Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

Αυτό που μου είχε προτείνει ο παιδίατρος μου από την αρχή ήταν ΜΠΑΝΙΟ!΄Εβαζα τον μικρό στο μπάνιο με τον υγραντήρα για μισή ώρα και το παιδάκι ήταν μια χαρά. Ρίχνεις το νερό στο κεφαλάκι του στην κορυφή και το παιδάκι ανακουφίζεται. Στη συνέχεια το είχα με τον υγραντήρα. Αν οι μυξούλες του ήταν κίτρινες του έβαζα 2 σταγόνες protargol. Το ίδιο φυσικά εφάρμοσα και με την μικρή μου και είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί δεν τα πλάκωσα τα μικρά στα φάρμακα χωρίς λόγο.

Επίσης ένα λάθος που έκανα στο γιό μου ήταν η πολλή χρήση του ορού όταν ήταν μπουκωμένος. Νόμιζα ότι τον ανακούφιζα γιατί καθάριζε η μυτούλα του αλλα τελικά μέρος του ορού πήγαινε στο αυτάκι του μαζί με τις μύξες και το μπούκωμα εξελίχθηκε σε μία ωραία ωτίτιδα! Σε αυτό φταίω και εγώ...οπότε για μένα η΄λύση για το μπούκωμα είναι πρωτίστως το μπάνιο όσο κούραση και να είναι και μετά όλα τα άλλα!

lamlamabu20090728_-8_To+katsikaki+mou+einai.png

bunbunard20110224_-6_H+Xionath+mou+einai.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εμπειρες μαμαδες,δωστε μου και μενα τα φωτα σας!

ειμαστε 7,5 μηνων και περναμε την πρωτη μας ιωση.καναμε πυρετο για πρωτη φορα και ειχαμε απιστευτη γκρινια.εδω και 3 μερες ειμαστε απυρετες,και το μπουκωμα δεν το λες υπερβολικο,αλλα βηχει σαν να πνιγεται που και που,την ξυπναει στον υπνο και πρεπει να την φερω ορθια να ηρεμησει.πρεπει ναχει φλεματακια στο λαιμο που με τον ορο δεν βγαινουν με τιποτα.δεν μου πινει το γαλα της με τιποτα και το φαγητο τοχει μειωσει πολυ.εχουμε χασει 350γρ με την παλιοιωση.τι να κανω να την βοηθησω να ξεμπουκωσει πληρως?

υποψην,την ταραζω στους ορους και δεν βλεπω αποτελεσμα.η παιδιατρος μου λεει υπομονη,δεν μουχει δωσει τιποτα να παρει,αλλα εγω προβλεπω οτι αυτο το μπουκωμα δεν θα φυγει ευκολα.την λυπαμαι ετσι που την βλεπω.

αυτο με το γαλα παλι?να μου το σπρωχνει και να κλαιει οποτε της δινω?

ευχαριστω

Συσκευή ρινικής απόφραξης χρησιμοποιείς ή μόνο ορούς;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Συσκευή ρινικής απόφραξης χρησιμοποιείς ή μόνο ορούς;

Χρησιμοποιω και οτρισαλιν την συσκευη,αλλα 2-3 φορες τη μερα.βασικα της τα ρουφαει ο αντρας μου γιατι πρεπει να της ακινητοποιω το κεφαλι εγω.

παντως και μονο με τον ορο βγαζει αρκετες μυξουλες.ακουγεται καλυτερα και κοιμαται καλυτερα το βραδυ πλεον,αλλα δεν μου πινει το γαλα ακομα.και αλλες φορες πουταν μπουκωμενη τοπινε ομως,διακεκομενα δε,αλλα το πινε.

σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες.

alKfp3.png

Vvc2p2.png

Χρησιμοποιω και οτρισαλιν την συσκευη,αλλα 2-3 φορες τη μερα.βασικα της τα ρουφαει ο αντρας μου γιατι πρεπει να της ακινητοποιω το κεφαλι εγω.

παντως και μονο με τον ορο βγαζει αρκετες μυξουλες.ακουγεται καλυτερα και κοιμαται καλυτερα το βραδυ πλεον,αλλα δεν μου πινει το γαλα ακομα.και αλλες φορες πουταν μπουκωμενη τοπινε ομως,διακεκομενα δε,αλλα το πινε.

σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες.

Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κι εμένα όταν μπουκώνει δεν πίνει καθόλου το γάλα της. Της κάνω όμως κρεμούλα με αυτό για να μην μένει έτσι. Περαστικά σας!!!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

εμενα κρατησε 15 μερες το μπουκωμα και ηταν μονο 3 μηνων.δεν ειχε τιποτε αλλο ομωσ και ετσι ριχναμε μονο ορο.ανεκανε βηχα θα επερνε εισπνοες.βαλτης ψηλο μαξιλαρακι οταν κοιμαται και βρασε νερο για να μαλακωνουν οι μυξουλες.περαστικουλια σας

7Ggjp2.png

Διαφημίσεις

• 10 months later...

να ρωτησω αν ξερετε φυτικο spray για μυτη για διχρονα 3χρονα για μπουκωμα

γιατι otrivin ειναι για βδομαδα και οχι ληψη μετα απο καποιους μηνες παλι

ειχα ακουσει για το rinomad

http://www.bionat.gr/el/herbal-medicines/herbal-medicines/Rinomad.html

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

• 2 months later...

ioannam μπορεις να του κανεις εναλλακτικη απευαισθητοποιηση που δεν χρειαζεται ληψη αιματος και ειναι οτι πρεπει για τα παιδια!! θα απαλλαγει απο τις αλλεργιες που μπουκωνουν τη μυτη του μια για παντα!!

Anasta-sia τι ακριβως εννοεις, γιατι και εμεις ειμαστε συνεχεια με την μυτουλα του μπουκωμενη και πιθανοτατα ειναι αλλεργικη ρινιτιδα. Υπαρχει τροπος να τον ανακουφισω και να γλυτωσουμε και τις ωτιτιδες?? Γιατι σιγουρα μετα απο καθε μπουκωμα ακολουθει και η ωτιτιδα....Ο μικρος ειναι τωρα 25 μηνων

Είσαι όλη μου η ΖΩΗ!!!

Decem το προβλημα με τις αλλεργιες στα παιδια ειναι γνωστο, και το ακομα πιο σοβαρο προβλημα ειναι οτι σε αυτες τις ηλικιες ειναι δυσκολο να υποβαλλεις το παιδι σε εξετασεις αιματολογικες ή αλλεργικες μεσω τρυπηματος. Υπαρχει μια αναιμακτη μεθοδος και ευρεσης των αλλεργιογόνων αλλα και αντιμετώπισης και οπως εχω πει και σε αλλα αρθρα χωρις τη ληψη αιματος και κυρίως χωρις την χρηση φαρμακων... αν ειναι κυριως αλλεργικο το μπουκωμα τοτε θα εχει πολυ καλα αποτελεσματα...

• 1 χρόνο μετά...

Τελικά έχουμε καταλήξει τι πρέπει να κάνουμε όταν το μωρο έχει μπουκωμενη μύτη;

Σύριγγα η αμπουλες;

Πολλές φορες η με μετρό

Ρουφαμε με συσκευές η όχι γιατί δημιουργούμε πρόβλημα;

Εμένα η γιατρός μου είπε φυσιολογικό ορο συχνα αλλά όταν ρουφαω να το κάνω ελαφρα γιατί δημιουργείται οίδημα. Και Οντως μια φόρα που του το εκανα δυνατά - προληπτικά δεν ειμασταν άρρωστοι - δυο μέρες μετα είχε μπούκωμα.τώρα ηταν άρρωστος αλλά έχει μείνει το μπούκωμα.ρουφηξα δυνατά μια Μερά και βγήκε μυξα πηχτή και κίτρινη. Αν δε ρουφηξω δυνατά δε βγαίνει τίποτα και παραμένει μπουκωμενος.

Διαφημίσεις

Τελικά έχουμε καταλήξει τι πρέπει να κάνουμε όταν το μωρο έχει μπουκωμενη μύτη;

Σύριγγα η αμπουλες;

Πολλές φορες η με μετρό

Ρουφαμε με συσκευές η όχι γιατί δημιουργούμε πρόβλημα;

Εμένα η γιατρός μου είπε φυσιολογικό ορο συχνα αλλά όταν ρουφαω να το κάνω ελαφρα γιατί δημιουργείται οίδημα. Και Οντως μια φόρα που του το εκανα δυνατά - προληπτικά δεν ειμασταν άρρωστοι - δυο μέρες μετα είχε μπούκωμα.τώρα ηταν άρρωστος αλλά έχει μείνει το μπούκωμα.ρουφηξα δυνατά μια Μερά και βγήκε μυξα πηχτή και κίτρινη. Αν δε ρουφηξω δυνατά δε βγαίνει τίποτα και παραμένει μπουκωμενος.

Κορίτσια ρώτησα ξανά την γιατρό... Δεν ρουφάμε δυνατά δημιουργεί οίδημα. Εμας όμως δεν βγαίνουν αλλιώς οι μύξες. Τι να κάνω ?

