Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Recommended Posts

Καλησπέρα! Δεν ξέρω αν έχω ανοίξει στη σωστή ενότητα το θέμα. Είμαι στην 17η εβδομάδα. Έμεινα έγκυος μετά από 5 κύκλους κλομιφαίνης σε τρίδυμα. Μετά από συμβουλές των γιατρών μου, προχώρησα σε επιλεκτική μείωση στο ένα στην 12η εβδομάδα. Ο κίνδυνος μετά από αυτό να χαθεί όλη η εγκυμοσύνη είναι 5% τις πρώτες δυο βδομάδες μετά την μείωση. Πήγαιναν όλα καλά μέχρι την 14η μέρα μετά την μείωση. Τότε άρχισα να έχω υγρά. Μπήκα στο νοσοκομείο γιατί οι γιατροί φοβήθηκαν το χειρότερο, δηλαδή μόλυνση από την μείωση και αποβολή. Πήρα αντιβίωση κτλ τελικά μόλυνση ευτυχώς δεν υπάρχει, βγήκα από το νοσοκομείο αλλά τα υγρά συνεχίζονταν. Οι γιατροί είπαν ότι είναι αντίδραση της μήτρας στη μείωση και πρέπει να κάνω υπομονή και να δούμε αν ο οργανισμός μου θα κρατήσει τα μωρά ή αν θα αποβάλλει. Δυστυχώς, λένε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Την τελευταία βδομάδα τα υγρά έγιναν αίμα. Ωστόσο στον υπέρηχο, τα διδυμάκια μου μεγαλώνουν φυσιολογικότατα και δεν φαϊνεται τίποτα άσχημο.

Η κατάσταση είναι πολύ ψυχοφθόρα, κάθε μέρε ξυπνάω και περιμένω, σύμφωνα με τους γιατρούς, τι θα αποφασίσει η μήτρα, αν θα αποβάλλω ή αν θα συνεχιστεί η εγκυμοσύνη. Υπάρχει άλλη κοπέλα που να προχώρησε σε μείωση και μετά να είχε παρόμοια εμπειρία και όλα να πήγαν τελικά καλά; Σας παρακαλώ, όποια μπορεί ας βοηθήσει! Ευχαριστώ!

Διαφημίσεις

προβατακι μου δεν εχω καμια εμπειρια πανω στο θεμα...θελω μονο να σου ευχηθω απο καρδιας να πανε ολα καλα για σενα και τα διδυμακια σου!

να μενεις ηρεμη,να ξεκουραζεσαι και να εχεις θετικη σκεψη!

tt1108c2.aspx

καλησπερα κ εγω δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν εχω εμπειρια στο θεμα,ηθελα μονο να σου πω να εχεις δυναμη κ πιστη κ ευχομαι ολα μα ολα να πανε υπεροχα!!!!

γραφω κ μια προσευχη που διαβασα απο καποια κοπελα κ ειναι για ολες τις εγκυουλες:

''Πατέρα, το θαύμα της αγάπης Σου είναι τόσο τέλειο! Κράτησε το μωράκι(μωρακια) μου που είναι ασφαλισμένο στη μήτρα μου γερό. Ευλόγησε την ανάπτυξή του. Ο χτύπος της καρδιάς του και οι κινήσεις του μαρτυρούν ότι υπάρχει ένας ζωντανός οργανισμός και ο Πλάστης είσαι Εσύ. Σ' ευχαριστούμε γι αυτό. Αμήν.''

χαμογελα τρελλα κ ολα θα πανε μια χαρα

το αγορακι μου ειναι η ζωη μου ολη!!!!!!!!!!!

Κορίτσια, με κάνατε να κλάψω ειλικρινά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, με ζεσταίνουν όσο τίποτα τώρα που, σύμφωνα με τους γιατρούς, μόνο να περιμένω μπορώ..

