Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Έχει μάθει αγκαλιές

Evouni

Recommended Posts

Καλησπέρα !! Έχω ένα μωράκι 3 μηνών το οποίο το έχουμε μάθεις αγκαλιές μια εγώ μια ο άντρας μου μια οι παππούδες από την πολύ λαχτάρα μας τον έχουμε όλα αγκαλιά . Το πρόβλημα μου είναι ότι από την εγκυμοσύνη μέχρι και τώρα αντιμετωπίζω πρόβλημα με τα χέρια με σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα με αποτέλεσμα να έχω αφόρητους πόνους όλη μέρα . Στο μεταξύ το μωρό έχει πάει 6.500 κιλά και επόμενο είναι να χειροτερεύει η κατάσταση μου!! Προσπαθώ να τον βάζω στο ριλαξ και στο γυμναστήριο και προσπαθώ να τον απασχολώ εκεί αλλά πάνω από 5’ δεν κάθεται πουθενά και χαλάει τον κόσμο .

Υπαρχει κάτι που μπορώ να κάνω ώστε να το αλλάξω αυτό και φυσικά να είναι ανώδυνο και για το μωράκι μου ;

Διαφημίσεις

Στο καρότσι να είναι κοντά σου, ως σε βλέπει. Επισης το ρηλαξ εγώ το σφηνώνω μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών στην κουζίνα και δεν έχει πρόβλημα εάν του μιλάω να κάτσει όση ώρα μαγειρεύω πλένω πιάτα κλπ. 

3 ώρες πρίν, Silky είπε:

Στο καρότσι να είναι κοντά σου, ως σε βλέπει. Επισης το ρηλαξ εγώ το σφηνώνω μεταξύ πάγκου και ντουλαπιών στην κουζίνα και δεν έχει πρόβλημα εάν του μιλάω να κάτσει όση ώρα μαγειρεύω πλένω πιάτα κλπ. 

Κάθεται αλλά μετά απο 5’ αρχίζει η γκρίνια αρχικά νιαουρίζει και σταδιακά πιο έντονα μέχρι που ξεσηκώνει τον τόπο  ναι φυσικά μόλις τον σηκώσω αγκαλιά σταματούν όλα !! 

Τα πεντε λεπτα καλα ειναι για αρχη. Αφηνε το μεχρι να δυσφορησει, μετα αγκαλια, αλλη φορα ξαναδοκιμαςε κλπ. Θα το συνηθισει λογικα. Ειδικα το γυμναςτηριο οςο περναει ο καιρος θα τον συγκινει περιςςοτερο. Μη φανταζεσαι για ωρα, αλλα τα 5 αν γινουν 10 ή αν καθεται μεχρι να φας ή να κανεις μια δουλεια κ να σε βλεπει, καλα ειναι. Δεν το μαθατε στην. αγκαλια, φυσιολογικο ειναι. Απλως λεγεται πιο ευκολα απο οςο πραγματοποιείται γιατι οςο και να το λαχταράς θες κ καποιες στιγμες να κανεις κατι. Κι εγω στους 2-3 μηνες ειχα φτασει στα ψυχολογικα ορια μου, δεν αντεχα να μην μπορω να κανω τιποτα. Τωρα λογικα θα σας πει κ ο γιατρος να τον βάζετε μπρουμυτα καμποση ωρα οποτε θα αρχισει να απασχολείται ετσι καπως και μετα θα εχει ενδιαφερον να καθεται αρχικα με στηριξη κσι μετα χωρις κλπ. οποτε μπορει να μενει λιγο καθιςτο και στην κουνια ή στο παρκο να παιζει. Βασικα περιπου τρεις μηνες υπομονη μετα η κινηση του θα αλλαζει σταδιακα. 

Επειδη ομως παντα καποια αγκαλια θα ειναι αναγκαια κοιτα να δοκιμασεις εναν μαρσιπο. Κι εγω αργα το ξεκινησα απο βλακεια μου κ φοβο. Το ειχα χρησιμοποιησει γυρω στον 3ο μηνα για να κοιμαται λιγο κ να κανω καποιες δουλειες, μετα δεν του αρεσε κ μετα στον 5ο ξανα αλλα να κοιταει μπροστα κ το χρησιμοποιω ακομα τωρα 9 μηνων σχεδον κ για βολτα αλλα κ για καμια δουλιτσα σπίτι αν εχει βαρεθει μα με βλεπει κ για παρηγορια. 

Τωρα 9 μηνων αγκαλια δεν με θελει παρα μονο σν βαρεθει. Εκει που παιζει τον αγκαλιάζω τον φιλάω και ενοχλειται! Αν ξερει απλα οτι ειμαι διπλα, ειναι οκ, γυρναει μονο την ωρα που εκεινος θελει για μια στιγμιαία αγκαλια κ αυτο ηταν. 

Και εγώ θα σου πρότεινα τον μάρσιπο, εγώ αυτό έκανα, και ήταν το παιδί μου πιο βαρύ από το δικό σου σε αυτόν τον μήνα.

