Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Παλιό αυτοκίνητο και νεογέννητο

Recommended Posts

Ο σύζυγός μου έχει ένα παλιό αυτοκίνητο (σχεδόν 30ετίας), πολύ γερό και καλοσυντηρημένο (είναι γνώστης μηχανολογικών θεμάτων και επιβλέπει ο ίδιος τα σέρβις και όσες επισκευές χρειάζονται). Το πρόβλημα ειναι ότι είναι τρίθυρο και στα πίσω καθίσματα δεν υπάρχουν ζώνες - κι επίσης, όσο τακτικά και να καθαρίζεται, δεν λες ότι αστράφτει με τόσα χρόνια χρήσης (αυτό είναι το δικό μου βασικό πρόβλημα, καθαρά γυναικείο). Φυσικά και είναι στα σχέδιά μας να το αλλάξουμε και ήδη ψάχναμε για κάποιο οικονομικό μεταχειρισμένο με οικογενειακές προΰοθέσεις αλλά δεν κατέστη ακόμα εφικτό να βρούμε κάτι και το μωρό έρχεται σε ένα μήνα περίπου. Το θέμα αυτό με αγχώνει κι εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να αγοράζαμε ένα οποιοδήποτε μικρό μεταχειρισμένο ως προσωρινή λύση, γιατί τώρα αναγκαστικά θα πρέπει το καθισματάκι να δεθεί στο μπροστινό κάθισμα (προφανώς δεν υπάρχει θέμα αερόσακου!) - κι εμένα με ενοχλεί και η βρωμιά. Για την μετακίνηση από το μαιευτήριο στο σπίτι και από το σπίτι στο λιμάνι για να γυρίσουμε στο νησί, υπάρχουν συγγενικά αυτοκίνητα κι ο άντρας μου θεωρεί ότι αφού αυτές οι  διαδρομές θα γίνουν με άλλα αυτοκίνητα, δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε απερίςκεπτα ένα αυτοκίνητο άγνωστης κατάστασης, που μπορεί εν τέλει να είναι πιο κακοσυντηρημένο από το δικό μας. Για το νησί δεν προβλέπονται μετακινήσεις τον πρώτο καιρό, πάμε παντού με τα πόδια στη χειρότερη, οπότε δεν το θεωρεί τόσο επείγον μέχρι να κάνουμε το πρώτο ταξίδι (Πάσχα το νωρίτερο) όπου προφανώς θα πρέπει να έχουμε κάνει την καινουργια αγορά. 

Οπως και να' χει όμως, εμένα η ιδέα του παλιού αυτοκινήτου με αγχώνει γιατί και στο νησί αποκλείεται να μην το χρειαστούμε. - και δεν με ενθουςιάζει η ιδέα του μωρού στο μπροςτινό κάθιςμα, κι ας είναι δεκτό από τεχνικής άποψης. Έχετε εμπειρία από τόσο παλιά αυτοκίνητα και μετακινήσεις μωρών; 

Διαφημίσεις

Τι εννοείς ότι είναι δεκτό από τεχνικής άποψης; Εγώ ξέρω πως ο κανόνας είναι "τα παιδιά στο πίσω κάθισμα, δεμένα στο καθισματάκι τους". Ντάξει τώρα πέτυχες φλέβα, δεν θα είχα φτάσει 1 μήνα πριν τον τοκετό χωρίς να έχω λύσει αυτό το πρόβλημα, είμαι πολύ αγχώδης και αυτό θα ήταν σουπερ έξτρα άγχος για εμένα. Είμαι σίγουρη πως με την κατάλληλη προσπάθεια, ο σύζυγος θα αλλάξει γνώμη και θα επισπεύσει τις διαδικασίες. Με το καλό το μωρό σας!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Εννοώ ότι απ' όσα μας έχουν πει κ έχουμε διαβάσει, μπορείς το παιδικό καθισματάκι που κοιτάεο ανάποδα να το δέσεις στο κάθισμζ του συνοδηγού, αρκεί να μην υπάρχουν αερόσακοι. Δεν συνιστάται σαν ιδανικό, αλλά μπορείς.

Το θέμα αυτό είναι ο εφιάλτης μου αυτή τη στιγμή. Το γιατί δεν λύθηκε ακόμα δεν είναι κάτι για το οποίο φταίει ο άντρας μου, το ότι είναι πιθανό να μη λυθεί άμεσα είναι που με εκνευρίζει. Στη δική του σκέψη μια βεβιασμένη επιλογή είναι σε βάθος χρόνου, όταν δλδ αρχίσουν οι μετακινήσεις, πιο επικίνδυνη. 

