Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Anna_22 είπε:
το δικο μου ειναι 200 γραμ την ημερα ( πολυ λιγο το ξερω) την πρωτη φορα εχω 125+ κι παραπανω κι μετα εαν κανω εχω μονο απο 60 ή κι λιγοτερο κι χωρις να ξερω γιατι ενψ τρωω καλα

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΑΝΤΛΗΣΕΙΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ.

Με τις αντλήσεις αυξάνεται το γάλα, όχι με το φαγητό!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Anna_22 είπε:
μου ειχε δωσει την αντιβιωση CECLOR αν δεν κανω λαθος οτι λεγετε κι ο γυναικολογος μου ειχε πει πως μπορω να ταιζω την μικρη ενω ο παιδιατρος ειπε οχι κι εμεις πιστεψαμε τον παιδιατρο κι οχι τον γυναικολογο.

Η διαφορά είναι ότι ο γυναικολόγος δεν τα παίρνει από τις εταιρείες με τα γάλατα, ενώ ο παιδίατρος που όφειλε να γνωρίζει περισσότερα, προτίμησε να σας οδηγήσει στον αποθηλασμό

Σκεφθείτε σοβαρά αν το παιδί σας αξίζει να έχει έναν τέτοιο παιδίατρο

Παράθεση
Ευχαριστω για το θηλαστρο που ειπατε κι δεν γνωριζα πως πρεπει να το κανω τοσες φορες την ημερα το λιγοτερο το κανω ηδη περισσοτερο απο τωρα για να εχω γαλα να δινω της μικρης.

Προγραμματίζεις αντλήσεις ανά 2 ώρες την ημέρα, έτσι ώστε αν χάσεις κάποια να είσαι πάλι εντάξει με το συνολικό αριθμό.

Μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί, κάνεις οπωσδήποτε άλλη μία άντληση.

Ο αριθμός των αντλήσεων θα πρέπει να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από τα γεύματα του μωρού.

Η κάθε άντληση πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον 15 λεπτά για κάθε στήθος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ ή όχι.

Η διέγερση του στήθους θα αυξήσει την παραγωγή μετά από 3-4 ημέρες.

και οι αντλήσεις θα πρέπει να γίνονται με άλλο θήλαστρο, νοσοκομειακό διπλής άντλησης κατά προτίμηση.

Καλύτερα διάβασε κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853 έχει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για αύξηση της παραγωγής σου

έντιτ: σόρυ δεν είδα το 2ο ποστ της Αγλαΐας

jv42p3.png

DfUyp2.png

καλησπερα μανουλες κ χρονια πολλα σε ολες μας!!!να χαιρομαστε τα παιδακια μας!!!!:-P

να ρωτησω αν ξερει καμια σας,....

αυτο το στυλ ''τρυποκαρυδου'' το κανουν κ εσας??χαχαχ!!!:cool::lol:

θελω να πω οτι πολλες φορες ενω θηλαζει κ κανει παυση να ξεκουραστει και μετα κανει σαν τρυποκαρυδος πανω στο στηθος ενω η ρωγα ειναι στο εκατοστο μπροστα της!αρχιζει κ χτυπιεται πανω κατω δεξια αριστερα κ μετα απο λιγο στανιαρει κ συνεχιζει να τρωει....:roll:

μπορει να σημαινει κατι αυτο (πχ οτι νευριαζει για καποιο λογο:? κ γιατι?) ή παιζει?

qvx1p3.png

αll I ever wanted...αll I ever needed...Is here,in my arms....

Διαφημίσεις

κι εμενα το κανει αυτο ο δικςο μου...αφηνει το στηθο ςκαι λεω παει τελειωσε και ξαφνικα αρχιζει ενα νευρο μα ενα νευρο .....χτυαπει ποδια χερια σαν τρελλο και μετα φτου κι απο την αρχη...

να ρωτησω κατι???ο μικρος μερικες φορες τρωει απο το ενα στηθος ρευεται και μετα απο ωρα <μπορει να ειναι 10 λεπτα μπορει και 1 ωρα μετα> δειχνει να θελει κι αλλο αν ειναι μετα απο αρκετη ωρα πειραζει που τον βαζω στο αλλο στηθος ή πρεπει να τον ξαναβαζω σε αυτο που αρχισε???

