Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

eurodisney??


rozanna

Recommended Posts

λοιπόν συνεχίζοντας τα όσα σας έγραψα στο θέμα ψυχολογίας κλπ, ο άντρας μου μου είπε να κανονίσουμε να πάμε ένα ταξιδάκι. Ενώ θα μου άρεσε να πάμε οι δυο μας , τελικά μάλλον θα το ευχαριστιόμουν καλύτερα αν πηγαίναμε οικογενειακώς στην eurodisney! και πιστεύω ότι και τα παιδιά θα ξετρελλαθουν!! θα σας πω τα δεδομένα και σας παρακαλώ να μου πείτε εντυπώσεις αν έχετε πάει, προτάσεις , διευκρινήσεις για ταξίδι στο εξωτερικό με παιδιά κλπ κλ΄π

1. τα παιδιά μος είναι 4 και 5,5 χρονών

2. δεν θα πάμε Χριστούγεννα λόγω δουλειάς, το σκεφτόμαστε για Φεβρουάριο

3. δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάμε μέσω κάποιου πρακτορείου σαν γκρουπ ή μόνοι μας (εδώ θέλω πολύ ανάλυση όποιος έχει εμπειρία, please....)

4. δεν ξερουμε Γαλλικά!

5. δεν γνωρίζω κανένα αξιόπιστο πρακτορείο πχ ξέρω τον Γκίνης σαν όνομα αλλά δεν έχω εμπειρία από τις υπηρεσίες του

6. τα παιδιά χρειάζονται διαβατήριο? (θα ρωτήσω στα κεπ αλλά έτσι για να ξέρω μέχρι να πάω, ρωτάω)

7. γενικά τί με συμβουλεύετε?

 

πέρισυ είχαμε πάει Μιλάνο οι δύο μας στον κουμπάρο μας που δούλευε εκεί, ήταν ωραία αλλά επειδή και αυτός δούλευε δεν μπορούσε να μας ξεναγήσει ιδιαίτερα, δεν είχαμε μεταφορικό μέσο και γενικά δεν ξέραμε πού να πάμε και τί να δούμε..γι'αυτό σκεφτόμουν το γκρουπ, για να μας πάνε και να μας δείξουνε 5 πράγματα ..τί λέτε??

 

ευχαριστώ :D

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΙΑ ΤΙΜΗ 1000,00 ΤΟ ΑΤΟΜΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΜΟΥΣΕΙΩΝ) ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ EURODISNEY ΚΑΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

ΡΩΤΗΣΑ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΥΨΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΝ

Link to comment
Share on other sites

Ααααχχχ...

και πάλι

Ααααχχχ...

 

Είναι κα-τα-πλη-κτι-κά στο Παρίσι και στη Eurodisney!!!!!

Πήγαμε με τον άντρα μου οι δυό μας πέρσυ το Πάσχα (τέλος Απριλίου ήταν), μας έκανε πολύ καλό καιρό (όντως βρέχει συχνά). Δε θα σου πρότεινα Φεβρουάριο, καλύτερα κανόνισε για μετά το Πάσχα. Επίσης υπολόγισε ότι θα ξεφύγεις αρκετά από τον προϋπολογισμό σου. Εμείς δώσαμε 800€ το άτομο στα εισητήρια (αεροπορικά, ξενοδοχείο 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό μόνο, μεταφορές με πούλμαν και μια δίωρη εκδρομή στον Σηκουάνα), αλλά τελικά γυρίσαμε πίσω έχοντας χαλάσει άλλα τόσα σε ψώνια, δώρα κλπ

 

