Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

τι ειναι αυτο τωρα??? (αποχρωματισμός δερματος)


Recommended Posts

ανακαλυψα στο σωμα της μικρης, στο πλευρο της, ενα αρκετα μεγαλο κομματι αποχρωματισμενου δερματος...

 

δεν το εχω ξαναδει... τη ντυνω και τη γδυνω καθε μερα... αντε να μη το προσεξα χτες, παντως πανω απο 2-3 μερες δε πρεπει να ειναι... τοσο γκαβη ειμαι, να γεννηθηκε μ αυτο και να μη το προσεξα?????

 

ψαχνω στο ιντερνετ, φοβηθηκα για λευκη,αλλα δε πρεπει να ειναι...

 

θα παρω τηλ, το γιατρο το απογευμα... εντωμεταξει, πριν 3 μερες ηρθε γιατρος για εμβολιο... το κοιταξε το μωρο καλα, δεν ειδε τιποτα...

 

τι στην ευχη μπορει να ειναι???

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


σε ρώτησα και στο άλλο τόπικ

είναι πολύ μελαχρινό το μωρό??

 

edit

οκ το είδα..

λογικά δεν είναι τίποτα, ο μικρός μου γιος τα κάνει κάτι τέτοια, είχε στον πωπό του όταν ήταν μωρό και πέρσυ το χειμώνα στα μπουτάκια αλλά ειναι λόγω του ότι έχει πολύ σκούρο δέρμα και κάνει "αποχρωματισμούς", μετά έστρωσε σιγά σιγά... τον είχα παει στον δερματολόγο και μου τα εξήγησε, δεν ήταν τίποτα πάντως... λογικά και το δικό σας δεν είναι τίποτα (η λεύκη δεν εκδηλώνεται έτσι)... μπορεί κανενα μυκητάκι, μπορεί "αποχρωματισμός" που επανέρχεται... ας το δει και η παιδίατρος...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Πήγαινε στον παιδίατρο ή ακόμα καλύτερα σε δερματολόγο. Αν είναι, δεν είναι κάτι σημαντικό, μπορεί να σου πει να βάλεις κάποια αλοιφή. Είχε και η κόρη μου μωρό και της έφυγε.

Link to comment
Share on other sites

ο αντρας μου με λεει τρελη,που ανησυχω.... :evil:

 

καλα, ας μην ειναι τιποτα, κι ας ειμαι και παρανοικη....

 

(αααααααααα καλα, τωρα μολις σηκωσε τη μικρη και την ψαχνει με το φακο.. κατα τ αλλα ειμαι εγω τρελη...)

 

δε το σηκωνει κι ο γιατρος....

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ ανακάλυψα στην μικρή μου μια πολύ μεγάλη επιφάνεια ένα τόνο πιο σκούρη από το δέρμα της!

 

Την πήγα και σε γιατρό και σε δερματολόγο και μου είπαν πως δεν είναι τίποτα!

 

Απλά να την προστατεύω από τον ήλιο!

 

Βέβαια όταν το είδα χέστηκα απο τον φόβο μου!

 

Αυτά!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

 

cHmop2.png

Link to comment
Share on other sites

εγώ είχα κάτι τέτοιο στο πρόσωπο όταν ήμουν μικρή και λεγόταν πανάδες... αλλά δεν μπορώ να σπυ πω αν είναι το ίδιο με το μωρό σου... πάντως γενικά τα μωράκια μέχρι 6 μηνών έχουν πολυ ευαίσθητο και ανώριμο δέρμα...

 

κι αυτοι οι παιδίατροι να μην σηκώνουν το κινητό... τι κακό κι αυτό...

xH00.jpgZKiNp2.png

To deftero mikrouli sokolatoloukoumadaki mou gennh8hke stis 15/01/10

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι εμέναέχει , όχι απ την αρχή της γέννησης αλλάμετά απο το 2μηνο βγήκε στην κοιλίτσα ένα σημαδάκι πιο λευκό απο το δερματάκι της, το είδε κι ο παιδίατρος και μου είπε ότι δεν είναι τίποτα κι οτι μπορεί και να φύγει, ούτε σε δερματολόγο να πάω μου είπε :wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

μολις ανακαλυψα ενα μεγαλο κομματι 5#5 περιπου εκατοστα πιο λευκο απο το υπολοιπο δερμα, στο λαιμο της μικρης μου..

