Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βρεφονηπιακοι σταθμοι!!

Recommended Posts

καλησπέρα σας!ο μικρός μου είναι 17 μηνών,σκέφτομαι ότι απο σεπτέμβρη καλό θα ήταν να τον πάω σε βρεφονηπιακο -παιδικό σταθμό. το θέμα ειναι ότι θέλω δημόσιο για ιδιωτικό σταθμο είναι πολλά τα χρήματα.ο σύζυγος περνει το βασικό μισθό και τα δικά μου είναι πολύ πιο λίγα..το θέμα ειναι ΄ότι σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμμούς που άνοιξαν τώρα οι αιτήσεις  δεν περνουν παιδάκια με πάνα. έχω ακούσει και για φύλαξη των παιδιών μέσω εσπα..δεν ξέρω γενικότερα που να απευθυνθω,πότε ανοίγουν οι αιτήσεις με εσπα?για την Πάτρα πρόκειται!αν γνωρίζει κάποια να με κατατοπίσει λίγο...ευχαριστω!

Διαφημίσεις

Just now, sweety** said:

καλησπέρα σας!ο μικρός μου είναι 17 μηνών,σκέφτομαι ότι απο σεπτέμβρη καλό θα ήταν να τον πάω σε βρεφονηπιακο -παιδικό σταθμό. το θέμα ειναι ότι θέλω δημόσιο για ιδιωτικό σταθμο είναι πολλά τα χρήματα.ο σύζυγος περνει το βασικό μισθό και τα δικά μου είναι πολύ πιο λίγα..το θέμα ειναι ΄ότι σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμμούς που άνοιξαν τώρα οι αιτήσεις  δεν περνουν παιδάκια με πάνα. έχω ακούσει και για φύλαξη των παιδιών μέσω εσπα..δεν ξέρω γενικότερα που να απευθυνθω,πότε ανοίγουν οι αιτήσεις με εσπα?για την Πάτρα πρόκειται!αν γνωρίζει κάποια να με κατατοπίσει λίγο...ευχαριστω!

Ψάξε το καλύτερα γιατί μου φαίνεται περίεργο που βρεφικός σταθμός δεν παίρνει παιδιά με πάνα, δηλαδή σε ποια ηλικία πρέπει να την κόψουν?στον χρόνο. Επίσης δεν θυμάμαι που, όμως κάπου διάβαζα πως δεν υπάρχει νόμος που να λέει πως τα παιδιά με πάνα δεν γίνονται δεκτά στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, οπότε αξίζει να το ψάξεις.

Σχετικά με το ΕΣΠΑ επισκέψου την σελίδα της ΕΕΤΑΑ για να ενημερωθείς αναλυτικά, όταν ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων βγάζουν ανακοίνωση.

Εκεί αναφέρονται σε όλα αναλυτικά, (για το πως θα κάνεις την αίτηση, τι δικαιολογητικά απαιτούνται κτλ)

*Έριξα τώρα μία ματιά και δεν έχουν βγάλει ακόμα ανακοίνωση από την ΕΕΤΑΑ

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

Στο δημόσιο υπάρχουν νηπιακοί σταθμοί και βρεφονηπιακοί. Στους πρώτους εντάσσονται παιδάκια απο 2,5 έως 4 ετών, ενώ στους βρεφικούς συνήθως από 6 ή  9 μηνών έως 2,5 ετών. Για τους βρεφικούς δεν υπάρχει περίπτωση να μην δέχονται παιδί με πάνα. Στους νηπιακούς, επειδή κάποιοι δεν είχαν υποδομές (ντουζιέρες κλπ) το επικαλούνταν ως δικαιολογία ότι δεν μπορούν να πλύνουν τα παιδάκια και έτσι πρέπει να έχουν βγάλει πάνα. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό δεν ισχύει, είναι υποχρεωμένοι να δεχτούν το παιδί, είτε φοράει πάνα, ειτε όχι.

Σχετικά με την εγγραφή σας, κάθε Δήμος έχει ένα ποσοστό θέσεων το οποιο καλύπτει από αιτήσεις των δημοτών και ένα ποσοστό που καλύπτει δημότες μέσω ΕΣΠΑ. Η επιλογή και στις δύο περιπτώσεις γίνεται μέσω μορίων και κριτηρίων. Το ΕΣΠΑ έχει στόχο να βοηθήσει γονείς ανέργους ή με χαμηλά εισοδήματα, οι Δήμοι συνήθως μοριοδοτούν τις οικογένειες με δύο εργαζομένους. Τα κριτήρια του ΕΣΠΑ είναι ίδια για όλους, ενώ ο κάθε Δήμος έχει τα δικά του. Συνήθως πρώτα γίνονται οι αιτήσεις μέσω Δήμων και μετά μέσω ΕΣΠΑ. Επίσης κάποιοι Δήμοι έχουν τα ονομαζόμενα "τροφεία" ένα μηνιαίο ποσό δηλαδή ανάλογα με τα μόρια που έχεις πιάσει. Συνήθως το ποσό πάει αναλόγως των εισοδημάτων ενώ κάποιοι Δήμοι δεν ζητούν τίποτα. Ο Δήμος προσφέρει πρόγραμμα έως τις 16:00 ανεξαρτήτως του τρόπου που έχουν επιλεγεί τα παιδιά. Οι ιδιωτικοί νομίζω είναι που κάνουν διάκριση στο ωράριο, αν και δεν είμαι σίγουρη ότι όντως ισχύει αυτό.

