Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 136
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγώ έχω τώρα το contour next της bayer και το τσεκάρω κιόλας κάθε μήνα

σε μικροβιολογικό με ταυτόχρονη εξέταση ζαχάρου

έχει εκπληκτικά μεγάλη ακρίβεια

την τελευταία φορά έδειξε ακριβώς το ίδιο...

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

εγώ έχω τώρα το contour next της bayer και το τσεκάρω κιόλας κάθε μήνα

σε μικροβιολογικό με ταυτόχρονη εξέταση ζαχάρου

έχει εκπληκτικά μεγάλη ακρίβεια

την τελευταία φορά έδειξε ακριβώς το ίδιο...

Και εμενα το μηχανακι μου τον τελευταιο καιρο δειχνει το ιδιο με το μικροβιολογικο.Ξεκινησε με αποκλιση +28,μετα +10,μετα +6 και τωρα ηρθε στα ισια του,τι να πω:?!

Ισως γιαυτο με βαζει να κανω καμπυλη καθε 15,να βλεπουμε αποκλιση.

Κορίτσια καλησπέρα. Είμαι καινούργια στο forum. Είμαι 7 εβδομάδων και 4 μερών. Έκανα αιματολογικές και μου βγήκε το ζάχαρο 92. Ο γιατρός μου είπε ότι είναι οριακό αλλά να μην ανησυχώ και ότι θα το μετράμε κάθε μήνα. Βέβαια το βράδυ πριν την εξέταση είχα φάει λίγο ψωμί :).. Μήπως είναι ψηλή η τιμή και πρέπει να ανησυχώ; Ή περιμένω μέχρι την 26 για να κάνω καμπύλη ζαχάρου;;;Φοβάμαι μην έχω διαβήτη για΄τι και πριν 5 μήνες που είχα ξανακάνει εξέταση ζαχάρου ήταν 93...

Εκτός εγκυμοσύνης με 93 δεν έχεις διαβήτη...

σε εγκυμοσύνη το 92 είναι οριακό αλλά όχι τραγικό

αφήνει υποψίες για διαβήτη κύησης

αλλά μπορεί να είναι και τυχαίο

αν σε κάθε εξέταση σου βγαίνει τόσο

σίγουρα θα σε βάλει να κάνεις καμπύλη νωρίτερα

και δε θα περιμένετε μέχρι τον 6ο μήνα

εγώ είχα σε όλο το πρώτο τρίμηνο πάνω από 90 (γύρω στο 95 περίπου)

και το μετράω καθημερινά γιατί έχω διαβήτη κύησης

αλλά έπεσε σε όλο το 2ο τρίμηνο γύρω στο 85

τώρα στο τρίτο τρίμηνο κάποιες φορές ανεβαίνει πάλι στο 95

αλλά όχι καθημερινά...

το ελέγχω με διατροφή μόνο

στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα πολύ καλό νηστείας στις μηνιαίες

που δεν άφηνε την παραμικρή υποψία για διαβήτη

αλλά στην 28η που έκανα την καμπύλη φάνηκε το πρόβλημα

μετά τη γλυκόζη

οπότε όλα είναι σχετικά

η φέτα ψωμί που έφαγες το προηγούμενο βράδυ δεν επηρεάσε

αρνητικά...ίσα ίσα που συνήθως το ζάχαρο νηστείας ανεβαίνει επειδή μένουμε πολλές ώρες νηστικοί...βέβαια αν είχες φάει πολλά γλυκά, σουβλάκια πίτσες και τέτοια μετά τις 10 μπορεί να είχε επηρεαστεί

στην εγκυμοσύνη είναι ορμονικό το πρόβλημα

04/12/2010 - 26/03/2013 - 25/08/2015 - 11/06/2018

Διαφημίσεις

Λες γι' αυτό να μου έδειξε τόσο; Κ

αι τις δύο φορές που έκανα την εξέταση είχαν να φάω τουλάχιστον 12 ώρες και το τελευταίο γεύμα μου ήταν γιαούρτι κατά τις εφτάμιση το βράδυ.... και μετά κατά τις εννιάμιση έφαγα δυό μπουκιές ψωμί....

• 1 month later...

Κορίτσια καλησπέρα. Θα ήθελα συμβουλή..

