Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός 2ου μωρού,ζητάει και το 1ο

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα,μόλις μου πέρασε από το μυαλό μου.. Πρωτα ο Θεός σε λίγο καιρό θα έχουμε κ 2ο μωράκι. Τη μικρή μου δεν τη θηλάζω πλέον. Τι θα κάνω ομως αν μου ζητήσει κ εκείνη; θα είναι σχεδόν 2 χρόνων τότε. Την αφήνω κανονικά ή της αποσπώ την προσοχή;

Διαφημίσεις

πρίν από 35 λεπτά , Elfer είπε:

Κορίτσια καλησπέρα,μόλις μου πέρασε από το μυαλό μου.. Πρωτα ο Θεός σε λίγο καιρό θα έχουμε κ 2ο μωράκι. Τη μικρή μου δεν τη θηλάζω πλέον. Τι θα κάνω ομως αν μου ζητήσει κ εκείνη; θα είναι σχεδόν 2 χρόνων τότε. Την αφήνω κανονικά ή της αποσπώ την προσοχή;

Ειναι εντελώς δική σου απόφαση. Κάποιες μαμάδες θηλάζουν και τα 2, άλλες όχι. 

αν εσυ δε εχεις προβλημα μπορεις να της πεις οτι κ εσυ αγαπη μου θηλαζες οταν ησουν μωρακι,αν θελεις ελα.δ θα ξερει πως,το πολυ πολυ να σε φιλησει η να σε γλυψει

το αντιμετωπισε φιλη που αποθηλασε στο τριμηνο,κ με τον μεγαλο 3χρ με το δευτερο,το δευτερο θηλασε χρονο.τελικα ο μεγαλος δ ηξερε να θηλασει κ δ το ζητησε αλλη φορα

η δικια μου παντως που 3μ πριν θηλαζε δ ζητησε οταν εβλεπε τον αδερφο της,αλλα θηλασε η ιδια ολα τα κουκλια της

Εξαρτάται και πότε έχει αποθηλάσει κανείς. Εμένα που είχε ήδη περάσει ενας χρόνος και, ούτε που θυμόταν το μεγάλο ότι θήλαζε ποτέ. Η γιαγιά μου που είχε σταματήσει να θηλάζει τη μάνα μου κάπου στα 2μιση μόλις 2-3 μήνες πριν γεννηθεί το επόμενο, μου έλεγε ότι με το που ήρθε στο σπίτι με το μωρό, άρχισε να τα θηλάζει και τα 2 ταυτόχρονα για τον επόμενο χρόνο, γιατί η μάνα μου δεν την άφηνε αλλιώς σε ησυχία και τραβούσε το μωρό για να θηλάσει αυτή. Αλλο βέβαια που ως γιαγιά η μάνα μου επέμενε ότι είναι εντελώς παράλογο να θηλάζω μετά που τα παιδιά έβγαλαν δόντια και ενάντια στη φύση :-D

Καλησπέρα. Με το καλό το δεύτερο μωράκι!! Εγώ ακολούθησα συμβουλή ειδικού και πέτυχε απόλυτα. Μόλις με είδε να θηλάζω το μωρό πρώτη φορά, ζήτησε κ ο μεγάλος μου που είχε αποθηλασει καιρό. Του είπα 'αμε, μόλις τελειώσω με το μωράκι θα πιεις κ εσύ' και αυτο ήταν, δεν θηλασε κ δεν ξαναζητησε. Ήθελε απλά να δει αν έχει το ίδιο 'προνόμιο' με το μωρό και αφου επιβεβαίωσε ότι μπορεί, δεν τον ενδιέφερε να κάνει κάτι άλλο. Ο ειδικος ειχε πει οτι αν προσπαθουσα να τον πείσω ότι το γάλα είναι του μωρού πχ ή να του τραβήξω αλλού την προσοχή θα είχαμε ζήλιες. Είχε απόλυτο δίκιο κ δεν είχα κανένα θέμα από κει και πέρα τόσους μήνες το θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό. Άλλη περίπτωση που ξέρω και δεν αρνήθηκε η μάνα, προσπάθησε να θηλάσει το μεγάλο αλλά δεν θυμόταν πως να θηλάσει και τα παράτησε με την πρώτη χωρίς να ξαναζητησει κ αυτος. 

