Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χωρίς πάνες απο την αρχή?

Recommended Posts

έγω τι να κάνω που έχω ένα γιο 2,5 ετών ο οποίος μιλά εξεραιτικά και καταλαβαίνει τα πάντα και ενώ έκανε τα κακά του (μόνο τα κακά) για κανά μήνα στην τουαλέτα, τις τελευταίες μέρες (μετά από ίωση) έρχεται και μου λεέι "μαμά έκανα κακά, κατά λάθος τα έκανα, μη μαλώσεις" και εγώ του λέω (τι άλλο να του πω σηλαδή τόσο γλυκά που τα λέει), "εντάξει δε σε μαλώνω αλλά την άλλη φορά θα πας τουαλέτα" και αυτός ο ψευτούκος απαντά "ενατση μαμά μόλις θέλω κακά θα σου πω και αμέσως θα πάμε τουαλέτα, εντάτσι ?"

καμιά ιδέα?

Είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν αρρωσταίνουν ή βρισκονται σε άλμα ανάπτυξης να "πισωγυρίζουν" ή να χουν "ατυχηματάκια". Και εννοείται ότι είναι πολύ λάθος το να μαλώσουμε ένα παιδάκι για τα ατυχηματάκια αυτά, μπορούμε όμως να του εξηγήσουμε απλά ότι τα κακάκια πάνε στην τουαλέτα & η μανούλα είναι εδώ για να το βοηθήσει. Ο γιος σου ακούγεται πολύ γλύκας & βρίσκεται ήδη στο "σωστό δρόμο" πάντως :-)

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Γεια σας κορίτσια!

Είμαι μια από αυτές τις μανούλες που ακούει ποικίλα σχόλια για τις επιλογές της: θηλάζω το αγοράκι μου ενώ αισίως είμαστε 6,5 μηνών ("άντε να τελειώνεις πια"), το κρατάω σε σλινγκ ("το σακί" που λέει και η πεθερά μου) και -το κορυφαίο για πολλούς- φοράω στο μωρό μου υφασμάτινες πάνες (αυτές τις bumgenius που αναφέρετε πιο πάνω) από τότε που έκλεισε 1 μήνα. (...)

1. Όταν ο μικρός μου θηλάζει καταλαβαίνω συνήθως πότε θέλει να ενεργηθεί (σταματάει το θηλασμό και σφίγγεται). Σε αυτή την περίπτωση τι κάνω; Διάβασα ότι κρατάτε ένα ταπεράκι από κάτω. Δηλαδή το παιδί είναι χωρίς πάνα όταν θηλάζει; Και με τα τσίσα τι γίνεται; (έχω αγοράκι είπαμε ;) )

2. Ίσως επειδή φοράει σχεδόν από την αρχή τις υφασμάτινες πάνες δεν ενοχλείται όταν είναι βρεγμένος ή και λερωμένος. Πρέπει να τον ελέγχω περιοδικά εγώ για να το καταλάβω. Αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα στην επικοινωνία μας;

3. Στο τέλος του μήνα επιστρέφω στη δουλειά (κλαψ-λυγμ):cry:. Το μωρό θα το προσέχει μια κυρία που βρήκαμε. Μήπως είναι κακή ιδέα να ξεκινήσω τώρα τη μέθοδο, γιατί δεν μπορώ υποχρεώσω την κυρία να την ακολουθήσει. Θα είναι αργά να το κάνω το καλοκαίρι στις θερινές μας διακοπές; (το μωρό θα είναι 11 μηνών)

welcome to the club καλή μου :-) Σαν και σένα τραβάω μια απ τα ίδια με τον κόσμο που δεν εννοεί να καταλάβει πως τα μωράκια γεννιούνται για να ναι στην αγκαλιά, για να θηλάζονται, κλπ,κλπ. Εμένα στον 8ο με ρωτάνε συνέχεια πότε θα σταματήσουμε, τι κακό κι αυτό! Αλλά εννοείται πως δε μασάω, θηλάζουμε όπου και όσο θέλουμε. Στις ερωτήσεις σου με κάλυψε η efitsa (που έχει γίνει πια expert το θηρίο!), απλά να συμπληρώσω:

