Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

αυτο που ξερω καλα ειναι οτι τα ομοιοπαθητηκα φαρμακα δεν εχουν παρενεργειες....

καλο ομως θα ηταν να πας σε καποιον γιατρο να μιλησεις μαζι του και να μπορεσετε να βρειτε καποια φαρμακα που να σου κανουν εσενα και να μαθεις και καποια περισσοτερα πραγματα ....

οπως πχ εγω εμαθα οτι belladona δεινα προολοπτικα για εξαρσεις οστρακιας αντι για εμβόλια, γιατι πρεπει να το πουμε και αυτο οτι δλδ προοληπτικα δηνονται σκευασματα αντι εμβολιασμου.....

τωρα για ομοιπαθητικο σταρτιωτικο δεν γνωριζω καν!!!! ....

επιδη ειδα οτι γραψαν και ονοματα απο αλλους γιατρους θα γραψω και της δικής μας που ειναι στο κεντρο....

Κωνσταντα Βασιλικη πατησιων 135

τηλ.2108675992

αν κακος το εγραψα παρακαλω οι admin να το αφαιρεσουν....

και ειναι μελλος της ελληνικης ομοιπαθητικης εταιρίας

:lol::lol::lol:

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Υπάρχουν και ομοιοπαθητικοί παιδίατροι, έχω ακούσει για μια πολύ καλή στην Ν.Σμύρνη, δεν ξέρω που μένεις και αν σε εξυπηρετεί, ο δικός μου έχει 2 ιατρεία, ένα Πειραιά και ένα στην Άνοιξη, αλλά δεν είναι παιδίατρος.

ΒΙΚΥ

θα ηθελα αν μπορεις να μου στείλεις τα στοιχεία της παιδιατρου στην Νεα Σμύρνη. σε π.μ.

σε ευχαριστώ .

αλλα και οποιος αλλος γνωρίζει παιδίατρο ομοιοπαθητικό .

και κάτι ακόμα οι ομοιοπαθητικοί γιατροί δεν το βλέπουν το παιδί ??

απο το τηλέφωνο δίνονται τα φάρμακα??

Γεια σας με λένε Ειρήνη και έχω ένα κοριτσάκι 22 μηνών. Το Σεπτέμβριο θα την στέιλω σε παιδικό σταθμό και σκέφτομαι να ξεκινήσω ομοιπαθητική μήπως και γλυτώσει καμιά ίωση!!! Έμαθα πως η ομοιπαθητική στα παιδιά κάνει θαύματα, δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει αυτό. Θα ήθελα, αν κάποιος από σας γνωρίζει κάτι παραπάνω να μ'ενημερώσει και επίσης αν ξέρετε κανέναν καλό ομοιπαθητικό στην Θεσσαλονίκη, κατά προτίμηση ανατολικά!!

Ευχαριστώ!

εχω 2 απορίες σχετικά με την ομοιοπαθητική ( η πρώτη είναι ουσιαστική)

1) μπορεί καποιος να παίρνει κάποιο σκευασμα πχ εχινάτσι(ε)α προληπτικά και από μόνος του, χωρίς να του το έχει συστείσει γιατρός; υπάρχει και κάποιο άλλο "φαρμακο¨" που δεν χρειάζεται να συνταγογραφηθεί;

2(ξέρετε κάποιον στρατιωτικό γιατρό-ομοιοπαθητικό;

Έστω λίγο αργά μια απάντηση...

Η εχινατσια είναι όντως ένα βότανο που τονώνει τις άμυνες του οργανισμού και μπορείς να το πάρεις προληπτικά, όταν νομίζεις.

