Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ο προισμενος λεμφαδενας επιμενει...ανησυχω....

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα αγαπητοί συν-γονείς!!! Σήμερα πήγαμε στο νοσοκομείο για να πάρουμε μια δεύτερη γνώμη σχετικά με το θέμα του λεμφαδένα...

Οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί μας είπαν να μην του δώσουμε αντιβίωση και να τη σταματήσουμε διότι εντόπισαν και αμυγδαλίτιδα και μας είπαν ότι μάλλον είναι ίωση και δεν έχει νόημα η αντιβίωση... (ο κάθε γιατρός δηλαδή τα δικά του με λίγα λόγια) ... Μας είπαν επίσης ότι θέλουνε να ξαναδούνε το παιδί σε μια εβδομάδα... Τους ρώτησα πόσο μπορεί να κρατήσει και δε μου έδωσαν μια σαφή απάντηση μου είπαν εξαρτάται ... Ο δικός μου παιδίατρος πάντως μας είχε πεί ότι μπορεί να κρατήσει αρκετά 1 - 2 μήνες...

Πείτε μου σας παρακαλώ παρατηρήσατε να ροχαλίζει κάπως τη νύκτα το παιδί σας (όσοι έχετε περάσει ή περνάτε ανάλογο "θέμα" με λεμφαδένα) ;;;;;

..."Μη παροργίζετε τα τέκνα υμών, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου" ...(Εφ. 6,1-4).

αν δεν εχετε παρει καθολου αντιβιωση, ευτυχως για το μικρο. θα μου εκανε εντυπωση αν παιρνει ηδη κ σας ειπαν να τη σταματησει!:shock: κανονικα δεν λενε να ολοκληρωνεται η αντιβιωση;:confused:

για το αλλο που λες, ναι, ροχαλιζει και την ημερα εχει ενα επιμονο ρουθουνισμα. θα την παμε κ σε ωρλ να το δουμε...ουφ...

• 2 εβδομάδες μετά...

Σχεδόν ένας μήνας (ίσως και παραπάνω) από τότε που παρουσιάστηκε ο προισμένος λεμφαδένας... όλα έδειχναν ότι κάτι πάει να γίνει και να ξεπροιστεί... Τις τελευταίες 2 μέρες είχε μια ανεξήγητη γκρίνια... ώσπου σήμερα το μεσημέρι εντοπίσαμε στο αυτάκι του μεγάλη ποσότητα πύον!!! Το παιδί το πήγαμε στο γιατρό ο οποίος διέγνωσε οξεία ωτίτιδα!!! Και ως ήταν φυσικό, το παιδί, μας το κράτησαν μέσα για εισαγωγή... :(

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι το προίξιμο στον λεμφαδένα, έχει ενδεχομένως άμεση σχέση με την ωτίτιδα... ίσως η ωτίτιδα να προυπήρχε ηπιότερη και να εκδηλώθηκε τώρα σε οξεία φάση.

Αυτή τη στιγμή είναι στο νοσοκομείο με εντοφλέβια αντιβίωση .... ελπίζουμε να βγούμε το συντομότερο δυνατό... και να έχει ιαθεί πλήρως το παιδάκι μας...

..."Μη παροργίζετε τα τέκνα υμών, αλλ' εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου" ...(Εφ. 6,1-4).

γεια σου, σας ειχα στο μυαλο μου!η μικρη μας εκανε εναν τελευταιο μονοημερο πυρετο πριν καμια 15αρια -20 μερες κ απο τοτε ο αδενας ξεπρηζεται σταδιακα, εχει μειωθει παραπανω απο το μισο πια.:-D δεν θα πω καμια επιστημονικη αποψη, αλλα εχω την αισθηση (απλα μια αισθηση ετσι; ) οτι σαν να 'ξεσπασε' κ απο τοτε ειχαμε βελτιωση...ελπιζω να ισχυει το ιδιο κ για εσας! πολλα περαστικα κ προσπαθηστε να ενισχυσετε το ανοσοποιητικο του παιδιου με καποιο σκευασμα που θα σας προτεινει ο παιδιατρος σας ...εμας μας βοηθησε πολυ.

Διαφημίσεις

νομιζω οτι φετος υπαρχει "ιωση" (δεν ξερω αν το λεω καλα) όπου πρηζονται οι λεμφαδενες. το εχω ακουσει απο αρκετους.

εγω το περασα με λιγο πυρετο 37,8 και τρομερο μπουκωμα μυτης. με αντιβιωση μου περασε (ολα).

Καλή σας μέρα DaF και σ' όλη την παρέα...