Αν θα πας με γκρουπ ή μεμονωμένα, εξαρτάται από το τι θες και κυρίως τι μπορείς να κάνεις. Αν έχεις σκοπό πχ να μείνεις στη Eurodisney και να μην κουνήσεις, να πάτε μόνοι σας (τα ξενοδοχεία μέσα στη Eurodisney είναι πραγματικά παραμυθένια!) Το γκρουπ να το σκεφτείς αν θες να βολτάρεις στο Παρίσι. Ομως τα πιτσιρίκια σου είναι μάλλον μικρά για να τα τρέχεις με το γκρουπ (το ωράριο είναι εξοντωτικό, ξεκινάς από τις 8 το πρωί και τρέχεις μέχρι το βράδυ). Ισως θα ήταν προτιμότερο να πάτε μόνοι σας, υπάρχουν πολλοί ταξιδιωτικοί οδηγοί (βιβλία εννοω), χάρτες και άπειρες πληροφορίες στο internet, αν μελετήσεις από πριν, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο κοντά σε στάση του μετρό και να μετακινείστε με αυτό, είναι το πιο γρήγορο μέσο, διευκολύνει πάαααρα πολύ (τα εισητήρια είναι λίγο τσουχτερά, αλλά τι να γίνει). Αυτά που θα δεις με το γκρουπ, είναι τα κλασσικά: πύργος του Άιφελ, Τροκαντερό, Βερσαλίες, Μουσείο Λούβρου -ίσως και μουσείο Ορσέ-, αψίδα του Θριάμβου, Μονμάρτη, Eurodisney. Το πολύ πολύ κάποιο βράδυ να κανονίσουν έξοδο σε καμπαρέ (με έξτρα χρέωση εννοείται) και ίσως εκδρομή κάπου στα περίχωρα. Δεν ξέρω πόσο θα ευχαριστηθούν τα παιδάκια σου με το γκρούπ, ενώ αν κανονίσετε πρόγραμμα οι δυό σας, θα μπορείτε να περιλάβετε δραστηριότητες που θα ενδιαφέρουν και τους δύο (πχ παιδικό μουσείο, μουσείο φυσικής ιστορίας κλπ). Το Παρίσι σου παρεχει στην κυριολεξία άπειρες δυνατότες!

 

Όσο για τη γλώσσα, αν μιλάτε αγγλικά, μη φοβάσαι τίποτα, θα συνεννοηθείς άνετα. Εγώ που ξέρω γαλλικά, ελάχιστες φορές τα χρησιμοποίησα και αυτό περισσότερο για να εξασκηθώ λιγο.

 

Τώρα για τη Eurodisney τι να πω... ή μαλλον τι να πρωτο-πω!... Είναι παράδεισος για τα παιδιά. Όλα τα καταστήματα είναι κουκλίστικα, έχουν δημιουργήσει μια πολη σαν παραμύθι... Προσωπική μου άποψη είναι ότι τα παιδάκια σου θα το ευχαριστηθούν περισσότερο σε μεγαλύτερη ηλικία, τώρα είναι λίγο μικρά. Όχι ότι δε θα τους αρέσει ή δε θα καταλάβουν, απλά θα είναι σα να τα πηγαίνεις στο λουνα παρκ ενώ αν ήταν μεγαλύτερα θα είχαν συνείδηση του τι εστι Eurodisney, τώρα ίσως είναι το ίδιο (και σίγουρα πιο οικονομικό) να τα πας μια βόλτα στο Allou... Για το ελάχιστο ύψος στα παιχνίδια, αυτό ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, όμως μιλάμε για πολύ μικρά παιδάκια (κυκλοφορούν και πιτσιρίκια που δεν έχουν καν χρονισει όπως καταλαβαίνεις :D )

 

Για το διαβατήριο δεν ξέρω να σου πω σίγουρα. Μεσα στην ευρωπαϊκή ένωση μπορείς να κυκλοφορήσεις μόνο με την ταυτότητά σου (αν είναι καινούριου τύπου, οχι απ΄τις παλιές), αλλά επειδη τα πιτσιρίκια δεν έχουν ταυτότητα, νομίζω πρέπει να έχουν διαβατήριο. Ρώτησε σε ένα αστυνομικό τμήμα, πλέον εκεί εκδίδουν τα διαβατήρια και όσο κι αν φαίνεται αξιοπερίεργο, το παίρνεις στα χέρια σου μέσα σε μια βδομάδα!

 

Άντε καλό ταξίδι, είμαι σίγουρη ότι θα περάσετε υπέροχα!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

κορίτσια μου ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!! απ'ό,τι κατάλαβε και οι δύο μου λέτε ότι καλύτερα να μην πάμε μαζί με τα παιδιά στη eurodisney γιατί μάλλον δεν θα το πολυκαταλάβουν ακόμη.. ξέρετε ποιό είναι το ζήτημα? σκέφτομαι πχ ότι από του χρόνου που ο γιος μου θα πάει δημοτικό και η κόρη μου νήπιο, θα αρχίσουν ίσως και τα παραπάνω έξοδα και υποχρεώσεις

πχ αγγλικά ίσως.... όπως επίσης και το γεγονός ότι τα παιδιά δεν μπορούν να χάνουν μαθήματα άμα αρχίσουν το δημοτικό , οπότε μας περιορίζει λίγο ..

