Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τα δοκιμάζουμε τώρα (τα φαρδύλαιμα) λόγω κολικών μπας και μας βοηθήσουν. Εχω παρατηρήσει ότι κάνουν πολλές διαρροές του γαλακτος, με αποτελεσμα ο λαιμός του μωρού να γίνεται μούσκεμα κ σχεδόν σε καθε ταισμα πρεπει να αλλαζουμε κ φορμακι.  Επίσης το μωρό στην αρχή της αλλαγής μπεμπερό  (nuk χρησιμοποιουσαμε)  έτρωγε μια χαρά,  αλλά όσο περνάνε οι μέρες βλέπω μία μικρή αλλα σταδιακή μείωση της ποσότητας που τρωει.  Στο θέμα των κολικών δεν ειδα καμια θεαματική αλλαγή. Εσεις τι εμπειρία είχατε; Ποια η γνώμη σας;

Διαφημίσεις

On 10/11/2018 at 12:20 ΜΜ, Maya14 είπε:

Τα δοκιμάζουμε τώρα (τα φαρδύλαιμα) λόγω κολικών μπας και μας βοηθήσουν. Εχω παρατηρήσει ότι κάνουν πολλές διαρροές του γαλακτος, με αποτελεσμα ο λαιμός του μωρού να γίνεται μούσκεμα κ σχεδόν σε καθε ταισμα πρεπει να αλλαζουμε κ φορμακι.  Επίσης το μωρό στην αρχή της αλλαγής μπεμπερό  (nuk χρησιμοποιουσαμε)  έτρωγε μια χαρά,  αλλά όσο περνάνε οι μέρες βλέπω μία μικρή αλλα σταδιακή μείωση της ποσότητας που τρωει.  Στο θέμα των κολικών δεν ειδα καμια θεαματική αλλαγή. Εσεις τι εμπειρία είχατε; Ποια η γνώμη σας;

Κι εμείς τα είχαμε πάρει να τα δοκιμάσουμε αλλά είχαμε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με σας κι έτσι τον βόλεψαν τα μπιμπερό της event . Να σου πω την αλήθεια  του έδωσα 1-2-3 μέχρι που είδα ότι δεν τον βόλευαν οποτε δεν τα χρησιμοποίησα ξανά . 

On 11/10/2018 at 12:20 PM, Maya14 said:

Εγώ αυτό που είχα προσέξει ήταν πως με τα συγκεκριμένα έτρωγε πιο αργά οπότε δεν είχαμε μεγάλο θέμα με παλινδρόμηση, για κολικούς δεν ξέρω γιατί του τα ξεκίνησα όταν είχαν ήδη τελειώσει οι κολικοί. Εγώ όμως αυτά τα χρησιμοποίησα αρκετά μέχρι και τον χρόνο, με είχαν βολέψει.

να ρωτήσω εγώ κάτι, υπάρχει καμια επιστημονική συνδεση του είδους του μπιμπερο με τους κολικούς;

Για την παλλινδρόμηση είναι προφανές το όφελος, μιας και βγαζει το γάλα σιγά σιγά κ βοηθάει !

Αλλά για τους κολικούς, σε ξένα άρθρα πουθενά επιστημονικά άρθρα δεν βρίσκω που να αναφέρουν ότι σώνει και καλά πρέπει να χρησιμοποιείς ειδικό μπιμπερό. 

πχ https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/colic/diagnosis-treatment/drc-20371081 

ή άρθρο βασισμένο σε οδηγίες της aap  https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/crying-colic/Pages/Colic.aspx

και αυτό το άρθρο είναι ! εξαιρετικό ! και έχει βιβλιογραφία :

https://www.aafp.org/afp/2004/0815/p735.html

Αν πας σε ιστοσελίδες κατασκευάστριων εταιρειών μπιμπερο, υπάρχουν όλο statements που δεν βασίζονται σε κάποια έγκυρη επιστημονική έρευνα αν είδα καλά. Σε άρθρα στα Ελληνικά που περιβάλλονται από διάφορες διαφημίσεις μπιμπερό επίσης, όλο λένε για τις θηλές του μπιμπερό ή για το είδος του μπιμπερο, χωρίς πουθενα στο εξωτερικό να υπάρχει απόδειξη οτι παίζει κάποιο ρόλο. 

Όπου βλέπω στα επιστημονικά κείμενα/έρευνες γράφουν για προσοχή στο overfeeding δηλαδή για προσοχή στο παρατάισμα - όμως οι ποσότητες του μπιμπερό είναι προκαθορισμένες από τον παιδίατρο. Άρα, αυτό που πρεπει να προσέξει κάποιος είναι να μην τις υπερβαίνει σε ποσότητα... έτσι δεν είναι; 

@belleblue Οι προτεινόμενες ποσότητες γάλακτος είναι προκαθορισμένες (και ρυθμισμένες αναλόγως την περίπτωση του κάθε μωρού) απο τον παιδίατρο. Παρόλα αυτά έχει διαφορά στην πέψη του γεύματος ο χρόνος κατανάλωσης και η ποσότητα αέρα που μπαίνει στο στομάχι του μωρού κατα το γέυμα. Για παράδειγμα ένα γεύμα 120 ml που καταναλώνεται με αργό ρυθμό σε μισή ώρα με μπιμπερό του οποίου η θηλή δεν επιτρέπει την δημιουργία αέρα χωνεύεται τελείως διαφορετικά απο ένα γέυμα 120 ml που το παιδί το τρώει λαίμαργα σε 10 λεπτά και με μπιμπερό που δημιουργούνται αρκετές φουσκες αέρα. 