Είμαστε ακόμη στο νοσοκομείο... Έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις άλλες βγήκαν καλές άλλες όχι και τόσο... περιμένουμε να κάνουμε επαναληπτικό υπερηχογράφημα αύριο ή την Τρίτη... και τότε θα μας πούνε αν θα φύγουμε ή αν θα μείνουμε... Τα αδενάκια του παιδιού πάντως έχουν αρχίσει να ξεπρίζονται σιγά-σιγά... Ελπίζω κι εύχομαι το καλύτερο για όλα τα παιδιά, και για τα δικά σας και για τα δικά μου... Να είναι περαστικά πάντα και χαλάλι οι αγωνίες και η ταλαιπωρία!

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι σήμερα ή αύριο θα φεύγαμε... χθές άρχισε να κάνει εμετό στο νοσοκομείο ... έκανε 2 -3 φορές εμετό και ανέβασε και πυρετό μέχρι 38.9 ... Μάλλον ιογενής γαστρεντερίτιδα.... Κι όπως καταλάβατε, η έξοδός μας αναβάλλεται... Ελπίζω να του περάσει το συντομότερο. :-(

Δε θα το πιστέψετε !!! .... Την Πέμπτη βγήκε ο μικρός από το νοσοκομείο ... και σήμερα το μεσημέρι, κάναμε εισαγωγή την κόρη μου με ... (τι άλλο;;; ) ... γαστρεντερίτιδα...

... και τη στιγμή που γράφω αυτό το πόστ ... ξέρασε ο και ο δεύτερος γιός μου μπροστά μου!!!!

Γαστρεντερίτιδα - Παιδιά : 3-0

Διαφημίσεις

Δε θα το πιστέψετε !!! .... Την Πέμπτη βγήκε ο μικρός από το νοσοκομείο ... και σήμερα το μεσημέρι, κάναμε εισαγωγή την κόρη μου με ... (τι άλλο;;; ) ... γαστρεντερίτιδα...

... και τη στιγμή που γράφω αυτό το πόστ ... ξέρασε ο και ο δεύτερος γιός μου μπροστά μου!!!!

Γαστρεντερίτιδα - Παιδιά : 3-0

Κουραγιο και υπομονη!Να γινουν γρηγορα καλα!

30/12/2010 Ηρθες και μου αλλαξες....ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

τα νεα μας...μετα απο νεα ιωση ο αδενας ξαναπρηστηκε. επισης μας λεει οτι ποναει οταν το πιανουμε. θα παμε να το δουν στο παιδων μηπως προκειται για ατυπα μυκοβακτηριδια κ χρειαζεται επεμβαση. γνωριζει κανεις τι κανουν σε ενα διχρονο: τοπικη αναισθησια;μεθη;

Demetrius κανενα νεο απο εσας;

εμεις καναμε εισαγωγη για ενα 24ωρο για περισσοτερες εξετασεις (μονοπυρηνωση, μαντου κτλ κτλ κτλ ....)κ ειναι μαλλον ατυπα...θα δουμε. προς το παρον περιμενουμε τις εξετασεις, θα κανουμε 2 υπερηχους ακομα, παιρνει 2 αντιβιωσεις παρακαλω κ στην αναμονη...

αν χειροτερεψει παμε για αφαιρεση. το προβλημα ειναι οτι εχει γινει 'μπλοκ' λεμφαδενων, ετσι το ειπαν, οπου μεσα εχει δημιουργηθει μια εστια της μολυνσης κ δεν λεει να φυγει. :-(

μονο να πιασει η αντιβιωση ευχομαι, τιποτα αλλο.

γεια σας παιδια..να σας ρωτησω και εγω..οι λεμφαδενες ειναι αριστερα και δεξια του λαιμου???παρατηρησα οτι η κορη μου 15 μηνων εχει βγαλει πησω απο το κεφαλι ψυλα στον αυχενα εκει που ξεκινα το κρανιο 2 γρομπαλακια..η γιατρος ειπε οτι τα εχει επειδη ειναι αδυνατη< ειναι 81 εκ υψος και 10 κιλα>και οτι ειναι ανευ σημασιας αλλα ειληκρινα ανησυχω!!τι να κανω/?

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Διαφημίσεις

νταφ μου χιλια ευχαριστω....εχω που εχω 1000 αγχη<το ελκος το εχω σιγουρο καθως αιγοκαιρος>ειχα και αυτο...απλα θυμαμαι που ειχα και εγω κατι τεραστια πριξιματα αριστερα και δεξια του λαιμου μου οταν ημουν πιτσιρικι και πονουσαν τα ατιμα!!!!!και φοβηθηκα μηπως η μικρη πονα!!!αλλα τα εχει πησω στο λαιμο!!!τεσπα σε χιλιοευχαριστω!!!ευχομαι περαστικα στα μικρα σας!!!!ταλαιπωρουντε και αυτα!!!

