Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Άγχος. Πίσω στη δουλειά..


λιλουμ

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας σε ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί πολλές μανούλες που πρέπει να γυρίσουν στη δουλειά.

Σε λίγες μέρες επιστρέφω στη δουλειά κ είδη έχω τύψεις που θα αφήσω το μωρό μου. Να σας πω ότι το έχω αφήσει 5 φορές από την ημέρα που γεννήθηκε! 3 φορές στη μητέρα μου μια στον άντρα μου κ μια στη πεθερά μου. Από της 5 φορές μόνο οι 2 ήταν για καφέ υπόλοιπες ήταν για δουλειές. Κ βέβαια δεν ήταν πάνω από 2 ώρες. 

Τώρα που είναι να γυρίσω στη δουλειά αναρωτιέμαι πως θα το αφήσω μόνο του. θα λείπω 9 ώρες. Η δουλειά μου είναι πρωί απόγευμα κ Λυπάμαι που θα λείπω τόσες πολλές ώρες κ θα έχω ελάχιστο χρόνο μαζί του. Αμέσως μετά αγχώνομαι για το πως θα τα βγάλει πέρα η μητέρα μου γιατί θα τον κρατάει πολλές ώρες κ ο μικρός μου δεν θέλει να κάθεται. Θέλει να περπατάει συνέχεια κ κάθεται ελάχιστα σε ριλαξ στο πάρκο...

Πως θα τα καταφέρει;;; είδη κ ο άντρας μου συμφωνεί στο ότι είναι πολύ δύσκολο να τον κρατάει κάποιος μόνος του χωρίς βοήθεια. Το ίδιο μου είπε κ η πεθερά μου. Να πω ότι τώρα η μητέρα μου έχει να τον κρατήσει πάνω από 2 μήνες. Όταν τον είχε κρατήσει ήταν πολύ μικρός κ ήταν κατά την διάρκεια του ύπνου που της τον άφησα. Στη πεθερά τον ειχα αφήσει πρόσφατα για δύο ώρες. 

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι ιδέα μου ότι δύσκολα θα τον κρατήσει η μητέρα μου. 

Κ νομίζω ότι αυτό με αγχώνει ακόμη περισσότερο. 

Σκέφτηκα κάνα παιχνίδι που να τον βάζεις επάνω κ να τον κάνεις βόλτες μέσα στο σπίτι.

Τι να κάνω;;; 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Αγαπητή φίλη.. welcome to the club! Ομοιοπαθής...Κι εγώ γυρίζω σε σκάρτο μήνα.. Εκπαίδευσε τη μαμά σου όσο μπορείς, φερτην στο σπίτι κάποιες μέρες να είστε μαζί πριν επιστρέψεις να τα ξαναθυμηθεί..δεν είναι τίποτα..και στην πορεία βλέποντας και κάνοντας, αν δείτε ότι δεν μπορεί μόνη βρίσκεται και μία εναλλακτική..Πόσο είναι το παιδάκι σας? Εμάς 8 μηνών.

Όσο για την επιστροφή στη δουλειά..σφίγγω τα δόντια και λέω απλά θα περάσει..Προσπαθώ να το δω σα μια νέα αρχή, ότι ξεκινάει τώρα μία καινούρια φάση της ζωής μας. Αυτή η σκέψη με βοηθάει αρκετά. Πιστεύω η πρώτη μέρα θα είναι δύσκολη μετά θα είναι σαν να μην έλειψα ποτέ. 'Ίδωμεν.. Καλή επιτυχία!!

