Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τι ειναι αυτο τωρα??? (αποχρωματισμός δερματος)

Recommended Posts

Αν εμφανιστουν ξαφνικα δυο κηλιδες σαν μελανιες αλλα καφετι ανοιχτο, να ανησυχησω; Ειχε μια στο ποδι της η κορη μου απο 6 εως 11 μηνων, ολο απορουσαμε γιατι μελανιαζει στο ιδιο σημειο, μετα εφυγε σχεδον, ειναι πολυ αχνη. Σημερα εβγαλε μια μεγαλη σχετικα στο μαγουλο! Πρεπει να την παω στο γιατρο;

Διαφημίσεις

Ε δεν την πας καλου κακου? Υπαρχουν ασθενειες που ξεκινουν με κηλιδες, καλυτερα να εισαι καλυμμενη.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

• 3 εβδομάδες μετά...

Την Παρασκευη που μας περασε, επισκευθηκαμε την Σιβιτανιδου (Βερα ευχαριστω πολυ για τα τηλ). μου ειπε οτι υπαρχουν 2 εκδοχες: ή να το είχε εκ γεννετης και να μην φαινοταν και τωρα με τον ηλιο εγινε ορατο ή κατι την ερεθισε και εκανε αποχρωματισμο δερματος. Με σιγουρια δεν μπορουσε να μου πει εκτος αν εκανε βιοψια. Οσο για τη λευκη, οπως μου ειχε πει και το fistikaki, σε μωρα δεν εμφανιζεται εκτος αν εχεις κερδισει lotto oπως μου ειπε χαρακτηριστικα.

επανελεγχος σε 2 χρονια.

ουφφφφ! παει κι'αυτο!

MD1op3.png

Χθες είδα άλλους δυο αποχρωματισμούς, στα ποδαράκια του...

Εχω αρχίσει να τα παίζω, γιατί αυτές τώρα τις είδα πρώτα φορά.

Σήμερα το απόγευμα θα πάω στο γιατρό για το εμβόλιο και θα δούμε τί θα μας πει.

Η αλήθεια είναι οτι το φοβήθηκα λίγακι. Απο την άλλη σκέφτομαι οτι φέτος έκανε αρκετά μπάνια στη θάλασσα και ίσως να του φεύγει σταδιακά το χρωματάκι... Κουταμάρες λεω...

Ουφφφφ....

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα. Ανοιξά ήδη θέμα με το πρόβλημά μου αλλά μόλις είδα οτι υπάρχει και εδώ το θέμα που με απασχολεί. Η κόρη μου 4ων ετών τη Παρασκευη το βράδυ παρατήρησα οτι έχει στα πόδια κατα κύριο λόγο και λίγες στο ένα χέρι πολλές αποχρωματισμένες κουκίδες. Το σύνολο καμια 30αριά. τρείς απο αυτές είναι πιό απλωμένες απο τις υπόλοιπες κουκίδες. Δευτέρα στο Συγγρό είπαν οτι είναι σίγουρα λεύκη και έδωσαν θεραπεία με αλοιφές. Πάω την ίδια μέρα σε δερματολόγο του ταμείου. Αυτή πιο διστακτική ως μη εξειδικευμένη αλλά όπως είπε αφου το είπαν στο Συγγρός έτσι θα είναι. Τρίτος γιατρός ιδιωτικός. Απόλυτος οτι δεν είναι λεύκη. Είπε οτι τα σημάδια δεν είναι γαλακτερου χρώματος και της έκανε εξέταση με σβηστό ψως με ένα φως τύπου μπλακ λαιτ και αφου δεν φαινόταν κάτι είπε οτι δεν είναι. Είπε επίσης οτι μια απο τις αλοιφές που μας έδωσαν στο Συγγρός έχει κατηγοριθεί παλαιότερα για καρκινογέννεση. Εχω απλά παλαβώσει. Αν έχετε υπόψιν κανα δερματολόγο εξειδικευμένο στο θέμα θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα. Ανοιξά ήδη θέμα με το πρόβλημά μου αλλά μόλις είδα οτι υπάρχει και εδώ το θέμα που με απασχολεί. Η κόρη μου 4ων ετών τη Παρασκευη το βράδυ παρατήρησα οτι έχει στα πόδια κατα κύριο λόγο και λίγες στο ένα χέρι πολλές αποχρωματισμένες κουκίδες. Το σύνολο καμια 30αριά. τρείς απο αυτές είναι πιό απλωμένες απο τις υπόλοιπες κουκίδες. Δευτέρα στο Συγγρό είπαν οτι είναι σίγουρα λεύκη και έδωσαν θεραπεία με αλοιφές. Πάω την ίδια μέρα σε δερματολόγο του ταμείου. Αυτή πιο διστακτική ως μη εξειδικευμένη αλλά όπως είπε αφου το είπαν στο Συγγρός έτσι θα είναι. Τρίτος γιατρός ιδιωτικός. Απόλυτος οτι δεν είναι λεύκη. Είπε οτι τα σημάδια δεν είναι γαλακτερου χρώματος και της έκανε εξέταση με σβηστό ψως με ένα φως τύπου μπλακ λαιτ και αφου δεν φαινόταν κάτι είπε οτι δεν είναι. Είπε επίσης οτι μια απο τις αλοιφές που μας έδωσαν στο Συγγρός έχει κατηγοριθεί παλαιότερα για καρκινογέννεση. Εχω απλά παλαβώσει. Αν έχετε υπόψιν κανα δερματολόγο εξειδικευμένο στο θέμα θα εκτιμούσα τη βοήθειά σας.

