Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγορές για το νέο μέλος!Έχω φρικάρει!

Recommended Posts

Από το πρωί έχω στηθεί στον υπολογιστή και ψάχνομαι και εδώ στα θέματά σας και στον γούγλη για να πάρω μια ιδέα για τα απαραίτητα,τα οποία απαραίτητα είναι απίστευτα πολλά όπως και τα καταστήματα και δεν ξέρω τι να πρωτοδω!Δεν πήρε το μάτι μου κάπου συγκεκριμένα να υπάρχει καμμία λίστα με το που έκανε καθε μία τις αγορές τις και έτσι προτείνω να τα συγκεντρώσουμε και όσα έχουν σελίδες στο ίντερνετ ή έχετε φωτογραφίες του τι πήρατε να τα μαζέψουμε και να ποστάρουμε προσθέτωντας η κάθεμια στη λίστα ανα κατηγορία! Πχ κούνιες-λίκνα-καλάθια-καρότσια τάδε καταστήματα ,ρούχα τάδε,είδη εγκυμοσύνης τάδε,ταίσμα τάδε κτλ. ακόμα μπορουμε να βάλουμε και το ψευδώνυμο της καθεμιάς δίπλα σε περίπτωση που κάποια μας θέλει να ρωτήσει κάτι επιπλέον.Δεν ξέρω αν με πιάνεται τι θέλω να πω γιατί έχω κάψει πολλά εγκεφαλικά κύτταρα σήμερα και άκρη δεν βγάζω ούτε εγώ με μένα!

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

Το έχω δει και αυτό το θέμα αλλά τα περισσότερα είναι για αγορές μέσω ίντερνετ και υπάρχουν και πολλά άλλα που δεν έχω δει να αναφερονται πχ.μπε μπε κωνσταντινίδη . ήρα κ.α.

sjCrp3.png

Θα προσπαθήσω να σου γράψω μία λίστα, η οποία ίσως να είναι λιγο μπερδεμένη, γιατί θα γράψω ότι θυμάμαι:

ΕΠΙΠΛΑ - ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Κάτι για να κοιμάται (καλαθούνα, πόρτ - μπεμπέ). Εν συνεχεία θα χρειαστείς απαραίτητα κούνια + στρωματάκι.

2. Ριλάξ (μου είχε φανεί πολύ χρήσιμο για ύπνους στη διάρκεια της ημέρας).

3. Αλλαξιέρα - συρταριέρα. Το καλό της αλλαξιέρας είναι ότι δεν σκύβεις. Εγώ δεν είχα χώρο για τα ρούχα του, άρα πήρα συρταριέρα που είναι και αλλαξιέρα. (ασορτί με την κούνια).

4. Καρότσι

5. Κάθισμα αυτοκινήτου (με αυτό τον πήρα από το μαιευτήριο. Είχα πάρει ένα της chicco που προσαρμοζότανε στο καροτσάκι για τη βόλτα).

Τα 1, 3, 4 & 5 τα πήραμε από κατάστημα της chicco της γειτονιάς. Τα βρήκαμε πιο φθηνά και πολύ πιο ωραία - για μένα - από ότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

6. Μάρσιπος ή ring sling. Δεν είναι τελείως απαραίτητο. Εγώ που μένω στο κέντρο της Αθηνας τον χρησιμοποιούσα για να πάω βόλτες το μωρό άνετα.

ΥΠΝΟΣ - ΑΣΠΡΟΡΟΥΧΑ

1. Σεντονάκια

2. Σελτεδάκια μεγάλα για την κούνια (το πλαστικό που μπαίνει πάνω από το στρωματάκι για να μην βρέχεται). Σε καλαθούνα προσαρμόζονται και τα

μεγάλα σελτεδάκια που έχουν τα jumbo για το άλλαγμα.

3. Σελτεδάκια για να αλλάζεις το μωρό.

4. Πετσετούλες (αν είναι μπουρνουζοπετσέτα ή πετσέτα το ίδιο μου έκανε. Όχι μπουρνούζι τόσο μικρό).

5. Μπάντα (μπαίνει στα κάγκελα της κούνιας γύρω - γύρω για να μην κουτουλάει το μωρό στα κάγκελα).

6. Σεντονάκια μικρά για το ριλάξ, το καθισματάκι αυτοκινήτου, το καροτσάκι και για όποιον σε επισκέπτεται και δε θέλεις να ακουμπάει το μωρό σου επάνω στα ρούχα του.

7. Κουβερτούλες. Μικρές για το καρότσι και πιο μεγάλη για την κούνια. Το πάπλωμα (όπως και το μαξιλάρι) απαγορεύεται.

Όλα τα παραπάνω σου προτείνω να μπορούν να πλυθούν στο χέρι.

Τα είχαμε αγοράσει από το jumbo, από το mothercare, από το Λητώ, από τον Χυτήρογλου στη γειτονιά μου και, φυσικά, πολλά δώρα.

ΦΑΙ

1. Αποστειρωτή

2. Μπιμπερό (εμένα μου είπανε γυάλινα)

3. Θηλές

4. Πιπίλες (η παιδίατρος μου έλεγε να είναι το ίδιο είδος με τις θηλές)

5. Βουρτσάκια για να πλένεις τα μπιμπερό

6. Θερμός για ζεστό νερό (το νερό για το γάλα το βράζεις 10΄, όταν πεινάει το μωρό δεν μπορείς να το φτιάξεις εκείνη την ώρα)

(Ακόμα κι αν θες να θηλάσεις, δεν είναι κακό να έχεις κάτι. Κι εγώ ήθελα, αλλά δυστυχώς μου χρειάστηκαν).

ΔΙΑΦΟΡΑ

1. Ψαλιδάκι

2. Σφουγγαράκι για το μπάνιο

3. Θερμόμετρο παιδικό

4. Κρέμα για το σύγκαμα

5. Πάμπερς

6. Μωρομάντηλα

7. Αφρόλουτρο για μωρά

8. Βούρτσα

9. Καθαρό οινόπνευμα + βαμβάκι (για να καθαρίζεις τον ομφάλιο λώρο)

(Για αφρόλουτρο, κρέμα κλπ μπορείς να ρωτήσεις και παιδίατρο. Μην πάρεις πολλές γιατί μπορεί το παιδί να μην "του κάνει" και να χρειαστεί να την αλλάξεις).

ΡΟΥΧΑ

Η πείρα μου είναι για αγοράκι που γεννήθηκε Φεβρουάριο και που κάθε φορά σχεδόν που έκανε πιπί έβρεχε και τα ρούχα του.

1. Εσωτερικά φορμάκια κοντομάνικα (παντός καιρού). Είχα γύρω στα 25 και πάλι μέρα παρά μέρα πλυντήριο έβαζα.