Link to comment
Share on other sites

Για το αγχος κ τις τυψεις που νιωθεις δ μπορει να σε βοηθησει κανεις.τα περνανε ολες οο εργαζομενες μητερες

Για το οως θα ανταπεξελθει η μαμα σου σου εδωσε πολυ ωραια ιδεα η συμφορουμιτισσα.πες τη μαμα σου να ερθει καμια βδομαδα να δει πως περνατε τη μερα σας κ σιγα σιγα να συμμετεχει στο αλλαγμα της πανας,το ταισμα.εξηγησε της κ συ τι περιμενεις απο εκεινη οσο θα εισαι στη δουλεια

Ερχεται χειμωνας οποτε οι βολτες θα ειναι δυσκολες

Για μεσα στο σπιτι υπαρχουν καποια τυπου ποδηλατακια,δ ειμαι σιγουρη οτι ειναι καταλληλα για την ηλικια σας,κ φυσικα θα μπορουσε να τον βαζει κ στο καροτσι

Γενικα θα βρουνε δικους τους τροπους να περνανε την ωρα

Υπαρχει κ το jumperoo νομιζω λεγεται που μπαινει στην πορτα αλλα τα δικα μου δ νομιζω να τρελαινονταν

Link to comment
Share on other sites

Oι τύψεις και το άγχος δεν νομίζω να φεύγουν ποτέ, εγώ έχω γυρίσει στην δουλειά από όταν ήταν 10 μηνών και ακόμα έτσι νιώθω.

Δούλεψε το όμως με τον εαυτό σου αυτό όσο μπορείς, είναι μία δύσκολη μεταβατική περίοδος αυτή. Καμία μαμά δεν θέλει να αφήνει το μωράκι της για να πάει για δουλειά αλλά δυστυχώς όταν δεν υπάρχει άλλη λύση τι να κάνεις.

Αν θεωρείς πως η μαμά σου δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα  δοκίμασε μήπως για κάποιες ώρες μπορείς να έχεις νταντά έτσι ώστε να μην επιβαρύνεται..

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όλες οι μαμάδες που επιστρέφουν στη δουλειά νιώθουν όπως εσύ. Είναι σκληρό και για εμάς και για τα παιδιά μας. Πρακτικά, μόνο ο χρόνος θα σε κάνει σιγά σιγά να συνηθίσεις στην ιδέα. 

 

Για να έχετε μια εύκολη μετάβαση, φρόντισε το άτομο που θα κρατήσει το μωρό σου να έχει καθημερινή επαφή μαζί του για τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν ξεκινήσεις. Ιδανικά, καλό θα ήταν να μένει σπίτι όσες ώρες θα το κρατάει, να αναλάβει αυτό το φρόντισμα του παιδιού ενώ εσύ θα έχεις ρόλο επικουρικό. Αν θεωρείς ότι θα είναι κουραστικό τόσες ώρες να το έχει μόνο ένα άτομο, σκέψου την ιδέα να έχεις μια κοπέλα για ένα 4ωρο, ίσα να ξεκουράζει τη μαμά σου. 

Σε αυτή την ηλικία, ότι δραστηριότητα ή παιχνίδι και να σκεφτείς πάνω από 10 λεπτά δεν μπορεί να απασχολήσει ένα μωρό 8-10 μηνών. Μη φοβάσαι τις βόλτες ακόμα και το χειμώνα, καλό ντύσιμο και ειδικά αν έχει ήλιο η βόλτα είναι ιδανική.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα στα κορίτσια.

Κι εγώ στον 9ο μήνα "αποχωρίστηκα" τον μπόμπιρα, με μόνη διαφορά ότι από 3 μηνών τον έπαιρνα μαζί μου στο γραφείο, καθότι ελεύθερος επαγγελματίας. Είχα διαμορφώσει έναν χώρο που του είχα παρκοκρέβατο και καρέκλα φαγητού και ήταν κύριος :) Μετά μπήκε Δεκέμβρης, έπιασαν τα κρύα και πλέον δεν γινόταν να τον παίρνω μαζί μου, ελλείψει κεντρικής θέρμανσης στο κτίριο, οπότε ερχόταν η μητέρα μου και τον κρατούσε στο σπίτι μας. 

 

Να τονίσω τα εξής:

1) Με τη μητέρα μου ήταν ήδη εξοικειωμένο το παιδί, καθώς ερχόταν κάποιες ώρες και στο γραφείο και έμενε μαζί του, παρόλο που τις περισσότερες ώρες το μωρό απλά κοιμόταν. Η επαφή είχε επιτευχθεί και δεν φερόταν το παιδί σαν να έβλεπε κάποιον ξένο, οπότε όταν ήρθε η ώρα να μείνουν μόνοι τους δεν δημιούργησε προβλήματα.