αν τελικά δεν πάμε eurodisney και δεδομένου ότι μας έχουν τρελλάνει να τα πάμε κάπου αεροπορικώς :D τί θα προτείνατε?? για πείτε , για πείτε :roll::?::roll::?:

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Link to comment
Share on other sites

Πήγαμε με το σύζυγο το 2002 στο Παρίσι και μας άρεσε πάρα πολύ. Πήγαμε με γκρουπ, το πρακτορείο δεν το είχαμε ψάξει ιδιαίτερα, απλά ήταν κοντά στο σπίτι και αρκετά οικονομικό. Πολλά πρακτορεία μαζί μάζευαν συμμετοχές και τελικά δεν ξέραμε ποιος οργάνωνε την εκδρομή. Ο συνοδός του γκρουπ αποδείχθηκε απατεώνας καθώς μας ζήτησε 25 ευρώ το άτομο για την κρουαζιέρα στο Σηκουάνα και εκ των υστέρων είδαμε ότι είχε 7, του κάναμε φασαρία και δικαιολογήθηκε ότι μας πήγε μια βόλτα με το πούλμαν το προηγούμενο βράδυ (μετά τα μεσάνυχτα όπου όλοι κοιμόμασταν από την κούραση) η οποία ήταν έξτρα. Τελικά εγκαταλείψαμε το γκρουπ από τη δεύτερη μέρα κιόλας και πήγαμε μόνοι μας σε όλα τα αξιοθέατα.

Το Παρίσι, λόγω του ότι έχει μετρό, είναι μια πόλη όπου μπορείς να κινηθείς μόνος σου. Αν είναι να πας με γκρουπ να φροντίσεις να είναι καλό το πρακτορείο και να διοργανώνει μόνο του την εκδρομή και να μην είναι απλά μεσάζοντας. Επίσης να ξεκαθαρίσεις ότι εφόσον πάτε με γκρουπ θα σας μεταφέρουν με πούλμαν και όχι με το μετρό. Υπάρχουν κλεφτρόνια που έχουν αδυναμία στα γκρουπ (είμασταν παρόντες σε κλοπή πορτοφολιού από μέλος του γκρουπ μας πριν το εγκαταλείψουμε). Επίσης η ημιδιατροφή σε δεσμεύει ως προς την ώρα και δεν σε αφήνει να αξιοποιήσεις το χρόνο σου όπως θέλεις αν δεν θέλεις να ακολουθήσεις το γκρουπ.

Στη Disneyland υπάρχει όριο ύψους στα παιδιά (νομίσω 1,30 m) για λόγους ασφαλείας μόνο στα παιχνίδια που αναπτύσσουν ταχύτητα (γρήγορα τρενάκια, space mountain, indiana jones κλπ) στα οποία πρέπει όταν ασφαλίζει η μπάρα που κατεβαίνει στη θέση, να εφαρμόζει σωστά και να μην υπάρχει κίνδυνος να βγει κανένα παιδάκι από τη θέση του. Υπάρχουν όμως πολλά-πολλά παιχνίδια που μπορούν να μπουν τα μικρά παιδάκια. Και να υπολογίσετε μια ολόκληρη μέρα στη Disneyland. Ένα ωραίο μέρος σαν τη Disneyland είναι το πάρκο του Αστερίξ, που είναι κοντά στη Disneyland, αλλά τα περισσότερα παιχνίδια είναι με νερά, λιμνούλες, τεχνητά ποταμάκια που πας με φουσκωτή βάρκα κλπ. Δεν είμαι σίγουρη όμως αν ο Φεβρουάριος ενδείκνυται για το πάρκο του Αστερίξ.

Γενικά πάντως το Παρίσι είναι πανέμορφο και έχει πολλά μέρη να πας. Οι μέρες σας εκεί θα είναι γεμάτες. Καλά να περάσετε !

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

μαριορι ευχαριστώ ...πάντως με μπερδεύετε -με την καλή έννοια! τελικά να πάμε ή να κανονίσουμε πουθενά αλλού? :roll::roll::roll::roll::roll::roll:

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Link to comment
Share on other sites

Να πάτε βέβαια!

Οχι μόνο για τα μικρά αλλά και για εσάς!