επισης εχω την εντυπωση οτι οποια στιγμη και να τον βαλω στο στηθος θα φαει!

φανταζομαι οτι τωρα που αρχισε να κανει λιγο ζεστη μπορει και να διψαει και για αυτο να ζηταει κι αλλο τοσο συντομα

D1Uip3.png

Κορίτσια θέλω την γνώμη σας.

Ο μικρός μου θηλάζει 6-7 φορές το 24ωρο, από τις 05:30 που θα γυρίσω σπίτι μέχρι τις 08:00-09:00 που ετοιμάζομαι για δουλειά. Έχω παρατηρήσει όμως ό,τι ξυπνάει πολύ πιο συχνά (πριν ξυπνούσε 1 φορά την νύχτα) τώρα μπορεί και 4-5 και αυτό που με προβληματίζει είναι ό,τι το στήθος δεν έχει συνεχώς γάλα. Τις περισσότερες φορές δεν τον ενοχλεί αφού μάλλον έχει χορτάσει αλλά πιπιλίζει για να αποκοιμηθεί αλλά εγω τον διακόπτω και τον βάζω και στο άλλο στήθος. Μπορεί να κάνω 2-3 εναλλαγές σε κάθε γεύμα. Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως το στήθος δεν έχει πλέον γάλα αρκετό γι'αυτό ο μικρός ξυπνάει τόσες φορές την νύχτα. Γενικά με ανησυχεί που δεν έχει γάλα όση ώρα είναι στο στήθος...

Η ερώτησή μου με δυο λόγια είναι αν μετά από τόσο καιρό θηλασμού και με 6-7 ή 4-5 θηλασμούς το 24ωρο μπορεί να έχω μείωση της παραγωγής ώστε να μην επαρκεί το γάλα για το μωρό μου.

Επίσης έχω κάποιες ξεχασμένες κάψουλες μαγιά μπύρα, να πάρω μερικές μέρες???

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Να προσθέσω ό,τι πριν 3 βδομάδες ξεκίνησα δουλειά και ο μικρός έπαψε να θηλάζει 8-9 φορές που θήλαζε το 24ωρο. Οπότε λογικό είναι να υπάρχει μια μείωση στην παραρωγή αλλά μπορεί αυτή να είναι ανησυχητική?? Επίσης τις ώρες αι μέρες (πχ. Σαββάτο και Κυριακή) που είμαστε μαζί, θηλάζει όσο συχνά θέλει και δεν θέλει (δηλαδή τον βάζω και μόνη μου στο στήθος). Ακόμη ο μικρός όταν είμαστε μαζί κοιμάται αποκλειστικά με το στήθος και την νύχτα όταν ξυπνάει θέλει μόνο την μαμά για λίγο γαλατάκι.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

aglaia και λοιπέσ μαμαδες καλησπέρα. Είμαι μια πολύ νεα μαμά, γέννησα την Τρίτη 4/5 το βραδυ και έχω κάποιεσ απορρίες. είμαι σίγουρη πως θα εχουν απαντηση κάπου στο farum ομως λόγω χρόνου δεν μπορώ να τις αναζητήσω όποτε:

1. το μωρο οταν θηλάζει αποκλειστικά κατευθειαν από το στήθος (χωρισ προστατευτικές θηλές) ρευεται? αν ναι πόσο το χτυπάω στην πλατούλα 2 λεπτά (που μου είπαν στο έλενα ή 15 που μου είπαν στο Αρεταιειο όπου και γέννησα). Προς το παρών συνήθως δε ρευεται.

2. για τις πρώτες 20 μερες ισχύει ότι θυλάζουμε σε κάθε θηλασμό και από τα δύο στήθη? και μετα τις μερς μόνο απο το ένα σε κάθε θηλασμό μεχρι να αδειασει? αν θηλάσει μόνο από τον ένα μαστο και δεν θέλει άλλο πειράζει?

