Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ....

ΤΙΝΑ

Recommended Posts

Ξ'ερει κάποια/ος από εσάς αν γίνεται να γίνεται να γεννήσει μια κοπέλα με καισαρική και επισκληρίδιο σε δημόσιο νοσοκομείο ?

Ναι, εγώ έτσι γέννησα, με καισαρική σε δημόσιο (γενικό νοσοκομείο), και με ρώτησε εκείνη τη στιγμή τι προτιμώ. Νόμίζω πως είναι περισσότερο θέμα αναισθησιολόγου, και όχι πολιτικής του νοσοκομείου (αν είναι γενικό).

1103660.png

________

I think men who have a pierced ear are better prepared for marriage. They've experienced pain and bought jewelry.

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ γέννησα με καισαρική στο ΕΛΕΝΑ.Δεν κατάλαβα καθόλου πόνο.'οταν ένιωθα <<ψιλοτραβηγματάκια>>,μου έδιναν depon και ήμουν μια χαρά.

Όσο αφορα την επισκληρίδιο, ο γιατρός μου δεν το συζητούσε,αφου έχω εκ γεννετής στένωση 5ου σπονδυλου και απο ότι μου είπε -δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει- το φάρμακο αυτό προκαλεί ενοχλήσεις στην μέση.

στον σπυρο δεν καταλαβα τιποτα με την επισκληριδιο οταν μου την εκαναν,αλλα εκανα πολλους εμετους μετα την γεννα,και μου ειπαν οτι ειναι απο αυτην,

στην μαρινα πονεσα αρκετα οταν μου την εκαναν :evil:

• 7 months later...
Καλημέρα!

Θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου και εγώ ....

Όταν κάνεις επισκληρίδιο, δεν κάνουν πριν κάποιο τεστ για να ξέρουν

κατά πόσο μπορεί να είσαι αλλεργικός? Γιατί όσο νά'ναι η επισκληρίδιος

είναι αναισθητικό :?:?

Φυσικά και σου κάνουν εξετάσεις. Kαρδιογράφημα και αιματολογικές.

Kαι μόνο όταν βγουν τα αποτελέσματα και είναι καλά, σου χορηγούν την επισκληρίδιο.

Εγώ μετά την καισαρική με επισκληρίδιο πονούσα πάρα πολύ κατά μήκος του ισχυακού νεύρου και δεν μπορούσα να κινήσω το αριστερό μου πόδι. Μετά από δύο χρόνια ο πόνος δεν έχει φύγει τελείως και αν κουραστώ υποφέρω. Ο νευροχειρουργός μου είπε ότι πιθανόν η αναποδιά μου να σχετίζεται με την σκολίωση μου. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Πάντως στο μαιευτήριο (ιδιωτικό) κανείς δεν με ρώτησε τίποτα σχετικά. Μπορεί όλοι να κάνουν επισκληρίδιο χωρίς προβλήματα, αν είσαι όμως η εξαίρεση, η μία στις χίλιες δεν μπορείς παρά να προειδοποιήσεις τους άλλους.

Δόξα τω Θεώ παιδιά ήμουν από τις τυχερές και δεν χρειάστηκε τελικά επισκληρίδιος. Η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν γιατί άκουγα κάποιους που λέγανε ότι μπορεί να σου δημιουργήσει μέχρι και παράληση. Βέβαια όταν με ρώτησε η μαία και είπα ότι αποφάσισα να μην κάνω πρέπει όλο και κάτι να μου έβαζε στο χέρι στην πεταλούδα (χαλαρωτικά, διασταλτικά κτλ.). Τέλος πάντων γέννησα φυσιολογικά και στο τέλος απλώς το τράβηξαν με βεντουζάκι γιατί δεν κατέβαινε γρήγορα κι εγώ είχα κουραστεί να σπρώχνω.

