Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΕΣΑ ή σίδερο - / ποιά πρέσα?

Mirsini77

Recommended Posts

και γω πρεσσα ψηφιζω..σε 20 λεπτα κανω 4 πλυντηρια..ειδικα τα μεγαλα, σεντονια πετσετες..στο αψε σβησε..

το σιδερο το εχω για ωρα αναγκης αμα χρειαζομαι επειγοντως κατι που ειναι ασιδερωτο..

οσο για το ρευμα...αλλο αναμενη συσκευη για 4 ωρες, αλλο για μιση..δεν νομιζω οτι καιει παραπανω..

Κι εγώ μια απο τα ίδια!!!!!!!!!!!Έχω σωθεί!!!

Δεν μπορώ ούτε να διανοηθώ να σιδερώνω με το σίδερο, σεντόνι, ή παπλωματοθήκη!!!

Ειδικά τα εσώρουχα τα αραδιάζω στη σειρά, και με ένα πάτημα, έχω σιδερώσει, μέχρι και 5-6!!! :wink:

Μεγάλη εφεύρεση!!!!!!!!!!!!!!!!! :D:D:D

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 100
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα Κορίτσια,

Ήμουν "ψημένη" για πρέσσα, τώρα με πείσατε ιντερνετικές μου φιλενάδες!

Δεν κρατιέμαι....!

Εγώ έχω χώρο στην κουζίνα, όταν την έφτιαχνα ζήτησα να μου φτιάξουν ένα ντουλάπι για την σκούπα, την σιδερώστρα και γενικής χρήσης πράγματα, οπότε ο χώρος δεν είναι πρόβλημα!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Όταν δεν σιδερώνετε, που την κρύβετε την πρέσα;

την έχω σε μια γωνιά, στο 3ο δωμάτιο του σπιτιού, αλλά περιμένω έναν φίλο μας, που μου είπε ότι θα μου κάνει μια κατασκευή, για να την κρύψω! :wink:

Baduz, όρμα να σωθείς!!!! :wink::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Εχω κι εγω μια της singer αλλα δεν με βολεψε θα ελεγα. Ασε που χαλασε το χερουλι και μπλοκαρε και δεν ανοιγει πλεον. Επισης τελειωνει πολυ γρηγορα το νερο. Σκεφτομαι να τη φτιαξω ομως γιατι τωρα με το μωρο τα ρουχαλακια θα τα τελειωνω στο αψε σβησε.

lcWup3.png

Διαφημίσεις

την έχω σε μια γωνιά, στο 3ο δωμάτιο του σπιτιού, αλλά περιμένω έναν φίλο μας, που μου είπε ότι θα μου κάνει μια κατασκευή, για να την κρύψω! :wink:

Αυτό θα κάνω, Ματούλα, :wink::wink::wink:

Με τόσο σίδερο με έχει πιάσει πανικός δεν αντέχω να σπαταλάω άλλο χρόνο στο σίδερο!

Ευτυχώς που η μανούλα μου στα νιάτα της έχει δουλέψει με πρέσσες οπότε θα μου δείξει!!!

Αχχχ, επιτέλους θα κάνω κάτι για τον εαυτό μου!!!!

Αμαν τι λέω βρε κορίτσια, προ γάμου θα έλεγα ότι παω κομμωτήριο ή ψωνίζω ρούχα ή παω σε spa (λέμε τώρα) και κάνω κάτι για τον εαυτό μου...

Τώρα λέω ότι αγοράζω μια πρέσσα για τον εαυτό μου....

Αχχχ βαχχχ

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Αυτό θα κάνω, Ματούλα, :wink::wink::wink:

Με τόσο σίδερο με έχει πιάσει πανικός δεν αντέχω να σπαταλάω άλλο χρόνο στο σίδερο!

Ευτυχώς που η μανούλα μου στα νιάτα της έχει δουλέψει με πρέσσες οπότε θα μου δείξει!!!

Αχχχ, επιτέλους θα κάνω κάτι για τον εαυτό μου!!!!

Αμαν τι λέω βρε κορίτσια, προ γάμου θα έλεγα ότι παω κομμωτήριο ή ψωνίζω ρούχα ή παω σε spa (λέμε τώρα) και κάνω κάτι για τον εαυτό μου...

Τώρα λέω ότι αγοράζω μια πρέσσα για τον εαυτό μου....

