Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Γεια σας και απο εμενα!

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε κανεναν καλο ομοιοπαθητικο στην Πατρα. Ξεκινησα την κορη μου που ειναι 16 μηνων παιδικο σταθμο και απο την πρωτη εβδομαδα αρρωστησε. Σκεφτομαι λοιπον να παω σε καποιον ομοιοπαθητικο μηπως και γλιτωσουμε καποιες ιωσεις.

http://www.vithoulkas.com/content/view/47/59/lang,el/

ΔΑΡΔΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ. 6972520676, 2610 322093

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/doctors_homeopaths_practitioners.html

και εδώ έχει 6

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας και απο εμενα!

Θα ηθελα να ρωτησω αν ξερετε κανεναν καλο ομοιοπαθητικο στην Πατρα. Ξεκινησα την κορη μου που ειναι 16 μηνων παιδικο σταθμο και απο την πρωτη εβδομαδα αρρωστησε. Σκεφτομαι λοιπον να παω σε καποιον ομοιοπαθητικο μηπως και γλιτωσουμε καποιες ιωσεις.

Γειά σου αν και δεν συμφωνώ με την ιδέα για ομοιοπαθητικό, γιατί δεν αφήνεις το παιδάκι σου σε ηρεμία είναι πολύ μικρό για τέτοια και αλλα παιδάκια αρρωσταινουν δεν είναι το μόνο.

a63700a23b.png 87032dd023.png

Δηλαδή;

Άστο ρε κοπελιά και να αρρωστήσει δεν πειράζει μη το βάζεις σε ''γυάλα'' μετά θα είναι χειρότερα, με το παραμικρό θα σου αρρωσταίνει.Εμένα η μεγάλη στο νηπιαγωγείο αρρώσταινε συνέχεια καλλούσε από τα άλλα παιδάκια και δεν πηγαίναμε σχολείο για δυο βδομάδες και μετά την πήγαινα.Γνώμη μου, είναι να ρωτήσεις και τον παιδίατρο που την πας....:confused:

Όταν λέω άσε το παιδάκι σου ''σε ηρεμία''(με όλο το θάρος σαν συμβουλή πάρτο αν θες) εννοώ είναι πολύ μικρό για τέτοια μην το τρέχεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Άστο ρε κοπελιά και να αρρωστήσει δεν πειράζει μη το βάζεις σε ''γυάλα'' μετά θα είναι χειρότερα, με το παραμικρό θα σου αρρωσταίνει.Εμένα η μεγάλη στο νηπιαγωγείο αρρώσταινε συνέχεια καλλούσε από τα άλλα παιδάκια και δεν πηγαίναμε σχολείο για δυο βδομάδες και μετά την πήγαινα.Γνώμη μου, είναι να ρωτήσεις και τον παιδίατρο που την πας....:confused:

Όταν λέω άσε το παιδάκι σου ''σε ηρεμία''(με όλο το θάρος σαν συμβουλή πάρτο αν θες) εννοώ είναι πολύ μικρό για τέτοια μην το τρέχεις χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Δεκτά όλα αυτά εκτός από το γεγονός ότι στην ομοιοπαθητική δεν ισχύει το "είναι πολύ μικρό για τέτοια". Όσο μικρότερο τόσο καλύτερα και τόσο ποιο άμεσα αποτελέσματα. Υπάρχει ομοιοπαθητικοί που ασχολούνται μόνο με παιδιά, ίσως αυτός να είναι ένας επιπλέον λόγος.

Και με την ομοιοπαθητική αρχικά θα αρρωσταίνει αλλά όσο περνά ο καιρός όλο και ποιό ελαφρά.

πᾶν μέτρον ἄριστον

Διαφημίσεις

Εντάξει, μπορεί να το έχεις ψάξει το πράμα λίγο παραπάνω αλλά εγώ δεν θα πήγαινα.......προτιμάω τους γιατρούς και αυτό που λες ότι θα άρρωσταίνει όλο και πιο ελαφρά δεν το πιστεύω.Πως το σκέφτηκες αυτό ρε κοπελιά σου το είπες κανένας ότι έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα και ψάχνεις τώρα και συ;;;;;;;;

• 4 εβδομάδες μετά...
Να προσέχετε , δεν υπάρχει καμία απολύτως τεκμηρίωση και σε κανένα επιστημονικό επίπεδο σε ότι αφορά την ομοιοπαθητική.

Έτσι ακριβώς είναι. Απλά συνήθως λειτουργεί.

πᾶν μέτρον ἄριστον

δεν λειτουργεί καθολου η ομοιοπαθητική;;;; πω πω δεν το ήξερα αυτό...μάλλον το βρέφος μας ειναι τοσο έξυπνο που αυθυποβάλλεται μόνο του! I am so proud!!! :) :) :)

....υπάρχει και πρόγραμμα μεταπτυχιακού στην Κλασσική Ομοιοπαθητική στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου!

