει με τις επαναληψεις; δεν ξερω.

μηπως δεν μπορει να βγαλει γαλα; εγω το ζουλαω και βγαινει. μηπως μου εχει μειωθει;

ουτε με το θηλαστρο βγαζω πλεον πολυ γαλα. και θελω να βγαζω για οταν βγαινουμε εξω κλπ. δεν ξερω τι να κανω. επισης ενω θα εχει φαει παλι γλυφεται, τα χερακια της, μηπως θελει πιπιλα; σπανια της δινω αλλα μηπως τωρα τη ζηταει;

Τούκι έτσι μεμονωμένα το βάρος δεν λέει κάτι γιατί μετράμε τον μέσο όρο ....... αν π.χ την προηγούμενη εβδομάδα πίρε 300 γρ και αυτή 100 είναι οκ........ .αλλά και έτσι να μην είναι πάλι μπορεί να είναι αποδεκτό. Επίσης δεν χρειάζεται να ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα πια γιατί οι ζυγίσεις μπορεί να μην είναι αξιόπιστες.(μπορεί το μωρό στη μια ζύγιση να έχει ουρήσει και στην άλλη όχι - μπορεί την μια εβδομάδα να πάρει λιγότερα αλλά την επόμενη περισσότερα.........) Η αξιολόγηση του βάρους καλό είναι να γίνεται με το μήνα πιά εκτός και αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να παρακολουθείτε το μωρό...(π.χ επαναγαλακτισμός της μαμάς ή κάποια ασθένεια του μωρού...)

αν θέλεις να τα δούμε πιο αναλυτικά κάνε έναν κόπο να απαντήσεις στις ερωτήσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 και αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να το διορθώσεις........

τα μωρά γενικά περνάνε φάσεις. Αν είναι σε άλμα ανάπτυξης θα δεις για 3-5 μέρες το παιδί πιο ανήσυχο θα θέλει πιο πολλές φορές να μπει στο στήθος για να αυξήσει την παραγωγή και γενικά θα έχει μια δυσκολία που θα απαιτεί μεγαλύτερη επιμονή και υπομονή από την πλευρά σου, απλά και μόνο για να αυξήσει την παραγωγή όχι επειδή μειώθηκε αλλά επειδή μεγαλώνει και μεγαλώνουν και οι ανάγκες του.

λοιπον τα νεα μας ειναι τα εξης...χρησιμοποιω υο μαξιλαρι θηλασμου που το ειχα ξεχασμενο στην ντουλαπα και προσπαθω να θηλαζω τον μπεμπουλη με τροπο ωστε να ειναι σχεδον καθιστουλης....εχουμε παλι γουλιες σχετικα μεγαλες μερικες φορες αλλα αυτο ειναι οκ στα μωρακια φανταζομαι....

η παιδιατρος μου εχει πει να το ζυγιζω καθε εβδομαδα δεν ξερω πρεπει να τπ σταματησω??να τον ζυγιζω μια τον μηνα απο εδω και περα???

εχθες την πηρα τηλεφωνο να της πω για τους εμετους...επειδη ο μικρος παιρνει κανονικα βαρος<σημερα τον ζυγισα εχει φτασει 5600 δλδ πηρε μεσα στην εβδομαδα σχεδον 300 γρ> αποκλιεται η ΓΟΠ<κατι που αν το ειχε φανταζομαι οτι θα το ειχε ισως εμφανισει απο πιο πριν...>αρα μαλλον τρωει πιο πολυ απο οσο χρειαζεται και το βγαζει.....

λετε να ταϊζω το παιδι πιο πολυ απο οτι πρεπει???συνηθως τρωει ανα 3ωρο ή 2,30 ωρο κατα την διαρκει ατης ημερας<εκτος απο σημερα που το πρωι ειχε κατασκασει απο την ζεστη παρολο που τον εχω μονο με φανελακι και εκλαιγε θεωρησα οτι διψουσε και τον εβαλα στο στηθος λιγο ηπιε και σταματησε>

θα ακολουθησω την συμβουλη σου ΚΡΙΣΤΙΝΑ

D1Uip3.png

Γεια σας

Διαβάζω από καιρό την ενότητα του θηλασμού και έχω βοηθηθεί τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα πρόβλημα που εχω εδώ και μερικές ημέρες.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+6

