Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πλήρης αποτυχία γονιμοποίησης

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπέρα.

Από την εμπειρία σας όταν μετά την ωοληψία 23 ωαρίων με χαμηλή δόση φαρμάκων σε πολυ καλο κύκλο,σε γυναίκα η οποία έχει ξαναμείνει έγκυος ,με οκ σπερμα,καλή FSH,tsh,e2,σουπερ ΑΜΗ και καλό ενδομήτριο σε ενημερώνουν ότι προχώρησαν μόνο 2 !!!! ωάρια και αυτα πτωχής ποιοτητας αποκλείοντας την εμβρυομεταφορά και με ορατο το ενδεχόμενο της υπερδιέγερσης είναι ή δεν είναι τρανταχτή περίπτωση πολύ κακού γιατρού και απαράδεκτης πρακτικής?

Ζητώ συγνώμη για το ύφος αλλά είμαι πλέον έξαλλη με τη φάρα των εξωσωματικών!!!!

Επεξεργάστηκαν by Miss sunshine

Διαφημίσεις

Λυπαμαι για την εξελιξη και εκνευριζομαι αφανταστα με τα τυχον λαθη προσφατα σε συναδελφο γιατρος

καθηγητης παρακαλω της ειπε ναι στα πηρα νωρις τα ωαρια τι να πω.....και εμεινε με ενα και φυσικα απετυχε και πληρωσε 3000

Λυπάμαι πολύ γι’ αυτό που σου συμβαίνει. Τελευταία έχω ακούσει αρκετές φορές από κοπέλες εδώ στο forum ανάλογη εμπειρία με τη δική σου και η πολύ ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι ότι ήταν στο ίδιο κέντρο. Θα σου στείλω ιδιωτικό μήνυμα για να μην υπάρξει θέμα δυσφήμισης. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι τόσο παταγώδης αποτυχία δεν μπορεί να αποδοθεί στο «τυχαίο»... μην τρελαθούμε. Πρέπει να συναντηθείτε με τον γιατρό και τον εμβρυολόγο και να τους θέσετε προ των ευθυνών τους.

Ακριβώς!

Παταγωδη αποτυχία τη χαρακτήρισα κι εγώ!!

Κι επειδή είμαι σίγουρη ότι θα τα ρίξουν στην ηλικία μου-ενώ μεχρι τελευταία στιγμή μου ελεγαν ποσο καλές είναι όλες οι εξετασεις μου,πόσο καλά  καλα εχουν πάει όλα και πανηγυριζαν που πήραν πιο πολλά ωάρια από τους προηγούμενους-ο εμβρυολόγος ήδη το είπε,έχει να γίνει ο χαμός!!!!!

πρίν από 27 λεπτά , Dimitroulaa είπε:

Κορίτσι λυπάμαι πολύ για αυτήν την εξέλιξη, πραγματικά είναι περίεργο κ δημιουργούνται πολλά ερωτήματα, δεν σου είπαν κάτι για τα υπολοιπα; Ισχυρίστηκαν ότι όλα ήταν κακής ποιοτητας; αν θες μου στέλνεις σε pm το κέντρο που είσαι, Ετοιμάζομαι κ εγώ σε λίγο καιρό για νέα προσπάθεια κ θα με ενδιέφερε να ξέρω ποιος παίζει με τον πόνο μας.

Σ ευχαριστώ πολύ!Ναι είναι πολύ εξώφθαλμη η κακή πρακτική τους!

Μου είπαν οτι γονιμοποιηθηκαν τα 8,από αυτά μόνο 2 διαιρεθηκαν κι αυτα δε φαινονται καλής ποιότητας.