Μόνο προσεύχομαι και ελπίζω και προσπαθώ να κρατηθώ όταν σκέφτομαι ότι δυστυχώς δεν είμαι η μόνη, υπάρχουν τόσες θλιβερές ιστορίες εδώ, πρέπει να αντέξω.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, με κάνατε να κλάψω ειλικρινά. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, με ζεσταίνουν όσο τίποτα τώρα που, σύμφωνα με τους γιατρούς, μόνο να περιμένω μπορώ..

Μόνο προσεύχομαι και ελπίζω και προσπαθώ να κρατηθώ όταν σκέφτομαι ότι δυστυχώς δεν είμαι η μόνη, υπάρχουν τόσες θλιβερές ιστορίες εδώ, πρέπει να αντέξω.

κοριτσακι μου να σκεφτεσαι μονο θετικα κ ειμαι σιγουρη πως τα αστερακια σου θα τα καταφερουν μια χαρα!!!!

κ μην ξεχνας ειμαστε κοντα σου....

κι απο μένα όλα να πάνε καλά...και σε λίγους μήνες να τα κρατάς αγκαλια...απο την πείρα μου θα σου πω...πως το αίμα δεν είναι πάντα κακό...αν αυτά μεγαλώνουν...όλα καλά!!!

καλημερα,δε μπορω να σε βοηθησω,εγω επειδη φοβομουνα παρα πολυ κ λογω αποβολων που ειχα περασει,δεν εκανα μειωση κ γεννησα τριδυμα.δυσκολη αποφαση παντως οποια κ να ειναι...ελπιζω κ συ κ τα μωρακια σου να ειστε καλα

Διαφημίσεις

καλημερα,δε μπορω να σε βοηθησω,εγω επειδη φοβομουνα παρα πολυ κ λογω αποβολων που ειχα περασει,δεν εκανα μειωση κ γεννησα τριδυμα.δυσκολη αποφαση παντως οποια κ να ειναι...ελπιζω κ συ κ τα μωρακια σου να ειστε καλα

Νάνσυ πιο πολύ αυτό με σκοτώνει, αν τελικά πήραμε τη σωστή απόφαση με τη μείωση και αν τελικά οι κίνδυνοι και το ρίσκο μειώνονται πραγματικά ποτέ ή είναι απλώς θέμα τύχης-ατυχίας το τί θα σου κάτσει.

Επειδή προσπάθησα πολύ να μείνω έγκυος είχα ψάξει καλά το θέμα, ήξερα τι θα πει πολύδυμη κύηση και ήξερα ότι οι γιατροί συστήνουν την μείωση. Ευχόμουν να μην έρθω ποτέ αντιμέτωπη με αυτό το δίλλημα. Δεν σου κρύβω, και το λέω εδώ ανώνυμα και με πολύ μεγάλες τύψεις, ότι την χαρά μου μόλις έμαθα για την εγκυμοσύνη την σκίαζε αυτή η προοπτική, αυτή η απόφαση που θα έπρεπε να πάρω. Τελικά ακούσαμε τους γιατρούς οι οποίοι ήταν κάθετοι ότι πρέπει να γίνει, φυσικά η τελική απόφαση ήταν δική μας.

Πιστεύαμε ότι ο κίνδυνος είναι μόνο το 5%, έτσι λένε δηλαδή και προφανώς έτσι είναι, αλλά άμα σου τύχει εσένα είναι το 100%, δυστυχώς.

Εσύ πώς πήγες με τα τρίδυμα; γέννησες κανονικά χωρίς πρόβλημα; ελπίζω να σου πάνε όλα καλά!

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για την συμπαράσταση, ειλικρινά!

Προβατακι σου ευχομαι ολα να σου πανε καλα και με το καλο να κρατησεις τα μωρακια σου στην αγκαλια σου και ολα αυτα να ειναι μια κακια αναμνηση......

Σας ευχαριστώ κορίτσια, δυστυχώς το αίμα δεν σταμάτει... Είναι τώρα μια βδομάδα, συν άλλες δύο προηγουμένως που ήταν ροζέ και υγρά. Από την μείωση έχει περάσει 1 μήνας και μια βδομάδα αλλά δεν έχει σημασία από ό,τι έχω καταλάβει. Ο κίνδυνος στατιστικά μπορεί να είναι, όπως λένε, τις δύο πρώτες βδομάδες, αλλά πρακτικά είναι ανάλογα με τον οργανισμό...