απ'οτι εμαθα κιεγω, η λαμπα ειναι ο μονος τροπος για να φανει η λευκη. αρα μαλλον δεν ειναι. απλα μου κανει εντυπωση για το συγγρου αυτη η ανευθυνοτητα. Την ειδε παιδοδερματολογος εκει? Κοιτα που ηθελα να παω για δευτερη γνωμη γιατι ειναι λεει το καλυτερο! Αν θελεις τωρα το τη της Τσιβιτανιδου που πηγαμε κιεμεις (παιδοδερματολογος) να στο στειλω με πμ

MD1op3.png

απ'οτι εμαθα κιεγω, η λαμπα ειναι ο μονος τροπος για να φανει η λευκη. αρα μαλλον δεν ειναι. απλα μου κανει εντυπωση για το συγγρου αυτη η ανευθυνοτητα. Την ειδε παιδοδερματολογος εκει? Κοιτα που ηθελα να παω για δευτερη γνωμη γιατι ειναι λεει το καλυτερο! Αν θελεις τωρα το τη της Τσιβιτανιδου που πηγαμε κιεμεις (παιδοδερματολογος) να στο στειλω με πμ

Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου έστελνες το τηλέφωνό της. Ναι την είδε παιδοδερματολόγος και δε μου άφησε περιθώρια οτι μπορεί να μην είναι λεύκη. Μπαίνοντας στο ιντερνετ είδα και μια ασθένεια που ονομάζετε υπομελάνωση που ταιριάζει αρκετα με τα συμπτώματα της μικρής μου. Οψόμεθα λοιπόν.

Πήγαμε εχθές σε γιατρό ( στο ιατρείο της)που είναι εξειδικευμένη στο θέμα και είναι και στο Συγγρός. Μας είπε οτι τα σημάδια της μικρής δεν είναι λεύκη ΑΛΛΑ το παιδί έχει προδιάθεση για λεύκη. Τα σημάδια είναι απο χτυπήματα, τσιμπιματα κουνουπιών που έκαναν κακάδι και λόγο αυτής της προδιάθεσης δεν επαναχρωματίζεται το δέρμα. Απο ότι είπε μπορεί να εμφανιστεί λεύκη και θέλει παρακολούθηση. Και όλα αυτά συνηγορούν στο ότι πρώτος ξάδελφος της μάνας μου έχει λεύκη, και οτι και εγω και η μάνα μου και η πεθερά μου έχουμε θυροειδη ,εγω μάλιστα χασιμότο, που σαν αυτοάνοσο νόσημα σχετίζετε με τη λεύκη. Πριν ένα χρόνο είχα κάνει εξετάσεις για θυροειδή της μικρής και είχαν βγεί οι τιμές λίγο υψηλές αλλά μας είπαν οτι καμιά φορά συμβαίνει σε μιρκά παιδάκια και να γίνει επανεξέταση σε έναν χρόνο. Τώρα λοιπόν θέλουμε να κάνουμε μια εξέταση θυροειδούς, να πάμε στη δερματολογική του παίδων που έχουμε κλείσει ήδη ραντεβου, και να επισκευτούμε τη γιατρό που μου πρότεινε η ευα03.Αντε να δούμε που θα βγεί όλο αυτό.