Β. Το φύλο του βρέφους Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γέννηση 19/4 3300

Έξοδος 23/4 3250

26/4 3360 (με τη ζυγαριά της παιδιάτρου)

4/5 3780 (από δώ και πέρα, όλες οι ζυγίσεις με βρεφοζυγό που νοικιάσαμε)

7/5 3920

12/5 4200

18/5 4480

25/5 4820

1/6 5120

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 3 τη νύχτα και τη μέρα συνεχώς θηλάζει.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Avent χειροκινητο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Όχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.Δε μετράω πια, εγώ αλλάζω περίπου 6 που έχουν όλες ούρα, αλλά τη νύχτα δεν αλλάζω.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3-5 φορές

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Πριν λίγο καιρό διαπίστωσα ότι το στήθος μου έκανε συντριβανάκια και το μωράκι πνιγόταν ειδικά στην αρχή κάθε θηλασμού. Επίσης, άρχισαν λίγα πρασινάκια μέσα στα κακά της. Βρήκα ότι αυτό σημαίνει μάλλον υπερπαραγωγή και βελτίωσα τη στάση θηλασμού ώστε να μην πνίγεται και δοκίμασα block nursing. Μόλις φάνηκε μια μικρή βελτίωση, το μωράκι άρχισε να θέλει να θηλάζει συνεχώς και να πιπιλάει το στήθος (πριν μια εβδομάδα περιπου). Σκέφτηκα ότι είναι άλμα ανάπτυξης. Όμως επειδή θηλάζω συνέχεια, δεν αντέχω να μένει το παιδί 3 ώρες στο ίδιο στήθος, γιατί πονά πολύ η θηλή, και κάνω εναλλαγές, όσο πιο αραιά μπορώ βέβαια. Τα συμπτώματα υπερπαραγωγης επέστρεψαν και τώρα τα κακα της ειναι πιο πρασινωπά. Επίσης, συχνά γκρινιάζει πάνω στο στήθος, και βγάζει πολλές φορές τη θηλή από το στόμα της και αμέσως κλαίει για να την ξαναπάρει. Μετά αποκοιμιέται πιπιλώντας, και μόλις τη σηκώσω να ρευτεί, ξυπνά και ζητά πάλι στήθος. Σήμερα μου έβγαλε και δυο μεγάλες γουλιές και τα χρειάστηκα.

Συγγνωμη για το κατεβατό, αλλά νιώθω πολύ αγχωμένη και πελαγωμένη. Πεινάει? Πρέπει να ανησυχώ για τα πράσινα κακά? Τι να κανω με την υπερπαραγωγή, αν είναι αυτό το πρόβλημα τελικά?

Γεια σας

Διαβάζω από καιρό την ενότητα του θηλασμού και έχω βοηθηθεί τόσο πρακτικά όσο και ψυχολογικά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας για ένα πρόβλημα που εχω εδώ και μερικές ημέρες.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+6

Β. Το φύλο του βρέφους Κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδειος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γέννηση 19/4 3300

Έξοδος 23/4 3250

26/4 3360 (με τη ζυγαριά της παιδιάτρου)

4/5 3780 (από δώ και πέρα, όλες οι ζυγίσεις με βρεφοζυγό που νοικιάσαμε)

7/5 3920

12/5 4200

18/5 4480

25/5 4820

1/6 5120

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 3 τη νύχτα και τη μέρα συνεχώς θηλάζει.

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα όχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Avent χειροκινητο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Όχι

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.Δε μετράω πια, εγώ αλλάζω περίπου 6 που έχουν όλες ούρα, αλλά τη νύχτα δεν αλλάζω.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 3-5 φορές