Η Eurodisney έχει την μαγική ικανότητα όσο χρονών και αν είσαι να σε ξανακάνει παιδί!

Να πάτε και στο πάρκο του Αστεριξ!

Οσο για το γκρουπ νομίζω οτι ειναι μια καλή ιδέα γιατι σου δειχνουν αρκετα αξιοθέατα και βέβαια εχεις την δυνατότητα αν δεν θες να πας κάπου να μην ακολουθήσεις και να κάνεις κάτι δικό σου!

Εμεις τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Manessis αλλά βέβαια δεν ξέρω αν έχει βγάλει φέτος το ταξίδι αυτο!

Ρίξε μια ματιά στο http://www.manessistravel.gr/

Link to comment
Share on other sites

Tα παιδια θελουν διαβατηριο.

Εμεις πηγαμε περσυ μαζι με τα παιδια και ηταν η μεγαλη 6 χρ και τα μικρα μου 4χρ.Περασαν καταπληκτικα...ενθουσιαστηκαν παρα πολυ (καθως ειδαν ολους τους ηρωες των dvd απο κοντα) και ακομα αναφερουν τι ωραια περασαν :wink:

Οποτε επειδη κι εγω ειχα αυτες τις αμφιβολιες μου για την ηλικια τους..τελικα χαιρομαι παρα πολυ που τις πηγαμε :D

Εαν πας θελεις το μινιμουμ 2 μερες μεσα στην Ντισνεϊ (εμεις με 2 μερες μεσα..νιωθω οτι θελαμε ακομα μια στα σιγουρα) και σιγουρα εκει μεσα δεν χρειαζεσαι ξεναγο.Επισης καλα θα ηταν να μεινετε σε ξενοδοχειο μεσα...οπου ακομα και μακρυα να ειναι σχετικα..εχει καθε 15 λεπτα να θυμαμαι λεωφορεια που σε πηγαινοφερνουν δωρεαν (καλα καλα τα εχεις ηδη πληρωσει :lol: )

Οσο για το υψος.. τι να πω..υπηρχαν σαφως παιχνιδια που ηταν μονο για ενηλικες ή μονο για παιδια ή και για μεγαλους-παιδια.

Link to comment
Share on other sites

Και εμείς κλείσαμε ταξιδάκι τώρα τα χριστούγεννα στο παρίσι. Το ταξιφιωτικό γραφείο που βρήκαμε είχε προσφορές και μετα απο πολυυυυυύ ψάξιμο καταλήξαμε. Ένα site που θα σε βοηθήσει πάρα πολύ είναι το Travelink.gr όπου έχει όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία και όλες τις εκδρομές δίνοντας σου ευκαιρία να συγκρίνεις τιμές και παροχές. Αυτά απο εμένα. Καμμιά συμβουλή που να πάμε με τον αντρούλη μου έχετε? κατι ρομαντικό ίσως? Μακάρι να μας έρθει το παιδάκι εκεί!

a84026bdda.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Φυσικα και να πας ΜΕ τα παιδια.

Ειναι σε μια ηλικια παυ δεν εχετε πανες,αλεσμενες τροφες,πολλες ωρες υπνου και θα καταλαβουν πολυ περισσοτερα απο οσα νομιζεις :wink:

Πηγαμε φετος το καλοκαιρι με τον Αλεξανδρο που ηταν 5,5 και περασαμε υπεροχα!!!!!!

Να πας στο Παρισι ομως,και φυσικα 1,2 μερες στην disneyland.

Εχει τοσα πραγματα να δεις και να κανεις στο παρισι που ειναι κριμα να τα χασεις.

Με το μετρο στο παρισι πας παντου!!!!!

Εναν καλο οδηγο αν παρεις με εναν καλο χαρτη.ολα θα ειναι καλα!!!!

Δες εδω τα μερη που πηγαμε με το παιδι να παρεις ιδεες. :wink:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=9342

Εμεις ειχαμε τον οδηγο explorer οδηγοι του κοσμου ΠΑΡΙΣΙ

Και ετσι βρηκαμε αυτα τα μερη :wink:

Καλα με περασετε :D:D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Αφροδίτη, Μάχη και Νινέττα σας ευχαριστώ!!