• 6 months later...
  • 1 month later...

Η μικρη μου απο την περασμενη εβδομαδα εβγαλε ενα στρογγυλο σημαδι σαν κερμα στο λαιμο,κ μετα απο μια δυο μερες εβγαλε κ στο αριστερο της χερακι παλι ενα σημαδι σχεδον ιδιο μ αυτο που εχει στο λαιμο.Τα σημαδια ειναι σκουρα καφε,χθες που πηγαμε στον ομοιοπαθητικο μου ειπε οτι ειναι μαλλον αποχρωματισμος αλλα καλο ειναι να την δει δερματολογος.Σκεφτομαι να την παω αρχικα στον παιδιατρο κ μετα δερματολογο,εσεις τι λετε θεωρειτε οτι μπορει να ειναι κατι ανησυχητικο?

Διαφημίσεις

εγώ θα την πήγαινα πρώτα στον δερματολόγο.....

Ο παιδίατρος δεν είναι ειδικός για το δέρμα... σίγουρα έχει δει πολλά αλλά ο δερματολόγος είναι η καλύτερη επιλογή σου!

Εκλεισα ραντεβου την Πεμπτη,απλα ηθελα να ξερω εαν υπαρχει καποια αλλη μανουλα με την ιδια εμπειρια γιατι με εχει φαει το αγχος απο χθες που μου ειπε ο ομοιο οτι δεν ξερει τι ειναι.

Τελικά τι έγινε με το μωρό σου?Ολα΄καλά?

Εμένα η μικρή (11 μηνων) εδώ και μια βδομάδα εβγαλε μια (δεν θα το έλεγα άσπρη) κηλίδα λιγότερο μαυρισμενη από το υπόλοιπο δέρμα πάνω στο γόνατο:cry:

ΜετΑ από λίγες μέρες ΄εβγαλε και στο άλλο γονατο από πάνω και στη συνέχεια από κάτω, σήμερα ειδα οτι έβγαλε και στο χεράκι της ενα μικρό σημαδάκι ίσα που διακρίνεται η διαφορά στο χρώμα!!!!!

Διαβαζω διαφορα στο νετ κι εχω τρελαθεί!!!!!!!Η γιατρος απο το τηλ μου ειπε να πάω σε παιδοδερματολόγο!!!!!

Εχετε κανενα καλό υπόψιν σας?

Εμένα η μικρή εδώ και μια βδομάδα εβγαλε μια (δεν θα το έλεγα άσπρη) κηλίδα λιγότερο μαυρισμενη από το υπόλοιπο δέρμα πάνω στο γόνατο:cry:

ΜετΑ από λίγες μέρες ΄εβγαλε και στο άλλο γονατο από πάνω και στη συνέχεια από κάτω, σήμερα ειδα οτι έβγαλε και στο χεράκι της ενα μικρό σημαδάκι ίσα που διακρίνεται η διαφορά στο χρώμα!!!!!

Διαβαζω διαφορα στο νετ κι εχω τρελαθεί!!!!!!!Η γιατρος απο το τηλ μου ειπε να πάω σε παιδοδερματολόγο!!!!!

Εχετε κανενα καλό υπόψιν σας?

τωρα αγχβθηκα θα πω με αυτα που διαβασα1 εχει βγαλει και η κορη μου μια ασπρη πολυ μικρη κηλιδα (οσο το μικρο νυχι του χεριου) στην εωση φανταστειτε του σαγονιου με το μαγουλο. δεν ανησυχησα οταν το ειδα γιατι σκεφτηκα οτι ειναι απο τον ηλιο. θυμαμαι εβγαζε και η αδερφη μου οταν ηταν μικρη και τις ελεγε παναδες ο γιατρος. τωρα ομως με αυτα που διαβασα αγχωθηκα....

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Τι να πω κι εγώ?Πήγαινε σε ενα δερματολόγο να σου φυγει η έννοια!

