Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μας βγαινουν τα δοντακια;;;

Recommended Posts

Αυτη την εβδομαδα (15.) η μικρη εχει απιστευτη γρηνια, εχει αρκετα σαλια αλλα δεν τρεχουν σαν ποταμι ακομα και τα χεριακια ειναι μονημος στο στομα. Γενηκως τα χερακια τα γληφει εδω και καιρο, και τα σαλια ετρεχαν λιγο αλλα τωρα εχει και γρινια. Βαζει και τα παιχνιδια στο στομα και τους γρινιαζει και φωναζει και μετα αρχιζει το κλαμμα.  Πλεον μονημα της φοραω σαλιαρες γιατι γυνεται μουσκεμα (κυριως απο τα χερακια που ειναι κατασαλιομενα).

Τα ουλα της σε εμανα δεν μου μοιαζουν διαφορετικα. Τρωει ανα 1-2-3-4 ωρες (ειναι θεμα τυχης), και κοιμαται σχετικα καλα τη νυχτα. Να ειναι απο τα δοντακια αραγε η ειναι το αλμα αναπτηξης.;;;

Διαφημίσεις

Kαποια μωρακια βγαζουν πολυ νωρις δοντακια οποτε μπορει να την ενοχλει αυτο. Τα χερακια στο στομα ειναι και της ηλικιας γιατι αρχιζει η εξερευνηση του περιβαλλοντος (και σωματος). Μεχρι το χρονο περιπου βαζουν τα παντα στο στομα τους!

αυτο το ηξερα αλλα τωρα εχει και πολυ γρηνια και για αυτο αναρωτιεμαι. επησης αρκετες φορες κανει σαν να σκαληζει το στομα της με ενα 2 δακτηλα... αν ειναι τα δοντακια τα ουλα πως μοιαζουν φαινεται κατι διαφορετικο πανω τους;

Εμεις ειμαστε σε αυτην την κατασταση 4μηνες.σαλια ποταμι,τα παντα στο στομα,αφαγιες,αστατος θηλασμος,ψιλοχαλια υπνος κ αρκετη γκρινια ανα φασεις

Δοντι δ εσκασε να ηρεμησουμε,ευχομαι σε σας πιο γρηγορα

Εγω βλεπω οτι σε περιοδους που συνδυαζεται με αλμα ειναι χειροτερα

(Σου ειπα καλο κουραγιο.το αλμα που ειναι στις βδομαδες σας ηταν το χειροτερα μας.τωρα ειναι καπως καλυτερα αλλα με κουραζει τη μερα που ειναι σε φαση εξερευνησης)

Τα ουλα τα χει δει κ η παιδιατρος,ετοιμα αλλα δ βγαινουν

Ωρες ωρες τα βλεπω "χαμηλωμενα" κ απο μεσα φαινονται κανονικα καποια δοντια κατασπρα

Θα χουμε πολυ γερα δοντια τοσο που αργουν!

Διαφημίσεις

Το δόντι μέχρι να ανατείλει μπορει να περάσουν μήνες, είναι μια πολυ σταδιακή διαδικασία, ολο αυτό το διάστημα μπορεί να εχει φαγούρα,  ο δικός μας ειχε ολα τα συμπτώματα που περιγράφεις απο 3-4 μηνών αλλα τα δυο πρώτα κάτω δοντάκια φάνηκαν λίγο πριν κλείσει τον εβδομο. Στον ανιψιο μου ειχαν βγει πολυ νωρίτερα, πράγματι το καθε παιδι και σε αυτό οπως και σε πολλα αλλα αναπτυξιακά θέματα εχει τους ρυθμούς του.  Η σιελλοροια υπαρχει γενικα πάντως σε τέτοιες ηλικίες ανεξαρτήτως δοντιών. 

Η καθε μια  φαση που βγαινει το δοντακι ποσο διαρκει, εννοω εχει τα συμπτωματα για καμια εβδομαδα ασ πουμε και μετα απο μερικες εβδομαδες ξανα η πως ακρηβως γυνεται; Απο τζελ εχε να μου προτεινεται καποια μαρκα; Μπορω να της βαζω το τζελ και ας μην ειμαι συγουρι οτι τα δοντακια μας φταινε;

Ο δικός μου ταλαιπωρείται από 2,5 μηνών με τα δόντια, στον 7ο έβγαλε το πρώτο τελικά και ακόμα έχουμε προβλήματα. Μπορείς βάλεις λίγο τζελ, πολύ μικρή ποσότητα και να δεις πως θα αντιδράσει το μωρό. Η πιπίλα βοηθάει αν είναι όντως πόνος οδοντοφυίας, γιατί τα μικρούλια δεν μπορούν να κρατήσουν μασητικό.