Πραγματικά τέτοια ξεφτίλα δεν την περίμενα.Και λέω ξεφτίλα γιατί περσι ορμωμενη απο το γεγονος ότι δε μας εχουν βρει καποιο προβλημα κι επειδη τα οικονομικα ήταν χαλια δοκιμασα την τυχη μου σε δημόσιο νοσοκομείο.Εκεί σταθηκα ατυχη γιατί απο οτι καταλαβα η ωοληψια επρεπε να γινει Κυριακή και δεν κάνουν.Ακομα.κι έτσι όμως,στα 6 ωοθυλακια που μου πηραν το ενα εφτασε να γινει μοριδιο και μου το εβαλαν 4η μερα.Απετυχα αλλα ηξερα οτι με ενα ειναι πολυ χαμηλα τα ποσοστα.

Ακόμα και στο δημόσιο λοιπον τα πήγα καλύτερα!!

Πρόκειται μάλιστα για παλιό κέντρο το οπόιο εκτιμησα το γεγονός ότι έίναι καλά οργανωμένο,δεν υπαρχουν μεγάλες αναμονές και δε.δίνουν υψηλές δόσεις ορμονών.

Δυστυχως ομως-κι αυτο το κατάλαβα τη μερα της ωοληψίας-δίνουν όπως τα περισσότερα κέντρα ένα και μοναδικό πρωτόκολλο με ίδιες μονάδες σε όλες!!!

Μου το επιβεβαιωσε μια κοπέλα 33 ετών που γνωρισα εκεί στην οποια είχε δοθεί ακριβώς ίδιο πρωτοκολλο με εμένα.

Ξερω βέβαια ότι στο ραντεβου με γιατρο κι εμβρυολογο έχω να ακούσω τα χειρότερα,από το ότι ισως εχω κάποιο γενετικό προβλημα και δε μπορω να κάνω παιδιά εως ότι μονο με δωρεα εχω πιθανότητα να κάνω.

Τώρα προσπαθω να προετοιμαστω ψυχολογικα γι αυτο και να θωρακίσω όσο μπορω και τον άντρα μου,ο οποιος ο καημενος προσπαθεί να μην το δείξει αλλά είναι χειρότερα απο μένα.

Διαφημίσεις

Αχ οτι και να πω ειναι λιγο...

Κατι αντίστοιχο με τη δικη μου πρωτη προσπαθεια..μου τα παρουσίαζαν ολα ευκολα, λογω του νεαρού της ηλικίας, μου δώσανε τυφλοσούρτη φάρμακα, δεν μου έκαναν ποτε ουτε μια αιματολογική ουτε στην οωληψια ουτε στην εμβρυομεταφορα, παρα μονο υπερήχους. (Οι ορμονικές που ειχα ηταν απο 2 χρονια πριν)

Και αποτύχαμε παταγωδώς. Μείναμε με 4 βλαστοκυστες κακής ποιότητας, τσαμπα πήγαν και οι εμβρυομεταφορες και μου μιλούσαν οι ξεφτίλες για κακή ποιότητα ωαρίων και να σκεφτώ μεχρι και δανεικά σε κοριτσι 25 χρόνων.

Αλλαξα κέντρο, ειχα εντελως εξατομικευμένη προσέγγιση και στα φάρμακα και σε εξετασεις. Φυσικα το κέντρο με μηχανηματα τελευταίας τεχνολογίας που το προηγουμενο δεν ειχε.

Ξεκινησαμε με πολυ χαμηλές δόσεις φαρμάκων και 2φορες μειώσαμε τη δόση κατα τη διαρκεια της οωληψιας, λογω ορμονολογικων αιματολογικών, παρολο που ο υπέρηχος έδειχνε καλος.

Πηραμε απο τα 14 γονιμοποιημένα 11 βλαστοκυστες πολυ καλής ποιότητας και δεν το πιστεύαμε οτι οι προηγούμενοι μιλούσαν για κακή ποιοτητα ωαρίων.

Στην διαδικασία της εμβρυομεταφορας ενω η υπέρηχοι έδειχναν καλο ενδομήτριο, μολις έβγαιναν οι αιματολογικές αλαζαμε το επομενο ραντεβού κατα 2 μερες νωριτερα λογω ορμονών. Το ιδιο και τη μερα της εμβρυομεταφορας.