Επίσης υπάρχει η Αρνικα για χτυπήματα-μόλωπες κλπ

ΟΜΩΣ η ομοιοπαθητικός μου μου είχε συστήσει στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού να αποφύγω τη λήψη ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ σκευάσματος, εκτός αν προέκυπτε συγκεκριμένη ανάγκη και πάντα με τη συμβουλή της. :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Ξέρετε αν εμβόλια της συμβατικής ιατρικής μπορουν να αντικατασταθούν απο εμβόλια ομοιοπαθητικής, με στόχο την αποφυγή αρνητικών επιπλοκών απο τομ εμβολιασμό;

δεν ισχειει κατι τετοιο, γιατι απλουστατα η ομοιοπαθητικη εινια κατα των εμβολιων γενικοτερα, θεωρει οτι τα εμβολια ριχνουν το ανοσοποιητικο των μωρων και δεν τα αφηνει να αναπτυξουν μονα τους οποιαδηποτε αντισωματα χωρια για τις παρενεργειες που φοβουνται οτι μπορει να προκαλεσουν. αν μπεις στο http://www.homeopathy.gr/

εχει αναλυτικο αρθρο για τα εμβολια

Ξέρετε αν εμβόλια της συμβατικής ιατρικής μπορουν να αντικατασταθούν απο εμβόλια ομοιοπαθητικής, με στόχο την αποφυγή αρνητικών επιπλοκών απο τομ εμβολιασμό;

αγαπητη φιλη

αυτο που εκανα εγω και υσχήει... ειναι οτι εδωσα πριν και μετα τον εμβολισαμο ενα ομοιπαθητικο φαρμακο που μειωνει τον κυνδηνο των παρενεργιων....ειναι γνωστο στους ομοιπαθητικους και πρεπει να συννενοηθεις μαζι με το γιατρο σου για την χορηγηση του...

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Τι είναι το τετραβάκ Αρια? Απο τι παρενέργιες προλαμβάνει αυτό? Απο πυρετό ή και απο άλλες πιο σοβαρές; Θα με βοηθούσε πολύ η απάντησή σου.

Χίλια ευχαριστώ

τετραβακα :... εμβολιο πολυομυελιτιδας διφθεριτιδα τετανου κοκκιτη.. το γνωστο πολυδηναμο ..... παρενεργια του εμβολιου περαν του πυρετου και της ξαφνικής αδιαθεσιας (παενεργιες που εγω προσωπικα τις θεωρω ασημαντες) ειναι και το να προκαλεσει ακομα και την ιδια την ασθαινεια (αυτο κατεμε ειναι και το πιο συμαντικο) ...

το ομοιπαθητικο φαρμακο που προανεφερα σε προστατευει απο παρενεργιες οχι το τετραβακ. το τετραβακ ειναι το εμβολιο... :):):):):):)

αν ξερεις αγγλικα διαβασε την παρακατω σελιδα...εχει ολες τις παρενεργιες των εμβολιων :

http://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm

edit admin link checked 2022

δενθυμαμαι καλα μαλλον το εχω ξανααναφερει υπαρχει αντιστοιχη μαθοδος προληψης κατα των επιδημιων και στην ομοιοπαθητικη...αλλα αυτα ειναι πραγματα που καλο θα ηταν να τα συζητησεις με τον ομοιπαθητικο γιατρο σου...

ή ακομα κι αν θελεις να χρησιμοποιησεις κλασσικες μεθοδους ιατρικης ο γιατρος σου θα σε κατατοπησει για το πως αυτες οι μεθοδοι συνδιαζονται με την ομοιπαθητικη για καλυτερα αποτελεσματα και ελαχηστοποιηση των παρενεργιων...

εγω παντως χρησιμοποιω εναν συνδιασμο κλασσικης και ομοιπαθητικης και οσον αφορα τα εμβολια δεν τα εχω κανει ουτε ολα ουτε ολες τις δοσεις στην μικρη μου....

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΧΙΝΑΤΣΙΑ

Δίνω στο παιδί αυτή την εχινάτσια από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα δίχως να το σταματήσω. Εχω δει βελτίωση μιας και μόνο μία φορά χρειάστηκε να πάρουμε αντιβίωση σε σχέση με πέρισυ που πηρε τουλάχιστον 5 από 2 μπουκαλάκια την κάθε φορά που αρρώσταινε.

Εχω όμως μια απορία και θέλω αν ξέρει κάποιος να μου απαντήσει.