Διαφημίσεις

Δηλαδη κοριτσια δεν παιζει να την "πατησεις" με την μπλοφα; Ο μικρος μου θα ειναι 3 χρονων οταν γεννηθει το μωρο και θα εχει να θηλασει 7 μηνες. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να θυμαται να θηλαζει και να την "πατησω" αν δεχτω;;;

πρίν από 3 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Δηλαδη κοριτσια δεν παιζει να την "πατησεις" με την μπλοφα; Ο μικρος μου θα ειναι 3 χρονων οταν γεννηθει το μωρο και θα εχει να θηλασει 7 μηνες. Δεν υπαρχει καμια περιπτωση να θυμαται να θηλαζει και να την "πατησω" αν δεχτω;;;

Τι να σου πω σεντιρ μου; Ο σύμβουλος που μου το είπε ήταν απόλυτα σιγουρος όταν το έλεγε και μάλιστα επειδή έκανα την ίδια ερώτηση με σένα, ήταν κατηγορηματικός. Τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως τα είχε περιγράψει στα λόγια. Από κει κ πέρα όμως πραγματικά το κάθε παιδάκι είναι ξεχωριστό. Πιστευω απ οσο ειχα συζητησει μαζι του, οτι και το δικο σου δεν θα κανει κανενα μεγαλο πισωγυρισμα. Άντε να δοκιμάσει μια φορά και τέλος. 

Και εγω καπως ετσι το ειχα στο μυαλο μου αλλα δεν ήμουν κ σίγουρη.. Ελπίζω.Οχι οτι θα με ενοχλήσει αν τα καταφέρει,καθε άλλο κιολας απλα το βλεπω δύσκολο.. Και σε μια φίλη μου παντως η παιδίατρος της ειχε πει να μην αρνηθεί. Μακάρι να μπορέσω περισσότερο στο 2ο..

νομιζω μετα απο ενα τριμηνο ξεχνανε πως θηλαζουν,χανεται η ικανοτητα(καλα η δικια μου ξεχασε κ οτι θηλαζε γενικα.της ελεγα οτι επινε γαλα απο εμενα κ με κοιτουσε καπως)

σε καμια περιπτωση δ αρνεισαι.θα ξεκινησει ζηλιες κ θα το δει σαν κτ απαγορευμενο κ φυσικα θα επιμεινει

πρίν από 58 λεπτά , vicky86 είπε:

νομιζω μετα απο ενα τριμηνο ξεχνανε πως θηλαζουν,χανεται η ικανοτητα(καλα η δικια μου ξεχασε κ οτι θηλαζε γενικα.της ελεγα οτι επινε γαλα απο εμενα κ με κοιτουσε καπως)

σε καμια περιπτωση δ αρνεισαι.θα ξεκινησει ζηλιες κ θα το δει σαν κτ απαγορευμενο κ φυσικα θα επιμεινει

Ναι και γενικά δείχνει ζήλεια σίγουρα δε θα το ήθελα... Κορίτσια ευχαριστώ! Ο επόμενος χεινωνας θα ειναι δυσκολος και γλυκος ταυτόχρονα!

Διαφημίσεις

Προσωπικά δεν έχω εμπειρία αλλά εχω διαβασει στο φόρουμ για μαμαδες που δεν ενεδωσαν επιμένοντας πως αυτό το γάλα είναι για το μωρο, λέγοντας "επινες κι εσύ όταν ήσουν μικρακι αλλά τώρα πινεις απ το ψυγείο σαν τον μπαμπά κ την μαμά".

Διάβασα κ για μαμαδες που τελικά ενεδωσαν κ θηλασαν παράλληλα με το μωρό ξανά και το μεγάλο ή έβγαζαν που και που σε ένα κουτάλι ή ποτήρι λίγο γάλα για να δοκιμάσει το μεγαλυτερο και να καλυφθεί η περιέργεια του. 

Προσωπικά μου φαίνεται πιο σωστή ή αντιμετωπίση που προτείνει ή @Merendoula  από άποψη ψυχολογίας. 

Με το καλό το μωρακι σας κ εύχομαι μία καλή και τελειομηνη εγκυμοσύνη!:)

πρίν από 13 λεπτά , Έσπερος είπε:

Αν το πρώτο παιδάκι δεν είχε θηλάσει ή θήλασε ελάχιστα, και ρωτάει τη μαμά του αν θήλαζε κι εκείνο όταν ήταν μωρό, τι θα απαντούσατε; 

Εγώ θα απαντούσα ναι σε κάθε περίπτωση γιατί ο θηλασμός για το παιδάκι που ρωταει είναι η συνεχής  αγκαλιά ουσιαστικά που βλέπει το αδερφάκι του να έχει, οπότε ναι θα ήθελα να ξέρει ότι κ αυτο ήταν συνέχεια αγκαλιά με τη μαμα τότε. 