1)αν έχει προλάβει να θηλάσει λίγο και δεν πεινάει τρελλά όταν του έρχονται, σταματάω και τον βάζω στο γιο-γιο & το δέχεται ευχάριστα, αν όμως πεινάει πολύ δεν παιζει αυτό μέχρι να χορτάσει. Το ταπεράκι δουλέυει καλύτερα με μικρά μωράκια & στ αγοράκια πρέπει να το κρατάς με κάποια κλίση & στο κατάλληλο μέγεθος, αλλιώς μπορείς να γίνεις...μούσκεμα, είναι λίγο "ακροβατικό" την πρωτη φορά, αλλά συνηθίζεται μόλις βρεις την κατ'αλληλη κλίση.

2) Οι Bumgenius θεωρούνται κορυφή ως πάνες, με μόνο αρνητικό το ότι δεν αφήνουν διαρροές, άρα δεν μπορείς να καταλάβεις τι γίνεται...Για καλύτερα συνιστούν τις πάνες χωρίς εξωτερικό αδιάβροχο. Μπορείς όμως να χρησιμοποιήσεις & το timing, αφού τον παρατηρήσεις για μια, δυο μέρες.

3) ακόμα κι αν η κυρία δε συνεργαστεί, δεν χάνεται η δουλειά που θα χεις κάνει & θα συνεχίσεις να κάνεις με το μωράκι σου, οπότε μη σε αγχώνει, πρότεινε της το και δείξε της στην πράξη τι κάνετε & άσε το στη διακριτική της ευχέρια.

Τέλος (και άσχετα με τα παραπάνω), αν διαβάζεις αγγλικά σου συστήνω ανεπιφύλακτα να διαβάσεις το The Continuum Concept, ή να μπεις στο site του, θα νιώσεις πολύ καλά συναντώντας γονεις που σκέπτονται με παρόμοιο τρόπο & θα επιβεβαιώσεις πως κάνεις πολύ καλά που κάνεις ό,τι κάνεις. Καλωσήρθες :-)

lKinp2.png

Ειρήνη μήπως βρήκες τίποτα καλό όσον αφορά τις πλενώμενες πάνες εκπαίδευσης, όσο έψαχνες στο ιντερνετ??? Ήρθε η ώρα να αγοράσω μερικές, αλλά δεν είμαι καλή στα αγγλικά και δε καταλαβαίνω ούτε από θέμα ποιότητας τι γράφουν, ούτε από θέμα τιμής…:shock::shock:

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις??? :roll::roll:Τι θα πρέπει να προσέξω???:confused::confused:

Λέω να πάρω από αυτά στη σελίδα ποιο κάτω (μου είχες πει και εσύ ότι σου άρεσαν, την άλλη φορά) και νομίζω ότι αν πάρω τη 12αδα, θα μου βγουν και οικονομικά… τι λες??? Και από νούμερο τι να προτιμήσω??? Η μικρή μου είναι μεταξύ 11 και 12 κιλά??? Να τις πάρω να είναι άνετες ώστε να χωράει και η ενίσχυση, ή θα κάνω βλακεία???:confused:

Μήπως βλέπεις αν έχει μεταφορικά και τέτοια??? Το δολάριο είναι το USD (για να μπορέσω να κάνω τη μετατροπή)??? :rolleyes:

http://www.pottytrainingconcepts.com/Potty-Training-Pants.html

Ουφ… μήπως σε ζάλισα με τόσες ερωτήσεις???:oops::oops::oops:

0sShp3.png

PGnvp2.png

καλημερες πολλες!!

anti ολα κομπλε?

ειρηνιω περναμε φαση...

προχθες ολη μερα τη βγαλαμε με μια στεγνη πανα . ολα καλα

θες γιατι με ειδοποιουσε , θες γιατι ΕΓΩ ημουν πιο συγκεντρωμενη,αλλα ολα πηγανε γιο γιο.

χθες ειχαμε δραματα!

πρεπει να του αλλαξα κ 9 παμπερς...

σκαρφαλωνε στα επιπλα για να στηριχτει κ μετα απο λιγο που βαριοτανε

επειδη δεν μπορουσε να κατεβει εκλαιγε με λυγμους.

