Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βαρος πρόωρου μωρού

Recommended Posts

Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω μια ερώτηση,  εχω γεννήσει εδω και δυο μήνες ενα πρόωρο μωράκι στις 28 εβδομάδες, για ενα μήνα έμεινε στην εντατική θερμοκοιτίδα και τωρα εχει μεταφερθεί σε κουνακι και απλα περιμένουμε να πάρει καποια γραμμάρια για να βγει.

Το βάρος όταν γεννήθηκε ήταν 1160, μετα οπως ολα τα μωρα χάνουν καποια γραμμάρια και ξανά παίρνουν . Γενικά πήγαινε καλά και έπαιρνε συνέχεια γραμμάρια, αλλά απο την στιγμή που τρέφεται με το μπιμπερό (τρεφόταν με το σωληνάκι) παίρνει πιο δύσκολα και εκεί που κάνει 1 βδομάδα για να πάρει 100 γραμμάρια π.χ, σε μια μερα μετά χάνει τα 60γρ. Και αντε πάλι απο την αρχή,  θα παρει καποια γραμμάρια και μετά θα χάσει τα μισά ή αν δεν χάσει θα μείνει σταθερή για 3 4 μέρες χωρις να πάρει γραμ. . Επίσης βγάζω με θηλαστρο γάλα και τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό,  καθε τρεις ώρες 45ml. Τωρα είναι 2 μηνών και μιας βδομάδας και εχει πάει 2100 γραμ. Ειναι φυσιολογικό αυτο? Ξερω ότι τα μωρα βγαινουν όταν φτάσουν περιπου τα 2300γρ αλλά αν συνεχίσει ετσι μπορεί να μας παρει κανένα μηνα ακόμα. Τι μπορώ να κανω εγω?  Ολοι οι γιατροι μας λένε οτι ειναι φυσιολογικο αλλά απο άλλα μωρα που εβλεπα έπαιρναν πιο γρήγορα και βγήκαν απο την θερμοκοιτίδα και εμεις ακόμα. 

Διαφημίσεις

Δ εχω γεννησει προωρα αλλα απο φιλες φυσιολογικα μου φαινονται οσα λες.καθε μωρο εχει τους δικους του χρονους,θα το δεις κ πιο μετα αυτο

Να δεις που σε λιγες μερες θατο παρετε σπιτι το μωρακι,ειναι πολυ κοντα αυτη η ωρα πια

12 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Καλησπερα σας, θα ηθελα να κανω μια ερώτηση,  εχω γεννήσει εδω και δυο μήνες ενα πρόωρο μωράκι στις 28 εβδομάδες, για ενα μήνα έμεινε στην εντατική θερμοκοιτίδα και τωρα εχει μεταφερθεί σε κουνακι και απλα περιμένουμε να πάρει καποια γραμμάρια για να βγει.

Το βάρος όταν γεννήθηκε ήταν 1160, μετα οπως ολα τα μωρα χάνουν καποια γραμμάρια και ξανά παίρνουν . Γενικά πήγαινε καλά και έπαιρνε συνέχεια γραμμάρια, αλλά απο την στιγμή που τρέφεται με το μπιμπερό (τρεφόταν με το σωληνάκι) παίρνει πιο δύσκολα και εκεί που κάνει 1 βδομάδα για να πάρει 100 γραμμάρια π.χ, σε μια μερα μετά χάνει τα 60γρ. Και αντε πάλι απο την αρχή,  θα παρει καποια γραμμάρια και μετά θα χάσει τα μισά ή αν δεν χάσει θα μείνει σταθερή για 3 4 μέρες χωρις να πάρει γραμ. . Επίσης βγάζω με θηλαστρο γάλα και τρέφεται αποκλειστικά με μητρικό,  καθε τρεις ώρες 45ml. Τωρα είναι 2 μηνών και μιας βδομάδας και εχει πάει 2100 γραμ. Ειναι φυσιολογικό αυτο? Ξερω ότι τα μωρα βγαινουν όταν φτάσουν περιπου τα 2300γρ αλλά αν συνεχίσει ετσι μπορεί να μας παρει κανένα μηνα ακόμα. Τι μπορώ να κανω εγω?  Ολοι οι γιατροι μας λένε οτι ειναι φυσιολογικο αλλά απο άλλα μωρα που εβλεπα έπαιρναν πιο γρήγορα και βγήκαν απο την θερμοκοιτίδα και εμεις ακόμα. 

