Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

Ναι όντως...κοίτα, εγώ τουλάχιστον το χω συνηθίσει πια να με κοιτάνε παράξενα για διάφορα πράγματα, οπότε δε χαλιέμαι. Απλά αναρωτιέμαι, αν μια μανούλα κάτσει και διαβάσει όλο το θέμα εδω μέσα & καταλάβει ακριβώς για τι μηλάμε, τι άραγε είναι αυτό που μπορεί να της φανεί "τρελλό" ή παράλογο & γιατί? Οι αδερφούλες στο εξωτερικό πάντως την επίθεση την αποδίδουν κυρίως σε ενοχή, ιδιαίτερα όταν οι επιθέσεις είναι απο γονείς με παιδάκια αρκετά μεγάλα για να ναι ακόμα στις πάνες. Τι να πω...

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Καμιά μας δεν τρελλαίνεται, ό,τι κάνουμε είναι πλέον τεκμηριωμένο, γίνεται από παράδοση σε εκατοντάδες μέρη του κόσμου, το απολαμβάνουμε & μεις & τα μωρά μας & δε θα το δοκιμάζαμε ποτέ αν δεν ταίριαζε στη λογική μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι στέκεται καλά & τι όχι στη δική του λογική. Στη δική μου λογική, π.χ. φαίνεται απολύτως παράλογο να επιβάλλω στο μωρό μου να κάθεται στις ακαθαρσίες του επί 2-3 χρόνια & μετά να προσπαθώ να το "εκπαιδεύσω" να μην το κάνει, αυτό είναι όλο. Στη δική σου λογική πως δείχνει αυτό? Ειλικρινά θα εκτιμούσα τη γνώμη σου.

Δεν ήθελα να αμφισβητήσω καμία μέθοδο και ειλικρινά σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας! :-P

Απλά ήθελα να πω οτι εγώ προσωπικά δεν θα αγχωνόμουν καθόλου

για το πότε θα κόψει η κόρη μου την πάνα....

έχω τόσο άγχος για τόσα άλλα σημαντικότερα πράγματα...:-(

Και όσο για το αν της "επιβάλλω να κάθεται πάνω στις ακαθαρσίες της",

σε διαβεβαιώνω οτι το "φροντίζω" ΑΜΕΣΩΣ... :rolleyes:

...απλά κουράζομαι ΕΓΩ λίγο παραπάνω

πλένοντάς την ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ σε κάθε αλλαγή πάνας! ;)

(είμαι φανατική σε αυτό -το έχω γράψει και σε άλλα τόπικ)

Και αυτός μάλιστα ήταν και ένας λόγος που την ξε-εγραψα απο κάποιον συγκρεκριμένο παιδικό σταθμό

ο οποίος δεν με ικανοποιούσε στο θέμα υγιεινής που τηρούσε!

Εγώ πάντως σκέφτομαι να αρχίσω τις προσπάθειες αυτό το καλοκαίρι που θα είναι 3 χρονών

που σίγουρα θα έχουμε μια πιο συνειδητή επικοινωνία! ;)

Και όσο για το αν της "επιβάλλω να κάθεται πάνω στις ακαθαρσίες της",

σε διαβεβαιώνω οτι το "φροντίζω" ΑΜΕΣΩΣ... :rolleyes:

...απλά κουράζομαι ΕΓΩ λίγο παραπάνω

πλένοντάς την ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ σε κάθε αλλαγή πάνας! ;)

(είμαι φανατική σε αυτό -το έχω γράψει και σε άλλα τόπικ)

sophie μου σ ευχαριστώ για την διευκρίνιση, απλά εκείνο το "μην τρελλανόμαστε τώρα" μας ξένισε λιγάκι, ίσως το παρεξηγήσαμε & το πήραμε λιγάκι προσωπικά, συχώρα μας :-)