• 1 χρόνο μετά...

Κορίτσια καλησπέρα, 

Σε λίγο ανοίγουν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εγώ θα εργαστώ πάλι του χρόνου τον Φεβρουάριο και αναρωτιέμαι θα κάνω εγγραφή το μωράκι μου και θα πρέπει οπωσδήποτε να το πάω απο Σεπτέμβριο ή υπάρχει η δυνατότητα να το πάω στα μέσα της χρονιάς αφού θα είμαι σπίτι με το 6μηνο του Οαεδ; 

Ποτέ γεννήσες; Το μωρό για βρεφονηπιακο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οχτώ μηνών τον Σεπτέμβρη του εκάστοτε σχολικού έτους. Σε πρώτη φάση πάρε τηλ στο δήμο σου, στο τμήμα που ασχολεται με τους σταθμούς και ρώτησε.

Μπορείς να κοιτάξεις και για ιδιωτικό σταθμό που δέχονται στα μέσα της χρονιάς. Για δημόσιο λίγο δύσκολο. Εκτός αν κάνεις εγγραφή κανονικά από Σεπτέμβρη καισυνεννοηθείς μαζί τους ότι θα το πας Φεβρουαριο αν το δεχτούν, με την προϋπόθεση του ηλικιακού ορίου που έγραψα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση μίλησε με το Δήμο σου.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Ποτέ γεννήσες; Το μωρό για βρεφονηπιακο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οχτώ μηνών τον Σεπτέμβρη του εκάστοτε σχολικού έτους. Σε πρώτη φάση πάρε τηλ στο δήμο σου, στο τμήμα που ασχολεται με τους σταθμούς και ρώτησε.

Μπορείς να κοιτάξεις και για ιδιωτικό σταθμό που δέχονται στα μέσα της χρονιάς. Για δημόσιο λίγο δύσκολο. Εκτός αν κάνεις εγγραφή κανονικά από Σεπτέμβρη καισυνεννοηθείς μαζί τους ότι θα το πας Φεβρουαριο αν το δεχτούν, με την προϋπόθεση του ηλικιακού ορίου που έγραψα παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση μίλησε με το Δήμο σου.

Γέννησα Μάρτιο. Οπότε θα πάρω τον Δήμο να ρωτήσω. Θα μιλήσω και με ιδιωτικό, να δω και το κόστος διότι δεν γνωρίζω καθόλου. Ευχαριστώ πολύ :wub:

21 hours ago, Thundercats! said:

Κορίτσια καλησπέρα, 

Σε λίγο ανοίγουν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εγώ θα εργαστώ πάλι του χρόνου τον Φεβρουάριο και αναρωτιέμαι θα κάνω εγγραφή το μωράκι μου και θα πρέπει οπωσδήποτε να το πάω απο Σεπτέμβριο ή υπάρχει η δυνατότητα να το πάω στα μέσα της χρονιάς αφού θα είμαι σπίτι με το 6μηνο του Οαεδ; 

Σε ιδιωτικό μπορείς να πας οποτεδήποτε θες (αρκεί να βρεις θέση) σε δημόσιο θα πρέπει να κάνεις εγγραφή τον Σεπτέμβριο, και αν θυμάμαι καλά το διάστημα που διανύουμε τώρα βγαίνουν οι ανακοινώσεις για τις αιτήσεις.

Για δημόσιο βρεφικό σταθμό, θα πρέπει την ημέρα έναρξης λειτουργίας τους (1/9) να έχει συμπληρώσει το βρέφος τους 6 ή τους 8 μήνες (ανάλογα τον κάθε δήμο). Συνεπώς μαλλον δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για το μωρό σου φέτος (υπολογίζοντας ότι γεννήθηκε Μάρτιο, μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου θα συμπληρώνει 6 μήνες).

Για την πάνα δεν ισχύει ούτε στους βρεφονηπιακούς, ούτε και στους παιδικούς σταθμούς (από 2,5 ετών). Παλαιότερα έλεγαν διάφορα, είναι αλήθεια. Αν πάει όμως παιδάκι σε παιδικό (όχι βρεφικό!)με πάνα, πιέζουν πολύ να την κόψει άμεσα είναι η αλήθεια.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν σε ιδιωτικούς.

• 1 month later...

Καλημέρα, 

Ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς αν μπορείς να κάνεις αίτηση για παιδικο σταθμό σε δυο δήμους. Το σπίτι μου είναι στα όρια δυο δήμων και έκανα αίτηση στον δήμο που ανήκω αλλά επειδή η μητέρα μου μένει στον άλλον δήμο και θα παίρνει  εκείνη το παιδι, σκέφτομαι μήπως κάνω αίτηση και εκεί. Σκέφτομαι ότι δεν έχω να χάσω κάτι  ή απαγορευεται και θα μου ακυρωσουν και την πρωτη αίτηση;

Ευχαριστώ! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...