Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΙ ΓΑΛΑ...?

Recommended Posts

Να πω κάτι χωρίς να θεωρηθεί προβοκάτσια; Κι εγώ Γεωργικής Σχολής έπαιρνα, μέχρι που μια μέρα είδα ένα μπουκάλι με πράσινα υπολείμματα στα τοιχώματα και αηδίασα. Το ξέρω ότι και στις υπόλοιπες συσκευασίες μας πασάρουν ό,τι θέλουν, αλλά επειδή οι φιάλες της ΓΣ είναι επιστρεφόμενες κι επειδή το είδα, δεν μπορώ να το βγάλω από το μυαλό μου. Απλά ίσως πρέπει να ρίχνετε μια ματιά και στην εμφάνιση...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 131
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εμένα ο παιδίατρος μου είπε να βρω ένα γάλα που να είναι εύκολο να το βρω και στις διακοπές γιατί δεν είναι καλό να αλλάζω γάλα μέσα στις διακοπές οπότε καταλήξαμε στης φάγε που υπάρχει και στο νησί.όσο για τα παιδικά γάλατα τύποu advance και τα σχετικά μου είπε ότι είναι πιο γλυκά απο τα συνηθισμένα και είναι για παιδάκια που αρνούνται να πιουν το φρέσκο και μετά που θα καταλαβαίνει πιο πολλά ίσως να αρνείται να πιει φρέσκο και να καθυστερήσει πολύ να αλλάξει γάλα

ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ Advance ΤΗΣ ΔΕΛΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟ ΠΙΝΕΙ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΡΕΣΚΟ ΠΑΡΑ ΕΒΑΠΟΡΕ, ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΔΑ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΟΤΙ Η ΔΕΛΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΑΥΤΟ.

Διαβάζω τόσα πράγματα για το φρέσκο γάλα, για τις φάρμες, τις εταιρείες δεν εχω δει όμως πουθενά εδώ και πολύ καιρό αγελάδες.Ως καχύποπτη λοιπόν που ειμαι για όλα μου περνάει από το μυαλό μήπως το γαλα που πίνουμε είναι εισαγώμενο φρεσκο αγελαδινό γάλα?

Να το κάνω χειρότερο? Μήπως το γάλα που πίνουμε είναι εισαγόμενη σκόνη??[/b]

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Εγώ του έδινα το Νουνού Κιντ στην χάρτινη συσκευασία. Οταν όμως είδα ότι είναι "κοκκινη" απο τη λίστα της greenpeace, άρχισα να του δινω το Ολυμπος (πλήρες) που δεν έχει ούτε ζάχαρη ούτε πρόσθετα. Μια χαρά το πίνει!!

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

• 1 month later...

Έμείς δεν κλείσαμε ακόμη χρόνο και η παιδίατρος μου είπε οτι αν θέλω μπορώ να της δώσω φρέσκο γάλα πλήρες και όχι με χαμηλά λιπαρά.

Αρχίσαμε με το Όλυμπος και το Κουκάκη που πίνουμε και εμείς και πραγματικά το λάτρεψε.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα.

Ο Γιάννης μου - που την Κυριακή γίνεται 2 ετών - έπινε περίπου 500 γρ. γάλα την ημέρα. Τώρα που μας συμβούλεψε ο παιδίατρος να του αλλάξουμε το γάλα (έπινε το ΝΟΥΝΟΥ NOULAC και τώρα μας είπε να του δίνουμε το ΝΟΥΝΟΥ ΚΙD) ζήτημα να πιεί 150 γρ. Οπότε του δίνω κρέμα για να "πιεί" παραπάνω γάλα. Αλλά και πάλι δεν ξεπερνάμε τα 250 γρ.

Λέτε να του αλλάξω το ΝΟΥΝΟΥ ΚΙD και να του δώσω κάτι άλλο ? Τι όμως ? Οταν είπα στον παιδίατρο για φρέσκο, μου είπε ότι αυτά είναι "σκέτο νερό" και ότι καλό είναι να πίνει τα εμπλουτισμένα γάλατα.

