Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Όλη μέρα στο στήθος και ύπνος μηδέν.

Recommended Posts

Γεια σας , η μικρή μου είναι 3 μηνών και είναι όλη την ημέρα στο στήθος μου, ξυπνάμε 6 το πρωί και κοιμάται μια και καλή στης 10-11 ( κοιμάται και 1 ωρίτσα κάποια στιγμή το πρωί συνήθως 10) πονάει το στήθος μου το νιώθω συνεχώς να τσούζει και ερεθισμένο.

Ξένο γάλα ή το δικό μου δεν παίρνει από εμένα ( δεν θέλω να λέω στην πεθερά μου να έρχεται συνεχώς πάνω στο σπίτι μας) πιπίλα μια από τα ίδια. 

Τι να κάνω με κουράζει αυτό ,όχι ότι μου είναι βάρος αλλά και η ψυχολογία μου δεν βοηθάει... 

Διαφημίσεις

Just now, Pegodou είπε:

Ναι πάλι κοιμάται μια ώρα και ξυπνάει...

Μηπως περναει αλμα αναπτυξης; Εχει ενα την 12η εβδομαδα, αλλα και αλμα να μην ειναι, αυτη η συμπεριφορα ειναι φυσιολογικη συμπεριφορα νεογεννητου. Οσο μεγαλωνει θα ειναι καλυτερα τα πραγματα και αυτα θα τα εχετε μονο σε αλματα, δοντια κα. Υπομονη :)

Διαφημίσεις

1 ώρα πρίν, Maya14 είπε:

Πρέπει να προσέχεις πολύ τις θηλές σου. Μετά απο κάθε θηλασμό βάζε είτε λίγο απο το γάλα σου είτε Purelan κρέμα. Το παιδί θηλάζει αποκλειστικά;

Ναι καλή μου θηλάζει αποκλειστικά. 

Σήμερα που είχα μια δουλειά και την πρόσεξε μια φίλη μου δεν ήθελε να φάει τόσο πολύ και όταν ήρθα εγώ σπίτι έκλαιγε και ενώ είχε φάει ήθελε ξανά και από εκείνη την ώρα ( δεν είχε κοιμηθεί κιόλας) κοιμήθηκε και ως τώρα είμαστε στο στήθος , ρευεται, παίζουμε λιγάκι κ ξανά φάει .

Στον θηλασμό καθετε μέχρι 15'-20' .

Just now, Pegodou είπε:

Ναι καλή μου θηλάζει αποκλειστικά. 

Σήμερα που είχα μια δουλειά και την πρόσεξε μια φίλη μου δεν ήθελε να φάει τόσο πολύ και όταν ήρθα εγώ σπίτι έκλαιγε και ενώ είχε φάει ήθελε ξανά και από εκείνη την ώρα ( δεν είχε κοιμηθεί κιόλας) κοιμήθηκε και ως τώρα είμαστε στο στήθος , ρευεται, παίζουμε λιγάκι κ ξανά φάει .

Στον θηλασμό καθετε μέχρι 15'-20' .

Αν και εξοντωτικό, υπομονή. Είναι συνηθισμένο εκεί μέχρι τους 3-4 μήνες. 

• 2 εβδομάδες μετά...

Γεια σας κορίτσια πήγαμε στην παιδίατρο μας για εμβόλιο και κάναμε και τον απαρετητο έλεγχο του μωρού , τα κιλά της τον προηγούμενο μήνα ήταν 4650 και τώρα μας ζήτησε 5200 μου είπε επειδή θηλάζει και το γάλα είναι πιο αραιό είναι καλά τα κιλά της αν έπαιρνε φόρμουλα δεν θα ήταν καλά λέει , είμαστε 3 μηνών 1 εβδομάδας όπως σας είπα 2 εβδομάδες όλη μέρα στήθος αυτήν την εβδομάδα είμαστε κάπως καλύτερα κοιμόμαστε ηρεμούμε απλά να έχουμε το θέμα με τις αναγωγές που μου είπε επίσης ότι δεν είναι κάτι . Εγώ δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια γιατί σαν νέα μαμά πρώτη φορά βλέπω μωράκι να βγάζει τόσο πολύ γάλα όχι γουλιες  γεύμα η λιγότερο του γεύματος. 

