Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τράβηγμα θηλής

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα και Χριστός Ανέστη..Θηλάζω τον μικρό τα πάμε πολύ καλά έχουν μπει και οι στέρεες παρ'ολα αυτά θηλάζει όποτε το θέλει..Το θέμα μου είναι ότι τις τελευταίες μέρες μου τραβάει τη θηλή με το στόμα και δεν ξέρω πως να το σταματήσω..Δεν ξέρω πως του ρθε έτσι...Είμαστε 7,5 μηνών...Αν κάποια μανούλα το χει περάσει ας με συμβουλεύσει πως να το χειριστώ..

Διαφημίσεις

Θα κανείς οτιδήποτε θα έκανες κ αν σε ποναγε σε άλλο ευαίσθητο σημείο του σώματος- θα λες αου κ θα τον σταματάς, δείχνοντας του ότι αυτό δε σου αρέσει κ δεν το κάνουμε ! Θήλασαμε εμείς 24 μήνες :-) πρέπει να. τους δείχνουμε τι επιτρέπεται κ τι όχι:-)

Συμφωνω με @belleblue. Oταν το κανει θα του λες οτι η μαμα ποναει και να μην σε δαγκωνει με λιγο αυστηρο τονο, γιατι ειναι μικρουλης και θα αντιληφθει καλυτερα τη ενοχληση σου απο τον τονο της φωνης.

Εγώ πάλι όταν με δαγκωνε (δύο τρεις φορές μέσα σε 15 μήνες που θηλάζουμε) δεν τον "μαλωσα" ποτέ ούτε αλλαξα τον τόνο της φωνής μου. Εκτός απ την πρωτη φορά που αιφνιδιάστηκα κ είπα "αουτς"! Τις επόμενες ήμουν υποψιασμενη κ έβαζα αμεσως στο στόμα του το δάχτυλακι το μικρο για να απελευθερώσω την θηλή κ σταματούσα για λίγο το θηλασμό με παιχνίδια κ μετά συνεχίζαμε.  

Απ την μία φοβόμουν μην "παρεξηγηθεί" κ οδηγουμασταν σε απεργία θηλασμού κ απ την άλλη δεν ήθελα να επαναλαμβανει  το δάγκωμα για να διασκεδάζει με την αντίδρασή μου!

Οποία μέθοδο κ να ακολουθήσεις να ξέρεις πως είναι μία φάση κ σύντομα θα περάσει. Καλή συνέχεια!  

Διαφημίσεις

Να ρωτησω κι εγω κατι αντιστοιχο; ο μικρος μου ειναι 2,5 μηνων και θηλαζει ενω πινει συμπληρωμα 1-2 μπουκαλια το 24ωρο τη νυχτα. Τις τελευταιες 2-3 μερες ενω θηλαζει τραβαει το κεφαλι προς τα πισω και τραβαει μαζι και τη θηλη. Μετα του φευγει, τον ξαναβαζω και παλι κανει το ιδιο. Μπορει να το κανει απειρες φορες κατα τη διαρκεια του θηλασμου. Το αποτελεσμα ειναι να με ποναν και οι δυο θηλες μου ενω μεχρι τωρα δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Να πω οτι δεν εχουμε κολικους ή παλλινδρομηση και γενικα ειναι πολυ ησυχο μωρο.

πρίν από 21 λεπτά , CMES είπε:

Να ρωτησω κι εγω κατι αντιστοιχο; ο μικρος μου ειναι 2,5 μηνων και θηλαζει ενω πινει συμπληρωμα 1-2 μπουκαλια το 24ωρο τη νυχτα. Τις τελευταιες 2-3 μερες ενω θηλαζει τραβαει το κεφαλι προς τα πισω και τραβαει μαζι και τη θηλη. Μετα του φευγει, τον ξαναβαζω και παλι κανει το ιδιο. Μπορει να το κανει απειρες φορες κατα τη διαρκεια του θηλασμου. Το αποτελεσμα ειναι να με ποναν και οι δυο θηλες μου ενω μεχρι τωρα δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Να πω οτι δεν εχουμε κολικους ή παλλινδρομηση και γενικα ειναι πολυ ησυχο μωρο.

Όταν το κάνει αυτό βλέπεις να δυσανασχετει? Μοιάζει σαν να μαλώνει με την θηλή ή να παίζει? Μήπως θέλει να ρευτει κ να συνεχισει? 

