Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βράδυ στο ρηλαξ?

Nefeli2014

Recommended Posts

Καλησπέρα.. Είναι δύο βραδιά τώρα που κοιμάται μόνο στο ριλαξ.. Είναι ενός μήνα το μωρό.. 

Γενικα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ ήσυχη και κοιμάται ξυπνάει αλλά ήσυχα μια στο καλάθι μια στο ριλαξ. 

Μετά τις 8 το βραδυ εδώ και 10 μέρες περίπου αρχίζει το κλάμα.. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τίποτα δεν την ηρεμεί. Κοιμάται 2 ώρες και ξυπνάει κι εγω την ταΐζω στο 3ωρο και μετά ξανά τα ίδια. Από αυτές τις 10 μέρες τις 4 φορες έφαγε και μετά δεν ξανακοιμηθηκε. Κλάμα.... Κόβω βόλτες, δίνω πιπίλα, νανουριζω, την παίρνω μαζί μου, δοκιμάζω ώμο, δοκιμάζω μπρούμυτα, δοκιμάζω μασάζ τίποτα. Και δύο βραδιά την έβαλα στο ριλαξ. Αρχικά με κούνημα και μετά έβγαλα τη δόνηση. Ε δεν ξυπνάει καθόλου.. Περνάνε 7-8 ώρες τίποτα. Κοιμάται. Δοκίμασα 3 φορές να τη μεταφέρω στην κούνια η δίπλα μου και κλαίει. 

Λέτε να έχει κολικούς? Εκεί πάει το μυαλό μου και να την ανακουφίζει το ρηλαξ. Δε μαζεύει πόδια όταν κλαίει αλλά πολλές φορές σφίγγεται πάρολο που κάνει κακά. Δεν κάνει όμως τα κακά που έκανε. Πιο αραιά και πιο πολλά. Αλλά μια το σφίξιμο μια η ώρα που την πιάνει πάει το μυαλό μου σε εντερικα θέματα. Αλλά η ανησυχια μου είναι κανει τόσες ώρες στο ριλαξ? Κι αν δεν κάνει, τι να κάνω που άμα τη σηκώσω ξεσηκώνει τον κόσμο? Ανησυχώ για την πλάτη και τη μέση της. Μα δεν πιάνεται? Δεν μπορώ να καταλάβω.. Λέω να ρωτήσω τον παιδίατρο... 

Δύο βραδιά οκ δεν πειράζει, αλλά άμα συνηθίσει? 

Απελπιστικά πάλι. Κι εκεί που ξενύχτουσα με το κλάμα της, τώρα ξενύχταω μόνη μου προβλημάτισμενη... Πάντως απίστευτη ησυχία αυτές οι βραδιές τα έχω χαμένα... 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Καλύτερα να ρωτήσεις τον παιδίατρο, εμάς μας είχε πει σε επίπεδες επιφάνειες, χωρίς ανάκληση στην στάση βατραχάκι να γίνεται διάταση του θώρακα. Για κανα μεσημεριανό γρήγορο ύπνο εμείς τον βάζαμε (οχι στο ριλαξ - δεν του άρεσε- στο πορτ μπεμπέ με λίγο ανάκληση. Ελπίζω να είναι φάση και όχι κολικοι.

3 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Καλησπέρα.. Είναι δύο βραδιά τώρα που κοιμάται μόνο στο ριλαξ.. Είναι ενός μήνα το μωρό.. 

Γενικα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ ήσυχη και κοιμάται ξυπνάει αλλά ήσυχα μια στο καλάθι μια στο ριλαξ. 

