Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν πίνει γάλα 2 μηνων

Recommended Posts

Καλησπέρα, έχω ένα μωρό 2 μηνών το οποίο ξαφνικά σταμάτησε να πίνει το γάλα. Η ποσότητα που πίνει μέσα στη μέρα είναι πολύ μικρή (300 γρ ) ενώ είναι 3.500 σε κιλά και αυτό το πίνει ενώ κλαίει και χτυπιέται. Μπήκαμε νοσοκομείο γιατί υπήρχε φόβος αφυδάτωσης, κάναμε όλες τις εξετάσεις ήταν καλές, άλλαξα γάλατα μήπως είναι θέμα γεύσης, κάνει το ίδιο πράγμα. Τις υπόλοιπες ώρες είναι ευδιάθετη, ζωηρή και κοιμαται καλά χωρίς γκρίνια. Μόλις έρθει η ώρα του φαγητού αφού κλάψει πολύ πιάνει το μπιμπερο και πίνει την ποσότητα που θέλει και μετά τίποτα. Δεν έχω θηλάσει καθόλου, δίνω μόνο φόρμουλα. Επίσης δεν έχει κάποια συμπτώματα αλλεργίας ούτε κάνει αναγωγές. Δεν έχω άλλες αντοχές, τα νεύρα μου είναι χάλια και κλαίω όλη μέρα γιατί δεν θέλω να ξαναμπούμε νοσοκομείο. Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία παρακαλώ βοήθεια!

Διαφημίσεις

Καλημέρα,

Ίδια εμπειρία δεν έχω ώστε να μπορώ να βοηθήσω. Αναφέρεις ότι μπήκατε στο νοσοκομειο, έλεγχο για παλινδρόμηση κάνατε? για αλλεργίες? μήπως κάτι το πειράζει το μωρό, δηλαδή να μην είναι θέμα γεύσης αλλά θέμα ποιότητας.

Υπάρχει περίπτωση απλά να θέλει να τρώει λίγο και τακτικά? έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις τη ροή στην πιπίλα?

Η αλλεργία ή η παλινδρόμηση μπορεί να μην είναι εμφανής για αυτό κ να μην το καταλαβαίνεις. Υπάρχει κ η κρυφή παλινδρόμηση που ενώ δεν κάνει αναγωγές, στο στομάχι ανεβοκατεβαίνει το γάλα κ επηρεάζει το μωρό. Καλό θα ήταν να το ψάξετε. Απ' το νοσοκομείο τι σας είπαν? Σας είπαν μήπως για υποαλλεργικο γάλα?

Σίγουρα το γάλα που πίνει δεν είναι κατάλληλο κ είτε της προκαλεί πάλινδρομηση (αν κ πιθανότητα κάνατε υπερηχο για κρυφή παλονδρομηση στο νοσοκομείο) είτε το μωρό έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινου γάλακτος. Η συμπεριφορά του μωρού είναι ήδη συμπτώματα αλλεργίας (μεταξύ άλλων). Σίγουρα πάντως δεν είναι θέμα γεύσης. Δεν ξέρω πόσο γεννήθηκε το παιδί αλλά 3500 κιλά στους 2 μήνες είναι πολύ λίγο εκτός αν γεννήθηκε προωρο. Ο παιδίατρος τι λέει? Από το νοσοκομείο τι σας είπαν? Έχετε δοκιμάσει τελείως υποαλλεργικο (στοιχειακο) γαλα?

Στο νοσοκομείο εξετάσεις για αλλεργίες δεν κάνουν και για παλινδρομηση μου είπαν πως όσο νοσηλευόταν δεν κάνανε πάρα μόνο άλλη μέρα με ραντεβού. Η δική μου παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχει συμπτώματα αλλεργίας ούτε παλινδρόμησης και ίσως είναι κάποιος πόνος στο έντερο και να δοκιμάσω γάλα με προβιοτικά. Στο νοσοκομείο μας είπαν να δοκιμάσουμε γάλα υποαλλεργικο για αναγωγές αλλά ότι επειδή είναι χάλια στην γεύση δεν θα το πιει και να το δίνω με το ζόρι με σύριγγα μέχρι να θεραπευτεί αν έχει τέτοιο θέμα. Εγώ δεν θέλω να την βάλω σε τέτοιου είδους ταλαιπωρία χωρίς να έχω κάνει εξετάσεις. Σήμερα δοκίμασα να της δίνω λιγότερο πιο συχνά και το πίνει καλύτερα και έχω κάνει και αλλαγές στην πιπίλα, το 2 της κάνει μια χαρά. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το βράδυ όταν ξυπνάει το πίνει καλύτερα η αν της το δώσω την ώρα που θέλει να κοιμηθεί και έχει χαλαρώσει. Τις υπόλοιπες ώρες που προσπαθώ είναι αρκετά νευρική και ζωηρή. Παρεπιπτόντως τώρα είμαστε στο κατσικίσιο frezylac platinum που το πίνει λίγο καλύτερα. Πιστεύω πως αν ήταν αλλεργία θα είχε ενοχλήσεις και γκρίνια και άλλες ώρες και όχι μόνο την ώρα του φαγητού. Η κρυφή παλινδρόμηση ειναι πιο λογικό. Οι εξετάσεις για αλλεργία πώς γίνονται σε αυτή την φάση, να τις κάνω σε εξωτερικό γιατρό αν είναι. Τα κιλά είναι 4.500 λάθος δικό μου εκ παραδρομής.

