Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Κοιλιά καισαρικής

Recommended Posts

Καλημέρα,

μετά την καισαρική μου, η κοιλιά μου δυστυχώς δεν επανήλθε ποτέ.  Δεν περίμενα να γίνει όπως πριν, αλλά όχι και να είμαι σαν 7 μηνών έγκυος όπως είμαι τώρα.

Με ρωτάνε συνεχώς εάν είμαι έγκυος, πολύ περισσότερο τώρα που έχω πάρει κιλά λόγω μίας εξάμηνης αγωγής που είχα κάνει πρόσφατα....

Υποψιάζομαι, σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει, ότι έχω diastasis recti.

Ότι έχουν ξεχειλώσει δηλαδή οι μύες της κοιλιάς. 

Έχω και ραγάδες αλλά αυτό ξέρω ότι είναι στα πλαίσια του φυσιολογικού. 

Δεν μπορώ να φορέσω τζην, δεν μπορώ καν να βρω κάποιο ρούχο και να φαίνεται όμορφο πάνω μου. 

Κάνω γυμναστική, έχω πάρει και ειδική ζώνη εκγύμνασης κοιλιακών αλλά τζίφος.

Έχει σφίξει όλο το υπόλοιπο σώμα εκτός από την κοιλιά!

Υπάρχει κάποια κοπέλα που να αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα με επιτυχία?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

2t7wp3.png

Διαφημίσεις

Και εγώ που γέννησα φυσιολογικά πριν 7 μήνες η κοιλιά δεν έχει πέσει.Ειναι σαν να είμαι 3 μηνών έγκυος.και γυμναστική κάνω και σκάλες ανεβοκατεβαίνω η κοιλιά και τα κιλά δεν έχουν πέσει.δεν ξέρω τι να κάνω.προσεχω και τη διατροφή μου.

Μεγάλο θέμα άνοιξες..  Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική το δεύτερο παιδί μου και η κοιλιά είναι ίδια ακριβώς όπως ήμουν την πρώτη μέρα γέννας. Στο πρώτο μου παιδί πάλι με καισαρική η κοιλιά που περιγράφεις άρχισε κάπως να φτιάχνει στον ενάμισι χρόνο. Τελείως δεν έφτιαξε ποτέ. Ραγάδες δεν έκανα ευτυχώς, αλλά περισσεύει ένα μεγάλο κομμάτι πλαδαρο λίπος, παρόλο που στα κιλά είχα γυρίσει στα προ εγκυμοσύνης και ημουν κανονικη στο υπόλοιπο σωμα. Οπως το περιεγραψες, ξεχειλωμενοι μυες. Και μόνο που το περιγράφω με χαλάει.. Ποσο ειναι το μωρο σου;

Πόσο καιρό έχεις που γέννησες;; 

Προσωπικά δεν το έχω ξανακούσει αυτό που λες και αφορά μόνο την καισαρική;

Εγώ έκανα καισαρική πριν 1.5 χρόνο, ξεπρήστηκα φυσιολογικά με τον καιρό. Τώρα έχω λίγη κοιλίτσα παρα πάνω αλλά μ έχουν μείνει καποια κιλά. Κ προσωπικά μετά το χρόνο είδα διαφορά στο σώμα μου πως μάζεψε ανεξαρτήτως κιλών.

Δεν νομιζω πως εχει να κανει με την καισαρική. Και γω καισαρική εκανα αλλα μετα απο διατροφη (απο διαιτολογο) επανηλθα σχεδον πληρως περιπου στους 10 μηνες. Βεβαια δεν ημουν απολυτα τυπικη με την διαιτα, οταν αρχισε να με κουραζει τα ειχα φορτωσει λιγο στον κοκορα γι αυτο και μου εμεινε 1,5 κιλο με τους αναλογους φυσικα ποντους σε περιφερεια και κοιλιά.