Περιμένω τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ

Πένη

.png

τί να πώ κορίτσια σε εμάς δεν ήταν θέμα επιλογής ΜΟΥ,δεν έπινε τίποτα και είχα πάει να απελπιστώ μετά τον θηλασμό,το μοναδικό γάλα που ήπιε ήταν το Noulac και αργότερα πήγαμε στο NounouKid όπου και μένουμε,γιατί δεν πίνει τίποτα άλλο όσα και αν του έχω δώσει να δοκιμάσει.

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

Κορίτσια που μπορώ να βρώ και εγώ που μένω Κερατσίνι τα γάλατα μικρών παραγωγών όπως αυτό απο την Βόρεια Ελλάδα;Πάντως κάθε παιδίατρος έχειμ την φιλισοφία του πα΄νω στα γάλατα. Εγω πιστεύω πως δεν μπορεί να αντικαταστήσει τίποτα το φράσκο. Και εμείς με φρέσκο μεγα΄λώσαμε αλλά ήταν να μου πείς άλλοι καιρόι αυτοί,,,,

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

• 3 months later...

Είναι καλύτερα να ρωτήσεις την παιδίατρό σου.

Εγώ ξέρω οτι μέχρι 18 μηνών είναι καλύτερο το γάλα σε σκόνη

επειδή περιέχει φυτικά έλαια

Η παιδίατρος μπορεί να στα εξηγήσει καλύτερα.

238352qn9tp4bomi.gif

716217ybmeeuyfgz.gif

Μανόλης:9/9/95_Νίκος:8/12/06

Διαφημίσεις

κι εμένα η γιατρός μου έχει πει ότι είναι καλύτερο το γάλα σε σκόνη μέχρι τους 18 μήνες επειδή ελέγχεται καλύτερα. τα δικά μου έπιναν frisolac και τώρα, μέχρι τους 18 μήνες, frisogrow.

mpimpi να σου ζήσει το μπουμπουκάκι!!! :D

.png

Έχει συζητηθεί πολύ το θέμα

Δες εδώ

Γάλα σκόνη ή εβαπορέ (μετά τον πρώτο χρόνο)?

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=5783

κι εδώ

ΣΚΟΝΗ ΓΑΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ????

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=409

Εμείς στον χρόνο το γυρίσαμε σε φρέσκο. Τη σκόνη δεν την ήθελε πια.

KbCJp2.pngEYukp3.png

H γιατρός μας είχε πει, 1-2 μήνες ακόμα την ίδια σκόνη και μετά φρέσκο. Το φρέσκο είναι καλύτερο, φυσικά, όμως δίνε του αραιά και πού εβαπορέ, για να είναι εξοικειωμένο με την γεύση, γιατί είναι πολύ πρακτικό, όταν βρίσκεσαι έξω από το σπίτι.

• 1 month later...

Κατ οπιν συμβουλης της παιδιατρου κοψαμε το γαλα σκονη που πιναμε για να αρχισουμε το φρεσκο γαλατακι..αυτο που πινουμε κι εμεις. Ο λογος ειναι οτι δεν πινει με τιποτα τη σκονη ξαφνικα..το αποστρεφεται!

Τι φρεσκο δινεται εσεις?? Μην μου πειτε για advance..ειμαι κατα του εθισμου στη γλυκια και ψευτικη αυτη γευση βανιλιας.Εμεις..εγω δηλαδη..ο συζυγος δεν πινει..περνουμε το Όλυμπος ή το Βραχιας.Το Όλυμπος κυκλοφορει και σε βιολογικό και ειπα να περνω αυτο.Είναι πιο ακριβο σαφως..αλλα δε με ενοχλει αυτο αν ειναι όντως βιολογικο..είναι????? Εσεις πιο δινετε??

