Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Χαχαχαχα! Καλά' date=' BabyCute, ετοιμαζόμουν να σου γράψω, στο θέμα με το oil pulling, πού πας και ανακαλύπτεις ολα τα περίεργα, αλλά αυτό με τη σκούπα με αποτέλειωσε!!! Άσε το "φωνάζεις" του autocomplete!!! :lol::lol:

Ορό στη μυτούλα δε βάζουμε, χωρίς λόγο! Αν υπάρχει καταρροή, βάζουμε τουλάχιστον πριν φάει και πριν κοιμηθεί το παιδί. Αναρρόφηση κάνουμε αν φαίνεται ότι η έκκριση δεν μπορεί να βγει, αλλά παραμένει βαθιά στη μυτούλα. Και πάλι, το πολύ 2-3 φορές την ημέρα, και αυτές ήπια, όχι like there is no tomorrow! :D[/quote']

Χαχα! Καλα για το oil pulling φταίει και η daisy που με παρασύρει!

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε όρο συχνά; Τι μπορεί να κάνει;

Εμείς έχουμε πρόβλημα αυτή τη στιγμή με μπουκωμα.. Ο μικρός εχει ένα transient wheezing από οταν πέρασε βρογχιολιτιδα και εχει επηρεάσει πολύ το πως τρώει (γιατί δεν μπορεί να αναπνεύσει κανονικά!). Είμαστε με nasal steroids αλλά αν δεν καλυτερεύσει πάμε σε εισπνεομενα

Ψιλοδραμα.. Αν υπάρχει ανάλογη εμπειρία πείτε μου ρε κορίτσια- η και καμμιά σύσταση γιατί δεν τους εμπιστεύομαι πολύ τους γιατρούς!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ελα βρε. Οταν λεω να το ρυθμισεις εννοω απο την ένταση της σκούπας. Όταν το έχεις στο χαμηλότερο σημείο ο αέρας που βγάζει ο αναροφητήρας είναι ανεπαίσθητος. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι πιο καλό απ' αυτό που τραβάς με το στόμα. Επίσης αν το παιδί είναι άρρωστο δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις.

• 1 month later...

κορίτσια καλησπέρα!

η μικρη μου είναι μπουκωμενη και η παιδίατρος μου συστησε otrivin με tobrex,,,μου τα εφερε τωρα ο αντρας μου και ειδα ότι το tobrex είναι οφθαλμολογικες σταγονες και απορησα ,,,,μηπως δεν ακουσα καλα,,,γνωριζει καμμια? θα τη ξαναπαρω το απόγευμα τηλεφωνο βεβαια

Διαφημίσεις

Θα προσπαθήσω να απαντήσω, χωρίς σχόλια και χαρακτηρισμούς. :rolleyes:

Το Otrivin είναι αποσυμφορητικό, δηλαδή βοηθά στο "μπούκωμα"από "πρήξιμο"του βλεννογόνου της μύτης. Μόνο που το δίνουμε σε παιδιά άνω των 2 ετών (καταχρηστικά, γιατί το φύλλο οδηγιών του φαρμάκου λέει ότι το δίνουμε σε παιδιά άνω των 6 ετών).

Το Tobrex είναι αντιβιοτικό (τομπραμυκίνη). Χορηγείται σε επιπεφυκίτιδα κτλ. Μερικοί ΩΡΛ το δίνουν και για εξωτερική ωτίτιδα.

Το πώς αυτά τα δύο συνδυάζονται στην αντιμετώπιση μπουκωμένης μύτης βρέφους 11 μηνών δεν έχω ιδέα. Υπάρχει πληθώρα παιδιάτρων που τα δίνει. Δεν ξέρω αν έχουν και αυτοί ιδέα...(Ουπς! Υποσχέθηκα πως δε θα σχολιάσω! :oops:)

Έτσι δωστα!! :wink:

Ο λογος που ρωτάω ειναι ότι ο μικρός εχει τρομερό πρόβλημα με τη μυτη σε σημείο που τη νύχτα δεν μπορεί να αναπνεύσει καθόλου οταν ξαπλώνει και να ξυπνάει κάθε 20 λεπτά!! Δεν εχει πολύ μύξα απλα η βλενογονος ειναι πρησμενη και ο φυσιολογικός όρος δεν κάνει τίποτα

Δυο παιδιατροι και ένας ωρλ είπαν απλα υπομονή και πολύ όρο!

