Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μητρότητα & Καριέρα

MissMarple

Recommended Posts

Ρία μου

Και 'γω δούλευα στάνταρ 9ωρο και από κει και πέρα όσο πήγαινε... ανάλογα τις υποχρεώσεις του μεγάλου!

Τέτοιου είδους ερωτήσεις...?! Έχω να θυμηθώ... δεκάδες! Άκου άλλη μία "βρες μου πόσες σελίδες συνολικά έχει το manual της Mercedes μου"....! :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τέτοιου είδους ερωτήσεις...?! Έχω να θυμηθώ... δεκάδες! Άκου άλλη μία "βρες μου πόσες σελίδες συνολικά έχει το manual της Mercedes μου"....! :lol:

:lol::lol::lol::lol:

΄Εχω λιώσει στο γέλιο μιλάμε......

Κι έλεγα ότι στη ναυτιλία έχουν ακούσει πολλά τ'αυτάκια μου!!!!

Σου είπε τελικά γιατί το ήθελε αυτό?

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΤΟ ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ MissMarple ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙ.

ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΑΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΓΚΥΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ; ΤΟ ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΥΤΟ. ΨΑΞΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Δεν μπορούν να σε απολύσουν από την στιγμή που είσαι έστω και ημερών έγκυος και ας μη το ξέρεις κι εσύ, μέχρι και 1 χρόνο μετά την ημερομηνία της γέννησης του παιδιού.

:lol::lol::lol::lol:

΄Εχω λιώσει στο γέλιο μιλάμε......

Κι έλεγα ότι στη ναυτιλία έχουν ακούσει πολλά τ'αυτάκια μου!!!!

Σου είπε τελικά γιατί το ήθελε αυτό?

Γιατί ήθελε (αν δεν ήταν μεγάλο....) να του το βγάλω ένα πλήρες φωτοαντίγραφο... :roll::roll: ... Και ήταν... γιγαντιαίο!

Από ιστορίες άλλο τίποτα καλή μου! Μέχρι... δίαιτες του έφτιαχνα....!!!! (ήξερε πως είχα περάσει στα ΤΕΦΑ και λόγω αυτού γνωρίζω αρκετά από διατροφή ως "παρ'ολίγον" γυμνάστρια...)

Υ.Γ. Να σε απολύσουν, μετά την γέννα μπορούν, με τον όρο να σε αποζημιώσουν πλήρως μέχρι και την τελευταία ημέρα που (κατά τα άλλα) δεν μπορούν να σε απολύσουν (1 χρόνο ΜΕΤΑ την γέννηση του μωρού...).

Διαφημίσεις

ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΚΡΑΤΑΕΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ,ΣΕ ΔΙΩΧΝΕΙ ΜΕΤΑ....

Έχεις απόλυτο δίκιο κορίτσι μου. Απλά ήθελα να ενημερώσω πως δεν υπάρχει αυτό το "δεν γίνεται" να σε απολύσει. Όλα γίνονται δυστυχώς στην χώρα μας (όσο και αν με πειράζει αυτό που λέω)... :?

Αυτό συνέβει στην προηγούμενη δουλειά μου. Ένας από τα αφεντικά δεν ήθελε να βλέπει ούτε ζωγραφιστή μπροστά του μια υπάλληλο κι έτσι της πλήρωσε τα πάντα όπως λέει η Ειρήνη και την έστειλε σπίτι της. Έτσι πάω και γω σπίτι μου.

Χίλια μπράβο ρε Ειρήνη. Σε νιώθω όσο δεν μπορείς να φανταστείς. Βέβαια δεν έχω κάνει ιδιαιτέρα εφοπλιστή αλλά από όσο έχω δουλέψει σε ναυτιλιακά λεω ΟΧΙ ευχαριστώ δεν θα πάρω άλλο.

Κι εγώ το έχω σκεφτεί σαν και σένα και αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα πήγαινα σε μια σχολή κομμωτικής... μα την Παναγία σου λέω.

Όλες οι φίλες και οι γνωστές μου που είναι κομμώτριες, μανικιουρίστρες κλπ βγάζουν τα διπλά από μένα και δουλεύουν όποτε θέλουν.

Zana μου

Είναι δύσκολα, μην νομίζεις. Πρέπει να έχεις ατελείωτους γνωστούς ειλικρινά σου μιλάω.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα (από προσωπική εμπειρία και μόνο) σου λέω πως αν έχεις 100 γνωστούς και δώσεις σε όλους κάρτες σου, και σου πουν οι 60 «θα σε χρειαστώ»… ε, τότε να περιμένεις πως οι 20 ΚΑΙ ΜΟΝΟ θα σε στηρίξουν! Ειλικρινά στο λέω χωρίς κανένα ίχνος πεσιμισμού.