Δεν νομίζω πως έχει μάθει αγκαλιά, είναι ένα βρέφος 3 μηνών έχει ανάγκη από αγκαλιά!

Διαφημίσεις

Υπάρχει και ο μαρσιπος ως ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα σε αγκαλιά και «σε βλέπει» κοντά του . 

Βεβαια επειδή τα παιδιά όσο μεγαλώνουν βαραίνουν , ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις κ κάποια αποκατάσταση στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ....

1 hour ago, Silky είπε:

Ο μαρσιπος δεν σας ζεσταίνει ; Πήγα να τον δοκιμάσω στα 5-10 λεπτά είχα γίνει λούτσα στον ιδρώτα. Κάνω κάτι λάθος;

Είχα από λινο όποτε δεν με ζεσταινε. Αλλά το πρώτο πράγμα που με ενδιέφερε μετά τη γεννά ήταν να «επισκευάσω» την αδυναμία της μέσης και των χεριών μου ώστε να αντέχω το μωρό στις αγκαλιές . Γιατί δεν είναι μόνο η αγκαλιά της «βόλτας» , είναι και το σήκωμα από κούνια , από μπανιερακι, από το πάτωμα κλπ κλπ 

2 ώρες πρίν, Macgyver είπε:

Υπάρχει και ο μαρσιπος ως ενδιάμεσο στάδιο ανάμεσα σε αγκαλιά και «σε βλέπει» κοντά του . 

Βεβαια επειδή τα παιδιά όσο μεγαλώνουν βαραίνουν , ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις κ κάποια αποκατάσταση στο σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ....

Χρειάζεται επέμβαση για να γίνω καλά  αλλά η αποθεραπεία θα κρατήσει μέρες και δυστυχώς δεν μπορώ να την κάνω γιατί δεν θα μπορώ να φροντίζω ούτε το παιδάκι μου ούτε το σπίτι μου . Έτσι κάνω υπομονή καθώς έχω ακούσει ότι έχει συμβεί και σε άλλες μανούλες και πέρασε με τον καιρό . Το παλεύω με κανένα ντεπόν που και που γιατί θηλάζω και δεν θέλω να πάρω φάρμακα 

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, Silky είπε:

Ο μαρσιπος δεν σας ζεσταίνει ; Πήγα να τον δοκιμάσω στα 5-10 λεπτά είχα γίνει λούτσα στον ιδρώτα. Κάνω κάτι λάθος;

εξαρταται τον μαρσιπο,αλλα κ αγκαλια να το εχεις το μωρο το ιδιο ζεσταινεστε,η επαφη ζεσταινει

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Δεν ξερω ποια ειναι η σχεση του μωρου σου με την καροτςαδα κ αν εκει που μενεις μπορεις να κυκλοφορήσεις χωρις να χρειαστει να ανεβοκατέβαζεις καροτσι σε σκάλες, αλλα αν σε βολευει ειναι μια λυση απο το να εισαι συνεχεια σπίτι κ να προσπαθεις να τον αφησεις κατω κ να κλαιει κ να μην κανεις τιποτα τελικα κ να ειναι κ το μωρο εκνευρισμένο, καλυτερα βολτα εξω. εμενα αυτο με εσωσε τον 3ο μηνα.

πρίν από 16 λεπτά , marakiz είπε:

Έχεις κοιτάξει να φορέσεις κάποιο ναρθηκάκι?

Ναι βέβαια μέχρι και σε έναν ρευματολόγο πήγα (εκτός από ορθοπεδικό) και κάναμε μια θεραπεία με ενέσεις αλλά είδα πολύ μικρή αλλαγή . 

πρίν από 39 λεπτά , Evouni είπε:

Ναι βέβαια μέχρι και σε έναν ρευματολόγο πήγα (εκτός από ορθοπεδικό) και κάναμε μια θεραπεία με ενέσεις αλλά είδα πολύ μικρή αλλαγή . 

Επειδή είναι πολύ μικρό το μωρό σου , να αποφύγεις τις αγκαλιές είναι αδύνατον . Βρες εναλλακτικές , και πες και στους υπόλοιπους να σε στηρίξουν σε αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε ειναι λίγο «ζόρικο» από πλευράς ψυχολογίας . 

Μαρσιπος , καροτσαδα , εναλλακτικές αγκαλιές (πάτωμα, κρεβάτι , καναπές ) , και αν θέλει «κούνημα» πάρε ένα ριλαξ με μπαταρίες που κουνιέται σαν της fisher price . Υπάρχουν διάφορες επιλογές και νομίζω ότι αν και ακριβό , στην περίπτωση σου μάλλον τα αξίζει τα λεφτά του . Τι να πω όμως ; Περαστικά ! Εύχομαι αν μη τι άλλο να μένει αυτό το πράγμα σε ύφεση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία . 

