Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

ξέχασα! είδα οτι πλένετε τα φιλτράκια, θα το κάνω και εγώ...πλένετε όλη την χοάνη,μαζί και το φιλτράκι-σφουγγαράκι???

Εγώ τα πλένω όλα μαζί.Βγάζω τα σφουγγαράκια και τα βάζω όλα μαζί, σε ένα λεκανάκι και καυτό νερό.Ρίχνω μια σταγόνα απορρυπαντικό πιάτων και ξύδι.Τα αφήνω λιγάκι και οτι δεν έχει φύγει, το καθαρίζω με μπατονέτες και τα ξεπλένω καλά.Μετά σε κάθε χρήση, περνάω την μύτη με λίγο βαμβάκι, ποτισμένο με οινόπνευμα.Το τελευταίο το διάβασα εδώ .

Πωπω...έχω βαρεθεί, να κάνω αυτή τη δουλειά. :P Δεν πειράζει, χαλάλι της!Να ναι γερή. :D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ το χρησιμοποιώ πρίν απο κάθε γεύμα.Την πρώτη και την τελευταία φορά της ημέρας, βάζω Physiomer(αλατόνερο) και τις ενδιάμεσες, φυσιολογικό ορό.

Η δικιά μου κάθε φορά βγάζει μυξούλες. Θα βρείς το πρόγραμμα της μυτούλας.Μην ανησυχείς.Δες απο αυτά που βγάζεις και αποφάσισε πόσο συχνά θα το κάνεις.Πάντως εγώ ξέρω, οτι καλό είναι ΚΑΙ για πρόληψη.Μπορεί να ταλαιπωρούνται και εκείνα και εμείς, αλλά είναι για το καλό τους.

Εγώ το χρησιμοποιώ πρίν απο κάθε γεύμα.Την πρώτη και την τελευταία φορά της ημέρας, βάζω Physiomer(αλατόνερο) και τις ενδιάμεσες, φυσιολογικό ορό.

Η δικιά μου κάθε φορά βγάζει μυξούλες. Θα βρείς το πρόγραμμα της μυτούλας.Μην ανησυχείς.Δες απο αυτά που βγάζεις και αποφάσισε πόσο συχνά θα το κάνεις.Πάντως εγώ ξέρω, οτι καλό είναι ΚΑΙ για πρόληψη.Μπορεί να ταλαιπωρούνται και εκείνα και εμείς, αλλά είναι για το καλό τους.

του κάνω συνέχεια ορό για να αποφύγω την ωτίτιδα αλλά για το οτρισαλίν μου έχουν πει μέχρι τρεις φορές την ημέρα. Εγώ το έχω κάνει πάντως πιο πολλές φορές και δεν ξέρω αν κάνει.

του κάνω συνέχεια ορό για να αποφύγω την ωτίτιδα αλλά για το οτρισαλίν μου έχουν πει μέχρι τρεις φορές την ημέρα. Εγώ το έχω κάνει πάντως πιο πολλές φορές και δεν ξέρω αν κάνει.

Δεν το ξέρω αυτό.Αλλά αν βάλεις μόνο ορό, πόσα να βγάλει το παιδί μόνο του.Εμένα βγάζει κάποιες μυξούλες, μόλις βάζω τον ορό, αλλά αν δεν της έκανα κάθε φορά με οτρισαλίν, τότε θα έμενε πολύ πράγμα μέσα! :?

Ξέρει κανείς τίποτα, για το παραπάνω? :roll:

Διαφημίσεις

Εμένα μου είπε και η παιδιάτρος, ορό και φύσημα με otrisalin..για το otrivin η συνυφάδα μου μου είπε να μην βάζω γιατί δημιουργεί λέει κάποια εξάρτηση στον οργανισμό..ξέρετε κάτι???

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Εμένα μου είπε και η παιδιάτρος, ορό και φύσημα με otrisalin..για το otrivin η συνυφάδα μου μου είπε να μην βάζω γιατί δημιουργεί λέει κάποια εξάρτηση στον οργανισμό..ξέρετε κάτι???

Δεν ξέρω για εξάρτηση αλλά η παιδίατρός μας είπε το πολύ μέχρι 3 μέρες.

ioanna_k έγραψε:

Δεν ξέρω για εξάρτηση αλλά η παιδίατρός μας είπε το πολύ μέχρι 3 μέρες.

