Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπάνιο στην θάλασσα

Recommended Posts

Γειά σας, θα ήθελα την συμβουλή σας: τον άλλο μήνα ερχόμαστε με την μικρή μου στην Ελλάδα και σκεφτόμουν να πάμε για μπάνιο στην θάλασσα.  Προβληματιζομαι όμως γιατί σκέφτομαι ότι μήπως είναι νωρίς; Η μικρή μου είναι 5 μηνών. Η θερμοκρασία του νερού δεν με προβληματιζει, γιατί θα την βάλω απλά και θα την βγάλω, άσε που ζούμε στο βορρά και είναι συνηθισμένη στο κρύο. Με προβληματιζει ο ήλιος (έλεγα βέβαια να την πάω μετά τις 18:00 να μην καίει και να είναι υπό σκιά εκτός από την ώρα που θα μπει στο νερό) και το θέμα της υγιεινής, μήπως είναι πολύ μικρή να εκτεθεί σ αυτό το περιβάλλον. Τι πιστεύετε;  

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!τον άλλο μήνα λοιπόν η μικρή σου θα είναι 6 μηνών...νομίζω ότι είναι μια χαρά ηλικία για να μπει στη θάλασσα...εγώ τη βούτηξα πρώτη φορά όταν ήταν τεσσάρων μηνών, σε ζεστά νερά στο νησί μας σε παραλία με γαλάζια σημαία....πηγαίναμε εκεί γύρω στις 6 το απόγευμα για να μην έχει πολύ ήλιο και της βουτουσα και το κεφάλι κάποιες φορές...μπορεί να φταρνιζοταν καμιά φορά μόλις έβγαινε αλλά ήταν τόσο μικρούλα που ποτέ μα ποτέ δεν έκλαψε...βέβαια πάντα της άρεσε το νερό...πιστεύω ότι τα μπάνια στη θάλασσα τη βοήθησαν στο ανοσοποιητικο της σε συνδιάσμο με αποκλειστικό θηλασμό και τον χειμώνα  που ακολούθησε δεν μου αρρώστησε καθόλου...μπορεί να ήταν και τυχαίο αλλά εγώ πιστεύω ότι κάπου συνέβαλαν και αυτά...

@Chrysoum καλησπέρα ! Νομίζω ότι ο καλύτερος για να σου απαντήσει είναι ο παιδίατρος σου . 

Εξι μηνών είναι οκ ηλικία για θάλασσα αλλά με τις εξής προϋποθέσεις : 

να μην έχει περάσει ουρολοίμωξη 

να μην έχει ευαισθησία σε αναπνευστικό 

να μην έχει παρουσιάσει ωτίτιδες 

να μην έχει παρουσιάσει δερματικές ευαισθησίες 

απο εκεί και έπειτα αυστηρά σε καθαρή θάλασσα δηλαδή όχι σε Αττική κλπ 

Kι εγω 4-5 μηνων τον εβαλα πρωτη φορα και το ευχαριστιοτανε τοσο πολυ!!! Αραζε στο σωσιβιο ή κολυμπουσαμε παρεα! Ειναι απο τις πιο γλυκες μας αναμνησεις! 

Φυσικα απογευματινες ωρες και αντιηλιακο!

6μηνων ειναι καλη ηλικια,αλλα νομιζω μαη θα ειναι κρυα τα νερα

Εμεις καναμε ιουνη 7κ 9μηνων

Πρωι πριν τις 12κ απογευμα μετα τις 6ειναι καλες ωρες

Αντηλιακο,καπελο,ντουζ μετα κ στεγνα ρουχα

Διαφημίσεις

Το κολύμπι ειδικά στην θάλασσα είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στο μωρό αλλά και στον εαυτό σου! Στο εξωτερικό είναι ευρύτατα διαδεδομένο ακόμη και σε μωρά κάτω των 3 μηνών καθώς το νερό σχετίζεται με την ζωή στην μήτρα και λειτουργεί σαν φυσικό περιβάλλον! Καλύτερες ώρες για μπάνιο είναι νωρίς το πρωί (αν αντέχεις και κάνει αρκετή ζεστη) η αργά το απόγευμα φορώντας καπελάκι , σωσίβιο και αντηλιακο όπως σου είπαν! Μόλις βγείτε ξεπλένεις το μωρό με γλυκό νερό καθώς το αλάτι ίσως ερεθίσει το ευαίσθητο ακόμη δέρμα του. Υπο σκιά είτε φυσική (δεντρο) η ομπρέλα πάντα και αλλαγμα το μαγιό /πάνα μαγιό για τυχών ουρολοίμωξη! Αν φοβάσαι για ωτίτιδα μπορείς να περιοριστεί μόνο στο σώμα και όχι να βουτήξει το κεφάλι!