Προσπαθώ να μην με πάρει από κάτω, πότε τα καταφέρνω και πότε όχι αλλά προσπαθώ.

Θα με δει μάλλον ξανά ο γιατρός μου σήμερα, θα του μιλήσω αργότερα. Για το αίμα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά τουλάχιστον να μεγαλώνουν φυσιολογικά τα μωράκια και να είναι κλειστός ο τράχηλος... Αυτό δίνει μια ελπίδα. Νομίζω τουλάχιστον!

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είναι ωραίο να μπορώ να μιλάω εδώ και ξέρω πως κάποιες από εσάς πέρασαν πολύ άσχημα πράγματα...

Σας ευχαριστώ κορίτσια, δυστυχώς το αίμα δεν σταμάτει... Είναι τώρα μια βδομάδα, συν άλλες δύο προηγουμένως που ήταν ροζέ και υγρά. Από την μείωση έχει περάσει 1 μήνας και μια βδομάδα αλλά δεν έχει σημασία από ό,τι έχω καταλάβει. Ο κίνδυνος στατιστικά μπορεί να είναι, όπως λένε, τις δύο πρώτες βδομάδες, αλλά πρακτικά είναι ανάλογα με τον οργανισμό...

Προσπαθώ να μην με πάρει από κάτω, πότε τα καταφέρνω και πότε όχι αλλά προσπαθώ.

Θα με δει μάλλον ξανά ο γιατρός μου σήμερα, θα του μιλήσω αργότερα. Για το αίμα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά τουλάχιστον να μεγαλώνουν φυσιολογικά τα μωράκια και να είναι κλειστός ο τράχηλος... Αυτό δίνει μια ελπίδα. Νομίζω τουλάχιστον!

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, είναι ωραίο να μπορώ να μιλάω εδώ και ξέρω πως κάποιες από εσάς πέρασαν πολύ άσχημα πράγματα...

καλημερα καλη μου,μην χανεις το κουραγιο κ την πιστη σου μια χαρα θα τα καταφερεις!!!!αλλωστε μην ξεχνας πως γυναικες,χωρις καν να εχουν κανει την δικη σου επεμβαση,ειχαν τρελλες αιμοραγιες σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης κ ομως τωρα εχουν αγκαλια τα μωρουλακια τους!!!να εισαι καλα κ δυνατη κ γραφε μας τα νεα σου.φιλακια πολλα!!!

υ.σ.χαπακια σου εδωσε ο γιατρος,τα ουτραγκεσταν?(δεν θυμαμαι πως γραφονται ακριβως).

Διαφημίσεις

καλημερα καλη μου,μην χανεις το κουραγιο κ την πιστη σου μια χαρα θα τα καταφερεις!!!!αλλωστε μην ξεχνας πως γυναικες,χωρις καν να εχουν κανει την δικη σου επεμβαση,ειχαν τρελλες αιμοραγιες σε ολη την διαρκεια της εγκυμοσυνης κ ομως τωρα εχουν αγκαλια τα μωρουλακια τους!!!να εισαι καλα κ δυνατη κ γραφε μας τα νεα σου.φιλακια πολλα!!!

υ.σ.χαπακια σου εδωσε ο γιατρος,τα ουτραγκεσταν?(δεν θυμαμαι πως γραφονται ακριβως).

Σ΄ευχαριστώ πολύ Άννα μου! Μακάρι, μια ελπίζω, μια καταρρέω όταν βλέπω ότι το αίμα δεν σταματάει με τίποτα:cry:

Τα ουτροτζεστάν τα έπαιρνα στην αρχή της εγκυμοσύνης. Τώρα δεν θέλει να τα πάρω. Και οι τρεις γιατροί που συμβουλεύτηκαν είπαν ότι πρέπει να αφήσουμε τον οργανισμό μου να αποφασίσει μόνος του, χωρίς φάρμακα, τί πρέπει να γίνει... Επιμένουν ότι αν το αίμα είναι από την μείωση, μόνο η μήτρα πρέπει να αποφασίσει. Αυτό πιο πολύ με τρελαίνει, νιώθω εντελώς αβοήθητη, ελπίζω το σώμα μου να ξέρει τί κάνει...