Κορίτσια ρώτησα ξανά την γιατρό... Δεν ρουφάμε δυνατά δημιουργεί οίδημα. Εμας όμως δεν βγαίνουν αλλιώς οι μύξες. Τι να κάνω ?

Τι ειναι το οίδημα;

Εγώ να φανταστείς έχω από αυτά που συνδέεται με ηλεκτρική σκούπα και ρουφαει ΠΟΛΥ!!!!!

Αλλά εννοείται το κάνω μόνο οταν είμαι απελπισμένη!

Τι ειναι το οίδημα;

Εγώ να φανταστείς έχω από αυτά που συνδέεται με ηλεκτρική σκούπα και ρουφαει ΠΟΛΥ!!!!!

Αλλά εννοείται το κάνω μόνο οταν είμαι απελπισμένη!

Ε βρε babycute!Έχω πεθάνει στο γέλιο , υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Πλάκα πλάκα , αυτό που λέτε το έχω παρατηρήσει!

Όποτε ρουφάω δυνατά , χωρίς να είναι άρρωστη , μπουκώνει η μύτη της!

Αχ , ας μας πει κάποιος που ξέρει σίγουρα.

Τί να κάνουμε;

Ε βρε babycute!Έχω πεθάνει στο γέλιο , υπάρχει τέτοιο πράγμα;

Πλάκα πλάκα , αυτό που λέτε το έχω παρατηρήσει!

Όποτε ρουφάω δυνατά , χωρίς να είναι άρρωστη , μπουκώνει η μύτη της!

Αχ , ας μας πει κάποιος που ξέρει σίγουρα.

Τί να κάνουμε;

ΝAi αυτό εδώ ειναι και ειναι πολύ καλό http://www.babyvac.co.uk !!!

Ρε συ εσύ γιατί φωνάζεις αν δεν ειναι μπουκωμενο?

Λοιπόν κορίτσια το έψαξα...δεν κάνει να ρουφάμε δυνατά....δημιουργείται ανάστροφη πίεση,πρήζεται ο βλενογόνος (οίδημα) και αυξάνεται η παραγωγή βλέννας. Αν διαβάσετε και τις οδηγίες των συσκευών ρινικής αποσυμφόρησης λένε "απαλά και συστηματικά"...

Διαφημίσεις

Τώρα είδα τι έγραψα... Εννοούσα 'γιατί ρουφας' τη μύτη του παιδιού που δεν ειναι μπουκωμενο, και όχι 'γιατί φωναζεις'!!!! :shock:

Αυτό το autocomplete με εχει κάψει!!!! :-)

Λοιπόν κορίτσια το έψαξα...δεν κάνει να ρουφάμε δυνατά....δημιουργείται ανάστροφη πίεση,πρήζεται ο βλενογόνος (οίδημα) και αυξάνεται η παραγωγή βλέννας. Αν διαβάσετε και τις οδηγίες των συσκευών ρινικής αποσυμφόρησης λένε "απαλά και συστηματικά"...

Αλήθεια; Καλα που μου το πες! Αυτό το σκευάσμα σταμάτησα να το χρησιμοποιώ γιατί εχει πολύ δουλειά... Πρέπει να βγάλεις την ηλεκτρική σκούπα από την ντουλάπα κλπ αλλά νομίζω ότι θα κόψω και τα αλλά τώρα!

Τώρα είδα τι έγραψα... Εννοούσα 'γιατί ρουφας' τη μύτη του παιδιού που δεν ειναι μπουκωμενο, και όχι 'γιατί φωναζεις'!!!! :shock:

Αυτό το autocomplete με εχει κάψει!!!! :-)

Σε συγχωρώ :lol::lol::lol: επειδή είσαι γλυκύτατη!

Μερικοί παιδίατροι συστήνουν κάθε βράδυ ,πριν τον ύπνο ,πλύση με ορό στη μυτούλα και στη συνέχεια ρούφηγμα με τον αποφρακτήρα.

Εγώ , να πω την αλήθεια , δεν το κάνω συστηματικά πλέον , αλλά όταν την ακούω να ανασαίνει βαριά ,όταν έχει το λαιμό της , όταν βγάζει κάνα δόντι ,το εφαρμόζω.

Μάλιστα ,το έκανα πολύ δυνατά , γιατί έτσι μου είχε πει η παιδίατρος.:twisted:

Mourgitsa , ευχαριστούμε για την πληροφορία!

Μερικοί παιδίατροι συστήνουν κάθε βράδυ ,πριν τον ύπνο ,πλύση με ορό στη μυτούλα και στη συνέχεια ρούφηγμα με τον αποφρακτήρα.