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Πριν λίγο καιρό διαπίστωσα ότι το στήθος μου έκανε συντριβανάκια και το μωράκι πνιγόταν ειδικά στην αρχή κάθε θηλασμού. Επίσης, άρχισαν λίγα πρασινάκια μέσα στα κακά της. Βρήκα ότι αυτό σημαίνει μάλλον υπερπαραγωγή και βελτίωσα τη στάση θηλασμού ώστε να μην πνίγεται και δοκίμασα block nursing. Μόλις φάνηκε μια μικρή βελτίωση, το μωράκι άρχισε να θέλει να θηλάζει συνεχώς και να πιπιλάει το στήθος (πριν μια εβδομάδα περιπου). Σκέφτηκα ότι είναι άλμα ανάπτυξης. Όμως επειδή θηλάζω συνέχεια, δεν αντέχω να μένει το παιδί 3 ώρες στο ίδιο στήθος, γιατί πονά πολύ η θηλή, και κάνω εναλλαγές, όσο πιο αραιά μπορώ βέβαια. Τα συμπτώματα υπερπαραγωγης επέστρεψαν και τώρα τα κακα της ειναι πιο πρασινωπά. Επίσης, συχνά γκρινιάζει πάνω στο στήθος, και βγάζει πολλές φορές τη θηλή από το στόμα της και αμέσως κλαίει για να την ξαναπάρει. Μετά αποκοιμιέται πιπιλώντας, και μόλις τη σηκώσω να ρευτεί, ξυπνά και ζητά πάλι στήθος. Σήμερα μου έβγαλε και δυο μεγάλες γουλιές και τα χρειάστηκα.

Συγγνωμη για το κατεβατό, αλλά νιώθω πολύ αγχωμένη και πελαγωμένη. Πεινάει? Πρέπει να ανησυχώ για τα πράσινα κακά? Τι να κανω με την υπερπαραγωγή, αν είναι αυτό το πρόβλημα τελικά?

Το βάρος σας είναι πολύ πολύ καλό :-D

το γάλα σας άφθονο (δεν υπάρχει περίπτωση να πεινάσει το μωρό!!):-D

μένουν οι στάσεις θηλασμού .......δοκίμασε διάφορες έχοντας πάντα το στόμα του παιδιού πιο πάνω από τη θηλή δηλ το μωρό στο στήθος όχι το στήθος στο μωρό. Μπορείς να θηλάζεις με κλίση προς τα πίσω. Αν το μωρό πνίγεται βγάλε το στήθος και άσε το γάλα να τρέξει σε μια πετσέτα. Μόλις χαλαρώνει λίγο το μωρό και δεν θηλάζει με πολύ ένταση, το βάζεις να ρευτεί -θα αποδεσμευτεί ο εγκλωβισμένος αέρας και θα φάει καλύτερα μετά.....το βάζεις πάλι στο στήθος που ήταν μπορείς να αλλάξεις και στάση αν το στήθος δεν είναι πια τόσο φορτωμένο δίνοντας κλίση στο σόμα σου προς τα μπρος (το ανάποδο δηλ.....). αν δεν θέλει πίεσε λίγο το στήθος να βγάλει γάλα αν συνεχίζει να αδιαφορεί μην επιμένεις..... προσφέρεις και το άλλο αν δεν θέλει οκ.........ξεκινάς μετά το επόμενο γεύμα από το στήθος που δεν έφαγε

προσπάθησε να μην κρατάς μεγάλες αποστάσεις μεταξύ γευμάτων (για να μη μαζεύεται πολύ γάλα οπότε να μπορεί το μωρό να διαχειριστεί καλύτερα) και όχι εναλλαγές πρώτα θα ξεζουμίζει το ένα στήθος και μετά θα προσφέρεις το δεύτερο αν δυσανασχετεί αλλά εσύ έχεις γάλα στο στήθος ή σε πονάει άλλαξε στάση .........ή πάρε το μωρό αγκαλιά και κούνησε το ελαφρά την ώρα που θηλάζεις,

ξεκίνα έτσι και αν σε μια εβδομάδα δεν δεις βελτίωση το βλέπουμε πάλι......

δες και εδώ

http://www.kellymom.com/bf/supply/fast-letdown.html

τα πράσινα κακά θα πρέπει να είναι πλειοψηφία των κενώσεων και θα πρέπει να είναι πραγματικά πράσινα και αφρώδης .....

μην αγχώνεσαι τα μωρά ζητούν στήθος ακόμα και όταν δεν πεινάνε αλλά θέλουν και ανακούφιση για οποιονδήποτε άλλο λόγο (για αυτά δεν υπάρχει άλλος τρόπος - μόνο το στήθος ......)

Διαφημίσεις

Κριστινα μου εχω κ εγω το ιδιο σχεδον θεματακι οπως η RinMar....

η δικια μου ομως δεν βγαζει μεγαλες γουλιες κ σπανια εχουμε πρασινα κακακια(αλλα εχουμε).