Στο πρωτο κέντρο ειχα παει καθαρα με προτροπή του γυναικολόγου μου που μου ελεγε ειναι οι καλύτεροι...ενω στο δεύτερο μετα απο πολυ ψάξιμο στο ιντερνετ και συγκρινοντας μηχανηματα, εξοπλισμό αλλα και μετα απο προσωπική ενημέρωση με την έμβρυολογο και το γιατρο για τη μέθοδο που ακολουθούν κατα τη διαδικασία.

Ολα αυτα τα λεω επειδη η ολη διαδικασία ειναι πανάκριβη και πολυ ψυχοφθόρα απο μόνη της οποτε οποία κοπέλα ειναι να προβεί στη διαδικασία, να επιλέξει τουλαχιστον κέντρο με σύγχρονα μηχανηματα και μεθόδους γονιμοποίησης και φυσικα να γινεται κατα την οωληψια και την εμβρυομεταφορα οπωσδήποτε και ορμονικος έλεγχος συχνός περα απο τους υπερήχους.

12 ώρες πρίν, tigraki2000 είπε:

Αχ οτι και να πω ειναι λιγο...

Κατι αντίστοιχο με τη δικη μου πρωτη προσπαθεια..μου τα παρουσίαζαν ολα ευκολα, λογω του νεαρού της ηλικίας, μου δώσανε τυφλοσούρτη φάρμακα, δεν μου έκαναν ποτε ουτε μια αιματολογική ουτε στην οωληψια ουτε στην εμβρυομεταφορα, παρα μονο υπερήχους. (Οι ορμονικές που ειχα ηταν απο 2 χρονια πριν)

Και αποτύχαμε παταγωδώς. Μείναμε με 4 βλαστοκυστες κακής ποιότητας, τσαμπα πήγαν και οι εμβρυομεταφορες και μου μιλούσαν οι ξεφτίλες για κακή ποιότητα ωαρίων και να σκεφτώ μεχρι και δανεικά σε κοριτσι 25 χρόνων.

Αλλαξα κέντρο, ειχα εντελως εξατομικευμένη προσέγγιση και στα φάρμακα και σε εξετασεις. Φυσικα το κέντρο με μηχανηματα τελευταίας τεχνολογίας που το προηγουμενο δεν ειχε.

Ξεκινησαμε με πολυ χαμηλές δόσεις φαρμάκων και 2φορες μειώσαμε τη δόση κατα τη διαρκεια της οωληψιας, λογω ορμονολογικων αιματολογικών, παρολο που ο υπέρηχος έδειχνε καλος.

Πηραμε απο τα 14 γονιμοποιημένα 11 βλαστοκυστες πολυ καλής ποιότητας και δεν το πιστεύαμε οτι οι προηγούμενοι μιλούσαν για κακή ποιοτητα ωαρίων.

Στην διαδικασία της εμβρυομεταφορας ενω η υπέρηχοι έδειχναν καλο ενδομήτριο, μολις έβγαιναν οι αιματολογικές αλαζαμε το επομενο ραντεβού κατα 2 μερες νωριτερα λογω ορμονών. Το ιδιο και τη μερα της εμβρυομεταφορας.

Στο πρωτο κέντρο ειχα παει καθαρα με προτροπή του γυναικολόγου μου που μου ελεγε ειναι οι καλύτεροι...ενω στο δεύτερο μετα απο πολυ ψάξιμο στο ιντερνετ και συγκρινοντας μηχανηματα, εξοπλισμό αλλα και μετα απο προσωπική ενημέρωση με την έμβρυολογο και το γιατρο για τη μέθοδο που ακολουθούν κατα τη διαδικασία.