καλη μου ευχομαι να πανε ολα καλα!να εχεις πιστη και θετικη σκεψη!

υπερηχο εκανες?

οσο για τα utrogestan το μονο που εχω να πω ειναι οτι εγω τα πηρα για ενα μηνα συνεχομενα και ενω ειχα ακομα αιμα ο γιατρος μου τα εκοψε.στην ουσια αυτο που κανουν ειναι να δυναμωνουν τα τοιχωματα της μητρας,οποτε ο γιατρος σου για να στα εκοψε κατι παραπανω θα ηξερε!

και παλι ευχομαι η ταλαιπωρια σου να τελειωσει εδω και σε λιγους μηνες να κρατας τα μικρα σου αγκαλια!

tt1108c2.aspx

κουκλα μου εγω με ενα και ταλαιπωρηθηκα με αποκολλησεις αιμοραγειες προωρες συσπασεις....εκανα ενεσεις προγεστερονης και με πολυ ξαπλα πηγαν ολα καλα,,,κατσε στο κρεβατακι σου κανε οτι σου λεει ο γιατρος και θα πανε ολα καλα....υπερηχο ποτε θα ξανακανεις?

Καλημέρα! Δεν έχω ουσιαστικά κανένα νέο κορίτσια... Το αίμα συνεχίζεται:(

Έκανα υπέρηχο προχθές και έδειξε ότι όλα πάνε μια χαρά με τα μωράκια, από πού έρχεται το αίμα κανείς δεν ξέρει. Από τη μήτρα έρχεται δηλαδή αλλά δεν φαίνεται πουθενά στον υπέρηχο, ούτε αποκόλληση ούτε τίποτα γι΄αυτό και οι γιατροί θεωρούν ότι είναι αντίδραση της μήτρας στην μείωση και φοβούνται ότι ίσως οδηγήσει σε αποβολή.

Μιλάω με τον γιατρό μου κάθε μέρα, φαντάζομαι θα θέλει να με ξαναδεί για υπέρηχο το Σάββατο.

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλήθεια! Μακάρι να είναι όλα απλώς περαστικά και να πάνε καλά όλα για όλες μας!

Κορίτσι μου να σου ευχυθώ κι εγώ με τη σειρά μου να πάνε όοοοολα καλά με την εγκυμοσύνη σου και να αποκτήσεις δύο υπέροχα ΤΕΛΕΙΟΜΗΝΑ μωράκια! Ξεκουράσου όσο μπορείς και να ελπίζεις ακόμη περισσότερο! Σου στέλνω όλη μου την θετική ενέργεια για να σταματήσει το αιματάκι και να έχεις από δω και πέρα μια ανέφελη εγκυμοσύνη... Μια αγκαλιά και τις καλύτερες ευχές μου. Θα είμαι εγώ γύρω να μαθαίνω τα (καλά) νέα σου...

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλα!! Αλλα να ρωτήσω κάτι...Δεν υποτίθεται οτι κίνδυνος αποβολής υπάρχει μέχρι το πρώτο 3μηνο -4 μηνο? Eσύ τωρα αν υπολογίζω καλά είσαι στον 5. Δεν μειώνει αυτό τις πιθανότητες????