Πάντως παιδιά από την ώρα που αρχίζουν οι εξωθήσεις δεν αισθάνεσαι πόνο. Αυτό μου το είχε πει και η μαία απ' την αρχή. Το μόνο που σε βοηθάει αρκετά στην αρχή μέχρι να έρθουν οι εξωθήσεις είναι να συγκεντρώνεσαι στις αναπνοές σου. Εν τω μεταξύ προετοιμαζόμουν για το πότε θα μου έρθει ο πόνος όταν άκουγα την καρδιά του παιδιού από τον καρδιοτοκογράφο να χτυπάει πιο γρήγορα. Αυτό σήμαινε ότι εκείνη την ώρα το μωρό έσπρωχνε και ερχόταν ο πόνος άρα εγώ ήμουν προετοιμασμένη.

Ήταν οι ωραιότερες στιγμές της ζωής μου και αυτό που λένε ότι μετά ξεχνάς τον πόνο εγώ δεν το ξέρω. Θυμάμαι όλες τις λεπτομέρειες με μεγάλη νοσταλγία... :D:D:D:D:D:D:D

Blessed with a child!

Διαφημίσεις

Μια φίλη μου πρόσφατα γέννησε και είχε επισκλυρίδιο και της είχαν την ένεση δυο μέρες μετά τον τοκετό και της χορηγούσαν διάφορα παυσίπονα... Όταν της την έβγαλαν η ίδια είπε πως ο πόνος ήταν αφόρητος... Αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί?

• 2 χρόνια μετά...
Βρε κορίτσια γω έχω δυο κύλες σε δύο σπονδήλους! Κάνει να κάνω επισκληρίδιο! Παρακαλώ απαντήστε μου, αν ξέρετε!

mη φοβασε καλη μου εγω εχω 1 βεβαια αλλα ενανα επισκλιριδιο πριν 1,5 χρονο περιπου και ολα πηγαν καλα.ο γιατρος μου αλλα και ο αναισθησιολογος στην βιοκλινικη που γεννησα ηταν αξογοι.απο τη στιγμη που μου εβγαλαν το καθετηρακι δεν πονεσα καθολου ουτε στη μεση αλλα ουτε κ στο περινεο γιατι μου εκανε μια ραφη σαν πλαστηκη και δεν ειχα καθολοου εξωτερικα παμματα

• 4 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κοριτσια , εγω ειμαι απο την Ξανθη και εχω μια ρωτιση...Πρεπει να γεννισω 12η Απριλιο 2011 αλλα θελω με επισκλιρηδιο ( οχι κεσαρικι )

Ενα πρωι πηγα και εμαθα οτι στο νοσοκομειο της Ξανθης δεν το κανουν. :|Σας παρακαλω απαντηστε μου τι μπορω να κανω , γινεται να πληροσω αναισθησιολογος η ;

dev101pp___.pngan1cHpC0g410010MDAwOTAxNXN8MDAwMDEzZGF8Vm8gYnJhaw.gif

Διαφημίσεις

κοιτα απ οσο ξερω στα νοσοκομεια τηε επαρχιας συχνα δεν κανουν.ρωτα ομως αν κανουν αλλου ειδος παυσιπονη πχ ραχαια.αν οχι συζητα με τογιατρο σου να βρεις εσυ αναισθησιολογο

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ. ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ; ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Κ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΗΚΑ,ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΥ!

:(

σιγουρα παιζει ρολο ο αναισθησιολογος εγω δεν καταλαβα τιποτα μονο μια μικρη πιεση σαν να με εσπρωχνε καποιος.φυσικα ειχε προηγηθει τοπικη αναισθησια.οταν στην βγαζουν εκει δεν καταλαβαινεις τιποτα

• 3 months later...