χτυπιεται κ μενα πανω στο στηθος,της φευγει η θηλη κ ουρλιαζει, κ μετα ξαναρχιζει με μανια!

πολλες φορες πνιγεται στην αρχη του θηλασμου κ την διακοπτω.αν την βγαλω για να ρευτει αρχιζει κ κλαιει γιατι θελει παλι στηθος!

τα απογευματα ως συνηθως γινεται χαμος γιατι εχουμε κολικους κ προσπαθω να μην καταπινει πολυ αερα οταν θηλαζει,αλλα ετσι πως κανει με μανια σιγουρα καταπινει!

την νυχτα ακομη ξυπναει ανα 2ωρο κ καμια φορα ανα 1ωρα.:shock:

την μερα χανω τον λογαριασμο καθε ποτε τρωει.:?

σημερα κ χθες ηταν ολη μερα στο στηθος κ με μεγαλη ανυσηχια γενικα.

αφου αρχισαν να με πονανε οι θηλες ενω ποτε δεν ειχα θεμα.

επισης ηθελα να ρωτησω τι ειναι το block nursing?

συγνωμη για τα bold (κατι εγινε κ δεν μπορω να τα βγαλω):?

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Κριστινα μου εχω κ εγω το ιδιο σχεδον θεματακι οπως η RinMar....

η δικια μου ομως δεν βγαζει μεγαλες γουλιες κ σπανια εχουμε πρασινα κακακια(αλλα εχουμε).

χτυπιεται κ μενα πανω στο στηθος,της φευγει η θηλη κ ουρλιαζει, κ μετα ξαναρχιζει με μανια!

πολλες φορες πνιγεται στην αρχη του θηλασμου κ την διακοπτω.αν την βγαλω για να ρευτει αρχιζει κ κλαιει γιατι θελει παλι στηθος!

τα απογευματα ως συνηθως γινεται χαμος γιατι εχουμε κολικους κ προσπαθω να μην καταπινει πολυ αερα οταν θηλαζει,αλλα ετσι πως κανει με μανια σιγουρα καταπινει!

την νυχτα ακομη ξυπναει ανα 2ωρο κ καμια φορα ανα 1ωρα.:shock:

την μερα χανω τον λογαριασμο καθε ποτε τρωει.:?

σημερα κ χθες ηταν ολη μερα στο στηθος κ με μεγαλη ανυσηχια γενικα.

αφου αρχισαν να με πονανε οι θηλες ενω ποτε δεν ειχα θεμα.

επισης ηθελα να ρωτησω τι ειναι το block nursing?

συγνωμη για τα bold (κατι εγινε κ δεν μπορω να τα βγαλω):?

Οπως αναφέρει το βιβλίο , οι 10 πιο δύσκολες φάσεις των αλματων ανάπτυξης ειναι : (σε εβδομάδες )

Η 5η

Η 8η και η 9η

Η 12η

Η 15η -16η-17η-18η-19η (συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η)

Η 23 -24-25-26 (με κορύφωση στην 26η)

Η 29-30 (πολυ ήπια)

Η 34-35-36-37 (με κορύφωση στην 36η)

Η 42-43-44-45-46 (με κορύφωση στην 44)

Η 51-52-53-54 (με κορύφωση στην 53)

Η 60-61-62-63-64 ( με κορύφωση μεταξή 61-62)

Η 71-72-73-74-75 (με κορύφωση μεταξύ 72-73)

Για τα άλματα ανάπτυξης που ρώταγες σε άλλο ποστ. Υπολόγισε τις εβδομάδες αν και όπως το υπολογίζω είστε στην 8η 9η..........έτσι και αλλιώς θα υπήρχε μια ανησυχία.

Μπορείς να εφαρμόσεις τα ίδια που γράφω και παραπάνω επίσης να διαβάσεις το λινκ που έβαλα εκεί λεει και το τι είναι το block nursing. Το οποίο δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.....εφαρμόζεται όταν όλα τα άλλα δεν αποδίδουν και είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για υπερπαραγωγή (δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υπερπαραγωγή επειδή έχουμε έντονο let down)