3. Πως καταλαβαίνουμε ότι αδειασε το στήθος

4. πως το κοιμιζουμε? στο πλάι ή ανασκελα με λιγισμένο κεφαλάκι?

5. κάποιες φορες όταν θηλάζει πονάω σημαινει ψδεν πιανει σωστα τη θηλή? Η θηλέα άλως δε χωράει ολόκληρη, πειράζει?

6. μπορώ να βαλω κάτι για προστασία? κάποια αληφη προλυπτικά?

αυτα προς το παρών!

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

o6oy.png

natasa133 είπε:
aglaia και λοιπέσ μαμαδες καλησπέρα. Είμαι μια πολύ νεα μαμά, γέννησα την Τρίτη 4/5 το βραδυ και έχω κάποιεσ απορρίες. είμαι σίγουρη πως θα εχουν απαντηση κάπου στο farum ομως λόγω χρόνου δεν μπορώ να τις αναζητήσω όποτε:

γεια σου νατασα. εγω ειμαι μια μανουλα και απλα θα σου πω την εμπειρια μου. καλο θα ηταν να παρεις και την γνωμη τησ παιδιατρου η μιας μαιασ

εγω τη δικια μου την κραταγα κανα 10 με 15 για ναρευτει. υπαρχει και περιπτωση να μην ρευτει. πρεπει παντωσ να το κρατασ σιγουρα 10 λεπτα εστω και να μην ρευτει. δεν ειναι απραιτητο να το χτυπας μπορει να το χαιδεδυεισ.

καλο ειναι παντα να θηλαζεις και απο τα δυο στηθη. εμενα η μαια μου, μου ειχε πει απο 10 λεπτα εωσ 20 απο το ενα και το ιδιο απο την αλλη γιατι αν τα αφηνεις παραπανω το κανουν πιπιλα. και ενδιαμεσα καλο ειναι να το σηκωνεις να ρευεται. και η δικια μου πολλεσ φορες θηλαζε μονο απο το ενα και χορταινε. ειναι αναλογα...

πιασε το στηθος σου οταν ειναι γεματο και πιαστο και μετα απο ενα γευμα. ειναι σαφως πιο ξεφουσκωμενο, νομιζω θα καταλαβεις τη διαφορα

εμενα η μικρη μου καποια στιγμη μου ειχε κανει πληγεσ στισ θηλες μου. η μαια μου ειχε δωσει μια αλοιφη αλλα την καλυτερη λυση μου την εδωσε ο γυναικολογος μου. ελαιολαδο. ενα και ενα. εβαζα μετα απο καθε γευμα και το αφηνα μεχρι το επομενο. ξεπλενα το στηθος μου φυσικα πριν ξαναφαει. μαλακωσαν παρα πολυ οι θηλες μου. τωρα οσον αφορα τον υπνο εγω την κοιμιζα στην καλαθουνα για 2 μηνεσ περιπου στο πλαι και εβαζα και καποιο χωρισμα στη μεση. επειτα οταν την εβαλα στην κουνια βρηκε μονη τησ την βολη τησ. ενω τη στερεωνα στο πλαι, βολευτηκε ανασκελα και απλα γυριζε το κεφαλι τησ στο πλαι. αυτα απο εμενα. εγω σου ειπα την δικη μου εμπειρια. καλο ειναι να παρεις και την γνωμη καποιυ πιο ειδικου η ασ πει και την γνωμη τησ καμια αλλη μανουλα.

PQ4ip3.png

KpVyp3.png

Διαφημίσεις

Νατάσα θα σου πω και την δική μου άποψη για τις απορίες που έχεις, βασιζόμενη στην εμπειρία μου και σε όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα αλλά και αλλού...

1. Τα μωρά που θηλάζουν παίρνουν πολύ λιγότερο αέρα από τα μωρά που πίνουν από μπουκάλι και δεν είναι απαραίτητο ό,τι θα ρευτούν. Καλό είναι να το κρατάς 10 λεπτάκια στον ώμο σου και να το χτυπάς ελαφριά για να το βοηθήσεις να ρευτεί αλλά μην φοβάσαι τόσο. Εγώ δεν το τηρούσα ευλαβικά αυτό και ο μικρός όταν ήθελε να ρευτεί ρευτόταν μόνος του.