Τα παρακάτω ειναι απο ενα συνέδριο ομοιπαθητικής που θα γινει....εγω στα μέλη δεν διαβάζω κανεναν με ειδικότητα τσαρλατάνου μάλλον....

http://www.homeopathy.gr/homeopathy/conference-homeopathy-2009.html

οταν δεν ειμαστε γνώστες για κάτι καλο ειναι να μην εκφράζουμε άποψη του τυπου "κατι εχω ακούσει αλλα μάλλον βλακεία θα ειναι..." κτλ γιατι δεν μας λαμβάνουν και στα σοβαρά οι αναγνώστες μας

««Ομοιοπαθητική Ιατρική: Ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, κόστος/όφελος»»

Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ο.Ι.)

Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου

Πρόεδρος: Πέτρος Γαρζώνης, Ιατρός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Αναπληρωτής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Ν.Θ.Α «Η Σωτηρία».

Μέλη:

Ευγενία Στρατηγάκη, Ιατρός Πνευμονολόγος

Βασίλης Φωτιάδης, Ιατρός

Σπύρος Κυβέλλος, Ιατρός

Δανιηλίδης Λάζαρος, Χειρουργός, Εκπρόσωπος Μακεδονικής Εταιρείας

Επιστημονική Επιτροπή Συνεδρίου - Σύμβουλοι:

Αρώνη Κυριακή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Δαρζέντας Ιωάννης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Καραγεωργίου Κλημεντίνη, Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς

Παπαδόπουλος Ιωάννης, Ορθοπεδικός, Αν. Καθηγητής Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών

Παπαφιλίππου Γεώργιος, Ιατρός Χειρουργός

Τσιτσόπουλος Φίλιππος, Καθηγητής Νευροχειρουργικής Α.Π.Θ

Χαριτάκης Γεώργιος, Ιατρός Καρδιολόγος

Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Ε.Ο.Ι.

Πρόεδρος: Τσιτινίδης Κωνσταντίνος, Ακτινολόγος, τ. Διευθυντής Αξονικού Τομογράφου 251 ΓΝΑ

Αντιπρόεδρος: Στρατηγάκη Ευγενία, Ιατρός Πνευμονολόγος

Γραμματέας: Παπαμεθοδίου Δημοσθένης, Ιατρός Νευρολόγος

Ταμίας: Καϊτανίδης Στέλιος, Ιατρός Παθολόγος

Μέλος: Αριστοτέλης Βάθης, Ιατρός-Βιοχημικός

Επίτιμοι Πρόεδροι Ε.Ε.Ο.Ι.

Βυθούλκας Γεώργιος, Διευθυντής Διεθνούς Ακαδημίας Κλασικής Ομοιοπαθητικής, Τιμηθείς από το Σουηδικό Κοινοβούλιο με το Βραβείο Ορθού Τρόπου Ζωής (Alternative Nobel Prize)

Γκέγκας Βασίλειος, Ιατρός Παθολόγος

Τσαμασλίδης Αρίσταρχος, Ιατρός Ειδικός Γενικής Ιατρικής

Διαφημίσεις

για να πουλάει σημαινει οτι κάτι κάνει αγαπητέ Πέτρο.

Εγω απο χτες το βραδυ ειμαι με μαστίτιδα και το καταπολεμω με ομοιοπαθητικά...ειμαι ήδη καλύτερα και ο πυρετός εχει υποχωρήσει απο το 39,5....σε διαφορετική περίπτωση θα επρεπε να πάρω αντιβιωση. Την προηγουμενη φορά που το έπαθα ειχε υποχωρήσει σε ακομα λιγοτερες ώρες αλλα τωρα εκανα μονη μου αγωγή χωρις να παρω πρώτα το γιατρό και με πήγε λιγο πίσω :(

Μερικές πληροφορίες για την ομοιοπαθητική εδώ: Η Ομοιοπαθητική ως εναλλακτική προσέγγιση της θεραπευτικής

http://www.fskilkis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=270&Itemid=2

Έχει κάποια όρια και κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά περιορισμένο πεδίο , τα δύσκολα μόνο η φαρμακοχημεία τα "καταφέρνει"..! ;)

Φυσικά μεγάλο μέρος απο τις συνήθεις παθήσεις είναι ... αυτοιάσιμες , κάποιος ειδικός , ισως μας πει περισσότερα

Διαφημίσεις

Έχει κάποια όρια και κάποια θετικά αποτελέσματα αλλά περιορισμένο πεδίο , τα δύσκολα μόνο η φαρμακοχημεία τα "καταφέρνει"..! ;)