2) Τις πρώτες μέρες ζορίστηκα περισσότερο εγώ, παρά το παιδί ή η μητέρα μου. Επί μία εβδομάδα ερχόμουν στο γραφείο για 2 ώρες, όπου το μυαλό μου ήταν στο παιδί κι έφευγα σαν την τρελή (χωρίς φυσικά να έχω κάνει δουλειά) για να γυρίσω να δω ότι το παιδί είναι εντάξει.

Εν ολίγοις, χρειάζεται μια περίοδος προσαρμογής για όλους!!!

 

Όσον αφορά το περπάτημα, επειδή κι ο δικός μου περπάτησε πολύ νωρίς, απλά φροντίσαμε να είναι το σπίτι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές και του πήραμε αυτό: http://www.fisher-price.com/el_GR/brands/laughandlearn/products/-Scooter-Smart-Stages. Το συγκεκριμένο σκούτερ τον κρατούσε απασχολημένο αρκετά, είτε με το να ανεβαίνει και να τον κάνει κάποιος βόλτα (είναι λίγο κουραστικό γιατί σκύβεις) ή απλά να κάθεται είτε με το να το επεξεργάζεται. Στο δικό μου παιδί δεν άρεσε οτιδήποτε το εγκλώβιζε, ενώ σε παιδί φίλης άρεσε πολύ αυτό που προτείνει η vicky86, είναι καθαρά θέμα παιδιού και δεν μπορείς να το προεξοφλήσεις.

 

Στράτες και συναφή δεν θα σου συνέστηνα, έχω διαβάσει πολλές αρνητικές μελέτες, τόσο ως προς τα ατυχήματα αλλά ως προς και την επίδραση στα οστά του παιδιού.

9maTp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις εκτός από αυτά που ειπώθηκαν απο όλους,  να αφήσεις και κάποιες γραπτές οδηγίες στη μαμά σου για θέματα που θεωρείς εσύ σημαντικά πχ τον τροπο που προετοιμάζεις το φαγητού του,  για να μην τα ξεχνάει. Κι εγω το ίδιο θα κανω οταν  θα το κρατάει η πεθερά μου.  Κ να της τονισεις ο,τι θέλει τον πρώτο καιρο να σε παίρνει τηλ ακόμα και χαζο να της φαίνεται.  Αν υπάρχει καλη θεληση και συνεργασία και απο τις 2 πλευρές μια χαρά θα πάνε ολα

 

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν θα πάρω την κλασική στράτα. Είχα στο μυαλό μου κάτι σαν αυτό που μου πρότεινε η vicky86 

Θέλω να πιάνεται γιατί είναι μικρός. Πιστεύω να του αρέσει κ να κάθεται. Προς θεού δεν λέω να την βγάζει όλοι την ημέρα εκεί το παιδί! Απλά κάποιες στιγμές για να ξεκουράζεται η μητέρα μου. Δόξα το θεό είναι γιαγιά που ενδιαφέρεται για την ψυχαγωγία του παιδιού. Το ξέρω γιατί κρατούσε κ τον ανιψιό μου. Αλλά εκείνος καθόταν στο πάρκο  στο πάτωμα κ του διάβαζε παραμύθια έπαιζε μαζί του με σχήματα κ του τα μάθαινε αριθμούς.. Έκανε πολλά πράγματα.

Εμένα όμως κάθεται πολύ δύσκολα! ! ! Πάρκο, ριλαξ καροτσι. Γιαυτό ανησυχώ.