9maTp3.png

18 hours ago, ΑΡΓΚ said:

Αν τα ούλα δεν ειναι φουσκωμένα όχι. Μήπως έχει καμία στοματίτιδα;

σε εμενα μου φιανονται ιδια με πριν ...παιδιατρος δεν την ειδε ακομη... οποτε δεν ειναι βεβαιο

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω ότι αυτά τα τζελ κάνουν κάτι. Ο γιατρός μου δεν τα ήθελε. Γενικά θεωρούσε ότι οι ενοχλήσεις για τα δόντια δεν είναι κάτι σημαντικό που να εξηγούν όλη την γκρίνια, αϋπνία, αφαγία κτλ. Θεωρεί ότι εμείς οι γονείς τα ρίχνουμε όλα εκεί (και στους κολικούς). Απλά είναι μωρά και τα μωρά κλαίνε, γκρινιάζουν, μερικές φορές δεν θέλουν να κοιμηθούν, να φάνε κτλ, για διάφορους λόγους πχ ζεσταίνονται, είναι κουρασμένα, εκνευρισμένα, κάτι τα τσιμπάει, κάτι τα τρώει στην περιοχή της πάνας, ένα ρούχο είναι στενό, οι λόγοι ατελείωτοι. Απλά υπομονή μέχρι τα 18 που μπορείς επισήμως να αδιαφορήσεις για την γκρίνια!!! :) 

Στην περίπτωσή μας το τζελ ήταν σωτήριο, έστω και για λίγο, αναγκαστικά στα μεγάλα κλάματα του δίναμε και ντεπόν!

Στους 2,5 μήνες που γράφω ότι ξεκίνησε η ταλαιπωρία του μικρού, στη θέση των κυνόδοντων είχε κάτι άσπρα σημαδάκια και τρομάξαμε ότι κάτι έπαθε και ήταν σπυράκια. Πηγαίνοντας στον παιδίατρο είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια περίπτωση και ότι είναι τα φατνία των δοντιών και φαίνονται έτσι γιατί τα ούλα είναι ανέτοιμα για οδοντοφυϊα.

Ο μικρός είναι τώρα 19,5 μηνών και μόλις χτες έσκασαν τελικά οι περίφημοι κυνόδοντες, γεγονός που δεν είχαμε συνδέσει με τα δοντάκια γιατί ήταν μόνιμα πρησμένα τα ούλα του στα συγκεκριμένα σημεία από τότε, αλλά ήταν και λίγο άρρωστος, οπότε δεν μας φαινόταν παράλογη η γκρίνια και η υπερένταση. Καταλάβαμε ότι έσκασαν όταν είδαμε ματωμένα σάλια στο σεντονάκι του.

9maTp3.png

πρίν από 29 λεπτά , nat2308 είπε:

Στην περίπτωσή μας το τζελ ήταν σωτήριο, έστω και για λίγο, αναγκαστικά στα μεγάλα κλάματα του δίναμε και ντεπόν!

Στους 2,5 μήνες που γράφω ότι ξεκίνησε η ταλαιπωρία του μικρού, στη θέση των κυνόδοντων είχε κάτι άσπρα σημαδάκια και τρομάξαμε ότι κάτι έπαθε και ήταν σπυράκια. Πηγαίνοντας στον παιδίατρο είπε ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια περίπτωση και ότι είναι τα φατνία των δοντιών και φαίνονται έτσι γιατί τα ούλα είναι ανέτοιμα για οδοντοφυϊα.

Ο μικρός είναι τώρα 19,5 μηνών και μόλις χτες έσκασαν τελικά οι περίφημοι κυνόδοντες, γεγονός που δεν είχαμε συνδέσει με τα δοντάκια γιατί ήταν μόνιμα πρησμένα τα ούλα του στα συγκεκριμένα σημεία από τότε, αλλά ήταν και λίγο άρρωστος, οπότε δεν μας φαινόταν παράλογη η γκρίνια και η υπερένταση. Καταλάβαμε ότι έσκασαν όταν είδαμε ματωμένα σάλια στο σεντονάκι του.

Εγώ έψαχνα ένα τζελ που είχε μέσα ούζο ή κάτι άλλο, δεν θυμάμαι. Το είχαν όμως απαγορεύσει και μου είπε η φαρμακοποιό ότι ήταν το μόνο που έκανε κάποια δουλειά. Τελικά δεν πήρα τίποτα και το ξεπεράσαμε με τα μασόμενα παιχνίδια. Αλλά δεν ήταν η δική σου περίπτωση, του βγήκαν σταδιακά και όχι από τόσο νωρίς και ούτε αίμα στα σάλια, ούτε τίποτα.  

πρίν από 9 λεπτά , Mary1976 είπε:

Εγώ έψαχνα ένα τζελ που είχε μέσα ούζο ή κάτι άλλο, δεν θυμάμαι. Το είχαν όμως απαγορεύσει και μου είπε η φαρμακοποιό ότι ήταν το μόνο που έκανε κάποια δουλειά. Τελικά δεν πήρα τίποτα και το ξεπεράσαμε με τα μασόμενα παιχνίδια. Αλλά δεν ήταν η δική σου περίπτωση, του βγήκαν σταδιακά και όχι από τόσο νωρίς και ούτε αίμα στα σάλια, ούτε τίποτα.  