κι εγώ σκασμενη είμαι και βρίσκομαι κ εκτος Αθηνών κ χωρις τον αντρα μου!Αυριο θα την πάω σε ενα δερματολόγο εδώ και θα δω τι θα μου πει, βεβαια η παιδιατρος ειπε παιδοδερματολόγο, αλλά εδώ που να τον βρώ!Ευχομαι τα παιδάκια μας να μην έχουν τίποτα!

απλα να σας πω μιας και εγω ανοιξα το θεμα οταν η μικρη μου ηταν ακομα μωρο, οτι το δικο της σημαδι... ειναι απλα σημαδι... μεγαλουτσικο μεν, αλλα μεγαλωνει συμμετρικα με το παιδι... δεν ειναι λευκη, ειναι απλα σημαδι.... μια σταμπα ασπρη στο ενα της πλευρο..

η δικη μου δεν το ειχε σιγουρα. εμφανιστηκε τωρα για αυτο και σκεφτηκα αρχικα οτι ειναι απο τον ηλιο. δεν ειναι κατι εξαιρετικα ασπρο. σημερα το πρωι την εψαξα παντου. καποιος ξενος πιστευω οτι μπορει να μην το προσεξει καθολου. ειναι ελαφτα υπολευκο. αν δηλαδη εξαιρεσεις το μαυρισμα της θαλλασας (24 μπανια) εχει το χρωμα που ειχε το δερμα ρης το χειμωνα. θα παμε σε γιατρο αλλα παιδοδερματολογο ουτε και εμεις εχουμε εδω.

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

καλημερα!κ μενα η μικρη μου εχει μια υπολευκη στο γονατο κ μια πιο μικρη ψιλα στο μηρο η παιδιατρος μου ειπε οτι λιγοτερες απο πεντε δεν μας ανυσηχουν.αν βγαλει παραπανω να κανουμε υπερυχο εγκεφαλου εμεις ηδη εχουμε κανει δυο υπερυχους για αλο λογο δεν εδιξαν κατι,μου φαινεται ομως οτι αρχιζουν να γινονται κ αλλες υπολευκες

αν σου πω να μην διαβαζεις στο ιντερνετ δεν θα με ακουσεις γιατι κ γω το ιδιο κανω με αλλα θεματα που εχουμε.ακου τι σου λεει η παιδιατρος σου κ μην αγχωνεσε δεν πιστευω οτι θα ναι τπτ

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

κοριτσια εμενα ειναι 2 χρονων, κ εκ γενετης εχει μια υπολευκη κηλιδα μεγεθος αμυγδαλου στην πλατη καθως κ μια κοκκινη κηλιδα στο στερνο μεγεθος φουντουκιου, ακανονιστο ομως, φανταστειτε μια κοκκινη μουντζουρα, το οποιο ειναι εξωτερικο αιμαγγειωμα , ο γιατρος ειπε να μην ανυσηχω μπορει να βγει με laser οταν μεγαλωσει. Ουτε για το υπολευκη ειπε κατι , απλα ειναι λιγο μεγαλα κ φοβαμαι αργοτερα μην εχουμε τιποτα κοροιδιες απο παιδακια στο σχολειο, ξερετε τωρα πως ειναι αυτα.

Επειδή τα διάφορα δερματολογικά "συμπτώματα" είναι πολλές φορές παρόμοια σε διάφορες παθήσεις -και οι παιδίατροι δεν είναι οι ειδικοί για τις περιπτώσεις αυτές- θα έλεγα τέτοια θέματα να τα κοιτάνε δερματολόγοι.

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο...

