Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ!!!

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα. Εδω και πεντε ημερες συμβαινει με τον μπεμπικο μου ο οποιος ειναι εξι μηνων το εξης παραδοξο. Φωναζει συνεχεια Μπαμπα - μπαμπα - μπαμπα! Εμεις ομως στο σπιτι μπαμπα δεν εχουμε. Εχουμε μονο μαμα γιαγια και παππου. Το μπαμπα μας δεν τον εχουμε γνωρισει ακομη κι οπως φαινεται .... τελος παντων. Βεβαια ο μπεμπικος μου απο τριων μηνων ελεγε καθαρα τη λεξη ''ΝΑΙ '' Στον πεμπτο μηνα ελεγε απολυτα συνειδητα μαμα και αιγια, αλλα το μπαμπα πως του ηρθε; Πως μπορει να εγινε αυτο;

Μπορει καποια να μου δωσει μια εξηγηση γιατι στιβω το μυαλο μου πεντε μερες και ακρη δεν μπορω να βγαλω.

Ο ΑΓΑΠΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 3 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ

z0oo.jpgprYNp3.png[/url] .

Διαφημίσεις

frinda το "μπα" είναι λεξούλα που είναι εύκολη και όλα τα παιδάκια τη λένε...

η επανάληψή της δηλ. "μπα-μπα" μπορεί να είναι αυτόματη και να μην υποδηλώνει τη βαθύτερη έννοια της λέξης...

Βέβαια μπορεί να κάνω και λάθος...

Βρε κοριτσια το σκεφτηκα κι εγω αυτο αλλα οπως σας εγραψα και παραπανω ολες τις αλλες λεξουλες της λεει συνειδητα. Σημερα ας πουμε που τον πιεζα να φαει εψαχνε με τα ματακια του τη μητερα μου και της φωναζε Αιγια - αιγια .... Σαν να ελεγε γιαγια σωσε με. Επισης οταν εχει λερωθει και πρεπει να κανει μπανακι αν παει να τον αλλαξει αλλος αυτος κλαιει και φωναζει ''Μαμα ''. Καταλαβενετε οτι μας φωναζει συνειδητα;

Διαφημίσεις

η επανάληψή της δηλ. "μπα-μπα" μπορεί να είναι αυτόματη και να μην υποδηλώνει τη βαθύτερη έννοια της λέξης...

Αυτό νομίζω και εγώ...Πων να μιλησει γρήγορα...Πολύ καλο αυτό...Θα κουφαθεις νωριτερα!!!!!!! :lol::lol:

Να σου ζησει...!!!!!!!!!!!!!

Εχει μαμά που κάνει για 12 μπαμπάδες...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Κατ αρχάς frinta μου να χαίρεσαι το παιδάκι σου να έίναι γερό πάντα και να το δείς όπως επιθυμείς!

Οπως σου είπαν και οι υπόλοιπες μανούλες έτσι και εγω θα σου πω πως το μπα μπαμπαμπαμπα μπαμ μμπα κτλ., είναι απο τις πρώτες εκφράσεις των μωρών.. Τους βγαίνει εύκολα και το επαναλαμβάνουν.

Κατα περιόδους κολλάνε με μια λέξη μέχρι να έρθει η επόμενη (και να ξεχάσουν την προηγούμενη:D ) και πάει λέγοντας..

Το μπα μπα ειναι της ηλικίας . Ολα τα μωράκια το λενε :D

Εμας το ελεγε στον 5ο για λιγο καιρο μετα το αφησε και επιασε το μα μα μα .

Η αληθεια ειναι πως φαινετε οτι το κανουν τελειως συνειδητα αλλα ..δεν ειναι ετσι :D

VgL7.jpgIgLdp2.png

Διαφημίσεις

Μηπως ακουει εσενα που λες "μπαμπα" τον παππου του και επειδη το μπα ειναι ευκολο του κολησε?

Εξαίρετη σκέψη!

Grow up and get a life!

βρε παιδιά εμένα ο νινίνος είναι 13 μηνών και τουλάχιστον μέχρι τους 9 δεν έλεγε ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ αλλά εκτός αυτού είμαι και βρεφονηπιοκόμος και κάποια πράγματα τα έχω διαβάσει ..από τους ΄2-3 είναι το αγκού 4-5 μήνες το μπα-μπα(μπαμπαλισμός) και δεν είναι καθόλου συνειδητό!!!!

Πως είναι δυνατόν να λέει 6 μηνών μωράκι συνειδητά κιόλας τόσες λεξούλες;;;; :?::?::?::?::?:

Ας μας απαντήσει κανείς πιο ειδικός!