Εμεις την πρώτη βουτιά μας την κάναμε γυρω στους 9 μήνες γιατί έτσι έτυχε! Η παιδίατρος μας δεν είναι πολύ θετική στη χρήση αντηλιακού κατω των 2 αλλά εννοείται εξαρτάται κ από την έκθεση. Εμεις πηγαιναμε απογευματάκι κ φορούσαμε μπλουζάκι πανα-μαγιο κ καπέλο δε χρησιμοποιήσαμε αντηλιακό καν. Σε περίπτωση που το μωρό εκτίθεται αρκετή ώρα στον ήλιο χρειάζεται κ αντηλιακό! Εγώ σκεφτόμουν κ τα αντηλιακά ρούχα αλλά σ αυτήν την ηλικία δεν κάθονται πολλά λεπτά στη θάλασσα οπότε δν πήρα. 

Η αδερφή μου παρόλο που ζει σε παραθαλάσσια περιοχή την κόρη της δν την έβαλε κάτω του χρόνου γιατι φοβόταν για κολπίτιδες! Υπερβολικό φουλ!! Γιατί μιλάμε για καθαρή θάλασσα Ιονίου. 

Φυσικά θα σε συμβουλεψει κ ο παιδίατρος σας αλλά συνήθως οι του εξωτερικού αν κρίνω από τους τουρίστες είναι πιο κουλ με τα μικράκια τους και χαίρονται τις διακοπές τους. 

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :) Απ ότι φαίνεται είναι μια χαρά να πάμε στην θάλασσα! Τα νερά θα είναι καθαρά και @Macgyverδεν έχει περάσει ουρολοιμωξη ή ωτιτιδα ούτε έχει κάποια ευαισθησία, οπότε θα είμαστε οκ! Όσο για το κρύο @vicky86 δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα, είναι συνηθισμένη στο κρύο και ίσα ίσα που θα βουτηξουμε :)

Διαφημίσεις

Ρώτα τον παιδίατρό σου πριν δοκιμάσεις. Τα μωρά έχουν "αρρύθμιστο" θερμοστάτη, δεν είναι όπως εμείς και τα νερά είναι παγωμένα ακόμα. Στο λέω από δική μου εμπειρία που τον έβαλα 6 μηνών περίπου, Ιούλιο μάλιστα, και μετά από 5-10 λεπτά έγινε σχεδόν ξαφνικά μωβ και κάναμε πολύ ώρα να τον συνεφέρουμε στον ήλιο, τυλιγμένο με πετσέτα, να τρέμει ασυγκράτητα! Ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο έτρεμε λίγο ακόμα. Μετά μάλιστα έκανε πυρετό 38 για λίγες ώρες! Να σου πω την αλήθεια τρόμαξα λίγο. 

Αν το βουτήξεις για 1-2 λεπτά δεν νομίζω ότι θα πάθει κάτι αλλά ένα σοκ από το απότομο κρύο ίσως το πάθει και αρχίσει να κλαίει κτλ.  Από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας. 

Έχοντας το οκ της παιδιάτρου τον έβαλα στην θάλασσα 6 μηνών. Τον πήγαινα για μπάνιο το απόγευμα με αντηλιακο κ καπέλο, τον εβρεχα σιγά σιγά μέχρι να συνηθισει, το κεφάλι από φόβο δεν το βουτηξα ποτέ στο νερο κ οταν βγαίναμε έξω του εβγαζα αμέσως το μαγιό κ τον εντυνα.  

Φέτος ελπίζω να χαρουμε περισσότερο την θάλασσα μιας κ θα είναι σχεδόν 1.5! Ανυπομονουμε για το καλοκαίρι!

@Mary1976 Ευχαριστώ για την συμβουλή αύριο θα πάμε γιατρό, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα μας πει όχι. Γενικά είναι συνηθισμένη στο κρύο, από τότε που γεννήθηκε περάσαμε όλο τον χειμώνα με θερμοκρασίες μείον (ζούμε στην Νορβηγία) οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα. Πάντως σ ευχαριστώ που μου το είπες αν δω τίποτα ύποπτο να την βγάλω αμέσως γρήγορα. Ούτως ή άλλως έλεγα απλά να την βάλω λίγο στο νερό, κανένα 10λεπτό το πολυ. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...