πρίν από 24 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Όταν το κάνει αυτό βλέπεις να δυσανασχετει? Μοιάζει σαν να μαλώνει με την θηλή ή να παίζει? Μήπως θέλει να ρευτει κ να συνεχισει? 

Εχει και γκρινια μαζι, δεν παιζει. Δοκιμασα να τον βαλω να ρευτει αλλα εκει αρχιζει να κλαιει σπαραχτικα και να ψαχνει.

Ακριβως αυτο μου κανει η μπεμπα μου 35 ημερων...δεν θελει να ρευτει ..μαλωνει την θηλη,κανει τοσο την μεση κ δεν συνεργάζεται να πιασει την θηλη,με αποτελεσμα να ειμαστε μονιμα στο στηθος την ημερα...δεν ξερω τι φταιει...βαρος ομως παίρνει...

3 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Εγώ πάλι όταν με δαγκωνε (δύο τρεις φορές μέσα σε 15 μήνες που θηλάζουμε) δεν τον "μαλωσα" ποτέ ούτε αλλαξα τον τόνο της φωνής μου. Εκτός απ την πρωτη φορά που αιφνιδιάστηκα κ είπα "αουτς"! Τις επόμενες ήμουν υποψιασμενη κ έβαζα αμεσως στο στόμα του το δάχτυλακι το μικρο για να απελευθερώσω την θηλή κ σταματούσα για λίγο το θηλασμό με παιχνίδια κ μετά συνεχίζαμε.  

Απ την μία φοβόμουν μην "παρεξηγηθεί" κ οδηγουμασταν σε απεργία θηλασμού κ απ την άλλη δεν ήθελα να επαναλαμβανει  το δάγκωμα για να διασκεδάζει με την αντίδρασή μου!

Οποία μέθοδο κ να ακολουθήσεις να ξέρεις πως είναι μία φάση κ σύντομα θα περάσει. Καλή συνέχεια!  

Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να τελειώσει σύντομα η όλα φάση και εγώ αυτό που εκανες εσύ κάνω μέχρι τώρα..

Διαφημίσεις

δαχτυλάκι για να κάνει unlatch όταν βλέπουμε ότι πάει να το κάνει, για να σταματήσουμε τη διαδικασία, για να ξέρει ότι η λύση βρίσκεται αλλού. αλλαγή στάσης, έστω κ κατά 20 μοίρες, μαλαξη κλπ. 

• 1 month later...

Γεια σας! Διάβασα τα προηγούμενα ποστ, αλλά μέχρι στιγμής, δε βοηθήθηκα καθόλου... Ο γιος μου (7μηνών) έχει αρχίσει να βγάζει δοντάκια. Έχω ήδη δει μερικές μυτούλες. Όταν θηλάζει, με δαγκώνει πολύ δυνατά ώρες ώρες. Δοκίμασα και το άουτσ, δοκίμασα και το μάλωμα, δοκίμασα και το δαχτυλο, δε χαμπαριάζει λέμε :-P:-P:-P χαχαχαχ. Δε θα ήθελα να σταματήσω το θηλασμό, μιας και έχω ακόμα πολύ γάλα, ήθελα να το σταματήσω όταν μου κοπεί από μόνο του, αλλά η παιδίατρος και ο γυναικολόγος μου μού είπαν ότι από τη στιγμή που με δαγκώνει πρέπει να το σταματήσω γιατί θα μου κάνει ζημιά στις θηλές. Το ενδεχόμενο να αλλάξω γιατρούς δεν το συζητάω, θα ήθελα να μου απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά κι όχι "επιθετικά".

Παράθεση

Γεια σας! Διάβασα τα προηγούμενα ποστ, αλλά μέχρι στιγμής, δε βοηθήθηκα καθόλου... Ο γιος μου (7μηνών) έχει αρχίσει να βγάζει δοντάκια. Έχω ήδη δει μερικές μυτούλες. Όταν θηλάζει, με δαγκώνει πολύ δυνατά ώρες ώρες. Δοκίμασα και το άουτσ, δοκίμασα και το μάλωμα, δοκίμασα και το δαχτυλο, δε χαμπαριάζει λέμε :-P:-P:-Pχαχαχαχ. Δε θα ήθελα να σταματήσω το θηλασμό, μιας και έχω ακόμα πολύ γάλα, ήθελα να το σταματήσω όταν μου κοπεί από μόνο του, αλλά η παιδίατρος και ο γυναικολόγος μου μού είπαν ότι από τη στιγμή που με δαγκώνει πρέπει να το σταματήσω γιατί θα μου κάνει ζημιά στις θηλές. Το ενδεχόμενο να αλλάξω γιατρούς δεν το συζητάω, θα ήθελα να μου απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά κι όχι "επιθετικά".