Ο ΣΟΦΟΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΖΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ!!!!

Ειμαι μια εργαζομενη,συζηγος και μητερα που κανει ταντεμ σαν τρελη!

Demetrius κανενα νεο απο εσας;

εμεις καναμε εισαγωγη για ενα 24ωρο για περισσοτερες εξετασεις (μονοπυρηνωση, μαντου κτλ κτλ κτλ ....)κ ειναι μαλλον ατυπα...θα δουμε. προς το παρον περιμενουμε τις εξετασεις, θα κανουμε 2 υπερηχους ακομα, παιρνει 2 αντιβιωσεις παρακαλω κ στην αναμονη...

αν χειροτερεψει παμε για αφαιρεση. το προβλημα ειναι οτι εχει γινει 'μπλοκ' λεμφαδενων, ετσι το ειπαν, οπου μεσα εχει δημιουργηθει μια εστια της μολυνσης κ δεν λεει να φυγει. :-(

μονο να πιασει η αντιβιωση ευχομαι, τιποτα αλλο.

Γειά και χαρά σας !!! Εύχομαι να είστε καλά... Ο λεμφαδένας μας πάει να ξεπρηστεί όμως κρατάει λιγάκι ακόμη... πάντως το θέμα είναι ότι δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, τουλάχιστον στο θέμα αυτό έχουμε ηρεμίσει...

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχει φαρυγγίτιδα ... πυρετό, εμετούς διάροια... Μάλλον κάποια παροδική ίωση μας είπε ο γιατρός μας... Άντε να έρθει το καλοκαίρι μπας και ησυχάσουμε από τις ιώσεις και τα κρυώματα...

μπραβο!που ξεπρηστηκε εννοω τωρα για τα υπολοιπα υπομονη!!!!δλδ σας ειπαν οτι πρηστηκε λογω απανωτων ιωσεων;; αυτο μας ειπαν ειναι κ το πιο συνηθες, αλλα εμεις εχουμε να αντιμετωπισουμε ατυπα μυκοβακτηριδια κατα 99%, τα οποια πηγαν κ χωθηκαν στο λεμφαδενα της.....ο λεμφαδενας σε ενα τριμηνο πηγε απο 21mm σε 30mm και τωρα παιρνει μονο κλαρισιντ ..........θα κανουμε επαναληπτικο υπερηχο κατα το τελος της αγωγης κ θα δουμε, το πιο πιθανο οπως εγραψα κ πριν ειναι να γινει αφαιρεση τελικα.

και η ειρωνεια........μας ειπαν οτι ατυπα βρισκονται κυριως στο νερο, στην υγρασια κ αν μενουμε κοντα σε πισινα....κ το παιδι το στελναμε σε κολυμβητηριο ενα χρονο τωρα κ μαλλον απο εκει την πατησαμε..........αντι να ενισχυθει η αμυνα την παθαμε για τα καλα....:evil:

αντε περαστικα σας demetrius ευχομαι να τελειωσει γρηγορα η ταλαιπωρια!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Γειά και χαρά σε όλες και σε όλους σας... Αυτές τις μέρες παρατηρούμε ότι ο λεμφαδένας από τη δεξιά μεριά έχει ξαναπρηστεί αρκετά... :(... Τα έχουμε παίξει ... έχουν σπάσει τα νεύρα μας... Τι είναι αυτό το πράμα ρε παιδιά ;;; Είχε ξεπρηστεί αρκετά που είπαμε ότι πάει πέρασε.... και τώρα ξαναφτού τα ίδια... Βέβαια φαίνεται ιδιαίτερα όταν το παιδί είναι νευρικό κλαίει ή φωνάζει έντονα... Όταν είναι ήρεμο δεν μπορώ να πώ ότι φαίνεται πολύ έντονα ... Δεν παύουμε όμως να αγχωνόμαστε... Σε εσάς έχει ξαναπρηστεί καθόλου μετά από θεραπεία;;;

• 2 months later...

επανέρχομαι σε αυτό το θέμα μιας και ακόμα δεν έχουμε ξεμπλέξει και επειδη βλεπω ποσο μανικι ηταν και ποση ταλαιπωρια εχει, γραφω for the record....μηπως καποιος γονιος βοηθηθει.

η ιστορια ξεκινισε από το Φλεβάρη του '11 και έχουμε σεπτέμβρη:rolleyes:.