Μετά τις 8 το βραδυ εδώ και 10 μέρες περίπου αρχίζει το κλάμα.. Έχω δοκιμάσει τα πάντα, τίποτα δεν την ηρεμεί. Κοιμάται 2 ώρες και ξυπνάει κι εγω την ταΐζω στο 3ωρο και μετά ξανά τα ίδια. Από αυτές τις 10 μέρες τις 4 φορες έφαγε και μετά δεν ξανακοιμηθηκε. Κλάμα.... Κόβω βόλτες, δίνω πιπίλα, νανουριζω, την παίρνω μαζί μου, δοκιμάζω ώμο, δοκιμάζω μπρούμυτα, δοκιμάζω μασάζ τίποτα. Και δύο βραδιά την έβαλα στο ριλαξ. Αρχικά με κούνημα και μετά έβγαλα τη δόνηση. Ε δεν ξυπνάει καθόλου.. Περνάνε 7-8 ώρες τίποτα. Κοιμάται. Δοκίμασα 3 φορές να τη μεταφέρω στην κούνια η δίπλα μου και κλαίει. 

Λέτε να έχει κολικούς? Εκεί πάει το μυαλό μου και να την ανακουφίζει το ρηλαξ. Δε μαζεύει πόδια όταν κλαίει αλλά πολλές φορές σφίγγεται πάρολο που κάνει κακά. Δεν κάνει όμως τα κακά που έκανε. Πιο αραιά και πιο πολλά. Αλλά μια το σφίξιμο μια η ώρα που την πιάνει πάει το μυαλό μου σε εντερικα θέματα. Αλλά η ανησυχια μου είναι κανει τόσες ώρες στο ριλαξ? Κι αν δεν κάνει, τι να κάνω που άμα τη σηκώσω ξεσηκώνει τον κόσμο? Ανησυχώ για την πλάτη και τη μέση της. Μα δεν πιάνεται? Δεν μπορώ να καταλάβω.. Λέω να ρωτήσω τον παιδίατρο... 

Απελπιστικά πάλι. Κι εκεί που ξενύχτουσα με το κλάμα της, τώρα ξενύχταω μόνη μου προβλημάτισμενη... Πάντως απίστευτη ησυχία αυτές οι βραδιές τα έχω χαμένα... 

Εμάς ο μπέμπης μας έκανε το ανάποδο ήταν όλη τη μέρα στο ριλαξ δηλδ τους ημερήσιους υπνους τους έκανε εκεί κ κατά της 10 το βράδυ που πηγενα για ύπνο τον έβαζα στο κρεβάτι του .. αν το ριλαξ είναι από νεογέννητο δε νομίζω πως υπάρχει λόγος να ανησυχείς έτσι κ αλλιώς σιγά σιγά θα μεγαλώνει θα ξεκινήσει να γυρίζει κ δε θα βολεύεται εκεί θα θέλει την απλά της κούνιας του ...!!! Τώρα εάν έχει κολικούς η όχι θα το δεις κ στην πορεία αυτό μόνο που θα σου πω είναι πως στην 5 εβδομάδα ξεκινάει το πρώτο άλμα ανάπτυξης κ γι'αυτό μπορεί να είναι ανησυχο το μωράκι σου ...!!!!! 

8 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Ίσως είναι κολικοί και δυσφορία στο έντερο. Ρώτησε τον παιδίατρο σίγουρα για να σε κατευθύνει. Μπορεί να παίζουν και άλλα συμπτώματα πχ σκληρά κακά , αέρια που να χρειάζεται να εξετάσει ο παιδίατρος και να κάνει αλλαγές. Όπως και να έχει μίλησε μαζί του. Η δική πχ είχε κολικούς και δυσκοιλιότητα μαζί.

Για το ρηλαξ να σου πω την αλήθεια μου και πάλι θα έκανα μια ερώτηση στον παιδίατρο "30 ημερών μωρό και ρηλαξ τόση ώρα. Μου φαίνεται λίγο υπερβολή σε τόσο μωρό για ολόκληρο ύπνο.

Την δική μου την έβαλα 2,5 μηνών αλλά δεν ήταν το αγαπημένο της. 

