Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν μπορω να βαλω προγραμμα...

Romaina

Recommended Posts

Καλησπερα και παλι... 

Ο μικρος μου ειναι 4 μηνων και δυστυχως δεν μπορω να βαλω προγραμμα στη μερα του... Θηλαζα αποκλειστικα και κατ απαιτηση του μωρου (μεχρι χτες που εβαλα ρυζαλευρο) οποτε δε μπορουσα να προγραμματισω τους υπνους του... Μεσα στη μερα θα κοιμηθει σιγουρα ενα 3ωρο με 4ωρο αλλα οχι σε συγκεκριμενες ωρες. Για βραδυ συνηθως κοιμαται κατα τις 19:00-20:00 αλλα ξυπναει συνεχως... στις 22:00 στη 01:00 στις 02:30 στις 04:30 στις 05:30 στις 06:00 και στις 07:30. Ομως συνηθως μεχρι τοτε παραδινομαι και τον παιρνω στο κρεβατι οπου κοιμαται καπως πιο ησυχα. (Γιατι ξυπναει τοσο συχνα????:shock:)Το θεμα ειναι οτι δε μπορω να σηκωθω με τιποτα το πρωι με αποτελεσμα να εχω τον μικρο στο στηθος επιτηδες στο κρεβατι προσπαθωντας να τον κοιμησω λιγο παραπανω... ετσι κοιμαται καπως μαζι μου μεχρι τις 10-11 η και πιο αργα αλλα φοβαμαι οτι ετσι δε θα καταφερω ποτε να του βαλω ενα προγραμμα στο ποτε τρωει και ποτε κοιμαται... παντως απο τοτε που γεννηθηκε δεν εχω κοιμηθει ποτε ενα 4ωρο σερι και κοντευω να πεθανω απ την εξαντληση...

Καμια συμβουλη??:?

Επεξεργάστηκαν by Romaina

Διαφημίσεις

Είναι νωρίς για πρόγραμμα. Μην αγχώνεσαι. Θα έρθει η ώρα, αλλά δεν είναι τώρα.

Υπάρχουν κάποια μωράκια που έχουν πρόγραμμα (έχω ακούσει, αλλά δεν έχω δει με τα μάτια μου τέτοια μωρά).

Τα περισσότερα όμως, ΔΕΝ έχουν πρόγραμμα όχι μόνο σε αυτές τις ηλικίες, αλλά και πολύ μεγαλύτερα.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Το μωρό σου είναι φυσιολογικό και αν συνεχίσει να κοιμάται έτσι για μήνες ακόμη, πάλι φυσιολογικό θα είναι. Πρόγραμμα δεν επιβάλλεται, σιγά σιγά μπαίνει με βάση τους ρυθμούς κάθε μωρού. Για κάποια μωράκια μπορεί να είναι στους 3-4 μήνες, για άλλα και μετά το χρόνο. Το να κοιμάστε μαζί δεν είναι κακό, είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικα σε μαμάδες που θηλάζουν. Απλά  μην έχεις "επικίνδυνα" πράγματα στο κρεβάτι, όπως μαξιλάρια κοντά στο μωρό.

Επίσης 4 μήνες θεωρείται από τους περισσότερους γιατρούς και ιατρικές οργανώσεις νωρίς για στερεά (ειδικά και για μωρό που θηλάζει), οπότε μπορεί η κρέμα να προκαλεί πονάκια. Δοκίμασε να το κόψεις για καμιά βδομάδα, να δεις μήπως βοηθήσει;

Εμενα με βοηθησε  πολυ η πιπιλα με τον θηλασμο και ειχε συμφωνησει και η παιδιατρος .  Δεν  ηθελε

να ειναι το παιδι συνεχεια στο στηθος και να πινει γαλα ολη την ωρα χωρις προγραμμα.   

Απο 2,5 μηνων περιπου σταματησα το γαλα την νυχτα. Οταν ξυπναγε   εδινα την πιπιλα και ξανακοιμοταν.

