Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

την βάζω για ύπνο νωρίς για να έχω λίγο χρονο

my1stbaby

Recommended Posts

Κοριτσια θα ήθελα να μου πείτε αν αυτό που κάνω είναι κακό και πρέπει να έχω τύψεις ή οχι. Φυσικά αν μου πείτε ότι το κάνετε και εσείς θα νιώσω πολύ πιο όμορφα.

Η μικρή μου είναι παρά 3 μήνες, 3 ετών και στο δωμάτιο της εδώ και σχετικά λίγο καιρό έχω βάλει κάμερα να βλέπω τι κάνει.

Βλέπω ότι παρότι τη βάζω κάθε μέρα περίπου την ίδια ωρα, προσπαθώ γύρω στις 9-9.30, βλέπω από την κάμερα, ειδικά τις ημέρες που μπορεί να μην έχει κουραστεί ιδιαίτερα,

ότι κάθεται και παίζει στο κρεβάτι της , ξεστρώνει το κρεβάτι, βγάζει μαξιλαροθήκες και γενικά ασχολείται μόνη της μέχρι κάποια στιγμή να τη πάρει ο ύπνος.

Το θεωρείτε πολύ κακό που το κάνω αυτό όταν θεωρώ ότι η ώρα που θα κοιμηθεί ενδεχομένως να είναι πιο αργά; 

Ο τίτλος του θέματος φαίνεται λίγο "κάπως" αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι είναι και αισθανομαι λίγο τύψεις.  Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Εγώ έχω καταλάβει ότι οι μαμάδες είμαστε πάντα χαμένες, δεν γίνεται να κερδίσουμε τις σκέψεις μας.

Εχεις καλόβολο μωράκι- παιδακι αγχώνεσαι για το αν του δίνεις αρκετή σημασία, αγάπη, παιχνίδι κλπ γιατι «κοιτά το μωρε ούτε που παραπονιέται», εχεις μωράκι- παιδακι που είναι δύσκολο αγχώνεσαι για το τι κανεις λάθος και πως μπορείς να βελτιώσεις την κατάσταση. 

Στο θέμα μας, η ώρα ύπνου είναι πολύ καλή για αυτή την ηλικία, μακάρι και το ανηψακι μου να έπαιζε μόνο του μέχρι να το πάρει ο ύπνος και να μην προσπαθεί να βρει αφορμή να σηκωθεί από το κρεβάτι κάθε 2 λεπτά «αχ δίψασα», «αχ τσίσα», «αχ κάτι άκουσα», «αχ θέλω το τάδε παιχνίδι που το έχω στο σαλόνι», «αχ μαμα να σου πω ποσό πολύ σε αγαπάω» «αχ πείνασα», «ζεσταίνομαι, ίδρωσα, κρυώνω», «που είναι ο μπαμπάς, να έρθει και αυτος εδώ». 

Αναψε καμία λαμπάδα! 

Εμένα που κοιμούνται 7-7.30 το 9.30 δεν το βρίσκω καθόλου νωρίς. Μπράβο που κοιμάται μόνη της, αν όμως θες να συμπίπτει και λίγο η ώρα ύπνου και να μην φτάνει π.χ. 10.30 για να αποκοιμηθεί (που είναι όντως αργά), ξεκίνα να την ξυπνάς ένα τέταρτο νωρίτερα κάθε μέρα μέχρι να φτάσετε μια ώρα που θεωρείς λογική ή που σας ταιριάζει οικογενειακώς. Αν όμως όλα σας βολεύουν έτσι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πιστεύω. Ούτε φυσικά να έχεις τύψεις. Το κορίτσι σου έχει βρει έναν τρόπο να ηρεμεί μόνη της και μετά να αποκοιμιέται. Εξαρτάται αν το πιέζεις και φυσικά να μην της απαγορεύεις να βγει απ' το δωμάτιο, που φαντάζομαι δεν κάνεις. 

GCqDp3.png qpsdp2.png

Καλημέρα.

Εμένα κοιμούνται στις 8 και προσπαθώ απεγνωσμένα να το τηρούμε αυτό για να έχω κι εγώ λίγο χρόνο για εμένα. Νομίζω ότι αν κοιμόντουσαν 10 ή 11 δεν θα άντεχα να μην έχω λίγη ώρα ηρεμίας. Το ότι κάθεται μόνη της και παίζει μέχρι να την πάρει ο ύπνος πραγματικά ακούγεται ιδανικό! Δεν το ακούμε συχνά. Μακάρι να το ζούσα!!