Και για τους ενήλικες δεν κάνει πάνω από 5 μέρες οπότε φαντάσου για τα μωρά.

Νομίζω πως καλύτερο είναι το physiomer που είναι θαλασσινό νερό, το άλλο είναι φάρμακο.

Κορίτσια, σήμερα επισκεφτήκαμε την παιδίατρο να δεί τον συναχωμενούλη μας- όλα καλά προς το παρόν ,φαίνεται απλό κρύωμα- και την ρώτησα για το "φύσημα" με το otrisalin και μου είπε μόνο μία φορά την ημέρα και συγκεκριμένα πριν τον βραδυνό ύπνο!. Της λέω "εγώ χθές μπορεί να το έκανα και 6 φορές!" και μου είπε πως οι πολλές επαναλήψεις επιδεινώνουν την ρινική συμφόρηση. Να βάζω ορό ακόμα και κάθε μία ώρα, αλλά "φύσημα" μόνο μία φορά/ ημέρα...

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Διαφημίσεις

Εμας η παιδιατρος συμβουλευει πολυ μα παρα πολυ φυσιολογικο ορο , 10 φορες τη μερα και παραπανω και 4 φορες τη μερα οτριβιν παιδικο απο μια σταγονα στο καθε ρουθουνι . Ακομα και στην μικρη μας που κολησε ιωση απο τον αντρα μου και ειχε βουλωμενες μυτες της καναμε τα ιδια μονο που το οτριβιν το αραιωσαμε με φυσιολογικο ορο , ή και αντι φυσιολογικου ορου φισιομερ . οντως τα καιμενα φοβουνται με το συναισθημα του φυσιολογικου ορου αλλα ειναι απαραιτητο . Πριν γεννησω ειχε κολησει ιωση ο μικρος 1-1,5 μερα εκανε λιγο πυρετο και ηταν μπουκωμενος και ειχε και λιγο βηχα , μας ειπε εκτος απο ολα αυτα για τις μυτες να του δεινουμε αντυπυρετικο οταν φτανει 38+ ο πυρετος , σταγονες για το λαιμο και αερολιν σε μορφη συροπι , αντε δωστα εσυ ολα αυτα σε ενα παιδακι 19 μηνων που ηταν τοτε και ζωηρο οπως ο κανακαρις μας , τζιριζε το καιμενο , χτυπιοτανε δεν ηθελε , ταλαιπωρηθηκε παρα πολυ γιατι επι 7-8 μερες του καναμε την αγωγη , τον λυποτανε η καρδουλα μου καθε φορα που επρεπε να τον πατησω κατω για να του κανω τις μυτες ή να του δωσω τα φαρμακα , αφου εβλεπε την αμπουλα και εκλαιγε το παλικαρι μου , ειχα εφευρει και τροπο για να του δεινω τα σιροπια οταν ελειπε ο αντρας μου και δεν ειχα παρεα για να τον πατησουμε κατω , ετοιμογενη εγω τωρα στον 9ο μηνα ανεβαινα πανω στον μικρο και του εκλεινα τα χερια με τα ποδια μου και του κρατουσα το στομα με το ενα χερι και του εχωνα το φαρμακο μεσα σε συρριγα παρακαλω για να μην μπορει να το φτυσει με το αλλο χερι . Σκληρος τροπος ναι αλλα η υγεια του ηταν πανω απο ολα αυτα .Και θα το ξανακανω αμα χρειαστει που εννοειτε οτι θα χρειαστει εχουμε ακομα πολυ μελλον μπροστα , δεν εχει συναισθηματισμους οταν προκειτε για την υγεια τους .

Σχετικά με το φυσιολογικό ορό: για την αποτελεσματικότητα του, έχει πολύ σημασία να μπαίνει σωστά (από πλάγια, όπως λένε οι οδηγίες). Όταν το μωρό είναι πολύ βουλωμένο, οι μικρές αμπούλες δεν αρκούν. Στα μωράκια που νοσηλεύονται, οι νοσοκόμες χρησιμοποιούν δεκάρες σύριγγες και σπρώχνουν το έμβολο όσο πιο γρήγορα και δυνατά μπορούν. Εφόσον έτσι τρέχουν οι μύξες, δεν ασχολούνται με ρούφηγμα, απλά σκουπίζουν ό,τι τρέξει από το άλλο ρουθούνι και επαναλαμβάνουν συχνά.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

καλησπέρα σε όλους. Χρησιμοποιώ και γω στον μπέμπη μου το ορτιζαλίν, με φυσιολογκο ορό κλινοφάρ. μηπως θα έπρεπε να χρησιμοποιώ τις ειδικές αμπούλες ορού ορτιζαλίν? Υπάρχει κάποια διαφορά με τις αμπούλες κλινοφάρ?