2. Αυτό για τις πρώτες 20 μέρες πρώτη φορά το ακούω!!!! Αυτό που ξέρω και κάνω εγώ ακόμη είναι να προσφέρω το ένα στήθος και όταν ο μικρός είναι ανήσυχος προσφέρω και το άλλο. Κατά καιρούς θα διαβάσεις για το 'παχύ γάλα' το οποίο κατεβαίνει μετά από κάποια λεπτά θηλασμού. Αν κάνεις συχνές εναλλαγές στα δύο στήθη μπορεί το μωρό σου να μην παίρνει αρκετό από αυτό και να μην βάζει βάρος.

3. Το στήθος αδειάζει όταν πλέον δεν καταπίνει το μωρό, δεν ακούς το χαρακτηριστικό 'γλουπ-γλουπ. Άλλος τρόπος είναι να το 'ζυγίσεις' όπως λέει η Ματίνα.

4. Για τον ύπνο η παιδίατρος στο μαιευτήριο μου είπε ανάσκελα, ο δικός μας παιδίατρος μας είπε στο πλάι. Εγώ τον έβαζα στο πλάι με μια πανούλα τυλιγμένη ρολό να συγκρατεί την πλατούλα του.

5. Ο θηλασμός δεν πονάει. Αν πονάς σημαίνει ό,τι το μωρό δεν έχει πιάσει σωστά την θηλή. Του βγάζεις προσεχτηκά την θηλή από το στόμα του με το μικρό σου δαχτυλάκι και το ξαναβάζεις στο στήθος μέχρι να την πιάσει καλά. Προσπάθησε όσες φορές χρειαστεί. Η θηλέα άλως είναι δύσκολο να χωρέσει στο στόμα ενός νεογέννητου. Η οδηγία είναι το μεγαλύτερος μέρος της να είναι στο στόμα του μωρού και όχι μόνο η θηλή.

6. Για προστασία μπορείς να βάλεις κάποια κρέμα από αυτές που κυκλοφορούν (κάποιες δεν χρειάζονται καν ξέπλυμα πριν τους θηλασμούς) ή το καλύτερο να αλείψεις τις θηλές σου με γάλα και να τις αφήσεις να αεριστούν!!!!!

Καλή επιτυχία!!! Να σου ζήσει το μωράκι σου και να έχεις πίστη στον εαυτό σου. Αν νομίζεις ό,τι δεν χορταίνει θήλαζε απλά περισσότερο και όσο ζητάει στήθος να του το δίνεις. Ακόμη και το πιπίλισμα έχει τον λόγο που υπάρχει. Ο δικός μου ακόμη πιπιλάει.

Αν κάτι άλλο χρειαστείς, ξέρεις που θα μας βρεις!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

natasa133 είπε:

1. το μωρο οταν θηλάζει αποκλειστικά κατευθειαν από το στήθος (χωρισ προστατευτικές θηλές) ρευεται? αν ναι πόσο το χτυπάω στην πλατούλα 2 λεπτά (που μου είπαν στο έλενα ή 15 που μου είπαν στο Αρεταιειο όπου και γέννησα). Προς το παρών συνήθως δε ρευεται.

2. για τις πρώτες 20 μερες ισχύει ότι θυλάζουμε σε κάθε θηλασμό και από τα δύο στήθη? και μετα τις μερς μόνο απο το ένα σε κάθε θηλασμό μεχρι να αδειασει? αν θηλάσει μόνο από τον ένα μαστο και δεν θέλει άλλο πειράζει?

3. Πως καταλαβαίνουμε ότι αδειασε το στήθος

4. πως το κοιμιζουμε? στο πλάι ή ανασκελα με λιγισμένο κεφαλάκι?

5. κάποιες φορες όταν θηλάζει πονάω σημαινει ψδεν πιανει σωστα τη θηλή? Η θηλέα άλως δε χωράει ολόκληρη, πειράζει?