Δεν γνώριζα για τη "δίαιτα" πριν την καμπύλη ζαχάρου, στο μικροβιολογικό που κάλεσα για να ρωτήσω & να κάνω την εξέταση μου είπαν απλώς να πάω νηστική.

Σίγουρα δεν κατανάλωσα με υπερβολή γλυκά, έπινα όμως γάλα με κακάο (έχει ζάχαρη) κάθε πρωί...& σίγουρα έφαγα & μπριζόλες & πατάτες...

Όπως επίσης, όλο το βράδυ πριν την εξέταση ήπια πολύ νερό..δίψαγα τρομερά.

Εν πάση περιπτώση, το αποτέλεσμα ήταν να βγουν "περίεργες" οι τιμές μου & φοβάμαι μήπως έχω κάνει διαβήτη, ανεξάρτητα από το ότι δεν έκανα "δίαιτα" πριν κάνω την εξέταση...

Πιο συγκεκριμένα οι τιμές ήταν:

Η αρχική, 0' ήταν στα 94

Με 75gr γλυκόζη:

στα 60 λεπτά, 205

στα 120 λεπτά, 189

& στα 180 λεπτά, 113

..απ' ό,τι διάβασα στις αναρτήσεις εδώ, δεν θεωρούνται φυσιολογικές οι τιμές μου.

Σε 5 μέρες έχω ραντεβού με το γιατρό έτσι & αλλιώς αλλά έχω αγχωθεί τρομερά & θα το εκτιμούσα πολύ αν μου λέγατε τη γνώμη σας όπως & το τι μπορώ να κάνω!

(μήπως να επαναλάβω την εξέταση με σωστή δίαιτα αυτή τη φορά τώρα που το ξέρω; )

Καλησπέρα,με το καλό το μωράκι σου!Η αλήθεια είναι πως οι τιμές είναι ανεβασμένες. Αυτό με την δίαιτα πριν την καμπύλη δεν ξέρω πόσο στέκει τελικά.Το νόημα είναι να πας απλώς νηστική και όχι κάνοντας διατροφή τις προηγούμενες μέρες. Εγώ τουλάχ δεν έκανα κανείς δεν μου είπε να κάνω. Δεν ξέρω αν είναι & αυτό θέμα γιατρού/μικροβιολόγου..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Δεν γνώριζα για τη "δίαιτα" πριν την καμπύλη ζαχάρου, στο μικροβιολογικό που κάλεσα για να ρωτήσω & να κάνω την εξέταση μου είπαν απλώς να πάω νηστική.

Σίγουρα δεν κατανάλωσα με υπερβολή γλυκά, έπινα όμως γάλα με κακάο (έχει ζάχαρη) κάθε πρωί...& σίγουρα έφαγα & μπριζόλες & πατάτες...

Εν πάση περιπτώση, το αποτέλεσμα ήταν να βγουν "περίεργες" οι τιμές μου & φοβάμαι μήπως έχω κάνει διαβήτη, ανεξάρτητα από το ότι δεν έκανα "δίαιτα" πριν κάνω την εξέταση...

Η αρχική, 0' ήταν στα 94

Με 75gr γλυκόζη:

στα 60 λεπτά, 205

στα 120 λεπτά, 189

& στα 180 λεπτά, 113

..απ' ό,τι διάβασα στις αναρτήσεις εδώ, δεν θεωρούνται φυσιολογικές οι τιμές μου.

Σε 5 μέρες έχω ραντεβού με το γιατρό έτσι & αλλιώς αλλά έχω αγχωθεί τρομερά & θα το εκτιμούσα πολύ αν μου λέγατε τη γνώμη σας όπως & το τι μπορώ να κάνω!

(μήπως να επαναλάβω την εξέταση με σωστή δίαιτα αυτή τη φορά τώρα που το ξέρω; )

Λοιπον Κατερινα μου δεν υπαρχει αυτο που λες!δεν κανουμε διαιτα πριν κανουμε την εξεταση..απλως μενουμε νηστικοι απο το προηγουμενο βραδυ.Και εγω ετρωγα στην εγκυμοσυνη μου καθε μερα γαλα με ζαχαρη κ κακαο κ κανενα προβλημα δεν ειχα..επειδη οντως φαινονται αυξημενες οι τιμες μαλλον θα σε βαλει σε καποιο προγραμμα διατροφης η κ μετρησης..το καταλαβαινω το αγχος σου αλλα περιμενε το ραντεβου με τον γιατρο που εκεινος θα σου πει τι πρεπει να κανεις..