2. Εξωτερικά φορμάκια μακρυμάνικα. Είχα άλλα 25. Αυτά θέλουν προσοχή: Βολεύουν αυτά που ανοίγουν από μπροστά ή από κάτω. Αυτά που ανοίγουν από πίσω δεν με είχανε βολέψει καθόλου.

3. Ένα παλτουδάκι για έξοδο. Δε νομίζω ότι θα χρειαστείς παραπάνω, γιατί στο καρότσι το σκεπάζεις και με κουβέρτα.

4. Γαντάκια για τα χέρια στην περίπτωση που το μωρό έχει νύχια.

Ρούχα αγοράσαμε από διάφορα μέρη: το jumbo, το mothercare και μαγαζιά της γειτονιάς.

Για το πλύσιμο των ρούχων χρησιμοποιείς σκόνη ΑΡΚΑΔΙ. Την διαλύεις στο νερό και διαλυμένη τη βάζεις στο πλυντήριο.

Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα άλλο. Ελπίζω να βοήθησα!!

Καλή λεφτεριά!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Θα προσπαθήσω να σου γράψω μία λίστα, η οποία ίσως να είναι λιγο μπερδεμένη, γιατί θα γράψω ότι θυμάμαι:

ΕΠΙΠΛΑ - ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

1. Κάτι για να κοιμάται (καλαθούνα, πόρτ - μπεμπέ). Εν συνεχεία θα χρειαστείς απαραίτητα κούνια + στρωματάκι. (για να αποφυγεις τα ασκοπα εξοδα μπορεις να παρεις κουνια που μετατρεπεται σε κρεββατακι μεχρι την ηλικια 6-7 χρονων)

2. Ριλάξ (μου είχε φανεί πολύ χρήσιμο για ύπνους στη διάρκεια της ημέρας).

3. Αλλαξιέρα - συρταριέρα. Το καλό της αλλαξιέρας είναι ότι δεν σκύβεις. Εγώ δεν είχα χώρο για τα ρούχα του, άρα πήρα συρταριέρα που είναι και αλλαξιέρα. (ασορτί με την κούνια).(αν εχεις ντουλαπα ομως στο παιδικο δωματιο παρε μια αλλαξιερα μονο πλαστικη ή καθολου...εγω την αλλαζα στο κρεββατι μου βεβαια ητανε λιγο ψηλο)

4. Καρότσι

5. Κάθισμα αυτοκινήτου (με αυτό τον πήρα από το μαιευτήριο. Είχα πάρει ένα της chicco που προσαρμοζότανε στο καροτσάκι για τη βόλτα).

Τα 1, 3, 4 & 5 τα πήραμε από κατάστημα της chicco της γειτονιάς. Τα βρήκαμε πιο φθηνά και πολύ πιο ωραία - για μένα - από ότι τα μεγάλα πολυκαταστήματα.

6. Μάρσιπος ή ring sling. Δεν είναι τελείως απαραίτητο. Εγώ που μένω στο κέντρο της Αθηνας τον χρησιμοποιούσα για να πάω βόλτες το μωρό άνετα.

ΥΠΝΟΣ - ΑΣΠΡΟΡΟΥΧΑ

1. Σεντονάκια

2. Σελτεδάκια μεγάλα για την κούνια (το πλαστικό που μπαίνει πάνω από το στρωματάκι για να μην βρέχεται). Σε καλαθούνα προσαρμόζονται και τα

μεγάλα σελτεδάκια που έχουν τα jumbo για το άλλαγμα.

3. Σελτεδάκια για να αλλάζεις το μωρό.

4. Πετσετούλες (αν είναι μπουρνουζοπετσέτα ή πετσέτα το ίδιο μου έκανε. Όχι μπουρνούζι τόσο μικρό).

5. Μπάντα (μπαίνει στα κάγκελα της κούνιας γύρω - γύρω για να μην κουτουλάει το μωρό στα κάγκελα).και κουνουπιερα θα σου χρειαστει το καλοκαιρι....

6. Σεντονάκια μικρά για το ριλάξ, το καθισματάκι αυτοκινήτου, το καροτσάκι και για όποιον σε επισκέπτεται και δε θέλεις να ακουμπάει το μωρό σου επάνω στα ρούχα του.(μπορεις να χρησιμοποιεις και αυτα που εχεις για το κρεββατακι)

7. Κουβερτούλες. Μικρές για το καρότσι και πιο μεγάλη για την κούνια. Το πάπλωμα (όπως και το μαξιλάρι) απαγορεύεται. (παρε πικε για καλοκαιρακι και ανοιξη,φλις και μια καλη μαλλινη)

Όλα τα παραπάνω σου προτείνω να μπορούν να πλυθούν στο χέρι.

Τα είχαμε αγοράσει από το jumbo, από το mothercare, από το Λητώ, από τον Χυτήρογλου στη γειτονιά μου και, φυσικά, πολλά δώρα.

ΦΑΙ

1. Αποστειρωτή

2. Μπιμπερό (εμένα μου είπανε γυάλινα)(τα πλαστικα και δε πλενονται σωστα και κρατανε βακτηρια επικυνδυνα...)

3. Θηλές (για το μπιμπερο εννοεις????)

4. Πιπίλες (η παιδίατρος μου έλεγε να είναι το ίδιο είδος με τις θηλές)

5. Βουρτσάκια για να πλένεις τα μπιμπερό

6. Θερμός για ζεστό νερό (το νερό για το γάλα το βράζεις 10΄, όταν πεινάει το μωρό δεν μπορείς να το φτιάξεις εκείνη την ώρα)

(Ακόμα κι αν θες να θηλάσεις, δεν είναι κακό να έχεις κάτι. Κι εγώ ήθελα, αλλά δυστυχώς μου χρειάστηκαν).

ΔΙΑΦΟΡΑ

1. Ψαλιδάκι(με στρογγυλεμενες ακρες για αρχη)

2. Σφουγγαράκι για το μπάνιο (φυσικο καλυτερα ,,,αν και εγω ακομη δε χρησιμοποιω καθολου)

3. Θερμόμετρο παιδικό (καλυτερα ηλεκτρονικο πιο ακριβες και ασφαλες)

4. Κρέμα για το σύγκαμα

5. Πάμπερς

6. Μωρομάντηλα

7. Αφρόλουτρο για μωρά

8. Βούρτσα

9. Καθαρό οινόπνευμα + βαμβάκι (για να καθαρίζεις τον ομφάλιο λώρο)

(Για αφρόλουτρο, κρέμα κλπ μπορείς να ρωτήσεις και παιδίατρο. Μην πάρεις πολλές γιατί μπορεί το παιδί να μην "του κάνει" και να χρειαστεί να την αλλάξεις).

10.μπατοννετες για τα αυτακια με ειδικο σχημα θα τα δεις .....

