Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αξίζει τον κόπο να πάω για δουλειά ???

Marilena

Recommended Posts

Έχω το εξής δίλημα... αναρωτιέμαι άν αξίζει τον κόπο να πάω για δουλειά ή όχι...

Να τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά...

Λόγω της περιοχής που μένουμε θα πρέπει να γίνουν τα εξής :

1. Να πάνε και τα δυο παιδιά σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό, οπότε έχουμε κόστος 600 με 700 ευρώ !

2. Για να πάω σε μια εταιρία με την πιό λογική απόσταση θα θέλω τον μήνα περίπου 150 ευρώ βενζίνες, 100 η ασφάλεια του αυτοκινήτου και πες και 50 ευρώ η φθορά αυτοκινήτου (για το σερβις). Κατά 99% θα θέλω και Αττική οδό, διόδια έστω 50 ευρώ. Σύνολο αυτά 350 ευρώ !

3. Στην καλύτερη για τσιγάρα (τι να κάνω, αφού έτσι είναι ... μέχρι να καταφέρω να το κόψω... λέμε τώρα !), καφέ και φαγητό (ακόμα και άν είναι από το σπίτι αυτά) θα θέλω το μήνα 120 με 180 ευρώ !

Επίσης για να πηγαίνεις αξιοπρεπώς στην εργασία σου θέλεις το κατάλληλο ντύσιμο, παπούτσια, κουρέματα, χτενίσματα, βαψίματα κλπ, που όταν δεν δουλεύεις τα ρυθμίζεις όπως σε βολεύει... Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι άλλο βασικό, αλλά μάνι μάνι αυτά μας κάνουν 1070 με 1230 ευρώ !!! Και λέω εγώ τώρα... άντε και βρήκα την ΣΟΥΠΕΡ δουλειά με μισθό... 1300 ευρώ...

Αξίζει τον κόπο το μωράκι μου να πάει από 3 μηνών σε σταθμό – καλά για την μεγάλη, θέλουμε έτσι κι αλλιώς να πάει – να τρέχω πανικόβλητη όλη μέρα, να ξεκινάμε από το σπίτι στις 7 το πρωί και να γυρνάμε στις 7 το απόγευμα, όλοι πολύ κουρασμένοι, να συνεχίζεται το τρέξιμο για να γίνουν έστω και οι απαραίτητες δουλειές κλπ κλπ ?

Επίσης όλα τα παραπάνω για έναν, άντε δύο χρόνια. Μετά η Αγγελιάννα μας θα είναι 5 και θα πάει σε Δημόσιο σχολείο... Εδώ ολοήμερο δεν παίζει αλλά κι αν παίζει (ένα), θες γερό βίσμα... Αλλά και να πάει ολοήμερο, άντε να είναι μέχρι τις 16.00... Μετά ? Ποιός θα πάρει το παιδί από το σχολείο ? Θα θέλω και γυναίκα δηλαδή ? Τότε την βάψαμε ...

Και ξαναλέω... αξίζει τον κόπο να μην είμαι κοντά στα παιδιά μου και να πηγαίνουν από σταθμό σε γυναίκα ξένη και από γυναίκα ξένη σε δασκάλα κλπ ?

Εντάξει μπορεί να είναι καλύτερα απο πλευράς ψυχολογίας να δουλέψω, αλλά θεωρώ ότι αν πάει η Αγγελιάννα σταθμό κι εγώ συνηθήσω λιγάκι ακόμα, θα είμαστε μια χαρά... Άσε που αν πάω για δουλειά... τρίτο παιδί... δεν θα παίξει με ΤΙΠΟΤΑ !

Για να πώ ότι θα πάω για τα ένσημα... αφού έτσι όπως το πάνε στην Ελλάδα, σύνταξη δεν θα δώ ποτέ... (ευτυχώς έχω κάνει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα σε ασφαλιστική)...

Για πείτε μου γνώμες – εμπειρίες...

Διαφημίσεις

Έτσι όπως το λές δεν αξίζει τον κόπο σίγουρα...