εχω τρελλαθει, δεν υπηρχε.. τι να ειναι..

ξερει κανεις κατι? η λευκη πως ειναι?? fistikaki τι εγινε με το δικο σας? πως ηταν? εξαφανιστηκε??

MD1op3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μολις ανακαλυψα ενα μεγαλο κομματι 5#5 περιπου εκατοστα πιο λευκο απο το υπολοιπο δερμα, στο λαιμο της μικρης μου..

εχω τρελλαθει, δεν υπηρχε.. τι να ειναι..

ξερει κανεις κατι? η λευκη πως ειναι?? fistikaki τι εγινε με το δικο σας? πως ηταν? εξαφανιστηκε??

 

 

δεν εξαφανιστηκε.. μενει περιπου σταθερο..μεγαλωνει αναλογικα με το σωμα και το δερμα του παιδιου... μου ειπαν δεν ειναι λευκη, ειναι απλο σημαδι... θελω και εγω να το ψαξω περαιτερω μαζι και με κατι αλλα σημαδακια της μικρης σε παιδοδερματολογο, απο σεπτεμβρη....

Link to comment
Share on other sites

κι εμένα ο γιός μου έχει ένα τέτοιο άσπρο σημαδάκι στη γάμπα του.όταν το είδα δεν πολυανησύχησα γιατί κάτι ανάλογο είχε και η ανηψιά μου στο πόδι της και ούτε εξαπλώθηκε ούτε τίποτα. τώρα ειναι το κορίτσι 22 χρονών και έχει απλά ένα άσπρο σημαδάκι.ελπίζω το ίδιο να είναι και στο γιό μου.καλού κακού θα ρωτήσω και την παιδίατρο την άλλη φορά

Link to comment
Share on other sites

κοιτα, και γω ειχα φρικαρει για λευκη.. αλλα δεν εμφανιζεται σε αυτην την ηλικια...

 

αυτο σου το ειπε γιατρος?? θα με ηρεμησει πολυ αν αυτο ιχυει.

Ολοι μου λενε οτι μαλλον το ειε κ δεν το ειχα προσεξει, αλλα ειναι δυνατον?? ειναι αρκετα μεγαλο κ πανω στο λαιμο της. Την αφησα πρωτη φορα με την γιαγια κ τον παππου για 5 μερες να κανει κανενα μπανιο κ σημερα που ηρθα φρικαρα!!

ψαχνω στο internet γιατι μονο τη λευκη σκεφτομαι απο τηνωρα που το ειδα, κ εχω τρελλαθει χειροτερα...

MD1op3.png
Link to comment
Share on other sites

Άααα έχουμε κι εμείς τέτοιο!!!

Ένα σημαδάκι που δε μαυρίζει με το υπόλοιπο δέρμα.... Στο μεταξύ λίγο παρακάτω... έχει μια πιο σκούρα κηλίδα... (αυτό το παιδί.... όλο παράξενα...!! :lol:)

 

Η παιδίατρος μου είπε πως είναι απλά σημάδια στο δέρμα (μόνιμα σημάδια όμως).

Και ρωτάω ο ... φωστήρας: "Μα καλά... έφυγε το χρώμα από εδώ... και πήγε στο άλλο??" :confused::rolleyes:

Παιδίατρος: :lol: :lol: :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγω ενα τετοιο στην κοιλια μου.......ουτε ξερω απο ποτε το εχω....φαινεται οταν μαυριζω το καλοκαιρι επειδη δεν μαυριζει αυτο το κομματι.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

βαλτε με κ μενα στο club...εχει ο χαρχουδας μου ενα τετοιο σημαδι στη μεσα μερια του χεριου του....εγω δεν ανησυχησα,για τον αντρα μου δεν μπορω να πω το ιδιο,νομιζω πως ειναι απο τον ηλιο....οχι???....