Τι να πω!

Όπως και να έχει Φρίντα να σου ζήσει το μωράκι σου και να το καμαρώσεις όπως ποθείς!

Φιλικά Γιώτα

1. Γλώσσα είναι ένα σύστημα συμβόλων που επιτρέπει στους ανθρώπους να επικοινωνούν μεταξύ τους. Ελέγχεται με συγκεκριμένους κανόνες (γραμματική) και περιλαμβάνει χειρονομίες, μορφασμούς και άλλες κινήσεις όσο και έναρθρο λόγο.

2. Η πρώτη εμφάνιση πραγματικής ομιλίας στο παιδί γίνεται περί το τέλος του 1ου έτους, οπότε εμφανίζεται και η πρώτη λέξη με εννοιολογικό περιεχόμενο. Μέχρι τότε όμως το παιδί διανύει μια προπαρασκευαστική γλωσσική περίοδο, την “προγλωσσική φάση”.

3. Κατά τους δύο πρώτους μήνες της ζωής, το παιδί παράγει μόνο άναρθρες φωνούλες και ήχους (“γουργουρίσματα”) με κυριότερη έκφραση το κλάμα. Συνήθως οφείλονται σε πείνα, πόνο, αλλαγή θερμοκρασίας του περιβάλλοντος και αποτελεί ουσιαστικά έκκληση προς αυτόν που του καλύπτει τις συναισθηματικές ανάγκες και το φροντίζει.

4. Από τον 3ο έως τον 10ο περίπου μήνα, το βρέφος αρχίζει να παράγει ήχους που φωνολογικά προσεγγίζουν τον ανθρώπινο λόγο, τα “βαβίσματα” ή “ψελλίσματα”. Δεν έχουν κάποιο εννοιολογικό περιεχόμενο (το βρέφος ψελλίζει συνήθως όταν είναι μόνο του) και παραμένουν ανεπηρέαστα από εξωτερικές επιδράσεις. Είναι κάτι σαν φωνητικό παιχνίδι, κάτι σαν άσκηση και ενδυνάμωση των φωνητικών οργάνων. Οι φθόγγοι που παράγονται, συνήθως επαναλαμβάνονται και εξαφανίζονται σταδιακά μετά την χρησιμοποίηση των πρώτων πραγματικών λέξεων. Επίσης, εκεί που ακούγαμε μόνο φωνήεντα, λίγο-λίγο ακούγονται και αρκετά σύμφωνα.

5. Γύρω στον 6ο έως 8ο μήνα το βρέφος αρχίζει να χρησιμοποιεί συστηματικά ορισμένα φθογγολογικά σύνολα για να δηλώσει συγκεκριμένες ενέργειες, αντικείμενα ή καταστάσεις που μόνο τα πρόσωπα που βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το παιδί καταλαβαίνουν. Αυτά τα εκφωνήματα είναι ιδιόρρυθμες λέξεις, κάτι σαν ένα προσωπικό λεξιλόγιο - οι δικές του “λέξεις”. Το στάδιο αυτό είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα ψελλίσματα και στην πρώτη πραγματική φωνούμενη λέξη. Στο τέλος του σταδίου αυτού (περίπου 10ος – 12ος μήνας) το παιδί περνά σε μια φάση φωνητικής μίμησης και κατανόησης του λόγου του ενηλίκου.

6. Γύρω στον 11ο και 12ο μήνα εμφανίζονται οι πρώτες σαφείς λέξεις. Συνήθως είναι επαναλαμβανόμενες συλλαβές, όπως “μπαμπά”, “μαμά”, ή μονοσύλλαβες λέξεις όπως “μαμ”, “ντα” κ.λπ. Μετά την εμφάνιση της πρώτης λέξης, το λεξιλόγιο του παιδιού διευρύνεται όλο και περισσότερο. Ο ρυθμός όμως ανάπτυξης του λεξιλογίου ποικίλει εξαιτίας των ατομικών διαφορών των βρεφών μεταξύ τους

7. Έως το τέλος του 2ου έτους, κάποιες από τις πρώτες λέξεις συνδυάζονται με χειρονομίες ώστε να αποδώσουν το νόημα μιας πρότασης. Αυτός ο τρόπος έκφρασης ονομάζεται “συγκριτικός λόγος”. Εδώ το παιδί μπορεί να κατανοεί περισσότερα από όσα μπορεί να εκφράσει και κάθε φορά δίνεται στη μεμονωμένη λέξη διαφορετικός τονισμός σα να ήταν ολοκληρωμένη πρόταση.