6. μπορώ να βαλω κάτι για προστασία? κάποια αληφη προλυπτικά?

αυτα προς το παρών!

ευχαριστώ εκ των πρωτέρων

Σε ότι αφορά τον θηλασμό αυτό εδώ θα σε βοηθήσει πολύ http://ariadni144.wordpress.com/odigies_thilasmou_gia_tis_protes_40meres/

για το 1 και 2 θα βρεις τις απαντήσεις στο λινκ που σου έβαλα

1. αν το μωρό θηλάζει χωρίς χρονικούς περιορισμούς όση ώρα θέλει θα καταλάβει εκείνο ότι άδειασε το στήθος οπότε θα δυσανασχετήσει ή θα αρχίσει να πιπιλάει μόνο αδιάφορα οπότε εσύ προσφέρεις το άλλο.
  2. Αν το κοιμίζεις στο πλάι μη βάζεις αυτά τα ειδικά μαξιλάρια και πρόσεχε το χεράκι να μην είναι κάτω από το σώμα του (τράβηξε το προς τα έξω) μη τυχόν και γυρίσει το μωρό μπρούμυτα
  3. αν σε πονάει θα το βγάζεις από το στήθος (βάζεις το μικρό σου δαχτυλάκι στην ένωση του δυο χειλιών για να απελευθερώσει τη θηλή) και θα το ξαναβάλεις. Δεν πρέπει να πονάς ...αν η θηλή σου όταν την βγάζεις είναι πατικωμένη σε κάποιο σημείο τότε σίγουρα πρέπει να βάλεις μεγαλύτερο μέρος στήθους γιατί η θηλή πρέπει να βρίσκεται στο κοίλο σημείο της άνω γνάθου οπότε και εκεί δεν μπορεί να πατικωθεί. Τώρα αν θα είναι όλη η θηλαία άλω ή ένα μεγάλο μέρος εξαρτάται από το μέγεθος. Γενικά ο πόνος είναι προειδοποιητικό σημάδι ότι το μωρό δεν έχει μπει καλά στο στήθος οπότε το διορθώνεις....
  4. δεν βάζουμε στο στήθος κρέμες προληπτικά μαλακώνουν πολύ την περιοχή να προτιμάς να αλείφεις με το γάλα σου και το στήθος να αερίζεται (μη βάζεις επιθέματα συνέχεια π.χ)

καλή συνέχεια και να σου ζήσει το μωράκι σου:-D

female είπε:
Κορίτσια θέλω την γνώμη σας.

Ο μικρός μου θηλάζει 6-7 φορές το 24ωρο, από τις 05:30 που θα γυρίσω σπίτι μέχρι τις 08:00-09:00 που ετοιμάζομαι για δουλειά. Έχω παρατηρήσει όμως ό,τι ξυπνάει πολύ πιο συχνά (πριν ξυπνούσε 1 φορά την νύχτα) τώρα μπορεί και 4-5 και αυτό που με προβληματίζει είναι ό,τι το στήθος δεν έχει συνεχώς γάλα. Τις περισσότερες φορές δεν τον ενοχλεί αφού μάλλον έχει χορτάσει αλλά πιπιλίζει για να αποκοιμηθεί αλλά εγω τον διακόπτω και τον βάζω και στο άλλο στήθος. Μπορεί να κάνω 2-3 εναλλαγές σε κάθε γεύμα. Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως το στήθος δεν έχει πλέον γάλα αρκετό γι'αυτό ο μικρός ξυπνάει τόσες φορές την νύχτα. Γενικά με ανησυχεί που δεν έχει γάλα όση ώρα είναι στο στήθος...

Η ερώτησή μου με δυο λόγια είναι αν μετά από τόσο καιρό θηλασμού και με 6-7 ή 4-5 θηλασμούς το 24ωρο μπορεί να έχω μείωση της παραγωγής ώστε να μην επαρκεί το γάλα για το μωρό μου.