σημερα το πρωι τα πρωτα γιο γιο .

τον αφηνω ανευ, ερχεται στα ποδια μου, σκαρφαλωνει και εκει που καθοταν τα αμολαει κ δεν αντεδρασε καθολου:shock:

ουτε κουνηθηκε ουτε γκρινιαξε .

γιατι?

uDuOp2.png

Efitsa, σκέψου τι έφαγε χτες πριν τα δράματα, μήπως ήταν γαλακτοκομικά?(συνήθως προκαλούν πολύ κατούρημα), ή κάτι άλλο διουριτικό?. Επίσης, τώρα που ο δικός σου κινήται, είναι πολύ απασχολημένος & ενθουσιασμένος μ αυτό, οπότε στο γιο-γιο & στην κύστη του θα δίνει λίγη ως ελάχιστη σημασία. Τσεκάριζε τον με τον χρονισμό αν δε σου δίνει σήματα ο ίδιος.

Anti, θα μπω μόλις βρω χρόνο, μάλλον βραδάκι & θα σου πω

lKinp2.png

Διαφημίσεις

ναι .

σημερα μετα το θηλασμο το πρωι αφου με δαγκωσε απιστευτα για αλλη μια φορα:mad:

του εδωσα κατσικισιο γαλα κ ηπιε 60 γρ.

λες ε?

θα δω τωρα που θα ξυπνησει πως θα παμε .

ευχαριστω ρηνιω!!!!!!!!!

uDuOp2.png

Όλα μια χαρά efitsa. :-P:-PΚαι η μικρή μια χαρά!!! Συνεχίζουμε ακάθεκτες… αν μιλούσε κιόλας, θα είχαμε ήδη απαλλαγή από την πάνα. Αλλά ακόμα λέει τα ακαταλαβίστικα της και δε μπορούμε να συνεννοηθούμε όπως θα έπρεπε. Δε πειράζει όμως… έχουμε χρόνο ακόμα και διάθεση!!!:mrgreen::mrgreen:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Τελικά Ειρήνη, η διεύθυνση που έγραψα νωρίτερα δε στέλνει στην Ελλάδα… :shock::shock: ψάχνω, ξαναψάχνω…. Ακόμα δεν έχω βρει κάτι καλό. Αυτές τις πάνες τις potty patty τις βρίσκω και σε άλλες σελίδες αλλά με μεγάλη διαφορά στη τιμή… ουφ δε ξέρω τι να κάνω…:roll::roll::?:-?:-(:sad:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις??? :roll::roll:Τι θα πρέπει να προσέξω???:confused::confused:

Λέω να πάρω από αυτά στη σελίδα ποιο κάτω (μου είχες πει και εσύ ότι σου άρεσαν, την άλλη φορά) και νομίζω ότι αν πάρω τη 12αδα, θα μου βγουν και οικονομικά… τι λες??? Και από νούμερο τι να προτιμήσω??? Η μικρή μου είναι μεταξύ 11 και 12 κιλά??? Να τις πάρω να είναι άνετες ώστε να χωράει και η ενίσχυση, ή θα κάνω βλακεία???:confused:

Μήπως βλέπεις αν έχει μεταφορικά και τέτοια??? Το δολάριο είναι το USD (για να μπορέσω να κάνω τη μετατροπή)??? :rolleyes:

Κούκλα δεν έχω βρει κάτι καλύτερο, νομίζω θα ναι οκ αυτά και τουλάχιστον είναι οικονομικά.

Μετατροπή λίμπρες σε κιλά θα κάνεις εδω:

http://www.healthyweightforum.org/eng/converter.asp

& μετατροπή USD(ναι, δολαρίου) σε euro εδώ (μόνο προσεξε στα δολλάρια μπαίνει τελεία και όχι κόμα): http://www.xe.com/

Απ ότι είδα είναι 9&κάτι ευρώ τα 3 κομμάτια, οπότε αξίζει τον κόπο να το ρισκάρεις. Είναι 100% βαμβακι το εξωτερικό, αλλά το ενδιάμεσο απορροφητικό είναι πολυεστέρας, εάν δεν έχεις ειδικό θέμα με τον πολυεστέρα φαίνονται οκ. Αν μπεις εδώ: http://www.systranet.com/web