Ολα αυτα τα λεω επειδη η ολη διαδικασία ειναι πανάκριβη και πολυ ψυχοφθόρα απο μόνη της οποτε οποία κοπέλα ειναι να προβεί στη διαδικασία, να επιλέξει τουλαχιστον κέντρο με σύγχρονα μηχανηματα και μεθόδους γονιμοποίησης και φυσικα να γινεται κατα την οωληψια και την εμβρυομεταφορα οπωσδήποτε και ορμονικος έλεγχος συχνός περα απο τους υπερήχους.

Εμένα για να είμαι δίκαιη μου έκαναν μερα παρα μέρα υπερηχο και αιματολογικές.Δε δικαιολογειται βεβαια με τίποτα το ότι ενώ ειδαν υπερπαραγωγη απο την αρχη,εκ των οποιων μόνο 7-8 μεγαλωναν δεν άλλαξαν τη δόση με αποτελεσμα τη διπλη αποτυχια,γιατι τελικα η υπερδιεγερση που επαθα δεν επιτρεπει να γινει ουτε εμβρυομεταφορα.

Δεν ασχοληθηκαν?

Εγωισμός?

Αυτό ομως που καταλαβα και για το συγκεκριμένο κεντρο είναι ότι δίνουν φασον σε όλες ίδιο πρωτοκολλο,ιδια ποσοτητα φαρμακων.Βασικά αναρωτιέμαι ακομα αν υπαρχει κέντρο που πραγματικα εξατομικευει.Τα μεγαλα κ γνωστα δινουν σε ολες ενα κ μοναδικο πρωτοκολλο, το οποιο υποστηριζουν.

51 minutes ago, Miss sunshine said:

Βασικά αναρωτιέμαι ακομα αν υπαρχει κέντρο που πραγματικα εξατομικευει.Τα μεγαλα κ γνωστα δινουν σε ολες ενα κ μοναδικο πρωτοκολλο, το οποιο υποστηριζουν.

Και εγώ την ίδια απορία έχω, και δυστυχώς νομίζω πως η απάντηση είναι αρνητική.

Δεν ξέρω σε ποιο κέντρο ήσουν, όμως μετά απο όλα αυτά στην θέση σου θα ζητούσα ραντεβού με τον γιατρό έτσι ώστε να μου εξηγήσει τι πήγε τόσο λάθος αυτή την φορά,μην δεχθείς ως δικαιολογία το ότι απλά έτυχε,  καθώς έχεις ήδη εμπειρία από προηγούμενες εξωσωματικές ξέρεις πως κάτι πήγε στραβά.. Ζήτα μία επιστημονικά τεκμηριωμένη εξήγηση για ότι συνέβη. Πάρε το ιστορικό και πήγαινε σε άλλο κέντρο.

Γειά σας 

λυπούμαστε για την ταλαιπωρία την οποία έχετε αντιμετωπίσει, 

αλλά πρέπει να σας παρακαλέσουμε για το εξής.

Υπάρχει θέμα που έχουμε ανοίξει όπου είναι σημαντικό να καταθέσετε τις λανθασμένες πρακτικές & κριτήρια επιλογής. 

Θα πρέπει, εάν επιθυμείτε να βοηθήσετε άλλες γυναίκες να μην περάσουν τα ίδια, να μπείτε σε ένα κόπο να σημειώσετε ακριβώς τα πρωτόκολλα που σας έδωσαν τα οποία πιστεύετε ότι είναι λανθασμένα. 

Η δημοσίευση κριτικής, χωρίς συγκεκριμένα δεδομένα αλλά και η διάδοση των επωνυμιών ΚΑΙ μέσω πμ, και δεν θα αλλάξει κάτι για τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν με λανθασμένες ή αντιδεοντολογικές πρακτικές, κατά τις μαρτυρίες σας, αλλά και αποτελεί σύμφωνα με τον νόμο, δυσφήμιση

Ο σκοπός του φόρουμ είναι να ενημερώνει δηλαδή να αναδείξει σε αυτή την περίπτωση τις λανθασμένες πρακτικές, έτσι ώστε αναγνώστες να μπορούν να σχηματίσουν μια πιο συγκεκριμένη άποψη. 