Διαφημίσεις

Νοσηλεύεται ένα βρέφος με τέτοια συμπτώματα και δεν του κάνουν εξετάσεις για αλλεργίες και κρυφή παλινδρόμηση ? Τι εξετάσεις του έκαναν?

Στη θέση σας θα απευθυνόμουν σε παιδοαλλεργιολόγο και κυρίως σε παιδογαστρεντερολόγο. Για να πίνει το κατσικίσιο πιο ευχάριστα πιθανόν να έχει δυσανεξία στο αγελαδινό (εντελώς υποθετικά μιλάω, δεν είμαι ειδικός!). Πρέπει η παιδίατρος σας να σας παραπέμψει οπωσδήποτε στις ειδικότητες αυτές προκειμένου να δείτε τι είναι αυτό που πειράζει το παιδί. Ως συμβουλή και μόνο θα σας έλεγα να μη μείνετε στο ''ίσως΄΄ της παιδιάτρου, κυρίως όσο βλέπετε πως το μωρό σας εξακολουθεί να διαμαρτύρεται. Ακόμα και αν είναι πόνος στο έντερο θα πρέπει να βρείτε την αιτία.

On 6/7/2023 at 2:20 PM, eirinitas said:

Στο νοσοκομείο εξετάσεις για αλλεργίες δεν κάνουν και για παλινδρομηση μου είπαν πως όσο νοσηλευόταν δεν κάνανε πάρα μόνο άλλη μέρα με ραντεβού. Η δική μου παιδίατρος μου είπε ότι δεν έχει συμπτώματα αλλεργίας ούτε παλινδρόμησης και ίσως είναι κάποιος πόνος στο έντερο και να δοκιμάσω γάλα με προβιοτικά. Στο νοσοκομείο μας είπαν να δοκιμάσουμε γάλα υποαλλεργικο για αναγωγές αλλά ότι επειδή είναι χάλια στην γεύση δεν θα το πιει και να το δίνω με το ζόρι με σύριγγα μέχρι να θεραπευτεί αν έχει τέτοιο θέμα. Εγώ δεν θέλω να την βάλω σε τέτοιου είδους ταλαιπωρία χωρίς να έχω κάνει εξετάσεις. Σήμερα δοκίμασα να της δίνω λιγότερο πιο συχνά και το πίνει καλύτερα και έχω κάνει και αλλαγές στην πιπίλα, το 2 της κάνει μια χαρά. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι το βράδυ όταν ξυπνάει το πίνει καλύτερα η αν της το δώσω την ώρα που θέλει να κοιμηθεί και έχει χαλαρώσει. Τις υπόλοιπες ώρες που προσπαθώ είναι αρκετά νευρική και ζωηρή. Παρεπιπτόντως τώρα είμαστε στο κατσικίσιο frezylac platinum που το πίνει λίγο καλύτερα. Πιστεύω πως αν ήταν αλλεργία θα είχε ενοχλήσεις και γκρίνια και άλλες ώρες και όχι μόνο την ώρα του φαγητού. Η κρυφή παλινδρόμηση ειναι πιο λογικό. Οι εξετάσεις για αλλεργία πώς γίνονται σε αυτή την φάση, να τις κάνω σε εξωτερικό γιατρό αν είναι. Τα κιλά είναι 4.500 λάθος δικό μου εκ παραδρομής.

Να σημειώσω μόνο πως δεν χρειάζεται να έχει ενοχλήσεις κ γκρίνια κ άλλες ώρες για να έχει αλλεργία. Πιο σύνηθες σύμπτωμα η βλεννη ή το αίμα στα κακά της. Έχεις παρατηρήσει βλεννη? 4.500 κιλά είναι σχετικά λίγο αλλά αν το μωρό γεννήθηκε μικρό θα μπορούσε να είναι νορμάλ. Για ποιο λόγο έγινε η εισαγωγή στο νοσοκομείο κ τι εξετάσεις κάνανε εκεί? Τι γράφει το εξιτηριο? Είναι προβλήματισμενη η παιδίατρος? Πάντως το ότι χτυπιεται κατά τη σιτιση είναι το κύριο σύμπτωμα της κρυφής πάλινδρομησης σε συνδυασμό με την άρνηση πρόσληψης επαρκους ποσότητας γάλακτος, οπότε προσωπικά μου κάνει εντύπωση που η παιδίατρος λέει ότι δεν έχει συμπτώματα πάλιβδρομησης.