Nαι, ειναι φυσιολογικό. Γενικά τα μωρά βγαίνουν όταν πλησιάζουν την ηλικία πλήρους κύησης, δεν έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή πρόβλημα στο φαγητό και είναι πάνω από 2 κιλά. Υπομονη, τον φάγατε το γάιδαρο ;)

On 3/1/2018 at 5:34 ΠΜ, ΓιώταΤσ είπε:

Σε δημόσιο είστε ή σε ιδιωτικό νοσοκομείο? Γιατί αν είστε σε ιδιωτικό μπορεί επίτηδες να το κρατάνε λίγο παραπάνω για περισσότερα λεφτά. Μήπως έχει θέμα γαστροισοφαγικης παλινδρόμησης κ δεν παίρνει εύκολα βάρος? Μην αγχωνεσαι πάντως απ τη στιγμή που είναι σε κουνακι έχει ξεπεράσει όλα τα τυχόν προβλήματα της προωροτητας κ σε λιγες μέρες θα το έχεις σπιτακι! Ίσως το κρατάνε για να σταθεροποιηθεί καλύτερα το βάρος κ να ανέβει λίγο. Σ έχουν δώσει εσένα το μωρακι να το ταιζεις? Συνήθως για να πάρουν οι γονείς τα μωρά σπίτια χρειάζεται να έχουν φτάσει σε ένα καλό βάρος (το κάθε νοσοκομειο έχει δικό του όριο, σε άλλα το δίνουν στα 2 κιλά σε άλλα στα 2,5..), να μην έχει κάποιο άλλο θέμα με την υγεία π.χ λοίμωξη, να ανασαίνει καλά, κ να έχει ταισει ο γονιός κάποιες φορές το μωρό για να δουν ότι τα καταφέρνει κ δεν θα χάσει βάρος όταν βγει.. Πολλές φορές τα πρόωρα δεν έχουν τόση δύναμη κ κουραζονται εύκολα κ μπορεί να μην τρώνε πολυ. Εγώ στη δικιά μ είχα δυσκολευτει αρκετά.

Σου ευχομαι να σου ζησει το μωρακι σου, να ειναι παντα χαρουμενο και υγιες και ολα αυτα θα μεινουν στο παρελθον.

Τα κριτηρια για να βγει το παιδι απο την παρακολουθηση ειναι-εαν τα θυμαμαι καλα- δυο. 

Να εχει περασει τα δυο κιλα, που στη δικη σας περιπτωση ισχυει και να μπορει το παιδι να πινει μονο του 50γρ, χωρις σωληνακι. 

Τ ο μωρακι σου εχει ακομα ανωριμο οισοφαγο, οπως συμβαινει στα πιο πολλα προωρα,ακομα και νεογεννητα. 

Θελει λιγο χρονο.  Ισως βιαστηκαν να του βγαλουν το σωληνακι??? Και εγω αυτη την ανησυχια ειχα στην αρχη, γιατι οταν του εδινα το γαλα εβλεπα οτι δεν μπορουσε να πιει ολα τα γρ.. Οι νοσοκομες μου ελεγαν οτι εγω δεν τα καταφερνα και με αυτες επαιρνε την απαραιτητη ποσοτητα. 

Σιγουρα στο κρατανε μεσα μεχρι να σταθεροποιηθει ο ρυθμος αυξησης του βαρους του. Μην στενοχωριεσαι για αυτο. Πολυ συντομα θα το παρεις σπιτι σου και θα το χαιρεσαι. 

Παντως το κριτηριο να μεινει μεχρι την ολοκληρωση των 40 εβδομαδων δεν ισχυει.