Εγώ , να πω την αλήθεια , δεν το κάνω συστηματικά πλέον , αλλά όταν την ακούω να ανασαίνει βαριά ,όταν έχει το λαιμό της , όταν βγάζει κάνα δόντι ,το εφαρμόζω.

Μάλιστα ,το έκανα πολύ δυνατά , γιατί έτσι μου είχε πει η παιδίατρος.:twisted:

Mourgitsa , ευχαριστούμε για την πληροφορία!

Και εγώ το κάνω βραδύ παρα βραδύ και ας μην είναι άρρωστος.απομακρύνει σκόνες αλλεργιογόνα κλπ....πάντως σταμάτησα τώρα να ρουφαω δυνατά που είναι μπουκωμενος και ο μικρός σταμάτησε το κλάμα....μια χαρά βάζουμε ορο τώρα.

Να σαι καλα γλυκεια μου και ... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!

Και εγώ το κάνω βραδύ παρα βραδύ και ας μην είναι άρρωστος.απομακρύνει σκόνες αλλεργιογόνα κλπ....πάντως σταμάτησα τώρα να ρουφαω δυνατά που είναι μπουκωμενος και ο μικρός σταμάτησε το κλάμα....μια χαρά βάζουμε ορο τώρα.

Το ίδιο και εμείς!

Έχουμε λίγο κόκκινο λαιμό και προληπτικά καθαρίζουμε μυτούλα...

Απο τότε που το ανέφερες , ρουφάω πιο απαλά και δεν κλαίει καθόλου , ίσα-ίσα μου το ζητάει εκείνη να το κάνουμε!

Είσαι θεά!

Χαχαχαχα! Καλά, BabyCute, ετοιμαζόμουν να σου γράψω, στο θέμα με το oil pulling, πού πας και ανακαλύπτεις ολα τα περίεργα, αλλά αυτό με τη σκούπα με αποτέλειωσε!!! Άσε το "φωνάζεις" του autocomplete!!! :lol::lol:

Ορό στη μυτούλα δε βάζουμε, χωρίς λόγο! Αν υπάρχει καταρροή, βάζουμε τουλάχιστον πριν φάει και πριν κοιμηθεί το παιδί. Αναρρόφηση κάνουμε αν φαίνεται ότι η έκκριση δεν μπορεί να βγει, αλλά παραμένει βαθιά στη μυτούλα. Και πάλι, το πολύ 2-3 φορές την ημέρα, και αυτές ήπια, όχι like there is no tomorrow! :D

Κορίτσια και μεις στην Κύπρο χρησιμοίούμε αναροφητήρα που συνδέεται

με την ηλεκτρική σκούπα. Είναι πολύ πιο αποδοτικός και απαλότερος μπορώ να

πω απ αυτόν απο το στόμα γιατί το ρυθμίζεις και ρουφάει πολύ ήπια.

Φίλες μου από Ελλάδα μου τον ζήτησαν και τους τον είχα πάρει.

Γενικά όμως δεν ξέρω αν κάνει για καθημερινή χρήση είτε είναι ηλεκτρικός είτε είναι απο το σπίτι. Εγώ τον χρησιμοποιώ μόνο όταν είναι μπουκωμένα αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Παντως και τα μεγαλύτερα μου έτσι τα μεγάλωσα με ορό και ηλεκτρικό αναροφητήρα και γλίτωσα πολλές φορές

το συνάχι ή οτιδήποτε άλλο ήτανε να εξελιχθεί.

Κορίτσια και μεις στην Κύπρο χρησιμοίούμε αναροφητήρα που συνδέεται

με την ηλεκτρική σκούπα. Είναι πολύ πιο αποδοτικός και απαλότερος μπορώ να

πω απ αυτόν απο το στόμα γιατί το ρυθμίζεις και ρουφάει πολύ ήπια.

Φίλες μου από Ελλάδα μου τον ζήτησαν και τους τον είχα πάρει.

Γενικά όμως δεν ξέρω αν κάνει για καθημερινή χρήση είτε είναι ηλεκτρικός είτε είναι απο το σπίτι. Εγώ τον χρησιμοποιώ μόνο όταν είναι μπουκωμένα αλλά κάνει τρομερή δουλειά. Παντως και τα μεγαλύτερα μου έτσι τα μεγάλωσα με ορό και ηλεκτρικό αναροφητήρα και γλίτωσα πολλές φορές

το συνάχι ή οτιδήποτε άλλο ήτανε να εξελιχθεί.

Έλα τι μου λες!!

Πως το ρυθμίσεις;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...