Την δίνουμε συνέχει ασταμάτητα όλο το χρόνο;;;

Η φαρμακοποιός μου έβαλε ιδέες και μου είπε ότι αυτό πουκάνω είναι επικύνδυνο οτι θα πρέπει να την δίνω μόνο για 10-15 μερες προληπτικά ή μόλις έχουν ξεκινήσει τα συπτώματα κρυολογήματος!!! ΙΣΧΥΕΙ;;;

Την εταιρία που πηρα τηλέφωνο μου είπε οτι ναι μεν δεν είναι τοξική αλλά δεν την δίνουμε συνέχεια, σταματάμε την χρήση της για 15 μέρες και ξανασυνεχίζουμε ή οπως αλλιώς θα μας συστήσει ο γιατρος γιατί προκαλεί υπερδιέγερση στο ανοσοποιητικο και αυτό μπορεί να προκαλέσει αλεργίες σε τυχών αντισώματα!!! Δεν το κατάλαβα και πολύ καλά αλλά έτσι ακριβώς μου το είπε!!!

Επειδή δεν έχουμε ομοιοπαθητικο παιδίατρο μήπως εσείς που τα πάτε σε ομοιοπαθητικο να του κάνατε μια ερώτηση αν ισχύει δηλαδή η διακοπή του για μερικές μέρες καθε τόσο!!!

κοιτα

εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο too much να δηνεις στο παιδι συνεχεια εχινατσια...μετα απο καποιο διαστημα δεν εχει νοημα....αφου ο λογος που την δηνουμε ειναι για προοληπτικους λογους...

παντως καλο θα ηταν να πας σε καποιο γιατρο να σε καθοδηγησει βρε παιδι μου...το οτι διαβαζουμε και ξερουμε καποια πραγματα δεν συμαινει οτι μπορουμε και να συνατγογραφουμε....

κοιτα παραπανω δεν ξερω να σου πω αλλα λεω το εξης...μπορεις να πας στην ομοιπαθητικο μου και να πεις κοιταχτε εγω δεν μπορω να ερχομαι συνεχεια δυνεται πληροφοριες απο το τηλ??? ...η δικια μου ξερω οτι το κανει αλλα υπαρχουν κι αλοι που σιγουρα το κανουν....και αυτοι...

για να καταλαβεις εγω εχω μια κλασικη που κανει την διαγνωση και μετα παιρνω τηλ την ομοιπαθητικο της λεω την διαγνωση και μου λεει τι να κανω στο παιδι...εκτος απο φορες που πρεπει οπωσδηποτε να την δει ....

παντως επιμενω ειναι λιγο too much εχινατσια συνεχεια .... δεν συστηνεται απο οσο ξερω....

Πάνω στο μπουκάλι οι οδηγίες λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 4 εβδομάδες, μετά διακόπτουμε τη χρήση της για 2 εβδομάδες και συνεχίζουμε αν χρειάζεται. Κι εγώ έδινα το χειμώνα στον γιο μου αλλά κάθε 4 εβδομάδες σταματούσα για 15 μέρες

Πάνω στο μπουκάλι οι οδηγίες λένε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για 4 εβδομάδες, μετά διακόπτουμε τη χρήση της για 2 εβδομάδες και συνεχίζουμε αν χρειάζεται. Κι εγώ έδινα το χειμώνα στον γιο μου αλλά κάθε 4 εβδομάδες σταματούσα για 15 μέρες

Το δικό μας το κουτί στις οδηγίες δεν αναφέρει απολύτως τίποτα για διακοπή!!! γιαυτό παραξενεύτηκα. Εξάλου το θεωρούν συμπλήρωμα διατροφής δίχως παρενέργιες και τα συμπληρώματα δεν χρειάζονται διακοπή .

Τι να πω;;; τώρα το σταμάτησα και βλέπουμε!!!

Πάντως τρόμαξα πολύ μη κάνω κακό στο παιδί!!!

Λοιπον θελω τις εμπειριες σας και συμβουλες Σκεφτομαι να αρχισω ομοιοπαθητικη.