εσύ θα εστιάσεις στις στάσεις θηλασμού απλά και μόνο να διευκολύνεις το παιδί να χειριστεί το γάλα ευκολότερα (χωρίς να πνίγεται ....) όπου επίσης βοηθάει πολύ όταν το μωρό ξεκινήσει να θηλάζει και αντιλαμβάνεσαι ότι το γάλα κατεβαίνει έντονα, βγάζεις το παιδί από το στήθος και αφήνεις το γάλα να τρέξει...... θα επιμένεις στο πρώτο στήθος όπως γράφω και παραπάνω και μετά προσφέρεις το δεύτερο. Ένα από τα λάθη μου στην αρχή ήταν όταν το μωρό ξεκινούσε να δυσφορεί στο στήθος (είχε πολύ έντονους κολικούς) ήταν να κάνω συχνά εναλλαγές στο στήθος νομίζοντας ότι κλαίει γιατί δεν βρίσκει γάλα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα.....

Για τους κολικούς τώρα ε πλησιάζεται δυο μηνών οπότε τα πράγματα θα αρχίζουν να καλυτερεύουν έτσι και αλλιώς........

μπορείς όμως να δοκιμάσεις μια αποχή από γαλακτοκομικά για μια εβδομάδα π.χ να δεις αντιδράσεις.

Σου βάζω ακόμα ένα λινκ που νομίζω ότι σας αφορά διάβασε το είναι πολύ καλό....

http://www.breastfeedingonline.com/2pdf.pdf

και τέλος αυτό που έκανα σωστά είναι να βγάζω το παιδί έξω ειδικά τα απογεύματα που τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα.........:lol:

φόρα το μωρό σου και φύγε.................θα αλλάξει παραστάσεις θα εκτονωθεί γενικά αλλά και εσύ....... ζείτε σε μια όμορφη πόλη βολτάρετε και λίγο !!!!!:-D

Οπως αναφέρει το βιβλίο , οι 10 πιο δύσκολες φάσεις των αλματων ανάπτυξης ειναι : (σε εβδομάδες )

Η 5η

Η 8η και η 9η

Η 12η

Η 15η -16η-17η-18η-19η (συνεχόμενες με κορύφωση στην 17η)

Η 23 -24-25-26 (με κορύφωση στην 26η)

Η 29-30 (πολυ ήπια)

Η 34-35-36-37 (με κορύφωση στην 36η)

Η 42-43-44-45-46 (με κορύφωση στην 44)

Η 51-52-53-54 (με κορύφωση στην 53)

Η 60-61-62-63-64 ( με κορύφωση μεταξή 61-62)

Η 71-72-73-74-75 (με κορύφωση μεταξύ 72-73)

Για τα άλματα ανάπτυξης που ρώταγες σε άλλο ποστ. Υπολόγισε τις εβδομάδες αν και όπως το υπολογίζω είστε στην 8η 9η..........έτσι και αλλιώς θα υπήρχε μια ανησυχία.

Μπορείς να εφαρμόσεις τα ίδια που γράφω και παραπάνω επίσης να διαβάσεις το λινκ που έβαλα εκεί λεει και το τι είναι το block nursing. Το οποίο δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή σας.....εφαρμόζεται όταν όλα τα άλλα δεν αποδίδουν και είμαστε σίγουροι ότι μιλάμε για υπερπαραγωγή (δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει υπερπαραγωγή επειδή έχουμε έντονο let down)

εσύ θα εστιάσεις στις στάσεις θηλασμού απλά και μόνο να διευκολύνεις το παιδί να χειριστεί το γάλα ευκολότερα (χωρίς να πνίγεται ....) όπου επίσης βοηθάει πολύ όταν το μωρό ξεκινήσει να θηλάζει και αντιλαμβάνεσαι ότι το γάλα κατεβαίνει έντονα, βγάζεις το παιδί από το στήθος και αφήνεις το γάλα να τρέξει...... θα επιμένεις στο πρώτο στήθος όπως γράφω και παραπάνω και μετά προσφέρεις το δεύτερο. Ένα από τα λάθη μου στην αρχή ήταν όταν το μωρό ξεκινούσε να δυσφορεί στο στήθος (είχε πολύ έντονους κολικούς) ήταν να κάνω συχνά εναλλαγές στο στήθος νομίζοντας ότι κλαίει γιατί δεν βρίσκει γάλα με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται το πρόβλημα.....

Για τους κολικούς τώρα ε πλησιάζεται δυο μηνών οπότε τα πράγματα θα αρχίζουν να καλυτερεύουν έτσι και αλλιώς........