ΡΟΥΧΑ

Η πείρα μου είναι για αγοράκι που γεννήθηκε Φεβρουάριο και που κάθε φορά σχεδόν που έκανε πιπί έβρεχε και τα ρούχα του.

1. Εσωτερικά φορμάκια κοντομάνικα (παντός καιρού). Είχα γύρω στα 25 και πάλι μέρα παρά μέρα πλυντήριο έβαζα.

2. Εξωτερικά φορμάκια μακρυμάνικα. Είχα άλλα 25. Αυτά θέλουν προσοχή: Βολεύουν αυτά που ανοίγουν από μπροστά ή από κάτω. Αυτά που ανοίγουν από πίσω δεν με είχανε βολέψει καθόλου.

3. Ένα παλτουδάκι για έξοδο. Δε νομίζω ότι θα χρειαστείς παραπάνω, γιατί στο καρότσι το σκεπάζεις και με κουβέρτα.

4. Γαντάκια για τα χέρια στην περίπτωση που το μωρό έχει νύχια.

Ρούχα αγοράσαμε από διάφορα μέρη: το jumbo, το mothercare και μαγαζιά της γειτονιάς.

Για το πλύσιμο των ρούχων χρησιμοποιείς σκόνη ΑΡΚΑΔΙ. Την διαλύεις στο νερό και διαλυμένη τη βάζεις στο πλυντήριο.

Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα άλλο. Ελπίζω να βοήθησα!!

Καλή λεφτεριά!!

να παρεις και μπανακι για το μωρο....υπαρχουν πολλα ...να παρεις ενα που να εχει ηδη στηριξη για το νεογεννητο (για να εχεις και τα δυο χερια ελευθερα )και αν εχει και βαση ακομη καλυτερα για να μη σκυβεις.....

:wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Διαφημίσεις

α και εμεις τα πρωτα ρουχαλακια τα ειχαμε παρει απο τα τζαμπο (μας σωσανε ) και ενα σετακι απο τα mothercare.....αν σου λενε για ρουχαλακια πες να σου φερνουν πανω απο 3 μηνων ωστε να εχεις και για μετα γιατι μεγαλωνουν πολυ γρηγορα.....και συμβουλη κοιτα σε συνοικιακα μαγαζια συνηθως πετυχαινεις καλυτερες τιμες......εγω κουνια πηρα απο βιοτεχνια-πρατηριο της γειτονιας και μου βγηκε πολυ φθηνοτερη απο οτι τα Ηρα και το Λητω......

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Yasemi πως το λένε το πρατήριο που πήρες την κούνια και που είναι?Αυτά πρέπει να τα λέμε να ξέρουμε που υπάρχουν ευκαιρίες.Όσο για τα τζάμπο έχω ακούσει πολλές που ψώνισαν αλλά ξέρω γω δεν φημίζονται για την ποιότητα τους και τα φοβάμαι λίγο.

sjCrp3.png

Επειδή γεννάς καλοκαίρι, ξέχνα όλα τα ρούχα εκτός από εσωρουχάκια κοντομάνικα (καμιά 10ριά όχι παραπάνω-μην ξεχνάς τα δώρα) για το πρώτο τρίμηνο! Εγώ την είχα σχεδόν συνέχεια με την πάνα!

Έχω excel με ό,τι αγόρασα πριν τη γέννα και λίγο μετά με τις τιμές και την "προέλευση" και αν θες στο στέλνω. Υπάρχουν βέβαια πάντα πιο φθηνές επιλογές για πολλά από τα πράγματα αλλά θα πάρεις μια ιδέα για το Σύνολο και μπορείς να συμπληρώνεις πόσα κόστισαν αυτά που αγόρασες εσύ ή να προσθέτεις-αφαιρείς!! Και όλα αυτά Δωρεάν :lol::lol:

Μιλάμε οτι έπαιρνα όλες τις αποδείξεις και περνούσα τα έξοδα σε excel! Τόοοσο χρόνο είχα :lol::lol:

Όσο για την ποιότητα... Πολλά ακριβά πράγματα δεν θα φορέσει γιατί δεν θα βολεύουν, ενώ άλλα φθηνά θα προλάβει να τα φορέσει 10 φορές ίσως το πρώτο τρίμηνο! Δεν προλαβαίνουν να χαλάσουν :wink: Αρκεί να είναι βαμβακερά, έτσι; Πετσετούλες και πάνες αγκαλιάς έχουν τεράστιες διαφορές!! Μη μασάς όταν σου λένε για ποιότητα...

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Διαφημίσεις

Sunsun σου στέλνω πμ το μέιλ μου να μου στείλεις το excelaki!!! νικα έννοια σου το έχω δει και αυτό .... τώρα μπήκα σε άλλη φάση,ξεκίνησα να κάνω κατάλογο διαβάζοντας τα θέματα που αφορούν περί αγορών του μωρού και θα το βάλω σε λίγες μέρες εδώ ώστε να προσθέτουμε πραγματάκια!Κάνω λίστα προιοντων και μαγαζιων ώστε να οργανωθώ και εγώ και να βοηθήσω και όσες άλλες είναι στην ίδια φάση με μένα γιατί παρόλο που υπάρχουν κάποιες λίστες είναι λίγο δύσκολο και μπερδεμένο για την καθεμιά μας να διαβάζει τόσες σελίδες από τόσα θέματα και να βλέπει και θετικά και αρνητικά σχόλια για τόσα είδη οπότε ετοιμάζω κάτι πιο μεγάλο σαν λίστα αλλά με σχόλια και συμβουλές για όλα τα απαραίτητα!

sjCrp3.png

α και εμεις τα πρωτα ρουχαλακια τα ειχαμε παρει απο τα τζαμπο (μας σωσανε ) και ενα σετακι απο τα mothercare.....αν σου λενε για ρουχαλακια πες να σου φερνουν πανω απο 3 μηνων ωστε να εχεις και για μετα γιατι μεγαλωνουν πολυ γρηγορα.....και συμβουλη κοιτα σε συνοικιακα μαγαζια συνηθως πετυχαινεις καλυτερες τιμες......εγω κουνια πηρα απο βιοτεχνια-πρατηριο της γειτονιας και μου βγηκε πολυ φθηνοτερη απο οτι τα Ηρα και το Λητω......

συμφωνω!!!!

πηρα κρεββατι με προσθαφαιρουμενη αλλαξιερα (ειναι κουνια κ μετα γινετε κ μονο παιδικο) & συρταριερα 700 €

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

πηγα μια βολτα στα jumpo!!!

τα επωνυμα τα εχουν πιο ακριβα απο οπου κ αν ειδα !!!

τα δικα τους ειναι φθηνα αλλα ειναι χαλια ποιοτικος!!!

τα ΖΑΡΡΑ kid ειναι κινεζικα !!