Γλυκάνισο έχει, όχι ούζο, και λέγεται mundisal το πιο συνηθισμένο τζελ. Υπάρχουν και πιο ήπιες εναλλακτικές, της frezyderm και της chicco π.χ.

9maTp3.png

πηρα ενα τζελ της frezyderm να δοκημασουμε οταν ερθει η ωρα, οταν ειμαι συγουρι δηλαδη οταν προκειταιι για δοντακια. Οσο για την πιπιλα ωντος βοηθαει αλλα φοβαμαι να το χρησιμοποιουμε πολυ μην εχουμε κανενα συνχηση θυλων μετα. Αλλα ακομα και τωρα οταν δεν θελει το στηθος και θελει να κοιμηθει την κοιμηζω με την πιπιλα και μετα της το παιρνω...τελως παντων μακαρη να μην εχουμε θεμα και με τουτο... Οσο για τα μασητικα πηρα ενα παρα πολυ μικρο της μαμ που ειναι απο 2 μηνων και το κραταει καπως και μοιαζει να το ψηλοδαγωνει.

Just now, nat2308 said:

Γλυκάνισο έχει, όχι ούζο, και λέγεται mundisal το πιο συνηθισμένο τζελ. Υπάρχουν και πιο ήπιες εναλλακτικές, της frezyderm και της chicco π.χ.

εδω (στο Βολο) το πουλανε ακομα αλλα το διαβασα καπου οτι σκληραινει τα ουλα και μετα ο πονος ειναι πολυ χειροτερος.

Διαφημίσεις

Το mundisal δεν έχει απαγορευτεί, αν μιλάμε γι'αυτό. Ούτε σκληραίνει τα ούλα, απλά ανακουφίζει. 

Όσο για τον θηλασμό, κι εγώ αποκλειστικά θήλαζα και δεν είχα κάποιο θέμα με την πιπίλα, αλλά την δίναμε μόνο όταν δεν είχαμε άλλη λύση για να ηρεμήσει και όχι συνέχεια, αλλά τον ανακούφιζε όντως τον μικρό.

Από τα σάλια και όλα όσα λες πάντως, μου θυμίζει ακριβώς τον δικό μου στην τότε φάση και είναι μάλλον πόνος οδοντοφυϊας.

9maTp3.png

Εμεις αφαγιες εχουμε απο 7,5μηνων.τωρα σχεδον 11.μια δοκιμαζει μια οχι.ποσοτητες δ εφαγε ποτε

Σαλια απο 3-4μηνων χαλια,αλλαζουμε πολλες φορες ρουχα μεσα στη μερα

Γκρινια δ θα ελεγα οτι εχει συχνα

Οταν βλεπω ομως οτι ποναει,μασουλαει θα του βαλω κρεμα κ θα ηρεμησει να φαει ε ναι καταλαβαινω οτι ποναει

Τη δυνατη χρησιμοποιουμε

Αλλα τη φρυζι την ειχα στην κορη μου.3φορες της ειχα βαλει.μουδιαζουν απλα για λιγο

Στον μικρο 3φορες εχω δωσει κ ντεπον για να κοιμηθει.ειχα ενα παιδι που για καποιο λογο επι 3ωρες ηθελε να κοιμηθει κ δ μπορουσε.θηλαζε,γλαρωνε,κ πεταγοταν πανω απο το κλαμα.αρρωστος δ ηταν.αλλα κ δοντι δ εσκασε

Στην κορη μου απλα βλεπαμε δοντια,κ αυτη δ πολυετρωγε,ηθελε πιο τραγανα,περασε κ βραδυ που θηλαζε ανα μιση ωρα,αλλα με τον μικρο ταλαιπωρουμαστε πιο πολυ

Τα δοντια πιστευω ειναι.δ βρισκω κτ αλλο.αλλα κ η παιδιατρος μας λεει ετοιμαζονται

Δεν έχουν στάνταρ εμφανίσεις, ούτε και είναι ίδια σε όλα τα μωρά. Η ανιψιά μου έβγαλε όλα τα δόντια χωρίς να το καταλάβουν καν, με τον δικό μου έχουμε δεινοπαθήσει... Χτες μου ξύπνησε κλαίγοντας και ουρλιάζοντας μαμά 2 φορές τα ξημερώματα από τον πόνο, του έδωσα ντεπόν και πάλεψα να τον κοιμίσω, αλλά ζορίστηκε πολύ. 

Ο πόνος είναι πολύ έντονος και δεν μπορούν ούτε να τον καταλάβουν ούτε να τον διαχειριστούν τα μωράκια.

Να βάζεις σαλιαρίτσες συνέχεια για να μη βρέχονται τα ρουχαλάκια. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις το τζελ της chicco με το ειδικό βουρτσάκι, το απαλό τρίψιμο συχνά βοηθάει.

9maTp3.png