Όσοι διαβάζουν αυτή τη συζήτηση είτε α) ρωτούν την επωνυμία κάτι που δεν επιτρέπεται να γίνει β) δεν καταλήγουν σε κάποιο συμπέρασμα. 

[γνωρίζουμε για το α) καθώς αποκρύπτονται ή δεν εγκρίνονται οι δημοσιεύσεις που ρωτούν κάτι τέτοιο, δηλ εσείς δεν τις βλέπετε ] 

Αν μπορείτε σημειώστε σε αυτό το θέμα λεπτομέρειες που να εξηγούν καλύτερα τι είναι που πιστεύετε ότι έγινε λάθος -: 

σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων 

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Κ εγω ρωταω τον συντονιστη.Τι σημαινει λαθος πρωτοκολο?αυτο ειναι εξατομικευμενο κ παει με τον υπερηχο κ με τη μετρηση ορμονων.κατι που ειναι λαθος για μενα  ισως σωστο για καποια αλλη.καποιοι γιατροι αυξανουν η μειωνουν πχ τις ορμονες κατα τη διεγερση.καποιοι αλλοι οχι.κ οι μεν κ οι δε εχουν επιτυχια ομως.

επομενως για ολα τα υπολοιπα μπορουμε να πληροφορηθουμε αλλα για τα πρωτοκολα οχι κατα την αποψη μου .καποιες ετσι θα επιρρεαστουν κ θα μπουνε σε φαυλο κυκλο σκεψεων.

Διαφημίσεις

Γειά σας, ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας. 

Εμείς αναφερόμαστε στην παράμετρο την οποία το εκάστοτε μέλος θεωρεί λανθασμένη (ενδεχομένως επειδή πήρε μια δεύτερη γνώμη; ή εξαιτίας άλλης ελπίζουμε βάσιμης πληροφορίας) και εξαιτίας αυτής χαρακτηρίζει αρνητικά ή θετικά μια ιατρική πρακτική ενός επαγγελματία.

Στο συγκεκριμένο θέμα (όχι φυσικά το πρώτο ούτε το τελευταίο που έχει συμβεί αυτό) υπάρχουν οι εξής φράσεις, τις παραθέτουμε ως παράδειγμα:

"Τα μεγαλα κ γνωστα δινουν σε ολες ενα κ μοναδικο πρωτοκολλο" 

ή 

"ενώ ειδαν υπερπαραγωγη απο την αρχη, ...... δεν άλλαξαν τη δόση"

ή

"ουτε μια αιματολογική ουτε στην οωληψια ουτε στην εμβρυομεταφορα, παρα μονο υπερήχους"

Στο θέμα που παραθέτουμε θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν ήδη:

Τι ορίζεται ως υπερπαραγωγή, (ή τι δηλώθηκε στην γυναίκα ότι ισχύει στην περίπτωσή της),

Τι δόση ήταν, που δεν αλλάχθηκε.

Κάθε πότε ζητούν οι γιατροί συνήθως αιματολογική ορμονολογική εξέταση;

Κάθε πότε ζητούν οι γιατροί υπέρηχο, σε ποιές περιπτώσεις (σας δήλωσε ο γιατρός ότι) αρκεί ο υπέρηχος;

Πιο γενικά:

Ο παράγοντας της εξατομίκευσης, ειδικά όταν εκείνη αλλάζει μετά από κάθε προσπάθεια εξωσωματικής, είναι ένα κριτήριο ποιότητας από ότι διαφαίνεται από τις μαρτυρίες.

