Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καμπύλες Ανάπτυξης

Maya14

Recommended Posts

Η μικρούλα μου γεννήθηκε 2,1 kg την 38η εβδομάδα κύησης με καισαρική. Δεν μπήκαμε ΜΕΝΝ ούτε δευτερόλεπτο , ούτε πήρε οξυγόνο, ούτε ίκτερο.Τώρα τεσσάρων μηνών έφτασε να έχει βάρος 5,5kg (με φόρμουλα). Ύψος και περίμετρος κεφαλής αναπτύσσονται και αυτά αρμονικά. Ο παιδίατρος είναι ευχαριστημένος με την ανάπτυξη του παιδιού και δεν μας έχει αναφέρει καθόλου οτιδήποτε γύρω απο τις καμπύλες ανάπτυξης. Εγώ σημειώνω απο μόνη μου στο βιβλιάριο υγείας με κουκκίδες που βρίσκεται το παιδί, το οποίο είναι μεν μέσα στις καμπύλες ανάπτυξης αλλά πολύ κοντά στο χαμηλό όριο δε. Η ανάπτυξη της μέχρι στιγμής ακολουθεί την τάση της καμπύλης που γεννήθηκε. Να ανησυχήσω που ο παιδίατρος δεν μας αναφέρει καθόλου για τις καμπύλες ανάπτυξης; 

Διαφημίσεις

πρίν από 14 λεπτά , Maya14 είπε:

Η μικρούλα μου γεννήθηκε 2,1 kg την 38η εβδομάδα κύησης με καισαρική. Δεν μπήκαμε ΜΕΝΝ ούτε δευτερόλεπτο , ούτε πήρε οξυγόνο, ούτε ίκτερο.Τώρα τεσσάρων μηνών έφτασε να έχει βάρος 5,5kg (με φόρμουλα). Ύψος και περίμετρος κεφαλής αναπτύσσονται και αυτά αρμονικά. Ο παιδίατρος είναι ευχαριστημένος με την ανάπτυξη του παιδιού και δεν μας έχει αναφέρει καθόλου οτιδήποτε γύρω απο τις καμπύλες ανάπτυξης. Εγώ σημειώνω απο μόνη μου στο βιβλιάριο υγείας με κουκκίδες που βρίσκεται το παιδί, το οποίο είναι μεν μέσα στις καμπύλες ανάπτυξης αλλά πολύ κοντά στο χαμηλό όριο δε. Η ανάπτυξη της μέχρι στιγμής ακολουθεί την τάση της καμπύλης που γεννήθηκε. Να ανησυχήσω που ο παιδίατρος δεν μας αναφέρει καθόλου για τις καμπύλες ανάπτυξης; 

Μία χαρά είναι οπότε μην ανησυχείτε για τις καμπύλες. Εμένα γεννήθηκε 2300 στο τετράμηνο ήταν 5 στον χρόνο 9 και άλλαξε δύο καμπύλες, από την κόκκινη τσουκου τσουκου στην πράσινη.  Ουσιαστικά θέλεις στο εξάμηνο να έχει το διπλό βάρος γέννησης και στον χρόνο το τριπλό για να αναπτύσσεται (με τον δικό του ρυθμό μεν ) φυσιολογικά (δε) 

Κατέβασε ένα app για καμπύλες βάζε εκεί τα νούμερα για καλύτερη παρακολούθηση από τις τελιτσες. 

Κράτα το

Κράτα το

Καταλαβαινω τις ανησυχιες μιας νεας μαμας, αλλα δεν πρεπει να αγχωνεσαι.

Αυτο που πρεπει να σε νοιαζει ειναι αποτομες αλλαγες στις καμπυλες.

Ο παιδιατρος σου ξερει καλυτερα.

Να σου ζησει το μωρακι σου !!!!

8HQvp2.png

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα κορίτσια! Το μωράκι μας σήμερα πήγε παιδίατρο. Είμαστε σχεδόν 4 μηνών. Τον εξέτασε όλα καλά. Αλλά στην καμπύλη ανάπτυξης πέσαμε στην κίτρινη γραμουλα. Η παιδίατρος δεν ανησυχεί και λέει θα το δούμε και τον επόμενο μήνα πως θα πάει. Ξέρω ότι κάπου εκεί μετά τον τρίτο μήνα μερικά κάνουν μια «κοιλιά» και πέφτουν και μετά ξανά ανεβαίνουν η ισορροπούν σε μια ευθεία. Το θέμα είναι ότι αυτό με άγχωσε όπως κ να έχει. Το μωράκι είναι 6.400 κιλά και ο μεγάλος μου γιος όταν ήταν στην ηλικία του ήταν 7.500 ένα κιλό κ 100 γραμ παραπάνω ήταν. Θηλάζει το μωράκι μου όπως θήλαζε και ο μεγάλος τότε. Μήπως είναι απλά μικρόσωμο μωράκι. 