Μάχη μπήκα προχτές στο travelink αλλα μάλλον τα έκανα εγώ μαντάρα γιατί ενώ του έβαζα ημερομηνίες Φεβρουαρίου , δεν μου έβγαζε καθόλου ταξίδια ή μήπως ακόμη δεν τα έχουν οργανώσει? αλλά είναι δυνατόν ? αφού υποτίθεται ότι το κανονίζεις 1 χρόνο πριν για να πετύχεις καλές τιμές? μάλλον θα έκανα κοτσάνα :? θα το ξανακοιταξω σύντομα...

μακάρι κάθε μέρα που ξυπνάω να γίνομαι και καλύτερος άνθρωπος..

Link to comment
Share on other sites

rozanna, τι γίνεσαι? ετοιμάζεστε?!!? :lol:

Για τα πακέτα του Φεβρουαρίου που ρωτάς είναι λίγακι νωρίς ακόμα, τα προγράμματα τα βγάζουν περίπου ένα μήνα πριν, νομίζω.

αλλά καλύτερα θα'ταν να πάρεις τηλ, γιατί αργούν να ανανεώσουν τις σελίδες τους.

Στα αεροπορικά όμως μπορείς να κάνεις κράτηση από πολύ νωρίς και σε συμφέρει αφάνταστα, εμείς αυτό κάνουμε - βρίσκουμε φθηνά εισιτήρια, ένα δωμάτιο μέσω internet και να το ταξιδάκι μας!! Ένας οδηγός και μηχανή στα χέρια και φύγαμε!!!!Πολύ πιο οικονομικά και χαλαρά!! :D

Τώρα, με τα παιδάκια σου φαντάζομαι θα θέλεις κάτι περισσότερο προγραμματισμένο...

Link to comment
Share on other sites

καποιος γνωστος μου ειπε οτι στη ντισνευλαντ γινεται χαμος απο απαγωγες παιδιων... μου ειπε κατι φασεις και ιστοριες, μου σηκωθηκε η τριχα... δε ξερω αν ειναι αληθινες η μουφα, αλλα για καλο και για κακο, μην αφησετε τα πιτσιρικια απο τα χερια σας, σε καμια περιπτωση...

 

οι καιροι ειναι περιεργοι και το κακο παραμονευει!! δε θελω νας σας φρικαρω, αλλα το νου σας... τι να πω ρε παιδι μου.... τρελαινομαι οταν ακουω για απαγωγες παιδιων, εμπορια οργανων,παιδικη πορνεια...

Link to comment
Share on other sites

Παρίσι!!!!!!!!!!!!!!!

 

Αχ πάρτε και μένα. Πήγα στο Παρίσι πέρσυ τον Φεβρουάριο και θέλω να ξαναπάω το συντομότερο.

 

Πήγαμε χωρίς τον μικρό φυσικά γιατι ήταν πολύ μικρός. Ήταν η πρώτη φορα και η μοναδική ίσως που τον άφησα. Ήμουν λίγο δαγκωμένη αλλα τελικά πέρασα υπέροχα. Πήγαμε για 8 ημέρες και όλο το ταξίδι μαζί με πολλά δώρα μας βγήκε 3500€. Αναγκάστηκα να φανταστείς να αγοράσω βαλίτσα απο το Παρίσι για το δώρα που πήρα (ειδικά στον γιό μου). Πήγαμε μόνοι χωρίς γκρούπ και για αυτό μας βγήκε και πιο οικονομικά πιστεύω.

 

Γνώμη μου είναι να πάς μόνοι σας, χωρίς παιδιά. Ειδικά στην disney δεν τους επιτρέπεται να κάνουν πολλά πράγματα. Σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια τα παιδιά πρέπει να είναι άνω του 1,30 σε ύψος για να τους επιτραπεί η είσοδος. Δεν μπορώ να πω... είναι η απολυτη ευτυχία για τα παιδιά η Dinsey αλλα μάλλον πρέπει να μεγαλώσουν λίγο ακόμη για να τα πάρεις μαζί σου σε αυτό το ταξίδι. Και θα συμφωνήσω και με αυτό που σου είπαν τα κορίτσια ότι με το γκρούπ θα κουράσεις τα παιδιά.

 

Μπορώ να μιλάω για το Παρίσι ώρες και μέρες. Αν τελικά αποφασίσετε να πάτε πεσ μου για να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες.

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κοριτσάκια και εγώ θέλω πληροφορίες!!!