οτι πηρα απο mothercare μου βγηκε καλο , εκτος απο τις βαμβακερες πάνες, εκει καλυτερα μονο ρουχακια κ φανελακια!!! να επιλεξεις αυτα που ειναι 100% βαμβακερα!!

ρουχακια μην παρεις πολλα ... μονο τα απαραιτητα!!! αυτα για την κλινικη!!θα σου φερουν τοσα πολλα που δεν θα ξερεις τι να τα κανεις?

καλυτερα να αγορασεις αλλα πραγματα!!

-ενα καλο θερμομετρο μπανιου

-βουρτσα για τα μαλλακια του

-μπουρνουζακι

-καλη κρεμα αλλαγματος

-αν παρεις μπιμπερο να προσεξεις τις θηλες.... λενε νο 1 αλλα καπιες πχ nuk ειναι μεγαλες για νεογεννητα (αν θελεις να θηλασεις)

-καλο θα ηταν να παρεις βαμβακι για την αλλαγη της πανας (τα μωρομαντηλα κανουν το συγκαμα στο ποπουδακι του μωρου). εμεις πηραμε του κίλου !!! 5 € κοστιζει!!! το βρεχουμε με ζεστο νερο κ καθαριζουμε την μικρη μας!!!

- το καλυτερο δωρο που μου καναν ήταν ο θερμαντυρας μπιμπερο (χρησιμοποιώ θηλαστρο)ειδικά για τις πρωτες μερες στην κλινική!!! κρατουσα το γαλα μου παντα ζεστό.

- ενα μεγαλο σφουγγαρι στο σωμα του μωρου θα σε βολευε για να μην σου γλυστραει στο μπανιο!! ασφαλεια

- θερμομετρο για το μωρό!!! (ή το κλασικό ή αυτιού)

line_flow_rose_beg_minie_time_1227934800_text_e720ecf0eff5ecf0effd20ece1f22c20e5dfede1e9.gif

πηγα μια βολτα στα jumpo!!!

τα επωνυμα τα εχουν πιο ακριβα απο οπου κ αν ειδα !!!

τα δικα τους ειναι φθηνα αλλα ειναι χαλια ποιοτικος!!!

τα ΖΑΡΡΑ kid ειναι κινεζικα !!

οτι πηρα απο mothercare μου βγηκε καλο , εκτος απο τις βαμβακερες πάνες, εκει καλυτερα μονο ρουχακια κ φανελακια!!! να επιλεξεις αυτα που ειναι 100% βαμβακερα!!

ρουχακια μην παρεις πολλα ... μονο τα απαραιτητα!!! αυτα για την κλινικη!!θα σου φερουν τοσα πολλα που δεν θα ξερεις τι να τα κανεις?

καλυτερα να αγορασεις αλλα πραγματα!!

-ενα καλο θερμομετρο μπανιου

-βουρτσα για τα μαλλακια του

-μπουρνουζακι

-καλη κρεμα αλλαγματος

-αν παρεις μπιμπερο να προσεξεις τις θηλες.... λενε νο 1 αλλα καπιες πχ nuk ειναι μεγαλες για νεογεννητα (αν θελεις να θηλασεις)

-καλο θα ηταν να παρεις βαμβακι για την αλλαγη της πανας (τα μωρομαντηλα κανουν το συγκαμα στο ποπουδακι του μωρου). εμεις πηραμε του κίλου !!! 5 ? κοστιζει!!! το βρεχουμε με ζεστο νερο κ καθαριζουμε την μικρη μας!!!

- το καλυτερο δωρο που μου καναν ήταν ο θερμαντυρας μπιμπερο (χρησιμοποιώ θηλαστρο)ειδικά για τις πρωτες μερες στην κλινική!!! κρατουσα το γαλα μου παντα ζεστό.

- ενα μεγαλο σφουγγαρι στο σωμα του μωρου θα σε βολευε για να μην σου γλυστραει στο μπανιο!! ασφαλεια

- θερμομετρο για το μωρό!!! (ή το κλασικό ή αυτιού)

παντως να ξερεις οτι αν γεννησεις σε ιδιωτικο θα σε γεμισουν ενα σωρο δειγματα με κρεμες αφρολουτρο και πολλα αλλα.....οσο για το θερμομετρο μπανιου....εγω δε πηρα ποτε....αν παρεις μπανακι οπως πχ της fisherprice ή καποιο τετοιο αντιστοιχο δε χρειαζεται να παρεις και σφουγγαρι μεγαλο για στηριγμα......

σου εστειλα pm gia to allo :wink:

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Έτοιμη η λίστα που έκανα με όσα διάβασα γύρω τριγύρω ετοιμάζω σύντομα και την συγκεντρωτική λίστα με σελίδες που μπορούμε να βρούμε πραγματάκια ανα είδος.Προσθέστε μου αν ξέχασα κάτι μέσα στη λίστα με χρωματιστά γράμματα ή bold)

Υγ.Μου έχουν βγει τα μάτια να διαβάζω τα θέματα του φόρουμ!!!

ΕΝΔΥΣΗ

- 8-10 κορμάκια

- 8-10 φορμάκια

-1-2 αλλαξιές πιο καλές για εξόδους(μακρύ ή κοντό μανίκι ανάλογα την εποχή)

(προσοχή τα παραπάνω να έχουν φαρδύ λαιμό και εύκολο κούμπωμα μπροστά για να μην ταλαιπωρείται ούτε το μωρό ούτε η μαμά)

-ζακετάκι καλοκαιρινό (για τις δροσερές μέρες και νύχτες)

-παλτουδάκι για το χειμώνα

-1 καπελάκι για τα καλοκαίρι

-1 σκουφάκι για το χειμώνα

-1-2 ζευγάρια καλτσάκια (προσοχή σε όσα έχουν λάστιχο να μην είναι πολύ σφιχτό)

-1-2 γαντάκια για ξύσιμο

-1 υπνόσακο χειμερινό ή καλοκαιρινό(όχι απαραίτητο)

Συμβουλή: Τα ρούχα του μωρού καλό είναι να πάρετε λιγότερα κομμάτια για 0-3 μηνών και περισσότερα για 3-6 μηνών καθώς τα 0-3 είναι για πολύ μικρά μωρά και δεν εξυπηρετούν για πάνω από 1,5-2 μήνες)

ΕΠΙΠΛΑ-ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

-Κούνια(προτιμούνται αυτά που μετατρέπονται σε κρεβατάκια για παιδιά 5-7 ετών)

-Σιφινιέρα (αν δεν αρκεί η ντουλάπα σας)

-Αλλαξιέρα

-Καλαθούνα ή λίκνο (για να έχετε το μωρό σας τους πρώτους μήνες κοντά σας. Η καλαθούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μωρά έως 3 μηνών και το λίκνο έως 6 μηνών.)

-Καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου ή πλήρες σετ που περιέχει και ποσόδακο και πορτ-μπεμπέ.(Το καρότσι να έχει απαραίτητα τα παρακάτω χαρακτηριστικά: κάθισμα που να κοιτάζει τη μαμά ή το δρόμο, ανάκληση πλάτης διαφόρων θέσεων, χερούλια προσαρμοζόμενα στο ύψος του γονέα, προστασία βροχής και ήλιου, φρένα στις ρόδες, εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο και διαστάσεις όσο το δυνατόν μικρότερες ειδικά όταν είναι ανοιχτό, πλενόμενο ύφασμα, και χρήση από 0- όσο μεγαλύτερη ηλικία γίνεται. Το κάθισμα αυτοκινήτου να είναι για τουλάχιστον έως 13 κιλά)

-Παρκοκρέβατο για όσα μωράκια κοιμούνται εκτός σπιτιού.

-Relax με παιχνίδια και δόνηση(απασχολούν ευχάριστα τα μωρά και η δόνηση λένε ότι τα καλμάρει πχ μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα του.)

-1 σετ κουρτίνες για τη διακόσμηση του δωματίου που καλό είναι να είναι στο μήκος του παραθύρου για να μην μπερδεύονται όταν αρχίσουν και μπουσουλάνε.(και πολλά άλλα που εξαρτώνται από το τι διακόσμηση θέλει να κάνει ο καθένας )

-2-3 σετ σεντονάκια κούνιας(προτείνονται αυτά που έχουν λάστιχο στο κατωσέντονο.)

-2-3 σετ σεντονάκια καλαθούνας ή λίκνου.

-βαμβακερή κουβερτούλα κούνιας.( για όταν κάνει κρύο)

-βαμβακερή κουβερτούλα καλαθούνας ή λίκνου.( για όταν κάνει κρύο)

-2 σελτεδάκια μεγάλα και 2 μικρά(Χρησιμεύουν για κάτω από την κούνια και το καλάθι ή λίκνο καθώς και για την αλλαγή πάνας του μωρού)

-πάντα για την κούνια(αν δεν πάρετε ολόκληρη προίκα που περιέχει και πάντα πρέπει να έχετε μία γιατί κρατάει την θερμοκρασία και βοηθάει αργότερα στο κουτούλημα των μωρών στα κάγκελα της κούνιας.)

-κουνουπιέρα με η χωρίς βάση για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

-σφηνάκι για την κούνια για να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι απαγορεύεται μπρούμυτα.

-σεντονάκι για το καρότσι (αγκαλιάς)

-βαμβακερή κουβερτούλα για το καρότσι (αγκαλιάς)

-4-5 πάνες βαμβακερές για να ακουμπάτε το μωρό οπουδήποτε με ασφάλεια.

-10 πανάκια για ρέψιμο.

-4-5 σαλιάρες(οι βαμβακερές είναι λόγω υλικού πιο απορροφητικές)

ΦΑΓΗΤΟ

Σε περίπτωση θηλασμού:

-επιθέματα στήθους(μιας χρήσης ή πλενόμενα συνιστούνται τα πρώτα).

-2 σουτιέν θηλασμού

-2 σουτιέν θηλασμού ύπνου

-κρέμα για θηλές

-Μαντηλάκια καθαρισμού στήθους(ειδικά το καλοκαίρι αν ιδρώνετε)

-θήλαστρο( σε περίπτωση που δεν μπορείτε να θηλάσετε απευθείας από το στήθος)

-μαξιλάρι θηλασμού(όχι απαραίτητο μπορεί να σας βολέψει και στον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)

-αποστειρωτή μπιμπερό

-1-2 μικρά μπιμπερό για χαμομήλι

-4-6 το πολύ μεγάλα μπιμπερό (τουλάχιστον 6 αν του δίνεται ξένο γάλα και 1-2 αν θηλάζετε .Συνιστούνται τα γυάλινα καθώς τα πλαστικά κρατάνε μικρόβια και μετά την αποστείρωση και πρέπει να πετιούνται κάθε 6 εβδομάδες.)

- θηλές για μπιμπερό υπάρχουν σιλικόνης(διάφανες) και καουτσούκ(κίτρινες), προτείνονται οι σιλικόνης και να είναι για 0-4 μηνών.

-βούρτσα για να πλένετε τα μπιμπερό.

-τσιμπίδα για να βγάζετε τα μπιμπερό από τον αποστειρωτή.

-Σκόνη γάλακτος που θα σας συστήσει ο παιδίατρος.(αν δεν θηλάζεται ή αν χρειάζεται για να συμπληρώνεται τα γεύματα του.)

-Θερμαντήρας μπιμπερό(εξυπηρετεί πολύ τις βραδινές ώρες αφού δεν χρειάζεται να κάνετε την διαδικασία με κατσαρόλες και μπρίκια.)

-πιπίλες με θήκη και πιαστράκια για να τις κρεμάτε στα ρουχαλάκια του.(Να είναι στο ίδιο μέγεθος με τις θηλές του μπιμπερό και ακόμα καλύτερα και της ίδιας εταιρείας που θα πάρετε τα μπιμπερό.)

-χαμομήλι για τους κολικούς.

ΜΠΑΝΙΟ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ

-πάνες( όση ποσότητα και να έχετε δεν είναι αρκετή συνιστούνται pampers,libero και οικολογικές θα βρείτε στη σελίδα http://www.panes.gr)

-κρέμα για σύγκαμα (sudocream, penaten, bepanthol ή όποια σας συστήσει ο παιδίατρος.)

-σαμπουάν , αφρόλουτρο 2 σε 1 ( πάλι θα σας συστήσει ο παιδίατρος)

-μπανάκι με στήριξη για το κεφαλάκι του μωρού.

-μπανάκι με 2 θήκες για τοπικό πλύσιμο (όχι απαραίτητο)

-φυσικό σφουγγάρι, ή πετσετάκι για το μπάνιο

-2-3 μπουρνουζοπετσέτες.

-2-3 πετσετάκια μικρά για τοπικές πλύσεις.

-βούρτσα για χτένισμα από φυσική τρίχα

-ψαλιδάκι με στρογγυλές άκρες για να νύχια(σετ μανικιούρ)

-μπατονέτες για μωρά.

-μωρομάντηλα.

-ταλκ

-οινόπνευμα 70 βαθμών και γάζες για τον αφαλό μέχρι να ξεραθεί και να πέσει.

-baby oil για μασαζάκι ή αν παρουσιάσει ξηρότητα σε κάποιο σημείο.