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , Super.mum είπε:

Καλησπέρα κορίτσια! Το μωράκι μας σήμερα πήγε παιδίατρο. Είμαστε σχεδόν 4 μηνών. Τον εξέτασε όλα καλά. Αλλά στην καμπύλη ανάπτυξης πέσαμε στην κίτρινη γραμουλα. Η παιδίατρος δεν ανησυχεί και λέει θα το δούμε και τον επόμενο μήνα πως θα πάει. Ξέρω ότι κάπου εκεί μετά τον τρίτο μήνα μερικά κάνουν μια «κοιλιά» και πέφτουν και μετά ξανά ανεβαίνουν η ισορροπούν σε μια ευθεία. Το θέμα είναι ότι αυτό με άγχωσε όπως κ να έχει. Το μωράκι είναι 6.400 κιλά και ο μεγάλος μου γιος όταν ήταν στην ηλικία του ήταν 7.500 ένα κιλό κ 100 γραμ παραπάνω ήταν. Θηλάζει το μωράκι μου όπως θήλαζε και ο μεγάλος τότε. Μήπως είναι απλά μικρόσωμο μωράκι. 

Ε προφανως... Είναι νωρίς να αγχώνεσαι κι επίσης το προφανες , κανένα παιδι δεν είναι ίδιο με το άλλο!!! :)

1 hour ago, Super.mum said:

Πολύ νορμάλ είναι το βάρος του παιδιού. Εφόσον δεν ανησυχεί ο παιδίατρος δεν τίθεται κανένα θέμα. Το βάρος είναι από τα πρώτα που τους ανησυχούν σε τόσο μικρές ηλικίες και δεν θα το άφηνε έτσι αν υπήρχε λόγος ανησυχίας. Νομίζω στους έξι μήνες πρέπει να έχει διπλασιασει το βάρος του 

7 ώρες πρίν, Super.mum είπε:

Αν δεις τις καμπύλες ανάπτυξης  για να μην πέσει καμπύλη τους 2 πρώτους μήνες πρέπει το μωρό να πάρει 1 κιλό, μετά 800γρ κλπ, αλλά δεν γίνεται όλα τα παιδάκια να παίρνουν τόσο, κάποια παίρνουν κ λιγότερο. Σε λίγους μήνες θα δεις ότι θα ξανά ανέβει στην πράσινη. Αλλά κ να μην ανέβει δεν έγινε κ κάτι, απλά θα είναι πιο αδυνατουλης. Εμένα ο δικός μου ακολουθεί την κόκκινη καμπύλη, δλδ την 3η εκατοστιαία..

• 2 months later...

Καλησπέρα σε όλους σας.

Με ενδιαφέρει το θέμα καμπύλες ανάπτυξης κ για να μην ανοίγω νέο θέμα είπα να γράψω εδώ.

Θέλω να ρωτήσω πόσο ύψος πρέπει ένα παιδί να πάρει μέσα σε ένα χρόνο;;;;;

Λοιπόν ύψος παιδιού 4 ετών κ κάτι ημέρες 93

4 ετών κ δύο μηνών στην παιδίατρο ξαπλωμένος 94

4 ετών κ 4 μηνών στο σπίτι (τον μέτρησα εγώ ξαπλωμένο) 95 εκατοστά.

Κ αναρωτιέμαι πάμε καλά;;;

Στης καμπύλες συνεχίζει να είναι κάτω κ από την κατώτερη.

Αλλά τα ύψη με βάση τους μήνες; Είναι καλά; Ουσιαστικά νομίζω ότι βάζει ανά δύο μήνες έναν πόντο.

Είναι καλά η θα έπρεπε κάτι παραπάνω;;;

πρίν από 34 λεπτά , λιλουμ είπε:

Καλησπέρα σε όλους σας.

Με ενδιαφέρει το θέμα καμπύλες ανάπτυξης κ για να μην ανοίγω νέο θέμα είπα να γράψω εδώ.

Αλλά τα ύψη με βάση τους μήνες; Είναι καλά; Ουσιαστικά νομίζω ότι βάζει ανά δύο μήνες έναν πόντο.

Μετά τα 3 έτη ο μέσος όρος είναι 6 πόντοι το χρόνο έτσι μας έχει πει και η παιδίατρος μας και συμπτωματικά το συζητούσαμε με φίλες ότι τα ρούχα πάνε 92 98 104 110 116 πόντους ανά χρονιά. Έχετε κάνει αυξητική και οστική να φανταστώ ε; Νομίζω πήγατε πολύ καλά αυτό το τετράμηνο! 

