Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ?????

SEFI

Recommended Posts

Καλημέρα,

θα ήθελα να ρωτήσω το εξής....είμαι χωρισμένη -εν διαστασει να πώ καλύτερα- και μέχρι πέρσυ κάναμε από κοινού φορολογική δήλωση με τον πρώην άντρα μου.Από φέτος όμως δεν θέλω να κάνουμε κοινή γιατί πέρσυ είχαμε επιστροφή 1200Ε από τα έξοδα γέννας και επειδή εγώ λόγω επαπιλούμενης εγκυμοσύνης δεν μπορούσα να εργαστώ άρα δεν πληρωνόμουν από την εταιρεία μου και το ΙΚΑ με είχε πληρώσει μέχρι 2 μήνες περίπου και μετά τιποτα μέχρι να γεννήσω.Τεσπα,όταν ήρθε η επιστροφή χρημάτων στο εκκαθαριστικό ο κύριος το θεώρησε δεδομένο οτι του ανήκουν τα μισά χρήματα και έτσι τα πήρε -αυτός πήγε να τα εισπράξει γιατί σε εντολή του είχαν έρθει,εγώ κάνω συμπληρωματική-τότε του είπα οτι για το έτος 2008 ο καθένας θα κάνει χωριστά αλλά δεν ξέρω τι διαδικασίες χριάζεται να κάνω.Πρέπει να πάω να δηλώσω κάτι στην εφορία?Το παιδί σε ποιά δήλωση θα μπεί,στην δική μου ή στην δική του???

Έχει τύχει σε κάποια από εσάς κάτι παρόμοιο???

line_m121_beg_micky_time_1190001600_text_d4ef20e1f3f4ddf1e920eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

Μπορείς να κανεις δήλωση μόνη σου με την σημείωση στο τέλος οτι είσαι σε διάσταση με τον σύζυγο.

σε ποιό σημείο το δηλώνεις???έχει συγκεκριμένο σημείο???η φορολογική δήλωση έρχεται στην διεύθυνση του σπιτιού που μένω εγώ με το μωρό πλέον αλλά πρώτο όνομα φαίνεται ο πρώην και εγώ ως σύζηγος.Τις δηλώσεις τις συμπληρώνεις σε 3 αντίτυπα,τα δύο τα στέλνεις και το 1 το κρατάς εσύ.Αν κάνω μόνη μου σ'αυτό που στέλνει η εφορία αυτός πού θα κάνει την δική του???

Αχ έχω μπερδευτεί..... :?

line_m121_beg_micky_time_1190001600_text_d4ef20e1f3f4ddf1e920eceff520e5dfede1e9.gif

Θα πας στην εφορια κ θα ζητησεις να σου δωσουν Ε1, δεν χρειαζεται απαραιτητα να γραφει το ονομα σου επανω,οποτε αυτα που θα σου στειλει η εφορια,δωστα στο πρωην,κ κανε εσυ δικη σου απο την αρχη,κ καλο θα ηταν αν μπορουσες να πας στην εφορια να την δωσεις εσυ,για την πρωτη φορα που θα την κανεις μονη σου

Μπορείς να κανεις δήλωση μόνη σου με την σημείωση στο τέλος οτι είσαι σε διάσταση με τον σύζυγο.

σε ποιό σημείο το δηλώνεις???έχει συγκεκριμένο σημείο???η φορολογική δήλωση έρχεται στην διεύθυνση του σπιτιού που μένω εγώ με το μωρό πλέον αλλά πρώτο όνομα φαίνεται ο πρώην και εγώ ως σύζηγος.Τις δηλώσεις τις συμπληρώνεις σε 3 αντίτυπα,τα δύο τα στέλνεις και το 1 το κρατάς εσύ.Αν κάνω μόνη μου σ'αυτό που στέλνει η εφορία αυτός πού θα κάνει την δική του???

Αχ έχω μπερδευτεί..... :?

Μη μπερδεύεσαι, στο τέλος έχει παράγραφο με τίτλο "σημειώσεις φορολογουμένου" κι εκεί θα κοτσάρεις το ποιηματάκι.

Αν στο μεταξύ έχει ξεκινήσει διαδικασία διαζυγίου μπορείς να επισυνάψεις και τα σχετικά δικόγραφα.

