Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καφέ υγρά σχεδόν ένα μήνα τώρα

Recommended Posts

Στην 5η εβδομάδα εμφάνισα καφέ υγρά. Μιλάω με το γυναικολόγο, μου λέει να ξεκινήσω 3 utrogestan την ημέρα, όχι επαφές κι οσο μπορώ ξεκούραση.
6+ εβδ έχουν μειωθεί αρκετά τα καφέ, κάνουμε τον πρώτο υπερηχο, σάκος/πλακούντας μια χαρά ακούμε και την καρδούλα όλα καλά. Από που είναι τα καφέ? Ίσως κάποιο αγγείο. Μου λέει να αρχίσω να κόβω σταδιακά την προγεστερόνη, να κρατήσω μόνο μία προληπτικά λόγω τραχήλου (ήδη 2,8 εκ).

Μετά από λίγες μέρες έχουν φυγει σχεδον εντελώς και τα καφέ, ξεπετάχτηκα και λίγο, μη φανταστείτε όμως, πήγα για κάτι ψώνια στο χαλαρό κανα μισάωρο περπάτημα κι έκανα ένα κέικ του μικρού. Την επόμενη μέρα πάω τουαλετα, κόκκινη η λεκάνη. :???: Αιμα φρέσκο δηλαδή. ΜΙλάω με γιατρό μου λέει να ξεκινήσω πάλι 3 utrogestan. Το κόκκινο σταματάει γρήγορα την ίδια  μέρα κι εξακολουθώ να έχω καφέ. Δεν πάω λίγες μέρες δουλειές και πάμε για υπέρηχο γιατί με το κόκκινο τρόμαξα. Όλα τέλεια, ο σάκος ο πλακούντας καμία σχέση με αποκόλληση. Η καρδούλα χτυπάει κανονικά. Μου λέει πως είναι πολύ συνηθισμένο το αίμα ειδικα το καφέ στο πρώτο τρίμηνο, για ένα 30% μου είπε αν θυμάμαι καλά. Μου συνέστησε όχι επαφές και ξεκούραση, όχι ακινησία. Δουλειά πηγαίνω κανονικά εφόσον σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα, στην ουσία σπίτι σηκώνομαι πιο συχνά με τον μικρό. 

9 εβδ σήμερα κι εξακολουθώ να έχω καφέ, όχι σε κάθε σκούπισμα αλλά έχω. Και σκέφτομαι ρε κορίτσια τι στο καλό? Δεν ψάχνω ιατρική απάντηση, θα ήθελα να μου πει απλά όποια είχε ανάλογη εμπειρία στην εγκυμοσύνη της.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Με το καλό το μωράκι σου!

Η ιατρική απάντηση προς το παρόν είναι ότι όλα είναι καλά, οπότε μην έχεις άγχος! Φαντάζομαι αν θέλεις να είσαι ήρεμη μπορείς να πας ανα πάσα στιγμή για υπέρηχο... Και το ότι δεν πονάς είναι σημαντικό!

Είχα κι εγώ στη 2η εγκυμοσύνη μου καφέ υγρά για αρκετές ημέρες. Στην 6η εβδομάδα και στην 8η.  Η αλήθεια είναι όμως ότι είχα κουραστεί πολύ. Ορθοστασία, δούλευα κανονικά, και έπαιρνα πολλές φορές αγκαλιά τον μεγάλο μου. Στον υπέρηχο την 8η εβδομάδα δεν φάνηκε τίποτα. Όλα ήταν φυσιολογικά. Δεν μου έδωσε προγεστερόνη ο γιατρός μου, ούτε ξεκουράστηκα ιδιαίτερα, απλά σταματήσαμε τις πολλές αγκαλιές και σταμάτησαν και τα καφέ!