8. Οι πρώτες δίλεξες ή τρίλεξες προτάσεις συνήθως εμφανίζονται μεταξύ του 18ου και 24ου μήνα. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι αποτελούνται κυρίως από ουσιαστικά, ρήματα και επίθετα. Παραλείπονται όμως λέξεις που έχουν γραμματικό χαρακτήρα, π.χ. άρθρα ή βοηθητικά ρήματα (π.χ. “είναι”). Ουσιαστικά αυτές οι ελλειπτικές προτάσεις δίνονται με τη μορφή “τηλεγραφημάτων” (“τηλεγραφικός λόγος”).

9. Λίγο αργότερα το παιδί ξεκινά να προσθέτει γραμματικούς τύπους, όπως προθέσεις (από, σε) και άρθρα (ο, η, το).

10. Η παθητική φωνή είναι η τελευταία γραμματική μορφή που μαθαίνεται από το παιδί, κυρίως κατά τη σχολική περίοδο.

11. Η γλώσσα έχει δύο κύριες διεργασίες: την κατανόηση (πρόσληψη/ερμηνεία), η οποία και προηγείται της δεύτερης διεργασίας, της έκφρασης. Το παιδί μπορεί να διακρίνει τους γλωσσικούς φθόγγους που παράγει ο άνθρωπος από άλλους ήχους πριν ακόμη το ίδιο αρχίσει να παράγει φθόγγους. Επίσης, μπορεί να κάνει και φθογγολογικές διακρίσεις (“γκα” και “μπα”, “μπα” και “πα”). Φαίνεται λοιπόν ότι το βρέφος έρχεται στον κόσμο με ένα αντιληπτικό σύστημα προσαρμοσμένο στην ανθρώπινη ομιλία.

12. Έχουν διατυπωθεί διάφορες θεωρίες για την εξήγηση της ανάπτυξης της ομιλίας. Κάποιες υποστηρίζουν ότι η ομιλία είναι αποτέλεσμα μάθησης και οι κύριες διαδικασίες στην απόκτησή της είναι η μίμηση, η άσκηση και η κοινωνική επιβράβευση. Κάποιες άλλες υποστηρίζουν ότι το ανθρώπινο νευρικό σύστημα είναι “προγραμματισμένο” για να αποκτήσει την γλώσσα. Υπάρχει δηλαδή ένας εγγενής μηχανισμός εκμάθησης της ανθρώπινης γλώσσας. Ίσως η αλήθεια να βρίσκεται κάπου στην μέση, δηλαδή να υπάρχει μια εκ γενετής ικανότητα του ανθρώπου να αποκτήσει τη γλώσσα, αν όμως αυτή δεν ενδυναμωθεί και ασκηθεί μέσα στο κοινωνικό περιβάλλον, δεν αναπτύσσεται.

13. Τα παιδιά διαφέρουν στο ρυθμό της γλωσσικής τους ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο λεξιλογίου όσο και γραμματικής. Παρόλα αυτά, όλα σχεδόν τα παιδιά μπορούν να εκφράζονται και να καταλαβαίνουν πλήρως γύρω στα 5 ή 6 χρόνια τους.

πληροφορίες από το ίντερνετ...και σόρρυ για το μεγάλο ποστ

Και εμένα περίεργο μου φαίνεται να τα λέει όλα αυτά συνειδητά και ο δικός μου τα λέει συλλαβιστά που είναι 7 μηνων αλλά όχι συνειδητά.

Τωρα τι να σου πω εγω....τόσα ξέρω τόσα λέω :D:wink:

Να σου ζήσει πάντως το μωράκι σου και όσο για τον μπαμπά μιας και δεν υπάρχει αστον να το λέει κάποια στιγμη θα καταλάβει το παιδί.... :wink:

Μην εκνευρίζεσαι αν ο γειτονάς σου,εχει το στέρεο ανοιχτό στις 2 το πρωί,τηλεφωνησέ του στις 4 και πες του πόσο σου άρεσε...

Διαφημίσεις

Αυτό νομίζω και εγώ...Πων να μιλησει γρήγορα...Πολύ καλο αυτό...Θα κουφαθεις νωριτερα!!!!!!! :lol::lol:

Να σου ζησει...!!!!!!!!!!!!!

Εχει μαμά που κάνει για 12 μπαμπάδες...

Aggeloudia μου εισαι πολυ πολυ γλυκια !!! Σε ευχαριστω γι αυτο που μου γραφεις. Ειναι ολη μου η ζωη ο μπεμπικος μου και πραγματικα θα κανω τα παντα για να μην νιωσει ποτε πονο στη ζωη του.