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

Εγώ πλέον με δυο παιδιά δεν αγοράζω αμπούλες αλλά μεγάλα μπουκάλια ορού και του ρίχνω τον ορό με σύριγγα των 10ml γιατί τους κάνω συνέχεια και με τις αμπούλες δεν συμφέρει.

Διαφημίσεις

εγώ πάντως τραβάω με δύναμη

αν είναι απλά να ρουφήξω απαλά δεν γίνεται δουλειά, τσάμπα η ταλαιπωρία του μικρού

Σε μικρά παιδιά αυτό ειναι επικίνδυνο...

Μην γράφετε μπούρδες...

αν είναι απλά να ρουφήξω απαλά δεν γίνεται δουλειά, τσάμπα η ταλαιπωρία του μικρού

Μην γράφετε μπούρδες...

μπούρδας είσαι εσύ και οι τρόποι σου

Αντί να μας λες ότι είναι επικίνδυνο έτσι απλά, πες μας τι κάνουμε λάθος και τι δεν ξέρουμε ώστε να το μάθουμε

Εδώ μέσα είναι χώρος ανταλλαγής γνώσεων κι όχι χώρος επίδειξης εξυπνάδας

Αν κάνω κάτι λάθος στο παιδί μου, πες μου τι κάνω λάθος. Βοήθησε το παιδί μου από μια μπούρδα :evil:

Μην γράφετε μπούρδες...

μπούρδας είσαι εσύ και οι τρόποι σου

Αντί να μας λες ότι είναι επικίνδυνο έτσι απλά, πες μας τι κάνουμε λάθος και τι δεν ξέρουμε ώστε να το μάθουμε

Εδώ μέσα είναι χώρος ανταλλαγής γνώσεων κι όχι χώρος επίδειξης εξυπνάδας

Αν κάνω κάτι λάθος στο παιδί μου, πες μου τι κάνω λάθος. Βοήθησε το παιδί μου από μια μπούρδα :evil:

βρε anonymos, γράφτηκες στο φόρουμ απλά για να πεις οτι κάτι είναι μπούρδες!!!! πες μας και εμας τον σωστό τρόπο για να μην κάνουμε άλλες .....

ax!ευχαριστω πολυ.

εγω βαζω φυσιολογικο ορο κ τις μυξουλες τις τραβαω με ενα ειδικο της κικο αλλα δεν κανει κ δουλεια.

τωρα της βαζω κ θαλασσινο νερο αλλα παλι τιποτα.

θα το παρω.κανει δουλεια?

Εγω παλι το ortisalin δεν το βολευτηκα καθολου και ευτυχως ξαναβρηκα και πηρα της chico το οποιο με σωζει

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγώ πλέον με δυο παιδιά δεν αγοράζω αμπούλες αλλά μεγάλα μπουκάλια ορού και του ρίχνω τον ορό με σύριγγα των 10ml γιατί τους κάνω συνέχεια και με τις αμπούλες δεν συμφέρει.

εγω απο την αρχη που γεννηθηκε ετσι κανω.ποτε δεν αγορασα αμπουλες.δεν συμφερει.απλα εχω 2-3 στην τσαντα εξοδου για ωρα αναγκης!

Καλησπερα...

Τα ρουθουνάκια ενός μικρού παιδιού (από νεογνό έως ?) δεν είναι σε θέση να "αντέξουν" την δύναμη των πνευμόνων ενός ενήλικα.

Ως εκ τούτου δεν πρέπει να ρουφάμε με δύναμη αλλά τόσο ώστε απλά να τραβήξουμε τις μυξούλες που έχει.

Αν ρουφας με "όλο σου το είναι" όπως είπε μια άλλη κοπέλα, είναι πολυ πιθανόν να κάνεις ζημιά στο μωράκι σας.

Αυτα...

ΥΓ: Το "μπούρδες" επιλέχτηκε για να κάνει αίσθηση μια και το φορουμ το διαβάζουν πολλές νέες μητέρες

ΥΓ2: Οντως γραφτηκα για να σχολιάσω το συγκεκριμένο topic και να προλάβω τα χειροτερα.