Το καλο ειναι οτι εχουμε δει μεγαλη μειωση αλλά και το παιδι από το Μαη κ επειτα δεν εκανε καμια ιωση και ακολουθησε σχεδον 2 μηνες ομοιοπαθητικη αγωγη.

Ειχαμε συνεννοηθει για αφαιρεση του αδενα με τους γιατρους της αλλα για διαφορους λογους που ειχαν σχεση με το νοσοκομειο (παιδων)και τη λειτουργια του, κλεισαμε νεα ημ/νια τον οκτωβρη, η οποια ευχομαστε να μη χρειαστει (παιζει κ αυτο το σεναριο, ευτυχως:-)) Επισης αυτη τη φορα η μαντου δεν βγηκε οριακη, αλλα αρνητικη:-) (αυτο για τα ατυπα). Χρειαζομαστε και γενικη αιματος/ουρων και ανοσολογικο ελεγχο.

μεχρι τον οκτωβρη που θα την ξαναδουν κ θα ξανακανει υπερηχο θα συνεχισει ομοιοπαθητικη και βλεπουμε. Σε ενδεχομενο πρηξιμο θα πρεπει να ξαναπαρει αντιβιωση και επειτα να γινει η επεμβαση.

να σημειωσω οτι η ομοιοπαθητικη γινεται με δικη μας πρωτοβουλια, δεν εχει καμια σχεση με την αντιμετωπιση απο το παιδων.

demetrius γραψε τα νεα σας οποτε μπορεσεις...ελπιζω να ειναι καλα το πιτσιρικι πια.:-)

• 8 months later...
επανέρχομαι σε αυτό το θέμα μιας και ακόμα δεν έχουμε ξεμπλέξει και επειδη βλεπω ποσο μανικι ηταν και ποση ταλαιπωρια εχει, γραφω for the record....μηπως καποιος γονιος βοηθηθει.

η ιστορια ξεκινισε από το Φλεβάρη του '11 και έχουμε σεπτέμβρη:rolleyes:.

Το καλο ειναι οτι εχουμε δει μεγαλη μειωση αλλά και το παιδι από το Μαη κ επειτα δεν εκανε καμια ιωση και ακολουθησε σχεδον 2 μηνες ομοιοπαθητικη αγωγη.

Ειχαμε συνεννοηθει για αφαιρεση του αδενα με τους γιατρους της αλλα για διαφορους λογους που ειχαν σχεση με το νοσοκομειο (παιδων)και τη λειτουργια του, κλεισαμε νεα ημ/νια τον οκτωβρη, η οποια ευχομαστε να μη χρειαστει (παιζει κ αυτο το σεναριο, ευτυχως:-)) Επισης αυτη τη φορα η μαντου δεν βγηκε οριακη, αλλα αρνητικη:-) (αυτο για τα ατυπα). Χρειαζομαστε και γενικη αιματος/ουρων και ανοσολογικο ελεγχο.

μεχρι τον οκτωβρη που θα την ξαναδουν κ θα ξανακανει υπερηχο θα συνεχισει ομοιοπαθητικη και βλεπουμε. Σε ενδεχομενο πρηξιμο θα πρεπει να ξαναπαρει αντιβιωση και επειτα να γινει η επεμβαση.

να σημειωσω οτι η ομοιοπαθητικη γινεται με δικη μας πρωτοβουλια, δεν εχει καμια σχεση με την αντιμετωπιση απο το παιδων.

demetrius γραψε τα νεα σας οποτε μπορεσεις...ελπιζω να ειναι καλα το πιτσιρικι πια.:-)

Επανέρχομαι αγαπητές φίλες και φίλοι, στο ίδιο θέμα μετά από αρκετό καιρό...

Ο αδένας μας δεν έχει ξεπρηστεί ακόμη (έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος...) δεν είναι ορατός συνεχώς, αλλά "φουσκώνει" έντονα και "φαίνεται" όταν το παιδί κλαίει, φωνάζει ή γκρινιάζει...

Άλλες φορές είναι μικρότερο το γρομπαλάκι και άλλες φορές μεγαλύτερο...

Αυτό τον καιρό παρατηρούμε ότι (όταν φωνάζει) φαίνεται αρκετά...

Μας είχαν πει ότι θα ξεπρηστεί μόνος του ο αδένας και ίσως μετά από 5 - 6 χρόνια...

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν πρέπει να ανησυχούμε ή όχι...

Την ερχόμενη Κυριακή πρώτα ο Θεός τον βαπτίζουμε... μετά λέμε να του ξανακάνουμε κάποιο έλεγχο μιας και έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που είχαμε αρχίσει να το ψάχνουμε...

