Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Βοήθεια για όνομα

BabyBoom

Recommended Posts

Καλό Μήνα!!!

Δεν μου αρέσει καθόλου το όνομα Κατερίνα αλλά δεν μπορώ να το αποφύγω μάλλον για τη μικρή μου.

Μήπως έχετε καμιά ιδέα για συνδυασμό με άλλο όνομα?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 59
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το όνομα το έχω βαρεθεί μαζί με όλα του τα υποκοριστικά γιατί τα ακούω από μικρή. Και το Κάτια και το Καίτη και το Κατερίνα τα έχω βαρεθεί.

Σκεφτόμουν μήπως μπορώ να το συνδυάσω με κάποιο άλλο όνομα, αλλά δεν έχω έμπνευση.

Ξέρω μια κοπέλα που τη λένε Κατιάννα, που μάλλον είναι συνδυασμός του Κατερίνα και Άννα. Και ο γιός μου έχει μια συμμαθήτρια που τη λένε Ερικέτη αλλά δεν γνωρίζω πως βγαίνει, μοιάζει να προέρχεται από το Αικατερίνη...

Διαφημίσεις

Ax μακάρι να με λέγαν Κατερίνα...τέλειο όνομα! (άσχετο σορρυ αλλά τόσο πολύ δεν σου αρέσει?) :roll:

Καθόλου όμως!!! Το θεωρώ πολύ συνηθισμένο και βασικά το έχω βαρεθεί.

Και μενα δεν μου αρέσει καθόλου. Την μαμά μου την λένε Κατερίνα αλλά επειδή όλοι την φωνάζουνε Κατίνα, δεν ξέρω μου έχει στραβώσει και δεν το πάω καθόλου. Πάντως αν ο καλός Θεούλης δώσει και κάνω και άλλο κοριτσάκι σκέφτομαι να το βγάλω Κάτια

Και τη μαμά μου και την πεθερά μου Κατίνα τις λένε. Έχω ξαδέρφη Κάτια και οι κολλητές μου Κατερίνα και οι δύο.

Δεν μπορώ άλλο να το ακούω και δεν μπορώ να το αποφύγω εντελώς.

Διαφημίσεις

Το Ρινα πως σου φαινεται???

Έτσι αποκαλούσαν τη γιαγιά στο χωριό. Σας λέω όλα τα υποκοριστικά του ονόματος έχουν χιλιοφορεθεί στο σόι. Συνδυασμός μόνο με άλλο όνομα αν μπορέσει να γίνει θα σωθεί.

Σκέφτηκα Μαρία - Αικατερίνη και να τη φωνάζουμε Μαριάνα αλλά άσχετο μου φαίνεται. Μαρίκα δεν το συζητάω.

Μαρικαίτη??? Ή ακούγενται σαν να φωνάζεις μαρή Καίτη???????

Αντικειμενικά είναι ένα όμορφο όνομα, και εμένα την μαμά την λένε Κατίνα ωστόσο την κόρη μας την βγάλαμε Κατερίνα με πολλή χαρά γιατί μας άρεσε, συγκεκριμένα του άντρα μου είναι το αγαπημένο του γυναικείο όνομα. Αφού όμως το έχεις βαρεθεί γιατι δεν τους το εξηγείς και βγάλε για παράδειγμα τον πατέρα σου ή τον πεθερο σου στο θηλυκό τους αν έχουν ωραίο όνομα. Αφού τις λένε και τις δύο έτσι δεν πιστεύω να παρεξηγηθούν μιας και συνήθως παρεξηγιούνται αν βγεί η άλλη γιαγιά. Με τον συνδυασμό νομίζω πως μόνο χειρότερο όνομα θα βρείς.