θα σας παρακολουθω !!!!!!!!!

uDuOp2.png
Link to comment
Share on other sites

Και σε μένα ο γιός έμφανισε με κηλίδα καφέ στην δεξά μεριά κάτω από τα πλευράκια του.Εμφανίστηκε γύρω στον 3-4 μήνα καλά διότι στην αρχή εμοιάζε με μια μικρή κοκκινίλα και δεν έδωσα σημασία μετά που άλλαξε χρώμα και έγινε κάφε ανησύχησα και τον πήγα στον παιδίατρο,μου είπε ότι λέγετε καφε κηλίδα ΟLE ή τα σημάδια του γαλλικού καφέ .Δεν είναι ανησυχητικό όταν υπάρχουν 2-3 ,αν είναι περισσότερες θέλει ψάξιμο.Τώρα ο γιός μου είναι 13 μηνών και όσο μεγαλώνει το παιδί μεγαλώνει και αυτή και δεν πρόκειτε να εξαφανιστεί.Στο internet που εψαχνα και είχα αγχωθεί τότε βρήκα τα εξείς:

Γενετικά σημάδια στο μωρό

 

 

Τα περισσότερα μωρά κατά τη γέννησή τους έχουν κάποιο γενετικό σημάδι. Όλα αυτά τα σημάδια συνήθως εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 3 ετών. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιʼ αυτά. Ποια είναι όμως τα γενετικά σημάδια;

 

Μογγολοειδείς κηλίδες

Συνήθως εντοπίζονται στον ποπό και σπανιότερα στην πλάτη του μωρού σας. Πρόκειται για σκούρες μαυρο-μπλε κηλίδες, μεγάλου μεγέθους, και φαίνεται σαν να έχει κτυπήσει κάπου το μωρό. Είναι αθώες, δεν χρειάζονται θεραπεία και εξαφανίζονται μέσα στον πρώτο χρόνο ζωής.

 

Σημάδια τύπου πελαργού («επίπεδος σπίλος» ή κηλίδες τύπου σολομού)

Παρατηρούνται συνήθως στο πίσω μέρος του λαιμού (θέση από την οποία «έπιασε ο πελαργός» το μωρό σας με το στόμα του και σας το έφερε στο σπίτι), κάτω από τις ρίζες των μαλλιών και σπανιότερα στα βλέφαρα, στο μέτωπο, γύρω από τη μύτη, αλλά και οπουδήποτε αλλού στο δέρμα του μωρού. Είναι ροζ στίγματα, σαν το χρώμα του σολομού, που εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Είναι πιο έντονα όταν το μωρό κλαίει.

 

Μελαγχρωματικοί σπίλοι

Το χρώμα τους είναι ανοικτό καφέ και μπορεί να είναι και τριχωτοί. Πρέπει να παρακολουθείτε το χρώμα και το μέγεθός τους. Εάν είναι πολύ μεγάλοι ή το χρώμα τους γίνει μαύρο, θα πρέπει να αφαιρεθούν.

 

Αιμαγγείωμα που μοιάζει με φράουλα

Πρόκειται για ένα μαλακό εξόγκωμα με χρώμα φράουλας, μικρό σαν φακή ή μεγάλο σαν μικρός δίσκος. Μερικές φορές δεν φαίνεται κατά τη γέννηση, αλλά εμφανίζεται τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του μωρού. Εμφανίζεται σε 1 στα 10 μωρά.

 

Τα σημάδια αυτά μεγαλώνουν τους πρώτους μήνες της ζωής για να γίνουν κοκκινωπά εξογκώματα, αλλά τελικά θα αρχίσουν να ξεθωριάζουν και να παίρνουν ένα μοβ-γκρι χρώμα, ενώ σχεδόν πάντα εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 5 ετών.