και αντιγράψεις το λινκ της σελίδας, θα στη βγάλει και σε ελληνικά (τσατρα-πατρα ελληνικά, αλλά κάτι θα καταλάβεις). Προσοχή, βγάλε προπληρωμένη πιστωτική με το ποσό που χρειάζεσαι & μη δώσεις ποτέ την κανονική σου κάρτα, κλεβουν αβέρτα οι χάκερς!

lKinp2.png

Τελικά Ειρήνη, η διεύθυνση που έγραψα νωρίτερα δε στέλνει στην Ελλάδα… :shock::shock: ψάχνω, ξαναψάχνω…. Ακόμα δεν έχω βρει κάτι καλό. Αυτές τις πάνες τις potty patty τις βρίσκω και σε άλλες σελίδες αλλά με μεγάλη διαφορά στη τιμή… ουφ δε ξέρω τι να κάνω…:roll::roll::?:-?:-(:sad:

Ωχ! τώρα το είδα αυτό!...ΓΜΤ! κανείς δε στέλνει ελλάδα εύκολα...Ούτε 3ος κόσμος νάμαστε! Τα νεύρα μου! Θα τους γράψω μπας κι εχουν αντιπρόσωπο στην ευρώπη και ψωνίσουμε από κει.

lKinp2.png

Διαφημίσεις

Μπήκα και στο Amazon και στο e-bay αλλά τα κομμάτια που έχουν είναι σπασμένα και σε τιμή ποιο ακριβά από αυτό που βρήκαμε.:evil:

Εντωμεταξύ, βρήκα και τη διεύθυνση της potty patty και εδώ https://www.pottypatty.com/_zxort.html , λέει σε ποια on line καταστήματα πουλάνε τα είδη τους. Για αντιπροσωπίες άφησε το καλύτερα… σε εμάς εδώ ούτε κλωστές δε στέλνουν… φαίνεται πως δεν είμαστε αξιόπιστη χώρα… και πώς να είμαστε δηλαδή έτσι όπως τα έχουμε κάνει??:oops::oops:

Όσο για την κάρτα, έβγαλα μια πιστωτική που είναι για αγορές στο ιντερνετ από eurobang και έχω βάλει 100 euro για να ξεκινήσω σιγά - σιγά τις αγορές. Μου είπαν στη τράπεζα ότι η κάρτα αυτή έχει μεγάλη ασφάλεια, ότι δεν έχει γίνει κλοπή έως τώρα και ότι ακόμα και σε περίπτωση που γίνει κάτι, θα με αποζημιώσουν. Έκανα καλά… η πάλι μλκ έκανα????:roll::roll:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλή μου μόλις μου απάντησαν οτι φυσικά και στέλνουν Ελλάδα (άδικα τους έβριζα ), αρκεί να επιλέξεις Greece στη λιστα των χωρών.Δεν εχουν αντιπρόσωπο στην Ευρώπη, αλλά στέλνουν σ όλο τον κόσμο, οπότε no problem & για Ελλάδα. Δια βασα και τα σχόλια, τα περισσότερα λένε πολύ καλά λόγια, ενα-δυο όμως που τ αγόρασαν νομίζοντασ πως ειναι αδιάβροχα απογοητεύτηκαν. Αν θες να ναι και αδιάβροχα έχει κι άλλους τύπους, αλλά τότε δε θα καταλαβαίνεις πότε τα κάνει. Τέλος καλό είναι να φροντίσεις να ναι σωστά στο μέγεθος της, αν είναι μεγαλύτερα θα έχουν διαρροές. Αυτά.