11 ώρες πρίν, Romaina είπε:

Καλησπερα και παλι... 

Ο μικρος μου ειναι 4 μηνων και δυστυχως δεν μπορω να βαλω προγραμμα στη μερα του... Θηλαζα αποκλειστικα και κατ απαιτηση του μωρου (μεχρι χτες που εβαλα ρυζαλευρο) οποτε δε μπορουσα να προγραμματισω τους υπνους του... Μεσα στη μερα θα κοιμηθει σιγουρα ενα 3ωρο με 4ωρο αλλα οχι σε συγκεκριμενες ωρες. Για βραδυ συνηθως κοιμαται κατα τις 19:00-20:00 αλλα ξυπναει συνεχως... στις 22:00 στη 01:00 στις 02:30 στις 04:30 στις 05:30 στις 06:00 και στις 07:30. Ομως συνηθως μεχρι τοτε παραδινομαι και τον παιρνω στο κρεβατι οπου κοιμαται καπως πιο ησυχα. (Γιατι ξυπναει τοσο συχνα????:shock:)Το θεμα ειναι οτι δε μπορω να σηκωθω με τιποτα το πρωι με αποτελεσμα να εχω τον μικρο στο στηθος επιτηδες στο κρεβατι προσπαθωντας να τον κοιμησω λιγο παραπανω... ετσι κοιμαται καπως μαζι μου μεχρι τις 10-11 η και πιο αργα αλλα φοβαμαι οτι ετσι δε θα καταφερω ποτε να του βαλω ενα προγραμμα στο ποτε τρωει και ποτε κοιμαται... παντως απο τοτε που γεννηθηκε δεν εχω κοιμηθει ποτε ενα 4ωρο σερι και κοντευω να πεθανω απ την εξαντληση...

Καμια συμβουλη??:?

Yπομονη...Εμενα ειναι 15 μηνων και τη νυχτα ακομη ξυπναει καθε 2 ωρες ,και αν εχει και τα δοντια του..αστο. Στο τελευταιο του ξυπνημα (5.30-6) τον παιρνω στο κρεβατι παντα, αλλα αν εχει δοντια καταληγει στο κρεβατι μας απ'τις μια.

Ειναι απολυτως φυσιολογικο να ξυπνανε τα μωρα τη νυχτα και δεν πρεπει να προσπαθουμε για το αντιθετο. Θα κοιμηθει ολη νυχτα οταν νιωσει ετοιμος. Εγω πλεον τα ξυπνηματα τα εχω συνηθισει και δεν με κουραζει οταν ξανακοιμαται αμεσως (τον θηλαζω στο κρεβατι του και μετα σηκωνομαι). Μην αγχωνεσαι, θα σου δειξει αυτος τον δρομο και προγραμμα θα βαλει τη μερα, αλλα τη νυχτα αν ξυπναει παει να πει οτι σε εχει αναγκη ακομη και το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι εκει γι'αυτον:) 

Κυκλοφορει ενα καλο βιβλιο που μπορει να σε βοηθησει Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας της Κατερινας Χρυσανθοπουλου

Διαφημίσεις

πρίν από 31 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Yπομονη...Εμενα ειναι 15 μηνων και τη νυχτα ακομη ξυπναει καθε 2 ωρες ,και αν εχει και τα δοντια του..αστο. Στο τελευταιο του ξυπνημα (5.30-6) τον παιρνω στο κρεβατι παντα, αλλα αν εχει δοντια καταληγει στο κρεβατι μας απ'τις μια.