Επίσης έχω κάποιες ξεχασμένες κάψουλες μαγιά μπύρα, να πάρω μερικές μέρες???

female είπε:
Να προσθέσω ό,τι πριν 3 βδομάδες ξεκίνησα δουλειά και ο μικρός έπαψε να θηλάζει 8-9 φορές που θήλαζε το 24ωρο. Οπότε λογικό είναι να υπάρχει μια μείωση στην παραρωγή αλλά μπορεί αυτή να είναι ανησυχητική?? Επίσης τις ώρες αι μέρες (πχ. Σαββάτο και Κυριακή) που είμαστε μαζί, θηλάζει όσο συχνά θέλει και δεν θέλει (δηλαδή τον βάζω και μόνη μου στο στήθος). Ακόμη ο μικρός όταν είμαστε μαζί κοιμάται αποκλειστικά με το στήθος και την νύχτα όταν ξυπνάει θέλει μόνο την μαμά για λίγο γαλατάκι.

Να σου πω εγώ με τη μικρή μου εμπειρια (θηλάζω την κόρη μου 16,5 μήνες) μερικές σκέψεις. Ίσως συμβαίνουν δύο πράγματα:

1) Το μωρό περνάει μια φάση ανάπτυξης. Στη φάση αυτή ζητά πολύ γαλα, ώστε στη συνέχεια να ενεργοποιείται ο φυσικός μηχανισμός της μητέρας για να παράγει περισσότερο. Άρα, σε αυτή την περίπτωση, νομίζω καλά κάνεις και προσφέρεις κάθε φορά που ζητά. Όταν ήταν στον 9ο μήνα η κόρη μου πέρασε μια φάση που ξυπνούσε πολλές φορές τη νύχτα και ζητούσε γάλα. Το ερμήνευσα ως φάση αλλαγής ή άλμα ανάπτυξης και όντως πέρασε η φάση αυτή.

2) Του λείπεις τώρα με τη δουλειά και το στήθος το βλέπει σαν ψυχολογικό αντιστάθμισμα. Αυτό το είχα περάσει και εγώ τον Ιανουάριο που ξαναέπιασα δουλειά.

Και μία ερώτηση: Λογικά έχεις αρκετό γάλα, πώς συμπεραίνεις ότι δεν έχεις; Επειδή δεν πίνει άλλο και πιπιλίζει;

GJMap2.png

Διαφημίσεις

Εύη μου σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Η σκέψη αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή ο μικρός ήταν στο στήθος αλλά γάλα δεν κατέβαινε όλη την ώρα. Ίσως φταίει ό,τι το ΣΚ γενικά κάθεται πολλές ώρες στο στήθος αλλά επειδή δεν γίνεται αυτό καθημερινά το στήθος δεν είναι γεμάτο συνέχεια.

Αυτό που ήθελα να ξέρω ουσιαστικά είναι αν με 4-5 ή και 6 θηλασμούς το 24ωρο μπορεί να μπει σε κίνδυνο η παραγωγή μου.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female είπε:

Η σκέψη αυτή μου δημιουργήθηκε επειδή ο μικρός ήταν στο στήθος αλλά γάλα δεν κατέβαινε όλη την ώρα. Ίσως φταίει ό,τι το ΣΚ γενικά κάθεται πολλές ώρες στο στήθος αλλά επειδή δεν γίνεται αυτό καθημερινά το στήθος δεν είναι γεμάτο συνέχεια.

Αυτό που ήθελα να ξέρω ουσιαστικά είναι αν με 4-5 ή και 6 θηλασμούς το 24ωρο μπορεί να μπει σε κίνδυνο η παραγωγή μου.

όχι έχετε μαγαλώσει οι αναλογίες αλλάζουν εσύ αρκεί να ακολουθείς το μωρό σου .......αν ξεχνιέται εσύ προσφέρεις αν εκείνο δεν θέλει οκ:)

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σε ευχαριστώ!