Εγώ να καταλάβεις, ότι «κατάφερα» αυτό το διάστημα, το κατάφερα μόνη μου. Μέσα στην τιμή έχω βάλει και στάνταρ πίλινγκ για τα πόδια (γιατί κανείς δεν το έκανε σε μένα πριν κάνω αυτή την δουλειά, εκτός και αν το πλήρωνα extra) και γιατί προσέχω τρομερά τις πελάτισσες μου. Έτσι κατάφερα να βγάζω ένα καλό εισόδημα γιατί αν περίμενα από γνωστούς… καταλαβαίνεις…!

Φιλιά

Διαφημίσεις

ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΩ ΕΣΥ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ!!! ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!!!!ΤΕΛΕΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ.

Ειρήνη καλημέρα!!!

Φαίνεσαι πραγματικά δυναμικός άνθρωπος και πιστεύω ότι πράγματι έχεις κάνει την σωστή επιλογή την κατάλληλη ώρα. Η οικογενεια σου νομίζω πως θα σε γεμίσει πραγματικά και ακόμα και το επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις προς το παρόν ή ακόμα και αν το συνεχίσεις στο μέλλον, ΄θα σου γεμίσουν τη ζωή σου. Και είμαι σίγουρη πώς σε λίγα χρόνια θα μιλάς με υπερηφάνια που διάλεξες αυτό που θεωρησες πιο σημαντικό για τη δική σου ζωή! Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι με λαμπρή καριέρα μιλάνε με υπερηφάνια για αυτά που πέτυχαν στη ζωή τους, όταν όμως μιλάνε για τα παιδιά τους, τότε είναι που ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΓΟΝΙΑ :wink::wink:

n3kPp3.png

zewgp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...
Ειρήνη όπως και οι υπόλοιποι που πράξατε ανάλογα,

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ που σκεφτήκατε και κινηθήκατε εκτός νόρμας (Out of the box που λέμε!!!)

Εγώ πριν μείνω έγκυος είχα μεγάλες επαγγελματικές φιλοδοξίες και είχα μεγάλη εξέλιξη στη δουλειά μου. Από τότε που ήρθε η Maya στη ζωή μου όμως η φιλοδοξία μου είναι να είμαι η καλύτερη μαμά που θα μπορούσε να έχει και να φροντίσω ώστε τα παιδικά της χρόνια - και όχι μόνο - να είναι παραμυθένια!

Στη δουλειά συνεχίζω να αποδίδω, αλλά πλέον δεν τεντώνω τα ωράριά μου και σίγουρα πρωτα έρχεται το κοριτσάκι μου και μετά η δουλειά και τα χρήματα.

Δουλεύω τόσο όσο να νιώθω ενεργή και να πληρώνομαι ικανοποιητικά...

Αν χρειαστεί όμως, είμαι έτοιμη και εγώ να κάνω στοφή 180 μοιρών! Δεν με ενδιαφέρει το image της δουλειάς μου πλεον τόσο και έτσι αν χρειαστεί....anything , as long as it pays the bills! :D

Φίλη Έρικα,

Πολύ σωστά μιλάς! Και ʽγω τα ίδια ακριβώς σκέφτηκα. Δεν μπορώ να πω πως προ-γέννας είχα μεγάλες επαγγελματικές φιλοδοξίες. Απλά ήμουν πολύ ευχαριστημένη με αυτό που έκανα και ας έπηζα ολημερίς, ήταν αυτό που μου άρεσε κα τότε με έκανε να νιώθω γεμάτη και δυνατή.

Πλέον όμως… οι προτεραιότητες άλλαξαν, πράγμα πολύ φυσιολογικό για μένα. Δεν μπορούμε να έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες στα 20, στα 30 και στα 40.

Η μικρή σου είναι άγγελος!

Φιλιά

Δυστυχώς οι δουλειές του σπιτιού είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία... Πάντως αυτό με τα μανικιούρ και την κομμωτική τα είχα σκεφτεί κι εγώ... Και που πήγα πανεπιστήμιο και πήρα πτυχίο φιλολογίας τι κατάλαβα?? Δουλέυω σε άσχετη δουλειά γραφείου, στην οποία βέβαια έιμαι 100% ευχαριστημένη αφού το αφεντικό μου είναι εξαιρετικός άνθρωπος (σπάνια περίπτωση).. Το πτυχίο θα μου χρησιμεύσει μάλλον να διαβάζω ατ παιδιά μου και να γλιτώσουμε τα λεφτά των φροντιστηρίων :lol:

Φίλη Christie,

Είναι πολύ δύσκολα πλέον με μανικιούρ & κομμωτική γιατί έχουν βγει στην αγορά τόσες πολλές κοπέλες (και πολλές άσχετες, θα μου επιτρέψετε να πω). Στο λέω εγώ που είμαι σε αυτή την αγορά πλέον και το βιώνω. Εγώ φαντάσου πως μετά την αισθητική άκρων έκανα και αποτρίχωση, σχηματισμό φρυδιού και τώρα κάνω και χαλαρωτικό μασάζ ώστε να έχω μία μεγαλύτερη γκάμα να προσφέρω στις πελάτισσες μου.

