Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ ΔΟΣΗ ΙΛΑΡΑΣ (MMR)

Recommended Posts

Καλημερα! Εχω ενα κοριτσακι 15 μηνων, το οποιο εχει ηδη κανει την πρωτη δοση του mmr τον ιουλιο, οταν ηταν 13 μηνων. Ο γιατρός μας ειπε ειπε οτι λογω της εξαρσης της ιλαρας στην Ελλάδα θα πρέπει να κανει την επαναληπτικη δοση μετα απο ενα τριμηνο (και οχι 4-6 χρονων που γινοταν μεχρι τωρα) για να ειναι πληρως προστατευμενη. Εχει καμια πληροφορια καποια κοπελα για κατι τετοιο? Θα το κανετε? 

12.06.2016 Σ'αγαπώ!

Διαφημίσεις

Υπάρχουν οδηγιες του ΚΕΛΠΝΟ σε ολα τα μέσα. Εχει αλλαξει το πρόγραμμα των εμβολιασμών για τα παιδιά και όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει επαναληπτική δόση οι ίδιοι πρέπει να εμβολιαστούν επίσης. 

10 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Υπάρχουν οδηγιες του ΚΕΛΠΝΟ σε ολα τα μέσα. Εχει αλλαξει το πρόγραμμα των εμβολιασμών για τα παιδιά και όσοι ενήλικες δεν έχουν κάνει επαναληπτική δόση οι ίδιοι πρέπει να εμβολιαστούν επίσης. 

Όντως, αυτό είναι το φλέγον θέμα των ημερών. Έχουν δοθεί οδηγίες στους παιδιάτρους. Εγώ το έμαθα από συνάδελφο που έχει κόρη 18 μηνών και έκανε τώρα την πρώτη δόση και σε 4 μήνες πρέπει να κάνει την δεύτερη. Τους είπε ο παιδίατρος ότι με την πρώτη δόση είναι προστατευμένο το παιδί κατά 95%, άρα η δεύτερη δόση καλύπτει το υπόλοιπο.. Ο δικός μου το έκανε 13 μηνών και τώρα που έκλεισε τα τρία έχουμε ραντεβού στις 30/9 για τη δεύτερη δόση. Και αναρωτιέμαι... Αυτό δεν είναι το περίφημο εμβόλιο που κατηγορήθηκε για αυτισμό; Εν τω μεταξύ εγώ μάλλον δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί τότε οι γονείς πολύ απλά δεν το έκαναν.... με την αιτιολογία ότι ανέβαζε πυρετό. Δεν ήταν στα υποχρεωτικά εμβόλια. Η παθολόγος μου θα ρωτήσει στο Παστέρ σε πόσο διάστημα βγαίνουν τα αντισώματα, και αν αργούν, θα το κάνω κι εγώ άμεσα. Πάντως, η παθολόγος μου ήταν πολύ ανήσυχη με το θέμα, και δικαίως θα έλεγα.

12 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Όντως, αυτό είναι το φλέγον θέμα των ημερών. Έχουν δοθεί οδηγίες στους παιδιάτρους. Εγώ το έμαθα από συνάδελφο που έχει κόρη 18 μηνών και έκανε τώρα την πρώτη δόση και σε 4 μήνες πρέπει να κάνει την δεύτερη. Τους είπε ο παιδίατρος ότι με την πρώτη δόση είναι προστατευμένο το παιδί κατά 95%, άρα η δεύτερη δόση καλύπτει το υπόλοιπο.. Ο δικός μου το έκανε 13 μηνών και τώρα που έκλεισε τα τρία έχουμε ραντεβού στις 30/9 για τη δεύτερη δόση. Και αναρωτιέμαι... Αυτό δεν είναι το περίφημο εμβόλιο που κατηγορήθηκε για αυτισμό; Εν τω μεταξύ εγώ μάλλον δεν έχω κάνει το εμβόλιο, γιατί τότε οι γονείς πολύ απλά δεν το έκαναν.... με την αιτιολογία ότι ανέβαζε πυρετό. Δεν ήταν στα υποχρεωτικά εμβόλια. Η παθολόγος μου θα ρωτήσει στο Παστέρ σε πόσο διάστημα βγαίνουν τα αντισώματα, και αν αργούν, θα το κάνω κι εγώ άμεσα. Πάντως, η παθολόγος μου ήταν πολύ ανήσυχη με το θέμα, και δικαίως θα έλεγα.

Εκανα αντισωματα, τα κάνουν όλα τα μεγάλα κέντρα, δε χρειάζεται πια στο παστερ. Θέλουν 2 μέρες.

Διαφημίσεις

Το εμβόλιο κοστίζει γύρω στα 14 ευρώ (13,97 νομίζω). Το έκανα την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς είχα κάνει μόνο μια δόση. Και ο παθολόγος μου αλλά και ένας παιδίατρος που ρώτησα ήταν κάθετοι στο να το κάνω, ειδικά από τη στιγμή που ασχολούμαι με παιδιά, πολλά από τα οποία (για διάφορους λόγους) δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Από την Πέμπτη, ΔΕΝ ανέβασα πυρετό, παρά μόνο είχα λίγο πόνο γύρω από το σημείο του "τσιμπήματος" και το Σάββατο είχα λίγη διάρροια που μπορεί να ήταν και άσχετη από όσο μου είπε η γιατρός.