Μηπως ακουει εσενα που λες "μπαμπα" τον παππου του και επειδη το μπα ειναι ευκολο του κολησε?

Πραγματι το εχω σκεφτει κι εγω γιατι αφενος το ακουει απο μενα που φωναζω τον μπαμπακουλη μου μπαμπα κι αφετερου χθες που ελεγε μπαμπα μπαμπα μπαμπα [ οχι μπα ... μπα .... μπα ] κοιταζε τον πατερα μου.

Και του λεει ο πατερας μου '' Παππου βρε, παππους ειμαι εγω. ''

Ειδατε ομως οτι παλι το εκανε συνειδητα γιατι κοιταζε τον πατερα μου και το ελεγε. Κοριτσια θα τρελαθω στο τελος, θα αρχισω να πιστευω σε ιντιγκο κρυσταλς αγγελους κ.λ.π :?::?::?:

βρε παιδιά εμένα ο νινίνος είναι 13 μηνών και τουλάχιστον μέχρι τους 9 δεν έλεγε ΤΙΠΟΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ αλλά εκτός αυτού είμαι και βρεφονηπιοκόμος και κάποια πράγματα τα έχω διαβάσει ..από τους ΄2-3 είναι το αγκού 4-5 μήνες το μπα-μπα(μπαμπαλισμός) και δεν είναι καθόλου συνειδητό!!!!

Πως είναι δυνατόν να λέει 6 μηνών μωράκι συνειδητά κιόλας τόσες λεξούλες;;;; :?::?::?::?::?:

Ας μας απαντήσει κανείς πιο ειδικός!

Τι να πω!

Όπως και να έχει Φρίντα να σου ζήσει το μωράκι σου και να το καμαρώσεις όπως ποθείς!

Φιλικά Γιώτα

Ναι θα το ηθελα κι εγω πολυ να μας απαντησει καποιος ειδικος αν και η δικη σου αποψη ειναι αρκετα εμπεριστατωμενη. Ο δικος μου δεν ξερω πως γινεται αλλα αρχισε απο τριων μηνων να λεει τη λεξη '' ΝΑΙ '' Την επαναλαμβανε συνεχεια τουλαχιστον για τρεις εβδομαδες. Τοτε ναι το ελεγε ασυναισθητα. Τωρα τον ρωταω '' Θελεις να κανουμε μπανακι ή θελεις να κανουμε μαμ; και μου απαντα Ναι , ναι , ναι και τσιριζει απο ενθουσιασμο! Αν δεν πειναει δεν μου απαντα κι απλα δυσφορει, δηλαδη γκρινιαζει. Μετα αρχισε να λεει μαμα στον πεμπτο μηνα. Δεν ειπε ποτε μα .... μα ... μα ... Ειπε κατευθειαν '' Μαμα '' Ενταξει αντε τοτε να το ελεγε ασυνειδητα παρολο που οταν εβλεπε τη μαμα μου ελεγε αιγια.

Τωρα του λεει ο πατερας μου '' Που ειναι η μαμα σου; '' Κι εκεινος προσπαθει να φυγει απο τα χερια τους για να ερθει στην αγκαλια μου και μολις τον παιρνω φωναζει '' Μαμα μαμα ! '' και με πιανει αγκαλια.

Ειναι δυνατον ρε παιδια να μην ειναι συνειδητα ολα αυτα;

Λοιπον κοριτσια ακουστε τι ειπε σημερα. Ειχαμε στο σπιτι τον ηλεκτρολογο και μας εφτιαχνε τις γραμμες του τηλεφωνου. Καποια στιγμη με εχασε ο μπεμπικος για αρκετη ωρα κι αρχισε να γκρινιαζει. '' Τι θελεις αγορι μου του ελεγε ο παππους; '' Εκεινος δωστου γκρινια και του ελεγε '' Μπαμπα, μπαμπα '' και κουνουσε τα χερακια του και τα ποδαρακια του για να τον παρει αγκαλια ο παππους. Τον παιρνει αγκαλια κι αρχιζει να με ψαχνει με τα ματια σε ολο το σαλονι. Καποια στιγμη εμφανιζομαι στη σκαλα και βαζει κατι φωνες '' ΜΑΜΑ! ΜΑΜΑ! φωναζε. Τρεχω τον παιρνω αγκαλια και του λεω '' Φιλακι τη μαμα; '' Ναι, ναι! μου απαντα. Και μετα τον βαζει η μαμα μου στο καρεκλακι φαγητου και τον ρωταει '' Τι θα κανουμε τωρα; ''

Μαμ μαμ της λεει! Τι να σας πω αλλο; Σας ορκιζομαι στο Θεο και την Παναγια οτι σας λεω την αληθεια, οτι δεν ειμαι χαζομαμα κι οτι δεν παιρνω λιγμενα. Οποια μαλιστα θελει να με επισκεφθει για να το διαπιστωσει προσωπικα ας μου στειλει π.μ και ας ερθει να τον δει απο κοντα.