On 6/6/2023 at 9:45 ΜΜ, eirinitas είπε:

Καλησπέρα, έχω ένα μωρό 2 μηνών το οποίο ξαφνικά σταμάτησε να πίνει το γάλα. Η ποσότητα που πίνει μέσα στη μέρα είναι πολύ μικρή (300 γρ ) ενώ είναι 3.500 σε κιλά και αυτό το πίνει ενώ κλαίει και χτυπιέται. Μπήκαμε νοσοκομείο γιατί υπήρχε φόβος αφυδάτωσης, κάναμε όλες τις εξετάσεις ήταν καλές, άλλαξα γάλατα μήπως είναι θέμα γεύσης, κάνει το ίδιο πράγμα. Τις υπόλοιπες ώρες είναι ευδιάθετη, ζωηρή και κοιμαται καλά χωρίς γκρίνια. Μόλις έρθει η ώρα του φαγητού αφού κλάψει πολύ πιάνει το μπιμπερο και πίνει την ποσότητα που θέλει και μετά τίποτα. Δεν έχω θηλάσει καθόλου, δίνω μόνο φόρμουλα. Επίσης δεν έχει κάποια συμπτώματα αλλεργίας ούτε κάνει αναγωγές. Δεν έχω άλλες αντοχές, τα νεύρα μου είναι χάλια και κλαίω όλη μέρα γιατί δεν θέλω να ξαναμπούμε νοσοκομείο. Αν έχει κάποια παρόμοια εμπειρία παρακαλώ βοήθεια!

Χαίρετε!

Έχω βρέφος αλλά θηλάζει, οπότε δεν ξέρω καθόλου να σας πω για ml και γάλατα.

Ήθελα μόνο να σας πω ότι εμάς στους 2μήνες ήταν 4.400 γ. (γεννήθηκε 2.780 γ) και υγιέστατο. Είχε και έχει παλινδρόμηση, κάνει γουλιές και ακούς και πολλές που της ανεβαίνουν-πνίγεται-τις καταπίνει, αλλά επειδή δεν δυσφορεί από αυτό και παίρνει βάρος ακολουθώντας την καμπύλη της, δεν ασχοληθήκαμε περαιτέρω. Κι εμάς οι φορές που το γάλα της ανεβαίνει περισσότερο είναι την ημέρα που είναι ζωηρή και το κορμάκι της κινείται συνεχώς. Εσάς που δυσφορεί, ήθελα μόνο να προσθέσω στα παραπάνω, όταν την ταΐζετε να είναι το κορμάκι της σε ημικαθιστή θέση. Όσο μπορείτε πιο ανασηκωμένη που να είναι και άνετα βέβαια. Και όταν αρχίζει να δυσφορεί να κάνετε παύση του ταϊσματος, να τη βάζετε στον ώμο να ρευτεί, να την περπατάτε λίγο στο σπίτι ή να την βάζετε στην κοιλιά σας να κάτσει και η πλατούλα της να ακουμπά στους μηρούς σας (σαν να κάθεται σε ριλαξ) και να είσαστε αντικριστά να την χαιδευετε να της μιλάτε να της κουδουνίζετε κάτι να ξεχνάει λίγο την ενόχληση της και μετά από λίγο να επιχειρείτε να της δώσετε λίγο ακόμη αν το δέχεται. Έτσι έκανα κι εγώ και πήγε καλύτερα νομίζω έτσι.

Η κόρη μου  3 μηνων έκανε το ίδιο που περιγραφεις. Καναμε υπερηχο στομαχου ισοφαγου σε συγκεκριμενη ωρα μετα το γαλα. Ειχε κρυφη παλληνδρομηση. Δλδ ενω δεν εβγαζε γαλα, είχε παλληνδρομηση και της ειχε κανει ισοφαγητιδα. Δλδ το να πινει γαλα την πονουσε οποτε σταματησε να πινει. Μετα την διαγνωση πηρε ενα σιροπι και σταδιακα επανηλθε και αρχισε να πινει. Επισης επειδη θηλαζα εκοψα τελειως τα γαλακτοκομικα καθως η παλληνδρομηση μπορει να προερχεται απο αλεργια. Συχνα παλληνδρομηση και αλεργια στο αγελαδινο γαλα συνυπαρχουν. 