Διαφημίσεις

Δημοσιεύτηκαν (επεξεργάστηκε)
17 ώρες πρίν, Merendoula είπε:

Μεγάλο θέμα άνοιξες..  Γέννησα πριν 2 μήνες με καισαρική το δεύτερο παιδί μου και η κοιλιά είναι ίδια ακριβώς όπως ήμουν την πρώτη μέρα γέννας. Στο πρώτο μου παιδί πάλι με καισαρική η κοιλιά που περιγράφεις άρχισε κάπως να φτιάχνει στον ενάμισι χρόνο. Τελείως δεν έφτιαξε ποτέ. Ραγάδες δεν έκανα ευτυχώς, αλλά περισσεύει ένα μεγάλο κομμάτι πλαδαρο λίπος, παρόλο που στα κιλά είχα γυρίσει στα προ εγκυμοσύνης και ημουν κανονικη στο υπόλοιπο σωμα. Οπως το περιεγραψες, ξεχειλωμενοι μυες. Και μόνο που το περιγράφω με χαλάει.. Ποσο ειναι το μωρο σου;

είναι 3,5 χρονών! αρχίζω και σκέφτομαι την κοιλιοπλαστική πλέον...

από κιλά μου έμειναν 6 (δηλαδή ήμουν 66 με ύψος 1,70) αλλά πήρα άλλα 15 το τελευταίο εξάμηνο δυστυχώς λόγω φαρμάκων...

το άλλο που σκέφτηκα είναι μήπως σε μια μελλοντική εγκυμοσύνη (δεν το έχω αποκλείσει τελείως) βάλω κορσέ και κάνω εντατική γυμναστική αμέσως μετά τη γέννα για να ξαναέρθουν οι μύες στη θέση τους.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτησή μου αλλά ίσως παίζει ρόλο και πόσο τζιμανι είναι ο γιατρός? Δηλαδή ένας γιατρός υπάρχει περίπτωση εκτός από το πολύτιμο μωράκι μας να μας αφαιρέσει και λίγο λίπος, ο, τι βλεπει και δεν χρειάζεται (!) για να μην τρέχουμε μετά? Είμαι αδύνατη αλλά η άτιμη κληρονομικοτητα με έχει προικισει με ένα σωσιβιακι χαμηλά στην κοιλιά το οποίο φεύγει με τρελή δίαιτα και γυμναστήριο. Γενικά στηρίζω φυσιολογικό τοκετό για πολλούς λόγους αλλά ίσως χρειαστεί καισαρική αν κάτι δεν πάει καλά οπότε μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορείς να είσαι σίγουρη τι θα συμβεί. Επίσης φυσιολογικό χωρίς επισκληριδιο δεν πρόκειται να ζήσω μετά την φρικτή περσινή εμπειρία με πρόκληση στον 6ο λόγω διακοπής και γεννώντας χυμα στο κύμα χωρίς ούτε depon με τραυμάτισε λίγο Εννοείται όλες θέλουμε το καλύτερο για να φέρουμε υγιή μωράκια στον κόσμο αλλά και η ψυχολόγια της μαμάς μετά τον τοκετό είναι σημαντικό να είναι καλή και να νιώθει όμορφα με τον εαυτό της και να επανέλθει σιγά σιγά στα κιλά που την κάνουν χαρούμενη. 

Jellyfischch ο γιατρός σου τι σου λέει? 

πρίν από 9 λεπτά , MARMAT είπε:

Συγνώμη αν είναι άσχετη η ερώτησή μου αλλά ίσως παίζει ρόλο και πόσο τζιμανι είναι ο γιατρός? Δηλαδή ένας γιατρός υπάρχει περίπτωση εκτός από το πολύτιμο μωράκι μας να μας αφαιρέσει και λίγο λίπος, ο, τι βλεπει και δεν χρειάζεται (!) για να μην τρέχουμε μετά? Είμαι αδύνατη αλλά η άτιμη κληρονομικοτητα με έχει προικισει με ένα σωσιβιακι χαμηλά στην κοιλιά το οποίο φεύγει με τρελή δίαιτα και γυμναστήριο. Γενικά στηρίζω φυσιολογικό τοκετό για πολλούς λόγους αλλά ίσως χρειαστεί καισαρική αν κάτι δεν πάει καλά οπότε μέχρι τελευταία στιγμή δεν μπορείς να είσαι σίγουρη τι θα συμβεί. Επίσης φυσιολογικό χωρίς επισκληριδιο δεν πρόκειται να ζήσω μετά την φρικτή περσινή εμπειρία με πρόκληση στον 6ο λόγω διακοπής και γεννώντας χυμα στο κύμα χωρίς ούτε depon με τραυμάτισε λίγο Εννοείται όλες θέλουμε το καλύτερο για να φέρουμε υγιή μωράκια στον κόσμο αλλά και η ψυχολόγια της μαμάς μετά τον τοκετό είναι σημαντικό να είναι καλή και να νιώθει όμορφα με τον εαυτό της και να επανέλθει σιγά σιγά στα κιλά που την κάνουν χαρούμενη. 

Jellyfischch ο γιατρός σου τι σου λέει? 

η γιατρός μου δεν είναι πλέον γιατρός μου μετά τη μαγευτική εμπειρία γέννας που είχα μαζί της...

Καλά γιατί δε σου δώσανε παυσίπονα? έλεος κάπου

κάποιους άλλους γυναικολόγους που ρώτησα, δε γνώριζαν επί του θέματος.. Ναι αυτό που λες είναι μια καλή ιδέα, αν ξανακάνω καισαρική...

18 ώρες πρίν, ninika84 είπε:

Και εγώ που γέννησα φυσιολογικά πριν 7 μήνες η κοιλιά δεν έχει πέσει.Ειναι σαν να είμαι 3 μηνών έγκυος.και γυμναστική κάνω και σκάλες ανεβοκατεβαίνω η κοιλιά και τα κιλά δεν έχουν πέσει.δεν ξέρω τι να κάνω.προσεχω και τη διατροφή μου.

κι εγώ προσέχω αλλά δεν κατεβαίνει η ζυγαριά. 

αύριο πάω διαιτολόγο και ελπίζω να έχω αποτέλεσμα. 

Νομίζω όμως ότι έχω αυξήσει τις μερίδες, παρ' όλο που τρώω υγιεινά. 

2t7wp3.png

Καλημέρα! Αυτο που περιγραφεις δεν είναι τοσο σπάνιο. Αν είναι diastasis rectii γιατι δεν συμβουλέυεσαι έναν φυσιοθεραπευτή ή έναν καλό γυμναστη;

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η καισαρική, ούτε ο γιατρός φυσικά. Οι μύες απομακρύνονται λόγω της εγκυμοσύνης και απλά μετά δεν επανέρχονται. Είναι θέμα οργανισμού. Κάνε και διατροφή για να φύγουν τα κιλά, αλλά χωρίς γυμναστική δεν θα επανέλθουν οι μύες.

Επίσης ρε κορίτσια, δεν έχω ξανακούσει λιποαναρρόφηση κατά την καισαρική.... Διαψεύστε με αν κάνω λάθος, εκτός κι αν αστειεύεστε! χαχα

πρίν από 59 λεπτά , anath είπε:

Καλημέρα! Αυτο που περιγραφεις δεν είναι τοσο σπάνιο. Αν είναι diastasis rectii γιατι δεν συμβουλέυεσαι έναν φυσιοθεραπευτή ή έναν καλό γυμναστη;

Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο η καισαρική, ούτε ο γιατρός φυσικά. Οι μύες απομακρύνονται λόγω της εγκυμοσύνης και απλά μετά δεν επανέρχονται. Είναι θέμα οργανισμού. Κάνε και διατροφή για να φύγουν τα κιλά, αλλά χωρίς γυμναστική δεν θα επανέλθουν οι μύες.