… όσο για τις σπουδές… μην νομίζεις! Και ʽγω στα ΤΕΦΑ ήμουν (παρʼ ολίγον γυμνάστρια), σε κολέγιο πήγα, σε γραφεία δούλευα και κοίτα σε τι άσχετο επάγγελμα κατέληξα!

Έτσι είναι… η ζωή και η φαντασία της! :wink:

Διαφημίσεις

Παντως κι εγω ξαναβρεθηκα προχθες στο διλημα αυτο... Καριερα και μητροτητα ΔΕΝ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ !!! Για εμενα παντα μιλαω... και μεταξυ των δυο... ? Προτιμω να ειμαι ΜΟΝΟ ΜΑΜΑ !!!

Καριερα και μητρότητα όχι..αλλα εργασία και μητρότητα συνδιαζονται αψογα αρκει να το θες!!!

Και εγω το ιδιο θα έλεγα !

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Θεωρω οτι το να μεγαλωνει το παιδι με την μαμα ειναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ !!!

Το ζω εδω και εναμιση χρονο και βλεπω την διαφορα... Αν υπαρχει η δυνατοτητα, ουτε ργασια, ουτε καριερα... Μακαρι να μπορουσαν ολες οι μανουλες να κανουν ΜΟΝΟ αυτο... Να μεγαλωνουν τα παιδακια τους...

marilena μου αυτο είναι ιδανικό για σενα!!!όχι για μενα και ενδεχομενως όχι για αρκετες μανούλες που της γεμιζει και η εργασία τους.Και εγω παρόλο που δεν κάνω καριερα και δεν εχω και τις καλύτερες σχεσεις πλεον με τα αφεντικά μου, νοιωθω ότι μεγαλώνω μια χαρα το παιδακι μου...απο το μεσημερι που γυριζω μαζι του είμαι και κανουμε ότι μπορεις να φανταστεις μαζι,ζωγραφιζουμε διαβαζουμε , ότι κανουμε όλες δηλαδη!!!ασε που γυριζω ανανεωμενη και με ενεργεια που θελω να της τη δωσω...

Καριερα και μητρότητα όχι..αλλα εργασία και μητρότητα συνδιαζονται αψογα αρκει να το θες!!!

Συμφωνώ... Όχι καριέρα αλλά εργασία ναι...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

...απο το μεσημερι που γυριζω μαζι του είμαι και κανουμε ότι μπορεις να φανταστεις μαζι,ζωγραφιζουμε διαβαζουμε , ότι κανουμε όλες δηλαδη!!!ασε που γυριζω ανανεωμενη και με ενεργεια που θελω να της τη δωσω...

Eγώ ρε παιδιά γιατί δεν προλαβαίνω ? Κάνω κάτι λάθος ? Εσείς δεν μαγειρεύετε , δεν σιδερώνετε ή έχετε βοήθεια σε αυτά τα πράγματα ? Γιατί παρόλο που δεν μαγειρεύω κάθε μέρα φυσικά δεν καθαρίζω το σπίτι παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα εκτός αν χρειαστεί ενδιάμεσα , αυτό το σίδερο είναι ο καθημερινός βραχνάς μου . ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ! Kαι όλο αυτό μου τρώει αρκετό χρόνο από την ενασχόληση μου με το παιδί ! ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ !!!!

κοίτα ελενα...εχω ακόμα το τιμημενο 6ωρο που μου δινει φτερα!!!3 η ωρα ειμαι σπίτι μου-η μικρη κοιμαται-μαγειρευω για την επομενη και μετα ψιλομαζευω...αυτα απο δουλειές τα υπολοιπα ΣΚ.

Τις οποίες τις κανω εγω και ο αντρας μου γιατι δεν εχουμε καμία βοηθεια οσον αφορα το σπίτι-βοηθαμε όμως και οι 2, πραγμα πολύ σημαντικό!!!Σιδερωνω εγω...βαζει σκουπα αυτος.Τωρα καποια πραγματα χοντρα καθε 3 βδομαδες (πατζουρια κλπ) φερνω γυναικα και τα κανει ειδικα τωρα λόγω εγκυμοσύνης.Αλλα το αλλο που θελω να σημειωσω είναι ότι επαψα να ειμαι τοσο υστερική με το σπιτι,πραγμα που και να μου το λεγανε δε θα το πιστευα!!!

τωρα τον Ιουλιο του 2009 που θα τελειώσει και το 2ο μειωμενο μου θα σου ξαναπω!!!!

:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...