Κατ'αρχην μια χαρα τα εχεις καταφερει μεχρι τωρα και πραγματικα αν δεν το θελεις δεν χρειαζεται να σταματησεις τον θηλασμο. Εξαλλου, το γαλα δεν θα κοπει ποτε απο μονο του, οσο θηλαζεις θα εχεις γαλα. Σιγουρα οσο μεγαλωνει το μωρο μειωνεται αλλα δεν σταματαει να παραγεται. Στην ουσια προσαρμοζεται η παραγωγη στις αναγκες του μωρου. Λες οτι τα δοκιμασες ολα, εχεις δωσει μασητικα που μπαινουν στο ψυγειο (οχι αυτα με το υγρο); Ισως αν του δινεις μεσα στη μερα να ανακουφιζεται και να σταματησει να σε δαγκωνει. Επισης, προσεξε η αντιδραση σου να μην ειναι πολυ εντονη (πχ μαλωμα, δυνατο Αουτς, κλπ) γιατι μπορει να το βρει ενδιαφερον και να σε δαγκωνει για να δει την "αστεια" αντιδραση σου.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

11 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Γεια σας! Διάβασα τα προηγούμενα ποστ, αλλά μέχρι στιγμής, δε βοηθήθηκα καθόλου... Ο γιος μου (7μηνών) έχει αρχίσει να βγάζει δοντάκια. Έχω ήδη δει μερικές μυτούλες. Όταν θηλάζει, με δαγκώνει πολύ δυνατά ώρες ώρες. Δοκίμασα και το άουτσ, δοκίμασα και το μάλωμα, δοκίμασα και το δαχτυλο, δε χαμπαριάζει λέμε :-P:-P:-P χαχαχαχ. Δε θα ήθελα να σταματήσω το θηλασμό, μιας και έχω ακόμα πολύ γάλα, ήθελα να το σταματήσω όταν μου κοπεί από μόνο του, αλλά η παιδίατρος και ο γυναικολόγος μου μού είπαν ότι από τη στιγμή που με δαγκώνει πρέπει να το σταματήσω γιατί θα μου κάνει ζημιά στις θηλές. Το ενδεχόμενο να αλλάξω γιατρούς δεν το συζητάω, θα ήθελα να μου απαντήσετε με το χέρι στην καρδιά κι όχι "επιθετικά".

Bαζεις το δαχτυλο στο στομα του μωρου, σταματας το θηλασμο για λιγα λεπτα και ξαναπροσπαθεις. Το πιο πιθανο ειναι οτι οταν δαγκωνει χορτασε. Αν οντως ακομη πειναει, σιγα σιγα θα το κοψει γιατι θα καταλαβει οτι ετσι χανει το φαγητο του.

Απο εκει και περα, το γαλα οσο θηλαζεις δε θα κοπει ποτε, και 5 χρονων αν θες κι εσυ και το παιδι, μπορεις να συνεχισεις. Και ασφαλως και ειναι πολυ νωρις οι 7 μηνες και δεν ειναι λογος αποθηλασμου το δαγκωμα, λιγη υπομονη θελει.

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Bαζεις το δαχτυλο στο στομα του μωρου, σταματας το θηλασμο για λιγα λεπτα και ξαναπροσπαθεις. Το πιο πιθανο ειναι οτι οταν δαγκωνει χορτασε. Αν οντως ακομη πειναει, σιγα σιγα θα το κοψει γιατι θα καταλαβει οτι ετσι χανει το φαγητο του.

Απο εκει και περα, το γαλα οσο θηλαζεις δε θα κοπει ποτε, και 5 χρονων αν θες κι εσυ και το παιδι, μπορεις να συνεχισεις. Και ασφαλως και ειναι πολυ νωρις οι 7 μηνες και δεν ειναι λογος αποθηλασμου το δαγκωμα, λιγη υπομονη θελει.