ClTwp3.png

Διαφημίσεις

Η αρχική, 0' ήταν στα 94

Με 75gr γλυκόζη:

στα 60 λεπτά, 205

στα 120 λεπτά, 189

& στα 180 λεπτά, 113

Ο ασθενής θα πρέπει να μην περιορίζει την πρόσληψη υδατανθράκων (ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες, ρύζι, φρούτα κλπ), για τουλάχιστον 3 μέρες πριν το τεστ. Αντιθέτως προτείνεται η κατανάλωση τουλάχιστον 200 γρ. υδατανθράκων την ημέρα (αντιστοιχούν σε 1 μερίδα δημητριακών στο πρωινό, 1 μερίδα ζυμαρικών στο μεσημεριανό, 3 φρούτα και 2 φέτες ψωμί).

Δεν ισχυει Κατερινα αυτο που σου ειπαν για την διατροφη πριν την καμπυλη,ισχυει αυτο που σου εβαλα παραπανω http://e-endo.com/?p=271

Φυσιολογικες τιμες καμπυλης 75 γραμμαριων

Νηστείας < 92 mg/dl

60 λεπτά <180 mg/dl

120 λεπτά < 153 mg/dl

Και τιμες για 100 γραμμαρια γλυκοζης

Σάκχαρο νηστείας: > 95 mg/dl

Σάκχαρο 1ης ώρας: >180 mg/dl

Σάκχαρο 2ης ώρας: >155 mg/dl

Σάκχαρο 3ης ώρας: >140 mg/dl

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Ο ασθενής θα πρέπει να μην περιορίζει την πρόσληψη υδατανθράκων (ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες, ρύζι, φρούτα κλπ), για τουλάχιστον 3 μέρες πριν το τεστ. Αντιθέτως προτείνεται η κατανάλωση τουλάχιστον 200 γρ. υδατανθράκων την ημέρα (αντιστοιχούν σε 1 μερίδα δημητριακών στο πρωινό, 1 μερίδα ζυμαρικών στο μεσημεριανό, 3 φρούτα και 2 φέτες ψωμί).

Δεν ισχυει Κατερινα αυτο που σου ειπαν για την διατροφη πριν την καμπυλη,ισχυει αυτο που σου εβαλα παραπανω http://e-endo.com/?p=271

Φυσιολογικες τιμες καμπυλης 75 γραμμαριων

Νηστείας < 92 mg/dl

60 λεπτά <180 mg/dl

120 λεπτά < 153 mg/dl

Και τιμες για 100 γραμμαρια γλυκοζης

Σάκχαρο νηστείας: > 95 mg/dl

Σάκχαρο 1ης ώρας: >180 mg/dl

Σάκχαρο 2ης ώρας: >155 mg/dl

Σάκχαρο 3ης ώρας: >140 mg/dl

σοφακι μηπως οι τιμες που γραφεις αλλαζουν αναλογα το ιατρειο?γιατι εγω που εκανα με 75γρ γλυκοζης ειχα νηστικη 79 και στο 2ωρο εφτασε 100....οι φυσιολογικες τιμες τιμες που αναγραφοταν στην εξεταση ηταν απο 70-110!!

catherine στη θεση σου θα μιλουσα με τον γιατρο ο οποιος ειναι αυτος που θα σε καθοδηγησει υπευθυνα!οι αναγκες της καθεμιας ειναι διαφορετικες!ο μικροβιολογος τι σου ειπε για τις τιμες σου?παντως γενικα να ξερεις οτι τις εξετασεις αιματος τις κανουμε χωρις να εχουμε κανει νηστεια πριν γιατι δεν βγαινουν αντικειμενικες.το θεμα ειναι οι τιμες στη νορμαλ διατροφη σου!δεν κανουμε δηλαδη διαιτα για να βγουν καλες οι εξετασεις και μετα τρωμε κανονικα.....αν υπαρχει θεμα παντα να ρωτας γιατρο!δεν ειναι ολες οι διαιτες για ολους τους ανθρωπους ιδανικες!μπορεις να προσεξεις σε γενικες γραμμες τα αυτονοητα..οχι πολλα γλυκα,λιπαρα και τα σχετικα αλλα απο κει και περα μονο τον γιατρο σου να εμπιστευεσαι!ευχομαι να σου πανε ολα καλα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Κορίτσια είχατε δίκιο, η διατροφή τρεις μέρες πριν την εξέταση πρέπει να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες (καλαμπόκι, πατάτες, φρούτα κλπ.)

