Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπουκωμένη μύτη...

Recommended Posts

το ιδιο προβλημα ειχε και η μπεμπουλα φιλς μου.....πηγε σε μικροβιολογο και της εκανε καλλιεργεια(πηρε δειγμα απο την μυτουλα με μια μπατονετα)τελικα αποδειχτηκε οτι κολλησε μικροβιο στο μαιευτηριο...και αυτο ευθυνοταν για το μπουκωμα.....και με μια αντιβιωση ξεμπουκωσε η μπεμπα.....

δεν χανεις τπτ να κανεις την εξεταση.........

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 454
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αμαν πια αυτες οι μυξουλες...κι εμενα η δικια μου απο 3 μηνων καθε λιγο και λιγακι μπουκωμενη ειναι! Κι εμεις με οτο το αντιμετωπιζουμε αν και νομιζω οτι οταν χρησιμοποιεις συνεχεια μαλλον εχεις τα αντιθετα αποτελεσματα...εμας η παιδιατρος μας επετρεψε να χρησιμοποιησουμε το παιδικο otrivin απο 6 μηνων και οντως με χρηση 2 μερες περασε...

Εγω να σας πω κανω και το αλλο...μεσα σε ενα ταπερακι του λιτρου περιπου βαζω βραστο νερο και μερικες σταγονες αιθεριο ελαιο ευκαλυπτου και το βαζω στο δωματιο που θα κοιμηθει το μωρο. Μια φορα που δεν ειχα ελαιο διελυσα μεσα η κουταλια του γλυκου vicks (αυτο που εχουμε για τις εντριβες) και πραγματικα σωθηκα...βεβαια θελει μια προσοχη μηπως το μωρο ειναι αλλεργικο στον ευκαλυπτο αλλα εμας ευτυχως δεν ειναι (ειχε φροντισει η μανουλα μου να της κανει εντριβες με vicks απο 4 μηνων!!!)

bjTVp2.pngDG1bp2.png

ο ορος δεν κανει τιποτα επειδη ειναι για να μην μπουκωσει η μυτουλα του παιδιου...αν ηδη εχει μπουκωσει δεν κανει τιποτα...aggelmarios πολυ χρησιμο αυτο που ειπες..ευχαριστω..

zTq9p2.png

OC8Op2.png

Kai μένα μου είπαν για τον ευκάλυπτο να βράζω και να καθόμαστε δίπλα για να κάνει εισπνοές αλλά κάπου διάβασα sto internet ότι είναι καρκινογόνα και σταματησα! Να κάνω??? Όσο για καλλιέργεια θα ρωτήσω τον άλλο μήνα το γιατρό μήπως πρέπει να δούμε τα κρεατάκια ή αλλεργίες! Πάντως δε το χα σκεφτει αυτό για μικρόβιο στη μυτουλα! Thanks!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Διαφημίσεις

Kαλημερα

Εχω την εντυπωσε οτι το vicks δεν επιτρεπεται σε μωρα.Νομιζω καποια στιγμη ειχα ρωτησει την γιατρο κ μου χε πει οχι.Ξερει καμια;;

Καλημερα!

Οντως το vicks απαγορευεται σε μωρακια - παιδακια καθως εχει πολλα χημικα και parabens. Για του λογου το αληθες, μπορειτε να ριξετε μια ματια στα συστατικα του και εδω: http://www.vicks.com/products/vapo-family/vaporub-topical-cream/

Εμεις αντι για αυτο, χρησιμοποιουμε το winter balm της power health. Κανει την ιδια δουλεια με το vicks αλλα ειναι φυτικο. Οταν ειναι τελειως χαλια το μικρακι μου, βαζουμε στο στερνο και στην πλατουλα μετα το βραδυνο μπανακι και ελαχιστο (ε-λα-χι-στο το τονιζω γιατι εχει εντονη μυρωδια), κατω απο τη μυτουλα μας.

Επισης οταν ειναι πολυ μπουκωμενη, βοηθα το ζεστο μπανακι. Ζεστο νερο να τρεξει στο κεφαλακι, οποτε ανοιγει και η μυτουλα και φευγουν οι βλεννες. Χρησιμοποιουμε βεβαια και την συσκευη της otrisalin που ειναι για αναρροφηση. Με το φυσιολογικο ορο σκετο δεν βλεπω διαφορα οταν ειναι ΤΟΣΟ μπουκωμενη, αλλα μας βοηθα πολυ το physiomer bebe (ειναι θαλασσινο νερο).