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω! Αν κάποιος εχει καμμια ιδέα please tell me!!!!!

P.S δοκιμασα humidifier, dehumidifier και pure air purifier αλλα τίποτα.. Σορυ σαν ξέρω πως ειναι στα ελληνικά ελπίζω να βγάζει νόημα!

Οταν ξαπλωνει προσπαθησε το κεφαλι του να ειναι ανασηκωμένο. Εμας μας ειχε βοηθήσει κ το ευκαλιπτελαιο σε ρεσω μέσα στο δωματιο. Και πολυ συχνα ορο.περαστικουλια!

Διαφημίσεις

Όχι ευκαλυπτέλαιο! Προς Θεού! Έχει ενοχοποιηθεί ότι ερεθίζει κάποια μωρά και προκαλεί μέχρι και βρογχόσπασμο (δηλαδή αυτό που παθαίνουμε όταν έχουμε άσθμα).

καλημέρα!

ευχαριστω για τις απαντησεις,,,,την πηρα τηλ. εχθες τον απόγευμα και μου ειπε ότι το καλο είναι να το εχω στο σπιτι σε περιπτωση μολυνσης της μυτούλας η των ματιων (από τα χερακια της μικρης),,,οποτε αραιωσα το otrivin με φυσιολογικο ορο ,,,,,εντωμεταξύ η μικρη αν της ακουμπήσεις τη μυτη (εστω για να την σκουπισω εξωτερικα) κλαιει για το επομενο μισαωρο ),,,

υ.γ. ένα εχω να σχολιασω κορίτσια βρεφος με μπουκωμενη μυτη=μεσαιωνικο βασανιστηριο,,,babycute ωραια περνας και εσυ βλεπω:D:D:D

καλημέρα!

ευχαριστω για τις απαντησεις,,,,την πηρα τηλ. εχθες τον απόγευμα και μου ειπε ότι το καλο είναι να το εχω στο σπιτι σε περιπτωση μολυνσης της μυτούλας η των ματιων (από τα χερακια της μικρης),,,οποτε αραιωσα το otrivin με φυσιολογικο ορο ,,,,,εντωμεταξύ η μικρη αν της ακουμπήσεις τη μυτη (εστω για να την σκουπισω εξωτερικα) κλαιει για το επομενο μισαωρο ),,,

υ.γ. ένα εχω να σχολιασω κορίτσια βρεφος με μπουκωμενη μυτη=μεσαιωνικο βασανιστηριο,,,babycute ωραια περνας και εσυ βλεπω:D:D:D

Ναι πολύ χαλι η υπόθεση και για μας!! Που θα ξέρεις αν θα μολυνθεί η μυτη;

Όχι ευκαλυπτέλαιο! Προς Θεού! Έχει ενοχοποιηθεί ότι ερεθίζει κάποια μωρά και προκαλεί μέχρι και βρογχόσπασμο (δηλαδή αυτό που παθαίνουμε όταν έχουμε άσθμα).

Αυτο δεν συμβαίνει μόνο αν το ακούμπησεις; Πχ έχω φίλη που το βάζει στο μπάνιο των παιδιών της :rolleyes:

Αν ομως το έχουμε απλα στο δωμάτιο;

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε; Το χαμομήλι βοηθάει; Εγω έβαλα μέχρι και σταγόνες απο το γάλα μου στην μυτη του αλλα τίποτα!! Βρε Scratee μήπως ειναι καμμια αλλεργία στο αγελαδινο;

P.S δοκιμασα humidifier, dehumidifier και pure air purifier αλλα τίποτα.. Σορυ σαν ξέρω πως ειναι στα ελληνικά ελπίζω να βγάζει νόημα!

Έχεις δοκιμάσει Olbas Oil for Children? Εμάς μας έχει σώσει.

Διαφημίσεις

Όχι, σε κάποιο σημείο μέσα στο δωμάτιο κοντά στο παιδί. Έχεις ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, βάζεις το σωστό αριθμό σταγονών κλπ?

Οι γιατροί σου είπαν πού οφείλεται; Δεν μπορούν να προτείνουν τίποτα να το βοηθήσει να κοιμηθεί;

Όχι, σε κάποιο σημείο μέσα στο δωμάτιο κοντά στο παιδί. Έχεις ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες, βάζεις το σωστό αριθμό σταγονών κλπ?