Διαφημίσεις

ναι, αυτό όμως υπάρχει επιστημονικά απόδειξη που το συνδέει με κολικούς? γιατί εγώ αυτό δε βρήκα. 

δηλαδή, εάν απλώς εχει παραπάνω αέρα, τότε  θα ρευτεί, θα κάνει πριτς,, αλλά κολικό ποιός λέει ότι θα προκληθεί από αυτό,.. έχεις κάποιο επιστημονικό κείμενο που μπορείς να με παραπέμψεις που το είδες;

εννοώ βιβλιογραφία / έρευνα .  

On 10/11/2018 at 12:20 ΜΜ, Maya14 είπε:

Τα χρησιμοποιησα πρωτη φορα 6 χρονια πριν, σε μωρο με παλλινδρομηση και με βοηθησαν πολυ σε αυτο το θεμα. 

Ειναι βασικο να γινεται σωστη συναρμολογηση. Επισης, ειχα παρατηρησει οτι ειχα διαρροες οταν ανακατευα το νερο με την σκονη εχοντας συναρμολογημενο ολο το συστημα, δηλαδη με το σωληνακι, τον δακτυλιο και την θηλη. Μετα αρχισα  να αναδευω χρησιμοποιωντας travel cap και συναρμολογουσα το συστημα μετα και τοτε οι διαρροες επαψαν.

Επισης, καποιες φορες που μεσα στη νυστα ξεχνουσα να βαλω το συστημα και εβαζα μονο την θηλη, παλι εσταζαν. Επειδη ξερω οτι πλεον υποτιθεται οτι καπως τα εχουν αλλαξει και μπορουν να χρησιμοποιηθουν ειτε με το συστημα ειτε χωρις, μηπως καπου εχει υπαρξει κατασκευαστικο λαθος και σταζουν πιο ευκολα?

@belleblue Μπα κορίτσι μου, στη θεωρία στηρίζεται κι αυτό, όπως κ τα περισσότερα για τους κολικούς. 

@Deena Αυτά που έχουμε εμείς στάζουν απο τη θηλή. Βασικά παρατήρησα ότι  στάζουν όταν το μωρό τρώει με πιο χαμηλό ρυθμό απο τον ρυθμό ροής του μπιμπερό.

Πάντως κορίτσια μου πολλά αέρια έχει το πουλάκι μου. Με την αποκλειστική χρήση αυτών των μπιμπερό έχουν κάπως μειωθεί οι κολικοί, αλλά εννοείται δεν έχουν εξαφανιστεί. Και την πιάνουν πάνω κάτω ίδια ώρα το βράδυ. Συνήθως την ξεκινούν νωρίς το βράδυ και το μωρό ησυχάζει μετά τις 3 τα ξημερώματα. Αν κοιμηθούμε 3 ωρες το βράδυ κάνουμε παρτυ με τον άντρα μου. Την ημέρα είναι ησυχη.  Πάω και στη δουλειά κανονικά, έχω δοξάσει  το concealer 8).

• 1 month later...

Τι γνώμη έχετε για τα μπουκάλια dr brown's;; Είναι όντως τόσο καλά όσο ακούω; Επίσης, γυάλινα ή πλαστικά; Με φαρδύ λαιμό ή στενο;

Θα γεννήσω το δεύτερο παιδάκι μου σε 1μιση μήνα και σκέφτομαι να δοκιμάσω και αυτήν την εταιρεία. Στο πρώτο χρησιμοποιούσα μπουκάλια nuk. Γενικά προτιμώ τα γυάλινα μπουκάλια.

@marialk Δεν ξέρω αν οι κολικοί του παιδιού θα σταματούσαν έτσι κ αλλιώς, αλλά χρησιμοποιώντας μόνο τα Dr Brown  μετά απο 2-3 εβδομάδες είδαμε μία αισθητή διαφορά στο παιδί. Στα αρνητικά είναι το πιο "μπελαλίδικο" πλυσιμο , μπορεί να έχουν διαρροές απο την θηλή και κάτι που παρατήρησα προσωπικά ήταν οτι η μπεμπούλα μας τρώει λιγότερο απο ότι με τα nuk. 

Διαφημίσεις

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα.εμεις χρησιμοποιούμε αυτά τα μπιμπερο πολύ καιρό κ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι.τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι μπαίνει πάντα γάλα μέσα στο σωληνάκι ότι και να κάνουμε οπότε σκεφτόμαστε να αφαιρέσουμε αυτό το σύστημα.ξερει κάποια κοπέλα σε τι ηλικία συστήνεται να αφαιρεθεί?η μπέμπα Μ είναι 3 μηνων

To σωληνάκι αυτό είναι που κάνει ολη την διαφορά, καθώς κατεβαζει τις μπουρμπουληθρες του γάλακτος που δημιουργούνται στην θηλη πίσω στο μπιμπερό και έτσι το παιδί δεν ρουφάει αέρα. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...