Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΥΨΕΙΣ.....

amaliakon

Recommended Posts

Με πιάσανε τύψεις διαβάζοντας διάφορα θέματα εδώ στο forum άρχισα να σκέφτομαι αν τα έχω κάνει σωστά τα πράγματα με το μωράκι μου μέχρι τώρα!!!!

Οτι θέμα κι αν διαβάσω μετά μπαίνω σε σκέψεις .....

Το μωράκι μου δεν το αφήνω να κλαίει εκτός από κάποιες περιπτώσεις που ας πούμε πρέπει να φτιάξω το γάλα του και επειδή πινάει κλαίει αλλά είμαι μόνη μου και δεν γίνεται διαφορετικά, διάβασα όμως οτι κάποιες μανούλες δεν τα αφήνουν να κλαίνε ποτέ...πως γίνεται αυτό ρε παιδιά????

Μετά διάβασα οτι όταν του καθαρίζω τη μύτη και γίνεται πόλεμος και κλαίει θα του δημιουργήσω ψυχολογικό τραύμα......

Και πολλά άλλα θέματα που αφορούν μικρότερα μωρά και εγώ με τον καιρό δεν θυμάμαι τι έκανα τότε και αρχίζω και σκέφτομαι "ρε λες να μην το είχα κάνει αυτό, και το μωράκι μου να αισθάνεται συναισθηματικά κενά" κλπ κλπ κλπ

Και γενικός τρώγομαι με τα ρούχα μου.....τα λέω και στον άντρα μου και γελάει ...μου λεέι μια χαρά χαρούμενο είναι το μωρό...!!!!!!

Πείτε μου και εσείς ρε κορίτσια γιατί θα τρελλαθώ :oops::oops:

Ρε τι έχουμε πάθει με τα μωρά...μεγάλη χαρά αλλά και πολύ άγχος...

:shock::shock:

Διαφημίσεις

Δεν καταλαβαινω τις ανησυχιες σου και που να σου απαντησω.Προσπαθησε να γινεις μια αρκετα καλη μαμα και οχι μια τελεια. :cool: Καθε μητερα κανει οτι καλυτερο πιστευει η ιδια οτι μπορει να δωσει στο μωρο της.Μην συγκρινεσαι με κανεναν. :wink: εισαι μοναδικη για το μωρο σου.

:lol: δεν παθαίνουν καλέ ψυχολογικά τα μωρά επειδή το άφησες 3 λεπτά να κλάψει ώσπου να του φτιάξεις το γάλα! ούτε παθαίνει ψυχολογικά επειδή θες να του καθαρίσεις τις μύξες κι αυτό δε θέλει! :lol:

ωτίτιδα όμως μπορεί να πάθει αν δεν του καθαρίσεις τις μύξες επειδή κλαίει :wink:

Κοίτα... για να σοβαρευτώ και λίγο

Δεν ξέρω τι διάβασες αλλά δεν υπάρχει "τέλειος γονιός"

ολοι κάνουμε λάθη και θα κάνουμε κι άλλα πολλά στην πορεία της ζωής μας

Και μόνο το ότι ψάχνεσαι κι ενημερώνεσαι μέσα από φόρουμ ίντερνετ βιβλία κλπ, αυτομάτως σε κάνει λίγο (πολύ λίγο όμως) καλύτερη μητέρα απ το μέσο όρο. Κι αυτό, μόνο και μόνο επειδή γνωρίζεις κάποια λίγα πράγματα περισσότερα κι όχι επειδή εσύ αγαπάς περισσότερο το παιδί σου

Ολοι οι γονείς κάνουν ότι καλύτερο πιστεύουν και μπορούν για το παιδί τους

Το θέμα είναι ακόμα κι όταν κάνεις λάθη να τα κάνεις με αγάπη και έννοια για την φροντίδα του παιδιού σου.

Αν αγαπάς το παιδί σου, θα σου συγχωρήσει τα μεγαλύτερα λάθη σου γιατί θα ξέρει ότι οι προθέσεις σου ήταν οι καλύτερες ολων

Τα παιδιά δεν βγαίνουν με "ψυχολογικά" επειδή θα κλάψουν 5 λεπτά για το γάλα... τα παιδιά βγαίνουν με "ψυχολογικά" επειδή κλαίνε και κάποιοι άλλοι αδιαφορούν για ώρες

το ιδιο ειχα παθει και εγω οταν τους πρωτοανακαλυψα εδω :P υπαρξιακα φουλ!!!! αλλα τωρα συμφωνω με την μαμα του Ωριωνα δεν ειμαι η τελεια μαμα και ουτε το παιζω τελεια...και φωναζω και νευριαζω και καμια στο παμπερς δινω...ευτυχως το ελεγχω παρολο που αυτη η εγκυμοσυνη με εχει ρημαξει με τα νευρα που μου προκαλει...