μπορείς όμως να δοκιμάσεις μια αποχή από γαλακτοκομικά για μια εβδομάδα π.χ να δεις αντιδράσεις.

Σου βάζω ακόμα ένα λινκ που νομίζω ότι σας αφορά διάβασε το είναι πολύ καλό....

http://www.breastfeedingonline.com/2pdf.pdf

και τέλος αυτό που έκανα σωστά είναι να βγάζω το παιδί έξω ειδικά τα απογεύματα που τα πράγματα ήταν πολύ ζόρικα.........:lol:

φόρα το μωρό σου και φύγε.................θα αλλάξει παραστάσεις θα εκτονωθεί γενικά αλλά και εσύ....... ζείτε σε μια όμορφη πόλη βολτάρετε και λίγο !!!!!:-D

Κριστινα μου σε ευχαριστω πολυ.:P

πωπω ολες αυτες τις βδομαδες 'φρικαρουν''???:shock:

οσο για τον θηλασμο επιμενω παντα σε ενα στηθος αλλα σε τετοιες μερες που θηλαζει ολη μερα χανω την μπαλα.

ελπιζω να περασουν οι παλιο κολικοι γιατι εχω βγει off.

μα η καημενη κλαει χτυπιεται ποσες ωρες κ στο τελος κανει κακα κ ηρεμει (αλλα για λιγο).

κ ολο βολτες ειμαστε.δεν γινεται κ αλλιως;)

qvx1p3.png

Κριστινα μου σε ευχαριστω πολυ.:P

πωπω ολες αυτες τις βδομαδες 'φρικαρουν''???:shock:

οσο για τον θηλασμο επιμενω παντα σε ενα στηθος αλλα σε τετοιες μερες που θηλαζει ολη μερα χανω την μπαλα.

ελπιζω να περασουν οι παλιο κολικοι γιατι εχω βγει off.

μα η καημενη κλαει χτυπιεται ποσες ωρες κ στο τελος κανει κακα κ ηρεμει (αλλα για λιγο).

κ ολο βολτες ειμαστε.δεν γινεται κ αλλιως;)

τσέκαρε λίγο με τα γαλακτοκομικά........:wink:

Τώρα που κοιτάζω τις εβδομάδες που παρέθεσες Κριστίνα, αντιλαμβάνομαι γιατί ο μικρός ξυπνάει την νύχτα ανά 1,5 ώρα. Τώρα 3-4 μέρες με έχει εξαντλήσει!!!! Κοιμάμαι μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο, δουλεύω 8ωρο και είμαι κομμάτια. Να υποθέσω ό,τι περπάμε άλμα ανάπτυξης???Στην 36η-38η δεν είμαστε εμείς ή λάθος μετράω?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

τσέκαρε λίγο με τα γαλακτοκομικά........:wink:

α κ αυτα τα εκοψα!μονο φετα τρωω που δεν εχει αγελαδα!

επισης νομιζω οτι εχει μαθει να κοιμαται ή πανω μου ή διπλα μου.

μολις κοιμαται στα χερια μου,την αφηνω στην καλαθουνα κ ξυπναει κ κλαιει.κ ξανα τα ιδια μετα.το βραδυ ομως δεν αντεχω να σηκωνομαι μετα απο καποια ωρα κ ετσι την παιρνω στο κρεβατι μας.

qvx1p3.png

Τώρα που κοιτάζω τις εβδομάδες που παρέθεσες Κριστίνα, αντιλαμβάνομαι γιατί ο μικρός ξυπνάει την νύχτα ανά 1,5 ώρα. Τώρα 3-4 μέρες με έχει εξαντλήσει!!!! Κοιμάμαι μόνο 2-3 ώρες το 24ωρο, δουλεύω 8ωρο και είμαι κομμάτια. Να υποθέσω ό,τι περπάμε άλμα ανάπτυξης???Στην 36η-38η δεν είμαστε εμείς ή λάθος μετράω?

Πες μου ημερομηνια γεννησης.......

Διαφημίσεις

Άρα τώρα ξεκινάει το πανηγύρι?????????Αυτό συμβαίνει τώρα 2-3 μέρες. Επίσης, έχει να κάνει ό,τι τώρα 40 μέρες κάνω δίαιτα?