Αν συναντήσεις προβλημα, στειλε μου πμ να σου δωσω τηλέφωνο μου και να μπούμε ταυτόχρονα στο site, ώστε να σε βοηθήσω να παραγγείλεις.

lKinp2.png

Μόλις σήμερα το απόγευμα βρήκα τις συζητήσεις σας τυχαία και μπήκα στον πειρασμό να δοκιμάσω. Ο γιος μου είναι 19 μηνών και από λεξούλες κάτι λέει. Πριν κοιμηθεί του είπα να πάμε στο μπάνιο να κάνει τσίσα. Πήγαμε στη λεκάνη(με το ειδικό καθισματάκι) και μετά από μια παρατήρηση των πλακακιων του μπάνιου της βρύσης και των λοιπών αντικειμένων και το Χρήστο μου να επαναλαμβάνει το τσσσσ που του έλεγα ακούσαμε τα τσίσα.... Ημουν έτοιμη να το παρατήσω! Στην αρχή τρόμαξε με τον ήχο και έψαχνε να δει από που ακούστηκε αλλά μετα μου ζήτησε και χαρτί για να σκουπιστεί!!!!:-P:razz::-P:razz:

Θα το δοκιμάσω πάλι αυριο το πρωι!

Διαφημίσεις

Καλή μου μόλις μου απάντησαν οτι φυσικά και στέλνουν Ελλάδα (άδικα τους έβριζα ), αρκεί να επιλέξεις Greece στη λιστα των χωρών.

Τέλος καλό είναι να φροντίσεις να ναι σωστά στο μέγεθος της, αν είναι μεγαλύτερα θα έχουν διαρροές. Αυτά.

Δε μπορώ να καταλάβω πως δε το πρόσεξα… έψαχνα και ξαναέψαχνα και δεν είδα πουθενά Greece… θα πάω τώρα να ξανακοιτάξω.:roll::roll:

Λέω να πάρω 12 βρακάκια από τα απλά με την ενίσχυση και 2-3 που είναι με μεγάλη ενίσχυση για τη νύχτα. Θα πάρω και ένα καθησματάκι που κλείνει για να το έχω στη τσάντα για τις βόλτες μας. Ίσως να πάρω και μερικά αδιάβροχα που μπαίνουν πάνω από το βρακάκι για σιγουριά. Η μικρή μου είναι περίπου 12 κιλά, δηλαδή περίπου 26 λίμπρες. Θα πάρω το Small (24-29 lbs). Το Medium (29-34 lbs) θα της είναι μάλλον μεγάλο ε???:rolleyes::rolleyes:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Όλα καλά με την παραγγελία!!! Τα παρήγγειλα από την παρακάτω διεύθυνση. Φαίνονται πολύ καλά… άρεσαν και στην Ειρήνη!!!:D:D:D

http://www.fill-your-pants.com/

Όταν θα μου έρθουν, θα σας πω και λεπτομέρειες. Ξέρει καμία να μου πει, πόσες μέρες κάνει συνήθως να έρθει η παραγγελία από Αγγλία???:roll::roll:

0sShp3.png

PGnvp2.png

Είχα παραγγείλει μερικές bumgenius από αυτό το site και ήρθαν σε μια εβδομάδα. Μου έστειλαν και εκπτωτικό κουπόνι 5% για επόμενη αγορά :)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Είχα παραγγείλει μερικές bumgenius από αυτό το site και ήρθαν σε μια εβδομάδα. Μου έστειλαν και εκπτωτικό κουπόνι 5% για επόμενη αγορά :)

Αχ ωραία!!! Μακάρι να έρθουν γρήγορα!!:-D:grin:

Αφήστε έκανα και μια βλακεία το Σάββατο… αντί να πάρω pumpers easy up, πήρα active fit και το άνοιξα κιόλας. Και μάλιστα την οικονομική συσκευασία. Πως την πάτησα έτσι…???? Και σήμερα θα αναγκαστώ να πάρω ακόμα μια οικονομική συσκευασία easy up γιατί δε θα μου φτάσουν μέχρι να έρθει η παραγγελία… κλαψ…:evil::oops::cry:

0sShp3.png

PGnvp2.png

καλημερα!

πρεπει να πω τι γινεται την τελευταια εβδομαδα..

ο μικρος εχει αλλαξει προγραμμα στα κακα του , που σημαινει πως δεν τον προλαβαινω:(.

τον βαζω στο γιο γιο και τιναζεται λες και τον βαζω σε μαγγαλι:(

αυτο συμβαινει και με τα τσισα και με τα κακα του.

το μεσημερι μετα το φαι τον βαζω για κακα και κανει "βιαστικα" καποια και τιναζεται.