Ειναι απολυτως φυσιολογικο να ξυπνανε τα μωρα τη νυχτα και δεν πρεπει να προσπαθουμε για το αντιθετο. Θα κοιμηθει ολη νυχτα οταν νιωσει ετοιμος. Εγω πλεον τα ξυπνηματα τα εχω συνηθισει και δεν με κουραζει οταν ξανακοιμαται αμεσως (τον θηλαζω στο κρεβατι του και μετα σηκωνομαι). Μην αγχωνεσαι, θα σου δειξει αυτος τον δρομο και προγραμμα θα βαλει τη μερα, αλλα τη νυχτα αν ξυπναει παει να πει οτι σε εχει αναγκη ακομη και το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να εισαι εκει γι'αυτον:) 

Κυκλοφορει ενα καλο βιβλιο που μπορει να σε βοηθησει Τα μωρα ειναι ανθρωποι της νυχτας της Κατερινας Χρυσανθοπουλου

Ωραιος τιτλος, μου κινει το ενδιαφερον ειναι η αληθεια, θα το ψαξω!!! Κι εγω τα εχω ψιλοσυνηθισει τα ξυπνηματα μπορω να πω απλα οχι τα 6 και τα 7 στη σειρα:?...Προσπαθω παντα  να ειμαι εκει για τον μικρουλη εστω κι αν κουτουλαω απ τη νυστα... Πιστευω κι εγω πως μαλλον εχει δοντια. Αρα για το προγραμμα θ αρχισω ν αγχωνομαι σε μερικους μηνες... :-PΤωρα θα κανω υπομονη οπως ειπες και θα το απολαυσω! 

Σ ευχαριστω πολυ!!

πρίν από 1 λεπτό , Romaina είπε:

Κι εγω τα εχω ψιλοσυνηθισει τα ξυπνηματα μπορω να πω απλα οχι τα 6 και τα 7 στη σειρα

Λογικο, σε ποιον αρεσει να του διακοπτουν συνεχεια τον υπνο; Εγω αυτο που δεν αντεχω ειναι να ξυπναει καθε 5 λεπτα :shock: (ειτε δοντια, ειτε ανασφαλειες, ειτε οτιδηποτε αλλο),οποτε τον παιρνω στο κρεβατι και ηρεμουμε ολοι. 2 φορες μονο δυσκολευοταν να κοιμηθεια ακομη και μαζι μας. Μια πριν 3 μερες που του πονουσαν τα δοντια...ε μετα απο πολυυυυυυ θηλασμο καποια στιγμη ηρεμησε και μπορεσε να κοιμηθει, και αλλη μια που ειχε πυρετο (παλι αυτα τα δοντια...) και κοιμοταν μονο με το βυζι στο στομα,οποτε 2 βραδια τα ειχαμε βγαλει αυτοκολλητοι! Καλη δυναμη!

πρίν από 21 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Λογικο, σε ποιον αρεσει να του διακοπτουν συνεχεια τον υπνο; Εγω αυτο που δεν αντεχω ειναι να ξυπναει καθε 5 λεπτα :shock: (ειτε δοντια, ειτε ανασφαλειες, ειτε οτιδηποτε αλλο),οποτε τον παιρνω στο κρεβατι και ηρεμουμε ολοι. 2 φορες μονο δυσκολευοταν να κοιμηθεια ακομη και μαζι μας. Μια πριν 3 μερες που του πονουσαν τα δοντια...ε μετα απο πολυυυυυυ θηλασμο καποια στιγμη ηρεμησε και μπορεσε να κοιμηθει, και αλλη μια που ειχε πυρετο (παλι αυτα τα δοντια...) και κοιμοταν μονο με το βυζι στο στομα,οποτε 2 βραδια τα ειχαμε βγαλει αυτοκολλητοι! Καλη δυναμη!