Οταν πια η κατασταση δεν βελτιωνεται με τα παραπανω, ξεκιναμε zirtek, το οποιο δρα, αλλα σε βαθος χρονου (διαφορα βλεπουμε μετα τα 3 πρωτα 24ωρα :roll:)

Ελπιζω να βοηθησα! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Συμφωνώ με τη sweet february και εγώ τα ίδια ακριβώς κάνω μόνο που αντικαταστήσαμε το zirtek με το soldesanil. Κορίτσια προς θεου μακρυά από το vicks τα μωρά.Απαγορευετε να το εισπνευσουν και η επάλειψη κλείνει τους πόρους του δέρματος .......ΥΠΟΜΟΝΗ.

Kai μένα μου είπαν για τον ευκάλυπτο να βράζω και να καθόμαστε δίπλα για να κάνει εισπνοές αλλά κάπου διάβασα sto internet ότι είναι καρκινογόνα και σταματησα! Να κάνω??? Όσο για καλλιέργεια θα ρωτήσω τον άλλο μήνα το γιατρό μήπως πρέπει να δούμε τα κρεατάκια ή αλλεργίες! Πάντως δε το χα σκεφτει αυτό για μικρόβιο στη μυτουλα! Thanks!

Το ιδιο πραγμα ακριβως μου ειχανε πει κι εμενα για τον ευκαλυπτο αν και δεν σας κρυβω πως εγω σαν παιδι, τον ειχα αναπνευσει... με τη σεσουλα! :roll:

Αυτο που κανουμε εμεις, αφου ειδα φιλεναδα - συμφορουμιτισσα να το κανει, ειναι να βραζω νερο σε ενα κατσαρολακι και μεσα να διαλυω μια κουταλιτσα του γλυκου winter balm. Το αφηνω πανω στο καλοριφερ στο δωματιακι της και νομιζω κανει δουλιτσα! :-D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Συμφωνώ με τη sweet february και εγώ τα ίδια ακριβώς κάνω μόνο που αντικαταστήσαμε το zirtek με το soldesanil. Κορίτσια προς θεου μακρυά από το vicks τα μωρά.Απαγορευετε να το εισπνευσουν και η επάλειψη κλείνει τους πόρους του δέρματος .......ΥΠΟΜΟΝΗ.

Καλημερα!

Soldesanil σταγονες εχουμε παρει μονο μια φορα επειδη ειχαμε λαρυγγιτιδα. Εισαι σιγουρη πως χρησιμοποιειτε αυτες; Νομιζω ειναι "βαρυ" φαρμακο γι' αυτο ρωταω. Χωρις να αμφισβητω το γιατρο σας βεβαια.

Και επισης: Διαφορα βλεπετε κατευθειαν με τις soldesanil; Γιατι οπως προειπα με το ζιρτεκ, πρεπει να περασουν 3 24ωρα για να δουμε διαφορα! :roll:

nDtZp2.png

Ναι είναι πιο ισχυρό και πιο δραστικό.Αλλά το zirtek δεν τις έκανε τίποτα και μετά από την ταλαιπωρία 10 ημερων ,ετσι την επόμενη φορά ζήτησα στη παιδίατρο κάτι πιο ισχυρό .Το soldesanil τo είχα δει στον παιδικό σταθμό.Είμαι βρεφονηπιαγωγός και στον ιδιωτικό σταθμό έρχονται και άρωστα μωρά και έχω μάθει περίπου τα φάρμακα αν και γενικώς είμαι κατά,ειναι καλύτερα να χρησιμοποιεις φυσικούς τρόπους.

Διαφημίσεις

Eγώ τελικά χτες πήγα και βρήκα ένα ευκάλυπτο έκοψα φύλλα και σήμερα τα έβρασα και του έκανα εισπνοές! Θα το δοκιμάσω λίγες μέρες μπας και ηρεμήσει το μικρό μου!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

Αυτό το είχα με τη μεγάλη. Συνέχεια μπουκωμένη μέχρι τώρα. Αν έχει ευαισθησία το παιδί δε μπορείς να κάνεις και πολλά. Θα βάζεις συχνά ορούς και θα το μάθεις νωρίς να φυσάει τη μύτη του. Εμείς 18μηνών είχαμε μάθει.

Rafa, αν δεν το επιρρεάζει το παιδί μην τραβάς, μην βάζεις ortivin και γενικά μη δίνεις φάρμακα. Αν μπουκώσει και δε μπορεί να κοιμηθεί τότε μόνο!

azHYp2.png

vwuep3.png

οντως το soldesanil ειναι πολυ πιο ισχυρο απο το ζιρτεκ και εμεις το απιρνουμε αλλα οταν δυναμωνει πολυ ο βηχας.τωρα ειμαστε στα προθυρα!!!!ξερετε κανενα αλλο κολπο εκτος απο ευκαλυπτο??