Ειστε ευπροσδεκτες!

frida εγώ σε πιστεύω γιατί έχω δεί ανάλογη εξέλιξη σε παιδάκι της άμεσσης οικογένειας (πρώτη μου ξαδέρφη). Από 6 μηνών έλεγε λέξεις και όταν χρόνισε έλεγε φράσεις κανονικές (π.χ. "έλα μπρός πάμε"). Το παιδάκι απλώς μίλησε νωρίς. Τώρα που μεγάλωσε έγινε μία φυσιολογικά έξυπνη γυναίκα! Το είπε κι η Γιωτούλα τα παιδιά διαφέρουν στο ρυθμό της γλωσσικής τους ανάπτυξης!

ssttaa

Ναι ναι δεν διαφωνω με τη Γιωτουλα απλα μου εκανε εντυπωση η λεξη μπαμπα που λεει συνεχεια, εσυ ξερεις την ιστορια μου, και γι αυτο μου φανηκε πολυ πολυ παραξενο. Κι ακομη να σου πω την αληθεια δεν εχω πειστει με τις εξηγησεις .... Εσυ ποτε με το καλο τον εχεις αγκαλια;

Πεσμου γιατι ανυπομονω.

Ναι βρε κοριτσάκια εννοείται ...κάθε μανούλα ξέρει το παιδάκι της

καλύτερα..δεν χρειάζεται κανείς να πιστεί για κάτι..

η μανούλα του ξέρει καλύτερα το παιδάκι της

απλά όπως άνοιξε και η ίδια η frinda το ποστ με τίτλο

ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ συμφωνώ-διαπιστώνω ότι όντως

είναι πολύ παράξενο και γι΄αυτό έγραψα και τα παραπάνω...

τουλάχιστον για να μην ανησυχούν οι μανούλες που το παιδάκι τους

είναι πχ 10 μηνών και δεν λέει ακόμα πράγματα συνειδητά κτπ!!

Φιλάκια σε όλες και στα ζουζουνάκια σας

Άσε frida! εγώ περιμένω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες! Έχω στολίσει το κρεβατάκι του, τα ρουχάκια του και όλη τη μέρα κάθομαι απο πάνω τους... κι ο δικός μου αν ποτέ πει μπάμπα θα είναι απο σπόντα, γιατί ο μπαμπάς μας "αγρόν ηγόραζε"!!!!

ssttaa

καταρχήν κορίτσια να σας συγχαρώ για το θάρρος και την τόλμη σας να φέρετε στον κόσμο μόνες σας το παιδάκι σας. τώρα για το μπαμπά πιστεύω οτι εκτος το οτι του ερχεται ευκολο να το πει, μαλλον φωναζει τον παππου, που εσυ τον λες μπαμπα!!!! να τον χαίρεσαι γερο, δυνατο, και παντα ευτυχισμενο.

καταρχήν κορίτσια να σας συγχαρώ για το θάρρος και την τόλμη σας να φέρετε στον κόσμο μόνες σας το παιδάκι σας. τώρα για το μπαμπά πιστεύω οτι εκτος το οτι του ερχεται ευκολο να το πει, μαλλον φωναζει τον παππου, που εσυ τον λες μπαμπα!!!! να τον χαίρεσαι γερο, δυνατο, και παντα ευτυχισμενο.

Σε ευχαριστω πολυ πολυ πολυ!!! Δεν ειναι θεμα θαρρους και τολμης ειναι το μεγαλυτερο ονειρο καθε γυναικας και για μενα προσωπικα θα ηταν οτι χειροτερο στη ζωη μου απο τη στιγμη που μπορω να φερω στον κοσμο ενα παιδι να μην το κανω. Αγκαθι σου λεω ... Επειδη ομως πιστευω παρα πολυ στο Θεο ειμαι σιγουρη οτι καποια στιγμη θα βρουμε εναν μπαμπακουλη που θα μας αγαπα οπως θα τον αγαπαμε κι εμεις ...