Δυστυχώς στο μικροβιολογικό που πήγα να κάνω τις εξετάσεις δε μου είπαν το παραμικρό. Απλά μου έδωσαν τις απαντήσεις &..άντε γεια. :confused:

Πήγα τελικά στο γιατρό μου που μου είπε φυσικά ότι έχω παθολογικό διαβήτη (ΣΔ κυήσεως) & με παρέπεμψε να πάω στο διαβητολογικό του αλεξάνδρας...

Εκεί με ενημερώσανε ότι έγινε άλλο λάθος με την εξέταση... μου δώσανε 100gr γλυκόζης αντί για 75gr. :?: (για κάποιο λόγο δεν έπρεπε...)

Δεν έχει σημασία (για μένα), γιατί έτσι & αλλιώς μου έκαναν επιτόπου τσεκ απ, βγήκα θετική (99 το νηστείας & 106 μία ώρα μετά από γεύμα -γάλα ελαφρύ & φρυγανιές σικάλεως) σε ΣΔ & μου ξεκινήσανε διατροφή.

(τώρα ψάχνομαι με τις τιμές που πρέπει να έχω κατά τη διατροφή...η γιατρός ξέχασε να μου τα πει ή να μου τα σημειώσει κάπου...:shock: )

Ευχαριστώ πολύ πάντως που με βοηθήσατε να τα διευκρινίσω! Καλή επιτυχία σε όλες!:D

• 2 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

θΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

ΠΗΡΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΠΥΛΗΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1Η ΜΕΤΡΗΣΗ, 0' 81

2Η ΜΕΤΡΗΣΗ 60' 148 (ΜΕ 50ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗΣ)

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΜΑ? ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΠΗΓΑ ΝΗΣΤΙΚΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

θΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

1Η ΜΕΤΡΗΣΗ, 0' 81

ΛΕΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΜΑ? ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΝΕΙΣ...ΑΠΛΑ ΠΗΓΑ ΝΗΣΤΙΚΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Για τις τιμες σου δεν ξερω αλλα δεν επρεπε να κανεις διατροφη καλη πριν την καμπυλη,το αντιθετο θα ελεγα ;)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

Διαφημίσεις

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!

θΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

1Η ΜΕΤΡΗΣΗ, 0' 81

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ο στόχος της διατροφής πριν την εξέταση είναι να επιβαρύνει το πάγκρεας περισσότερο. Δηλαδή, αν ακολουθούσες την διατροφή οι τιμές θα ήταν ακόμη πιο ανεβασμένες λογικά.

Πάνω από το 140, συνήθως ζητούν να επαναλληφθεί η εξέταση, η τρίωρη αυτή τη φορά, για πιο πλήρη εικόνα. Ό,τι σου πει ο γιατρός σου φυσικά.

Όταν το έψαχνα για εμένα, είχα βρει χρήσιμες πληροφορίες εδώ:

http://www.obeline.gr/Article.aspx?aid=71

:)

xhHtp2.pngkSQIp3.png

• 2 εβδομάδες μετά...

καλησπερα και απο μενα!

χτες πηρα τα αποτελεσματα απο την καμπυλη σακχαρου τα οποια ηταν αυξημενα !

νηστειας 85

60' 194

120' 180

να σημειωσω οτι εκει που την εκανα δεν δοσολογησαν την γλυκοζη στο νερο παρα εριχναν με ενα ξυλακι παρα πολυ το οποιο δεν ειχε καν διαλυθει και επρεπε να το πιω σε 5 λεπτα και με ανακατευε..

πηγα σε γιατρο και θα παρακολουθω το σακχαρο με μετρησεις στο σπιτι για 10 μερες εαν δουμε οτι δεν ειναι φυσιολογικο θα κανω ινσουλινες λεει

εχετε καποια εμπειρια?