Επισης για να το πιει βαζω καποιες φορες μεσα στο γαλα κορν φλεικς..τα αφηνω να μουλιασουν και να δωσουν γευση στο γαλα..μετα τα αφαιρω και της το δινω να το πιει με το καλαμακι.Το πινει πιο ευκολα ετσι.Θα της εδινα και τα κορν φλεικς αλλα δεν τα τρωει.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Πινουν το Ολυμπος το κανονικο....χωρις καμια προσθηκη μεσα

Τα κορν φλεικς που της βαζεις..αφηνουν ζαχαρη στο γαλα....βεβαια αν δεν το πινει καλυτερα εστω λιγο γλυκα παρα καθολου

Βεβαια υπαρχει και τ αλλο ενδεχομενο...σχεδων ολα τα πιτσιρικια που ξερω καποια στιγμη...ετσι χωρις λογο και αιτια ..σταματησαν-μειωσαν το γαλα που πιναν...για καποιο χρονικο διαστημα και στην συνεχεια..το ξαναρχισαν κανονικα.Μηπως θα ηταν καλυτερα να επιμεινεις να το δινεις σκετο (και οχι με την γευση τον κρονφλεικς) ..μπορει να ειναι προσωρικο και σε λιγο καιρο να στο ξαναπινει ευχαριστα :)

Ναι ετσι θα κανω..θα της το δινω σκετο για να μην συνηθιζει ζαχαρη!

Εχω παρατηρησει οτι ζεστο το πινει πιο ευκολα απ οτι κρυο. Ελπιζω μονο αυτα τα γαλατα να εχουν ολα τα θρεπτικα συστατικα του γαλατος αν και δεν ειναι εμπλουτισμενα οπως τα παιδικα ή οι σκονες.

A3Oip2.png

MzPrp2.png

Και εγω το Ολυμπος το βιολογικό παίρνω. Εμένα για 6-7 μήνες δεν ήθελε να το βλέπει το γάλα,και ξαφνικά απο μόνη της άρχισε να το πίνει παγωμένο απο το μπουκάλι.

Εχω παρατηρησει οτι ζεστο το πινει πιο ευκολα απ οτι κρυο. Ελπιζω μονο αυτα τα γαλατα να εχουν ολα τα θρεπτικα συστατικα του γαλατος αν και δεν ειναι εμπλουτισμενα οπως τα παιδικα ή οι σκονες.

Εκτός από το θέμα της θερμοκρασίας, που μου φαίνεται λογικό, αφού το άλλο γάλα μάλλον το έπινε ζεστο, μήπως να δοκίμαζες τη διαδικασία ξανά από την αρχή; Δηλαδή, φτιαγμένο γάλα σκόνη ανακατεμένο με λίγα μλ φρέσκου, που θα τα αυξάνεις σταδιακά τις επόμενες μέρες;

Πιστεύω ότι, εφόσον τρώει τόσες άλλες τροφές, δεν χρειάζεται πια τα εμπλουτισμένα γάλατα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εκτός από το θέμα της θερμοκρασίας, που μου φαίνεται λογικό, αφού το άλλο γάλα μάλλον το έπινε ζεστο, μήπως να δοκίμαζες τη διαδικασία ξανά από την αρχή; Δηλαδή, φτιαγμένο γάλα σκόνη ανακατεμένο με λίγα μλ φρέσκου, που θα τα αυξάνεις σταδιακά τις επόμενες μέρες;

Πιστεύω ότι, εφόσον τρώει τόσες άλλες τροφές, δεν χρειάζεται πια τα εμπλουτισμένα γάλατα.

Συνηθως τα παιδια δεχονται πιο ευκολα την αλλαγη με αυτον τον τροπο, μας τον συνιστουν και εμας εδω. Αν και εγω δεν χρειαστηκε, ηπιε το φρεσκο με την ιδια ευχαριστηση που επινε και τη σκονη.

Πραγματικα μετα το χρονο και εφοσον το παιδι τρωει απ'ολα ειναι περιττα τα εμπλουτισμενα γαλατα.

Οταν ειμασταν Ελλαδα του μικρου του εδινα το Ολυμπος και οταν δεν το βρισκαμε το Ολυμπος Επιλεγμενο.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...