Αλλά έχω τις εξής απορίες και να με συμπαθάς κιόλας:

1. Γιατί να πάς με το αμάξι και όχι με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς;

2. Σιγά πιά τα καλλυντικά και τα χτενίσματα. Είσαι μαμά μα είσαι άνθρωπος και γυναίκα. Αυτά επιβάλεται να τα κάνεις και χωρίς να δουλέψεις.

3. Ντύσιμο. Σίγουρα κάποια ρούχα τα θές. Αλλά με 3 -4 συνολάκια θα την βολέψεις.

4. Μπορείς να ψάξεις σταθμούς επειδή θα έχεις και τα 2 και να έχεις σημαντική μείωση.

Εγώ πιστεύω πως έστω και με μειωμένο ωράριο θα σου κάνει καλό.

Γνώμη μου θα ήταν να περιμένεις λίγο να μεγαλώσει ο μπέμπης για να μην σε στερηθεί τώρα στην αρχή που υπάρχει η δυνατότητα και φυσικά να στείλεις την Αγγελιάνα σταθμό. Αλλιώς, θα πρότεινα μία δουλειά part time όχι πολύ μακριά από το σπίτι σου, αλλά πιο πολύ για λόγους ψυχολογικούς και όχι οικονομικούς.

Κελλυ μου να σου απαντησω σε ότι θές..., λοιπόν :

1) Γιατι μάλλον δεν ξέρεις τι πάει να πεί ΑΡΤΕΜΙΔΑ !!! χαχαχα Για να παω από εδώ με ΜΜΜ κάπου θα πρέπει να ξεκινάω από το προηγούμενο βράδυ...

2) Διευκρινησα ότι αλλιώς τα ορίζεις για να πηγαίνεις όπου θές εσυ και αλλιώς αν έχεις 5 meeting την ημέρα...

3) Έστω... τα θεωρείς αμελητέα ?

4) Πόση μείωση ? Και άλλα 100 ευρώ ? Ε και ?

Με μειωμένο ωράριο ή με ελεύθερο ωράριο κλπ ψάχνω καιρο... αλλά ξέχασα να πώ... ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ !!!

Δυστυχως Αντιγόνη μου θα ξαναπώ ότι κάναμε μεγάλο λάθος στην περιοχή !

Διαφημίσεις

Έχω το εξής δίλημα... αναρωτιέμαι άν αξίζει τον κόπο να πάω για δουλειά ή όχι...

Μαριλένα μου, απο την μεριά μου νιώθω οτι η δουλειά είναι ευλογία , είναι δώρο Θεού,δίνει ζωντάνια στο σώμα και φρεσκάδα στον νού!

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει οπωσδήποτε να εργαζόμαστε επαγγελματικά, η εργασία που προσφέρουμε στο σπίτι και το να χορταίνουν τα παιδιά απο την μητρική αγάπη είναι αναντικάστατο...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

δική μου πρόταση -

Αγγελιάνα στον παιδικό, και μπέμπης σπίτι.

δεν σας παίρνει οικονομικά να πάει μόνο εκείνη παιδικό?

όσο για την εργασία είναι πολύ δύσκολο θέμα. ( .. καλά τα 1300 μισθό που θα τα πάρεις?...? (χωρίς υπερωρίες και ωράριο μεγάλο?...)

για μένα δεν αξίζει, εκτός και αν είναι τι να πω,... η δουλειά των ονείρων σου που αν δεν την πάρεις θα υποφέρεις για μια ζωή..... και τα έσοδά της υπερκαλύπτουν τα έξοδα. όχι απλώς να είναι ίσα...

την οποιαδήποτε δουλειά μπορείς και σε ένα δύο χρόνια να την αρχίσεις όταν ο μπέμπης σε έχει χορτάσει και αυτός λίγο.

(αφού μπορείς δηλαδή να το επιλέξεις)

αλλιώς θα έχεις το άγχος του ότι τον άφησες πίσω ενώ μπορούσες ακόμα για ένα διάστημα να μείνεις μαζί του.

πρέπει να μας βάλεις οδηγίες για το που είναι η αρτέμιδα για να ξέρουμεεε!!! :lol::lol:

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Μαριλένα, δεν θα σου πω αν συμφωνώ ή όχι, θα σου πω πως σκέφτομαι για μένα.