Επειδή είμαι κι εγώ φανατική στο θέμα της υγειηνής, γιαυτό ακριβώς μου κάνει αυτή η μέθοδος τόσο πολύ, απλά τώρα δεν χρειάζεται να τον πλένω σε κάθε αλλάγή μια και απλά...δεν λερώνεται. Το θέμα είναι πως τα περισσότερα παιδάκια συνηθίζουν στην ιδέα ότι είναι οκ να λερώνονται (ακόμα κι αν τα καθαρίζει αμέσως η μαμά), οπότε είναι αρκετά πιο δύσκολο να συνηθίσουν μετά στην ιδέα πως αυτό είναι λάθος & πρέπει να πηγαίνουν στο γιο-γιο. Στη μέθοδο που ακολουθούμε τα μωράκια συνηθίζουν από πολύ νωρίς, πως οι ακαθαρσίες "πάνε στο γιο-γιο" & όχι στην πάνα, γιαυτό και τελειώνουν νωρίτερα. Όσο για την επικοινωνία, είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο συνειδητά επικοινωνούν τα μωράκια τις ανάγκες τους, ακόμα και ημερών, όταν μαθαίνεις που να κοιτάξεις & το χεις στο νου σου. Εγώ δυστυχώς ενημερώθηκα αργά, ήταν ήδη 3 μηνών ο δικός μου, αλλά μου λύθηκαν όλες οι απορίες για τις μέχρι τότε γκρίνιες, κλοτσίτσες, γκριματσούλες κλπ, που αρχικά δεν κατάφερνα να καταλάβω τι σημαίνανε. :-P

lKinp2.png

Μόλις διάβαζα σ ένα άρθρο ότι το 1980 η μέση ηλικία που έβγαζαν τα μωρά στην Αμερική τις πάνες ήταν οι 26 μήνες. Το 2003 αντίστοιχα ήταν οι ...36,8 μήνες! Ο συγγραφέας του άρθρου λέει πως αυτό οφείλεται πιθανότατα στην αυξανόμενη διαθεσημότητα των πανών μιας χρήσης & στην "ευκολία" που προσφέρουν.

Πάω στοίχημα πως αν η έρευνα πήγαινε ακόμη πιο πίσω (στη δεκαετία του 60 π.χ.) τα νούμερα θα ταν ακόμη μικρότερα :wink:

Κι άλλο ενα link από ένα αγαπημένο μου (αγγλόφωνο) blog που εχει ένα συμπαθέστατο βιντεάκι με diaper-free μωράκια:

http://networkedblogs.com/MGRO

lKinp2.png

Κι άλλο ενα link από ένα αγαπημένο μου (αγγλόφωνο) blog που εχει ένα συμπαθέστατο βιντεάκι με diaper-free μωράκια:

http://networkedblogs.com/MGRO

Μπράβο για άλλη μια φορά Ειρήνη!!! Τέλειο το βιντεάκι!!!:!::!::!:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

sophie μου σ ευχαριστώ για την διευκρίνιση, απλά εκείνο το "μην τρελλανόμαστε τώρα" μας ξένισε λιγάκι, ίσως το παρεξηγήσαμε & το πήραμε λιγάκι προσωπικά, συχώρα μας :-)

Επειδή είμαι κι εγώ φανατική στο θέμα της υγειηνής, γιαυτό ακριβώς μου κάνει αυτή η μέθοδος τόσο πολύ, απλά τώρα δεν χρειάζεται να τον πλένω σε κάθε αλλάγή μια και απλά...δεν λερώνεται.

Με το "μην τρελαθούμε" ήθελα να πω το εξής:

Επειδή εγω προσωπικά ήδη είμαι πολύύύ αγχώδης άνθρωπος (με το παιδί ιδίως)

σίγουρα εαν έβαζα και αυτό μέσα στην "προσοχή μου"

μάλλον θα πήγαινα για Δαφνί μεριά....:lol: :lol:

(είδες καμιά φορά ο γραπτός λόγος πως παρεξηγείται;;:oops:)

Σίγουρα πάντως έχει ΠΟΛΛΑ θετικά αυτή η μέθοδος

(και ομολογώ οτι δεν την γνώριζα μέχρι τώρα)

αλλά θα με φόβιζαν πολύ ΚΑΙ τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ

(όπως αυτά που έγραψε η RAFAELA)

Γιαυτό τα ανάφερα, γιατί είχαν υποθεί στην αρχή μόνο ....

Και ήθελα να πω σε κάποιες μαμάδες που μπορεί να διαβάζουν αυτό το τόπικ και θελήσουν να το προσπαθήσουν κι εκείνες,

να προσέχουν, μην τους γυρίσει "μπούμερανκ"...