Το έχω δοκιμάσει το δάχτυλο είπα και δεν πιάνει :-\ ε όχι και νωρίς καλέ, εδώ άλλες θηλάζουν μαξ 3 μήνες, έχει αρχίσει να τρώει φαγητό τώρα :-P μην τρελαθούμε!!

Συμφωνώ με την αργκ αλλά κ την σεντιρ φυσικά

Τον βγάζεις από το στήθος,του λες με σταθερή φωνή,όχι Μπεμπουλη,πονάει έτσι η μαμά,κ ξαναδινεις,όσες φορές χρειαστεί μέχρι να το σταματησει

7 ώρες πρίν, ΧρύσαΜ είπε:

Το έχω δοκιμάσει το δάχτυλο είπα και δεν πιάνει :-\ ε όχι και νωρίς καλέ, εδώ άλλες θηλάζουν μαξ 3 μήνες, έχει αρχίσει να τρώει φαγητό τώρα :-P μην τρελαθούμε!!

ΟΚ, να το πω καλύτερα: Για ελληνικα σύγχρονα δεδομένα, το 7μηνο ειναι πολύ, αντικειμενικά ένα μωρό ιδανικά θα έπρεπε να θηλάσει πολύ περισσότερο αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος :)

Πάντως στα πρακτικά: κόβεις το θηλασμό ΚΑΘΕ φορά που δαγκώνει, έστω και λίγο και μετά περιμένεις λίγο, τόσο ώστε το μωρό να εκνευριστεί, όχι να το δει σαν παιχνίδι. Αν δεν εκνευρίζεται και δε γυρεύει στήθος άλλο, το πιο πιθανό είναι ότι πια χορταίνει νωρίτερα και δεν πεινά. Ειναι πολύ συνηθισμένο σε αυτή τη φάση αντί να αφήνουν το στήθος όταν χόρτασαν να κάνουν σαχλαμαρίτσες.

Σταματάς το θηλασμό και του λες σταθερά και ήρεμα "δεν μπορώ να σε αφήσω να με δαγκώνεις γιατί πονάω".

Αν τυχόν φωνάζεις την ώρα που σε δαγκώνει, είναι πολύ πιθανό να το βρίσκει ως παιχνίδι και για αυτό να το συνεχίζει.

Δεν είναι λόγος για να κόψεις το θηλασμό αν δεν το θες. Ο παιδίατρος κι ο γυναικολόγος σου λένε πράγματα ανυπόστατα. Δεν κόβεις το θηλασμό επειδή κάποια στιγμή δαγκώνει το μωρό. Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί αυτό, είναι κάτι που συνηθίζεται άλλωστε. Όλες οι θηλάζουσες το περάσαμε λίγο πολύ.

Όσο θηλάζεις θα έχεις γάλα, δεν κόβεται έτσι στα ξαφνικά από μόνο του.

Ο ΠΟΥ συστήνει θηλασμό μέχρι τα 2 χρόνια, άρα βάση αυτού 7 μήνες μπορεί να θεωρηθεί λίγο, δεν έχει σημασία αν έχουν μπει οι στερεές τροφές. Έτσι κι αλλιώς το γάλα, είτε μητρικό είτε ξένο είναι η κύρια τροφή ενός μωρού για τον πρώτο χρόνο ζωής.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

9 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

ΟΚ, να το πω καλύτερα: Για ελληνικα σύγχρονα δεδομένα, το 7μηνο ειναι πολύ, αντικειμενικά ένα μωρό ιδανικά θα έπρεπε να θηλάσει πολύ περισσότερο αν δε συντρέχει σοβαρός λόγος :)

Πάντως στα πρακτικά: κόβεις το θηλασμό ΚΑΘΕ φορά που δαγκώνει, έστω και λίγο και μετά περιμένεις λίγο, τόσο ώστε το μωρό να εκνευριστεί, όχι να το δει σαν παιχνίδι. Αν δεν εκνευρίζεται και δε γυρεύει στήθος άλλο, το πιο πιθανό είναι ότι πια χορταίνει νωρίτερα και δεν πεινά. Ειναι πολύ συνηθισμένο σε αυτή τη φάση αντί να αφήνουν το στήθος όταν χόρτασαν να κάνουν σαχλαμαρίτσες.

Κατάλαβα τι εννοείς. Ευχαριστώ!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...