Είχα και εγώ καφέ υγρά για 25 μέρες. Ξεκίνησαν την 7η βδομάδα. Ήμουν στη δουλειά θυμάμαι και έτρεξα στο γιατρό την ίδια μέρα. Όλα τέλεια, σάκος, πλακούντας, καρδούλα. Ο γιατρός πολύ κουλ, μου εξήγησε ότι αυτά συνηθίζονται το πρώτο τρίμηνο. Ούτε καν ξεκούραση δε μου συνέστησε. Έπαιρνα ήδη προγεστερόνη λόγω εξωσωματικής οπότε δε μου έδωσε κάτι επιπλέον. Για 25 μέρες είχα συνέχεια στο σκούπισμα και το εσώρουχο και ξαφνικά απλά σταμάτησαν. 

Just now, anath είπε:

Με το καλό το μωράκι σου!

Η ιατρική απάντηση προς το παρόν είναι ότι όλα είναι καλά, οπότε μην έχεις άγχος! Φαντάζομαι αν θέλεις να είσαι ήρεμη μπορείς να πας ανα πάσα στιγμή για υπέρηχο... Και το ότι δεν πονάς είναι σημαντικό!

Είχα κι εγώ στη 2η εγκυμοσύνη μου καφέ υγρά για αρκετές ημέρες. Στην 6η εβδομάδα και στην 8η.  Η αλήθεια είναι όμως ότι είχα κουραστεί πολύ. Ορθοστασία, δούλευα κανονικά, και έπαιρνα πολλές φορές αγκαλιά τον μεγάλο μου. Στον υπέρηχο την 8η εβδομάδα δεν φάνηκε τίποτα. Όλα ήταν φυσιολογικά. Δεν μου έδωσε προγεστερόνη ο γιατρός μου, ούτε ξεκουράστηκα ιδιαίτερα, απλά σταματήσαμε τις πολλές αγκαλιές και σταμάτησαν και τα καφέ!

Ναι για αυτο λεω δεν ψάχνω ιατρική απαντηση, εμπιστευομαι τον γιατρό.

Τον μεγαλο σταματησα να τον σηκωνω αγκαλια απο την πρωτη στιγμη που το εμαθα. Μεχρι να εμφανιστουν τα καφε βέβαια τον πήγαινα κάθε μέρα πλατεία, περπατούσαμε, χαλαρά πράγματα κάναμε, ουσιαστικά δεν κουραζόμουν. Βεβαια πριν μάθω οτι είμαι έγκυος έκανα πολύ γυμναστική και επαφές, ίσως παίζει το ρόλο του δεν ξέρω. Πλέον δεν κάνω τίποτα ούτε πιάτα δεν πλένω κι απορώ γιατί επιμένουν.

Just now, Anna3011 είπε:

Είχα και εγώ καφέ υγρά για 25 μέρες. Ξεκίνησαν την 7η βδομάδα. Ήμουν στη δουλειά θυμάμαι και έτρεξα στο γιατρό την ίδια μέρα. Όλα τέλεια, σάκος, πλακούντας, καρδούλα. Ο γιατρός πολύ κουλ, μου εξήγησε ότι αυτά συνηθίζονται το πρώτο τρίμηνο. Ούτε καν ξεκούραση δε μου συνέστησε. Έπαιρνα ήδη προγεστερόνη λόγω εξωσωματικής οπότε δε μου έδωσε κάτι επιπλέον. Για 25 μέρες είχα συνέχεια στο σκούπισμα και το εσώρουχο και ξαφνικά απλά σταμάτησαν. 

Και μένα ηταν ψύχραιμος. Ελπίζω να σταματήσουν κι εμένα έτσι ξαφνικά (και σύντομα). Όταν εμφανίστηκαν πιστεύεις πως είχες κάνει κάτι που σε κούρασε ή ήταν ξαφνικό?