Εαν δουν οτι το παιδί τους δεν συνεργάζεται

να μην το πιέσουν!!!!! ;)

Βρε κοριτσια,σας διαβαζω κι εγω κι εχω την εξης απορια...το μωρακι μου ειναι 11 μηνων και σκεφτομαι κι εγω να του παρω ενα γιογιο ο καλοκαιρακι και να αρχισουμε τις προσπαθειες.Ξερω περιπου τις ωρες που κανει τα κ@κ@κι@ του....πως προλαβαινετε ομως να το βαλετε στην τουαλετα....το βαζετε απο πριν...του φορατε πανες μιας χρησεως....πως,δεν πολυκαταλαβα...μπραβο σας παντως!!!Μου φαινεται δυσκολο,σχεδον ακατορθωτο.....

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

Βρε κοριτσια,σας διαβαζω κι εγω κι εχω την εξης απορια...το μωρακι μου ειναι 11 μηνων και σκεφτομαι κι εγω να του παρω ενα γιογιο ο καλοκαιρακι και να αρχισουμε τις προσπαθειες.Ξερω περιπου τις ωρες που κανει τα κ@κ@κι@ του....πως προλαβαινετε ομως να το βαλετε στην τουαλετα....το βαζετε απο πριν...του φορατε πανες μιας χρησεως....πως,δεν πολυκαταλαβα...μπραβο σας παντως!!!Μου φαινεται δυσκολο,σχεδον ακατορθωτο.....

Αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ, θα πάρεις πάρα πολλές πληροφορίες.

Θα σου απαντήσω όμως και σε αυτό που ρωτάς.

Εφόσον ξέρεις περίπου την ώρα που τα κάνει, μπορείς να το βάλεις στο περίπου και να του μάθεις να σφίγγεται. Μπορείς επίσης, μόλις το δεις να σφίγγεται, να το πας γρήγορα – γρήγορα στη τουαλέτα και να το βάλεις. Πολλή πιθανό να έχει κάνει λίγα και τα υπόλοιπα να τα κάνει στη τουαλέτα, αλλά δεν έχει σημασία. Έτσι Θα μάθει το μέρος που πρέπει να τα κάνει. Με το καιρό θα ξέρεις και εσύ και το μωρό σου. Αυτά για τα κακακια.

Για τα τσισα, μπορείς να ξεκινήσεις χαλαρά να το βάζεις μόλις ξυπνήσει και πριν κοιμηθεί και να του μάθεις τον ήχο «τσσσσς», έτσι ώστε όταν τον ακούει να το συνδυάζει με τα τσισα και να τα κάνει. Μόλις κάνεις και σε αυτό της αρχή μετά θα ξέρεις και πάλι στο περίπου, να το βάζεις και καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή όμως, να μη το πιέζεις… να το κάνεις να χαίρεται που πηγαίνει. Γιατί άμα το πάρει στραβά, μετά δε θα θέλει καθόλου. Οπότε κάντο σαν διασκέδαση. Πάρε κοντά στη τουαλέτα και κανένα βιβλιαράκι ή κανένα παιχνιδάκι και ποτέ μην το αφήνεις να κάθεται αν βλέπεις ότι διαμαρτύρεται και θέλει να σηκωθεί…

Αυτά τα λίγα σαν συμβουλή, αλλά όπως σου είπα και ποιο πάνω, καλύτερα να διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ.

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Αν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ, θα πάρεις πάρα πολλές πληροφορίες.

Θα σου απαντήσω όμως και σε αυτό που ρωτάς.

Εφόσον ξέρεις περίπου την ώρα που τα κάνει, μπορείς να το βάλεις στο περίπου και να του μάθεις να σφίγγεται. Μπορείς επίσης, μόλις το δεις να σφίγγεται, να το πας γρήγορα – γρήγορα στη τουαλέτα και να το βάλεις. Πολλή πιθανό να έχει κάνει λίγα και τα υπόλοιπα να τα κάνει στη τουαλέτα, αλλά δεν έχει σημασία. Έτσι Θα μάθει το μέρος που πρέπει να τα κάνει. Με το καιρό θα ξέρεις και εσύ και το μωρό σου. Αυτά για τα κακακια.