Συμφωνώ ότι με συνδυασμό μόνο χειρότερο θα βγεί. Επίσης και εμένα δεν μου αρέσουν τα υποκοριστικά. Γιατί δεν δίνεις 2 ονόματα, για να ακουστεί το Κατερίνα στην εκκλησία αλλά να την φωνάζεις μόνο με το 2ο όνομα; Πχ, Αικατερίνη-Δανάη και τη φωνάζεις Δανάη;

Η μαμά μου δεν έχει πρόβλημα, η πεθερά δεν δέχεται άλλο όνομα. (του πεθερού μου δηλαδή) και πολύ με στενοχωρεί. Και ο άντρας μου ως κλασικός έλλην άντρας θέλει να βγάλει το όνομα της μαμάκας του. Δεν θέλει απλά να ακουστεί στην εκκλησία αλλά να τη φωνάζουμε κιόλας.

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει στο παιδί μου να δώσω όνομα που δε θέλω.

Διαφημίσεις

Η μαμά μου δεν έχει πρόβλημα, η πεθερά δεν δέχεται άλλο όνομα. (του πεθερού μου δηλαδή) και πολύ με στενοχωρεί. Και ο άντρας μου ως κλασικός έλλην άντρας θέλει να βγάλει το όνομα της μαμάκας του. Δεν θέλει απλά να ακουστεί στην εκκλησία αλλά να τη φωνάζουμε κιόλας.

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει στο παιδί μου να δώσω όνομα που δε θέλω.

Δεν ΠΡΕΠΕΙ!!! Το πρέπει το βάζεις εσύ στον εαυτό σου. Αν τόσο πολύ απεχθάνεσαι το όνομα πρέπει να το δηλώσεις στον άντρα σου ξεκάθαρα για να μη γίνετε μαλλιά κουβάρια. Κι επίσης πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για το ανάλογο κράξιμο που σίγουρα θα φας και από τα δύο σόγια γιατί οι Έλληνες ακόμα είναι εντελώς κολλημένα μυαλά. Αν το αντέχεις, τότε βγάλε ένα όνομα που να λατρεύεις. Αν όχι, κάνε ότι προστάζει η κοινωνία. Πάντως, ΠΡΕΠΕΙ δεν υπάρχουν το 2008.

Εγώ που αγνόησα τους γύρω μου κι έβγαλα άσχετα ονόματα, άκουσα τα εξ αμάξης γιατί είμαι μοναχοπαίδι και οι γονείς μου δεν έχουν άλλη ευκαιρία να ακούσουν ονόματα και μπλα μπλα... ορισμένες φορές σκέφτομαι μήπως έκανα λάθος, δε μου αρέσει να τα ακούν οι γονείς μου αυτά αλλά βασικά χαίρομαι γιατί δεν άφησα τρίτους να μου κάνουν κουμάντο στη ζωή μου.

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

Έγραψα όλα το κατεβατό και ξέχασα να πω αυτό που βασικά μπήκα να πω. Είχα συμφοιτήτρια που την έλεγαν Κατερίνα αλλά τη φώναζαν Κορίνα και άρεσε σε αρκετούς το όνομά της. Εϊπα να στο προτείνω.

Το Ρινα πως σου φαινεται???

Έτσι αποκαλούσαν τη γιαγιά στο χωριό. Σας λέω όλα τα υποκοριστικά του ονόματος έχουν χιλιοφορεθεί στο σόι. Συνδυασμός μόνο με άλλο όνομα αν μπορέσει να γίνει θα σωθεί.

Σκέφτηκα Μαρία - Αικατερίνη και να τη φωνάζουμε Μαριάνα αλλά άσχετο μου φαίνεται. Μαρίκα δεν το συζητάω.

Μαρικαίτη??? Ή ακούγενται σαν να φωνάζεις μαρή Καίτη???????

Από το Μαρία - Αικατερίνη βγαίνει ίσως Μαιρίνα;

Αν την έβγαζες Εύα - Αικατερίνη και τη φώναζες Εβίνα;

Ή Ελένη -Αικατερίνη, ή Έλλη-Αικατερίνη και να το έκανες Ελίνα;

Ή καποιο που να έχει Ευ- στην αρχή... Ευαγγελία, Ευανθία, Ευθαλία, και να κρατήσεις το -ίνα από το Κατερίνα: Εβίνα, Ανθίνα, Θαλίνα... βλακείες λέω; Εμένα καθόλου δε μου αρέσουν τα "φτιαχτά" ονόματα αλλά στενοχωρήθηκα που νιώθεις ότι ΠΡΕΠΕΙ να βγάλεις κάτι που δε θες και προσπαθώ να σου δώσω ιδέες.