Καταταλα είμαι ήσυχη! 

3 ώρες πρίν, Pegodou είπε:

επειδή θηλάζει και το γάλα είναι πιο αραιό είναι καλά τα κιλά της αν έπαιρνε φόρμουλα δεν θα ήταν καλά λέει

Γιατί το γάλα σου να είναι αραιό? Έχεις υπερπαραγωγή? Έχεις παρατηρήσει αλλαγές στα κακά του μωρου?  Μήπως εννοούσε εύπεπτο?

Διαφημίσεις

Δλδ 550γρ τον μηνα δ ειναι καλα; κ που το βασιζει αυτο; 

Κ πως το ξερει οτι το γαλα σου ειναι αραιο; 

Για τις αναγωγες τι σου ειπε; γενικα μικρα κ συχνα γευματα, ο θηλασμος βοηθαει πολυ, ρεψιμο, αρκετη ωρα ορθιοι μετα το γευμα, υπνος σε ανακλιση, ισως κ διαλλειμμα στον θηλασμο για ρεψιμο, κ δοκιμασε περιορισμο γαλακτοκομικων

On 18/5/2019 at 5:22 ΜΜ, xaroumenh mama είπε:

Σε κάθε γεύμα βγάζει το γάλα ;; Έχετε δει μήπως κάνει παλινδρόμηση ; Έχεις περιορίσει καθόλου γαλακτοκομικά να δεις μήπως έχει διαφορά ;

Όχι σε κάθε γεύμα, δηλαδή πως να δω ότι κάνει παλινδρόμηση; Από γαλακτοκομικά τρώω μόνο ένα κασέρι στο τοστ. 

On 18/5/2019 at 7:04 ΜΜ, Mama_Anesti_ είπε:

Γιατί το γάλα σου να είναι αραιό? Έχεις υπερπαραγωγή? Έχεις παρατηρήσει αλλαγές στα κακά του μωρου?  Μήπως εννοούσε εύπεπτο?

Υπερπαραγωγή έχω όχι πάντα , δλδ είναι φορές που η μικρή τρώει ανήσυχα και έτσι γεμίζει το στήθος μου και κλασικά τρέχει μόνο του και το ρυθμίζω την βάζω να τρώει από εκεί και έτσι αδειάζει. Ίσως να εννοούσε αυτό ναι , γιατί και εγώ παραξενευτηκα.

On 18/5/2019 at 7:37 ΜΜ, vicky86 είπε:

Δλδ 550γρ τον μηνα δ ειναι καλα; κ που το βασιζει αυτο; 

Κ πως το ξερει οτι το γαλα σου ειναι αραιο; 

Για τις αναγωγες τι σου ειπε; γενικα μικρα κ συχνα γευματα, ο θηλασμος βοηθαει πολυ, ρεψιμο, αρκετη ωρα ορθιοι μετα το γευμα, υπνος σε ανακλιση, ισως κ διαλλειμμα στον θηλασμο για ρεψιμο, κ δοκιμασε περιορισμο γαλακτοκομικων

Με βοήθησες αρκετά, θα κάνω αυτά που μου είπες για να δω πως πάει.

Με ρώτησε πώς είναι το γάλα μου αν δλδ είναι ασπρουλιαρικο η σαν γκρι  και της είπα σαν γκρί και λέει αραιό τότε....... Μου είχε πει να την βάζω σε στρώματα σε ανάκληση αλλά δεν είδα κάτι από αυτό. 

Δεν ξέρω αν αυτό που θα σας πω είναι φάσεις που περνάει αλλά θέλει να φάει την βάζω στο στήθος και τρώει ελάχιστα και γυρνάει από την άλλη γκρινιάζει ή απλά κοιτάει γενικά και δεν θέλει να φάει, μετά την αφήνω και πιπιλαει το χέρι της την βάζω ξανά αλλά πάλι τα ίδια την αφήνω πάλι πιπιλαει το χέρι γκρινιάζει και έτσι με το χέρι της κοιμάται. 