ΥΓ3: "Μαμα Αρίων" μην το παίρνεις προσωπικά. Επειδή είμαι νέος πατέρας (15 ημερών) σας διαβάζουμε με την γυναίκα μου συστηματικά και μας έχετε βοηθήσει πολύ τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο forum.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο θέμα επειδή είχαμε θέμα με την μικρή ασχολήθηκα και το έψαξα αρκετά.

εντάξει το πήρα προσωπικά και το ξεπήρα :lol:

παραμένω όμως πάντα η μαμά του Ωρίων κι όχι του Αρίων :lol:

Λοιπόν, όταν λέμε με δύναμη δεν εννοούμε να βγάλουμε όλη μας την ψυχή στα ρουθούνια ενός νεογέννητου

Είναι όμως δεδομένο ότι απαλά δουλειά δεν γίνεται

Μια "μέση" δύναμη (όπως μπορεί να θεωρήσει ο κάθε γονιός μέση τη δύναμη του) είναι η ζητούμενη

Φαντάζομαι επίσης ότι εντελώς άλλη μεταχείριση θα έχει ένα βρέφος 15 ημερών κι αλλιώς ένα βρέφος 15 μηνών που είναι ο δικός μου

Λάθος που δεν διευκρινίστηκε από μεριάς μου αν θες, αλλά το θεώρησα αυτονόητο μιας που στην υπογραφή μου φαίνεται η ηλικία του παιδιού μου

Οταν μεγαλώνοντας το μικράκι σου, θα κολλήσει ιώσεις, κι όλο το χειμώνα θα είσαι με μία αμπούλα στο χέρι και θα βλέπεις την πράσινη μύξα να πηγαίνει και να έρχεται, τότε θα δεις ότι το "απαλά" δεν ενδείκνυται γιατί σκοπός είναι να απομακρύνεις ότι περισσότερο μπορείς για να μην πάει στους πνεύμονες του παιδιού και προκαλέσει βρογχίτιδες, βροχιολίτιδες κλπ χειρότερα από ένα πιθανά σπασμένο αγγείο στη μύτη του παιδιού και λίγο αίμα

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι αυτό.... να βγάλει λίγο αίμα επειδή χρησιμοποιήθηκε λίγο περισσότερη δύναμη απ το απαλά

Αυτές τις οδηγίες έχω απ τον παιδίατρο μου, αυτές κάνω στο παιδί μου, αυτές μεταφέρω κι εδώ μέσα. Δεν είναι κάτι δλδ που το κάνω από μόνη μου. Μακάρι να είχα τόσες γνώσεις από μόνη μου, δε θα αγχωνόμουν τόσο πολύ για τις μύξες :lol:

Κι επί τη ευκαιρία, να σας ΖΗΣΕΙ! :D

Φαντάζομαι επίσης ότι εντελώς άλλη μεταχείριση θα έχει ένα βρέφος 15 ημερών κι αλλιώς ένα βρέφος 15 μηνών που είναι ο δικός μου

Λάθος που δεν διευκρινίστηκε από μεριάς μου αν θες, αλλά το θεώρησα αυτονόητο μιας που στην υπογραφή μου φαίνεται η ηλικία του παιδιού μου

Οταν μεγαλώνοντας το μικράκι σου, θα κολλήσει ιώσεις, κι όλο το χειμώνα θα είσαι με μία αμπούλα στο χέρι και θα βλέπεις την πράσινη μύξα να πηγαίνει και να έρχεται, τότε θα δεις ότι το "απαλά" δεν ενδείκνυται γιατί σκοπός είναι να απομακρύνεις ότι περισσότερο μπορείς για να μην πάει στους πνεύμονες του παιδιού και προκαλέσει βρογχίτιδες, βροχιολίτιδες κλπ χειρότερα από ένα πιθανά σπασμένο αγγείο στη μύτη του παιδιού και λίγο αίμα

:D

Βάλε και την ωτίτιδα που είναι το πιο συχνό φαινόμενο. Και εγώ δε βάζω όλη μου τη δύναμη αλλά προσπαθώ να βγάλω ό,τι μπορώ γιατί μέχρι τώρα 3 φορές εκανε λίγο ωτίτιδα. Φανταστείτε να μην έκανα και συνέχεια ορό. Και φυσικά όπως είπε η ΜΤΩ άλλο ένα μωράκι 15 ημερών και άλλο ένα 1 έτους!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...