Ξαφνικά αποφασίσαμε να πάμε και εμείς - και να φανταστείτε την Παρασκευή που έγραφα στο τόπικ ούτε που το φανταζόμουνα ότι σε μια εβδομάδα θα βρίσκομαι εκεί!!!!!!

Μου έκανε έκπληξη ο άνδρας μου!

Λοιπόν, πετάμε την Πέμπτη (αντί Τετάρτη - λόγω απεργίας :evil: ) και επιστρέφουμε την Κυριακή, θα ήθελα να μάθω αν αξίζει να πάμε eurodisney μιας και δεν έχουμε παιδιά και έχουμε λίγες μέρες

στη διάθεση μας?

Link to comment
Share on other sites

Θα πάτε μόνοι σας, απ'ό,τι καταλαβαίνω.

Αν προετοιμάσετε από πριν το πρόγραμμα, μια χαρά βγαίνει, προλαβαίνεις να δεις τα βασικά στο Παρίσι, να πας στη Eurodisney και να κάνεις και ψώνια. Προτείνω:

Πρώτη μέρα: πύργος του Άιφελ-Τροκαντερό, Μονμάρτη και το βραδάκι στην αψίδα του Θριάμβου, βόλτα και καφέ ή φαγητό στη λεωφόρο την Ιλισιων Πεδίων

Δεύτερη μέρα: Βερσαλίες, Μουσείο Λούβρου

Τρίτη μέρα: Eurodisney, το βραδάκυ βόλτα στον Σηκουάνα (καιρού επιτρέποντος βεβαια)

Τεταρτη μέρα: ψώνια, ψώνια, ψώνια :D

Έχε υπόψιν σου ότι για τα δημοφιλή αξιοθέατα όπως ο πύργος του Άιφελ, το Λουβρο, οι Βερσαλίες, οι ουρές είναι τεραστιες, γι' αυτό καλό ειναι να ξεκινάς νωρίς και να έχεις υπόψιν σου ότι μπορεί να περιμένεις πάνω από μια ώρα για να μπεις. Για τα ψώνια, το duty free του αεροδρομίου δε λέει και πολλά, οπότε μην αφήσεις τίποτα με το σκεπτικό ότι θα αγοράσεις από εκεί.

Απαραίτητα να έχετε μαζί σας ομπρέλες, βρέχει στα ξαφνικά.

Καλά να περάσετε, που είμαι σίγουρη!!!!!!!!!!!!!

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

jodido καλησπέρα! θέλω τα φώτα σου. στις 18-12 πετάμε για παρίσι καμμιά ιδέα για το που θα πάμε για φαγητό, ρομαντικό περίπατο?

 

Όπου και να περπατήσεις στο Παρίσι πρόκειται για έναν ρομαντικό περίπατο. Θα το καταλάβεις αυτό που σου λέω μόλις φτάσεις.

Η Σαν Ζελιζε είναι μια πολυ ωραία οδός που ενδίκνυται για κάτι τέτοιο. Το βράδυ ο Πύργος του Άιφελ είναι κατάσταση ρομάντσου. Το Τροκαντερό είναι καταπληκτικό (εκεί να φας κρεμυδόσουπα). Η Μονμάρτη είναι όνειρο. Γραφική, γεμάτοι καλλιτέχνες. Σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές.

 

Όσο για το φαγητό.... έφαγα παντού αλλα νομίζω ότι στο Τροκαντερό έφαγα καλύτερα και απο την Σαν Ζελιζε.΄

 

Μάχη για πόσες μέρες πηγαίνετε;

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν Μάχη και nastazia.

Μερικές πληροφορίες γενικού περιεχομένου.

 

Όταν θα φτάσετε στο αεροδρομιο θα επισκεφθήτε κατευθείαν το κισε που δίνει πληροφορίες στους τουρίστες. Απο εκεί θα σας εξηγήσουν που θα βγάλετε εισητήρια μετρό. Συμφέρει να βγάλετε εισητήρια διαρκείας. Όλη η πόλη του Παρισιού είναι χωρισμένη σε ζώνες. Πάρτε έναν χάρτη απο το κισσέ. Το κέντρο όπου βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα εκτός φυσικά των Βερσαλλιών και της Eurodisney βρίσκονται στην 1η και στην 2η ζώνη αν θυμάμαι καλα. Όπότε βγάλτε εισητήρια για τις δύο μόνο ζώνες. Εγώ είχα βγάλει κάρτα Orange αλλα όλοι μας έλεγαν ότι μόνο οι κάτοικοι του Παρισιού μπορούν να βγάλουν αυτή την καρτα. Φυσικά ήταν ψέμμα. Μετά απο λίγο ταλαιπωρία μας δώσανε την σωστή πληροφορία και την βγάλαμε. Είναι πολύ πιο φθηνή απο όλες τις κάρτες. Πάρτε και μια φωτογραφία σας γιατί για να βγάλεις αυτή την καρτα μετακινήσεων χρειάζεται φωτογραφία.