Το αγοράκι μου δεν ξεχνιέται καθόλου. Το γαλατάκι της μαμάς είναι η πρώτη του προτεραιότητα και το μεγάλο του πάθος. Το προτιμάει από ο,τιδήποτε άλλο αλλά δεν είμαι πάντα κοντά του για να του το προσφέρω.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female είπε:

Δεν ξέρω αν αυτό έχει γενική ισχύ αλλά η παραγωγή μου σε φάση που θήλασα 2φορές τη μέρα ή και 1 δεν φαίνεται να μειώθηκε. Βέβαια αυτό δεν γίνεται συχνά, συνήθως (τους τελευταίους 4 μήνες) θηλάζουμε 3-4 φορές. Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.

GJMap2.png

Πάντως τα τόσα βραδινά ξυπνήματα με έχουν κουράσει πάρα πολύ. Ξυπνάει ανά 2ωρο και 1-2 φορές την εβδομάδα θα ξυπνήσει μόνο 1-2 φορές. Μπορούμε κάτι να κάνουμε γι'αυτό?

Να διευκρινήσω ό,τι ο μικρόσ κοιμάται μόνο με στήθος όταν είμαστε μαζί και όταν μεταξυπνήσει στον ύπνο του το ζητάει για να μπορέσει να ξανακοιμηθεί.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female είπε:
Πάντως τα τόσα βραδινά ξυπνήματα με έχουν κουράσει πάρα πολύ. Ξυπνάει ανά 2ωρο και 1-2 φορές την εβδομάδα θα ξυπνήσει μόνο 1-2 φορές. Μπορούμε κάτι να κάνουμε γι'αυτό?

Να διευκρινήσω ό,τι ο μικρόσ κοιμάται μόνο με στήθος όταν είμαστε μαζί και όταν μεταξυπνήσει στον ύπνο του το ζητάει για να μπορέσει να ξανακοιμηθεί.

female είπε:

Υπάρχει κάποια λύση αλλά θέλει υπομονή... Πάντως με μας λειτούργησε. Χρησιμοποίησα συμβουλές από ένα βιβλίο, το "the no-cry sleep solution" και τις προσάρμοσα ανάλογα. Λοιπόν:

1) Την πρώτη φορά που τον παίρνει ο ύπνος στο στήθος το βράδυ να αφαιρείς τη θηλή από το στόμα απαλά. Κάθε βράδυ, αν μπορείς κάνε το και πιο σύντομα, ώστε να φτάσει στο σημείο να μην αποκοιμιέται στο στήθος αλλά να γλαρώνει.

Παράλληλα, τη στιγμή που κοιμάται μπορεις να του λες απαλά "νάνι-νάνι" ή κάποια άλλη φράση ώστε να ταυτίσει τη λέξη με τον ύπνο.

2) Σταδιακά να απομακρύνεις πιο γρήγορα το στοματάκι του και να λες τη λέξη ή το νανούρισμα πριν κοιμηθει, την ώρα που "γλαρώνει". Παράλληλα επίσης, μπορείς να του χαϊδεύεις την πλατούλα ή να χτυπάς απαλά και ρυθμικά την πάνα ή ό,τι νομίζεις πως τον ηρεμεί, θα έχεις χαμηλό φωτισμό και ίσως και καμμιά απαλή μουσικούλα - νανουρισμα.

'Οταν νοιώθεις ότι είναι ανήσυχος τη νύχτα, δς πρώτα μήπως μπορεί ξανακοιμηθεί μόνο με το χάδι και το "νάνι-νάνι". Αν όχι, προσφέρεις στήθος αλλά και πάλι μόλις πάει να κοιμηθεί αφαιρείς τη ρόγα. Αν ξαναζητήσει ξαναδίνεις αλλά πάλι μόλις θεωρείς ότι μπορείς να το κάνεις απομακρυνε το στήθος. Αυτό μπορεί να επαναληφθεί πολλές φορές στην αρχή, θέλει επιμονή και υπομονή!

Αν το κάνεις αυτό για καμια βδομάδα, θα μπορείς να απομακρύνεις το στήθος την ώρα που απλά χαλαρωνει και "πιπιλίζει".