Επίσης ρε κορίτσια, δεν έχω ξανακούσει λιποαναρρόφηση κατά την καισαρική.... Διαψεύστε με αν κάνω λάθος, εκτός κι αν αστειεύεστε! χαχα

Πως νομιζεις βγαίνουν στυλακια μετα τη γέννα!σίγουρα κάτι κάνουν στην κοιλιά.Δε γίνεται 2 εβδομάδες μετά να είναι όπως πριν μείνουν έγκυες.

Διαφημίσεις

πρίν από 11 λεπτά , ninika84 είπε:

Πως νομιζεις βγαίνουν στυλακια μετα τη γέννα!σίγουρα κάτι κάνουν στην κοιλιά.Δε γίνεται 2 εβδομάδες μετά να είναι όπως πριν μείνουν έγκυες.

Όντως γινεται επι τόπου πλαστική αλλα το κοστος ειναι πολυ υψηλό και σιγουρα δεν το κανει αφιλοκερδως ο γιατρός οσο τζιμανι και αν ειναι.

και αν σκεφτει κανεις οτι βογγαμε να πληρωσουμε το μαιευτηριο, την πλαστικη θα σκεφτομαστε;

Πλαστική στο δέρμα; Ή λιποαναρρόφηση; Γιατί πλαστική γίνεται και σε άλλες επεμβάσεις, για την εξωτερική εικόνα του τραύματος. Άλλο αυτό!

Κι εγω όταν βγήκα από το νοσοκομείο δεν φαινόμουν σαν λεχώνα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το σώμα μου + ότι γέννησα φυσιολογικά και περπατούσα και δεν έκανα κατακράτηση υγρών.

Αυτό που λέει η @jellyfishch όμως είναι μυικό πρόβλημα και είναι διαφορετικό. (Κι εγώ το έχω σε ένα βαθμό.)

1 hour ago, anath είπε:

Πλαστική στο δέρμα; Ή λιποαναρρόφηση; Γιατί πλαστική γίνεται και σε άλλες επεμβάσεις, για την εξωτερική εικόνα του τραύματος. Άλλο αυτό!

Κι εγω όταν βγήκα από το νοσοκομείο δεν φαινόμουν σαν λεχώνα, αλλά αυτό έχει να κάνει με το σώμα μου + ότι γέννησα φυσιολογικά και περπατούσα και δεν έκανα κατακράτηση υγρών.

Αυτό που λέει η @jellyfishch όμως είναι μυικό πρόβλημα και είναι διαφορετικό. (Κι εγώ το έχω σε ένα βαθμό.)

Η λιποαναρρόφηση απ´όσο ξερω δεν γινεται μια κι εξω, απαιτει καποιες συνεδριες. Επισης τι λιποαναρρόφηση να κανεις στην κοιλια μιας λεχώνας; η γυναικα δεν εχει πλεονασμα ποντων στην κοιλιά που μεταφραζεται απαραιτητα σε λιπος, ειναι χαλάρωση, ειναι η κατακράτηση υγρων, το αίμα, και γενικοτερα η κατασταση εσωτερικα της κοιλιας που για 9 μηνες υπέστη μεγαλες αλλαγες για να φιλοξενησει το πλασματακι μας. Ολα αυτα θα τα αφαιρεσει η λιποαναρρόφηση; αι ντοντ θινκ σοου..

2 ώρες πρίν, Ιόλη2015 είπε:

Η λιποαναρρόφηση απ´όσο ξερω δεν γινεται μια κι εξω, απαιτει καποιες συνεδριες. Επισης τι λιποαναρρόφηση να κανεις στην κοιλια μιας λεχώνας; η γυναικα δεν εχει πλεονασμα ποντων στην κοιλιά που μεταφραζεται απαραιτητα σε λιπος, ειναι χαλάρωση, ειναι η κατακράτηση υγρων, το αίμα, και γενικοτερα η κατασταση εσωτερικα της κοιλιας που για 9 μηνες υπέστη μεγαλες αλλαγες για να φιλοξενησει το πλασματακι μας. Ολα αυτα θα τα αφαιρεσει η λιποαναρρόφηση; αι ντοντ θινκ σοου..