Ασε... αυτος ο κοινος υπνος οσο γλυκουλης και να ναι ειναι και λιγο βασανο... πιανομαι συνεχως.. χαλαλι ομως αν ειναι να κοιμηθουμε. Απλα με προβληματιζει γτ ολο ακουω πως μπορει μετα να μη ξεκολλαει απο το κρεβατι μας και να εχουμε προβλημα οταν μπει σε δικο του δωματιο... τι να πω. Θα δειξει!:)

4 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Το μωρό σου είναι φυσιολογικό και αν συνεχίσει να κοιμάται έτσι για μήνες ακόμη, πάλι φυσιολογικό θα είναι. Πρόγραμμα δεν επιβάλλεται, σιγά σιγά μπαίνει με βάση τους ρυθμούς κάθε μωρού. Για κάποια μωράκια μπορεί να είναι στους 3-4 μήνες, για άλλα και μετά το χρόνο. Το να κοιμάστε μαζί δεν είναι κακό, είναι πολύ συνηθισμένο, ειδικα σε μαμάδες που θηλάζουν. Απλά  μην έχεις "επικίνδυνα" πράγματα στο κρεβάτι, όπως μαξιλάρια κοντά στο μωρό.

Επίσης 4 μήνες θεωρείται από τους περισσότερους γιατρούς και ιατρικές οργανώσεις νωρίς για στερεά (ειδικά και για μωρό που θηλάζει), οπότε μπορεί η κρέμα να προκαλεί πονάκια. Δοκίμασε να το κόψεις για καμιά βδομάδα, να δεις μήπως βοηθήσει;

Λες? Εμενα την κρεμα μου την εδωσε ο παιδιατρος και καλα μηπως και χορταινει περισσοτερο και δε ξυπναει το βραδι.. Μαλλον οχι ε? Τον αλλο μηνα μου ειπε να ξεκινησω φρουτα, ειναι λες νωρις ακομα???:?

3 ώρες πρίν, summer wine είπε:

Εμενα με βοηθησε  πολυ η πιπιλα με τον θηλασμο και ειχε συμφωνησει και η παιδιατρος .  Δεν  ηθελε

να ειναι το παιδι συνεχεια στο στηθος και να πινει γαλα ολη την ωρα χωρις προγραμμα.   

Απο 2,5 μηνων περιπου σταματησα το γαλα την νυχτα. Οταν ξυπναγε   εδινα την πιπιλα και ξανακοιμοταν.

Σιγουρα βοηθαει η πιπιλα εμενα περισσοτερο στην αρχη του υπνου του, μετα το τελευταιο γευμα. Με το που τη βαζει δηλαδη στο στομα επι τοπου κλεινει τα ματια κι ας γκρινιαζε 2 δευτερολεπτα πριν. Μετα απο 10 λεπτα μπορει να του φυγει απ το στομα και ειτε θα αδιαφορησει και θα συνεχισει τον υπνο του, ειτε θα αγχωθει και θ αρχισει ψιλογκρινια μεχρι να του την ξαναδωσω. Ομως οταν ξυπναει το βραδυ και του τη δωσω, τις περισσοτερες φορες τη φτυνει και συνεχιζει να κλαιει οποτε εκει συμπεραινω οτι πειναει καο τον θηλαζω. Με το που ρουφηξει ομως 2 φορες τον παιρνει ο υπνος και δεν ξυπναει με τιποτα για να φαει λιγο παραπανω... οποτε δε χορταινει (αν πειναει) και ξαναξυπναει σε μια ωρα και παλι τα ιδια...

1 ώρα πρίν, Sentir...natureza είπε:

Να σε ρωτησω κατι? Οσες φορες ξυπνει το βραδυ, ξεκιναει γυρνωντας το κεφαλι του απο δω κι απο κει ασταματητα ενω ταυτοχρονα με τα χερια του πιανει τ αυτια του και τα τραβαει σαν να υποφερει... Αν τον αφησω 1 λεπτο και δεν τον σηκωσω επιτοπου, μπηγει τα κλαματα τρομοκρατημενος. Πυρετο δεν εχει, ωτιτιδα δεν εχει, ολη μερα ειναι μες την τρελη χαρα... Γιατι το κανει αυτο? Θελω να πω εννοειται οτι θα ξυπνησει με καποιο τροπο το παιδι απλα οι κινησεις και οι μορφασμοι του με προβληματιζουν...