14 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Συγγνώμη αν το παιδί ξυπνάει στο δίωρο και κλαίει, γιατί δεν το ταϊζεις κατευθείαν; Αν έχει δώσει γιατρός οδηγίες να τρώει αυστηρά ανά τρίωρο, βρείτε άλλο γιατρό άμεσα! Ενα νεογέννητο που κοιμάται 8 ώρες, δεν είναι το επιθυμητό, ως και είναι επικίνδυνο, δεν είναι κάτι που μπορείς να το επιδιώξεις από τόσο νωρίς.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την Αμερικάνικη παιδιατρική εταιρεία, το ρηλάξ είναι ασφαλές για μόλις μισή ώρα συνεχόμενη, δηλαδή είναι η λύση για να ακουμπήσεις λίγο το μωρό όσο πας στο μπάνιο, και όχι για να κοιμηθεί, και σε παρατεταμένη χρήση τα ρηλάξ όπως και τα καθισματάκια αυτοκινήτου συνδέονται με βρεφικούς θανάτους.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Συγγνώμη αν το παιδί ξυπνάει στο δίωρο και κλαίει, γιατί δεν το ταϊζεις κατευθείαν; Αν έχει δώσει γιατρός οδηγίες να τρώει αυστηρά ανά τρίωρο, βρείτε άλλο γιατρό άμεσα! Ενα νεογέννητο που κοιμάται 8 ώρες, δεν είναι το επιθυμητό, ως και είναι επικίνδυνο, δεν είναι κάτι που μπορείς να το επιδιώξεις από τόσο νωρίς.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την Αμερικάνικη παιδιατρική εταιρεία, το ρηλάξ είναι ασφαλές για μόλις μισή ώρα συνεχόμενη, δηλαδή είναι η λύση για να ακουμπήσεις λίγο το μωρό όσο πας στο μπάνιο, και όχι για να κοιμηθεί, και σε παρατεταμένη χρήση τα ρηλάξ όπως και τα καθισματάκια αυτοκινήτου συνδέονται με βρεφικούς θανάτους.

Βρε συ αργκ που είσαι μονίμως πνεύμα αντιλογίας.. Ποιος σου είπε εσένα ότι κάθε δύο ώρες πεινάει? Πονάει, δεν πεινάει. Και στο 3ωρο που κάνω να την ταισω πολλές φορές δεν τρώει. Κάνα 40αρι...Άσε που δεν προλαβαίνει να χωνέψει άμα την ταΐζω κάθε δυωρο. Το κλάμα δε σημαίνει πεινάω πάντα. Σημαίνει θέλω αγκαλιά, πονάω, άλλαξε με.. Χίλια δυο. 

Η πρώτη μου κόρη από 15 ημερών που είχε φτάσει κοντά 5 κιλα(γενναω μεγάλα μωρά) κοιμόταν σερί 8ωρο.οσες φορές επιχείρησα να την ταισω νύχτα ήταν ματαιες. Ο γιατρός - μάλλον οι 2 γιατροί που είχα αλλάξει τότε-μου είχαν πει να μην την ξυπνάω. Αλλά μέσα στη μέρα την ταιζα ανά 3ωρο κι ας μην το ζητούσε. Κι όσο έτρωγε..

Ο τρίτος γιατρός - ο τωρινός που εμπιστεύομαι πάρα πολύ-μου είπε να μην το ξυπνάω τη νύχτα εφόσον έχει πάρει τα κιλά που πρέπει. Που τα διαβάζεις εσύ και ποιος στα λέει δεν ξέρω. Αλλά σε κάποια θέματα άσε να έχουμε κι εμείς μια εμπειρία. Και να πορευόμαστε κι ενστικτωδώς. Δε μου είπε κανένας γιατρός για 3ωρο. Μόνη σου συμπεραίνεις. Εγώ από μόνη μου στο 3ωρο της δίνω λίγο γάλα μπας και καταλάβω τι θέλει. Αλλά δεν είναι το γάλα αυτό που θέλει. Τα μωρά δεν έχουν οδηγίες χρήσεως. Από ένστικτο τις πιο πολλές φορές κινείται η μητέρα στις ανάγκες του δικού της παιδιού. 