Άρα, στην λίστα κριτηρίων του θέματος που παραθέσαμε, μπορούν να τοποθετηθούν κάποια κριτήρια ως παραδείγματα  - τα οποία σε περιπτώσεις καλής πρακτικής είναι συνηθισμένα. Από μαρτυρίες τόσων ετών, υπάρχουν τάσεις οι οποίες επειδή ακριβώς δεν φαίνονται πουθενά αλλού, θα ήταν καλό να εκτεθούν,  μιας και δεν υπάρχει κάποιος ενεργός φορέας σχετικά με την ορθότητα των πρακτικών.
Ακόμα και εάν είναι για κάθε μια γυναίκα ή ζευγάρι, διαφορετική η εξατομίκευση, το "άνοιγμα χαρτιών" θα έδειχνε ακριβώς την πολυπλοκότητα του αντικειμένου.

Ακόμα και αυτό αποτελεί μια παρατήρηση η οποία βοηθά να βγάλει κάποιος συμπέρασμα,.... ότι δεν είναι τόσο εύκολο να βγάλει κάποιος συμπέρασμα, και είναι κάτι στο οποίο μπορούμε να παραπέμπουμε τα μέλη τα οποία αμφιβάλλουν ή δεν καταλαβαίνουν γιατί υπάρχουν διαφορετικές ιστορίες ή διαφορετικές πρακτικές.

Τέλος, εάν υπάρξει κάποια πληθώρα τέτοιων παραδειγμάτων, μπορούμε να ζητήσουμε από ειδικούς (εκτός της χώρας έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων) να σχολιάσουν κάποιες από αυτές τις πρακτικές. Ακόμα και εάν μετά από αυτό, δεν υπάρχει τίποτα το κατακριτέο σε αυτές, πάλι θα είναι μια πρόοδος σε σχέση με την διαφάνεια των πρακτικών και την σχετική εμπιστοσύνη προς τον κλάδο.  

Από πλευράς μας αυτή τη στιγμή οτιδήποτε είναι καλύτερο από το να υπάρχουν μαρτυρίες που συνεχιζόμενα

α) χρωματίζουν είτε τον έναν επαγγελματία είτε τον άλλο επαγγελματία θετικά ή αρνητικά,  χωρίς όμως κριτήρια

β) προκαλούν ανασφάλεια στις αναγνώστριες που είτε προσπαθούν σε συγκεκριμένες κλινικές, ή και

γ) αποτρέπουν τις γυναίκες ή ζευγάρια από το να προβούν σε εξωσωματική, επειδή διαβάζουν τόσο πολλές μη συγκεκριμένες αρνητικές μαρτυρίες. 

Η προσπάθειά μας αφορά το να είναι το φόρουμ ενημερωτικό εργαλείο όπως και σημειώνει το καταστατικό. 

Εάν οι μαρτυρίες δεν γίνονται πιο συγκεκριμένες, και έχουν αποτέλεσμα το α) β) γ), δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του καταστατικού στο οποιο φιλοξενείται το φόρουμ. 

( https://parents.org.gr/news/a245 )

Θα θέλαμε να σημειώσουμε εδώ ότι όποιος /όποια θέλει μπορεί να στείλει τα στοιχεία που επιθυμεί, στο εμαιλ μας (administrator(at)parents.org.gr) έτσι ώστε να τα δημοσιεύσουμε εμείς ανώνυμα  α) χωρίς σύνδεση των στοιχείων με τον εκάστοτε λογαριασμό του καθενός β) χωρίς επωνυμία επαγγελματία . Θα βοηθούσε ίσως η πόλη - για να εμφανιστούν  τυχόν  διαφορές σε επαρχία ή μεγαλουπόλεις. 

Θα συμπληρώσουμε την τελευταία φράση και στο σχετικό θέμα για να είναι ξεκάθαρο ότι μπορεί και έτσι κάποιος ή κάποια να δηλώσει αυτό που επιθυμεί.  

Ελπίζουμε με κάποιο τρόπο να σας καλύψαμε :-)

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...