πρίν από 51 λεπτά , Romaina είπε:

Να σε ρωτησω κατι? Οσες φορες ξυπνει το βραδυ, ξεκιναει γυρνωντας το κεφαλι του απο δω κι απο κει ασταματητα ενω ταυτοχρονα με τα χερια του πιανει τ αυτια του και τα τραβαει σαν να υποφερει... Αν τον αφησω 1 λεπτο και δεν τον σηκωσω επιτοπου, μπηγει τα κλαματα τρομοκρατημενος. Πυρετο δεν εχει, ωτιτιδα δεν εχει, ολη μερα ειναι μες την τρελη χαρα... Γιατι το κανει αυτο? Θελω να πω εννοειται οτι θα ξυπνησει με καποιο τροπο το παιδι απλα οι κινησεις και οι μορφασμοι του με προβληματιζουν...

Εμενα πιανει τ'αυτια του και την περιοχη τριγυρω ετσι στον υπνο του οταν περναει δοντια...Δεν ξερω αν σου εχει τυχει πονοδοντος (με τους φρονιμητες βασανιζομαι χρονια) αλλα πολλες φορες ποναει ολη η μερια, αυτι, ματι,αυχενας,ακομη και ωμος,οποτε δεν μου φαινεται περιεργο να τον ενοχλει το αυτι. Για τον κοινο υπνο μην ακους κανεναν. Προς το παρον κανεις το καλυτερο για το μωρακι σου και αυτο εχει σημασια.

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

Συμφωνω με οσα σου ειπαν.κ γω θεωρω νωρις το 4μηνες για φαι κ μαλιστα ρυζαλευρο,δ νομιζω οτι εχει κτ να του προσφερει.καλυτερα 6μηνων με λαχανικα κ φρουτα κ αργοτερα κρεας

1 hour ago, vicky86 είπε:

Συμφωνω με οσα σου ειπαν.κ γω θεωρω νωρις το 4μηνες για φαι κ μαλιστα ρυζαλευρο,δ νομιζω οτι εχει κτ να του προσφερει.καλυτερα 6μηνων με λαχανικα κ φρουτα κ αργοτερα κρεας

Σαν να εχετε δικιο... κι εμενα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε ο παιδιατρος να του δωσω ρυζαλευρο απο τωρα..  2 φορες του εδωσα μονο, χτες και προχτες δηλαδη... θα το σταματησω απο σημερα και σε κανα δυο μηνες βλεπουμε. Τον αλλο μηνα (5ο δηλαδη) που μου ειπε φρουτο για πρωινο πιστευετε ειναι επισης νωρις? 

πρίν από 25 λεπτά , Romaina είπε:

Σαν να εχετε δικιο... κι εμενα μου εκανε εντυπωση που μου ειπε ο παιδιατρος να του δωσω ρυζαλευρο απο τωρα..  2 φορες του εδωσα μονο, χτες και προχτες δηλαδη... θα το σταματησω απο σημερα και σε κανα δυο μηνες βλεπουμε. Τον αλλο μηνα (5ο δηλαδη) που μου ειπε φρουτο για πρωινο πιστευετε ειναι επισης νωρις? 

Εγω 5,5 μηνων ξεκινησα να του δινω να κραταει φρουτα και να τα γλειφει, πιο πολυ για τις γευσεις. Απο τον εκτο και μετα του εδινα τα παντα. Φρουτα,λαχανικα,φαγητο που τρωγαμε(χωρις αλατι),γιαουρτι,ψωμι ολικης, βρωμη και μετα τον 7ο κρεας, ψαρι, αυγο. Ποτε τελειως αλεσμενα, και τα περισσοτερα βρασμενα και κομματακια για να τρωει μονος του. Δες και εδω και οτι απορια εχεις για τη διατροφη καλυτερα να την παραθεσεις εδω για να μην βγαινουμε εκτος θεματος