Προς το παρόν δεν έχουμε την άμεση ανάγκη να δουλεύω κι εγώ (ευτυχώς!!). Οπότε η δουλειά θα ήταν καθαρά για την δική μου ψυχολογία (πολύ σημαντική και αυτή βεβαίως).

Επειδή έχω ένα κόλλημα γενικότερα στο ότι δεν θέλω να αφήνω σε κανέναν το παιδί αλλά και επειδή θέλω μέχρι κάποια ηλικίας τουλάχιστον (3-4 ετών) να το μεγαλώσω εγώ αποφάσισα ότι μέχρι τότε δεν θα ψάξω για δουλειά.

Στο θέμα της ψυχολογίας, επειδή πριν ήμουν υπερδραστήριο άτομο και τώρα κοντεύω να "σαλτάρω" σκέφτομαι να ασχοληθώ με διάφορα, μόλις τα καταφέρω λίγο με τον μικρό, πράγματα που μου αρέσουν και που θα γεμίζουν τις κενές (αν υπάρχουν) ώρες...

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Εγω το εχω ξαναπει.. αν δεν ημουν μονιμη στη δουλεια και δουλευα στον ιδιωτικο τομεα θα ειχα σταματησει σιγουρα. Υπαρχουν τοσα πραγματα να κανεις στον ελευθερο χρονο σου που η δουλεια μου φαινεται περιττη για την ψυχολογια μου. Μιλαω για μενα παντα..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Κατά την γνώμη μου ( αυτό δηλαδή που θα ήθελα για τον εαυτό μου ) , θα ήταν υπέροχο να έχω την οικονομική δυνατότητα να κάτσω και να χαρώ το παιδάκι μου , και μόλις αρχίσει το σχολείο να έβρισκα μια part time δουλειά, πιο πολύ για το ψυχολογικό κομμάτι της υπόθεσης .

Καριέρα δεν ευελπιστώ να κάνω πουθενά , και κακά τα ψέματα για να μπορείς απο μια δουλειά να βγάλεις λεφτά που να αξίζουν τον κόπο , πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο από την προσωπική σου ζωή!

Προτιμώ λίγα και το ζουζούνι μου ! ( Προς το παρόν κάνω κάτι που δεν μου αρέσει :cry: - και αυτό έχει επίπτωση και στην ψυχολογία μου-αλλά το κάνω αναγκαστικά γιατί δεν γίνεται αλλιώς!!! )

Προσωπικά αναγκαστικά σταμάτησα τη δουλειά, γιατί δεν είχα τη μαμά κοντά και δεν ήθελα να την αφήσω σε σταθμό η νταντά από 2 μηνών. Πίστευα ότι θα μου την "έδινε" μετά από λίγο, γιατί δουλεύω από 18 χρονών (και είμαι 29), είχα πολύ καλή δουλειά με καλά λεφτά κτλ. κτλ. Καμία σχέση όμως. Και να σκεφτείς ότι δεν έχω κοντά συγγενείς-φίλους, ώστε να βγαίνω συχνά. Όσο μας έχει ο Θεός καλά, ούτε που το σκέφτομαι! Να έχανα εγώ τα πρώτα της γελάκια-λογάκια-φαγάκια-βηματάκια κτλ. Εδώ ήταν με την πεθερά μου μια ημέρα και περπάτησε ένα μέτρο παραπάνω από οτι συνήθως και στεναχωρήθηκα που το έχασα.

Σπιτάκι μου με το παιδάκι μου, να του δίνω την ανατροφή που θέλω κι όχι σ'ένα γραφείο δουλίτσα του κάθε .....

Αν και πρέπει να πω ότι μου ακούγεσαι αποφασισμένη (μου θυμίζεις τον εαυτό μου πριν το πάρω απόφαση), γιατί τα επιχειρήματά σου ακριβώς υποστηρίζουν το να μείνεις σπίτι. Κι αν έχεις τη δυνατότητα κάντο.

Η απόφαση πάρθηκε !!!