Η αλήθεια είναι ότι ξυπνάμε αργά το πρωί αρκετές φορές διότι εγώ εργάζομαι απόγευμα. Μπορεί να πάει και 10-10.30 καμιά φορά να κοιμόμαστε. Όσο τουλάχιστον δεν παμε παιδικό ακόμα έχουμε αυτή τη πολυτέλεια. Εσείς τι ώρα ξυπνάτε;

Διαφημίσεις

Αν το παιδί πραγματικά δεν νυστάζει, είναι λίγο περίεργο να πρέπει να πάει στο δωμάτιο του για ύπνο, ομολογώ. Οχι κακό, αλλά περίεργο. Γιατί π.χ. δεν μπορεί να καθήσει απλώς να παίξει; Να βάλετε το παιχνίδι προ του ύπνου στη ρουτίνα σας;

Αν πάει στο κρεβάτι πιο κοντά στην ώρα που νυστάζει θα χρειαστεί πάλι τόση ώρα για να την πάρει ο ύπνος; δεν ειναι ασχημο απλά με παραξενεύει απο την δικη μου εμπειρια. Αν και εγώ νομίζω πως ένα παιδί σε αυτή την ηλικια μπορεί να ηρεμήσει από μόνο του και να κοιμηθεί χωρίς βοήθεια. Όπως και να παίξει κάποια ώρα μόνο του. 

Eγώ τον βάζω για ύπνο 8:30, εννοείται πως το κάνω γιατί και εγώ θέλω να ηρεμήσω λίγο και να ξεκουραστώ, αλλά ξυπνάει 7 το αργότερο. Πάντα προτιμούσα το να κοιμάται νωρίς και ας ξυπνάει νωρίς. Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ένα παιδί στα τρία του να είναι ξύπνιο στις 11 το βράδυ, είτε πηγαίνει παιδικό είτε όχι, (προσωπική άποψη είναι αυτή χωρίς φυσικά να κρίνω κάνέναν).

πρίν από 1 λεπτό , kotsifikos είπε:

Eγώ τον βάζω για ύπνο 8:30, εννοείται πως το κάνω γιατί και εγώ θέλω να ηρεμήσω λίγο και να ξεκουραστώ, αλλά ξυπνάει 7 το αργότερο. Πάντα προτιμούσα το να κοιμάται νωρίς και ας ξυπνάει νωρίς. Προσωπικά δεν βρίσκω λόγο ένα παιδί στα τρία του να είναι ξύπνιο στις 11 το βράδυ, είτε πηγαίνει παιδικό είτε όχι, (προσωπική άποψη είναι αυτή χωρίς φυσικά να κρίνω κάνέναν).

Κι εμένα ξυπνάνε νωρίς, πολύ άβολο για το Σαββατοκύριακο, αλλά προτιμώ στο κάτω κάτω να έχω λίγο χρόνο το βράδυ, παρά να κοιμηθώ μία ώρα παραπάνω το πρωί. Άλλωστε κι εγώ θεωρώ ότι δεν είναι φυσιολογικό να είναι ξύπνια στις 11 το βράδυ. Το λένε και οι γιατροί ότι το να κοιμούνται νωρίς είναι πολύ σημαντικό. Δηλ. το να κοιμηθούν 10-12 ώρες στις 8 βράδυ είναι πολύ καλύτερο από το να κοιμηθούν τον ίδιο αριθμό ωρών στις 11 το βράδυ.

On 26/12/2018 at 10:24 ΜΜ, my1stbaby είπε:

Το θεωρείτε πολύ κακό που το κάνω αυτό όταν θεωρώ ότι η ώρα που θα κοιμηθεί ενδεχομένως να είναι πιο αργά; 

Ο τίτλος του θέματος φαίνεται λίγο "κάπως" αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι είναι και αισθανομαι λίγο τύψεις.  Ευχαριστώ

Ουσιαστικά δεν θα πω τίποτα καινούργιο, απλά θα κάνω μια σύνοψη με αυτά που προείπαν τα κορίτσια, και ένα συμπέρασμα για να σε απ ενοχοποιήσω κάπως. 

Καταλαβαίνω απόλυτα την ανάγκη σου για ξεκούραση και προσωπικό χρόνο και αυτό επιδιώκεις βάζοντας το παιδάκι σου για ύπνο στις 9.00, γνωρίζοντας όμως ότι δεν νυστάζει ιδιαίτερα και θ' αργήσει ν' αποκοιμηθεί. Γι΄αυτό φαντάζομαι νιώθεις ενοχή, ότι δηλ. το απομακρύνεις απ' το σαλόνι για να ξεκουραστείς και να ηρεμήσεις αλλά ταυτόχρονα δεν νιώθεις εντάξει με τον εαυτό σου. Σίγουρα το πρωινό ξύπνημα (8-9) θα βοηθούσε το παιδάκι πραγματικά να νυστάζει και ν' αποκοιμιέται νωρίς το βράδυ, και συ να μην νιώθεις την ενοχή ότι την αφήνεις μόνη της στο δωμάτιο τόση ώρα μέχρι ν΄αποκοιμηθεί γιατί θέλεις να ξεκουραστείς.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...