οντως το soldesanil ειναι πολυ πιο ισχυρο απο το ζιρτεκ και εμεις το απιρνουμε αλλα οταν δυναμωνει πολυ ο βηχας.τωρα ειμαστε στα προθυρα!!!!ξερετε κανενα αλλο κολπο εκτος απο ευκαλυπτο??

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί, αλλά ο παιδίατρος μου μας έχει προτείνει το κρεμμύδι. Κόβεις ένα κρεμμύδι στη μέση και το βάζεις κοντά στο παιδί όταν κοιμάται. Κάνει μας είπε μεγάλη διαφορά στο μπούκωμα. Η αλήθεια είναι ότι προσωπικά δεν το έχω δοκιμάσει γιατί σκέφτομαι την "μυρωδιά":lol:. Πάντως γνωστή μου που το δοκίμασε είπε ότι όντως βοηθάει!

Qep5p3.pngrWtbp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Ειμαστε 10 ημερων και ρουθουνιζουμε απο 3 ημερων περιπου :(,τις τελευταιες 3-4 μερες οι μυξες γινανε πρασινες,η παιδιατρος μου ειπε φυσ. ορο και να τις τραβαω με την συσκευη.

την δευτερα θα ερθει να το δει,αν αρχισει να βηχει ή ανεβασει πυρετο να την παρω τηλ.

Τι γινεται σε αυτην την περιπτωση?

Ειναι τοσο μικρο και εχω σκασει απο τη στεναχωρια μου,ελπιζω να σταματησει εκει και να του περασει χωρις παρατραγουδα.

Εχει καμια παρομοια εμπειρια? :(

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Κι εμεις στις μυξουλες εχουμε μια κληση απο τοτε που η μικρη μας ηταν 3 μηνων.

Απο μωρακι μου ειπαν καθε μερα να της βαζω φυσ. ορο για να καθαριζει η μυτουλα της, πραγμα που στην αρχη το εκανα αλλα μετα το θεωρησα περιτο να γινεται σε καθημερινη βαση. Στην αρχη οταν ηταν μικρουλα μας γκρινιαζε και αντιδρουσε. Σκεφτηκαμε λοιπον να της το συνδεσουμε με κατι ευχαριστο. Και τι πιο ευχαριστη στιγμη της ημερας απο το μπανιο της. Ετσι λοιπον πριν την βαλουμε για μπανακι το βραδυ της κανουμε ενα φυσ. ορο και οσο να προλαβει να γκρινιαξει βρισκεται μεσα στην μπανιερα που τοσο της αρεσει και το ξεχναει. Θα προτεινα στις μανουλες να κανουν μια φορα στον εαυτο τουσ φυσ. ορο για να δοκιμασουν πως ειναι και πως νιωθει το παιδακι οταν του το κανουμε. Πιστεψτε το δοκιμασα και δεν ειναι καθολου ευχαριστο. Εγω την κραταω με το χερι μου σε τετοια θεση ωστε το μωρακι να ειναι ξαπλωμενο της βαζω το φυσ. ορο στο ενα ρουθουνι και μετα απο 2 δευτερολεπτα τη σηκωνω ορθια για να μην της παει στο λαιμο. Πολλες φορες οταν τα ρουθουνια δεν ειναι πολυ μπουκωμενα το υγρο βγαινει απο το αλλο ρουθουνι κι ετσι καθαριζει σχετικα ευκολα. Οταν ειναι πολυ μπουκωμενη η μικρη μου πολλες φορες δυστηχως γυρναει πισω το υγρο. Συνηθως βαζω μιση αμπουλα στο ενα ρουθουνι και μιση στο αλλο.

Τωρα η μικρη μου ειναι 1 χρονων και τους τελευταιους 2 μηνες ροχαλιζει συνεχεια στον υπνο της και δυσκολευεται να ανασανει λογω ενος συνεχομενου ρουθουνιασματος. Ξερει κανεις αν μπορει ενα μωρακι να εχει κρετακια σε αυτην την ηλικια? Εχουμε ραντεβου με την παιδιατρο την αλλη εβδομαδα για να το δουμε. Εχει τυχει σε εσας κατι παρομοιο?