Εγω εχω καταληξει στο εξης...οταν κανει κατι το παιδι και σε βγαζει απο τα ρουχα σου και θες να τα κανεις ολα λιμπα..σκεψου!!! το μικρο φταιει?? η αυτος που του εδωσε την δυνατοτητα να το κανει αυτο το "κατι"?? :wink:

Επισης υπαρχει και το κατα λαθος :wink:

Υπομονη θα μεγαλωσουν...αλλα αν εχουν γονεις που ασχολουντε θα εχουν και βασεις για να αντιμετωπισουν την ζωη :)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

amaliakon Χαλάρωσε μονο και μόνο που έχεις τόσες αγωνίες, σημαίνει πόσο καλή μανούλα εσαι και ποσο αγαπάς και ανυσηχείς για το παιδάκι σου! Τα παιδάκια θέλουν πολύ αγάπη, προσοχή, φιλιά και αγκαλίτσες, σε ένα όμορφο, ζεστο και αγαπημένο περιβάλλον χωρίς φωνες και βια. Όταν τα έχουν όλα αυτά πιστευω πως το κλάμα μεχρι να του ετοιμάσεις το γάλα ή μέχρι να καθαρίσεις τη μυτούλα του δεν θα του δημιουργήσει ψυχολογικα!

Υ.Γ. Αν βάλω φωτογραφία του γιου μου δίπλα στον δικό σου θα πάθεις την πλάκα που έπαθα και εγώ μόλις τον είδα! Καλέ είναι λες και είναι δύδιμα από άλλη μαμα! Φιλια πολλά!

Διαφημίσεις

και εγω οταν ξεκινησα να διαβαζω με αλλα εφριττα και με αλλα ελεγε αχ μηπως να το κανω και εγω αυτο???κανεις δεν ειναι τελειος για αυτο και σε μια απορια καποιας θα πουμε η καθεμια διαφορετικες γνωμες....παρααααααααα πολλεςςςςς διαφορετικες γνωμες......για να ξεαγχωθεις σου λεω οτι και εγω εχω αφησει τη μικρη να κλαψουριζει μεχρι να της φτιαξω το γαλα οταν ηταν μωρο (και οταν σταματησα να θηλαζω) και εγω την εχω αφησει να κλαιει για να μη περασει το δικο της οταν δε της επιτρεπω κατι,,,,και δε της περναει και σταματαει....

το αν εισαι καλη μανα θα το αναρωτιεσαι μια ζωη......αλλα θα στο επιβεβαιωνει καθεμερα το παιδι σου με το πιο φυσικο τροπο....με τη λατρεια στα ματια που σου δειχνει μολις σε βλεπει.....ολοι κανουμε λαθη και θα κανουμε...το θεμα ειναι να καταλαβαινουμε απο αυτα και να μαθαινουμε...αν με ρωτησεις τωρα αν θα εκανα τα ιδια σε δευτερο μωρο θα σου ελεγα ακριβως τα ιδια (εμ δε μαθαινω καταλαβες????) :P

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας.....μου έφυγε ένα βάρος.... μέχρι μεθαύριο που θα βρώ κάτι άλλο για να ασχολούμε με το μωρό :wink::D

Το ξέρω οτι δεν υπάρχει τέλεια μαμά....και όσο και να προσπαθώ τόσο θα με παίρνει από κάτω..πρέπει να το πάρω απόφαση...μωρό είναι και θα κλάψει και λίγο!!!! Είναι και το πρώτο μου και καταλαβαίνετε!!!!

Τα πρώτα 30 χρόνια είναι δύσκολα...... :lol::lol::lol:

SD βάλε φωτογραφία να δώ κι εγώ τα διδυμάκια μας!!!

καλη μου κ εγω οταν πρωτομπηκα επαθα ενα κατι! τοσες πληροφοριες τοσο ψαξιμο καποια στιγμη τα παιξα! ωσπου θα αρχισεις να χαλαρωνεις λιγο κ θα καταλαβεις οτι ενα μωρο ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΚΛΑΨΕΙ ΠΟΤΕ!!!

νομος ειναι αυτος! μην αγχωνεσαι!!! συμφωνω κ με οσα γραφτηκαν παραπανω!