 

Σηραγγοειδές αιμαγγείωμα

Είναι πιο σπάνιο (1-2 μωρά στα 100). Έχει μπλε ή μπλε-κόκκινο χρώμα, μαλακή μάζα και μέγεθος καρυδιού. Μεγαλώνει τους πρώτους 6 μήνες. Γύρω στους 18 μήνες συρρικνώνεται. Στην ηλικία των 5 ετών εξαφανίζεται το 50% των σημαδιών και το 90-100% στην ηλικία των 10-12 ετών. Εάν δεν υποχωρήσει, συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.

 

Ομαλό αιμαγγείωμα (ή λεκές από κόκκινο κρασί)

Πρόκειται για σημάδια μοβ-κόκκινα, που εμφανίζονται από τη γέννηση ως επίπεδα ή εξογκωμένα σημάδια. Στην ηλικία των 12 ετών μπορείτε να τα εξαφανίσετε με λέιζερ.

 

Τα σημάδια του γαλλικού καφέ (cafι aux lait κηλίδες)

Πρόκειται για επίπεδες κηλίδες στο δέρμα με χρώμα μαύρο έως ανοικτό καφέ, που μπορεί να υπάρχουν οπουδήποτε στο σώμα. Εμφανίζονται είτε από τη γέννηση είτε στα πρώτα χρόνια της ζωής του και δεν εξαφανίζονται ποτέ. Αν υπάρχουν πολλές από αυτές τις κηλίδες (πάνω από 6-7) συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας. Αν είναι λίγες, είναι άνευ σημασίας` αναζητήστε παρόμοιες κηλίδες στους γονείς.

 

Μογγολοειδής κηλίδες

Είναι εκτεταμένες επίπεδες κηλίδες του δέρματος που έχουν χρώμα μπλε σκούρο και μοιάζουν με μελανιές. Μπορεί να τις δείτε στην πλάτη ή στους γλουτούς του μωρού.

Τι πρέπει να ξέρουμε: Οι μογγολοειδείς κηλίδες είναι πιο συνηθισμένες σε βρέφη με σκουρόχρωμο δέρμα και δεν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί αφού είναι άνευ σημασίας.

Τι πρέπει να κάνουμε: Να περιμένουμε, γιατί οι μογγολοειδείς κηλίδες εξαφανίζονται μέχρι την ηλικία των 6 ετών.

Πότε επεμβαίνουμε: Ποτέ.

 

Μελαγχρωματικές κηλίδες

Υπάρχουν μελαγχρωματικές κηλίδες που μπορεί να είναι εκ γενετής ή να εμφανιστούν αργότερα, συνήθως από την έκθεση του παιδιού στον ήλιο. Μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος, ενώ το μέγεθος και η απόχρωσή τους ποικίλλει από καφέ ανοιχτό μέχρι καφέ σκούρο ή μαύρο.

Τι πρέπει να ξέρουμε: Αν το παιδί έχει πάνω από έξι κηλίδες με μέγεθος μεγαλύτερο από μισό εκατοστό η καθεμία, πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρο γιατί επιβάλλεται να γίνει έλεγχος για μια συγγενή νόσο που ονομάζεται νευρινωμάτωση.

Τι πρέπει να κάνουμε: Εκτός από την ηλιακή προστασία που πρέπει να εφαρμόζεται έτσι κι αλλιώς, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο.

Πότε επεμβαίνουμε: Μόνο αν η μελαγχρωματική κηλίδα είναι μεγάλη και σε σημείο που δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα, όπως για παράδειγμα στο πρόσωπο, μπορείτε να συζητήσετε με τον πλαστικό χειρουργό το ενδεχόμενο αφαίρεσης. Συνήθως η αφαίρεσή τους γίνεται με τρίψιμο δερμοπλάνησης ή χειρουργική ή με λέιζερ. Μένει μια κοκκινίλα για κάποιο διάστημα, αλλά σταδιακά υποχωρεί.

 

Φακίδες

Είναι μικρές σκουρόχρωμες κηλίδες που εμφανίζονται από μικρή ηλικία, συνήθως από τα 2 και μετά, κυρίως στα σημεία που εκτίθεται στον ήλιο.