Διοτι με την επανοδο μου στην ελλαδα , και μετα την γενα, ανχος , δεν περναω καλα με τον αντρα μου, και πολλα αλλα που με απασχολουν ..... πολλα σωματικα ξεφυτρωσαν...

εκζεμα, πιτιριαση, ημικρανιες,πολικυστικες ωοθηκες ......

Εχει κανει κανεις ομοιπαθητικη? Ειδε διαφορα ?

:)

4qhyp3.pngdGZ0p3.png

Το θέμα της ομοιοπαθητικής έχει συζητηθεί εμπεριστατωμένα κάνε μια αναζήτηση και θα βρείς πολλά τόπικ!

Αν θες σύσταση για κάποιον ομοιοπαθητικό στείλε μου π.μ. είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον δικό μου.

Καλή επάνοδο! :wink:

Love me or Hate me!

I'm still gonna shine!

Βρήκα παλαιότερο ποστ μου

Θα σας δώσω απλά λίγες πληροφορίες για το τι σημαίνει ομοιοπαθητική:

-ασχολείται συνολικά με τον οργανισμό και όχι με τα συμπτώματα μεμονωμένα, γι'αυτό και ο γιατρός μπορεί να σε ρωτήσει τα πιο απίθανα και αναπάντεχα φαινομενικά άσχετα πράγματα για τον εαυτό σου και το παιδί σου.

-στόχος της είναι να ανεβάσει συνολικά το επίπεδο της υγείας, ώστε να μην αρρωσταίνουμε εύκολα.

-τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι πάντα από φυσικές ουσίες σε απειροελάχιστες δόσεις και ενεργοποιουν τον οργανισμό να παράγει αντισώματα σε ότι τον έχει προσβάλει -αντί να καταπολεμουν τους ιούς.

-Δεν κάνει το ίδιο φάρμακο για όλους τους ανθρώπους που έχουν τα ίδια συμπτώματα, οπότε ΠΑΝΤΑ ρωτάμε το γιατρό μας.

Τέλος πολύ σημαντικό ο ομοιοπαθητικός να ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ώστε να μπορεί να κρίνει κατα περίπτωση και όχι να έχει παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια και να παριστάνει το γιατρό.

Όπως με οποιονδήποτε άλλο γιατρό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Αν δεν σας πάει, πάτε αλλού.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εγω κάνω ομοιοπαθητική εδω και 1 1/5 χρόνο για ακμή που δεν μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν αλλιώς οι κοινοι γιατροί παρά μόνο με πολύ δυνατά φάρμακα τα οποία αρνήθηκα να πάρω...ε λοιπόν βρήκα τη γιατρειά μου! Δεν μου την θαράπευσαν εντελώς γιατι όταν την σταματούσα ξαναπέταγα αλλά μου την κρατούσαν ανενεργή. Καλύτερα να παίρνω μια ζωή ομοιοπαθητικά παρά δηλητήρια.

Όταν με το καλό γεννηθεί το παιδί μας θα στρέφομαι πρώτα στον ομοιοπαθητικό και μετά στον παιδίατρο. Εξάλλου στην αίθουσα αναμονής του ομοιοπαθητικού μας όλο μωράκια βλέπω :)

Εγω κάνω δυο χρόνια ομοιοπαθητική και πλέον δεν παω καν σε κανονικούς γιατρούς! Ειμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη και όταν με το καλό γεννήσω και το μωρό μου πρώτα θα πηγαινει στον ομοιοπαθητικό και μετά στον παιδίατρο (εαν και εφόσον χρειάζεται).

Ο γιατρός μου είναι στον Πειραιά και έχει και ιατρείο κάποιες μέρες στην Άνοιξη. Πες μου αν θες τηλέφωνο.

Πάντως η ομοιοπαθητική δεν ταιριάζει σε όλους, θα πρέπει να στερηθείς τον καφέ, την κοκα-κολα και την μέντα....για μένα δεν είναι πρόβλημα βεβαίως μπροστά στα οφέλη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...