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Τα φρούτα αυτή την εποχή είναι χάρμα! Εγώ αντίστοιχα είχα δώσει φρούτα εποχής για "γεύση". Να γλύψει, να πιπιλήσει κτλ. Ήταν τότε 4-5 μηνών. Κατά τους 5,5 άρχισα να τα πατάω με το πιρούνι και να του τα δίνω. Είχε ξετρελαθεί!! Όλο το καλοκαίρι δοκίμασε τα πάντα από φρούτα (σταδιακά ανά τρεις μέρες αν ήταν καινούριο). Πέρα από τα κλασικά μπανάνα, μήλο, αχλάδι, δοκίμασε επίσης: Κεράσια, φράουλες, ροδάκινα, κορόμηλα, δαμάσκηνα, σταφύλια, καρπούζι, πεπόνι. Ξετρελάθηκε με την ιδέα του φαγητού!

Όσο για το πρόγραμμα (ένα ένα τα θυμάμαι χε χε χε), φτιάξε δικούς σου "σταθμούς". Π.χ. όταν βάλεις κάποιο γεύμα στερεών φρόντισε να είναι σε σταθερή ώρα. Όσο μπαίνουν τα γεύματα και κρατάς εσύ σταθερές σχετικά ώρες, θα προσαρμόζεται και το παιδί πάνω σε αυτά σταδιακά.

Αν σου κοιμάται πολύ αργά και σου ξυπνά επίσης αργά, δοκίμασε το πρωί να το γαργαλεύεις λίγο, (χαδάκια κτλ) μήπως έχει ελαφρύ ύπνο και σηκωθεί. Δε θέλεις να το ξυπνήσεις από το βαθύ του ύπνο, αλλά να το σηκώσεις αν κάνει ελαφρύ. Θα κουραστεί νωρίτερα και θα προσαρμόσει το πρόγραμμα ύπνων του. Και αυτό φυσικά σταδιακά. (Και κατά προτίμηση από 6++ μηνών -νωρίς- ή και μετά τους 9 μήνες-μέτρια-, μη σου πω, καλύτερα κοντά στο χρόνο). Πρόσεξε μόνο στο "γαργάλεμα" αν δε θέλει να ξυπνήσει μην το ζορίσεις γιατί κινδυνεύεις να "κερδίσεις" πολλά νεύρα που θα κρατήσουν σχεδόν όλη μέρα από το "κόψιμο του ύπνου". Θέλει, λίγο παρατήρηση στις αντιδράσεις του παιδιού. (Χαιδεύεις 1-2 φορές. Ανταποκρίνεται με ηρεμία; Τότε συνεχίζεις. Αν δεν ανταποκρίνεται ή αν δείχνει πως δυσανασχετεί, το αφήνεις να κοιμηθεί). Πριν τους 6 μήνες, δε θα δοκίμαζα να "βάλω" πρόγραμμα σε παιδί. Αν είχε από μόνο του τότε οκ.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τα άλλα κορίτσια ότι είναι ακόμα νωρίς για πρόγραμμα. Θα τους βρείτε τους ρυθμούς σας σταδιακά. Η εισαγωγή στέρεων τροφών νομίζω είναι ένας τρόπος να φτιάξεις κάποιου είδους πρόγραμμα. Όμως όχι και από 4 μηνών. Μέχρι τους 6 μήνες το παιδί πρέπει τρέφεται αποκλειστικά με γάλα. Αφού το μωράκι σου θηλάζει δεν χρειάζεται ούτε άλλη τροφή, ούτε νερό, ούτε τσάγια, ούτε τίποτα άλλο. Εμένα ο παιδίατρος ούτε να ακούσει δεν ήθελε για εισαγωγή άλλης τροφής πριν τον 6ο μήνα. Τον είχα ρωτήσει θυμάμαι τότε και ήταν κάθετος.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...