Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!

Recommended Posts

Καλημέρα!!

Frinda συγχαρητήρια στο παιδάκι σου!!!

Το μόνο που έχω να πω είναι μία ιστορία μίας φίλης μου που μεγαλώνει μόνη της το παιδάκι της. εκείνος, μέχρι να αναρωτηθεί για τον μπαμπά του - που έγινε στην ηλικία των 3,5 ετών - είχε λέει βαφτίσει "μπαμπά" ένα από τα παιχνίδια του. Μπορεί να ακούνε και τη λέξη και να την επαναλαμβάνουνε απλά. Ή το σύνδεσε με τον παπποού του.

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Διαφημίσεις

τουλάχιστον για να μην ανησυχούν οι μανούλες που το παιδάκι τους

είναι πχ 10 μηνών και δεν λέει ακόμα πράγματα συνειδητά κτπ!![/b]

o δικός μου μετά τον χρόνο άρχισε να λέει λεξούλες συνειδητά, 2,5 αρχισε να ψιλομιλάει και τωρα στα 3 δεν βάζει γλώσσα μέσα :lol:

rQGhp3.png

τουλάχιστον για να μην ανησυχούν οι μανούλες που το παιδάκι τους

είναι πχ 10 μηνών και δεν λέει ακόμα πράγματα συνειδητά κτπ!![/b]

o δικός μου μετά τον χρόνο άρχισε να λέει λεξούλες συνειδητά, 2,5 αρχισε να ψιλομιλάει και τωρα στα 3 δεν βάζει γλώσσα μέσα :lol:

:D:D:D

Παντως εμας συνειδητα πλεον μας φωναζει μαμα κ μπαμπα...

Εχθες ειπε κ το κορυφαιο... ΜΠΑΜΠΑ ΕλΑ!

Ο αντρας μου τρελαθηκε που τον φωναζε απο μακρια!!! :lol:

frinda το "μπα" είναι λεξούλα που είναι εύκολη και όλα τα παιδάκια τη λένε...

η επανάληψή της δηλ. "μπα-μπα" μπορεί να είναι αυτόματη και να μην υποδηλώνει τη βαθύτερη έννοια της λέξης...

Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος...

το ιδιο πιστευω και γω....ειναι οι πρωτες συλλαβες του μωρου..

μην δινεις σημασια!!!

πολυ γρηγορα θα μιλησει :wink:

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Διαφημίσεις

Λοιπον ακουστε τωρα το αλλο περιεργο! Χθες ειχαμε παει στον παιδιατρο για τα εμβολια και τις αλλες εξετασεις. Αφου τον αλλαξαμε αρχισε να κλαιει, τον παιρνω αγκαλια προσπαθουσα να τον ηρεμησω, εκεινος εκλαιγε και φωναζε '' Γιαγιακα '' Οπως σας το λεω κοριτσια ΓΙΑΓΙΑΚΑ εξιμιση μηνων μωρο. Τον πηρα αγκαλια η μαμα μου και αρχισε να γελαει.

Τρελλαθηκε ο παιδιατρος! Μου λεει τετοιο πραγμα σε αυτη την ηλικια δεν εχω ξαναδει. Παμε σπιτι και του λεω '' Θελεις να κανουμε μαμ; ''

Ναι ναι ναι λεει φωναζοντας. Τον βαζω στο καρεκλακι να τον ταισω και λεει παλι με γκρινια. Γιαγια γιαγια

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

:shock::shock::shock: κοριτσια?? μηπως τα παραλεμε λιγακι????

εμενα ξεκινησε να μιλαει 1 χρονων και οχι πολλα...

εδω και 5 μηνεσ ειναι που τα λεει ολα..

μου ακουγεται πολυ παραλογο να νομιζουμε οτι ενα βρεφος 6 μηνων μιλαει

μαλλον αλλα ακουμε και αλλα ΘΕΛΟΥΜΕ να ακουμε..δεν το λεω επειδη αργησε να μιλησει η δικια μου ,το λεω επειδη μερικες μαμαδες νομιζουν οτι το παιδι τους μιλαει οταν αυτο ειναι 2 μηνων και ξεκιναει να παιζει με το στομα και τους ηχους που βγαζει...

πιστευω οτι ο εγγεφαλος ειναι πολυ ανωρημος σε αυτη την ηλικια για να αναπτυξει κανονικο λογο!!

και οι παπαγαλοι λενε οτι μιλανε...μιλανε ομως??

αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος ειδικος.

Δεν ξερω αν αναφερεσαι στη δικη μου περιπτωση παντως και οι δυο παιδιατροι που τον βλεπουν τον εχουν ακουει να μιλαει να λεει '' Μαμα - γιαγια - ναι - ελα - και μπαμπα '' και μου εχουν πει οτι πλεον λεει απολυτα συνειδητα αυτες τις λεξουλες. Αλλωτε με κοιταζει στα ματια ή με ψαχνει μεσα το χωρο και με φωναζει μαμα. Και ΜΑΜΑ κανονικα οχι μα ...α ...μα ... αυτα τα εκανε οταν ηταν τριων μηνων. Τον εχω αλλωτε γραψει και σε βιντεο που φωναζει γιαγια. Ισως λοιπον ο κανονας να ειναι αυτος που λες αλλα στον κανονα υπαρχουν παντοτε και οι εξαιρεσεις!

Δεν είναι απαραίτητο να συγκρίνουμε τα παιδάκια! το καθένα έχει τους ρυθμούς του. frida φαίνεται ότι ασχολείστε με το παιδί και να του μιλάτε πολύ! το σπάνιο είναι που είναι αγόρι και έχει τόσο γρήγορη ανάπτυξη (συνήθως οι άντρες είναι λίγο πιο αργοί!) :lol::lol::lol:

ssttaa

Ναι πραγματι του μιλαμε συνεχεια κι απο δυο μηνων του μαθαιναμε τα φωνηεντα. Μαθαινει γενικα πολυ ευκολα να επαναλαμβανει λεξουλες απλως τωρα ξερει και τι σημαινουν.

Πιστευω οτι δεν εχει να κανει μονο με το αγορι - κοριτσι ειναι και θεμα αντιληψης του βρεφους. Οξυδερκειας πως να το πω.

Οχι οτι τα μωρακια που αργουν να μιλησουν δεν ειναι εξυπνα, απλα ορισμενα βαριουνται η προτιμουν να παιξουν ή δεν το βρικουν ιδιαιτερα ελκυστικο. Τι γινεται εσυ μπαινεις σε μια εβδομαδα; Πως νιωθεις;

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...