Διαφημίσεις

πρίν από 20 λεπτά , Macgyver είπε:

Επειδή είναι πολύ μικρό το μωρό σου , να αποφύγεις τις αγκαλιές είναι αδύνατον . Βρες εναλλακτικές , και πες και στους υπόλοιπους να σε στηρίξουν σε αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε ειναι λίγο «ζόρικο» από πλευράς ψυχολογίας . 

Μαρσιπος , καροτσαδα , εναλλακτικές αγκαλιές (πάτωμα, κρεβάτι , καναπές ) , και αν θέλει «κούνημα» πάρε ένα ριλαξ με μπαταρίες που κουνιέται σαν της fisher price . Υπάρχουν διάφορες επιλογές και νομίζω ότι αν και ακριβό , στην περίπτωση σου μάλλον τα αξίζει τα λεφτά του . Τι να πω όμως ; Περαστικά ! Εύχομαι αν μη τι άλλο να μένει αυτό το πράγμα σε ύφεση μέχρι την πλήρη αποθεραπεία . 

Ευχαριστώ πολύ !!! Αυτό το ριλαξ εχω πάρει με τις μπαταρίες κάθεται λίγο αλλά βαριέται εύκολα . Απλά στεναχωριέμαι που μου απλώνει τα χέρια να τον πιάσω κι εγώ υπάρχουν φορές που πονάω τόσο που τον κρατάω και κλαίω από τον πονο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο το μωρό είναι και όλα τα υπόλοιπα δουλειές σπιτιού μαγείρεμα σίδερο κλπ κλπ . Ίσως θα πρέπει να επιμείνω λίγο παραπάνω στον άντρα μου να βοηθήσει ο οποίος βέβαια είναι καλομαθημένος και τα θέλει όλα στο χέρι . Είναι σαν να έχω δυο μωρά στο σπίτι . Πιστεύω ότι επειδή είμαι σε άδεια και ειμαι σπίτι με το μωρό και αυτός δουλεύει νομίζει ότι κάθομαι αλλά δεν είναι έτσι . 

Όσο καλομαθημένος κι αν είναι δεν γίνεται να σε βλέπει να πονάς και να μην βοηθάει. Οι δουλειές να μείνουν πίσω και να ζητήσεις βοήθεια. Αν όχι ο άντρας σου, ο πατέρας του παιδιού σου, ποιος? Όχι ίσως, σίγουρα να επιμείνεις. 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 52 λεπτά , Evouni είπε:

Ευχαριστώ πολύ !!! Αυτό το ριλαξ εχω πάρει με τις μπαταρίες κάθεται λίγο αλλά βαριέται εύκολα . Απλά στεναχωριέμαι που μου απλώνει τα χέρια να τον πιάσω κι εγώ υπάρχουν φορές που πονάω τόσο που τον κρατάω και κλαίω από τον πονο. Αλλά δυστυχώς δεν είναι μόνο το μωρό είναι και όλα τα υπόλοιπα δουλειές σπιτιού μαγείρεμα σίδερο κλπ κλπ . Ίσως θα πρέπει να επιμείνω λίγο παραπάνω στον άντρα μου να βοηθήσει ο οποίος βέβαια είναι καλομαθημένος και τα θέλει όλα στο χέρι . Είναι σαν να έχω δυο μωρά στο σπίτι . Πιστεύω ότι επειδή είμαι σε άδεια και ειμαι σπίτι με το μωρό και αυτός δουλεύει νομίζει ότι κάθομαι αλλά δεν είναι έτσι . 

Επειδή ακόμα δεν μπορείς να κανεις χειρουργείο (θα χρειαστεί ξεκούραση μετά ) ενημέρωσε το σύζυγο ότι ΟΦΕΙΛΕΙ να σε βοηθάει . Αλλιώς ΑΣ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ οικιακή βοηθό ! Και καλό είναι να μην τους μαθαίνουμε όλα στο χέρι κορίτσια ! Δεν είμαστε δούλες ! 

πρίν από 29 λεπτά , Macgyver είπε:

Επειδή ακόμα δεν μπορείς να κανεις χειρουργείο (θα χρειαστεί ξεκούραση μετά ) ενημέρωσε το σύζυγο ότι ΟΦΕΙΛΕΙ να σε βοηθάει . Αλλιώς ΑΣ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ οικιακή βοηθό ! Και καλό είναι να μην τους μαθαίνουμε όλα στο χέρι κορίτσια ! Δεν είμαστε δούλες ! 

Δίκιο έχεις !! Απλά όταν του λέω να κάνει κάτι ή θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να γίνει πχ «πρέπει να σκουπίζουμε την βεράντα» μου λέει κάτι του τύπου «Ασε βρε αγάπη μου σιγά αφού και αύριο έτσι θα ναι» ή όταν κάνει κάτι κάθε 2’ φωνάζει «αγάπη μου έρχεσαι λίγο που είναι το ένα που είναι το άλλο πως κάνω αυτό πως κάνω εκείνο » και καταλήγουμε 2 άνθρωποι να κάνουμε την ίδια δουλειά !! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...