Όχι μια μείωση στις θερμίδες και ισορροπημένη διατροφή δεν επηρεάζει τη γαλουχία. Θα μπορούσε να επηρεαστεί ίσως απο μια δίαιτα σοκ για τον οργανισμό όπως θα επηρεαζόντουσαν και οι υπόλοιπες λειτουργίες του οργανισμού.......(σοβαρός υποσιτισμός κλπ)

Όχι δεν υποσιτίζομαι. Είμαι αρκετά υπεύθυνη για να σκέφτομαι πέρα από το σώμα μου και το μωρό μου που δεν ζει χωρίς στήθος!

Ας ελπίσουμε ό,τι είναι άλμα ανάπτυξης λοιπόν...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Όχι δεν υποσιτίζομαι. Είμαι αρκετά υπεύθυνη για να σκέφτομαι πέρα από το σώμα μου και το μωρό μου που δεν ζει χωρίς στήθος!

Ας ελπίσουμε ό,τι είναι άλμα ανάπτυξης λοιπόν...

Δεν υπονόησα ότι υποσιτίζεσαι το είπα γενικά γιατί κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι που απαγορεύουν στη μαμά να αδυνατίσει να καλλωπιστεί να γυμναστεί να αναπνέει να να να .......:D

καλημερα κοριτσια!!!

να σας πω το προβλημα μου εχει 2-3 μερες που νιωθω πως εχει μειωθει το γαλα μου δεν νιωθω το στηθος μου να πριζεται οπως πριν το νιωθω συνεχεια αδειο ο μικρος θηλαζει αποκλειστηκα και δεν αλλαξε κατι στο προγραμμα μας θηλαζει οποτε θελησει χωρις ωραρια οι κενωσεις μας ειναι 3-4 το 24ωρο και βρεχει αρκετες πανες προσπαθησα να αντλησω πριν ενα γευμα γιατι θα πρεπει να λειψω και εβγαλα μονο 10γρ ενω πριν εβγαζα 80γρ απο καθε στηθος.

μηπως εχει σχεση οτι ξεκινησα διατροφη απο την δευτερα;

ειναι απο διαιτολογο και ξερει οτι θηλαζω

τι να κανω;να παρω χαπια μαγιας;

πειτε μου σας παρακαλω λετε να ειναι και ιδεα μου;

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Vatraxaki μήπως έχει εδραιωθεί η γαλουχία και δεν πρήζεται πιο όπως πριν? Έχετε σαραντίσει από ό,τι βλέπω!

female μου λογικα εχει εδραιωθει κντευουμε 2 μηνων αλλα δεν ξερω ανυσηχω το νιωθω αδειο το στηθος και μτα απο ωρες.

QnFwm8.png

VyFvm8.png

female μου λογικα εχει εδραιωθει κντευουμε 2 μηνων αλλα δεν ξερω ανυσηχω το νιωθω αδειο το στηθος και μτα απο ωρες.

Όταν η παραγωγή έχει ρυθμιστεί σημαίνει ότι το γάλα παράγεται την ώρα του θηλασμού, δεν αποθηκεύει το επιπλέον δεν χρειάζεται άρα και το στήθος είναι ξεπρησμένο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανησυχείς.......

διάβασε εδώ :D

http://www.kellymom.com/bf/supply/milkproduction-faq.html#change

vatraxaki μου απο οτι βλεπω οι μπεμπιδες μας ειναι ακριβως ισα!!εχει γεννηθει 8/4 και ο δικος σου??!!!

λοιπον κοιτα εμενα το στηθος μου ειναι βαρυ και αλα παμελα αντερσον:lol: μονο το βραδυ που κανει 5ωρο υπνου απο την στιγμη που θα φαει και το πρωτο πρωινο γευμα γυρω στις 6-8 το πρωι την υπολοιπη μερα ειναι και το δικο μου στηθος ετσι σαν αδειο ομως οταν θα τον βαλω να φαει μια χαρα βγαινει το συντριβανακι μου!!μην ανησυχεις λοιπον και σε μενα συμβαινει το ιδιο !!

D1Uip3.png

Εχω κοψει καθε τι γαλακτοκωμικό εδω και δυο εβδομαδες. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια βελτίωση εστω και μικρη στους εμετους, αν εφτεγε η αλεργία στο αγελαδινό; Και μου κανει εντύπωση πως οταν του δίνω Ξένο δεν κανει τόσο εντονα εμετό οσο στο δικό μου.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...