Αχχχ βαχχχ

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Αυτό τώρα είναι το καλύτερο δώρο!!!!Τί νομίζεις;Εχει καλύτερο; :lol::lol::lol::lol:

Δεν είναι δύσκολες στη χρήση. Πανεύκολες θα έλεγα! :wink::D:D

Αντε...βρε κορίτσι...καλό λυτρωμό!!!! :wink::D:D:D

Θα σιδερώνεις και θα είσαι με το χαμόγελο βλέποντας στο ρολόι τον χρόνο που γλιτώνεις!!! :wink::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Δε θυμάμαι τίποτα από το ψάξιμο για τα διάφορα μοντέλα πρέσσας. Έχω την Singer Nova, με 200 ευρώ. Όμως νομίζω θα ήταν καλύτερα αν είχε λίγο περισσότερο ατμό και ... ένα μικρό σίδερο για κάτι λεπτομέρειες. Βέβαια το αντίστοιχο μοντέλο με αυτά τα χαρακτηριστικά έκανε 600+ ευρώ.. κι έτσι ήταν έξω από κάθε συζήτηση.

Παρ' όλα αυτά... στα παιδικά πλυντήρια... κάνω 10 λεπτά. Τα σεντόνια είναι παιχνιδάκι. Τα πουκάμισα και τα παντελόνια είναι δύσκολα. Δεν τα έχω μάθει και θέλουν λεπτομέρειες, άρα πίσω στην κλασσική σιδερόστρα με ένα απλό ατμοσίδερο.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

alcyon σε ευχαριστώ πολύ !!!!!

τελικά κλείνω προς την singer maxima βεβαια εχω μια επιφύλαξη κατα πόσο θα μπορώ να σιδερώσω πουκάμισα ......μεχρι τώρα δεν ειχα πρέσα καθόλου και ετσι δεν μπορώ καταλάβω κατα πόσο είναι ευκολο το σιδέρωμα στα πουκάμισα....εσεις με τα πουκάμισα πως τα πάτε ????

Διαφημίσεις

Εγώ έχω τη singer idea 3 με το σιδερο μαζί. Κόστισε περίπου 700-800€ (δώρο γάμου) αλλά με έχει βολέψει αφάνταστα. Το σίδερο ειναι ατμοσίδερο και όχι απλό οπότε στα πουκάμισα με σώζει γιατί κάνω μανίκια, επωμίδες και γιακά (και λεπτομέρειες βέβαια) και η πρέσα τέλεια για ρούχα παιδιου, μπλουζάκια, εσώρουχα, σεντόνια πετσέτες κλπ. Είναι τέλεια και γλυτωνεις απίστευτο χρονο. Πιανει χωρο βέβαια, να φανταστεις κάναμε ντουλάπι ειδική κατασκευή για να τη φυλάμε αλλά το βάλε- βγαλε είναι κομματακι βαρετό. Συχνά μαζεύω 2-3 πλυντήρια για να τη βάλω να σιδερώσω.

s-age.pngs-age.png

• 5 months later...

Σας παρακαλω για τα φωτα σας. Πριν απο 10 περιπου χρονια, ειχα δει στην εκθεση Θεσσαλονικης την πρεσσα ELNA. Με ειχε κανει εντυπωση ποσο ευκολα και γρηγορα σιδερωνε η κυρια που εκανε χρηση της πρεσσας και ποσο ευκολα σιδερωνε τα πουκαμισα, γιατι εχει και μικρη επιφανεια για σιδερωμα του γιακα, μανικιων...

Το ερωτημα μου ειναι: ειναι τελικα ευκολη η χρηση πρεσσας; γιατι σε ενα μαγαζι ηλεκτρικων, ουτε καν μου τις εδειξαν, γιατι λεει θελει ικανοτητες και απειρη εξασκηση.

Και δευτερον, ξερει καμια την πρεσσα αυτη; Ξερω οτι καποιες την εχετε ηδη. Η γνωμη σας; Με την εκπτωση εχει 940 ευρω, αλλα εστω και με 12 ατοκες δοσεις,οπως με ειπαν, αξιζει να δωσει κανεις τοσα χρημματα; Εχω και την ταση να χαλαω και τα παντα, οπως το σιδερο ατμου που ειχα, μαρκα BOSS, που μου το ειχε παρει η μαμα μου δωρο πριν απο 8 χρονια, τοτε πανω απο 500 ευρω. Απλα θελω κατι πιο γρηγορο, 6 ατομα ειμαστε ηδη.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Πριν γράψεις, σκέψου!

Πριν κατακρίνεις, περίμενε!

Πριν προσευχηθείς, συγχώρα!

Πριν παραιτηθείς, προσπάθησε!

Δεν την έχω ξανακούσει αυτή τη μάρκα.