Για τα τσισα, μπορείς να ξεκινήσεις χαλαρά να το βάζεις μόλις ξυπνήσει και πριν κοιμηθεί και να του μάθεις τον ήχο «τσσσσς», έτσι ώστε όταν τον ακούει να το συνδυάζει με τα τσισα και να τα κάνει. Μόλις κάνεις και σε αυτό της αρχή μετά θα ξέρεις και πάλι στο περίπου, να το βάζεις και καθʼ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Προσοχή όμως, να μη το πιέζεις… να το κάνεις να χαίρεται που πηγαίνει. Γιατί άμα το πάρει στραβά, μετά δε θα θέλει καθόλου. Οπότε κάντο σαν διασκέδαση. Πάρε κοντά στη τουαλέτα και κανένα βιβλιαράκι ή κανένα παιχνιδάκι και ποτέ μην το αφήνεις να κάθεται αν βλέπεις ότι διαμαρτύρεται και θέλει να σηκωθεί…

Αυτά τα λίγα σαν συμβουλή, αλλά όπως σου είπα και ποιο πάνω, καλύτερα να διαβάσεις και τα προηγούμενα ποστ.

Σ ευχαριστω πολυ,οταν βρω χρονο θα διαβασω αναλυτικοτερα τα ποστ γιατι μ ενδιαφερει πολυ. Και παλι thanks!!

θα σαι παντα μεσα στην καρδια μας...

παντως τη λεξη εκπαιδευση δε θα τη χρησιμοποιουσα ΠΟΤΕ σε αυτη την περιπτωση ειδικα.

δεν παιζει κιολας εδω που τα λεμε με αυτες τις ηλικιες που ασχολουμαστε .

εδω δεν μπορουμε να τα εκπαιδευσουμε να πουνε μαμα(το χαβα μου εγω:rolleyes:).

η εκπαιδευση κ μαλιστα με αρνητικα αποτελεσματα λαμβανει χωρα στις μεγαλες ηλικιες 3 χρονων κ βαλε!

οσο θυμαμαι παντως το μωρο μου νεογεννητο που ξυπναγε για να θηλασει κ του εβγαζα το παμπερς κ ηταν ΚΑΙ στεγνο ΚΑΙ κατουραγε μολις ενοιωθε ελευθερος φριττω με την αγνοια μου επι του συγκεκριμενου , ενω οοοοοοοοολα τα αλλα τα ειχα ψαξει.

και σα να μην εφτανε αυτο ελεγα κ γραφικη τη μανα μου που με εβαζε να κατουραω εξω απο σαραντα ημερων ... τοσο ζωον:mad: ημουνα!

uDuOp2.png

Σ ευχαριστω πολυ,οταν βρω χρονο θα διαβασω αναλυτικοτερα τα ποστ γιατι μ ενδιαφερει πολυ. Και παλι thanks!!

φλορα μου μη διαβαζεις τπτ.

πηγαινε κ ανοιξε κατευθειαν τα λινκ που παραθετει η ειρηνη:D

uDuOp2.png

http://networkedblogs.com/MGRO [/quote]

μου φένεται ότι σπαταλούν όλη τους την ενέργεια κυνηγωντας συνέχεια τα μωρα τους και κρατόντας τα πάνω από το γιογιό...

ασε που είναι το πλέον επικύνδινο να ακουμπά το μωρό από δω και από και γυμνό (αυτά βέβαια για τα μικρά μωράκια)

έγω τι να κάνω που έχω ένα γιο 2,5 ετών ο οποίος μιλά εξεραιτικά και καταλαβαίνει τα πάντα και ενώ έκανε τα κακά του (μόνο τα κακά) για κανά μήνα στην τουαλέτα, τις τελευταίες μέρες (μετά από ίωση) έρχεται και μου λεέι "μαμά έκανα κακά, κατά λάθος τα έκανα, μη μαλώσεις" και εγώ του λέω (τι άλλο να του πω σηλαδή τόσο γλυκά που τα λέει), "εντάξει δε σε μαλώνω αλλά την άλλη φορά θα πας τουαλέτα" και αυτός ο ψευτούκος απαντά "ενατση μαμά μόλις θέλω κακά θα σου πω και αμέσως θα πάμε τουαλέτα, εντάτσι ?"

καμιά ιδέα?

Διαφημίσεις

http://networkedblogs.com/MGRO [/quote]

μου φένεται ότι σπαταλούν όλη τους την ενέργεια κυνηγωντας συνέχεια τα μωρα τους και κρατόντας τα πάνω από το γιογιό...

ασε που είναι το πλέον επικύνδινο να ακουμπά το μωρό από δω και από και γυμνό (αυτά βέβαια για τα μικρά μωράκια)

μπααααααααα!