Πολύ σημαντικός είναι ο τρόπος που θα κοιμηθεί το βράδυ για πρώτη φορά, θα επηρεάσει όλη τη νύχτα. Αν δεν κοιμηθεί πάνω στο στήθος είναι πιο πιθανό να παρηγορηθεί με ένα χάδι στα νυχτερινά ξυπνήματα.

Το δοκίμασα όλο αυτό όταν ήταν 13 μηνών η κόρη μου αν και όχι με απόλυτη συνέπεια :oops: και βοήθησε πολύ. Ελπίζω να σε βοήθησα!

GJMap2.png

Evi μου κατά βάση αυτό κάνω και εγώ αλλά ο μικρός 8 στις 10 φορές θα ξαναζητήσει στήθος ή όταν τον πάω στην κούνια θα ξυπνήσει και πάλι ζητάει στήθος για να κοιμηθεί.

Επίσης όταν ξυπνάει την νύχτα, σηκώνεται αμέσως όρθιος στην κούνια και κλαίει οπότε δεν το διαπραγματεύεται. Προσπαθήσαμε με τον συζυγό μου να τον σηκώσει αυτός αντί για εμένα. Τον κρατούσε μέχρι και 1 ώρα και δεν κοιμόταν αν δεν τον έπαιρνε η μαμά αγκαλίτσα να θηλάσει. Μάλιστα μόλις με δει απλώνει τα χεράκια του και νιώθω τρομερές τύψεις που τον ταλαιπωρώ...

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female είπε:
Evi μου κατά βάση αυτό κάνω και εγώ αλλά ο μικρός 8 στις 10 φορές θα ξαναζητήσει στήθος ή όταν τον πάω στην κούνια θα ξυπνήσει και πάλι ζητάει στήθος για να κοιμηθεί.

Επίσης όταν ξυπνάει την νύχτα, σηκώνεται αμέσως όρθιος στην κούνια και κλαίει οπότε δεν το διαπραγματεύεται. Προσπαθήσαμε με τον συζυγό μου να τον σηκώσει αυτός αντί για εμένα. Τον κρατούσε μέχρι και 1 ώρα και δεν κοιμόταν αν δεν τον έπαιρνε η μαμά αγκαλίτσα να θηλάσει. Μάλιστα μόλις με δει απλώνει τα χεράκια του και νιώθω τρομερές τύψεις που τον ταλαιπωρώ...

Ωχ ωχωχ... υπομονή και επιμονή, με τα πολλά πιστεύω θα πιάσει, αν κάθε φορά τον απομακρύνεις λίγο νωρίτερα, αυτό είναι το κόλπο, ξαναδοκίμασε λίγες μέρες, αν έχεις την ενέργεια... :roll:

Από την άλλη ίσως είναι μια πολύ δύσκολη ηλικία: Όταν ήταν η μικρή μου 9 μηνων ήταν τόσο ζόρικα τα πράγματα με τα ξυπνήματα και τα κλάματα που είχα κουραστεί και ανάμεσα στα άλλα ήθελα να κόψω το θηλασμό, έπαθα και θυρεοειδίτιδα, άστα...:(. Η καλή μας η παιδίατρος με ενθάρρυνε όμως να συνεχίσω τουλάχιστον μέχρι να κλείσει χρόνο:). Όταν έγινε περίπου 10 μηνων πέρασε η πολύ δύσκολη αυτή φάση. Ίσως έχει να κάνει με δοντάκια, δεν ξέρω...Εσείς πάντα έτσι είστε ή τώρα τελευταία τα κάνει αυτά;

GJMap2.png

Female κι εγώ ακριβώς τα ίδια έχω με την κόρη μου!Ξυπνάει συνεχώς κι αν δεν πιάσει στήθος δεν κοιμάται με τίποτα!:shock:Όσο και να της ψιθυρίζω νανουρίσματα,όσο και να την κάνω βόλτες πάνω κάτω,τίποτε!Ειδικά αν την ώρα που ξυπνάει πάει ο άντρας μου κι όχι εγώ,τσιρίζει τόσο δυνατά που ξεσηκώνει την πολυκατοικία!Το μόνο που με "σώζει" είναι να την βάλω δίπλα μου στο κρεβάτι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...