Στο θέμα μας. Κολικοι είναι. Δεν κλαίει επειδή πεινάει. Το σιγιυρεψα σήμερα, φουσκώνει η κοιλίτσα της. Το ρηλαξ την ανακουφίζει. Θα δω κι απόψε πως θα πάει κι αύριο θα συμβουλεύτω τον γιατρό περί ρηλαξ. Της έδωσα λίγο χαμομηλάκι και κάπως ηρέμησε. 

ΑΡΓΚ το χαμομήλι σε νεογέννητα επιτρέπεται η το βρίσκεις κι αυτό λάθος? :p Γιατί έχω ακούσει και για το χαμομήλι διαφορά κουφά!!

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

10 minutes ago, Nefeli2014 said:

Βρε συ αργκ που είσαι μονίμως πνεύμα αντιλογίας.. Ποιος σου είπε εσένα ότι κάθε δύο ώρες πεινάει? Πονάει, δεν πεινάει. Και στο 3ωρο που κάνω να την ταισω πολλές φορές δεν τρώει. Κάνα 40αρι...Άσε που δεν προλαβαίνει να χωνέψει άμα την ταΐζω κάθε δυωρο. Το κλάμα δε σημαίνει πεινάω πάντα. Σημαίνει θέλω αγκαλιά, πονάω, άλλαξε με.. Χίλια δυο. 

Η πρώτη μου κόρη από 15 ημερών που είχε φτάσει κοντά 5 κιλα(γενναω μεγάλα μωρά) κοιμόταν σερί 8ωρο.οσες φορές επιχείρησα να την ταισω νύχτα ήταν ματαιες. Ο γιατρός - μάλλον οι 2 γιατροί που είχα αλλάξει τότε-μου είχαν πει να μην την ξυπνάω. Αλλά μέσα στη μέρα την ταιζα ανά 3ωρο κι ας μην το ζητούσε. Κι όσο έτρωγε..

Ο τρίτος γιατρός - ο τωρινός που εμπιστεύομαι πάρα πολύ-μου είπε να μην το ξυπνάω τη νύχτα εφόσον έχει πάρει τα κιλά που πρέπει. Που τα διαβάζεις εσύ και ποιος στα λέει δεν ξέρω. Αλλά σε κάποια θέματα άσε να έχουμε κι εμείς μια εμπειρία. Και να πορευόμαστε κι ενστικτωδώς. Τα μωρά δεν έχουν οδηγίες χρήσεως. Από ένστικτο τις πιο πολλές φορές κινείται η μητέρα στις ανάγκες του δικού της παιδιού. 

Στο θέμα μας. Κολικοι είναι. Δεν κλαίει επειδή πεινάει. Το σιγιυρεψα σήμερα, φουσκώνει η κοιλίτσα της. Το ρηλαξ την ανακουφίζει. Θα δω κι απόψε πως θα πάει κι αύριο θα συμβουλεύτω τον γιατρό περί ρηλαξ. Της έδωσα λίγο χαμομηλάκι και κάπως ηρέμησε. 

Μπορεί να είναι κολικοί, μπορεί να είναι κάποια παλινδρόμηση, καλύτερα συζητήστε το με τον παιδίατρο που ξέρει το μωρό. Χωρίς να είμαι ειδικός, το ρηλάξ δεν ενδείκνυται για ύπνο σερί τόσες ώρες, οπότε θα σας συμβούλευα να προσπαθήσετε να μην συνηθίσει να κοιμάται εκεί.

Κι αφού αλλού δεν κάθεται τι να κάνω? Σασ λέω αλλού δεν κάθεται. Κάντε το εικόνα... Να την αφήνω να κλαίει? Αφού εκεί ηρεμεί... Μόνο εκεί με κούνημα... 

Μες στη μέρα κοιμάται στο καλάθι της. Δεν τη βάζω καθόλου ρηλαξ αλλά είναι ήσυχη. Το βράδυ την πιάνει. Με το χαμομήλι πάντως ησύχασε κ τώρα κοιμάται στην αγκαλιά μου. 