Just now, marakiz είπε:

Τον μεγαλο σταματησα να τον σηκωνω αγκαλια απο την πρωτη στιγμη που το εμαθα. Μεχρι να εμφανιστουν τα καφε βέβαια τον πήγαινα κάθε μέρα πλατεία, περπατούσαμε, χαλαρά πράγματα κάναμε, ουσιαστικά δεν κουραζόμουν. Βεβαια πριν μάθω οτι είμαι έγκυος έκανα πολύ γυμναστική και επαφές, ίσως παίζει το ρόλο του δεν ξέρω. Πλέον δεν κάνω τίποτα ούτε πιάτα δεν πλένω κι απορώ γιατί επιμένουν.

Μπορεί η συγκεκριμένη κατάσταση να σχετίζεται και με ορμονικούς παράγοντες, ποιός ξέρει... Εδώ οι γιατροί μας και δε μας έδωσαν εξηγηση. Τώρα σε σχέση με τις επαφές και τη γυμναστική σε εμένα σίγουρα δεν έφταιγε αυτό γιατί λόγω εξωσωματικής εκείνη την περίοδο είχαν απαγορευτεί δια ροπάλου αυτές οι απολαύσεις :)

Just now, marakiz είπε:

Και μένα ηταν ψύχραιμος. Ελπίζω να σταματήσουν κι εμένα έτσι ξαφνικά (και σύντομα). Όταν εμφανίστηκαν πιστεύεις πως είχες κάνει κάτι που σε κούρασε ή ήταν ξαφνικό?

Όχι δεν είχα κουραστεί. Ήμουν τόσο αγχωμένη που το μόνο που έκανα ήταν να οδηγώ για τη δουλειά και πίσω. Όλες τις άλλες ώρες ξεκουραζόμουν σπίτι.

Διαφημίσεις

Ειχα και εγω καφε υγρα τωρα στην δευτερη και σταματησαν λιγες μερες αφοτου μπηκα στο δευτερο τριμηνο. Πολυ ψυχραιμος και εμενα ο γιατρος μου, παρολα αυτα ζητησα και μια δευτερη γνωμη ετσι για να νιωθω εγω πιο ηρεμη (το ιδιο μου ειπε και ο δευτερος). Τωρα στην 22η δεν εχω εδω και εβδομαδες!

Σωπάτε ρε κορίτσια είμαστε τόσες πολλές δηλαδη! :roll:

ΑΠό πλευρά σας τι κάνατε? Ξεκουραση και τέτοια?

@Chrysoum δεν είχα δει ότι είσαι έγκυος! με το καλό! :)

@marakiz και γω είχα καφέ την πέμπτη εβδομάδα της κύησης..ξεκίνησα τα utrogestan και με βοήθησαν πολύ. Τρία την ημέρα δια του στόματος. Θα σε βοηθήσουν σίγουρα. Επίσης ο γιατρός μου είπε ότι αν δε σταματούσαν μπορούσα να πάω να μου κάνουν ένεση prolutex (ένεση προγεστερόνης ) . Νομίζω ότι αυτό με τα καφέ υγρά οφείλεται στη χαμηλή προγεστερόνη. Κάτι τέτοιο κατάλαβα.Επισης δεν είσαι η μόνη που το έχει. Πάρα πολλές κοπέλες το αντιμετώπιζαν στο πρώτο τρίμηνο.μην ανησυχείς :)

Just now, marakiz said:

Σωπάτε ρε κορίτσια είμαστε τόσες πολλές δηλαδη! :roll:

ΑΠό πλευρά σας τι κάνατε? Ξεκουραση και τέτοια?

@Chrysoum δεν είχα δει ότι είσαι έγκυος! με το καλό! :)

Ευχαριστω, επισης! Στην αρχη ειχα τρομαξει λιγο και δεν εκανα τιποτα, μετα το πηρα χαλαρα απλα προσεχα λιγο.