καλα σαν να ακούω τον εαυτό μου να μιλάει.Μια απο τα ίδια εχω πάθει και εγώ αλλα σιγά σιγά στρώνω!!!Ακου περίπτωση...μου λέγανε όλοι το παίδι πρέπει να βγαίνει έξω μην το κρατάς μέσα συνεχεια θα σου γίνει ευαίσθητο...οχι οτι δεν βγαίναμε αλλα με τις δουλειες δεν προλαβαίνω πάντα την κάθε λιακάδα που ξεμυτίζει χειμωνιάτικα..αγχος εγώ τύψεις...τι κάνω στο παιδί μου...Αλλη περίπτωση βγαίνουμε βόλτα και συναντάω κάποια και μου λέει...καλά τη μάνα είσαι εσύ έχει κρύο σήμερα...άλλο άγχος εγώ...βρε τίποτα δεν κάνω σωστά!!! :D:D:D Νομίζω οτι θα κάνω πολλά πολλα λάθη.Αλλα κάνω κάτι πολύ σημαντικό ...το παιδί μου να ...χαμογελάει

2GxD.jpg2GxDp2.png

Διαφημίσεις

Froufrou αυτό με τη βόλτα έχει πολύ πλάκα, τα Χριστούγεννα ήταν το μοναδικό μωρό έξω στη Ραφήνα....3 κυρίες άσχετες μου έβαλαν χέρι που το έβγαλα το παιδί με τέτοιο κρύο και τελικά γύρισα σπίτι...λέω 3 κι όλας να μου πουν το ίδιο πράγμα μάλλον βλακία έκανα :roll::roll:

Και τελικά όταν ήμασταν κάθε μέρα έξω μια χαρά το μωρό, μόλις κάτσαμε 5 μέρες μέσα μου αρώστησε!!! :shock::shock:

τα Χριστούγεννα ήταν το μοναδικό μωρό έξω στη Ραφήνα...................

Και τελικά όταν ήμασταν κάθε μέρα έξω μια χαρά το μωρό, μόλις κάτσαμε 5 μέρες μέσα μου αρώστησε!!! :shock::shock:

Οχι αμαλία μου, νομίζεις ότι ήταν το μοναδικό μωρό έξω :D Και η δικιά μου ήταν έξω στο λιμάνι και στο παρκάκι και κόβαμε βόλτες και πολύ μας άρεσε!!

Νομίζω ότι άργησες να αναρωτηθείς, εγώ διάβαζα τα ιατρικά και έλεγα ότι δεν μπορεί κάτι θα έχει και το δικό μου μωρό και συνέχεια την έψαχνα. :oops: Φυσικά η μικρή έχαιρε και χαίρει άκρας υγείας αλλά εγώ έκλαιγα γιατί νόμιζα πως έβλεπα διάφορα συπτώματα που είχα διαβάσει στο φόρουμ.

Ολες οι πρωτομάνες πιστεύω ότι έχουν αμφιβολίες. Ομως, αν εγώ κάνω κάτι στο μωρό μου δεν σημαίνει ότι αν κάνεις και εσύ το ίδιο στο δικό σου μωρό θα του αρέσει ή θα είναι καλό για εκείνο. Π.χ. διάβαζα ότι στα βρέφη καλό είναι να τους κανουμε μασάζ. Εγώ όταν έκανα στην κόρη μου γινόταν το έλα να δεις! Μας άκουγε όλη η περιοχή!

Μόνο εσύ νιώθεις το μωρό σου. Και ότι κάνεις το κάνεις σωστά, αλλά ακόμα και αν κάνεις κάτι λάθος, στο δευτερο παιδί θα ξέρεις!

:wink:

Ναι και αυτο με το μασαζ...ούτε με σφαίρες...λίγο ενυδατική στα πόδια της γιατί τα τρώει όλη μέρα με το μπουσούλισμα και αυτό με το ζόρι.Εχώ να σας πω ιστορίες αγχους χωρίς λόγο ...αμέτρητες...φαντάζομαι θα έχω και στο μέλλον!!! :D:D:D

2GxD.jpg2GxDp2.png

• 1 month later...

amaliakon ο αντρας σου στο ειπε, τρωγεσε με τα ρουχα σου!!! :lol: χαλαρα

δηλ δε θα βαλεις ορο για να μη κλαιει

και εμενα μεσα ειναι και κολλησανε, στη γυαλα να τα βαλω δε γινεται

παμε παρακατω και περιμενουμε τον επομενο λογω ανησυχιας εεεεε

Ραφηνα? τυχερουλα! θα με δεις κατα καλοκαιρακι, κοκκινο διδυμοκαροτσο χιχιχι

kKZUp2.png

Διαφημίσεις

Ρε κορίτσια μια που είστε Ραφήνα, κανονίζουμε κανένα καφεδάκι???? Ερχομαι συχνα Ραφήνα, μπορούμε να πάμε και καμιά βολτίτσα στη παραλία! Αντε τώρα που ανοίγει ο καιρός!

Αυτές τις μέρες δεν δουλεύω, όταν έρθω να δω τον μπαμπά μου θα σας πω, αν είναι να πιούμε και κανένα καφεδάκι!!!!!!!!! Αρκεί να μας κάνει καλές μερες!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...