Τι κάθισμα αυτοκινήτου έχεις; Ίσως μπορείς να πάρεις βαση τύπου isofix για να μην χρειάζεσαι ζώνες. Αν επιδέχεται το κάθισμα βέβαια.

Αν λύσεις αυτό το θέμα, της καθαριότητας είναι ησσονος σημασίας για μένα.

Πάντως κι εγώ δεν νομίζω να αγόραζα αμάξι έτσι στο πόδι!

Στην χειρότερη θα νοίκιαζα ή θα αντάλλασσα με κάποιον γνωστό για ένα διάστημα.

Καλά θέμα καθαριότητας δεν παίζει, το ότι είναι παλιό και δεν φαίνεται πεντακάθαρο, δεν πάει να πει πως δεν θα είναι και πεντακάθαρο αν το πεντακαθαρίσετε! :)

Κι εγώ αυτό που ξέρω είναι πως από θέμα ασφάλειας είναι το ίδιο αν είναι στο μπροστινό κάθισμα το καθισματάκι με το μωρό σωστά δεμένο κι εφόσον δεν υπάρχουν/είναι απενεργοποιημένοι οι αερόσακοι. Τουλάχιστον όσο αφορά τα βρεφικά καθίσματα που κοιτάνε προς τα πίσω. 

Θα υπάρχουν σίγουρα προδιαγραφές ασφαλείας στα εγχειρίδια του κάθε καθίσματος. Εφόσον το τσεκάρεις και ισχύει, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι.

Ούτε εγώ νομίζω πως θα έκανα τέτοια αγορά στο πόδι. Θα πρέπει να πάρετε ένα νέο αυτοκίνητο που θα είναι οικογενειακό και θέλει σκέψη, κυρίως αν δεν υπάρχει οικονομική άνεση.

Αυτό που θα έκανα σίγουρα είναι να πάρω το καθισματάκι και να το χρησιμοποιώ σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο μπω, είτε είναι το παλιό μας αυτοκίνητο (εφόσον τσέκαρα πως είναι ασφαλές), είτε είναι ταξί, είτε είναι φιλικό αυτοκίνητο. όση ταλαιπωρία κι αν είναι όλο αυτό.

Η πρόταση της Deena είναι πολύ καλή επίσης, για ανταλλαγή ΙΧ για κάποιο χρονικό διάστημα.

Edited by marakiz
  • Like 1

TmO0p3.png Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

πρίν από 46 λεπτά , Deena είπε:

Τι κάθισμα αυτοκινήτου έχεις; Ίσως μπορείς να πάρεις βαση τύπου isofix για να μην χρειάζεσαι ζώνες. Αν επιδέχεται το κάθισμα βέβαια.

Αν λύσεις αυτό το θέμα, της καθαριότητας είναι ησσονος σημασίας για μένα.

Πάντως κι εγώ δεν νομίζω να αγόραζα αμάξι έτσι στο πόδι!

Στην χειρότερη θα νοίκιαζα ή θα αντάλλασσα με κάποιον γνωστό για ένα διάστημα.

Για να τοποθετήσεις βάση isofix το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει άγκυστρα και αυτό το συναντάς σε αυτοκίνητα από το 2006 και έπειτα (και σαφέστατα όχι σε όλα).

• Like 1
pJO3p2.pngB6Ndp2.png

πρίν από 29 λεπτά , ravT είπε:

Για να τοποθετήσεις βάση isofix το αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει άγκυστρα και αυτό το συναντάς σε αυτοκίνητα από το 2006 και έπειτα (και σαφέστατα όχι σε όλα).

Σωστό!

Isofix δεν τιθεται θεμα, προφανως!   Εχουμε ενα κλασικο καθισματακι inglesina με βάση απλή στην οποία στερεώνεται η ζώνη. 

Κι ο άντρας μου λέει ότι από τη στιγμή που δεν θα κάνουμε κάποιο ταξίδι στην εθνική ή δεν έχουμε καθημερινές μετακινήσεις σε πόλη, δεν είναι τόσο τραγικό για λίγες σύντομες διαδρομές, που εντωμεταξύ μπορεί να είναι και ελάχιστες γιατί ούτως ή άλλως ψάχνει. 

Τι να πω, δεν έχω δει οικογένεια με τόσο παλιό αυτοκίνητο, τουλάχιστον οικογένεια με μωρά, και με αγχώνει!