Διαφημίσεις

Κοριτσάκι με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου... δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά εγώ πόνεσα αρκετά... όχι τόσο την ώρα της γέννας που πίστεψέ με δεν καταλαβαίνεις και πολλά πράγματα από την ένταση της στιγμής αλλά πάρα πολύ με τις ωδίνες πριν... που υποτίθεται κάνεις την επισκληρίδιο για να μην πονάς... βέβαια από τις 6 το πρωί που μπήκα στο μαιευτήριο γέννησα στις 2 το μεσημέρι φυσιολογικά αλλά είχα κουραστεί πολύ... απορώ πως άντεχαν τους πόνους χωρίς επισκληρίδιο!!!! μην φοβάσαι όμως.. τα ξεχνάς μετά :)

κοριτσια επαναφερω το θεμα.

εγω θα γεννησω πρωτα ο θεος με επισκληριδιο φυσιολογικα..

η απορια μ ειναι δεν πονας καθολου?????

δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα!!!!!!μολις σου κανουν την ενεση νιωθεις τουριστρια σε καποια παραλια!!!!εξαφανιζονται οι πονοι αμεσως!!!!!!!!!!!!

δεν καταλαβαινεις απολυτως τιποτα!!!!!!μολις σου κανουν την ενεση νιωθεις τουριστρια σε καποια παραλια!!!!εξαφανιζονται οι πονοι αμεσως!!!!!!!!!!!!

μου δινεις πολυ θαρρος!!!!!!!! ευχαριστω

NDMNp3.png5oZhp3.png

σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου.

να ξερω κ τι να περιμενω αγχωθηκα αρκετα:(

μην αγχώνεσαι καθόλου... εγώ πιο πολύ αγχωνόμουν μήπως σπάσουν τα νερά και δεν το καταλάβω ή δεν προλάβω να πάω εγκαίρως στο μαιευτήριο παρά για την γέννα την ίδια... αυτό που με ενδιέφερε πάρα πολύ ήταν να πάνε όλα καλά και το μωράκι να βγει γερό και καθόλου δεν με ενδιέφερε ο τρόπος που θα γεννήσω ή αν θα πονέσω!

:rolleyes:

μην αγχώνεσαι καθόλου... εγώ πιο πολύ αγχωνόμουν μήπως σπάσουν τα νερά και δεν το καταλάβω ή δεν προλάβω να πάω εγκαίρως στο μαιευτήριο παρά για την γέννα την ίδια... αυτό που με ενδιέφερε πάρα πολύ ήταν να πάνε όλα καλά και το μωράκι να βγει γερό και καθόλου δεν με ενδιέφερε ο τρόπος που θα γεννήσω ή αν θα πονέσω!

εννοειται τι με ενδιαφερει το μωρο μου αλλα εχω κ φοβο για τα υπολοιπα αρκετο:rolleyes:

NDMNp3.png5oZhp3.png

Εμπειρίες έπειτα από επισκληρίδιο στην Πανεπιστημιακή και στην Κρατική κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης?Πως ήταν?Πονέσατε?Ειχατε παρενέργειες ή πόνο στη μέση αργότερα?Ήταν καλοί οι αναισθησιολόγοι?

tEksp3.png?8gzbt5YV

Εγω εκανα επισκληριδιο, αλλα πονεσα. Εξαρτάται τι δόση θα σου κάνει ο γιατρός. Και στη καισαρικη επισκληριδιο κάνουν και δεν καταλαβαίνουμε τομή!

Στο φυσιολογικό σου κάνουν μικρή δόση, γιατί θέλουν να αισθάνεσαι. Για τις εξωθησεις. Ο πόνος που είχα εγω, ήταν σαν δυσκοιλιοτητας 10 φορές πιο πολυ. Και περισσότερο!

Εκανα καισαρικη και μου εκαναν 3 δοσεις. Δεν ειχα κανενα προβλημα με την μεση μου και ολα πηγαν πολυ καλα.Να μην ανχωνεσαι για τιποτα! Εγω ειχα τρελους πονους και το μονο που με εσωσε εκεινη την στιγμη ηταν η επισκληριδιοσ.

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...