Επεξεργάστηκαν by eirinako

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Στο νοσοκομείο στην πόλη που ζω δεν κάνουν τόσο εξειδικευμένες εξετάσεις. Ρώτησα για να κάνω εξέταση για αλλεργίες σε εξωτερικό γιατρό αλλά η παιδίατρος μου είπε να περιμένω κανένα μήνα ακόμα. Για παλινδρομηση κάναμε έναν υπέρηχο που φαίνεται αν έχει στένωση στομάχου αλλά δεν έδειξε κάτι, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη πιο εξειδικευμένη εξέταση για την παλινδρόμηση. Βλέννη δεν έχει στα καλά της ούτε αίμα. Το κατσικίσιο γάλα το χωνεύει πιο εύκολα απ' ότι φαίνεται αλλά πίνει πολύ μικρές ποσότητες και μετά αρχίζει να κλαίει. Αφού κλάψει πολύ μετά το πίνει σχεδόν όλο και φυσικά μόνο με τραγούδια και λευκούς ήχους που της αποσπούν την προσοχή. Δεν αντέχω να την βλέπω να κλαίει νευρικά αλλά φοβάμαι πως αν δεν την πιέσω θα μου πουν πάλι για εισαγωγή στο νοσοκομείο. Πίνει γύρω στα 500 ml την ημέρα με κλάματα και νεύρα αλλά δεν ξέρω με πόση ποσότητα αφυδατώνεται ώστε να μην την πιέζω και να την αφήνω να πιει όσο θέλει. Με έχει στοιχειώσει αυτό το 600 ml την ημέρα για τα κιλά της. Αν πιει λιγότερο δηλαδή τι θα γίνει. Με ποια κριτήρια βγάζουν αυτά τα όρια για όλα τα παιδιά. Αποκλείεται δηλαδή το κάθε παιδί να έχει τις δικές του ανάγκες σε ποσότητα ή δεν έχει το ένστικτο της πείνας για να φάει αυτό που θέλει. Δηλαδή τα μωρά που θηλάζουν πως ξέρουμε ποια ποσότητα πίνουν και αν αυτή τους επαρκεί; 

Διαφημίσεις

23 ώρες πρίν, eirinitas είπε:

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! Στο νοσοκομείο στην πόλη που ζω δεν κάνουν τόσο εξειδικευμένες εξετάσεις. Ρώτησα για να κάνω εξέταση για αλλεργίες σε εξωτερικό γιατρό αλλά η παιδίατρος μου είπε να περιμένω κανένα μήνα ακόμα. Για παλινδρομηση κάναμε έναν υπέρηχο που φαίνεται αν έχει στένωση στομάχου αλλά δεν έδειξε κάτι, δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη πιο εξειδικευμένη εξέταση για την παλινδρόμηση. Βλέννη δεν έχει στα καλά της ούτε αίμα. Το κατσικίσιο γάλα το χωνεύει πιο εύκολα απ' ότι φαίνεται αλλά πίνει πολύ μικρές ποσότητες και μετά αρχίζει να κλαίει. Αφού κλάψει πολύ μετά το πίνει σχεδόν όλο και φυσικά μόνο με τραγούδια και λευκούς ήχους που της αποσπούν την προσοχή. Δεν αντέχω να την βλέπω να κλαίει νευρικά αλλά φοβάμαι πως αν δεν την πιέσω θα μου πουν πάλι για εισαγωγή στο νοσοκομείο. Πίνει γύρω στα 500 ml την ημέρα με κλάματα και νεύρα αλλά δεν ξέρω με πόση ποσότητα αφυδατώνεται ώστε να μην την πιέζω και να την αφήνω να πιει όσο θέλει. Με έχει στοιχειώσει αυτό το 600 ml την ημέρα για τα κιλά της. Αν πιει λιγότερο δηλαδή τι θα γίνει. Με ποια κριτήρια βγάζουν αυτά τα όρια για όλα τα παιδιά. Αποκλείεται δηλαδή το κάθε παιδί να έχει τις δικές του ανάγκες σε ποσότητα ή δεν έχει το ένστικτο της πείνας για να φάει αυτό που θέλει. Δηλαδή τα μωρά που θηλάζουν πως ξέρουμε ποια ποσότητα πίνουν και αν αυτή τους επαρκεί; 

Δεν είναι εξειδικευμενος ο υπερηχος τησ παλληνδρόμησης. Ειναι ένας απλός υπέρηχος. Το παιδι πινει το γαλα του και μετα απο λιγη ωρα, κανουν υπερηχο στομαχι-ισοφαγο ώστε να δουν αν την ωρα της πέψης το γαλα παει προς τα πανω.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...