Κορίτσια σας ευχαριστώ πραγματικά μία μία προσωπικά για το ενδιαφέρον! Αυτές τις μέρες ψάχνω να κρατηθώ και να ελπίζω από οτιδήποτε και οι αγκαλιές, ακόμα και μέσω ίντερνετ, βοηθάνε πολύ:D

Ο κίνδυνος αποβολής το πρώτο τρίμηνο είναι για όλες τις εγκυμοσύνες εγώ δεν κινδυνεύω πλέον από αυτό. Ο κίνδυνος αποβολής για μένα, προέρχεται από την μείωση την οποία έκανα. Αυτός ο κίνδυνος αποβολής είναι σύμφωνα με τους γιατρούς, μόλις 5% τις δυο πρώτες βδομάδες μετά την μείωση. Εμένα τα υγρά ξεκίνησαν ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την μείωση και σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλονται σε αυτήν. Κράτησαν δυο βδομάδες και μετά έγιναν αίμα:-(

Εκτός από αυτό, σε περιπτώσεις μείωσης, υπάρχει κίνδυνος αποβολής και στον 5ο μήνα (ακόμα κι αν δεν έχεις υγρά ή αίμα) επειδή εξ αιτίας της μείωσης ανοίγει ξαφνικά ο τράχηλος. Γι αυτό και γίνεται προληπτικά περίδεση. Αλλά εγώ, εξ αιτίας του αίματος κτλ, δεν μπορώ να την κάνω:-(

Κορίτσια σας ευχαριστώ πραγματικά μία μία προσωπικά για το ενδιαφέρον! Αυτές τις μέρες ψάχνω να κρατηθώ και να ελπίζω από οτιδήποτε και οι αγκαλιές, ακόμα και μέσω ίντερνετ, βοηθάνε πολύ:D

Ο κίνδυνος αποβολής το πρώτο τρίμηνο είναι για όλες τις εγκυμοσύνες εγώ δεν κινδυνεύω πλέον από αυτό. Ο κίνδυνος αποβολής για μένα, προέρχεται από την μείωση την οποία έκανα. Αυτός ο κίνδυνος αποβολής είναι σύμφωνα με τους γιατρούς, μόλις 5% τις δυο πρώτες βδομάδες μετά την μείωση. Εμένα τα υγρά ξεκίνησαν ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την μείωση και σύμφωνα με τους γιατρούς οφείλονται σε αυτήν. Κράτησαν δυο βδομάδες και μετά έγιναν αίμα:-(

Εκτός από αυτό, σε περιπτώσεις μείωσης, υπάρχει κίνδυνος αποβολής και στον 5ο μήνα (ακόμα κι αν δεν έχεις υγρά ή αίμα) επειδή εξ αιτίας της μείωσης ανοίγει ξαφνικά ο τράχηλος. Γι αυτό και γίνεται προληπτικά περίδεση. Αλλά εγώ, εξ αιτίας του αίματος κτλ, δεν μπορώ να την κάνω:-(

Στις πόσες εβδομάδες ξεφεύγεις τον κίνδυνο θεωρητικά?

Να είσαι αισιόδοξη..η ψυχολογία είναι μεγάλο θέμα. Day by day...και όλα θα πάνε καλα...

Στις πόσες εβδομάδες ξεφεύγεις τον κίνδυνο θεωρητικά?

Να είσαι αισιόδοξη..η ψυχολογία είναι μεγάλο θέμα. Day by day...και όλα θα πάνε καλα...

Δυστυχώς όσο το αίμα δεν σταματάει, δεν ξεφεύγω από τον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον γιατρό, ή θα σταματήσει σύντομα ή θα αποβάλλω. Αποκλείεται, όπως λέει τουλάχιστον, να συνεχίζεται το αίμα και άλλες εβδομάδες μέχρι να φτάσω σε κάποια που δεν θα κινδυνεύω. Αυτό είναι και το ψυχοφθόρο γιατί δεν βλέπω να σταματάει... :-(

Προσπαθώ πάντως να είμαι αισιόδοξη΄. Όσο δεν πάω τουαλέτα τα καταφέρνω. Μόλις βλέπω όμως το αίμα μου κόβονται τα πόδια πάλι:oops:

Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!Δεν ήξερα ότι μπορεί κάποια να αποβάλλει χωρίς αιμορραγία (αυτό που είπες για την ανεπάρκεια τραχήλου). Με το που σταματήσει το αίμα θα σου κάνουν περίδεση και όλα θα πάνε καλά! Να προσέχεις και να ξεκουράζεσαι! Είμαστε μαζί σου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...