 

Αν θέλετε να επισκεφθείτε μουσεία που το Παρίσι είναι γεμάτο και είναι όλα καταπληκτικά, αξίζει τον κόπο, να αγοράσετε εισητήριο για όσες μέρες θέλετε απο το αεροδρόμιο. Τα εισητήρια αυτά διαρκούν απο 2 έως 6 μέρες και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να επισκεφθείτε όσα μουσεία θέλετε χωρίς να πληρώνετε εισητήριο και το σημαντικότερο χωρίς να περιμένετε στην ουρά. Σας βάζουν στο μουσείο απο άλλη πόρτα και μπαίνετε κατευθείαν δείχνοντας μόνο αυτό το εισητήριο. Τι να πω για το Μουσειο του Λούβρου, το μουσείο του Ορσέι, του Ροντέν, του Πικάσσο. Τι να πω για την αξίδα του Θριάμβου, για το Πάνθεον (να πάτε όπωσδήποτε), για την Παναγία των Παρισίων (προσοχή να μην πάτε πάνω στο καμπαναριό του Κουασιμόδου. Δεν λέω θα δείτε καταπληκτική θέα απο εκεί πάνω αλλα πολύ κούραση για να ανεβείς.)

 

Το μετρό είναι καταπληκτικό και πολύ εύκολο. Ο χάρτης που θα πάρετε απο το αεροδρόμιο είναι τόσο αναλυτικός και εύκολος που δεν θα θέλετε να μετακινηθείτε με τίποτα άλλο.

 

Αυτά προς το παρόν μόλις θυμηθώ κάτι άλλο σημαντικό θα επανέλθω.

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites

jodido καλησπέρα! θέλω τα φώτα σου. στις 18-12 πετάμε για παρίσι καμμιά ιδέα για το που θα πάμε για φαγητό, ρομαντικό περίπατο?

 

Όπου και να περπατήσεις στο Παρίσι πρόκειται για έναν ρομαντικό περίπατο. Θα το καταλάβεις αυτό που σου λέω μόλις φτάσεις.

Η Σαν Ζελιζε είναι μια πολυ ωραία οδός που ενδίκνυται για κάτι τέτοιο. Το βράδυ ο Πύργος του Άιφελ είναι κατάσταση ρομάντσου. Το Τροκαντερό είναι καταπληκτικό (εκεί να φας κρεμυδόσουπα). Η Μονμάρτη είναι όνειρο. Γραφική, γεμάτοι καλλιτέχνες. Σε μεταφέρει σε παλιότερες εποχές.

 

Όσο για το φαγητό.... έφαγα παντού αλλα νομίζω ότι στο Τροκαντερό έφαγα καλύτερα και απο την Σαν Ζελιζε.΄

 

Μάχη για πόσες μέρες πηγαίνετε;

 

MAXH, επίσης στην Μονμάρτη είναι ωραία για καφέ και πρωινό!! Υπάρχει ένα ωραίο καφέ (διάσημο) απέναντι απο την όπερα όπου κι εκεί μπορείς να πας αν σε βγάλει ο δρόμος σου!!

 

jodido συμφωνείς?? :wink:

 

αααα, επίσης τα λεωφορεία είναι στην ώρα τους δλδ σου λένε 12:03, εε 12:03 θα περάσει!!!!! Πάρτε και αναπαυτικά παπούτσια γιατί θα ρίξετε λίγο περπάτημα και εννοείται μια επίσκεψη (θα σας συμβούλευα να μην ψωνίσετε απο εκεί γιατί είναι ακριβό) την Γκαλερί Λαφαγιέτ. Εχει ωραία αρχιτεκτονική διάταξη και το ασανσέρ είναι απο τα πρώτα που είχαν κατασκευαστεί. Οπως λέει και η jodido μην χάσετε Λούβρο, Βερσαλλίες κλπ. Αξίζουν......