καλησπερα και απο μενα!

χτες πηρα τα αποτελεσματα απο την καμπυλη σακχαρου τα οποια ηταν αυξημενα !

νηστειας 85

60' 194

120' 180

να σημειωσω οτι εκει που την εκανα δεν δοσολογησαν την γλυκοζη στο νερο παρα εριχναν με ενα ξυλακι παρα πολυ το οποιο δεν ειχε καν διαλυθει και επρεπε να το πιω σε 5 λεπτα και με ανακατευε..

πηγα σε γιατρο και θα παρακολουθω το σακχαρο με μετρησεις στο σπιτι για 10 μερες εαν δουμε οτι δεν ειναι φυσιολογικο θα κανω ινσουλινες λεει

εχετε καποια εμπειρια?

Καλησπέρα!!! Σου έδωσε διατροφή να κάνεις και να το μετράς 4 φορές την μέρα?????

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Καλησπέρα!!! Σου έδωσε διατροφή να κάνεις και να το μετράς 4 φορές την μέρα?????

καλησπερα ναι διατροφη οχι γλυκα οχι αναψυκτικα!

το πρωι ειχα 95 νηστειας και μια ωρα μετα φαγητο 120 .

μακαρι να γυτωσω την ινσουλινη που μου ειπε εχω αγχωθει

καλησπερα ναι διατροφη οχι γλυκα οχι αναψυκτικα!

το πρωι ειχα 95 νηστειας και μια ωρα μετα φαγητο 120 .

μακαρι να γυτωσω την ινσουλινη που μου ειπε εχω αγχωθει

Και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα. Έκανα χθες καμπύλη στα 75ml και βγήκε: 0' 72

60' 188

120' 166

180' 90

Εμείς όμως ήμασταν υποψιασμένοι με τον γυναικολόγο μου και κάνω διατροφή εδώ και 1μιση μήνα. Παρόλαυτα οι καθημερινές μου μετρήσεις είναι πολύ καλές. Το πρόβλημα είναι οτι με αυτήν την καμπύλη ο γυναικολόγος μου θέλει να κάνω 1 ινσουλίνη την μέρα για να είμαστε σίγουροι ενώ ο ενδοκρινολόγος μου δεν θέλει. Τι να κάνω εγώ τώρα?????

OTp9p2.png

wwdEp3.png

NGN θα ακούσεις τον ενδοκρινολόγο σου όπως σου έχω ξαναπεί.Ο γυναικολόγος δεν είναι ειδικός για αυτό το θέμα.

Madeleine έχω κάνει & εγώ καμπύλη τέτοια,είναι η γλυκόζη που είναι αδιάλυτη,νομίζω πως είναι η χειρότερη..Κάνε τις μςτρήσεις σου & φυσικά βρες έναν καλό ενδοκρινολόγο με ειδίκευση στον διαβήτη κύησης ( δεν έχουν όλοι!!) να σε παρακολουθεί!

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

NGN θα ακούσεις τον ενδοκρινολόγο σου όπως σου έχω ξαναπεί.Ο γυναικολόγος δεν είναι ειδικός για αυτό το θέμα.

Madeleine έχω κάνει & εγώ καμπύλη τέτοια,είναι η γλυκόζη που είναι αδιάλυτη,νομίζω πως είναι η χειρότερη..Κάνε τις μςτρήσεις σου & φυσικά βρες έναν καλό ενδοκρινολόγο με ειδίκευση στον διαβήτη κύησης ( δεν έχουν όλοι!!) να σε παρακολουθεί!

Γεια σου ονειράκι. Εσύ νομίζω έκανες ινσουλίνη ε????? Γιατί δεν σε κάλυπτε η διατροφή???? Εγώ με καλή διατροφή έχω πολύ καλές τιμές!!!

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Ναι είχα επίσης και εγώ πολύ καλές τιμές όμως παρόλα αυτά το αμνιακό υγρό είχε αυξηθεί που σημαίνει ότι ο διαβήτης δεν είναι σε σωστά επίπεδα. Ήτανε βιολογικό το θέμα μου είχε πει ο ενδοκρινολόγος τότε και ήτανε θέμα χρόνου να την ξεκινήσω.Μόλις την ξεκίνησα το υγρό έστρωσε αλλά βέβαια συνέχισα κανονικά την διατροφή και τις μετρήσεις.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Καλησπέρα!