Η πρέσσα ... εε δεν είναι ... τριγωνομετρία! :lol:

Εύκολη και γρήγορη δουλειά. Μόνο που στην αρχή πρέπει να μάθεις να σιδερώνεις από την αρχή (σα να μην έχεις ξανασιδερώσει ποτέ). Είναι εντελώς διαφορετική η λογική της από το κλασσικό σίδερο. Μετά τη φάση προσαρμογής.... όλα κυλάνε μια χαρά! :)

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

εγω κορίτσια πήρα την philips που είναι ηλεκτρονική και σαν διαστημόπλοιο. Την πήρα πριν 4 χρόνια 740 τώρα κάνει 600 περίπου. Σιδερώνω πετσέτες και σεντόνια 5 πληντύρια σε 20 λεπτά...τα υπόλοιπα τα ξεχωρίζω τα βάζω 2-2 αν είναι μικρά και κορίτσια γίνοντε τέλεια...βάζω πρέσα κάθε Κυριακή 10 πληντύρια σε ΄1,5 ώραα....

Alkyon και Ραφαελ, ευχαριστω θερμα που με δωσατε αυτες τις πληροφοριες! Απο οτι καταλαβα, η πρεσα δεν ειναι διαστημοπλοιο οπως ηθελε η κυρια να με πεισει. Σε τοσο λιγο χρονο, τοσα πλυντηρια!!! Δε νομιζω να το καταφερνεις αυτο με μεγαλο ατμοσιδεροσιδερο ατμου! Μαλλον θα κοιταξω και για philips.Και γενικα θα το κοιταξω πιο σοβαρα.

H ELNA PRESS, ειναι ελβετικη και την παραγγελνεις απο Αθηνα, εχει 5 χρονια εγγυηση και εξουσιοδοτημενο σερβις στη Θεσσαλονικη που με ενδιαφερει. Το καλο με αυτην ειναι οτι εχει πλακα και για πουκαμισα, για μανικια, γιακα εκτος απο τη βασικη. Πουθενα αλλου δεν το ειδα αυτο. Αλλα πανακριβη...

Πριν γράψεις, σκέψου!

Διαφημίσεις

Κι εσείς... κι εμείς.... θέλουμε ρομπότ σιδερώματος τόσοι που είμαστε! :lol:

Καλο! Και εσυ στο λουκι των μικροσκοπικων ρουχων που θυμιζει καθοδο των μυριων! Τα ατιμα αλλαζουν συνεχεια ρουχα σα να ειναι πριγκιπισσες και εγω η πλυστρα των Αυτων Μεγαλειοτητων! Ναι, βλεπω τα ρουχα που σχηματιζουν λοφισκο σε 2 μεγααλα καλαθια, απελπιζομαι και σκεφτομαι μαγικους τροπους να εξαφανιστουνε,οπως πανακριβη πρεσα, οποτε οταν βγει ρομποτ σιδερωματος, σφυρα!

Πριν γράψεις, σκέψου!

κοριτσια ελνα... ... the best λεμε!!!

http://www.elnapress.it/

Και εγω εδω υπερ ELNAS, το ερωτημα που θετω ειναι το εξης. Ειναι πανακριβη, 12 ατοκες δοσεις για 940 ευρω, ρωτησα χτες, την ειχα δει καποτε στην εκθεση Θεσσαλονικης. Αξιζει τοσο πολυ, κοριτσια; Λετε να περιοριστω σε αλλη φθηνοτερη πρεσσα; Ή τα εχει τα λεφτα της και χαλαλι της; Θα ηθελα την εμπειρια σας, οσες δοκιμασετε αυτην την πρεσσα!

Πριν γράψεις, σκέψου!

[/url] πηρα πριν κανενα 2 μηνο!!!! φοβερη!!!!!!!!!!! παλια μαζευοντουσαν 3-4 πλυντηρια και οταν χρειαζομασταν κατι σιδερωναμε, τωρα δεν υπαρχει κανενα ρουχο και για πρωτη φορα στη ζωη μου χαιρομαι να σιδερωνω. εχει απιστευτα καλα.

1.δεν ξεχειλωνει τα ρουχα οπως το σιδερο που τραβας τα ρουχα να ισιωσουν!

2.δεν χρειαζεται να υα περνας 2-3 φορες να φυγουν οι τσαλακες

3.εξοικονομεις απιστευτο χρονο. εγω ρουχα που ειχα να τα κανω σε 1.30 ωρα τα κανω σε 30 λεπτα!

ειναι τελεια!