οταν του βαλω παμπερς τα κανει κα δε μιλαει:confused:

το βραδυ ομως ενω πεφτει για υπνο οπως παντα στις 8.30, ξυπναει στις 11-11.30 (μια φορα ξυπνησε στη 1) και κατουραει:shock:

και το πρωι 7.30 που ξυπνα το παμπερς ειναι στεγνο και κανει τσισα στο γιο γιο:shock:.

και ενω η μερα μας με αυτο τον τροπο ξεκινα ευοιωνα, καταληγουμε να αλλαζουμε φορμες 3-4 φορες (δεν του φοραω παμπερς παντα)

και ολα αυτα που ειπα οσο αφορα τα κακα.

δεν τον πιεζω, προσπαθω βεβαια να τον κρατησω καθιστο στο γιο γιο , και οταν κανει τσισα η κακα στο γιο γιο παντα τον επιβραβευω.

το τσσσσσ, και το πςςςςς, ειναι απο την αρχη κοκκινο πανι,δεν του αρεσει καθολου να το ακουει.

τι κανω?

τι κανω λαθος?

τι κανω στο εξης?:cry:

uDuOp2.png

το τσσσσσ, και το πςςςςς, ειναι απο την αρχη κοκκινο πανι,δεν του αρεσει καθολου να το ακουει.

τι κανω?

τι κανω λαθος?

τι κανω στο εξης?:cry:

Χα χα χα!!!! Αχ Έφη μου… και η δικιά μου με το που ακούει το τσσσς τσατίζεται και με κλοτσάει… εγώ βλέπω ότι αν τη βάλω στη τουαλέτα και κοιτάζω κάπου αλλού τα κάνει ποιο εύκολα. Αν της κάνω το τσσς μπορεί να μη τα κάνει και καθόλου.

Αυτά όσον αφορά το «ήχο». Για τα υπόλοιπα δε μπορώ να σε συμβουλέψω γιατί η δικιά μου είναι ποιο μεγάλη και φέρεται διαφορετικά. Πάντως και εμείς έχουμε τα πισωγυρίσματα μας, μη νομίζεις…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Καλημέρα, τίποτα δεν κάνεις λάθος, στο είχα πει πως αργοτερα θα έχει άλλα περισσότερα ενδιαφέροντα να κάνει απ το να κάθεται στο γιο-γιο :-) Κουράγιο & μην αγχώνεσαι & ναι, κι αυτό θα περάσει & θα επανέλθει & θα ξαναλλάξει. Ανθρωπάκι είναι, με τα γούστα του & τις προτεραιότητές του. Απ ότι περιγράφεις αρχίζει να καταφέρνει το δυσκολότερο, που είναι το βραδινό, αυτό είναι καταπληκτικό ήδη! 'Οσο για το ημερήσιο και την κόντρα με το γιο-γιο, προσπάθησε να του το κάνεις πιο ενδιαφέρον όταν κάθεται, άλλαζε θέσεις στο γιο-γιο, φρόντισε να υπάρχει ένα κοντά του συχνά & απέφευγε να τον διακόπτεις απ το παιχνίδι του, όσο μπορείς δηλαδή. Ίσως να ταν καλή ιδέα να του πάρεις ένα μειωτήρα (καθισματάκι για την λεκάνη), μπας και του αρέσει καλύτερα, με δεδομένο ότι σας βλέπει να πηγαίνετε στο μπανιο, μπορεί να ζηλέψει και να θέλει κι αυτός το "μεγάλο το γιο-γιο". Τέλος είστε σε καλή ηλικία για να του μάθεις στη νοηματική το σήμα για το γιο-γιο. Μπες αν θες εδώ:

http://www.babysignlanguagedictionary-mysmarthands.com/potty_-_ASL_sign_for_potty.html να το δεις στο βίντεο (μπορείς να του μάθεις κι αλλες απλές λεξούλες αν θες, έχει λεξικό, ειναι στα αγγλικά αλλά μπορείς να αντιγράψεις το λινκ της σελίδας εδώ και κάποια άκρη θα βγάλεις: http://www.systranet.com/web ). Όπου κολήσεις μίλα μου.

lKinp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...