Άρα το ίδιο λέμε λοιπον...δεν κάνουν καμία αισθητική επέμβαση οι κοπέλες, η πλαστική αφορά την εξωτερική επιφανεια. Τα υπόλοιπα επανέρχονται σταδιακά. Αν δεν επανέλθουν ούτε με δίαιτα ούτε με γυμναστική,  τοτε η  πλαστική χειρουργικη.

Ρώτησα γιατί μου έκανε εντύπωση η άποψη ότι βγαίνουν αδύνατες γιατί έκαναν "κάτι"

Νομίζω πώς ειναι κοινό μυστικό πως κάποιες διάσημες κλπ που γεννούν με καισαρική, τα σκάνε και κάνουν και κοιλιοπλαστικη καπάκι.Σκορδα, Τσιμτσιλη κλπ που γέννησαν με καισαρική όλες τις φορές και βγήκαν στην τηλεόραση λίγες μέρες μετά πώς έχουν τέτοια κοιλιά με dirollo cottage και προσευχή?? Γιατί με τον φυσιολογικό τοκετό ξεπρηζεσαι πιο εύκολα και το σώμα επανέρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με την καισαρική,που αργείς να επανέλθεις και να γυμναστείς. Η λιποαναρροφηση είναι άλλη διαδικασία. 

Διαφημίσεις

Κορίτσια εγώ και στις δυο γέννες μου που έγιναν  με καισαρική θυμάμαι πως μπήκα σχετικά γρήγορα στα ρούχα μου κι όταν λέω γρήγορα εννοώ 3 μήνες περίπου, βέβαια υπήρχε μια χαλάρωση χαμηλά στη καισαρική που προσωπικά δε με ενοχλούσε και με προπόνηση 3 φορές την εβδομάδα, εφόσον επιτρεπόταν πλέον,κατάφερα να έχω το αποτέλεσμα που ήθελα.Αυτό που πιστεύω πάντως από την εμπειρία μου είναι πως άσχετα από το είδος του τοκετού παίζουν σημαντικό ρόλο η ηλικία, ο ίδιος ο οργανισμός της κάθε γυναίκας, έπειτα η σωστή διατροφή και σίγουρα η γυμναστική. Αυτά σε ηλικία 17 και 21, τώρα στα 33 όταν γεννήσω με το καλό θα σας πω πως πήγε.

Δεν νομίζω, μια χαρά κοιλίτσες βλέπω να εχουν οι περισσότερες (εννοώ σαν φυσιολογικές λεχώνες). Πάντως είναι επικίνδυνο, δεν ξέρω αν θα έπαιρνε το ρίσκο κάποιος γιατρός να το κάνει, έστω και με μεγάλη αμοιβή!

πρίν από 55 λεπτά , MARMAT είπε:

Νομίζω πώς ειναι κοινό μυστικό πως κάποιες διάσημες κλπ που γεννούν με καισαρική, τα σκάνε και κάνουν και κοιλιοπλαστικη καπάκι.Σκορδα, Τσιμτσιλη κλπ που γέννησαν με καισαρική όλες τις φορές και βγήκαν στην τηλεόραση λίγες μέρες μετά πώς έχουν τέτοια κοιλιά με dirollo cottage και προσευχή?? Γιατί με τον φυσιολογικό τοκετό ξεπρηζεσαι πιο εύκολα και το σώμα επανέρχεται πιο γρήγορα σε σχέση με την καισαρική,που αργείς να επανέλθεις και να γυμναστείς. Η λιποαναρροφηση είναι άλλη διαδικασία. 

Εχω λιωσει στο γελιο με το cottage!

Ναι, τελικα η ακριβης ορολογια μαλλον ειναι κοιλιοπλαστική, και σιγουρα καποιες απο το γυαλι την κανουν. Μπορει ακομα και αυτη η διαδικασια να μην σε κανει "φετες-Πετρουλακη" αλλα σιγουρα συμμαζευει την κατασταση και μαζι με διαιτα και εντατικη γυμναστικη επανερχονται μια ωρα γρηγοροτερα.Αν βιαζονται να γυρισουν και στην δουλεια τους βαζουν και αυτον τον δεν-παιρνω-ανάσα-κορσέ και φαινονται λαμπαδα.