Edited by ΛΕΜΟΝΙΑ2

Διαφημίσεις

Οχι δ ισχυει αυτο με τις 40εβδ

Αλλα εμπειρικα αυτο που λεει η αργκ νομιζω ειναι οτι βγαινουν οταν φτανουν τις 36περιπου

Δ ειναι ιατρικο,αλλα συνηθως ετσι συμβαινει

το σωλινακι αν θυμαμαι καλα( εχουν περασει 2 χρονια απο τοτε πυο ειμασταν εμεις) βγαινει οταν το μωρο φτασει να πινει 30 η 40 μλ.... οσο εχει το σωλινακι ανα τακτα διαστηματα///μπορει στην αρχη 1 γευμα την ημερα μετα 2κτλ το δοκιμαζουν  αν μπορει να πιασει μπουκαλι μπιμπερο....

απο την στιγμη που θα πιασει μπιμπερα ολο και περισσοτερο το προπονουν..

ειναι τελειως φυσιολογικο να μην περνει ευκολα βαρος η και να χανει γιατι κουραζεται...αλλο να ειναι ξαπλωμενο και το γαλατακι να πηγενει χωρις κοπο στο στομαχακι του και αλλο να χρειαζεται να καταβαλει προσπαθεια και ενεργεια για να φαει!!! 

ενα προωρο μωρακι βγαινει και παει σπιτι του οταν 1ον : φτασει τα 2 κιλα

2ον : δεν χρηζει αναπνευστικη βοηθεια

3ον: εχει αναπτυξει το αντανακλαστικο του θυλασμου και μπορει να πινει αναπνεει και καταπινει ταυτοχρονα( πολλα μωρα αργουν εκει )

εμενα τα μωρα μου γεννηθηκαν 30+2( διδυμα)  . ο μικρος μου εμεινε 37 μερες θερμοκοιτηδα και βγηκε 35+2 εβδοαμαδων 2250γρ

η μικρη μου εμεινε 52 μερες θερμοκοιτηδα και βγηκε   36+4 εβδομαδων 2520γρ (λογο ανωριμου αναπνευστικου και ανοιχτου βοταλειου πορου που της δημιουργουσε ταχυκαρδιες.)

Dyvnp3.png?hpEKGhcf

UpGZp2.png

Καλησπερα ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Την μικρή την πήραμε την παρασκευή τελικά 2130 κιλα ειχε πάει. 

Θελω να ρωτησω κατι αλλο ειναι πολυ ανήσυχο κυριος τα βράδια λογικά απο κολικους γιατί μαζεύει και τα ποδαράκια του και σφίγγεται.  Ανακουφίζεται κ ηρεμεί μονο αν την κοιμησω μπρούμυτα στην αγκαλιά μου αλλά οταν την δω οτι την πηρε ο υπνος την βαζω στην κούνια της αλλά ξυπνάει με αποτέλεσμα να την εχω ολο το βράδυ αγκαλιά και να μένω άυπνη. Τι άλλο μπορω να της κάνω δοκιμάζω να της δώσω πιπίλα αλλά δεν την θέλει, δεν την εχει μάθει ακόμα. Να προσπαθώ να της την δώσω?  

Διαφημίσεις

11 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Καλησπερα ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις. Την μικρή την πήραμε την παρασκευή τελικά 2130 κιλα ειχε πάει. 

Θελω να ρωτησω κατι αλλο ειναι πολυ ανήσυχο κυριος τα βράδια λογικά απο κολικους γιατί μαζεύει και τα ποδαράκια του και σφίγγεται.  Ανακουφίζεται κ ηρεμεί μονο αν την κοιμησω μπρούμυτα στην αγκαλιά μου αλλά οταν την δω οτι την πηρε ο υπνος την βαζω στην κούνια της αλλά ξυπνάει με αποτέλεσμα να την εχω ολο το βράδυ αγκαλιά και να μένω άυπνη. Τι άλλο μπορω να της κάνω δοκιμάζω να της δώσω πιπίλα αλλά δεν την θέλει, δεν την εχει μάθει ακόμα. Να προσπαθώ να της την δώσω?  

Μην την βάλεις στην κούνια με το που την παίρνει ο ύπνος, καλύτερα να την κρατάς κανένα δεκάλεπτο ακόμα για να κοιμηθεί βαριά! Εγώ πάντως την τυλιγα με κουβερτουλα συνέχεια κ κοιμόταν. Ίσως βέβαια να ήταν κακόβουλη γι αυτό! Χαίρομαι που την πήρες σπίτι, καιρός να απολαύσεις το μωρό!! 