Eχω φιλη η οποια εχει αμαξι 30ετιας. Δεν εχει ζωνες πισω και απ'οσο εψαξε της ειπανε οτι δεν μπορουν να μπουν. Εχει το παιδι της σε καθισμα 0-13 (ενος ετους ειναι), με τη βαση του, αναποδη φορα πισω απο το συνοδηγο και το εχει "σφιξει" με το καθισμα. Ημουν τελειως αντιθετη και εχουμε διαφωνησει πολλες φορες, γιατι το καθισμα απλα δεν ειναι στερεωμενο καπου και δεν θελω να φανταστω τι θα γινοταν σε περιπτωση συγκρουσης. Η απαντηση της "δεν εχω τωρα αλλο αυτοκινητο". Προσωπικα δεν θα το εβαζα στο αμαξι το παιδι, αν δεν μπορουσε να ειναι ασφαλες. Πλεον, επειδη η μικρη μεγαλωνει αποφασισε να αλλαξει καθισμα και μετα απο ψαξιμο με τον συζυγο μου (σιδερας και ξερει ηλεκτροσυγκολληση) βρηκαμε οτι μπορει να γινει πατεντα με isofix. Μπορειτε δηλαδη να κολλησετε στον σκελετο του αμαξιου (αν δεν ειναι σκουριασμενος) την μπαρα που κουμπωνει το isofix, η οποια επισης φτιαχνεται πολυ ευκολα απο καποιον σιδερα που θα το ψαξει λιγο. Αν θελεις λεπτομερειες μπορω να σου πω.

Διαφορετικα, κινηθειτε σαν να μην εχετε αυτοκινητο. Λεωφορειο ή δανεικο αυτοκινητο (με ζωνες για το καθισμα σας) οποτε το χρειαζεστε. 

Edited by Sentir...natureza

Δεν ξέρω σε ποιο νησί ζείτε, αλλά μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να ενοικιάσετε αυτοκίνητο για την πρώτη μετακίνηση του μωρού. Μετά ή το γυρίζετε πίσω ή το παίρνουν από το νησί. 

Διαφημίσεις

Εγω πάντως είμαι ακριβως της ίδιας άποψης με την marakiz.Απο τη στιγμή που πλένεις ενα αυτοκίνητο κ το προσέχεις δεν τίθεται θέμα βρωμιάς αλλά παλαιότητας κάτι το οποίο είναι αποδεκτό!Στο μπροστινό κάθισμα εννοείται ότι μπορείς να βάλεις καθισματακι το οποίο κοιτάει ανάποδα αφού δεν έχει αερόσακους το αυτοκίνητο.Μεταξύ μας όντως αφού δεν έχει γίνει ήδη γίνει η αγορά δε σας πιέζει πολύ ο χρόνος δεδομένου όπως λες ότι είσαστε σε νησί με μικρές αποστάσεις για τα αναγκαία και τα περισσότερα τα κάνετε με τα πόδια.Καλύτερα να περιμένετε λιγο να βρείτε αυτό που πρέπει μην αλλάξετε γνώμη μετά.

@Sentir...natureza ευχαριστω για την ιδεα, ελπιζω να μη χρειαστει γιατι αγορα αυτοκινητου πρεπει να γινει ουτως η αλλως τους επομενους μηνες, αλλα αν χρειαστει θα το ψαξουμε και μπορει να ξαναρωτησω. 

@Macgyver το θεμα της πρωτης μετακινησης εχει λυθει γιατι γενναω στην Αθηνα. Απο το μαιευτηριο θα φυγουμε με συγγενικο αυτοκινητο και ετσι θα παμε και στον πειραια. Μετα στο νησι μπορει να ερθει να μας παρει καποιος απο το λιμανι. Οι βολτες του μωρου μπορουν να γινονται με τα ποδια η με το καθισματακι δεμενο στη θεση του συνοδηγου, δεν θα παμε και καμια εκδρομη στην αρχη! Ειναι δλδ μια κατασταση οριακα αποδεκτη κατα τη γνωμη μου. 

Να μπει πισω σφηνωμενο σιγουρα δ ειναι αππδεκτη λυση

Η πατεντα για isofix ισως να ηταν μια λυση αλλα περιττο εφοσον εχετε σκοπο να αλλαξετε

Μπροστα με απενεργοποιημενο αεροσακο,αναποδα επιτρεπεται

Η ανταλλαγη ειναι μια καλη ιδεα

Για το θεμα καθαριοτητας εγω θα εκανα εναν βιολογικο οπως εκανα κ στο δικο μας αν κ καινουριο