Εγώ κάθε μέρα του καθαρίζω τη μυτούλα με φυσικό ορό (το βράδυ πριν κοιμηθεί) και όταν είναι μπουκωμένος του βάζω physiomer, που είναι με θαλασσινό νερό και κάνει θαύματα!

iyuNp3.png4hNCp3.png

καλημερα μανουλες εκανα ενα τραγικο λαθος ο μικρος μου ειναι πολυ καιρο μπουκομενος κ μηξουλες και καθε βραδι του εβαζα ορο ρουφουσα τις μηξο

υλες και μετα εβαζα οτριβιν για παιδια χθες ανακαληψα οτι δεν πρεπει να το βαζω για πανο απο 3 μερες κ εγω το εβαζα σχεδον μηνα εχω παθει πανικο τι να κανω? βοηθεια εννοριτε οτι το σταματισα αλλα δεν ξερο τη μπορει να του εκανε

PrEjp2.png

knDrp2.png

καλημερα μανουλες εκανα ενα τραγικο λαθος ο μικρος μου ειναι πολυ καιρο μπουκομενος κ μηξουλες και καθε βραδι του εβαζα ορο ρουφουσα τις μηξο

υλες και μετα εβαζα οτριβιν για παιδια χθες ανακαληψα οτι δεν πρεπει να το βαζω για πανο απο 3 μερες κ εγω το εβαζα σχεδον μηνα εχω παθει πανικο τι να κανω? βοηθεια εννοριτε οτι το σταματισα αλλα δεν ξερο τη μπορει να του εκανε

καλημερα!!!!!μην αγχωνεσαι τοσο....το οτριβιν κ εμεισ το βαζαμε για 1 βδομαδα(συμβουλη του γιατρου) δεν νομιζω να ειναι κατι τοσο τραγικο....ρωτησε κ ενα γιατρο να ηρεμισεισ........πιστευω πωσ μια χαρα θα ειναι ο μικρουλησ!!!!!!!!

την παιδιατρο την πηρα τηλ στην αρχη σοκαριστηκε αλλα μου ειπε δεν πειρα ζει εγω διαβασα στο ιντερνετ οτι παθαινεις φαρμακευτικη ρινιτηδα δηλαδη εθησμο κ ακομα κ οταν δεν ειναι αρροστο θα ειναι μπουκομρνο κ μπορει να χασει κ την οσφρισι του περνω μια οριλα να τη ρωτησω αλλα δεν την βρησκω

PrEjp2.png

knDrp2.png

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια και ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!!! Δυστυχως και πάλι χρειάζομαι τα φώτα σας κι ελπίζω να βρείτε λίγο χρόνο να μπείτε στο φόρουμ (τέτοια μέρα!!!) για να με βοηθήσετε!

Η κόρη μου είναι 11 μηνών και εδώ και 13 μέρες έχουμε μυξούλες. Βασικά ξεκίνησε την πρώτη μέρα με πολύ λίγη μυξούλα στο ένα ρουθούνι και μέχρι την άλλη μέρα το απόγευμα έπαθε ωτίτιδα! Πόναγε πολύ και είχε πυρετὀ. Ο γιατρός τις έγραψε αντιβίωση και μου είπε και για το physiomer. Παρόλο που η ωτίτιδα πέρασε σχετικά γρηγορα (3-4 μέρες) οι μυξούλες εξακολουθούν και "βασιλεύουν"! 13 μέρες δεν είναι πάρα πολύς καιρός για μυξούλες??? Τις τελευταιες μέρες δεν τρέχουν αλλά ακούγεται λες και γίνεται πόλεμος μέσα στη μυτούλα της. Το physiomer που χρησιμοποιώ είναι spray και μονο μια φορά καταφερα να το κάνω να βγει από το άλλο ρουθούνι. Προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος! Επισης εχω και το μηχανιματάκι που ρουφαει μυξούλες αλλά όλο βγαζουμε κι όλο έχουμε γεμάτη μυτούλα. Οι μυξούλες μας είναι άσπρες και πηχτες... σημαίνει κάτι αυτό?

Επίσης θα θελα να μου πειτε αν και τα δικά σας μωρα λόγω της βουλωμένης μύτης δεν μπορούσαν να πιουν το γάλα τους και τι κάνατε γι αυτό? Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι χρόνια σας πολλά!!!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

καλημερα και χρονια πολλα σε ολες τις αγχωμενες μανουλες..κι εμενα η δικη μου μπεμπα που ειναι 8 μηνων εχει πολυ συχνα μπουκωμενη μυτουλα και οσους ορους και να της βαλω μετα απο λιγο ρουθουνιζει παλι.κι ο παιδιατρος λεει τιποτα δεν ειναι να βαζουμε μονο ορους.θα την παω και σε αλλο παιδιατρο ομως.οταν κοιμαται στενοχωριεμαι πολυ να την ακουω να ροχαλιζει.και εχει μονιμως και μια βραχναδα.ειναι βεβαια και λιγο φωνακλου οποτε μπορει απο τις φωνες να βραχνιαζει.τι να πω βρε κοριτσια.τι τραβαν κι αυτα τα μικρουλια μας..