15 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Αν θηλάζεις, κόψε γαλακτοκομικά και σόγια. Αν πίνει ξένο, δοκίμασε ένα με υδρολυμένες πρωτεϊνες. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα προβληματα, χωρίς βέβαια να είναι και τα μόνα. Καμια φορά, απλώς κάνεις υπομονή να ωριμάσει το πεπτικό.

Ρώτησε πώς κοιμόταν στη θερμοκοιτίδα, πολλές φορές τα μωρά τα βάζουν μπρούμυτα μιας και είναι υπό επόβλεψη, Αν έχει συνηθίσει μπρούμυτα, δύσκολα θα δεχτεί το ανάσκελα, οπότε συζήτησε με το γιατρό τι μπορείτε να κάνετε.

17 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Aν θηλαζεις δεν δινεις πιπιλα μεχρι να εδραιωθει ο θηλασμος (περιπου 1,5 μηνα). Για τους κολικους εμεις προσωπικα την βγαλαμε με πολλη αγκαλια, υφασματινο μαρσιπο, στα πολυ δυσκολα απορροφητηρα και συγκοιμιση απο την πρωτη μερα. Κοιμοταν κυριολεκτικα επανω μου μεχρι 3 μηνων, ξυπνουσε με κλαμα σαν να ζοριζοταν, μολις τον εσφιγγα πανω μου μπρουμυτα οπως λες, ηρεμουσε και συνεχιζε να κοιμαται. Δεν υπηρχε περιπτωση τοσο μικρο να τον ξαπλωσω και να μην ξυπνησει (ακομη και τωρα ειναι σπανιο φαινομενο). Ειναι αναμενομενο και απολυτα φυσιολογικο. Δες κι εδω

Απ ότι ξερω και έβλεπα στο μαιευτήριο κοιμόταν ανάσκελα φασκιωμενη..  Δεν ειμαι υπερ του φασκιωματος απο διάφορα που έχω διαβάσει οποτε δεν θα ηθελα να το κανω. 

Δινω μητρικό με μπιμπερό, αργοτερα κ σταδιακά θα την θηλασω,  οπότε τωρα μπορώ να δώσω πιπίλα αφου τρέφεται με το μπιμπερό? Ξεκίνησα σημερα να της δώσω κ δεν το δέχεται κ κάνει σαν να πνίγεται?  Μήπως ειναι μεγαλη ή δεν την εχει συνηθίσει απλα? Να συνεχίσω να της δινω και σιγα σιγα θα την μάθει? 

Επίσης η παιδίατρος μου ειπε να ρης δώσω χαμομήλι αλλά δεν ξέρω αν θελω να της δώσω κατι αλλο εκτος απο μητρικό, εσείς δίνατε?  Κάνει κατι? 

Και κατι τελευταίο το μαρσιπο απο ποσο μηνών μπορω να το χρησιμοποιήσω?  Ειναι 2μιση μηνών τωρα (βεβαια πιθανή ημερ. τοκετού ειναι στις 16/1/18 αλλά ειναι προωρο)  και απο κιλά ειναι 2230 ,δεν ειναι πολυ μικρή για να την βαλω?  

Για τους κολικούς η παιδίατρος μας έδωσε biogaia σταγόνες και infacolic.εγω επειδή δε θηλάζω αντικαθιστω το νερό με χαμομήλι στο γάλα σε 2 γεύματα και το μωράκι μου κοιμάται πιο ήσυχο.