Διαφημίσεις

Εγώ είχα καφέ  απο την 5η εβδομάδα για λίγο καιρό. Τελικά ήταν αποκόλληση σάκου με αιμάτωμα στην μήτρα, όλα πήγαν καλά αλλά ήμουν φοβισμένη σε όλη την εγκυμοσύνη και πολύ περιορισμένη κινητικά γιατί είχα και συσπάσεις. Η ξαδέρφη μου απο την άλλη είχε αιματάκι μεχρι και τον 8ο, που οφειλόταν στη θέση του πλακούντα. Πάντως εγώ σαν φοβιτσιάρα ενώ ο γιατρός δεν μου συνέστησε ακινησία απλά ξεκούραση, το πρώτο τρίμηνο έβλεπα μόνο το ταβάνι (με έπαιρνε κιόλας γιατί είχα πολύ βοήθεια και απο γονείς). Ολα να πάνε καλά κορίτσι μου!

Στην έναρξη της εγκυμοσύνης μου είχα παρόμοια συμπτώματα και μου συστήθηκε αντίστοιχη αγωγή, την οποία και έλαβα για κάποιο χρονικό διάστημα. Στους υπερήχους ήταν ορατό ένα μικρό αιμάτωμα, σε θέση που δεν επηρέαζε το κύημα. Μετά από αναζήτηση σχετικής βιβλιογραφίας και συζήτησης, που έγινε κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας, με τον γυναικολόγο και την εμβρυολόγο που έκανε τον υπέρηχο του α’ επιπέδου, τα συμπεράσματα είναι. Το αιμάτωμα είχε ορμονική αιτιολογία, που δε σχετίζεται με χαμηλή προγεστερόνη. Η προγεστερόνη επί αιμορραγιών του πρώτου 3μήνου της κύησης μπορεί να δράσει ευεργετικά, μπορεί και να μην έχει καμία επίδραση. Οι γιατροί την συστήνουν βασισμένοι στην αρχή «δεν βλάπτει, πιθανόν ωφελεί» και μάλλον ως το μοναδικό όπλο που έχουν στην παρούσα φάση. Η δε εμβρυολόγος στην ερώτηση μου εάν έχει κάποιο νόημα να την λαμβάνω, ήταν κατηγορηματική, «όχι». Η σύσταση ήταν να συνεχίσω κανονικά την καθημερινότητα μου. Η φυσική δραστηριότητα δεν παίζει ρόλο (χωρίς υπερβολές εννοείται). Το αίμα μειώθηκε, σταμάτησε και όλα κύλησαν ομαλά. Τονίζω εδώ ότι μιλώ για τη δική μου περίπτωση και μόνο!

Ωστόσο αυτό που με λυπεί σχετικά είναι ότι, δε δίνουν πάντα οι γιατροί την πλήρη εικόνα σχετικά με την κατάσταση του ασθενούς/πελάτη και την αγωγή που προτείνουν (δράση, παρενέργειες, κλπ). Πολλές φορές χρειάζεται να πληροφορηθεί κανείς μόνος του (πράγμα ενίοτε επικίνδυνο), να ανοίξει ο ίδιος συζήτηση, να γίνει επίμονος με ερωτήσεις, προκειμένου να λάβει μια πληρέστερη εικόνα της κατάστασης του. Άποψη μου είναι να απαιτούμε από τον γιατρό μας να μας εξηγεί τα πάντα, κάθε φορά!

Εύχομαι όλα να πάνε καλά!

Για να είμαι ειλικρινής,  δεν μου αρεσει αυτή η εύκολη χορήγηση προγεστερονης χωρίς εξετάσεις κλπ. Από την άλλη δεν μπορώ να αγνοησω τη σύσταση του γιατρού μου,  τον εμπιστεύομαι.  Περιμένω κι εγώ την αυχενικη μου για να συζητησω τα πάντα με τον εμβρυολογο τον οποίο είχα και στο πρώτο παιδί και με παρακολουθουσε συχνά λόγω κοντου τραχήλου.  Τον εκτιμησα πολύ για τις γνωσεις του και γιατί με πρόσεχε πάρα πολύ παρότι δεν ήμουν δική του ασθενής πάρα έκανα μαζί του  μόνο τους μεγάλους υπερηχους.  Για να δούμε πως θα πάει. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...