Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κλείδωμα πίσω πόρτας αυτοκινήτου - από το καθισμα οδηγού

Recommended Posts

Γειά σας! 

το ερώτημά μου αφορά οικογένειες που εχουν αυτοκίνητο με πίσω πόρτες που κλειδώνουν με κάποιο κουμπί πάνω στην πίσω πόρτα.

το τωρινό μας αυτοκίνητο (2012)  που θα πουληθεί, είχε τεχνολογία κλειδώματος των πίσω πορτών και παραθύρων,  από ένα κουμπάκι στην αριστερή πόρτα του οδηγού . είναι πολύ βολικό.

το επόμενό μας αυτοκίνητο (me leasing από δουλειά συζυγου) αν και τεχνολογία του 2018, δεν έχει τέτοιο πράγμα, έχει μόνο αυτόματο κλειδωμα των παραθύρων από την πορτα του οδηγού, 

αλλά για να κλειδώσεις τις πίσω πόρτες (να μη μπορεί μονο του να βγέι το παιδί) πρέπει κάθε φορά να πατάς ένα κουμπάκι επάνω στην πόρτα.  δηλαδή  αν κάποια στιγμή εκτάκτως θέλεις να το απενεργοποιήσεις πρέπει να βγείς από το αυτοκίνητο, δεν μπορείς να το κάνεις από μέσα, αν το κατάλαβα καλά.  

πχ έχεις κάποιο επιβάτη εκτάκτως, πρέπει κάθε φορά να βγαίνεις και εσύ να του ανοίξεις

αντί να μενεις στην θεση σου   πατας κουμπί, ανοίγει το κλείδωμα βγαίνει ο ανθρωπος, και μετά μόλις βγεί, ξαναενεργοποιείς το κλείδωμα μέσα από την θέση σου πολύ αναπαυτικά. 

το έχετε ? το έχετε συνηθίσει κ το χρησιμοποιείτε και εμένα μου φαίνεται περίεργο επειδή δεν το ξέρω ? ή είναι εντελώς άβολο?  

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, belleblue είπε:

Γειά σας! 

το ερώτημά μου αφορά οικογένειες που εχουν αυτοκίνητο με πίσω πόρτες που κλειδώνουν με κάποιο κουμπί πάνω στην πίσω πόρτα.

το τωρινό μας αυτοκίνητο (2012)  που θα πουληθεί, είχε τεχνολογία κλειδώματος των πίσω πορτών και παραθύρων,  από ένα κουμπάκι στην αριστερή πόρτα του οδηγού . είναι πολύ βολικό.

το επόμενό μας αυτοκίνητο (me leasing από δουλειά συζυγου) αν και τεχνολογία του 2018, δεν έχει τέτοιο πράγμα, έχει μόνο αυτόματο κλειδωμα των παραθύρων από την πορτα του οδηγού, 

αλλά για να κλειδώσεις τις πίσω πόρτες (να μη μπορεί μονο του να βγέι το παιδί) πρέπει κάθε φορά να πατάς ένα κουμπάκι επάνω στην πόρτα.  δηλαδή  αν κάποια στιγμή εκτάκτως θέλεις να το απενεργοποιήσεις πρέπει να βγείς από το αυτοκίνητο, δεν μπορείς να το κάνεις από μέσα, αν το κατάλαβα καλά.  

πχ έχεις κάποιο επιβάτη εκτάκτως, πρέπει κάθε φορά να βγαίνεις και εσύ να του ανοίξεις

αντί να μενεις στην θεση σου   πατας κουμπί, ανοίγει το κλείδωμα βγαίνει ο ανθρωπος, και μετά μόλις βγεί, ξαναενεργοποιείς το κλείδωμα μέσα από την θέση σου πολύ αναπαυτικά. 

το έχετε ? το έχετε συνηθίσει κ το χρησιμοποιείτε και εμένα μου φαίνεται περίεργο επειδή δεν το ξέρω ? ή είναι εντελώς άβολο?  

Εγώ ξέρω ότι στα περισσότερα αυτοκίνητα, παλιά ή καινούρια, έχει μια ασφάλεια πάνω στην πίσω πόρτα, που τη γυρνάς είτε με το χέρι είτε με κλειδί, και δεν ανοίγει η πόρτα από μέσα. Το κάνεις μια φορά και τέλος. Και βέβαια αν θέλεις την ξαναγυρνάς για να ανοίγει. Είναι σε σημείο που δεν φαίνεται όταν η πόρτα είναι κλειστή, πάνω στη λαμαρίνα δηλαδή. Αυτό εννοείς;

Honda Accord 2005  το έχει. Και για ασφάλειες και για παράθυρα. Αν το συνηθίσεις θεωρώ είναι ενοχλητικό να μην το εχεις. Όπως είπα είναι θέμα συνήθειας, τα περισσότερα δεν το έχουν, είναι γκάτζετακι όπως οι ηλεκτρικά αναδιπλούμενος καθρέφτες. 

Και πιο παλια αυτοκινητα δεν ειχαν καποια ασφαλεια πισω; Που μπλόκαρε τις πορτες να μην ανοιγουν; Εννοω αυτοκινητα στα οποια μεγαλώσαμε εμεις. Χωρις ηλεκτρικά κ τετοια. Εγω θυμαμαι τετοιο στο αυτοκινητο των γονιων μου κ αλλων συγγενών. Καποιο κουμπάκι ή λαβή καλυτερα κοντα στον μηχανισμό της πόρτας νομιζω, που καπως μπλόκαρε να μην ανοιγει το χερούλι απο μεσα. 

το κουμπι στη θεση του οδηγου στοιχιζει οποτε δ το βαζουν πλεον στον βασικο εξοπλισμο

εννοειται πολυ πιο βολικο αν εχει

αλλα επειδη ουτε εμεις εχουμε εχουμε κανει το αλλο που ανοιγεις εσυ την πορτα

δ μας ενοχλει γτ εχουμε δυο καρεκλακια,με το ζορι χωραει καποιος πισω,κ συνηθως δ μεταφερουμε καποιον αλλο,αφου μεγαλωσουν τα παιδια ,θα δουμε

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...