-ενυδατική κρέμα

-αντηλιακό(ρωτήστε τον παιδίατρό σας)

-ηλεκτρονικό θερμόμετρο(αχρείαστο να ναι)

-αποφρακτήρας μύτης

-Βρεφοζυγός( αν πηγαίνετε στο ιατρείο του παιδίατρου δεν τον χρειάζεστε).

ΔΙΑΦΟΡΑ

- απαλό απορρυπαντικό πιάτων για να ξεβγάζονται καλά τα μπιμπερό (π.χ AVA Μασσαλίας ή proderm)

- άσπρο ξύδι που δε μυρίζει για να βγαίνουν τα άλατα από τον αποστειρωτή

- απορρυπαντικό και μαλακτικό για βρεφικά ρούχα.

-Τσάντα αλλαξιέρα για όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

-Προστατευτικά ηλίου για το αυτοκίνητο(θα χρειαστούν και αν γεννάτε καλοκαίρι και αργότερα)

-Θερμόμετρο δωματίου(όχι απαραίτητο, η ιδανική θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο είναι 18-20 βαθμούς)

-Μουσικό παιχνίδι κρεβατιού(όχι απαραίτητο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει το παιδί να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.)

sjCrp3.png

Διαφημίσεις

για οσες δε θηλαζουν πρακτικο αντι για θερμαντηρα μπιμπερο ειναι το θερμος...βαζετε το βρασμενο νερο στη θερμοκρασια που θελετε και το βραδυ εχετε ζεστο νερο και το κρυωνετε αναλογα.....το περνετε και μαζι σας στις βολτες και εχετε παντα νερο ζεστο μαζι σας.....

τα σεντονακια που παιρνετε για τη καλαθουνα ή το λικνο μπορουν να χρησιμεψουν και στο καροτσι το ιδιο ισχυει και τις κουβερτουλες....μη παρετε παρα πολλες.....επισης σε πολλες καλαθουνες θα χρειαστειτε εξτρα στρωματακι να παρετε γιατι δεν εχουν καποιες....

δε μου ερχετε κατι αλλο προς το παρον.....

:P:P

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Να και η λίστα με καταστήματα online και μη.Τα έχω στο περίπου ανά κατηγορίες προσθέστε εντός της λίστας και ότι άλλο ξέρετε από σελίδες ή μαγαζιά και σε παρένθεση τι είδη έχουν όπως επίσης αν έχω ξεχάσει κάτι στα ήδη υπάρχοντα στις παρενθέσεις τι είδη έχουν.

http://www.letoshop.gr (όλα τα είδη)

http://www.dpam.com (όλα τα είδη)

http://www.amazon.co.uk (όλα τα είδη)

http://www.mothercare.gr (όλα τα είδη)

http://www.konstadinidis.gr (όλα τα είδη)

http://www.bimbomarket.it (όλα τα είδη)

http://www.ebay.co.uk (όλα τα είδη)

http://www.babysupermall.com (όλα τα είδη)

http://www.fatsulesmoda.gr (όλα τα είδη)

Ikea (όλα τα είδη)

Jumbo (όλα τα είδη)

http://www.olivers-baby-care.co.uk (σχεδόν όλα τα είδη)

http://www.motherbaby.gr (έπιπλα, λευκά είδη, μπανάκια, καρότσια)

http://www.babysecurity.co.uk (είδη παρακολούθησης, έπιπλα, είδη ασφαλείας μωρού για το σπίτι, είδη φαγητού)

http://www.babymonitorsdirect.co.uk (συστήματα παρακολούθησης παιδιών, ενδοεπικοινωνία κ.α.)

http://www.nekbaby.gr (έπιπλα, προίκα ντεκόρ)

http://www.trikiklo.com (έπιπλα, καρότσια, παιχνίδια, αξεσουάρ, ρούχα)

http://www.micuna.com (έπιπλα, λευκά είδη αντιπρόσωπος στην Ελλάδα http://www.omirolis.gr )

http://www.lullabys.co.uk (έπιπλα, προίκα, μπάνιο, φαγητό, διάφορα)

http://www.bebe-asterias.gr (έπιπλα, λευκά είδη, διακοσμητικά)

http://www.kidzware.gr (έπιπλα, προίκα, είδη βάπτισης)

http://www.ira-bebe.gr (έπιπλα, λευκά είδη, είδη μπάνιου)

Lapin House (έπιπλα, ρούχα)

http://www.pingpong-online.com (καρότσια)

http://www.childrensalon.co.uk (λευκά είδη, ρούχα και επώνυμα προϊόντα)

http://www.prenatal.gr (ρούχα μωρού, ρούχα εγκυμοσύνης, καρότσια)

http://www.rockyourbaby.com (ρουχαλάκια)

http://www.punkbabyclothes.net ( ρουχαλάκια, αξεσουάρ, ρούχα εγκυμοσύνης για ʽασυμβίβαστουςʼ γονείς και μωρά)

http://www.thekidswindow.co.uk (έπιπλα, ρούχα, καρότσια, αποκριάτικες στολές)

http://www.costumecraze.com (αποκριάτικες στολές)

http://www.flycarpet.gr (μοκέτες, χαλιά)

http://www.e-tapis.gr (μοκέτες, χαλιά)

http://www.cosycorner.gr (αυτοκόλλητα διακόσμησης δωματίου, διακοσμητικά, μουσική για μωρά δευτερεύοντα προϊόντα για μαμάδες και μωρά)

http://www.funtosee.com (αυτοκόλλητα διακόσμησης δωματίου)

http://www.decofun.com (αυτοκόλλητα διακόσμησης δωματίου κάποια πωλούνται στα καταστήματα Λητώ.)

http://www.toys.gr (παιχνίδια, είδη διακόσμησης δωματίου)

http://www.muralsforkids.com (διακόσμηση δωματίου)

http://www.babyroom.gr (τοιχογραφίες δωματίων)

http://www.panes.gr (οικολογικές πάνες, χαρτικά)

http://www.pinklining.co.uk (γουστόζικες τσάντες αλλαγής)

http://www.mybabycenter.gr ( μαξιλάρια, πάνες, πετσέτες, υπνόσακοι, τσάντες-αλλαξιέρες, μουσική για μωρά)

[/size]

sjCrp3.png

ΕΝΔΥΣΗ

- 8-10 κορμάκια

- 8-10 φορμάκια

-1-2 αλλαξιές πιο καλές για εξόδους(μακρύ ή κοντό μανίκι ανάλογα την εποχή)

(προσοχή τα παραπάνω να έχουν φαρδύ λαιμό και εύκολο κούμπωμα μπροστά για να μην ταλαιπωρείται ούτε το μωρό ούτε η μαμά)

-ζακετάκι καλοκαιρινό (για τις δροσερές μέρες και νύχτες)