Δυστυχώς θα μπει στο νόημα η μαμά μου μια βδομάδα πριν πάω για δουλειά! Το καλό είναι ότι στην αρχή θα είναι μαζί της κ ο άντρας μου. αλλά πάλι ανησυχώ όχι για το εάν θέλει την μάνα μου γιατί είναι παιδί που πηγαίνει σε όλους. Το θέμα μου είναι ότι δεν κάθεται. Από της 9 ώρες που θα λείπω της 2-3 ώρες κοιμάται της υπόλοιπες τι κάνουμε;;;;;;;;;; 

Αχ τι να πω. Άγχος για τον αποχωρισμό άγχος κ εάν θα τα καταφέρει η μητέρα μου. 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Αχ βρε λίλουμ αυτό το άγχος και εγώ το έχω ακόμα που είναι πλέον 3,5. Τύψεις που δεν είμαι κοντά του όλη μέρα, που κάποιοι το χαίρονται αντί για μένα. Σκέψεις … τι μάνα είμαι εγώ, τι παλιοκοινωνία είναι αυτή που μας χωρίζει από τα παιδιά μας και τέτοια. Δυστυχώς όμως έχουμε και εμείς ανάγκη τα λεφτά.

Πάντως είσαι τυχερή που έχεις τη μαμά σου, έχω ακούσει για πολλούς που αναγκάστηκαν να τα στείλουν από μηνών σε βρεφονηπιακό, με όσα συνεπάγονται αυτά. Επίσης καλύτερα η μαμά σου παρά η πεθερά, χεχε!

Θα δεις όμως ότι εκτός από την αρχή, που θα τρελαθείς από την κούραση, μετά θα ψιλοσυνηθίσει και ο οργανισμός σου το τρίπτυχο δουλειά – παιδί – έλλειψη ύπνου και ίσως να είναι καλύτερα από το να είσαι όλη μέρα σπίτι. Βέβαια για μένα το ιδανικό θα ήταν 3 μέρες εργασία και 4 μέρες σπίτι οπότε και δεν πήζεις με την ρουτίνα του σπιτιού και δεν κουράζεσαι ιδιαίτερα στη δουλειά και δεν χάνεις τη ζωή με το παιδί σου. Γιατί κακά τα ψέματα, όταν λείπεις 8-9-10-12 ώρες από το σπίτι και τις υπόλοιπες έχεις να καλύψεις όλες τις άλλες σου ανάγκες και δουλειές, ο χρόνος με το παιδί είναι λίγος. Ο ξεκούραστος δε χρόνος είναι με το σταγονόμετρο. Άντε μια Κυριακή και αυτή πάλι, αν δεν έχεις άλλες κοινωνικές υποχρεώσεις.

 

Αυτό που λες για παιχνίδι που θα το βοηθήσει κινητικά τώρα που αρχίζει να μπουσουλάει – σηκώνεται – γατζώνεται – είναι τα αυτοκινητάκια περπατούρες.

 

Εμείς είχαμε πάρει την Kiddieland Περπατούρα Mickey & Friends (περίπου 40 ευρώ) και στην αρχή απλά πιανόταν και την τσουλούσε, έπαιζε με τους ήχους που κάνει και μετά άρχισε να ανεβαίνει πάνω και να πηγαίνει βόλτες. Μέχρι σήμερα ακόμα ασχολείται καθημερινά με αυτή και δεν έχει πάθει τίποτα. Τα έβγαλε με το παραπάνω δηλαδή τα λεφτά της.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την εμψύχωση κ για της ιδέες σας. 

Η αλήθεια είναι πως δόξα το θεό έχω την μαμά μου κοντά κ όχι την πεθερά. Στη μάνα μου ότι εντολή θα δώσω θα γίνει έτσι όπως το λέω, κατά γράμμα! ! ! Μπορεί να διαφωνήσει σε κάτι άλλα δεν θα ανακατευτεί. Θα μου πει την γνώμη της τι πιστεύει ότι είναι σωστό αλλά θα κάνει αυτό που θα της πω εγώ. 

Θα δω σε κατάστημα παιχνιδιών τι μπορώ να πάρω κ ο θεός βοηθός! Ελπίζω ο μικρός να αρχίζει να κάθεται κ λίγο παραπάνω ώστε κ η μητέρα μου να τα καταφέρει, αλλιώς τα πράγματα θα είναι πολυυυυυυ δύσκολα! 

Όταν εγώ πιο νέα κ κουράζομαι απίστευτα κ περιμένω πότε θα κοιμηθεί για να ξεκουραστώ φαντάζομαι η μητέρα μου ότι θα κουραστεί πολύ πιο γρήγορα. 

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...