Κράτα το

Κράτα το

Διαφημίσεις

πρίν από 42 λεπτά , λιλουμ είπε:

Καλησπέρα σε όλους σας.

Γιατί τον μετρας ξαπλωμενο? Από τα δύο κ μετά μετράμε σε όρθια θέση, δεν ξέρω βέβαια αν παίζει ρόλο, αλλά έτσι μου είχε πει η παιδίατρος.

πρίν από 7 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Μετά τα 3 έτη ο μέσος όρος είναι 6 πόντοι το χρόνο έτσι μας έχει πει και η παιδίατρος μας και συμπτωματικά το συζητούσαμε με φίλες ότι τα ρούχα πάνε 92 98 104 110 116 πόντους ανά χρονιά. Έχετε κάνει αυξητική και οστική να φανταστώ ε; Νομίζω πήγατε πολύ καλά αυτό το τετράμηνο! 

Ναι έχουμε κάνει κ πήγαν όλα καλά.

Μου είχε πει ενδοκρινολόγος ότι μάλλον απλά υπάρχει μια στασιμότητα.

Τώρα περιμένουμε.

Σε ένα χρόνο θέλει να τον ξαναδεί.

Τώρα απλά αναρωτιέμαι εάν πάμε καλά. Έχω ραντεβού με την παιδίατρο τον Ιούλιο. Έχουμε Εμβόλιο κ μου είχε πει ότι θα κάνουμε απλές εξετάσεις είχε θέμα με βιταμίνη D κ μια μικρή αναιμία.

Εγώ ήθελα πιο νωρίς να τον ξανά δει. Αλλά μου είπε δεν υπάρχει λόγος εφόσον όλα πήγαν καλά με της ορμονικές εξετάσεις.

πρίν από 4 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Γιατί τον μετρας ξαπλωμενο? Από τα δύο κ μετά μετράμε σε όρθια θέση, δεν ξέρω βέβαια αν παίζει ρόλο, αλλά έτσι μου είχε πει η παιδίατρος.

Έτσι μου τον μετράει κ η παιδίατρος.

Η ενδοκρινολόγος όρθιο τον είχε.

Θα το προσπαθήσω.

Γιατί δεν κάθεται κιόλας.

πρίν από 26 λεπτά , λιλουμ είπε:

Λοιπόν όταν το εξέτασε η ενδοκρινολόγος 4 ετών κ 15 μέρες όρθιος! 91,4 εκατοστά. Κ τώρα εγώ 4 ετών κ 4 μηνών όρθιος. 94 εκατοστά.

οπως τα λεει η λουκουμαδακι.με 6εκ θα εοστε μια χαρα.ηδη παει καλα!

πρίν από 30 λεπτά , λιλουμ είπε:

Λοιπόν όταν το εξέτασε η ενδοκρινολόγος 4 ετών κ 15 μέρες όρθιος! 91,4 εκατοστά. Κ τώρα εγώ 4 ετών κ 4 μηνών όρθιος. 94 εκατοστά.

Η παιδίατρος μου είχε πει πως μετράμε μήκος μέχρι τα δύο και ύψος από κει και πέρα, εξού και το ξαπλωτα-ορθια. Εμένα να σου πω την αλήθεια μου φαινόταν λιγακι παράξενο να μετρά μήκος σε ένα παιδί που περπατά και μπορεί να σταθεί ήρεμο για ένα λεπτό να το μετρήσεις. Κάποιες φορές τον μετρούσα κι εγώ στο σπίτι όρθιο (ενώ η παιδίατρος ξαπλωτα) και εβρησκα λιγότερα εκατοστά. 

Ετσι εβαλα στο δωμάτιο του ένα μέτρο τοίχου για παιδιά και του αρέσει πολύ να μετριομαστε. Χωρίς παπούτσια, η φτέρνα να ακουμπά τον τοίχο, τα πόδια ίσια όπως και το σώμα, το κεφαλάκι στην ευθεία. Βάζω ένα λεπτό βιβλιαράκι να να δω ακριβώς το ύψος πάνω απ' το κεφάλι του. Σημειώνουμε και τα ύψη με ημερομηνίες ως ενθυμιο. Είναι εύκολη και ευχάριστη διαδικασία για το παιδί.

Διαφημίσεις

Ωραία σας ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας.

Είδη ηρέμησα.

Κ μόλις πάω στην παιδίατρο θα την πω ότι μου τον μέτρησε η ενδοκρινολόγος όρθιο. Δεν γίνεται ο ένας ξαπλωμένο κ ο άλλος όρθιο. Μπερδεύεται το πράγμα.

Κ εγώ θα τον μετράω όρθιο.

Σας ευχαριστώ ηρέμησα αρκετά.

Κ πίστευα ότι πάει καλά αλλά ήθελα κ την γνώμη σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...