-παλτουδάκι για το χειμώνα

-1 καπελάκι για τα καλοκαίρι

-1 σκουφάκι για το χειμώνα

-1-2 ζευγάρια καλτσάκια (προσοχή σε όσα έχουν λάστιχο να μην είναι πολύ σφιχτό)

-1-2 γαντάκια για ξύσιμο

-1 υπνόσακο χειμερινό ή καλοκαιρινό(όχι απαραίτητο)

Συμβουλή: Τα ρούχα του μωρού καλό είναι να πάρετε λιγότερα κομμάτια για 0-3 μηνών και περισσότερα για 3-6 μηνών καθώς τα 0-3 είναι για πολύ μικρά μωρά και δεν εξυπηρετούν για πάνω από 1,5-2 μήνες)

ΕΠΙΠΛΑ-ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

-Κούνια(προτιμούνται αυτά που μετατρέπονται σε κρεβατάκια για παιδιά 5-7 ετών)

-Σιφινιέρα (αν δεν αρκεί η ντουλάπα σας)

-Αλλαξιέρα

-Καλαθούνα ή λίκνο (για να έχετε το μωρό σας τους πρώτους μήνες κοντά σας. Η καλαθούνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μωρά έως 3 μηνών και το λίκνο έως 6 μηνών.)

-Καρότσι και κάθισμα αυτοκινήτου ή πλήρες σετ που περιέχει και ποσόδακο και πορτ-μπεμπέ.(Το καρότσι να έχει απαραίτητα τα παρακάτω χαρακτηριστικά: κάθισμα που να κοιτάζει τη μαμά ή το δρόμο, ανάκληση πλάτης διαφόρων θέσεων, χερούλια προσαρμοζόμενα στο ύψος του γονέα, προστασία βροχής και ήλιου, φρένα στις ρόδες, εύκολο άνοιγμα-κλείσιμο και διαστάσεις όσο το δυνατόν μικρότερες ειδικά όταν είναι ανοιχτό, πλενόμενο ύφασμα, και χρήση από 0- όσο μεγαλύτερη ηλικία γίνεται. Το κάθισμα αυτοκινήτου να είναι για τουλάχιστον έως 13 κιλά)

-Παρκοκρέβατο για όσα μωράκια κοιμούνται εκτός σπιτιού.

-Relax με παιχνίδια και δόνηση(απασχολούν ευχάριστα τα μωρά και η δόνηση λένε ότι τα καλμάρει πχ μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα του.)

-1 σετ κουρτίνες για τη διακόσμηση του δωματίου που καλό είναι να είναι στο μήκος του παραθύρου για να μην μπερδεύονται όταν αρχίσουν και μπουσουλάνε.(και πολλά άλλα που εξαρτώνται από το τι διακόσμηση θέλει να κάνει ο καθένας )

-2-3 σετ σεντονάκια κούνιας(προτείνονται αυτά που έχουν λάστιχο στο κατωσέντονο.)

-2-3 σετ σεντονάκια καλαθούνας ή λίκνου.

-βαμβακερή κουβερτούλα κούνιας.( για όταν κάνει κρύο)

-βαμβακερή κουβερτούλα καλαθούνας ή λίκνου.( για όταν κάνει κρύο)

-2 σελτεδάκια μεγάλα και 2 μικρά(Χρησιμεύουν για κάτω από την κούνια και το καλάθι ή λίκνο καθώς και για την αλλαγή πάνας του μωρού)

-πάντα για την κούνια(αν δεν πάρετε ολόκληρη προίκα που περιέχει και πάντα πρέπει να έχετε μία γιατί κρατάει την θερμοκρασία και βοηθάει αργότερα στο κουτούλημα των μωρών στα κάγκελα της κούνιας.)

-κουνουπιέρα με η χωρίς βάση για τους καλοκαιρινούς επισκέπτες.

-σφηνάκι για την κούνια για να κοιμάται ανάσκελα ή στο πλάι απαγορεύεται μπρούμυτα.

-σεντονάκι για το καρότσι (αγκαλιάς)

-βαμβακερή κουβερτούλα για το καρότσι (αγκαλιάς)

-4-5 πάνες βαμβακερές για να ακουμπάτε το μωρό οπουδήποτε με ασφάλεια.

-10 πανάκια για ρέψιμο.

-4-5 σαλιάρες(οι βαμβακερές είναι λόγω υλικού πιο απορροφητικές)

ΦΑΓΗΤΟ

Σε περίπτωση θηλασμού:

-επιθέματα στήθους(μιας χρήσης ή πλενόμενα συνιστούνται τα πρώτα).

-2 σουτιέν θηλασμού

-2 σουτιέν θηλασμού ύπνου

-κρέμα για θηλές

-Μαντηλάκια καθαρισμού στήθους(ειδικά το καλοκαίρι αν ιδρώνετε)

-θήλαστρο( σε περίπτωση που δεν μπορείτε να θηλάσετε απευθείας από το στήθος)

-μαξιλάρι θηλασμού(όχι απαραίτητο μπορεί να σας βολέψει και στον ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης)

-αποστειρωτή μπιμπερό

-1-2 μικρά μπιμπερό για χαμομήλι

-4-6 το πολύ μεγάλα μπιμπερό (τουλάχιστον 6 αν του δίνεται ξένο γάλα και 1-2 αν θηλάζετε .Συνιστούνται τα γυάλινα καθώς τα πλαστικά κρατάνε μικρόβια και μετά την αποστείρωση και πρέπει να πετιούνται κάθε 6 εβδομάδες.)

- θηλές για μπιμπερό υπάρχουν σιλικόνης(διάφανες) και καουτσούκ(κίτρινες), προτείνονται οι σιλικόνης και να είναι για 0-4 μηνών.

-βούρτσα για να πλένετε τα μπιμπερό.

-τσιμπίδα για να βγάζετε τα μπιμπερό από τον αποστειρωτή.

-Σκόνη γάλακτος που θα σας συστήσει ο παιδίατρος.(αν δεν θηλάζεται ή αν χρειάζεται για να συμπληρώνεται τα γεύματα του.)

-Θερμαντήρας μπιμπερό(εξυπηρετεί πολύ τις βραδινές ώρες αφού δεν χρειάζεται να κάνετε την διαδικασία με κατσαρόλες και μπρίκια.)

-Θερμός(για όσες δεν θηλάζουν εξυπηρετεί να έχουν το βράδυ έτοιμο βρασμένο νερό για να ετοιμάσουν το γάλα.

-πιπίλες με θήκη και πιαστράκια για να τις κρεμάτε στα ρουχαλάκια του.(Να είναι στο ίδιο μέγεθος με τις θηλές του μπιμπερό και ακόμα καλύτερα και της ίδιας εταιρείας που θα πάρετε τα μπιμπερό.)

-χαμομήλι για τους κολικούς.