Δεν θα πάω για δουλειά... τουλάχιστον άμεσα... Κάναμε οικογενειακο συμβούλιο με τον σύζυγο και αποφασίσαμε... ότι επειδή δεν θέλουμε να πάει ο μπέμπης σταθμό από τώρα (γιατί να μην έχει την χαρά της Αγγελιάννας να μείνει με τη μανούλα ?) και αφού τραβάμε που τραβάμε το ζόρι... και αφου το θέλουμε και οι δύο τόοοοοοοοοοοοσο πολύ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ !!!

Λεπτομεριες θα γράψω στην πορεία ή σε άλλο ποστ...

Αυτα !!!

Διαφημίσεις

Λοιπόν θα σας πω τη δική μου μέχρι στιγμής εμπειρία. Τα αγόρια μου έχουν 18 μήνες διαφορά. Ο μεγάλος πήγε στον παιδικό σταθμό όταν ήταν 21 μηνών, ο μικρός όταν ήταν 14 μηνών. Τώρα ο μεγάλος πάει στο νήπιο, του χρόνου δημοτικό και ο μικρός προνήπιο. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τη μέχρι τώρα "σχολική" τους πορεία, έχουν μάθει πράγματα, είναι πιό κοινωνικά κλπ. Εργάζομαι, μαζί με τον αδερφό μου στην οικογενειακή επιχείρηση και όπως καταλαβαίνετε δεν με έπαιρνε να σταματήσω να δουλεύω με την γέννηση των παιδιών. Είναι δική μου δουλειά βλέπετε! Και αύριο αν όλα πάνε καλά, και δουλειά των παιδιών μου αν το θελήσουν. Οπότε είναι λίγο.. μονόδρομος το θέμα δουλειά για μένα! Κάνω όμως κι άλλα πράγματα... μαθαίνω ιταλικά, είμαι ήδη στο medio φέτος, τελευταία χρονιά γιατί του χρόνου που θα αρχίσει το δημοτικό ο μεγάλος... κλάψε με μάνα! Το κερασάκι στην τούρτα??? Εγινα φέτος δεκτή και στο ανοιχτό πανεπιστήμιο, στον Ελληνικό Πολιτισμό και έχω κι άλλο διάβασμα απο εκεί! Όλα αυτά όμως τα θέλω, τα κάνω για μένα... αλλιώς... θα σαλτάρω και δε θα είμαι καθόλου καλή μαμά! Βοήθεια από τη μαμά μου δεν έχω (μένει μακριά), πεθερά δεν έχω... γενικώς ότι κάνουμε μόνοι μας το κάνουμε!

Η τρεχάλα είναι μόνιμη και ειδικά όσο μεγαλώνουν τα παιδιά αλλά ειναι τελικά μια δημιουργική "τρεχάλα"!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Mπράβο που τα καταφέρνεις με δύο παιδιά και να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα! :wink: Το ότι δουλεύεις βέβαια σε δική σου επιχείρηση έχει και τα θετικά του ! Σαφώς και δεν μπορείς να την παρατήσεις αλλά τουλάχιστον αξίζει τον κόπο γιατί δουλεύεις για σένα . Και σίγουρα μπορείς πιο εύκολα να επιτρέψεις στον εαυτό σου να πεταχθεί για παράδειγμα μέχρι τον παιδικό των παιδιών , ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί χωρίς να πρέπει καθε φορά να ζητάς άδεια και να απολογείσαι και να σε κοιτάνε στραβά!!!

Marilena ομολογώ με έχεις λίγο στείλει... :shock:

Με το καλό πάντως

Mας έστειλε Αντιγόνη!!!

Πως από το θέμα της δουλειάς κατέληξε στο τρίτο παιδί δεν το κατάλαβα

Μαριλενάκι σου εύχομαι με το καλό και θα κλείσω σουίτα στο Δαφνί να την μοιραζόμαστε!

Καλή επιτυχια και καλο κουράγιο!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ 3 Ή ΚΑΙ 4 ΠΑΙΔΙΑ. ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ! ΠΑΝΤΩΣ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ, ΜΕΙΝΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙΣ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΜΙΑ 4ΩΡΗ ΠΡΩΙΝΗ ΔΟΥΛΙΤΣΑ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΦΕΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΛΙΓΟ. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΩ ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...