QqmLp3.png

εμας μας ειδαν πανω απο 20 παιδιατροι γιατι εχουμε νοσηλευτει στο παιδων της πατρας κ ολοι βλεποντας το το ονομασαν αμεσως υπολευκη χωρις να γινει καπια ιδιαιτερη εξεταση οπως διαβασα αλου.η μικρουλα εχει κ αλλη μια αλλα εκει που την εχει ηταν δυσκολο να δω αν την ειχε απο μωρο η εμφανιστηκε τωρα ειναι εξαλου τοσο μικρη εγω δεν την ειχα δει η παιδιατρος την ειδε κ μου το ειπε.εγω στο γονατο την ειχα δει περιπου στον ενα μηνα που ηταν αχνο ασπρο κ σιγα σιγα μαυριζοντας το υπολοιπο δερμα αυτο φαινεται πιο ασπρο το θεμα ειναι οτι κ μενα με τρελανε η παιδιατρος πεταξε την εξης ατακα κ αλλη υπολευκη?αλλα εσεις κανατε υπερυχο εγκεφαλου κατι πιστευω θα εδιχνε!της λεω δηλ τι?μου λεει συνηθως πανω απο 5 υποδηλλωνουν ογκο χωρις βεβαια να ειναι σιγουρο κ με εβαλε να βραζω στο ζουμι μου οπως κ για το ραιβοκρανο που εχουμε οτι ενα ραιβοκρανο οφειλεται σε διαφορα πραγματα ενα απο αυτα ειναι κ ογκος της λεω αυτο θα φαινοταν με τον υπερυχο?μπορει ναι μπορει οχι αναλογα με το μεγεθος λεει τις σκεψεις της δυνατα κ γω τωρα ψαχνω ιντερνετικα γιατι αν πω του αντρα μου να παμε να την δει κ αλος γιατρος θα παρει το παιδι κ θα φυγει απο το σπιτι

fSOwp2.png

ηρθες ψυχη μου κ γεμησες την ζωη μου!!!ΜΑΡΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ

ersTp3.png

16/9/12 ηρθε κ το χρυσανθεμακι μου

Λοιπόν εμας τα νέα ειναι ευχάριστα!

Την πηγα εδω σε δερματολόγο και ειπε οτι είναι 'μεταφλεγμονωδης αχρωμία'' απο το μπουσούλημα λεει εκει που τριβονται τα γόνατα εχει φυγει το χρώμα κ επειδη ειναι πολύ μελαχρινη φαίνεται!Σ ενα πιο ανοιχτόχρωμο παιδάκι μπορει να μη φαινόταν κάν!

Λευκη ειπε δεν ειναι, η λεύκη συνήθως δεν εμφανίζεται σε τοσο μωρά και επιπλέον το χρώμα της λευκης ειναι πολύ άσπρο ''γαλακτερό''

Μου έδωσε μια ενυδατική να της βαζω πρωί - βράδυ και οποσδήποτε αντηλιακο καθε φορα που βγαινει απο το σπίτι με δεικτη 50+, επίσης ειπε καθόλου στον ήλιο μεχρι 3 χρονών μετά τις 6 η ωρα στη θάλασσα!

apricot μάλλον κατι τετοιο είναι και εσας, αν εχει μαυρίσει πολύ!Μου είπε επειδη ειναι μελαχρινή θα κάνει διάφορες δυσχρωμίες στο δερμα της. Πηγαινε την βέβαια να σου φυγει απο το μυαλό, κι εγώ ηρέμησα!

Φυστικάκι ένα τετοιο σημαδι σαν της κορης εχω κι εγώ στη κοιλια κ δεν το ειχα απο τοτε που γεννήθηκα το απέκτησα μεγάλη, όπως λες ειναι απλά ενα σημάδι, δεν είναι κατι. Της μικρης ομως ηταν 3 γι αυτό κ ανησύχησα!

Α!Μου εδωσε και το τηλεφωνο της Τσιβιτανίδου αν δεν φύγουν να πάω να τη δει!

Αυτά!Υγεία σε όλα τα παιδάκια!!!!!

το πρωί πηγα σε δερματολόγο και μου ειπε οτι είναι μεταφλεγμονώδης αχρωμία, από το μπουσούλημα τριβεται το δέρμα και επειδή είναι μελαχρινή φαινεται!

Κι εγώ αυτά περί όγκων διαβασα και κόντεψα να σαλτάρω!Εχω χάσει 10 χρονια απ τη ζωή μου!

Βεβαια μου προτινε να παω να τη δει κ η Τσιβιτανίδου οταν πάω Αθήνα και αυτο θα κάνω!

Α!και θα κοψω και το ίντερνετ

κι εμας ειχε ο μεγαλος οταν ηταν μηνων και ειχα τρομαξει γιατι ο μπαμπας μας εχει λευκη,ομως με καθησυχασαν πως λεγονται αχρωμες κηλιδες και τις εμφανιζουν πολλα μωρα χωρις να ειναι κατι ανησυχητικο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...