Μα κανένας ομοιπαθητικός δεν έχει απορρίψει την κλασική ιατρική και όλοι οι ομοιοπαθητικοί αναγνωρίζουν το όρια

Και οι ομοιοπαθητικός δεν είναι άγιος , αν το έχει στο αίμα του , έχει τρόπους να τα "παίρνει" διότι και σε αυτόν τον χώρο έχει δημιουργηθεί "αγορά" , και όπου αγορά=κέρδος, και στον χώρο της ομοιοπαθητικής όπως ίσως πολλές/οι γνωρίζουμε οτι τα σκευάσματα, τα καλλυντικά κλπ δεν είναι και πολύ φθηνά.....

Πράγματι τα ομοιπαθητικά φάρμακα είναι φθηνά και δεν αφήνουν αξιόλογο κέρδος.

Οι ομοιπαθητικοί δεν είναι αισθητικοί (είναι γιατροί, μέλη του ιατρικού συλλόγου) για να δίνουν καλλυντικά

Den einai oloi oi omoiopathitikoi giatroi , episeis yparxoun alloi pou den exoun adeia omoiopathitikou ,episeis den yparxei episimi anagnwrismeni omoiopathitiki sxoli stin Ellada , kai den anagnwrizetai i omoiopathitiki stin Ellada apo kapoion episimo forea ygeias stin Ellada.Episeis emeis pou asxoloumaste me tin ygeia kai ton pono den mas endiaferei i antiparathjesi oute to thema omoiopathitiki , mas noiazei i ygeia , mas noiazei i therapeia kai therapeia den einai mono i allergia i to eksanthima , einai kai o karkinos ston prostati , sta nefra stin kysti sta pneymonia oi metastaseis , o thanatos ktl.Oso gia tous giatrous oloi eimai meloi tou syllogo ayto omws den simainei kati.Egw eyxomai oloi oi ypermaxoi tis omoipatitikis na eiste kala kai otan antilamvaneste oti par olo tin omoiopathitiki sas kati den paei kala kai xreiazetai p.x na xeiroyrgithite na pate ekei pou prepei

Αγαπητέ Πέτρο να εισαι σίγουρος οτι κανεις μας δεν ειναι τόσο κουτός να ρισκάρει την υγεία του...οι σωστοί ομοιοπαθητικοί για μένα πρέπει να εχουν τελειώσει φυσικά και την ιατρική σχολή οπως αυτός που πάω εγω. Και φυσικά εκει που δεν μπορουν να επέμβουν δίνουν φάρμακα....εγω που βασανίστηκα το ΣΚ μου ειπαν να πάρω και κάποια αναλγητικά για να μην υποφέρω και εφόσον δεν υπήρχε βελτιωση θα έπαιρνα αντιβιωση....ευτυχως υπήρξε και ο πυρετός υποχωρησε. Ισως αν ειχα πάρει αντιβιωση να ειχε δράσει λιγες ώρες νωρίτερα οχι όμως οτι τώρα θα ήμουν εντελώς καλά και πάλι.

Πρέπει να ειμαστε πολύ σιγουροι για τους ομοιοπαθητικούς που επιλέγουμε και γι'αυτό εγω εμπιστευομαι μονο τον επίσημο κατάλογο

http://www.homeopathy.gr

Πανάκεια δεν ειναι η ομοιοπαθητική όμως σε βοηθάει σίγουρα στο να μην φορτώνεις τον οργανισμό σου με τοξικά φάρμακα και χιλια δυό....αυτό για μένα ειναι πολυ σημαντικό. Αν δω τα σκούρα σαφώς και θα πάρω τα φαρμακάκια μου και δεν θα πω κουβέντα :) :) :)

Επισης εχει πολυ ευρύ φάσμά πέραν των αλλεργιών κτλ και μπορεί να συμπληρώσει σε μια πολυ σοβαρή ασθένεια την κλασσική ιατρική.

@yogini

νομίζω πως λέμε τα ιδια πράγματα και δεν διαφωνούμε πουθενά.

Μιλώντας για καλλύντικα εννοώ τις διάφορες δερματολογικές φυτικές κρέμες, βαφές μαλιών που προτείνουν οι οποιοπαθητικοί ιατροί, δερματολόγοι κλπ, στα πλαίσια της εφαρμογής μίας ολοκληρώμενης ομοιοπαθητικής αγωγής .

@Maggie

Πολλά απο τα ομοιπαθητικά φάρμακα είναι ακριβά, μέχρι δε να βρέθει το ποιό φάρμακο (αν) θα ενεργήσει θετικά στον δικό σου οργανισμό χρειάζετε πολλές φορές αρκετός χρόνος και "πειραματισμοί".