πρίν από 16 λεπτά , Έσπερος είπε:

Αν το πρώτο παιδάκι δεν είχε θηλάσει ή θήλασε ελάχιστα, και ρωτάει τη μαμά του αν θήλαζε κι εκείνο όταν ήταν μωρό, τι θα απαντούσατε; 

Την αλήθεια.

Επειδή στον κύκλο μου έχουμε πολλές θηλάζουσες και τα παιδιά μου είναι πολύ εξοικειωμένα με την εικόνα, έχω δεχτεί την ερώτηση.

Στον γιο μου που θήλασε μαζί με συμπληρωμα για 2 μήνες, έχω πει "Όταν ήσουν πολύ μικρούλης έπινες γάλα από το στήθος της μαμάς, μετά ήθελε και ο μπαμπάς να σε ταΐζει και έτσι άρχισες να πίνεις και από το μπιμπερό σου".

Στην κόρη μου που θήλασε 10 μέρες και μετά έπινε αντλημένο για άλλους 2 μήνες, λέω "Βάζαμε  το γάλα την μαμάς στα ωραία ροζ μπιμπερό σου και όταν τελείωσε επινες το ίδιο γάλα με τον αδερφό σου".

Διαφημίσεις

1 hour ago, Έσπερος είπε:

σε φιλες που ηθελαν να θηλασουν το δευτερο προτεινα να πουν ενα αθωο ψεμματακι.οτι ναι κ εσυ οταν ησουν μωρακι επινες γαλα απο την μαμα(ακομη κ αν ηταν για μια φορα)

απλα ειναι διαφορετικο αν το πρωτο θηλαζε κ απλα μετα κανανε ταντεμ,για το οποιο κ εγω ειχα ενημερωθει κ ημουν ετοιμη να κανω αν ζητουσε η κορη μου.κ διαφορετικο αν το πρωτο δ θηλασε,δ νομιζω οτι θα τα καταφερει πρωτη φορα 2-3χρ πχ.η αν εχει αποθηλασει 1-2χρ πριν(αυτο παει πιο πολυ σε οσα ανεφερε η μαμα ανεστη)

Τωρα κανω καταχρηση του ποστ γιατι οντως αλλο πραγμα να εχει θηλασει αλλο να εχει πικιλισει για λιγο οπως ο δικος μου που αν ζηλεψει το υποθετικο δευτερο παιδι θα ειναι για την αγκαλια κ οχι για το στηθος. Αλλα @ΑΡΓΚ θα ελεγες σε παιδακι 2-3 χρονων κατι που αυτοματως θα πυροδοτουσε τοση ζηλεια; 

4 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Τωρα κανω καταχρηση του ποστ γιατι οντως αλλο πραγμα να εχει θηλασει αλλο να εχει πικιλισει για λιγο οπως ο δικος μου που αν ζηλεψει το υποθετικο δευτερο παιδι θα ειναι για την αγκαλια κ οχι για το στηθος. Αλλα @ΑΡΓΚ θα ελεγες σε παιδακι 2-3 χρονων κατι που αυτοματως θα πυροδοτουσε τοση ζηλεια; 

Ναι, και γιατί να πυροδοτήσει ζήλια, δεν το παρουσιάσαμε σαν κάτι κακό. Η κόρη μου θήλασε ελάχιστα και όταν γεννηθηκε ο αδερφός της ήταν 2μιση χρονών και πάρα πολύ ομιλητική. Είχε ρωτήσει για τα πάντα, ξεκινώντας από το πώς βγήκε το μωρό, πώς βγήκε εκείνη, πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά, τι τρώει το μωρό, γιατί δεν μπορεί να φάει φαγητό, τι έτρωγε η ίδια κλπ κλπ. Νομίζω πιο πολύ την απασχολούσε το τώρα, του τύπου "το καημένο δεν μπορεί να φάει σοκολάτα, εγώ όμως είμαι μεγάλη και μπορώ" για το οποίο ένιωθε και φοβερή ανωτερότητα :D

7 ώρες πρίν, Έσπερος είπε:

Και εγω πάντως είμαι διατεθειμένη για ταντεμ αν κ το βρίσκω δύσκολο. Βέβαια δε νομίζω ποτέ οτι η μεγάλη θα τα καταφέρει γτ έχει περασει αρκετός χρόνος..

Έσπερος να σου πω κ εγώ δεν ξέρω πραγματικά τι θα έκανα,όμως πιστεύω ότι ενα παιδάκι 2-3 χρόνων θα μπορούσε να δεχτεί την αλήθεια. 