Εσείς πείτε μου τα δικά σας ... έχετε κάποια νέα;;;

• 1 month later...

Καλησπερα.Εχω ενα αντρακι 20 μηνων και ξεκινησε κι εμας ολο αυτο τον περασμενο γεναρη.Οπου το παιδι ειχε για 1,5 μηνα βρογχιτιδα,περασε λαρυγγυτιδα,φαρυγγιτιδα και ενα περασμα απο το παιδων ευτυχως χωρις εισαγωγη γιατι υπηρχε φοβος για πνευμονια.Το παιδι οταν ξεκινησε η βρογχιτιδα ειδα πισω απο το αυτακι του ενα γρομπαλακι οπου μου ειπαν οι γιατροι πως δεν ειναι τιποτα.στην αριστερη πλευρα ομως κατω απο την γναθο του επιανα ενα μικρο "καρυδακι".Το παιδι κατα καιρους μεσα στο διαστημα τον 7 μηνων εχει περασει διαφορες ιωσεις λογο του οτι ερχομαστε σε επαφη με πολλα παιδακια και παιδια που πανε παιδικο και τελευταια πριν 2 βδομαδες μου εκανε για 3 μερες μονο πυρετο και ειδα οτι το καρυδακι εχει πρηστει αρκετα σε βαθμο που φαινεται και χωρις να το ψηλαφισο.φωναξα προχθες τον γιατρο και μου ειπε πως δεν φαινεται να ειναι κατι ανησυχητικο και πως αυτο εχει συμβει λογο απανωτων ιωσεων.σημερα καναμε εξατασεις αιματος οπου ολες βγηκαν φυσιολογικες.ακομα και τα λευκα που ειναι 14.000 μας ειπε πως ειναι μια χαρα.την τεταρτη κλεισαμε και για υπερηχο αλλα ο γιατρος αρνητε να δωσει αντιβιωσει και μου ειπε πως θα φυγει μονο του και να μην το πειραζω συνεχεια.γινεται ο λεμφαδενας να ξεπρηστει χωρις καμια αντιβιωση?ανησυχω...το τι κλαμα εχω ριξει δεν το συζητω...

γεια σου! καταλαβαινω τον φοβο σου...αφου οι εξετασεις ειναι καλες, δειτε κ τον υπερηχο κ ηρεμηστε:) λογω απανωτων ιωσεων ειναι λογικο να υπαρχει πρηξιμο. μπορει να παρει κ μηνες, αλλα θα ξεπρηστει. μπανια στη θαλασσα για να φυγουν ολα οι χειμωνιατικοι μπελαδες:) !

εμεις τελικα δεν καναμε ποτε επεμβαση και παρολο που η αιτια δεν ηταν ιωσεις κατα πασα πιθανοτητα, αλλα μολυνση, ο αδενας ξεπρηζεται σταδιακα (τωρα το βλεπουμε εμεις που το ξερουμε).

demetrius ειχα στειλει απαντηση στο πμ σου, το ελαβες; ελπιζω να ειστε κ εσεις καλά:-)

Καλημερα!!DaF αν ειναι μολυνση πως θα περασει?Εχει κολλησει το μυαλο μου πως αυτα που περνανε τα παιδακια μας ειναι και απο λαθος χειρισμο των παιδιατρων.Δηλαδη πιστευω πως αν απο τον γεναρη που το ειχα πει στον παιδιατρο οτι ειναι ελαφρος πρησμενο μου ειχε δωσει αντιβιωση δεν θα ειχα τωρα αυτο.Μας ειπε πως ειναι πολυ συχνο φαινομενο να πρηζονται οι λεμφαδενες στα παιδια αλλα δεν ειναι καθολου καθησυχαστικο για εμας τους γονεις που το μυαλο μας τρεχει με 1000.....στα παντα.Να πω την αληθεια οταν κανω και τον υπερηχο και ευχομαι παναγια μου να ειναι ολα καλα θα παω να παρω και 2η γνωμη παιδιατρου μηπως μου δωσει κατι για να ξεπρηστει.

Γιατί να δώσεις αντιβίωση στο παιδί? Να χαίρεσαι που ο γιατρός αρνείται να δώσει!

Ο μικρός μας γιος είχε ένα λεμφαδένα πρησμένο στο μέγεθος αυγού! Σιγά - σιγά πέρασε, ήταν από τις ιώσεις (η τελευταία είχε να κάνει με λαιμό).

Αν δεν κοκκινίσει το σημείο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Και να έχετε στο νου σας ότι αργεί να ξεπρηστεί (θέλει γύρω στις 10 με 15 μέρες)

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...