Ετσι ξαφνικά λοιπόν, θα μπω και εγώ στο κλαμπ! Και λέω ξαφνικά γιατί μέχρι να κάνω την καμπύλη, μετρούσα το ζάχαρο και ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, και στη νηστεία αλλά και στα 60' + 90'. Στην καμπύλη όμως, με 75γρ γλυκόζης είχα:

0' = 84

60' = 153

120' = 135

Είμαι στην 25η εβδομάδα και η ενδοκρινολόγος που πηγαίνω για τον θυρεοειδή μου είπε να την κάνω νωρίς λόγω κληρονομικότητας. Ομολογώ έπεσα από τα σύννεφα. Το Σάββατο έφαγα παστίτσιο και στα 120' ήταν 88! Και να φανταστείτε, πήγα και άνετη στην εξέταση τρομάρα μου!

Στην ενδοκρινολόγο θα πάω αύριο αλλά επειδή με τρόμαξε η μικροβιολόγος την πήρα τηλέφωνο και μου είπε πως είναι οριακή στα 120' και να μην ανησυχώ γιατί ρυθμίζεται με διατροφή. Κάνω και ηπαρίνες και φρίκαρα, μα πόσες ενέσεις την ημέρα? Εννοείται, πρώτη προτεραιότητα το μωρό αλλά πως τα αντιμετωπίζεις όλα βρε κορίτσια? Φοβάμαι ότι στην πορεία θα ξεφύγει και με στεναχωρεί λιγάκι η ιδέα ότι θα κάνω καισαρική. Οχι οτι θα σκάσω, με νοιάζει να γεννηθεί το παιδί γερό απλά με νευριάζει το γεγονός ότι όλο κάτι βρίσκω! Μια κατάθλιψη στον αέρα!!

Καλησπέρα!

Ετσι ξαφνικά λοιπόν, θα μπω και εγώ στο κλαμπ! Και λέω ξαφνικά γιατί μέχρι να κάνω την καμπύλη, μετρούσα το ζάχαρο και ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, και στη νηστεία αλλά και στα 60' + 90'. Στην καμπύλη όμως, με 75γρ γλυκόζης είχα:

0' = 84

60' = 153

120' = 135

Είμαι στην 25η εβδομάδα και η ενδοκρινολόγος που πηγαίνω για τον θυρεοειδή μου είπε να την κάνω νωρίς λόγω κληρονομικότητας. Ομολογώ έπεσα από τα σύννεφα. Το Σάββατο έφαγα παστίτσιο και στα 120' ήταν 88! Και να φανταστείτε, πήγα και άνετη στην εξέταση τρομάρα μου!

Στην ενδοκρινολόγο θα πάω αύριο αλλά επειδή με τρόμαξε η μικροβιολόγος την πήρα τηλέφωνο και μου είπε πως είναι οριακή στα 120' και να μην ανησυχώ γιατί ρυθμίζεται με διατροφή. Κάνω και ηπαρίνες και φρίκαρα, μα πόσες ενέσεις την ημέρα? Εννοείται, πρώτη προτεραιότητα το μωρό αλλά πως τα αντιμετωπίζεις όλα βρε κορίτσια? Φοβάμαι ότι στην πορεία θα ξεφύγει και με στεναχωρεί λιγάκι η ιδέα ότι θα κάνω καισαρική. Οχι οτι θα σκάσω, με νοιάζει να γεννηθεί το παιδί γερό απλά με νευριάζει το γεγονός ότι όλο κάτι βρίσκω! Μια κατάθλιψη στον αέρα!!

Γεια σου ζουζού!Καταρχήν το σάκχαρο δεν είναι θέμα για να κάνεις κτ,αν σου πει έτσι ο γιατρός άλλαξε τον! Επίσης αν σε παρηγορεί είμαι στην 2η εγκυμοσύνη με ιστορικό διαβήτη κύησης από την πρώτη και έκανα εχθέσ καμπύλη και τα δικά μου νούμερα ήτανε 0'-76 ,60'- 161 και 120'-158. Άρα εσύ μια χαρά είσαι:)

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...