Διαφημίσεις

Το Biogaia δεν κανει κατι στον πονο, ειναι απλα προβιοτικα που βοηθανε γενικοτερα την λειτουργια του εντερου. Το infacolic επισης δεν φαινεται να μετριαζει τον πονο και προσωπικα δεν θα εδινα φαρμακευτικο προιον σε τοσο μωρο. Αφου θηλαζεις θα μπορουσες να πινεις τσαι μαραθου που βοηθαει στους κολικους των μωρων. Απ'οτι γνωριζω μπορεις να δωσεις μικρη ποσοτητα και σαν ροφημα απευθειας στο μωρο, αλλα αφου θηλαζεις καλυτερα να το πιεις εσυ και να περασει στο μητρικο. Γενικως, αφου δεν θελεις να δωσεις κατι αλλο περα απο μητρικο-και καλα κανεις-να ξερεις οτι εχεις το πλεονεκτημα να παρεις εσυ καποιο βοτανο και αυτο να περασει στο γαλα σου και πιθανον να βοηθηθει το παιδακι σου.

Ο μαρσιπος μπορει να χρησιμοποιηθει απο την γεννηση. Τωρα ακομη κι αν ειναι προωρο δεν νομιζω να υπαρχει θεμα, απλα θα κοιταξεις οπωσδηποτε να ειναι μαρσιπος αγκαλιας -οχι συμβατικος- που εναρμονιζεται με τη φυσικη σταση του σωματος (ειδικα των μηρων) των βρεφων.

Edited by Sentir...natureza
  • Like 2

23 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Απ ότι ξερω και έβλεπα στο μαιευτήριο κοιμόταν ανάσκελα φασκιωμενη..  Δεν ειμαι υπερ του φασκιωματος απο διάφορα που έχω διαβάσει οποτε δεν θα ηθελα να το κανω. 

Δινω μητρικό με μπιμπερό, αργοτερα κ σταδιακά θα την θηλασω,  οπότε τωρα μπορώ να δώσω πιπίλα αφου τρέφεται με το μπιμπερό? Ξεκίνησα σημερα να της δώσω κ δεν το δέχεται κ κάνει σαν να πνίγεται?  Μήπως ειναι μεγαλη ή δεν την εχει συνηθίσει απλα? Να συνεχίσω να της δινω και σιγα σιγα θα την μάθει? 

Επίσης η παιδίατρος μου ειπε να ρης δώσω χαμομήλι αλλά δεν ξέρω αν θελω να της δώσω κατι αλλο εκτος απο μητρικό, εσείς δίνατε?  Κάνει κατι? 

Και κατι τελευταίο το μαρσιπο απο ποσο μηνών μπορω να το χρησιμοποιήσω?  Ειναι 2μιση μηνών τωρα (βεβαια πιθανή ημερ. τοκετού ειναι στις 16/1/18 αλλά ειναι προωρο)  και απο κιλά ειναι 2230 ,δεν ειναι πολυ μικρή για να την βαλω?  

Το να θηλάσεις θα είναι έτσι κι αλλιώς από δύσκολο ως αδύνατο πια, οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει θέμα με την πιπίλα. Το μωρό δεν ξέρει να πιάσει το στήθος, και δυστυχώς στους 2μιση μήνες οι πιθανότητες να μάθει είναι μηδαμινές, αρα μη βασανίζεσαι αν νομίζεις ότι η πιπίλα θα βοηθήσει.

Σε μωρό πρόωρο που με κόπο έφτασε τα 2 κιλά το να στερήσεις και μία σταγόνα γάλακτος για να πιει χαμομήλι, προσωπικά μου φαίνεται έγκλημα και για εμένα θα ήταν λόγος να βρω άλλο παιδίατρο άμεσα κιόλας!

23 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Ο παιδίατρος που είχα όταν γέννησα μου είπε πει πως το χαμομήλι δεν εχει θερμίδες και δεν χρειάζεται καν να δώσω στο μωρό. Για τους κολικους το καλύτερο είναι το μητρικό γάλα.  Άλλος παιδίατρος μου συνεστησε ένα ρόφημα με μάραθο και άλλα βότανα που το έδωσα δύο τρεις φορές αλλά δεν είδα διαφορα. Ούτε με τις σταγόνες infacolic. Μία κοιμόταν καλά μία πονουσε. 

Για τους κολικους ξέρω πως πρέπει να αποφεύγονται τα πράσινα και μου είπε ο γιατρός να τρώω μία νέα τροφη και να βλέπω αντιδράσεις γιατί δεν είναι εξακριβωμένο τι προκαλεί ακριβως τους κολικους σε κάθε μωρό. 