Κατιάννα, Κατερίνα Αννα

Κατιλένα, Κατερίνα Ελένη :?

Ανερίνα, Αναστασία Κατερίνα :shock: (κανει λίγο καρδερίνα! :) )

Μαριτινα Μαρια -Κατινα

http://eortologio.gr/data/mixed_names.php

Ισως απο δω να παρεις και καμιά αλλη ιδέα! :)

ejdnoznx2qfczs7i.png

Thank you για τις προτάσεις. Μωρέ δεν θέλω να έχω για το υπόλοιπο της ζωής μου γκρίνια και μούτρα από την πεθερά μου για αυτό πρέπει. Και δυστυχώς δεν με υποστηρίζει ο άντρας μου 100%. Θέλει το όνομα. Δεν με χωνεύουν που δεν με χωνεύουν λέω να μην κάνω τα πράγματα χειρότερα. Βασικά τον άντρα μου μου σκέφτομαι που θα του πάρουν το κεφάλι.

Mα ούτως ή άλλως δεν θα βγάλεις την μαμά σου (και δεν αρνείσαι μόνο την πεθερά αλλά και την μαμά) βασικά το όνομα αρνείσαι αλλά άντε να συννενοηθείς. Τον πεθερό πως τον λένε?Μήπως και τους πείσεις τωρα που είσαι ακόμα έγκυος.

αμαν πια...ξερω ενα τυπο που τη μανα του τη φωναζαν κατινα. ηθελε λοιπον να βγαλει το παιδι του οχι κατερινα αλλα κατινα :shock::shock::evil:

ελεος!!!

οσο για τη περιπτωση σου δε νομιζω οτι θα ειναι ωραιο το ονομα συνδυασμενο με καποιο αλλο. τα υποκοριστικα του ειναι ωραια...κατια, κορινα...ασε που πιστευω οτι δε παιζει να δεχθουν κατι τετοιο. αν ηταν ετσι θα δεχοταν και ενα αλλο ονομα...

αληθεια το ονομα του πεθερου?εχει ξαναβγει?

Αυτό σου εύχομαι κι εγώ...ένα υγειές μωρό!

Τώρα γιατί με πιάνουν τα νεύρα μου όταν οι παππούδες αποφασίζουν για το όνομα του παιδιού πριν ακόμη γεννηθεί?

Αντί να εύχονται για να γεννηθεί το εγγονάκι τους υγειές αποφασίζουν τι όνομα θα δώσουν και μάλιστα είναι και απόλυτοι σε αυτό χωρίς να δέχονται τίποτα άλλο.

Και όταν γράφεις οτι δεν σε χωνεύουν κιόλας?Γιάτί να τους δώσεις μια τέτοια ικανοποίηση?

Τεσπα εγώ φυσικά θα σου πρότεινα να διαλέξεις εσύ το όνομα που θα δώσεις στο παιδί..εσύ και ο σύζυγος σου μαζί γιατί μόνο δικό σας είναι και κανενός άλλου.

Από την άλλη αν δεν έχεις άλλη επιλογή το "Κατερίνα" είναι ένα θαυμάσιο όνομα!Δεν είμαι υπέρ του να "κόβουν" τα ονόματα οπότε κάποιο υποκοριστικό δεν μπορώ να σκεφτώ και να σου πω οτι μου αρέσει.

Με το καλό λοιπόν να γεννήσεις το μωράκι σου!

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Κοριτσακι μου καλο εισαι στην ωραιοτερη φαση της ζωη σου. Μην στεναχωριεσαι και να μην συγχιζεσαι απο τωρα για τετοια πραγματα. Οταν θα το φερνει η συζητηση εσυ απλα θα λες ειναι γρουσουζια να μιλαμε για το ονομα απο τωρα. Εχεις χρονο να το σκεφτεις μονη σου και να προσπαθησεις με ωραιο τροπο να πεις τις ιδεες σου στον ανδρουλη σου.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...