Δλδ στη δικη σου περίπτωση θα μπορούσες να πεις ότι προσπάθησες πάρα πολύ αγάπη μου να θηλασεις αλλά δεν ηταν αρκετό αυτο για να γίνεις μεγάλος κ δυνατός κ έτσι η μανούλα σου εδωσε κ αλλο γαλατακι κλπ.. Δε νομίζω οτι αν το πεις έτσι θα πυροδοτήσεις ζήλεια. 

10 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ναι, και γιατί να πυροδοτήσει ζήλια, δεν το παρουσιάσαμε σαν κάτι κακό. Η κόρη μου θήλασε ελάχιστα και όταν γεννηθηκε ο αδερφός της ήταν 2μιση χρονών και πάρα πολύ ομιλητική. Είχε ρωτήσει για τα πάντα, ξεκινώντας από το πώς βγήκε το μωρό, πώς βγήκε εκείνη, πώς μπήκε το μωρό στην κοιλιά, τι τρώει το μωρό, γιατί δεν μπορεί να φάει φαγητό, τι έτρωγε η ίδια κλπ κλπ. Νομίζω πιο πολύ την απασχολούσε το τώρα, του τύπου "το καημένο δεν μπορεί να φάει σοκολάτα, εγώ όμως είμαι μεγάλη και μπορώ" για το οποίο ένιωθε και φοβερή ανωτερότητα :D

χαχαχα καλο αυτο! εγω σκεφτομαι οτι ενα αθωο ψεματακι δεν βλαπτει αλλα ειναι χαζο να πω κατι που στο μελλον θα του πω οτι δεν ισχυε, γιατι ολο κ καποια κουβεντα στον θηλασμο μπορει να ερθει αργοτερα. 

Φανταζομαι οτι κ μια διπλωματικη απαντηση τυπου κ εσενα μωρακι σε ειχα συνεχεια αγκαλια καλυπτει.

Εξαρτάται το παιδί κι εσένα και τι θέλεις. Κι εγώ ανησυχούσα με την 3χρονη κόρη μου αν θα πισωγυρισει σε πάνα πιπίλα κοκ αλλά τελικά τίποτα. Μια φορά έβαλε την πιπίλα στο στόμα της και με κοίταξε με απορία κι άλλη μια πήρε το μπιμπερό να πιει γάλα και αηδιάσε. Τώρα ταΐζει μόνο τις κούκλες της... 

Πάντως η γιαγιά μου που έκανε 6 παιδιά, ο μεγάλος μέχρι που γεννήθηκε το τελευταίο και εκείνος ήταν 6 χρονων έπινε γάλα από το στήθος της γιαγιάς μου!!

On 8/9/2018 at 11:01 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Εγώ θα έλεγα ναι για ευνόητους λογους.. Τι θα κάτσεις να εξηγείς στο μωρό, εκείνο συνδέει την αγκαλιά με το θηλασμό, δεν καταλαβαίνει αλλά πράματα. Θα έλεγα ναι κι όταν μεγάλωνε τα ξαναλέγαμε...αν κρινω δλδ από τη δικιά μου που με ρωτάει συνεχώς αν έκανε αυτό κι αυτό κι εκείνη εγώ όλο ναι της λεω και παίρνει μεγάλη χαρά.. 

On 8/9/2018 at 11:01 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

4 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

Εγώ θα έλεγα ναι για ευνόητους λογους.. Τι θα κάτσεις να εξηγείς στο μωρό, εκείνο συνδέει την αγκαλιά με το θηλασμό, δεν καταλαβαίνει αλλά πράματα. Θα έλεγα ναι κι όταν μεγάλωνε τα ξαναλέγαμε...αν κρινω δλδ από τη δικιά μου που με ρωτάει συνεχώς αν έκανε αυτό κι αυτό κι εκείνη εγώ όλο ναι της λεω και παίρνει μεγάλη χαρά.. 

Έτσι ακριβώς. Όπως ρωτάει αν τον αλλάζαμε κ αυτόν στην αλλαξιερα, αν τον κάναμε μπάνιο στην μπανιεριτσα, αν αν αν για οτιδήποτε κάνει το μωράκι, το ίδιο απαντάς και στο θηλασμό. Κ ετσι χαίρεται ότι κάποτε κ εκείνος είχε την ίδια περιποίηση και δεν έχουμε στεναχώριες. Δεν νομίζω ότι μπορούν 2,3,4 χρόνων να διαχειριστούν το όχι εσένα δε σε κάναμε ετσι αλλά αλλιώς, γιατί θα το δει σαν διάκριση χωρίς να ξέρει γιατι. Στα παιδια λεμε την αληθεια για πραγματα και με τον τροπο που μπορουν να διαχειριστουν σε καθε ηλικια.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...