δεν νιωθω την ενεργεια μου σπαταλημενη. με την καμια ομως:|

τωρα για την επικινδυνοτητα ...τι να πω...δεν μου κανουν τα συστατικα των παμπερς κ για πολυ πολυ αθωα:?

uDuOp2.png

Γεια σας κορίτσια!

Είμαι μια από αυτές τις μανούλες που ακούει ποικίλα σχόλια για τις επιλογές της: θηλάζω το αγοράκι μου ενώ αισίως είμαστε 6,5 μηνών ("άντε να τελειώνεις πια"), το κρατάω σε σλινγκ ("το σακί" που λέει και η πεθερά μου) και -το κορυφαίο για πολλούς- φοράω στο μωρό μου υφασμάτινες πάνες (αυτές τις bumgenius που αναφέρετε πιο πάνω) από τότε που έκλεισε 1 μήνα. Καθ'ότι ευαισθητοποιημένη απ'ότι αντιλαμβάνεστε στο θέμα της πάνας εντυπωσιάστηκα χτες που διάβασα για πρώτη φορά στα posts σας για αυτή τη μέθοδο και λέω να τη δοκιμάσω, αρχικά για τα κ@κ@κια, τα οποία λίγο-πολύ καταλαβαίνω πότε τα κάνει.

Δεν θα σας γεμίσω με όλες τις απορίες που έχω γιατί ακόμη δεν έχω διαβάσει όλα τα links που παραθέτονται, τα οποία είμαι σίγουρη ότι θα απαντήσουν στα ερωτήματά μου. Για συντομία όμως (μιας και θα μου πάρει καιρό να τα διαβάσω γιατί ο ελεύθερος χρόνος μου είναι λίγος) θα κάνω τις εξής 3 ερωτήσεις:

1. Όταν ο μικρός μου θηλάζει καταλαβαίνω συνήθως πότε θέλει να ενεργηθεί (σταματάει το θηλασμό και σφίγγεται). Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω; Διάβασα ότι κρατάτε ένα ταπεράκι από κάτω. Δηλαδή το παιδί είναι χωρίς πάνα όταν θηλάζει; Και με τα τσίσα τι γίνεται; (έχω αγοράκι είπαμε ;) )

2. Ίσως επειδή φοράει σχεδόν από την αρχή τις υφασμάτινες πάνες δεν ενοχλείται όταν είναι βρεγμένος ή και λερωμένος. Πρέπει να τον ελέγχω περιοδικά εγώ για να το καταλάβω. Αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα στην επικοινωνία μας;

3. Στο τέλος του μήνα επιστρέφω στη δουλειά (κλαψ-λυγμ):cry:. Το μωρό θα το προσέχει μια κυρία που βρήκαμε. Μήπως είναι κακή ιδέα να ξεκινήσω τώρα τη μέθοδο, γιατί δεν μπορώ υποχρεώσω την κυρία να την ακολουθήσει. Θα είναι αργά να το κάνω το καλοκαίρι στις θερινές μας διακοπές; (το μωρό θα είναι 11 μηνών)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

καλημερα!

στην ηλικια σας ξεκινησαμε κ μεις:D

το ταπερακι που θα κρατας φροντισε να ειναι ελαφρυ κ να εφαπτει στο κ&λαρακι του χωρις να το ενοχλει.

εγω τον ειχα αφησει τις πρωτες 2-3 μερες χωρις πανα κ παρακολουθουσα καθε ποτε κανει τσισακια.

μετα τις αναλογες ωρες τον εβαζα κ τα πετυχαιναμε.οχι παντα βεβαια .

ουτε κ τωρα οποτε μη σε παρει απο καυω.

που δε θασε παρει γιατι μολις κανει κακα κ τσισα του εξω , τοτε θα καταλαβεις πως ο θηλασμος κ η φυσικη υγειηνη , ειναι τα 2 σπουδαιοτερα που θα εχεις προσφερει στο μπεμπε σου:).

με το μολις ξυπναει κρατα το πανω απο τουαλετα η ταπερακι κ θα κανει τσισακια (το πετυχαινουμε 100%)

τα μωρα που κανουν εξω τσισα ειναι τρισευτυχισμενα οταν γινεται αυτο.πιστεψε με.