πρίν από 24 λεπτά , emmaki είπε:

Το εμβόλιο κοστίζει γύρω στα 14 ευρώ (13,97 νομίζω). Το έκανα την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς είχα κάνει μόνο μια δόση. Και ο παθολόγος μου αλλά και ένας παιδίατρος που ρώτησα ήταν κάθετοι στο να το κάνω, ειδικά από τη στιγμή που ασχολούμαι με παιδιά, πολλά από τα οποία (για διάφορους λόγους) δεν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Από την Πέμπτη, ΔΕΝ ανέβασα πυρετό, παρά μόνο είχα λίγο πόνο γύρω από το σημείο του "τσιμπήματος" και το Σάββατο είχα λίγη διάρροια που μπορεί να ήταν και άσχετη από όσο μου είπε η γιατρός.

Με το εμβόλιο της ιλαράς από όσο θυμάμαι με τα παιδιά περιμένεις πυρετό μετά από περίπου 2 βδομάδες.

Εκτός από το MMR υπάρχει κ το Priorix αλλά και αυτό είναι πολυδύναμο δλδ για ιλαρά, ερυθρά, παρωτιτιδα. Ενημερωτικά, λόγω έλλειψης του πρώτου μπορεί να γίνει το άλλο.

Διαφημίσεις

Καλημέρα 

για να βοηθήσω

1)Το ΜΜR δεν κάνει παρενέργειες και  πυρετό όπως τα άλλα εμβόλια 'άμεσα αλλα κάνει αν ειναι ως ''παρενέργεια''  πυρετό απο τις 7 εως 11 μέρες μετά τον εμβολιασμό. 

2)Εκτάκτος τώρα ... Οσα παιδάκια κάνουν το MMR κάτω απο ~14 μηνών πχ 12 μηνών θα κάνουν 2η δόση κανονικά στους 14-15 μηνες και μετα 3η δόση με βάση το κανονικό πρόγραμμα εμβολιασμού.

Δηλαδή  προστίθεται στα μικρά μια 3η δόση επιπλέον για ασφάλεια τώρα λόγω έξαρσης άλλα επειδή δεν είναι αποτελεσματικό σε μικρές ηλικίες δεν θα προσμετράτε ως δόση της κανονικής σειράς των 2 δόσεων εμβολίων . 

Καλημέρα, όπως τα λέει η ferby, κάναμε σήμερα το priorix σε ηλικία 19 μηνών (όσο πιο αργά μετά τους 12 τόσο καλύτερα μας είπε, αυτό όμως μόνο αν δεν υπήρχε η έξαρση) και θα επαναλάβουμε με την επαναληπτική σε 3 μήνες. Πυρετός και εξάνθημα ιλαράς εμφανίζεται πράγματι, αν εμφανιστεί, σε 7 με 11 μέρες μετά.

Επίσης, κάναμε τα αντισώματα οι γονείς με κόστος 30 ε ο καθένας, παλιά και τωρινά.

GCqDp3.png qpsdp2.png

1 ώρα πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Με το εμβόλιο της ιλαράς από όσο θυμάμαι με τα παιδιά περιμένεις πυρετό μετά από περίπου 2 βδομάδες.

Τι να πω.... Εμένα μου είπαν ότι μπορεί να ανέβαζα πυρετό και άμεσα (εκτός από το 7-11 μέρες μετά). 

Αυτό μου είπε η γιατρός, αυτό λέω

Για την ανιψιά μου που έκλεισε τα 2, είπε η παιδίατρος να κάνει τώρα την επαναληπτική λόγω της έξαρσης.

Σήμερα που συζήτησα κι εγώ με τον δικό μας παιδίατρο και ο μικρός είναι 19 μηνών, μου είπε ότι καλό είναι να την κάνουμε, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα επίμονος, γιατί κάναμε την πρώτη δόση τον Μάιο (priorix tetra).

Πάντως μου είπε και για τον σύζυγο που δεν έχει περάσει ιλαρά και είναι γεννημένος το 1975, ότι καλό είναι να εμβολιαστεί και αυτός!

9maTp3.png

Κι εμείς κάναμε το εμβόλιο το mmr μόλις κλείσαμε 12 μήνες, νωρίτερα δηλαδή, λόγω της έξαρσης. Μας είχε πει ο γιατρός ότι αν κάνει πυρετό μετά από 10 μέρες μπορεί να είναι από το εμβόλιο και όντως έκανε, πιθανολογώ πως είναι από το εμβόλιο μιας και όντως ήταν μετά από 10 μέρες περίπου και δεν είχε άλλο σύμπτωμα. Κράτησε 1 μέρα. 

Ναι αυτό είναι το εμβόλιο που έχει κατηγορηθεί για αυτισμό κι αφού κάποιοι γονείς έγιναν γιατροί κι αποφάσισαν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους εξού τώρα και η έξαρση της ιλαράς. Συγχαρητήρια τους.

Εγώ και ο σύζυγος έχουμε κάνει μόνο την πρώτη δόση και σκεφτόμαστε να μετρήσουμε αντισώματα και να το κάνουμε κι εμείς, είδωμεν. Από όσο ξέρω κυκλοφορεί και μόνο του.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...