Οι γιατροί σου είπαν πού οφείλεται; Δεν μπορούν να προτείνουν τίποτα να το βοηθήσει να κοιμηθεί;

Δεν θυμάμαι, θα πάω να τις ξαναδώ!

Οι παιδιατροι είπαν ότι ειναι φυσιολογικό για την ηλικία μικρά ρουθουνια κλπ

Ο ΩΡΛ ειπε ότι ειναι ρινίτιδα απο τα κρυωματα που τα φέρνει ο μεγάλος , μη αλλεργική δηλαδή και οταν γίνει ενός θα δούμε για κρεατακια τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να κάνω υπομονή!!

καλημέρα!

σε περιπτωση μολυνσης της μυτούλας η των ματιων (από τα χερακια της μικρης)

Μόλυνση από τι; Αν είναι από ιό, δε χρειάζεται τίποτα. Αν είναι από μικρόβιο, χρειάζεται κάτι πολύ δραστικότερο.

Αυτο δεν συμβαίνει μόνο αν το ακούμπησεις; Πχ έχω φίλη που το βάζει στο μπάνιο των παιδιών της :rolleyes:

Αν ομως το έχουμε απλα στο δωμάτιο;

Scratee δεν ανεφερα εντριβη με ευκαλυπτελαιο ουτε αμεση επαφη με το μωρο!

Και οι εισπνοές είναι επικίνδυνες. Το χειρότερο από όλα είναι ευκαλυπτέλαιο σε υγραντήρα.

Οι παιδιατροι είπαν ότι ειναι φυσιολογικό για την ηλικία μικρά ρουθουνια κλπ

Ο ΩΡΛ ειπε ότι ειναι ρινίτιδα απο τα κρυωματα που τα φέρνει ο μεγάλος , μη αλλεργική δηλαδή και οταν γίνει ενός θα δούμε για κρεατακια τώρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα και να κάνω υπομονή!!

Συμφωνώ. Αν ήταν κατακαλόκαιρο, όλα τα παιδάκια υγιή και ο μπέμπης με μπουκωμα, ναι, να συζητάγαμε για αλλεργία. Αλλά στη φουλ σεζόν ιώσεων, μάλλον περνάει ιώσεις.

Μόλυνση από τι; Αν είναι από ιό, δε χρειάζεται τίποτα. Αν είναι από μικρόβιο, χρειάζεται κάτι πολύ δραστικότερο.

Και οι εισπνοές είναι επικίνδυνες. Το χειρότερο από όλα είναι ευκαλυπτέλαιο σε υγραντήρα.

Συμφωνώ. Αν ήταν κατακαλόκαιρο, όλα τα παιδάκια υγιή και ο μπέμπης με μπουκωμα, ναι, να συζητάγαμε για αλλεργία. Αλλά στη φουλ σεζόν ιώσεων, μάλλον περνάει ιώσεις.

Ευχαριστώ να σαι καλα! Και χθες του έδωσα τυρί και του άρεσε και σκέφτηκα σήμερα να το κόψω σε περίπτωση αλλεργίας!!

Για το ευκαλυπτελαιο δεν το ξερα, μα και το olbas for childen εχει!

Δεν το είχα ξαναακούσει! Ναι, το εψαξα τώρα. Μακριά!

ΥΓ: είναι προφανές ότι πολλά παιδάκια δε θα τα πειράξει. Επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε, εκ των προτέρων, πώς θα αντιδράσει το κάθε παιδί, καλό είναι να τα αποφεύγουμε.

Οκ δεν το ξανά δίνω! Να σαι καλα!!

Ευχαριστώ κορίτσια:-) άντε άλλη μια αυπνη νύχτα αρχίζει... Ιουλιανα good luck for tonight!!

μη με μισησεις αλλα σημερα κοιμηθηκε 12ωρο σχεδόν σερι,,,,φραπας σηκωθηκα,,,σαν 12 χρονη:D:D:D

scrateee δεν καταλαβα ,,να σ ερωτησω κατι? η πρασινη μυξα είναι ενδειξη μολυνσης?

η πρασινη μυξα είναι ενδειξη μολυνσης?

Όχι, όχι και πάλι όχι :D Το λέω έντονα, γιατί κυκλοφορεί το επίσης εξωφρενικό "αν πρασινίσει η μύξα, να ξεκινήσεις αντιβίωση". :confused:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...