Μπα πάλινδρομηση δεν είναι δεν έχει τα συμπτώματα. Τα συμπτώματα κολικων φαίνεται να έχει. Εχει πολλά αέρια το καημενουλακι

Στο νοσοκομείο ο παιδίατρος και ο ιδιώτης τώρα που μας παρακολουθεί δεν δίνουν πλέον στα νεογνά χαμομήλι. Το χαμομήλι στο συνέστησε ο παιδίατρος; Καταλαβαίνω ότι βολεύει να κοιμάται 7-8 ώρες. Σε αυτές τις ώρες πως ξέρεις αν έχει ακόμα κολικό αφού σταματάει; Βάζεις το παιδί στο Ρήλαξ κοιμάται σταματάει το κλάμα γιατί δεν ξυπνάς στο ενδιάμεσο να το μεταφέρεις στην κούνια;

7 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Ο τρίτος γιατρός - ο τωρινός που εμπιστεύομαι πάρα πολύ-μου είπε να μην το ξυπνάω τη νύχτα εφόσον έχει πάρει τα κιλά που πρέπει. Που τα διαβάζεις εσύ και ποιος στα λέει δεν ξέρω. Αλλά σε κάποια θέματα άσε να έχουμε κι εμείς μια εμπειρία. Και να πορευόμαστε κι ενστικτωδώς. Δε μου είπε κανένας γιατρός για 3ωρο. Μόνη σου συμπεραίνεις. Εγώ από μόνη μου στο 3ωρο της δίνω λίγο γάλα μπας και καταλάβω τι θέλει. Αλλά δεν είναι το γάλα αυτό που θέλει. Τα μωρά δεν έχουν οδηγίες χρήσεως. Από ένστικτο τις πιο πολλές φορές κινείται η μητέρα στις ανάγκες του δικού της παιδιού. 

ΑΡΓΚ το χαμομήλι σε νεογέννητα επιτρέπεται η το βρίσκεις κι αυτό λάθος? :p Γιατί έχω ακούσει και για το χαμομήλι διαφορά κουφά!!

Βρε Νεφέλη, μη συγκρίνεις το πρώτο σου με το δεύτερο. Το πρώτο μπορεί να χόρταινε και να κοιμόταν και 12 ώρες, δε σημαίνει ότι το δεύτερο δεν μπορεί να πεινάει και στη 1μιση. Δοκίμασες να το ταϊσεις με το πρώτο ήχο που κάνει; Πριν γίνει έξω φρενών; Δεν είναι θέμα αντιλογίας, δεν είναι το πιο λογικό πράγμα να σου ρθει στο μυαλό με ένα μωράκι; Με του που κουνιέται στον ύπνο, δοκιμάζεις γάλα να δεις αν πιάνει;

Αυτό με το ρηλάξ δεν το βγάζω από το κεφάλι μου, ήταν κάτι που μας είχαν πει στο μαιευτήριο και αν ψάξεις ιατρικά άρθρα υπάρχει άμεση συσχέτιση βρεφικών θανάτων με τον ύπνο σε μη επίπεδη επιφάνεια, αυτό το κουλούριασμα μπορεί δυστυχώς κυριολεκτικά να το "σκάσει" το μωρό.

Χαμομήλι αν εννοείς μέσα στο γάλα, πολλοί γιατροί το δίνουν, αν εννοείς αντί για γάλα, από όσο ξέρω υγρά εκτός γάλακτος απαγορεύονται πριν μπουν στερεές τροφές. Την μικρή που είχε κολικούς  (αλλά πιο μεγάλη, δε νομίζω καν ότι γίνονται κολικοι τόσο μικρα;) της κάναμε το γάλα σε χαμομηλόνερο με λίγο γλυκάνισο και είχε βοηθήσει όντως, με οδηγίες παιδιάτρου.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...