εγω παντως κοριτσια εχω τις ariete που εκανε 150-200 δε θυμαμαι καλα γιατι ειχα παρει κι αλλα μαζι και ειναι super!!3_3_20.gif

yqMlp3.png

ΓΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ!

ΕΙΣΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΩ! ΣΑΓΑΠΩ!

Ωραια ..για να με πεισετε κι εμενα...

Οταν ενα ρουχα εχε τσαλακες και πρεπει να της κρατας τι κανεις...?

Οταν ενα ρουχο πχ σεντονι εχει τσαλακωθει παρα πολυ και οκ το διπλωνεις αλλα στις ακρες ειναι χαλια..το σιδερωνεις ετσι..οποτε δεν ισιωνει ολο απλα το παταμε?

Τα πουκαμισα πως τα σιδερωνετε?

Οταν ενα ρουχα εχει σταμπα και δεν πρεπει να την ακουμπησετε τι κανετε?

Θα ερθω και με αλλες αποριες..γιατι μ αυτα που λεμε πιο πανω...με προκαλεσατε..ειδικα οταν το 4 πλυντηρια γινονται σε μιση ωρα (σιδερωνα τωρα 3 ωρες..και δεν τα τελειωσα ολα...)

Ωραια ..για να με πεισετε κι εμενα...

Οταν ενα ρουχα εχε τσαλακες και πρεπει να της κρατας τι κανεις...?

Οταν ενα ρουχο πχ σεντονι εχει τσαλακωθει παρα πολυ και οκ το διπλωνεις αλλα στις ακρες ειναι χαλια..το σιδερωνεις ετσι..οποτε δεν ισιωνει ολο απλα το παταμε?

Τα πουκαμισα πως τα σιδερωνετε?

Οταν ενα ρουχα εχει σταμπα και δεν πρεπει να την ακουμπησετε τι κανετε?

Θα ερθω και με αλλες αποριες..γιατι μ αυτα που λεμε πιο πανω...με προκαλεσατε..ειδικα οταν το 4 πλυντηρια γινονται σε μιση ωρα (σιδερωνα τωρα 3 ωρες..και δεν τα τελειωσα ολα...)

Τις ίδιες απορίες έχω και εγώ..Για να ακούμε απαντήσεις..:D

Αν και δεν φαντάζομαι να αγοράσω πρέσα γιατί δεν έχω που να την βάλω..:( Προς το παρόν έχω stirella και με βολεύει.

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Ουτε εγω εχω που να την βαλω...αλλα αν οντως εχει τετοια διαφορα..αξιζει να βρει την θεση της στο σπιτι μου :mrgreen:

Κι εγω εχω πρεσοσιδερο...αλλα λενε οτι με την πρεσσα τελειωνεις πιο γρηγορα...

Για να δουμε τι θα μας πουνε τα κοριτσια..λιγο θελω...

Μπορώ να απαντήσω σε μερικά από τα ερωτήματα σας κορίτσια!!!!

1) Όταν έχει τσαλάκα το ρούχο το τεντώνω καλά και μετά κλείνω την πρέσα και είναι οκ όταν ξανανοίξει.

2) Με την πρέσα σιδερώνεις μόνο από τη μία πλευρά τα ρούχα δεν χρειάζεται και από την άλλη οπότε στις στάμπες βάζεις τη πλευρά της στάμπας από κάτω και πατάς με την πρέσα την πλευρά που δεν έχει στάμπα (δοκιμασμένο με τα ρούχα της μικρής - οι στάμπες βγαίνουν μια χαρά)

3) Την ερώτηση με τα σεντόνια δεν την κατάλαβα :oops: :oops: :oops: αλλά αν εννοείς ότι στις άκρες είναι πιο τσαλακωμένο το αφήνεις λίγη ώρα παραπάνω στην πρέσα και πάλι είναι οκ.

4) Το μόνο μείον της πρέσας είναι τα πουκάμισα εκεί και εγώ δεν έχω βγάλει άκρη και τα μανίκια σπάνια μου βγαίνουν σωστά οπότε προτιμώ να τα κάνω με το σίδερο. Αλλά έχω γλιτώσει τόση ώρα με τα υπόλοιπα ρούχα που δεν με χαλάει.

Ελπίζω να βοήθησα στις απορείες σας :P

Το κοριτσάκι μου είναι όλη μου η ζωή

Έχω και γω το ατμοσίδερο phillips (τύπου stirela). Με έχει βολέψει. Η αδερφή μου πήρε πρέσσα singer και δεν την βόλεψε. Οπότε επέστρεψε στο ατμοσίδερο.

Grow up and get a life!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...