Δερματολογικές κρέμες η π.χ. χάπια για τον πονόλαιμο πολλές φορές κοστίζουν τριπλάσια από τα "συμβατικά" αντίστοιχα, και ο λόγος....διότι τον τελευταίο καιρό το "ομοιοπαθητικό" έγινε της μόδας και "πουλάει".

δεν ξέρω erifili μου γιατι ποτέ δεν μου συνεστησαν κάποια καλλυντική κρέμα....βασικά bepanthol μου ειπαν μια φορά για το μωρό όπως θα μου έλεγε και ο κλασσικός παιδιατρος ή μια οποιαδήποτε κρέμα με καλέντουλα...για βαφες μαλλιων δεν νομιζω οτι ενδιαφέρονται καν οι σοβαροι γιατροί ;)

Επειδή χρειάστηκε αυτό το ΣΚ να πάρω πολλα ομοιοπαθητικά πλήρωσα ακριβώς την μια κάψουλα 1 ευρώ. Χρειάστηκα 1 απο το ενα δραστικο φάρμακο και 12 απο το άλλο και τις παίρνω ολο το ΣΚ ανα μια ώρα. Την κάψουλα μπορεις να την ανοίξεις και να παίρνεις σε μικρες ποσοτητες το περιεχομενο της. Ετσι μου πήγε 13 ευρω το μαλλι αν και πήρα και κάποια άλλα για να τα εχω σε ωρα αναγκης μιας και εξακριβωμένα θα την πάθω ΣΚ! Κάπου τοσο δεν κοστιζει και η αντιβιωση;

Αν τωρα πάλι υπάρχουν κάποια παραφαρμακευτικά καλλυντικά που υπερέχουν σε ποιότητα δεν με πειράζει να μου τα διαφημίζουν....αν και δεν μου εχει συμβει ως τώρα. Νομιζω ομως οτι δεν θα ρισκάρουν τη φήμη τους ως μαγαζάκια των πολυεθνικών γιατι κάπως έτσι έχασαν το κύρος τους πολλοι γιατροί και αυτό ειναι πασίγνωστο.

Μια απο τις κολλητές μου δουλευει σε μεγάλη φαρμακευτική....το τι ταξιδάκια και δωράκια δίνουν δεν λέγεται! Επισης η μητέρα μου ειναι νοσηλέυτρια χειρουργειου και γνωριζω πολυ καλά το συστημα εκ των εσω :( και γι'αυτο εχω στραφεί στην ομοιοπαθητική για οσα περισσότερα μπορώ.

Μια απο τις κολλητές μου δουλευει σε μεγάλη φαρμακευτική....το τι ταξιδάκια και δωράκια δίνουν δεν λέγεται! Επισης η μητέρα μου ειναι νοσηλέυτρια χειρουργειου και γνωριζω πολυ καλά το συστημα εκ των εσω :( και γι'αυτο εχω στραφεί στην ομοιοπαθητική για οσα περισσότερα μπορώ.

όλα αυτά yogini μου είναι πασίγνωστα...΄

ξέρεις φυσικά από τη φίλη σου και τη μαμά σου ότι υπάρχει και ανταγωνισμός έτσι δεν είναι ??

δεν πέρνω ούτε εγώ ούτε ο μικρός τίποτα μέχρι τελικής πτώσεως..ευτυχώς μέχρι τώρα όλα καλά...

σε περίπτωση όμως που δω τα σκούρα θα πάω φυσικά σε κλασσικό γιατρό..

τώρα σε περίπτωση που κάτι μας ταλαιπωρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως και να δοκίμαζα ομοιοπαθητική...τι να πω...

Προτιμώ το τίποτα ρε παιδιά από τα σκευάσματα...δηλ. στο τι φαίνεται ότι η ομοιοπαθητική είναι καλύτερη...? δηλ. δεν φταίνε οι γονείς όταν με το γκουχ δίνουν αντιβίωση? ή για έναν πονοκέφαλο έχουν το πονσταν έτοιμο ? εγώ πιστεύω για τους ιωσόφοβους χα χα είναι σούπερ η ομοιοπαθητική...

rQGhp3.png

όπως σωστά εντόπισε η @DALIA μεγάλο μέρος των στρεφομένων πρός την ομοιπαθητική είναι "ιωσόφοβοι" τύποι, όπως προανέφερα πολλές ασθένειες που μας ταλαιπωρουν συχνά είναι αυτοιάσιμες, πρέπει δηλαδή να κάνουν τον "κύκλο" τους.

Είναι καλύτερο να αποφεύγετε η πολυφαρμακία και η άσκοπη κατανάλωση αντιβιοτικών, και ιδιαίτερα τα 3ης γενιάς ισχυρά αντιβιοτικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...