καλημερα και χρονια πολλα σε ολες τις αγχωμενες μανουλες..κι εμενα η δικη μου μπεμπα που ειναι 8 μηνων εχει πολυ συχνα μπουκωμενη μυτουλα και οσους ορους και να της βαλω μετα απο λιγο ρουθουνιζει παλι.κι ο παιδιατρος λεει τιποτα δεν ειναι να βαζουμε μονο ορους.θα την παω και σε αλλο παιδιατρο ομως.οταν κοιμαται στενοχωριεμαι πολυ να την ακουω να ροχαλιζει.και εχει μονιμως και μια βραχναδα.ειναι βεβαια και λιγο φωνακλου οποτε μπορει απο τις φωνες να βραχνιαζει.τι να πω βρε κοριτσια.τι τραβαν κι αυτα τα μικρουλια μας..

Κι εμάς τα ίδια! Και πως την λυπαμαι όταν σπαράζει με τον ορό! Δε το θέλει καθόλου!

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

την παιδιατρο την πηρα τηλ στην αρχη σοκαριστηκε αλλα μου ειπε δεν πειρα ζει εγω διαβασα στο ιντερνετ οτι παθαινεις φαρμακευτικη ρινιτηδα δηλαδη εθησμο κ ακομα κ οταν δεν ειναι αρροστο θα ειναι μπουκομρνο κ μπορει να χασει κ την οσφρισι του περνω μια οριλα να τη ρωτησω αλλα δεν την βρησκω

Καλά μην τρελλαίνεσαι ... δεν πειράζει για μία φορά που το έκανες κι εσύ. Δε θα πάθει εξάρτηση με μία φορά, ούτε θαχάσει την όσφρησή του. Γενικά το otrivin Και όλα αυτά χαλάνε το βλεννογόνο της μύτης όταν χρησιμοποιούνται πολύ γι' αυτό και δε συστήνουν να τα χρησιμοποιούμε συστηματικά. Εμείς με συμβουλή ΩΡΛ΄και παιδιάτρου βάζουμε κορτιζονούχο spray στη μικρή για ένα μήνα τουλάχιστον 1-2 φορές κάθε χρόνο εδώ και 3 χρόνια. Δηλαδή εμάς τι θα πάθει???

azHYp2.png

vwuep3.png

13 μέρες δεν είναι πάρα πολύς καιρός για μυξούλες??? !!!

Δύο μήνες δεν είναι πολύς καιρός??? Ένας χρόνος??? Γιατί εμάς έχει μύξες η μεγάλη σχεδόν από Σεπτέμβριο μέχρι Ιούλιο!!! Με εξάρσεις και υφέσεις βέβαια και γενικά δε θυμάμαι να έχει περάσει μέρα της ζωής της χωρίς ορό.

Το physiomer που χρησιμοποιώ είναι spray και μονο μια φορά καταφερα να το κάνω να βγει από το άλλο ρουθούνι. Προσπαθώ να καταλάβω τι κάνω λάθος!

Το spray είναι θαλασσινό νερό και αν δεν κάνω λάθος δε βγαίνει από το άλλο ρουθούνι. Από το άλλο ρουθούνι βγαίνει ο φυσιολογικός ορός που είναι σε αμπούλες.

Επίσης θα θελα να μου πειτε αν και τα δικά σας μωρα λόγω της βουλωμένης μύτης δεν μπορούσαν να πιουν το γάλα τους και τι κάνατε γι αυτό? Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι χρόνια σας πολλά!!!

Η μεγάλη μου που δεν ήταν και πολύ του γάλατος δεν το έπινε όταν είχε πολύ μπούκωμα. Η μικρή που είναι πολύ φαγανή δεν κολλάει σε τίποτα μπροστά στο φαγητό. Δεν πειράζει να μην πιουν το γάλα τους για κάποιες μέρες, ακόμα και μήνα. Τίποτα δεν παθαίνουν. ΑΝ θες όμως δώσε της γιαουρτάκι που θα το φάει πιο εύκολα.

azHYp2.png

vwuep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...