 

Πάντως αν πάτε Βερσαλλίες ακολουθήστε και κανένας ξεναγό :wink: !!! Θα δείτε με "άλλο μάτι" το παλάτι......!!!

:wink::wink:

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Link to comment
Share on other sites

jodido συμφωνείς?? :wink:

 

Σε όλα.... :lol::lol::lol::lol:

 

Κάτι ακόμη που μου θύμισε η dimt σε όλα τα μουσεία έχει audioguide. Είναι πολυ καλη περίπτωση και μαθαίνεις και πολλά πράγματα.

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites

Τι θυμήθηκα τώρα.... Όταν πήγα στο Παρίσι συναντήθηκα εκεί με μια φίλη μου που μένει μόνιμα και ένα βράδυ μας έβγαλε έξω. Μας πήγε λοιπόν σε ένα καταπληκτικό μαγαζί κοντά στην Παναγία των Παρισίων το οποίο είχε ζωντανή μουσική. Απο εκείνο το μαγαζί μας είπε οτι ξεκίνησε την καριέρα της η Σερ Ταπ.

Πηγαίνουν λοιπον τραγουδιστές απο όλο των κοσμο και τραγουδούν και χορεύουν και ο ιδιοκτήτης μπροστά στον κόσμο τους κράζει (πλάκα κάνει) ή τους συγχαίρει. Το βασικό είναι το χειροκρότημα του κοινού. Εκείνο καθορίζει πόσο του αρέσει ο τραγουδιστής και απο εκείνο ο ιδιοκτήτης επηρεάζεται. Το μαγαζί αυτο είναι μια παλιά κατακόμβη οπότε αν έχετε κλειστοφοβία δεν θα σου το πρότεινα. Εγώ είχα δει μια Βραζιλιάνα ξέρεις σάμπα και έτσι, έναν Σέρβο που τραγουδούσε Μπρέκοβιτς καταπληκτικά, μια Γαλλίδα πολύ ρομαντική, μια Αφρικάνα με την οποία είχα ξετρελαθεί, έναν Αμερικάνο που έπιανε καταπληκτικά Πρινς, και πολλούς άλλους. Η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη.

 

Μόλις πάω στο σπίτι θα δω πως ονομάζεται το μαγαζί γιατί δεν το θυμάμαι.

 

dev277pr___.png

Link to comment
Share on other sites

jodido συμφωνείς?? :wink:

 

Σε όλα.... :lol::lol::lol::lol:

 

Κάτι ακόμη που μου θύμισε η dimt σε όλα τα μουσεία έχει audioguide. Είναι πολυ καλη περίπτωση και μαθαίνεις και πολλά πράγματα.

 

Αμα πάτε στο Λούβρο (jodido εσένα δεν ξέρω τι σου άρεσε περισσότερο και αν το γύρισες όλο) πάντως αυτά που αξίζουν είναι τα εξής:

 

Καταρχήν με το που θα μπείτε να πάρετε χάρτη διαφορετικά θα γυρίζετε γύρω γύρω και θα σας πιάσουν τα πόδια σας!! :lol::lol::lol: !!! Να πάτε εκεί που είναι ο Ελ Γκρεκο, η Ελληνική πτέρυγα (φα ντα στι κή) και φυσικά δεν νομίζω να μην δείτε το Αγαλμα της Απτέρου Νίκης (το συγκεκριμένο αγαλμα δεσπόζει ΜΟΝΟ ΤΟΥ στο κέντρο του μουσείου (αν θυμάμαι καλά) χωρίς κανένα άλλο γύρω του και οι Γάλλοι το έχουν ως έμβλημά τους)....... :evil::lol::lol::lol::lol: !!!! http://www.louvre.fr/llv/dossiers/detail_oal.jsp?CONTENT%3C%3Ecnt_id=10134198674130441&CURRENT_LLV_OAL%3C%3Ecnt_id=10134198674130441&bmLocale=en

 

http://www.geo-magazine.gr/index.php?id=2069

http://www.louvre.fr/llv/pratique/venir.jsp?bmLocale=en

 

 

ααααααααα και μην το ξεχάσω ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΙΣ ΤΡΙΤΕΣ!!!

Στη ζωή υπάρχουν πάντα δύο "δρόμοι"! Στο χέρι σου είναι ποιόν θα διαβείς....(το θέμα είναι..... εχεις "μυαλό" να ξεχωρίσεις???.....)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...