ΜΠΑΝΙΟ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ

-πάνες( όση ποσότητα και να έχετε δεν είναι αρκετή συνιστούνται pampers,libero και οικολογικές θα βρείτε στη σελίδα http://www.panes.gr)

-κρέμα για σύγκαμα (sudocream, penaten, bepanthol ή όποια σας συστήσει ο παιδίατρος.)

-σαμπουάν , αφρόλουτρο 2 σε 1 ( πάλι θα σας συστήσει ο παιδίατρος)

-μπανάκι με στήριξη για το κεφαλάκι του μωρού.

-μπανάκι με 2 θήκες για τοπικό πλύσιμο (όχι απαραίτητο)

-φυσικό σφουγγάρι, ή πετσετάκι για το μπάνιο

-2-3 μπουρνουζοπετσέτες.

-2-3 πετσετάκια μικρά για τοπικές πλύσεις.

-βούρτσα για χτένισμα από φυσική τρίχα

-ψαλιδάκι με στρογγυλές άκρες για να νύχια(σετ μανικιούρ)

-μπατονέτες για μωρά.

-μωρομάντηλα.

-ταλκ

-οινόπνευμα 70 βαθμών και γάζες για τον αφαλό μέχρι να ξεραθεί και να πέσει.

-baby oil για μασαζάκι ή αν παρουσιάσει ξηρότητα σε κάποιο σημείο.

-ενυδατική κρέμα

-αντηλιακό(ρωτήστε τον παιδίατρό σας)

-ηλεκτρονικό θερμόμετρο(αχρείαστο να ναι)

-αποφρακτήρας μύτης

-Βρεφοζυγός( αν πηγαίνετε στο ιατρείο του παιδίατρου δεν τον χρειάζεστε).

ΔΙΑΦΟΡΑ

- απαλό απορρυπαντικό πιάτων για να ξεβγάζονται καλά τα μπιμπερό (π.χ AVA Μασσαλίας ή proderm)

- άσπρο ξύδι που δε μυρίζει για να βγαίνουν τα άλατα από τον αποστειρωτή

- απορρυπαντικό και μαλακτικό για βρεφικά ρούχα.

-Τσάντα αλλαξιέρα για όταν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

-Προστατευτικά ηλίου για το αυτοκίνητο(θα χρειαστούν και αν γεννάτε καλοκαίρι και αργότερα)

-Θερμόμετρο δωματίου(όχι απαραίτητο, η ιδανική θερμοκρασία για το παιδικό δωμάτιο είναι 18-20 βαθμούς)

-Μουσικό παιχνίδι κρεβατιού(όχι απαραίτητο αλλά σε κάποιες περιπτώσεις βοηθάει το παιδί να ηρεμήσει και να κοιμηθεί.)

sjCrp3.png

• 1 month later...
Επειδή γεννάς καλοκαίρι, ξέχνα όλα τα ρούχα εκτός από εσωρουχάκια κοντομάνικα (καμιά 10ριά όχι παραπάνω-μην ξεχνάς τα δώρα) για το πρώτο τρίμηνο! Εγώ την είχα σχεδόν συνέχεια με την πάνα!

Έχω excel με ό,τι αγόρασα πριν τη γέννα και λίγο μετά με τις τιμές και την "προέλευση" και αν θες στο στέλνω. Υπάρχουν βέβαια πάντα πιο φθηνές επιλογές για πολλά από τα πράγματα αλλά θα πάρεις μια ιδέα για το Σύνολο και μπορείς να συμπληρώνεις πόσα κόστισαν αυτά που αγόρασες εσύ ή να προσθέτεις-αφαιρείς!! Και όλα αυτά Δωρεάν :lol::lol:

Μιλάμε οτι έπαιρνα όλες τις αποδείξεις και περνούσα τα έξοδα σε excel! Τόοοσο χρόνο είχα :lol::lol:

Όσο για την ποιότητα... Πολλά ακριβά πράγματα δεν θα φορέσει γιατί δεν θα βολεύουν, ενώ άλλα φθηνά θα προλάβει να τα φορέσει 10 φορές ίσως το πρώτο τρίμηνο! Δεν προλαβαίνουν να χαλάσουν :wink: Αρκεί να είναι βαμβακερά, έτσι; Πετσετούλες και πάνες αγκαλιάς έχουν τεράστιες διαφορές!! Μη μασάς όταν σου λένε για ποιότητα...

Καλημέρα sunsun. Φαντάζουμε πώς έχεις κάνει φοβερή δουλειά. μπορείς να μου το στείλεις? Θα με βοηθήσεις πολύ. Σε ευχαριστώ

as1cEXI0g410030MTYzZHwwMDk3NjVkfCYjOTE3OyYjOTUzOyYjOTYzOyYjOTQ1OyYjOTUzOyA.gif

as1cHr1-O6k0030NTk4MDVifDAwMDgzODlkfGNvbW1pbmcgc29vbg.gif

Φοβερη η λιστα της anna ath ! Ετσι σχολαστικη ημουν κι εγω :lol:

Θα ηθελα απλα να πω οτι για οσες γεννανε καλοκαιρι, η παντα δεν ενδεικνυται, καθως ζεσταινει πολυ το κρεβατι. Επισης πρεπει να αφαιρειται αμεσα οταν το μωρο αρχιζει τις προσπαθειες να σηκωθει.

Προσωπικα μονο για διακοσμηση την ειχα βρει ωραια. Τα πολυ μωρα δεν κινουνται στον υπνο για να κουτουλησουν και τα πιο μεγαλα που κινουνται δεν επιτρεπεται να εχουν παντα για να μην τη χρησιμοποιησουν ως σκαλοπατι. Κοινως χαμενη πηγε.

Αντιηλιακο δεν επιτρεπεται κατω απο 6 μηνων, ακομα και βιολογικο να ειναι. Δεν πρεπει να εκτιθεται καθολου στον ηλιο πριν τον 6ο.

Το ρηλαξ προτιμηστε το με δονηση. Αν το μωρο σας εχει κολικους, θα σας βοηθησει πολυ.

Το θερμος οπωσδηποτε!

k9Tap3.png

Το θερμός δεν χρειάζεται καθόλου σε όσες θηλάζουν (εμένα ως τώρα δεν μου χρειάστηκε). Πάρτε όμως ένα με μεγάλο καπάκι για να ζεσταίνετε το μητρικό γάλα, αν θα το έχετε αντλήσει και ψύξει.

Στο σπίτι μπεν μαρί για τις σπάνιες περιπτώσεις που θα λείπετε από κοντά του. Δεν χρειάζεται θερμαντήρας μπιμπερό αν θηλάζετε.

Οι πιπίλες αντενδείκνυνται μέχρι να εδραιωθεί ο θηλασμός (περίπου 40 μέρες απ'ό,τι διαβάζω).

g4BDp3.pngyCdLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...