Διαφημίσεις

ευχαριστώ κορίτσια....τις επόμενες μέρες θα το κοιτάξω με την εφορία,ίσως στείλω και τον πατέρα μου να ρωτήσει για καλύτερα αποτελεσματα :wink::lol:

Μπορείς έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από το αν είσαι σε διάσταση, να ζητήσεις να γίνεται εκκαθάριση της κοινής δήλωσης ξεχωριστά για τον καθέναν σας, ώστε να μην συμψηφίζεται το ποσό του φόρου με αυτό την επιστροφή. Οι σύζυγοι σε διάσταση μπορούν να κάνουν ξεχωριστή δήλωση. Το παιδί θα το δηλώσεις εσύ, εφόσον μένει μαζί σου, έχεις δηλαδή τη γονική μέριμνα. Σε κάθε περίπτωση μίλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με την εφορία σου πρώτα, γιατί οι διαδικασίας αλλάζουν χρόνο με το χρόνο.

Όταν ο αδερφός μου ήταν σε διάσταση πήγε στο δικαστήριο με δύο μάρτυρες

που μπορούσανε να επιβεβαιώσουν την οικογενειακή του κατάσταση

πήρε μία βεβαίωση και την κατέθεσε στην εφορία.

Υ.Σ.δεν υπήρχαν παιδιά όπότε δεν γνωρίζω τι γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Το παιδί θα το δηλώσεις εσύ, εφόσον μένει μαζί σου, έχεις δηλαδή τη γονική μέριμνα.

Τις φορολογικές ελαφρύνσεις λόγω τέκνου μπορεί να τις ζητήσει όποιος έχει την επιμέλεια του παιδιού, γιατι γονική μέριμνα έχουν και οι δύο γονείς.

Μπορείς έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από το αν είσαι σε διάσταση, να ζητήσεις να γίνεται εκκαθάριση της κοινής δήλωσης ξεχωριστά για τον καθέναν σας, ώστε να μην συμψηφίζεται το ποσό του φόρου με αυτό την επιστροφή. Οι σύζυγοι σε διάσταση μπορούν να κάνουν ξεχωριστή δήλωση. Το παιδί θα το δηλώσεις εσύ, εφόσον μένει μαζί σου, έχεις δηλαδή τη γονική μέριμνα. Σε κάθε περίπτωση μίλα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με την εφορία σου πρώτα, γιατί οι διαδικασίας αλλάζουν χρόνο με το χρόνο.

η γονική μέριμνα είναι από κοινού -όπως στις περισσότερες περιπτώσεις- την επιμέλεια έχω εγώ -θεωρητικά γιατί δεν έχει υπογραφεί κάτι ακόμη- γι'αυτό ρωτάω ποιός θα δηλώσει το παιδί..θα συμβουλευτώ την υπηρεσία για να μην έχω μπλεξίματα στο τέλος

Διαφημίσεις

Πριν από την υποβολή ξεχωριστών δηλώσεων από τους πρώην συζύγους λόγω της διάστασης πρέπει να έχει προηγηθεί η υποβολή από αυτούς δήλωσης διακοπής των σχέσεων στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις της ΑΥΟ 1027411/842/ΔΜ 26.2.98 «Περί Α.Φ.Μ».

Πηγή http://www.logistis.gr/files/DIAFORA/FOROLOGIKOI%20ODHGOI%202008/egx_forol.pdf

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Ως βοηθός λογιστή θα σου πω....δήλωση μπορείς να κάνεις μόνη σου και να αναφέρεις ότι είσαι σε διάσταση με μια υπέυθυνη δήλωση από την αστυνομία και 2 μάρτυρες ότι είστε σε διάσταση,αν υπάρχουν έξοδα (πχ σχολείο) παιδιού τα βάζεται από μισά γιατί εφόσον δεν υπάρχει διαζύγιο ώστε να υπάρχει και επιμέλεια και διατροφή δεν μπορεί να αποδειχτεί ότι τα πληρώνεις εσύ από την τσέπη σου και δεν σε βοηθάει ο πρώην, το παιδί δηλώνεται και θα δηλώνεται πάντα και στων 2 τις δηλώσεις άσχετα ποιος πληρώνει γιάυτο είναι παιδί και των 2 και αλλάζει και τον 2 σας το φορολογητέο εισόδημα έτσι τουλάχιστον τα ξέρω εγώ μέχρι πέρυσι που δούλευα σε λογιστικό και κάναμε δηλώσεις τώρα καλό είναι να ρωτήσεις και την εφορία σου να σε συμβουλέυσουν.

sjCrp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...