Νομίζω πως όλα μου φαίνονται βουνό...  

Just now, Pegodou είπε:

Όχι σε κάθε γεύμα, δηλαδή πως να δω ότι κάνει παλινδρόμηση; Από γαλακτοκομικά τρώω μόνο ένα κασέρι στο τοστ. 

Υπερπαραγωγή έχω όχι πάντα , δλδ είναι φορές που η μικρή τρώει ανήσυχα και έτσι γεμίζει το στήθος μου και κλασικά τρέχει μόνο του και το ρυθμίζω την βάζω να τρώει από εκεί και έτσι αδειάζει. Ίσως να εννοούσε αυτό ναι , γιατί και εγώ παραξενευτηκα.

Με βοήθησες αρκετά, θα κάνω αυτά που μου είπες για να δω πως πάει.

Με ρώτησε πώς είναι το γάλα μου αν δλδ είναι ασπρουλιαρικο η σαν γκρι  και της είπα σαν γκρί και λέει αραιό τότε....... Μου είχε πει να την βάζω σε στρώματα σε ανάκληση αλλά δεν είδα κάτι από αυτό. 

Δεν ξέρω αν αυτό που θα σας πω είναι φάσεις που περνάει αλλά θέλει να φάει την βάζω στο στήθος και τρώει ελάχιστα και γυρνάει από την άλλη γκρινιάζει ή απλά κοιτάει γενικά και δεν θέλει να φάει, μετά την αφήνω και πιπιλαει το χέρι της την βάζω ξανά αλλά πάλι τα ίδια την αφήνω πάλι πιπιλαει το χέρι γκρινιάζει και έτσι με το χέρι της κοιμάται. 

Νομίζω πως όλα μου φαίνονται βουνό...  

Γενικα ο γιατρος θα κρινει αν με τις περιγραφες σου χρειαζεται να το ψαξετε για παλινδρομηση. Ξερω οτι κανουν υπερηχο, αλλα δ ξερω παραπανω γι αυτο

Συνηθως τα μωρα με παλινδρομηση βγαζουν σε καθε γευμα, μεγαλη ποσοτητα, οχι απλα σαν γουλιτσες να ανεβαινουν αλλα εμετο σαν ρουκετα. Υπαρχει ομως κ η κρυφη γοπ, που ανεβοκατεβαινει το γαλα, αλλα δ βγαινουν οι γουλιες. Αν ενα μωρακι εχει θεμα, καμια φορα ακουγεται το γαλα που ανεβαινει, η το βραδυ οταν κοιμαται σαν να καθαριζει το λαιμο του η να ξεροκαταπινει

Για οσα μωρακια θηλαζουν εχει παρατηρηθει αν πονανε να κανουν το σωμα τους τοξο την ωρα του γευματος

Επειδη ειναι λιγο πανω απο 3μ,μηπως οταν πιπιλα τα δαχτυλα δ δειχνει παντα πεινα; σε αυτην την ηλικια αρχιζουν ανακαλυπτουν το σωμα τους

Αν εχεις υπερπαραγωγη, δ ξερω αν αυτο που κανεις βοηθαει. Θηλαζεις γευμα κ στηθος η δινεις κ απο τα δυο καθε φορα; αν καποιο στηθος το νιωθεις πολυ γεματο κ τρεχει, πριν βαλεις το μωρο βγαλε με το χερι λιγο να φυγει το πρωτο αραιο, κ μετα θηλασε κανονικα

Γεια σας κορίτσια σήμερα είδα τα κακά της μπέμπας μου κάπως ψιλό ασπροκιτρινα και τα είχε απορροφήσει το παμπερσ της, είναι κάποια ένδειξη αλλεργίας; 

Έχουμε και τα δοντακια μας τώρα πολλά σαλακια και πιπιλισμα τα χέρια της μήπως είναι κάτι από αυτό γιατί δεν έφαγε και καλά χθες ήθελε την έβαζα αλλά δεν έτρωγε.. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...