Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τιμή θυρεοειδή στη 19η εβδομαδα

Recommended Posts

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω εάν το 3,83 του θυρεοειδή στην 19η εβδομάδα είναι επικίνδυνο ή είναι νορμαλ τιμή. Από όσο γράφει το χαρτί του μικροβιολογικού κέντρου είναι μέσα στα όρια (ανώτατο όριο 4.2). Η σύζυγος δεν έχει κάποιο θέμα και από όσο θυμάμαι πριν 4 εβδομάδες ο θυρεοειδής ήταν στο 2,5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Διαφημίσεις

Δεν θυμάμαι πόσο είχα στην εγκυμοσύνη, αλλά γενικά έχω υποθυροειδισμο και πάντα έπαιρνα φαρμακευτική αγωγή. Και πριν την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια και μετά. Γενικά είναι κάτι που ρυθμίζεται οπότε μην ανησυχείς. Λογικά, αφού είναι μέσα στα όρια, πιθανό να μη χρειαστεί κάτι και να είναι οκ. Ο γιατρός θα σου πει αν είναι φυσιολογικό ή όχι. Πάντως μην ανησυχείς, είναι κάτι που ρυθμίζεται εύκολα με χάπι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. 

@**nikos** Όταν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης είναι κοντά στα όρια (αλλά και γενικότερα ως προς τα αποτελέσματα) δεν έχουν τόση σημασία οι τιμές αναφοράς, καθώς α) κατά την κύηση οι τιμές διαφέρουν, β) υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές από εργαστήριο σε εργαστήριο και γ) η κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και άρα μια τιμή σε κάποιον δείκτη μπορεί να είναι αποδεκτή σε μια περίπτωση και μη αποδεκτή σε άλλη. Επίσης ως προς τον θυροειδή, νομίζω πως η εβδομάδα δεν έχει σχέση. Δηλαδή η τιμή της TSH ελέγχεται καθόλη την διάρκεια της κύησης και σε περίπτωση απόκλισης δίνεται οδηγία. Μόνο ο ιατρός σας είναι ο αρμόδιος να αξιολογήσει το αποτέλεσμα και να δώσει την ανάλογη οδηγία.

Ο δικός μου ιατρός, με TSH 3.4541μIU/mL, είχε προτείνει αγωγή. Ωστόσο, δες αν θες την άποψη μου παρακάτω.

Just now, samsympan είπε:

@**nikos** Όταν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης είναι κοντά στα όρια (αλλά και γενικότερα ως προς τα αποτελέσματα) δεν έχουν τόση σημασία οι τιμές αναφοράς, καθώς α) κατά την κύηση οι τιμές διαφέρουν, β) υπάρχουν διακυμάνσεις στις τιμές από εργαστήριο σε εργαστήριο και γ) η κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική και άρα μια τιμή σε κάποιον δείκτη μπορεί να είναι αποδεκτή σε μια περίπτωση και μη αποδεκτή σε άλλη. Επίσης ως προς τον θυροειδή, νομίζω πως η εβδομάδα δεν έχει σχέση. Δηλαδή η τιμή της TSH ελέγχεται καθόλη την διάρκεια της κύησης και σε περίπτωση απόκλισης δίνεται οδηγία. Μόνο ο ιατρός σας είναι ο αρμόδιος να αξιολογήσει το αποτέλεσμα και να δώσει την ανάλογη οδηγία.

Ο δικός μου ιατρός, με TSH 3.4541μIU/mL, είχε προτείνει αγωγή. Ωστόσο, δες αν θες την άποψη μου παρακάτω.

Όταν εννοείς ελέγχεται καθόλη τη διάρκεια εννοείς κάθε βδομάδα;

Όχι! Ο δικός μου ιατρός την συμπεριελάμβανε από την έναρξη της κύησης στον έλεγχο μαζί με γενική αίματος, ούρων, ανοσολογικές, κλπ. Χονδρικά ανά 2μηνο. Αυτό και πάλι όμως είναι σχετικό. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Διαφημίσεις

1 hour ago, **nikos** είπε:

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω εάν το 3,83 του θυρεοειδή στην 19η εβδομάδα είναι επικίνδυνο ή είναι νορμαλ τιμή. Από όσο γράφει το χαρτί του μικροβιολογικού κέντρου είναι μέσα στα όρια (ανώτατο όριο 4.2). Η σύζυγος δεν έχει κάποιο θέμα και από όσο θυμάμαι πριν 4 εβδομάδες ο θυρεοειδής ήταν στο 2,5. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. 

Μέσα στα όρια μεν, αλλά ο γιατρός της θα την παραπέμψει λογικά σε ενδοκρινολόγο για περαιτέρω εξετάσεις, όπως αντισώματα, και αν δεν την παραπέμψει, καλό είναι να πάει μόνη της, να είναι ήσυχη.

μετα απο επικοινωνια με τον ενδροκρινολογο ειπε οτι ειναι καλη η τιμη και να κανουμε ξανα σε 1 μηνα. απλως εγω θελω να ρωτησω αν ανεβει πανω απο το οριο σε αυτο το μηνα δεν θα πρεπει να το προλαβουμε; Υπαρχουν καποιες τιμες που πρεπει να τηρουνται στην εγκυμοσυνη; Ευχαριστω πολυ.

Ναι, υπάρχουν τιμές που είναι οι αποδεκτές για την περίοδο της εγκυμοσύνης και δε θα πρέπει να ξεπερνούνται. Γι' αυτό άλλωστε και μετράται η ορμόνη κατά τη διάρκεια της κύησης και εάν χρειαστεί ρυθμίζεται με χάπι όπως είπε @MagdaP. Ο δικός μου ιατρός θεωρούσε ότι με τιμή 3.4541 μIU/mL ο θυροειδής δουλεύει οριακά και είχε προτείνει χάπι για να κατέβει η TSH στο 2.5.

Όπως και να έχει συζητήστε το αποτέλεσμα με τον γυναικολόγο σας (και ο ενδοκρινολόγος σας με τον γυναικολόγο σας θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν) και πράττετε αναλόγως.

Εμένα καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν γύρω στο 2,7 με 2,8. Ο γιατρός με είχε ρωτήσει ποσο είχα γενικότερα πριν την εγκυμοσύνη και πάντα ήταν από 2,3 ως 2,6. Μου είχε πει ΟΚ, αν πριν την εγκυμοσύνη είχα πχ γύρω στο 1 και ξαφνικά με την εγκυμοσύνη εκτινάχθηκε η τιμή θα το βλέπαμε πιθανόν με κάποιο ενδοκρινολόγο.Θέλω να πω κοιτάζουν και συγκριτικά κάθε οργανισμό πριν και μετά εγκυμοσύνης, ώστε να δουν πόσο επηρεάστηκε από την εγκυμοσύνη ή ήταν έτσι πάντα. Σε κάθε περίπτωση ακολουθήστε της οδηγιές του γιατρού χωρίς άγχος, πάντως έχω ακούσει πολύ μεγαλύτερες τιμές 4-5 ακόμα και 8-9 που και αυτές φυσικά ρυθμίζονται με ένα χάπι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...