κάνει δουλειά ο κορσές??

ένα παγωτό να φάω στην κοιλιά θα πάει να κάτσει βρε κορίτσια, απερίγραπτο!

δηλαδή έτσι όπως είσαι ανοιγμένη (sorry κιόλας :cool:), σου κάνουν και την κοιλιοπλαστική?

δεν είναι λίγουλάκι επικίνδυνο αυτό για αιμορραγίες κτλ?

2t7wp3.png

4 ώρες πρίν, jellyfishch είπε:

κάνει δουλειά ο κορσές??

ένα παγωτό να φάω στην κοιλιά θα πάει να κάτσει βρε κορίτσια, απερίγραπτο!

δηλαδή έτσι όπως είσαι ανοιγμένη (sorry κιόλας :cool:), σου κάνουν και την κοιλιοπλαστική?

δεν είναι λίγουλάκι επικίνδυνο αυτό για αιμορραγίες κτλ?

Όσο να'ναι ο κορσές κανει οσο τον παίρνει πιο επιπεδη τη μεση.

Τωρα για την επικινδυνοτητα της κοιλιοπλαστικης τι να σου πει και το φόρουμ; αυτα μονο ενας ειδικος μπορει να στα απαντησει.

καλά εννοείται ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει ο γιατρός.

γι' αυτό και ζήτησα εμπειρίες :cool:

βρήκα κάποιες πληροφορίες στο ιντερνετ, φαντάζομαι όμως ότι για να το κάνω θα πρέπει να έχω αποφασίσει ότι δε θα υπάρξει άλλη εγκυμοσύνη.

2t7wp3.png

On 3/5/2018 at 9:43 ΠΜ, jellyfishch είπε:

είναι 3,5 χρονών! αρχίζω και σκέφτομαι την κοιλιοπλαστική πλέον...

από κιλά μου έμειναν 6 (δηλαδή ήμουν 66 με ύψος 1,70) αλλά πήρα άλλα 15 το τελευταίο εξάμηνο δυστυχώς λόγω φαρμάκων...

το άλλο που σκέφτηκα είναι μήπως σε μια μελλοντική εγκυμοσύνη (δεν το έχω αποκλείσει τελείως) βάλω κορσέ και κάνω εντατική γυμναστική αμέσως μετά τη γέννα για να ξαναέρθουν οι μύες στη θέση τους.

15 κιλά, δεν είναι και λίγα, ειδικά αν έχεις την τάση να τα παίρνεις συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Δεν κάνεις λίγο υπομονή να πάρει το δρόμο του το όποιο θέμα υγείας, να μιλήσεις και με ένα διαιτολόγο και να το αντιμετωπίσεις πιο ψύχραιμα αργότερα πριν σκεφτείς το χειρουργείο; 

σε ευχαριστώ αργκ..

μόλις ξεκίνησα διαιτολόγο, πάει πολύ καλά. ήδη έχασα 2 κιλά (μαζί με άσκηση) και είμαι στην πρώτη εβδομάδα.

ο μεταβολισμός μου είναι 50άρας, τρελή κατακράτηση υγρών και το λίπος στο 35%.. και πιθανότατα τα φάρμακα είναι η αιτία γι αυτό, σύμφωνα με τη διαιτολόγο. ΄Το πρόβλημα το έλυσα δόξα τω θεω, δε χρειάζομαι πλέον φάρμακα. 

Για το ότι παίρνω πλέον στην κοιλιά δε μου είπε κάτι. 

εξετάσεις θα κάνω αυτήν την εβδομάδα.

Συζήτησα με το σύζυγο και μου είπε πως εάν χάσω τα κιλά και η κοιλιά παραμείνει έτσι, θα κάνω πλαστική, εφ' όσων το επιθυμώ.

2t7wp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...