Τι πρέπει να ξέρουμε: Είναι συνήθως κληρονομικές. Προτιμούν παιδιά με άσπρο δέρμα και ανοιχτά χαρακτηριστικά.

Τι πρέπει να κάνουμε: Επειδή οι φακίδες γίνονται μεγαλύτερες και πιο σκούρες με την έκθεση στον ήλιο, η αντηλιακή προστασία πρέπει να είναι αυξημένη καθʼ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Πότε επεμβαίνουμε: Συνήθως δεν επεμβαίνουμε. Αν όμως οι φακίδες είναι μεγάλες, υπερβολικά πυκνές και έντονες, μπορείτε να συζητήσετε με τον δερμοτολόγο για τις επιλογές που υπάρχουν όσον αφορά τον αποχρωματισμό τους με λέιζερ.

 

Αχρωμικές κηλίδες

Συνήθως υπάρχουν εκ γενετής, αλλά πιθανόν να μην τις προσέξουν οι γονείς γιατί τα νεογέννητα έχουν ιδιαίτερα λευκή επιδερμίδα κι έτσι μπορεί να μη φαίνονται. Καθώς όμως το παιδί μεγαλώνει και το δέρμα του από την έκθεση στον ήλιο σκουραίνει, η αχρωμική κηλίδα μπορεί να γίνει ορατή.

Τι πρέπει να ξέρουμε: Μια αχρωμική κηλίδα είναι εκ γενετής σημάδι που δεν αλλάζει θέση. Αλλάζει όμως μέγεθος αφού μεγαλώνει μαζί με το παιδί. Αν είστε βέβαιοι ότι οι αχρωμικές κηλίδες δεν υπήρχαν από τη γέννηση και έχετε παρατηρήσει ότι αλλάζουν θέση και σχήμα, πρέπει επισκεφθείτε έναν παιδοδερματολόγο γιατί πιθανόν πρόκειται για κάποια δερματική πάθηση, όπως π.χ. λεύκη.

Τι πρέπει να κάνουμε: Οι αχρωμικές κηλίδες απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι, επειδή στο σημείο αυτό δεν υπάρχει μελανίνη, το παιδί μπορεί να καεί πιο εύκολα απʼ ό,τι στο υπόλοιπο δέρμα και γιʼ αυτό, όταν εκτίθεται στον ήλιο, πρέπει να βάζετε περισσότερο αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι σημαντικό να ενημερώσετε αμέσως τον δερματολόγο αν παρουσιαστεί στην επιφάνεια της αχρωμικής περιοχής του δέρματος κάποιος σπίλος. Τέλος, πρέπει να ενημερώσετε τον παιδίατρο γιατί μπορεί να συστήσει έλεγχο για τον αποκλεισμό συγγενούς πάθησης.

Πότε επεμβαίνουμε: Συνήθως δεν επεμβαίνουμε. Υπάρχει πιθανότητα εξάλλου το φυσιολογικό χρώμα στην περιοχή αυτή σιγά-σιγά να επανέλθει με το πέρασμα του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο, δηλαδή να ενεργοποιηθούν τα μελανοκύτταρα και νʼ αρχίσουν να παράγουν την απαραίτητη μελανίνη. Αν όμως η αχρωμική κηλίδα είναι μεγάλη και δημιουργεί αισθητικό πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικές χρωστικές που θα σας συστήσει ο δερματολόγος και οι οποίες είναι ακίνδυνες.

 

Αιμαγγειώματα επίπεδα

Είναι μικρές ή μεγάλες κηλίδες του δέρματος, επίπεδες και ομαλές στην επιφάνειά τους. Οφείλονται στο ότι τα αγγεία στη συγκεκριμένη περιοχή είναι περισσότερα και πολύ ευρύτερα από το κανονικό, με αποτέλεσμα το δέρμα που τα περιβάλλει να αποκτά ροζ ή κόκκινο χρώμα.

Τι πρέπει να ξέρετε: Είναι συχνά και συνήθως υπάρχουν από τη γέννηση ή εμφανίζονται με τη μορφή μιας ερυθρής κηλίδας τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του παιδιού. Εμφανίζονται πιο συχνά στα βλέφαρα ή στον αυχένα και συνήθως δεν εγκυμονούν κινδύνους.