κ οπως ειπα κ σε μια αλλη κοπελα παραπανω , μην αναλωνεσαι να διαβασεις σχολια αν δεν εχεις χρονο.

πηγαινε κατευθειαν στα λινκ που παραθετει η iren.

εκει ειναι η ουσια .

α!Κ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ:-D

καλη επιτυχια!

κ μην αγχωνεσαι για τη γυναικα που θα κρατησει το παιδι.

λιγοτερος κοπος κ για αυτη θα ειναι:wink:

ασε που αν ειναι απο ανατολικο μπλοκ ηδη χρησιμοποιουν τη μεθοδο:!:

uDuOp2.png

efitsa σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Θα ξεκινήσω να διαβάζω τα προτεινόμενα :-)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Έπεσα τυχαία στο τοπικ και σας διαβάζω από το απόγευμα με διακοπές και μόλις τώρα κατάφερα να φτάσω στο τελευταίο ποστ. Μου φαίνονται υπέροχα όλα όσα γράφετε και ήδη το συνέστησα σε φίλο που έχει μωράκι 2 μηνών περίπου. Η δικιά μου είναι 7.5 και σκέφτομαι από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουμε με τα κακάκια που τα έχουμε στάνταρ και την καταλαβαίνω σίγουρα και σιγά σιγά και με τα τσίσα... Το καλό στην περίπτωσή μας είναι πως έχει συνδέσει τη λέξη πιφ με τα κακά γιατί της το λέω από τότε που γεννήθηκε κάθε φορά που τα κάνει και την καταλαβαίνω ή ανοίγω την πάνα και τα βλέπω. Οπότε την πρώτη επικοινωνία την έχουμε. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι τι θα γίνει όταν θα πάει βρεφικό τον Μάιο και αν θα μπορέσω να τους πείσω να ακολουθήσουν τη μέθοδο... Θα το συζητήσω όταν πάω να μιλήσω μαζί τους και θα γράψω για να ξέρετε και τι λένε εκεί.

Διαβάζοντας λοιπόν σκέφτομαι μήπως είναι καλό αρχικά να ξεκινήσω με την ίδια την πάνα αν δεν προλαβαίνω. Δηλαδή εφόσον την καταλάβω να της ανοίξω την πάνα και να την κρατήσω πάνω από αυτήν για να αρχίσει να νιώθει την ελευθερία και σταδιακά να την πάω στο μπάνιο ή στο γιο-γιο.

Πως ακούγεται αυτό στις "έμπειρες";

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

... Οπότε την πρώτη επικοινωνία την έχουμε. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι τι θα γίνει όταν θα πάει βρεφικό τον Μάιο και αν θα μπορέσω να τους πείσω να ακολουθήσουν τη μέθοδο... Θα το συζητήσω όταν πάω να μιλήσω μαζί τους και θα γράψω για να ξέρετε και τι λένε εκεί.

Διαβάζοντας λοιπόν σκέφτομαι μήπως είναι καλό αρχικά να ξεκινήσω με την ίδια την πάνα αν δεν προλαβαίνω.

Με δεδομένη την επικοινωνία βάλε την όπου σας βολεύει & τις δυό, απλά συνήθως το γιο-γιο βολεύει πολύ όταν αρχίσουν να κάθονται & (κατά τη γνώμη μου) τους δίνει μια "ελευθερία" παραπάνω, απ το κράτημα στα χέρια , που π.χ. ο δικός μου το ανέχεται μόνο σε περίπτωση ανάγκης: όπως λες και συ δηλ.όταν δε τον προλαβαίνω για αλλού. Με τον βρεφικό, ακόμα κι αν σου πουν (το πιθανότερο) πως "οχι, κλπ" και ίσως σου προτείνουν την περίφημη "θεωρία" περι ετοιμότητας, μην αγχωθείς γιατί δεν χάνεται τίποτα, ούτε πισωγυρίζει το μωράκι. 'Οταν τηνέχεις εσύ θα το εφαρμόζετε παρέα και στον βρεφικό απλά θα τους παρακαλέσεις να την τσεκάρουν και να στην αλλάζουν το συντομότερο, για να μην συνηθίζει να μένει με βρεμένη πάνα. Εν ανάγκη τους αφήνεις λίγες παραπάνω πάνες, νομιζω δε θα χουν πρόβλημα μ αυτό.

καλή αρχή σας & ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε :-)

lKinp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...