Επίσης ο αέρας που ρουφαν ιδιαίτερα με το μπιμπερο επιδεινώνει την κατάσταση. Και στο τέλος του μπουκαλιού που μένουν οι φουσκαλιτσες το αφήνουμε και δεν το  δινουμε. Βέβαια δεν ξέρω αν συμβαίνει το ίδιο και στο μητρικό. Είναι πρόωρο μωρακι και δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργεί ο θηλασμός. Την έχεις βάλει να θηλασει? Πιάνει ή είναι νωρίς ακόμα?

Το μάρσιπο θα το καταευχαριστηθεις!!! Είναι πολύ βολικά και υπέροχη ή αίσθηση να κουβαλάς ξανά το μωρό σου όπως και στην εγκυμοσύνη. Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην ηλικία ή τα κιλά όταν πρόκειται για μάρσιπο αγκαλιας και όχι για τους συμβατικους. 

Την πιπιλα για ποιο λόγο να την δώσεις? Αν πιστεύεις πως θα την ηρεμεί προσπάθησε την. Προσωπικά δεν έδωσα. 

Να σου ζησει! Να την χαίρεσαι! Πάντα γερή!

Εγω αυτο που εκανα με τους κολικους ηταν να βαζω το μωρο ανασκελα, να βαζω λιγο λαδακι (αμυγδαλελαιο) στην κοιλιτσα του και με πολυ απαλες κινησεις εκανα μασαζ με τη φορα των δεικτων του ρολογιου. Αυτο κρατουσε 5 λεπτα (κατα τη διατξεια των οποιων εκλαιγε) την επαιρνα αγκαλιτσα για λιγη ωρα και μετα απο λιγο παλι μασαζ. Τις περισσοτερες φορες μετα τη δευτερη προσπαθεια ηρεμουσε. Με αυτες τις κινησεις βοηθας τα αερια να προωθηθουν απο το εντερο.

6imop2.pngRmpfp3.png

Και εγω με αγκαλιά την βγάζω πελον οταν εχει πόνους.. Τις εδωσα μια φορά κιντερτε αλλά μονο 5 10 ml και κανονικά το γάλα της αλλά δεν ειδα να κάνει κάτι..  Βεβαια τωρα βλεπω οτι εχει ηρεμήσει λιγο,  δεν ποναγε οπως στην αρχή.. 

Προσπάθησα να της δώσω το στήθος για να θηλάσει αλλά εχει μάθει με το μπιμπερό κ δεν μπορεί να πιάσει το στήθος. Κάνει μια δυο κινήσεις αλλά μετα σταματάει και της δινω το μπιμπερό..  Σκέφτομαι να παω σε κάποια μαία για να μου δείξει γιατι θα ηθελα να την θηλασω απο το στήθος.. 

• Like 1

19 ώρες πρίν, ΓιώταΤσ είπε:

Και εγω με αγκαλιά την βγάζω πελον οταν εχει πόνους.. Τις εδωσα μια φορά κιντερτε αλλά μονο 5 10 ml και κανονικά το γάλα της αλλά δεν ειδα να κάνει κάτι..  Βεβαια τωρα βλεπω οτι εχει ηρεμήσει λιγο,  δεν ποναγε οπως στην αρχή.. 

Προσπάθησα να της δώσω το στήθος για να θηλάσει αλλά εχει μάθει με το μπιμπερό κ δεν μπορεί να πιάσει το στήθος. Κάνει μια δυο κινήσεις αλλά μετα σταματάει και της δινω το μπιμπερό..  Σκέφτομαι να παω σε κάποια μαία για να μου δείξει γιατι θα ηθελα να την θηλασω απο το στήθος.. 

Δεν είναι θέμα να σου δείξει, είναι ότι το μωρό δεν έχει υπομονή γιατί το κουράζει. Το μπουκάλι είναι πιο ευκολο και είναι πολύ δύσκολο να το ξεμάθει ένα μωρό. Ψάξε για σύμβουλο θηλασμού, να ξέρεις ότι θα χρειαστεί πολύ υπομονή και μην απογοητευτείς αν δεν τα καταφέρετε.

• Like 2