Τι κάνουμε: Όταν εντοπίζονται στα άνω βλέφαρα, σε αρκετές περιπτώσεις εξαφανίζονται μέσα στους πρώτους μήνες της ζωής. Στις άλλες θέσεις και κυρίως όταν έχουν βαθύ κόκκινο χρώμα παραμένουν.

Πότε επεμβαίνουμε: Εξαρτάται από το είδος, το μέγεθος, τη θέση τους και το λειτουργικό ή αισθητικό πρόβλημα που δημιουργούν. Συνήθως μπορούμε να επέμβουμε στην ηλικία των 3 ή 4 χρόνων. Το λέιζερ προηγμένης τεχνολογίας συστήνεται στις περισσότερες περιπτώσεις για τον αποχρωματισμό τους. Πρέπει επίσης να τονίσουμε πως όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τους τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα με το λέιζερ.

 

Αιμαγγειώματα που μοιάζουν με φράουλες

Είναι καλοήθεις όγκοι των αγγειακών στοιχείων του δέρματος με φραουλώδη όψη. Πρόκειται δηλαδή για μια καλοήθη υπερπλασία των αιμοφόρων αγγείων. Αν και δεν γίνονται πάντα αμέσως αντιληπτά μετά τη γέννηση, μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου ζωής σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος με τη μορφή μιας κόκκινης, ελαφρά εξογκωμένης βλάβης.

Τι πρέπει να ξέρουμε: Παρατηρούνται περίπου στο 2% των νεογέννητων. Συνήθως τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του παιδιού διογκώνονται έντονα. Σταματούν όμως να μεγαλώνουν και συνήθως συρρικνώνονται και εξαφανίζονται πριν την πρώτη δεκαετία ζωής τους παιδιού. Όταν εντοπίζονται στη γλώσσα ή στη στοματική κοιλότητα, μπορεί να συνδέονται με σύνδρομο που απαιτεί ιατρική παρακολούθηση γιατί εγκυμονεί κινδύνους.

Τι κάνουμε: Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν να περιμένετε, ενώ άλλοι να αντιμετωπίζονται άμεσα ακόμα και στα νεογέννητα. Επειδή συνήθως υποχωρούν στο 80 με 90% των περιπτώσεων, καλό είναι να περιμένετε μέχρι το παιδί να φτάσει στην ηλικία των 6-7 ετών. Αν το αιμαγγείωμα είναι στο πρόσωπο, μπορεί να απαιτείται αγγειογραφία προσώπου καθώς ενδέχεται να είναι και εσωτερικό.

Πότε επεμβαίνουμε: Όταν παρεμποδίζονται φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως η όραση και η αναπνοή, ή όταν δημιουργούνται επιπλοκές όπως έλκη, επιμόλυνση ή αιμορραγία. Επειδή μπορεί να δημιουργήσουν ψυχολογικό πρόβλημα όσο το παιδί μεγαλώνει, καλό είναι να εξεταστεί το ενδεχόμενο επέμβασης πριν πάει σχολείο. Συνήθως αντιμετωπίζονται με φαρμακευτική αγωγή, με λέιζερ ή χειρουργικά υπό γενική αναισθησία.

 

Ελπίζω να σας βοήθησα όσο μπορούσα!!!!

Link to comment
Share on other sites

Αν είστε βέβαιοι ότι οι αχρωμικές κηλίδες δεν υπήρχαν από τη γέννηση και έχετε παρατηρήσει ότι αλλάζουν θέση και σχήμα, πρέπει επισκεφθείτε έναν παιδοδερματολόγο γιατί πιθανόν πρόκειται για κάποια δερματική πάθηση, όπως π.χ. λεύκη.

 

αυτα φοβαμαι!!και η παιδιατρος γυριζει την αλλη εβδομαδα απο διακοπες..

Πρεπει να βρω δερματολογο μαλλον, αχ θα τρελλαθω...

MD1op3.png
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...